HEMIMAMMAS KAMP – BORRELIAKRIGET FORTSÄTTER – OCH censuren.

GOD AFTON!! Numera så har jag börjat vandringen på tillfrisknandets väg.

Jag ser min son gå en frisk framtid till mötes och min make kan idag gengälda mina ansträngningar för att hjälpa honom och och vår son att få diagnos och behandling, med att ge mig stöd att bli starkare. Det kommer att ta tid, men ljuset anas i tunneln. Maken har enligt Dr X genomgått en nästan mirakulöst tillfrisknande, och han känner sig nästan helt återställd.  Så småningom så når jag också dit, det räknar jag iskallt med.

Men när jag betraktar situationen för Borreliasjuka i Sverige så är det varierande nyheter som ger blandade känslor.

En chatt på Svenska dagbladet gjorde mig mycket arg, så jag skrev om det på BOTA BORRELIA

Sedan denna nyhet som gjorde mig livrädd rent ut sagt:

Anders Tegnell tillbaka till Smittskyddsinstitutet

Den 10 september tillträder Anders Tegnell som chef för avdelningen för analys och prevention vid Smittskyddsinstitutet. Avdelningen har bland annat ansvar för epidemiologisk övervakning, hiv/STI-prevention och antibiotikaresistens.

Han har tidigare haft olika befattningar på Smittskyddsinstitutet och är nu chef för avdelningen för kunskapsstyrning på Socialstyrelsen.

– Det känns jätteroligt att komma tillbaka till Smittskyddsinstitutet nu när myndigheten håller på att förändras, säger Anders Tegnell i ett pressmeddelande.

Nästa vår blir han även statsepidemiolog efter Annika Linde som går i pension.

Den artikeln i Dagens medicin lämnade jag en kommentar till, som censurerades bort. Men eftersom jag vet hur slipstenar dras, så hade jag gjort en ”snapshot” av min kommentar:

Lyssna på ”P4 GRANSKAR” där ANDERS TEGNELL förnekar Borrelias existens och refererar till: ”VETENSKAP OCH BEPRÖVAD ERFARENHET”

Sämsta möjliga nyhet för de borreliasjuka med andra ord.

Till detta kan vi lägga en självutnämd ”experts” uttalanden om utländsk vård:

”Kort sagt, jag tror den tyske läkaren tillhör den grupp doktorer som lättvindigt ställer felaktiga borreliadiagnoser med tveksamma analyser och gärna behandlar med månadslånga antibiotikakurer. Jag tror den tyske läkaren sett ”psuedospirocheter”

Jag undrar vad tyska diplomater anser om Mats Reimers uttalanden?

Även DÄR kommenterade jag (och censurerades)

Mats Reimer figurerar även annorstädes:

http://skeptikerpodden.se/2010/10/reimer/

http://vaccin.me/2012/03/07/mats-reimer-kampar-for-medicinsk-diktatur/

http://www.kostdoktorn.se/mats-reimer-granskar-matrevolutionen/

På Sveriges Radio har Borrelia också figurerat.

Hur farlig är fästingen?

Tyvärr går man ut med en alltför nedtonad och politiskt korrekt analys av läget i ovan vetenskapsrapport.

Dock läser jag en positiv nyhet som visar att någon tar de sjuka på allvar:

Läkare: Fler barn kan vara drabbade av borrelia

”Vi behöver tänka på att borrelia är betydligt vanligare än vad vi tidigare har trott och därför rikta vår diagnostik mot borrelia när vi misstänker hjärnhinneinflammation hos barn, säger barnläkare Mikael Sundin på Astrid Lindgrens sjukhus i Huddinge.”

Men det positiva kommer från Norge. Som oftast numera.

GOD AFTON!!

85 tankar om “HEMIMAMMAS KAMP – BORRELIAKRIGET FORTSÄTTER – OCH censuren.

 1. HEMIMAMMA skriver:

  De som bestämmer de amerikanska riktlinjerna, Wormser och Steere

  VÄGRAR fortfarande inse att lånvarig eller sen borrelia existerar:

  http://online.liebertpub.com/doi/pdf/10.1089/vbz.2012.1012

 2. Jag bara ÄLSKAR de som ifrågasätter och informerar. För hur ska man annars kunna ändra på missförhållanden? Vi tystas ofta ner, många ggr av de som själva har något att dölja. Dessvärre är oftast de sjuka som måste föra denna kamp, och hur många orkar i realiteten det?
  Jag är en STOR beundrare av din kamp!

 3. suttecity skriver:

  Den stora skepsisen inträder bara av att se Herr T’s överlägsna uppsyn på bilden… han kan väl kanske inte rå för sitt face, men det lyser igenom i hans ögon……

 4. Bertil Törestad skriver:

  Vi måste alla ha något att leva för. Några blir religiösa, andra moderater och andra åter fullt beväpnade soldater mot en osynlig och nära nog obefintlig fiende. Smittskyddsinstitutet är det ondas representant i Sverige och de anställda där smådjävlar.
  Nyanser? Nej, vad är det!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Eftersom jag inte är helt säker på vad du avser med denna kommentar och inte har för avsikt att försvara mig – så tolkar jag den positivt, som att du själv precis som jag och hundratals andra drabbade själv är sjuk och har erfarenhet av just hur illa man behandlas av just smittskyddsstyrelsen. Många barn har oskyldigt drabbats av negativa effekter av svininfluensavaccineringen tex.

   Men om du avser den att vara sarkastisk så hoppas jag att du slipper att drabbas och få samma erfarenhet som många av oss med Borrelia fått. För det är en sjukdom som jag inte ens önskar den förhatlige Reinfeldt, trots att han i rättvisans namn borde få den för att få insikt i hur verkligheten ser ut.

   • Bertil Törestad skriver:

    Det hjälper nog inte borreliadrabbade att Reinfeldt blir sjuk. Det är sådana överdrifter från er sida som gör att ni får dåligt rykte och kanske anses som konstiga. Försök att bevara lugnet och argumentera sakligt i stället. Det är mycket bättre. jag har haft borrelia själv och vet hur det är.

   • HEMIMAMMA skriver:

    Jag har inte något dåligt rykte vare sig i bloggvärlden eller IRL – tvärtom jag är mycket betrodd, då de flesta vet att jag inte kastar ur mig saker utan grund.

    ÖVERDRIFT?

    Exakt vad menar du med överdrift? Att Reinfeldt skulle behöva uppleva folkets verklighet eller att barn drabbats av negativa effekter av svininfluensavaccineringen? eller menar du själva inlägget?

    Det finns inte ett fel i min saklighet även om det är med affektion jag skriver i min privata blogg. Allt jag påstår och jag vet har jag fullgoda källhänvisningar till. Har du lyssnat på länkarna i inlägget?

    Om du anser mig ha fel så bör du hänvisa till just de felaktigheter du ser, inte slänga ur dig ogrundade lösa anklagelser.

   • Bertil Törestad skriver:

    Ja, jag har läst kommentarerna. Den ton somliga har visar att det känslomässiga nästan helt har tagit över. Personangrepp som inte hjälper saken det minsta förekommer. Om ni nu har klara bevis för er sak, ta då fram dem och skrik inte ut i luften bara.

   • HEMIMAMMA skriver:

    Det verkar underligt att jag ska behöva påpeka för en läskunnig människa hur man finner informationen? Den finns högst upp till höger i bloggen.

    https://hemimammashetsiga.wordpress.com/om-hemimamma/offer-for-sjukdom-inte-samhallet-bota-borrelia-nu/

    Detta är en personlig blogg. Om man bara vill ha fakta och inte min subjektiva upplevelse av sjukdomen så finner man den i min faktablogg:

    http://botaborrelia.wordpress.com/

    Återigen – peka på vad jag sagt som är faktafel tack. Jag har skrivit och argumenterar om detta ämne sedan tidigt i höstas och jag har 2600 studietimmar i ämnet. Vartenda inlägg som på något sätt är relaterat till borrelia i denna blogg finns under kategorin

    https://hemimammashetsiga.wordpress.com/category/kronisk-borrelia/

    Och när det gäller personangrepp så var det DU som startade det med att påstå att jag var konstig och hade dåligt rykte, något som VERKLIGEN är taget ur luften. Jag är både beläst, allmänbildad, läskunnig och skrivkunnig och jag skulle tro att mina slutbetyg i skolan med god marginal slår dina.

    Var så god och läs anvisade länkar tack.

    OCH JAG SKREK INTE – Jag berättade bara om observationer jag gjort.

   • Bertil Törestad skriver:

    När Svante skrev ut mina data så tog du inte avstånd. Det säger allt om
    hur din inställning är. Du tål inte minsta ifrågasättande. Jag har inte kritiserat dina fakta utan den ton du tillåter. Den främjar inte din sak.
    Fredrik stödjer inte Svantes publicering!

   • HEMIMAMMA skriver:

    Återigen:

    Detta är en personlig blogg. Här illustreras känslor på ett påtagligt sätt och ofta i kritisk eller satirisk ton och jag har ofta skämtteckningar om Reinfeldt tex.

    Att dina personuppgifter publicerades av en bloggkommentar är ju knappast skäl för kritik, då det är allmänna adressuppgifter som finns publicerade på vilken lätt besökt sajt med de uppgifterna som helst, både HITTA.se och Eniro och så vidare. Inte något personnummer eller annan skyddad uppgift finns där.

    MEN EFTERSOM DU REAGERAR SÅ TAR JAG BORT DEN KOMMENTAREN.

   • Bertil Törestad skriver:

    Jag har inget emot att mina uppgifter sprids. Stefan Svensson i Kårböle
    i Hälsingland säger själv att han gjorde det för att jag hade ”hånat sjuka”. Den typen av reaktioner har du nog hjälpt till att framkalla genom dina skriverier. Du har väl lite självkännedom.
    Du kommenterade Svantes publicering med ”ler”. Vad log du åt?

   • HEMIMAMMA skriver:

    se svar hos ”Margareta”

   • HEMIMAMMA skriver:

    För övrigt så heter han SVANTE Svensson i Kårböle

   • skvitt skriver:

    Bertil Törestad skriver:
    26 juni, 2012 kl. 22:32
    ”När Svante skrev ut mina data så tog du inte avstånd. … Jag har inte kritiserat dina fakta utan den ton du tillåter.”

    Vad är det för en djävla diktator att bestämma vad du ska ta avstånd från och vilken ton du ska använda i din egen blogg. Jag tror han är en moderat i chefposition och en sådan där chef som alla tycker är som en böld i röven på en cykelsemester.

    Kanske det är hans son som kallar sig Corpus Anonymus på min blogg. De verkar besläktade. Men CA har jag till slut stängt av.

    Kram!
    /Skvitt

  • HEMIMAMMA skriver:

   Och vad lever DU för? 😆 (adresserad Bertil Törestad)

   • HEMIMAMMA skriver:

    Svaret ovan *LER* är ett svar på en numera censurerad kommentar innehållande personuppgifter hämtade från HITTA eller Eniro eller dylik sida, som vederbörande person reagerat över och ansett mig vara oseriös eller liknande.

    Det var INTE skyddade uppgifter enligt PUL utan officiella adressuppg.

    Och den är INTE avsedd som svar till någon annan än SVANTE som skrev den borttagna kommentaren

   • Bertil Törestad skriver:

    Du reagerade med ett ”ler”. Varför? Det var ju bara offentliga uppgifter.

   • HEMIMAMMA skriver:

    Återigen: se svar hos Margareta

   • Margareta skriver:

    Hemimamma (som saknar fullständiga personuppgifter här),
    Jag håller med Bertil om att det nu börjar gå för långt! Han säger ju att han inte haft kontakt med dig på Facebook tidigare, som du påstår, och sedan svarar du att det har han visst! Jaså? Upp till bevis! Du sprider okvädingsord som ”uppblåst”, ”pompös”, ”pueril”, m.m. omkring dig – och nu kanske t.o.m. rena lögner? Eller är det ditt minne som sviker dig? Med en sådan debattteknik och låg nivå går det inte att ta din blogg på allvar. Skönt att det finns annan information och diskussion om borrelia på nätet. Adjö.

   • HEMIMAMMA skriver:

    Min verkliga identitet finns tillgänglig för de som söker i min blogg. Jag är välkänd på nätet i bloggvärlden och på Facebook.

    Tyvärr så frångick jag min vanliga rutin, som du såg exempel på i inlägget ovan som detta handlar om, vilket innebär att jag ”fotograferar” alla mina kommentarer eller gör skärmdumpar på det som bör kunna bevisas. Bertil Törestads förehavande skedde i en facebookgrupp och den gången nöjde jag med att bara ta bort hans lumpna kommentarer och och blockera honom från insyn på mina sidor.

    Men eftersom minnesförlust är ett symptom på Borrelia, vilket han hävdar att han haft, så antyder det att han alltså fortfarande är sjuk och då kan jag bara beklaga hans öde. Flera av de som såg kommentarerna då, reagerade, så jag var inte ensam och han är välkänd har jag fått höra för att vara en surgubbe.

    Jag ser heller inte att du kommenterar under annat än ett anonymt fegt nick.

    Så håll dig borta. Är ditt adjö ett löfte, så tackar jag för det.

   • Svante skriver:

    Bravo.
    Svante

   • HEMIMAMMA skriver:

    Här har vi ett tydligt exempel på hur han beter sig på andra bloggar:

    http://christermagister.wordpress.com/2012/03/05/rensa-bort-arbetsuppgifter/

   • Margareta skriver:

    Äntligen får vi se prov på din empatiska och kärleksfulla sida! “Skenhelighet” är kanske ett ord du borde slå upp?

    Margareta Andersson
    Göteborg

   • HEMIMAMMA skriver:

    Du kunde inte hålla dig borta eller läsa innantill??

    JAG är både LÄS och skrivkunnig.

    Jag lever som jag lär och jag har betydligt mer empatisk förmåga än man kan misstänka dig för att ha.

    Angelica Johansson
    Vallentuna

   • Svante skriver:

    Stackarn han är surgubbe som jag.
    Svante

   • HEMIMAMMA skriver:

    @ Skvitt ovan: Tack för din bekräftelse på att tänkande människor reagerar som Du , jag och Svante…

    Hemikram ♥

 5. frekar09 skriver:

  Reblogged this on Fredriks blogg.

 6. Pappan Hasse skriver:

  Jag älskar din ”aldrig ge upp”-attityd. Stå på dig! Sent ska syndarna vakna.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack Pappa Hasse du anar inte vad det betyder att få höra de orden.

   Men när man som mamma ser sitt barn nästan dö i en sjukdom, så är det svårt att hålla sig kall och klar när man beskriver verkligheten och det var därför jag tog beslutet att skapa faktabloggen om Borrelia som referens-blogg för de som bara vill ha objektiva fakta. Någonstans måste jag kunna beskriva hur jag KÄNNER och min frustration över att svenska medborgare inte får vård för en dödlig sjukdom.

   Varma Hemikramar ♥

 7. mariadesuede skriver:

  Det är inga direkta goda nyheter fràn Strasbourg, ett lab. som forskade pà Borreliabehandlingar fick stängas…

  Jag skrev en resumé pà FB, Bota Borrelia nu…

  Jag har god lust att fördjupa mitt samarbete med de Gröna här i denna fràga…

  http://www.dna.fr/edition-de-strasbourg/2012/06/26/strasbourg-laboratoire-schaller-proces-renvoye

  Örnkramar ♥

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag läste det du skrev i Facebookgruppen Bota Borrelia och det var mycket nedslående och samtidigt konstigt att höra – då man diskuterat detta på ILADS konferens i WIEN för några veckor sedan, där man menade att svenska medborgare ska hävda sin EU-status och att vi borde få likvärdig vård som övriga EU. I Tyskland inser man att Borrelia är så samhällsmässigt ödeläggande att man har GRATIS Borreliavård av sina medborgare och i Italien och Spanien och Frankrike menade man att Borrelia inte ens var kontroversiellt…

   Så buden är olika

   Hemikram ♥

 8. Margareta skriver:

  Hemimamma, hur kan du *le* när Svante (vem det nu är) här lägger ut folkbokföringsuppgifter på Bertil Törestad! Detta är det mest absurda jag sett! Är ni från era sinnen? Svara seriöst irället. Nu har jag helt tappat respekten för denna blogg.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Kommentaren är borttagen.

   Jag ”log” åt att andra reagerar lika illa som jag på någon som påstår mig vara konstig och inneha dåligt rykte.

   Anser du att jag är skyldig att ta emot vilka påståenden som helst i min blogg??

   Om detta får dig att tappa respekten för att min son nära nog DOG och min make var allvarligt SJUK och hade kunnat dö så visst.

   Det står dig fritt. Jag söker inte din respekt – jag kämpar för att min son ska få behandling och LEVA och att vi ska slippa gå från gård och grund för att betala de behandlingar som svensk vård VÄGRAR att ge honom…

   Vad har DU för anledning att få MIN respekt?

   FRÅN SINA SINNEN HA!

   Vet du inte att alla som har Borrelia är från sina sinnen??

   • Svante skriver:

    Skicka skiten till mig, det var antagligen jag som satte igång dessa två personer men jag blev förbannad på Törestads hånfulla uttalanden.
    Svante

   • HEMIMAMMA skriver:

    Jag blir vansinnig när jag ser hur människor som inte har med saken att göra börjar kritisera mig till höger och vänster.

    Maken sade :
    “Älskling se det positivt; det är första gången jag ser dig så arg sedan du blev dålig och det betyder att du är på bättringsvägen, när du orkar vara ARG igen”

    Fattar de inte att det är JAG som blir attackerad och inte Bertil Törestad.

    Hemikram ♥ Ps Kan du ringa? Ds

   • HEMIMAMMA skriver:

    Och skiten får vi göra som de flesta – Dela lika eller broderligt? 😆

    Hemikram

   • Margareta skriver:

    Detta handlar inte om respekten för din och de dinas sjukdom. Att insinuera det är förolämpande och helt taget ur luften. Det handlar om nedriga avvikelser från normal bloggetik. Att du låter ”Svante” publicera fullständiga folkbokföringsuppgifter (med födelsenummer och hela alltet, som inte finns på Eniro) på Bertil Törestad (bara för att han kommenterar debatten) och sedan besvarar det med *ler* gjorde mig väldigt upprörd. Jag har aldrig varit med om något liknande! Det leder tankarna till hotfulla ”jag vet var du bor”-attacker eller liknande. Hemimamma, du har gjort mig mycket besviken. Om du vill bli respekterad som bloggare, och vill att folk tar del av ditt budskap kan du inte låna dig till sådant. Det skadar den kamp som du och många andra försöker föra.

   • HEMIMAMMA skriver:

    Margareta, det var inte fullständigt personnummer. Det var uppgifter du hittar på vilken person och telefonsajt som helst. Och han kommenterade i sitt eget namn.

    Då är man fullt sökbar.

    Du säger att jag gör dig besviken. Men vad gör du själv när du anser att man ska få kasta skit på mig i min blogg utan att jag ska reagera? Vad var Bertils bloggetik??

    Är det bara JAG som ska agera etiskt?

    Förtjänar du MIN respekt då?

    För dig handlar detta om en osmidig – dock inte olaglig, kommentar.

    För mig handlar det om min sons liv, min makes hälsa, mitt eget tillfrisknande och allas vår ekonomi. Det som Bertil inte visade respekt för.

    Detta är INTE på lek för mig – det är på allvar.

 9. HEMIMAMMA skriver:

  Här förklarar Svante själv varför han skrev sin kommentar.

  http://svantelarvig.wordpress.com/2012/06/26/svante-om-hyfs-och-fason/

 10. Margareta skriver:

  Hemimamma, jag trodde att din blogg var öppen, och inte en privat dagbok för den innersta vänkretsen. Jag trodde att den var till för att upplysa om borrelia, uppmuntra drabbade och mobilisera i ”borreliakriget”. Uppenbarligen hade jag fel.

  Om Bertil menar att den retorik du har inte alltid tjänar kampen mot borrelia – är det brist på respekt mot din familj? Din argumentation vacklar. (Och att ”i rättvisans namn” tycka att någon (=Reinfeldt) borde bli sjuk är enbart ondsint.)

  • HEMIMAMMA skriver:

   Nej det är en personlig blogg där allehanda ämnen avhandlas i olika former. Både i skämtsamma ordalag och bilder ibland.

   När det handlar om att rapportera och upplysa om sjukdomen på ett objektivt sätt så har jag separerat detta till en egen blogg och det borde du veta om du läst hos mig tidigare. BOTA BORRELIA heter den bloggen.

   Men det händer att jag skriver om mina SUBJEKTIVA UPPLEVELSER kring borrelia här och det har jag rätt att göra utan att vare sig DU eller Bertil Törestad lägger sig i och dessutom finns det ingen lag att jag ska publicera era elaka kommentarer heller. Ja kan bara kasta dem i papperskorgen om jag vill.

   Men eftersom jag tror på yttrandefrihet och meddelarfrihet så brukar jag av princip även publicera både troll och kritik.

   Hans kommentar var elak och sarkastisk och då valde jag att besvara den dubbeltydigt. Menar du att du aldrig använt liknande ordspråk som att ”önska inte sin värsta fiende” och Reinfeldt och hans anhang är mina fiender både klass och maktmässigt.

   Då är du inte mänsklig och hör inte hemma i min mycket MÄNSKLIGA blogg – skenheliga anonyma människa!!

   Och ondsint är jag INTE- Du har inte en ANING om hur många människor jag hjälpt på olika sätt både i bloggen och i verkligheten

   Däremot riktigt förbannad på dig och liknande puerila uppmärksamhetstörstande som springer runt i bloggar och söker stöd i stället för att ta sina strider själva, och som uttrycker sig utan att fatta ett skit av vad någon av oss går igenom.

   Så du kan hitta någon annan att hacka på. DE SOM VERKLIGEN BETYDER NÅGOT OCH ÄR behövda av min hjälp vet vem de ska lyssna på. Och om det inte vore så, så tror du att det spelar någon roll?

   JAG har RÄDDAT min familj – och de människor som verkligen vill göra något för de sjuka – SVANTE har gjort mer för Borrelia-kampen än någon annan jämte mig själv!

  • Visst kan det tyckas vara ondsint att önska någon annan sjuk, men om detta skulle hjälpa mitt eget barn så vore även jag av samma åsikt.
   Och dessvärre är det ju det som behövs, att makthavarana själva får en personlig relation med det som inte fungerar i samhället (exempelvis Borrelia) för att forskning ska få de pengar som behövs för att kunna göra dessa människor friska.

   • HEMIMAMMA skriver:

    Framför allt så är det ett talesätt och om man läser kommentaren så skriver jag faktiskt att jag INTE önskar detta ens till min värsta fiende…

    Och ATT REINFELDT & Company förtjänar hårda straff för vad de gör mot sjuka och svaga, tror jag många drabbade håller med mig om utan att finna mig det minsta ONDSINT som Margareta påstår mig vara.

    Hemikramar ♥

 11. Svante skriver:

  Är du uppe fortfarande, kolla Margaretas två kommentarer hos mig.
  Svante

 12. Fredrik Karlsson skriver:

  Håller på med ett inlägg om debatten som förhoppningsvis kan summera upp lite kring vad som framkommit hittills. /Fredrik

  • HEMIMAMMA skriver:

   Denne Bertil Törestad har haft ett horn till sidan på mig under en längre tid och det har sin upprinnelse på Facebook, där han gett sig på mig också tidigare.

   Det är en anledning att jag reagerade som jag gjorde.

   Men principiellt anser jag fortfarande att det var inte skyddade uppgifter, så det begicks inget olaglig om dock mindre klokt kanske.

   Men om man attackerar någon på det sätt som Lektor Törestad gjorde i eget namn så ska man vara beredd på mothugg och inte springa till mamma som en femåring i sandlådan…

   På det sättet anser jag Törestad vara utomordentligt löjlig.

   Men jag ska tänka mig för i fortsättningen…

   • Bertil Törestad skriver:

    Nu går det för långt! Jag har aldrig hört talas om dig förut och har definitivt inte haft någon kontakt med dig på facebook.
    Nu börjar det hela likna personförföljelse från din sida.

    Om man kritiserar något så väntar man sig bemötande och inte
    obehagligheter och rena personangrepp. OBS! att jag inte anklagat någon enda person utan hela ert upplägg i kampen mot borrelia.

    Vem som är löjlig låter jag vara osagt.

   • HEMIMAMMA skriver:

    Din kommentar är noterad och jag beklagar att du inte minns dina egna förehavanden. Vi har haft med varandra att göra i en facebookgrupp. Men det kan ju vara så att du är så uppblåst och pompös så att du inte ens ids minnas de elakheter du sprider omkring dig. Tyvärr så missade jag, som jag brukar att göra när någon är otrevlig osaklig eller dum emot mig, astt ta en ”cptchabild” på det du skrev, och om jag gjort det så hade saken varit avgjord utan vidare diskussion.

    För övrigt är det inte JAG som kommer till din facebooksida eller blogg och skriver otrevligheter utan det är DU som är HÄR på MIN sida.

    Så någon personförföljelse är det inte fråga om. I alla fall inte från MIN sida.

 13. […] här kommer ett försök att nu summera lite av vad som framförts i debatten både här och hos Hemimamma och Svante. En debatt som jag upplever att den startade efter följande kommentar från Bertil […]

 14. Svante skriver:

  Har mailat dig idag. Paket skickat. Kollinummer i mailet.
  Svante

 15. kerstin skriver:

  Har läst Bertil Törestads kritik angående hur du för debatten i kampen för de borreliadrabbade. Då jag läser kritiken funderar jag på en sak: Har denna Bertil Törestad fört kampen på ett bättre/mer korrekt sätt? Skulle vara roligt att veta om han tillfört kampen något som hjälper de sjuka. Om så är fallet kanske man kan få veta hur han för denna kamp.

  Själv för jag kampen genom att försöka upplysa några personer med stort ansvar för borreliafrågan. (Däribland Tegnell på Socialstyrelsen).

  Vad som förvånat mig är att flertalet av de som sitter i ansvarig ställning inom ett ansvarsområde inte automatiskt får till sig senaste SVENSK forskning inom deras ämnesområde. De måste söka sig till den sjäv. Då kan man ju förstå att det kan vara än värre att få till sig forskning från övriga länder i världen.

  MVH Kerran

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag har tyvärr ingen aning om hur eller om han agerat för att bekämpa SVERIGES BORRELIADOKTRIN. Om mitt minne inte sviker mig helt så var min kontrovers med honom i en av Borreliagrupperna på fejjan, så han HAR i alla fall varit medlem och haft möjlighet att agera tidigare.

   Vad svarar Tegnell dig? Har han en annan attityd än det han vanligen visar på TV eller som han gav uttryck för i radiointervjun?

   Har dessa inte möjlighet att få informationen genom RUT?? Men det är anmärkningsvärt, jag håller med dig.

   MvH & Hemikram ♥

 16. arrami54 skriver:

  Jag håller med Bertil Törestad m.fl. ovan, ”skenhelighet” och ”egoistisk fundamentalism” är kanske ord du skulle slå upp. N
  När du påstod att mina diagnoser förklaras av borrelia och endast borrelia började jag fundera, kolla dina källor noga och insåg att här föreligger en total brist på källkritisk förmåga, här handlar det inte om fakta och kunskap, hos ”Hemimamma” handlar det enbart om ett grandiost ego.
  Personligen ser jag en fördumningsepidemi dra in över landet, du är en av dem som går främst! Du var aldrig dödssjuk, du spelar ett spel, ett fult dylikt…och ärligt talat, världen behöver en pandemi som reducerar krypet homo sapiens till antalet så jag håller på fästingarna! 😉

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag har aldrig NÅGONSIN hävdat att din/a diagnos/er skulle förklaras ENDAST vara Borrelia. Jag menade att dina symptom KUNDE tyda på Borrelia och TWAR. På samma sätt som huvudvärk är ett symptom på många olika sjukdomar så kan olika symptom tyda på många olika sjukdomar, vilket du kan se exempel på om du läser och studerar denna symptomkarta:

   http://www.lyme-symptoms.com/LymeCoinfectionChart.html

   Däremot föreslog jag att du kanske skulle må bättre (i all välmening) av att ta silver och då flög fan i dig som vanligt, när man inte håller med dig eller ger mothugg. Jag har lärt mig hur du funkar efter alla våra konflikter. Och vi var vänner länge, ända till du som vanligt flög i taket av småsaker och sade upp bekantskapen.

   Och jag gjorde som DU lärt mig. Jag har skärmdumparna på inläggen och mitt EGO lärde och närde du under de snart tre år vi haft med varandra att göra. Men trots att jag fick nicknamnet ”Vargens Pitbull” under aftonbladet-bloggtiden, så har jag ALDRIG gått fot för vare sig dig eller någon annan.

   Och källkritik kan inte bara du, även om du skrev om det och LÄRDE mig vad det går ut på, så lärde jag mig att tänka kritiskt och på egen hand som femåring.

   Och du kan inte eller ska inte yttra dig om hur sjuk jag är/varit för du är varken läkare eller har träffat mig i verkligheten som många andra bloggare.

   Spelet kan du hålla för dig själv – för vad hjärtat är fullt av talar tungan. Man är sig själv närmast.

   Du sprider gärna etter och galla över allt och alla, men vad fan gör du själv nuförtiden för att göra världen bättre??

   Jag försöker åtminstone hjälpa människor både via nätet och verkligheten.

   Och oavsett om jag ser hopp för mänskligheten eller inte – så önskar jag inte livet ur mina medmänniskor. Och Moder Jord kommer inte besvara din bön vare sig snabbare eller med större säkerhet än GUD 😆

   Så håll du på dina fästingar – du gillar säkert blodsugande sällskap. Men minns då att de gör lika stor skada på Vargen också.

   • arrami54 skriver:

    …:lol: källkritisk som femåring hävdar du:”… så lärde jag mig att tänka kritiskt och på egen hand som femåring”.
    Läkaren som lade in dig på psyket hade inte fel, du är nog varken farlig för dig själv eller andra, så det är okej att du går lös…men de som tror på dig som ”sanningens källa” lär få skämmas i efterhand!
    Du är inte bara ett nät-troll…du är alla trolls drottning! 😆

   • HEMIMAMMA skriver:

    Mår du bra nu?

   • HEMIMAMMA skriver:

    Gå tillbaks till din egen blogg och skäll på SD eller något annat som på NÅGOT sätt kanske är konstruktivt.

    Jag tänker gå och sova.

 17. arrami54 skriver:

  Ditt svar var ett :ler:…
  Även jag ler roat, du bevisar det jag hävdar, du HAR ett grandiost ego och är sjuk, inte bara i borrelia! 😆
  Jag har iakttagit dig länge, sett hur du intensivt jobbat nätterna igenom med din blogg och hävdat att du lagt all tid på dina barn övrig tid…undrar alltmer, vilken tid har du lagt på dina barn? En person som aldrig sover blir snabbt sjuk, och inte i borrelia!
  Du lever INTE som du lär, du är bara ytterligare en narcissist som tror på sitt grandiosa ego, en egoistisk fundamentalist med stora ord (citerade sådana) och med liten personligt tankeförmåga.
  Jag ser på dig med en alltmer ökande avsky…

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag besvarade nyss din kommentar. Leendet du syftar på var riktat och var svar på en annan kommentar från Svante, där originalkommentaren är borttagen, då Bertil Törefors tog anstöt av Svantes reaktion.

   Resten av din kommentar tänker jag inte ens bemöta.

   • arrami54 skriver:

    …och nu gör vargen skada också, hittar dig snart bland varghatarna tror jag! 😆
    Jag har mött många falska och vidriga under min tid som bloggare, men DU vinner!
    Fy fan…

   • HEMIMAMMA skriver:

    Har du HELT tappat tankeförmågan? Klarar du heller inte att läsa innantill längre?

    Jag skrev att fästingarna gör skada på vargarna. Vargar får också Borrelia.

    Och du allena bär inte all sanning i världen och jag har aldrig tävlat med dig, så då kan jag inte vinna.

    Enda anledningen att jag släpper igenom dina provocerande kommentarer är att de som inte sett hur elak du kan vara ska få se det.

    Jag kommer aldrig någonsin bli varghatare, Inte ens av bloggande Vargar som du Varghjärta.

    Dig tycker jag bara synd om, för du var en vän jag uppskattade mycket en gång i tiden – innan du på vargens vis högg mig i strupen.

    Jag har aldrig någonsin gjort dig skada och ditt förrakt betyder ingenting för mig längre.

 18. skvitt skriver:

  Reblogged this on skvitts.

 19. arrami54 skriver:

  ”Hemimamma” har allt som krävs för att bli en diktator, lögnerna och övrigt ekofixerat trams, men ingenting som krävs för ett gott ledarskap.
  …och ni som applåderar henne är inte ”jordens salt”, ni är idiotins socker! 😆

  • HEMIMAMMA skriver:

   Så nu räcker det inte med att förolämpa mig, nu ska du ge dig på de som läser hos mig också?

   Ska du visa på fler härskarmetoder??

   Se dig i spegeln Arrami, för jag tycker nog att dina ord lika gott kan appliceras på dig själv….

 20. Det bästa med alla idiotkommentarer du får, är att detta uppmärksammas ännu mer…och att du på kuppen får några idioter att bli upprörda…känns bra, eller hur?? 😉

  • HEMIMAMMA skriver:

   Den som skäller högst är en gammal bekant – vi har tampats många gånger genom åren. och för länge sedan var han faktiskt hör och häpna en av mina bästa bloggvänner…

   Så det är med blandade känslor jag försvarar mig mot hand angrepp…

   Men uppmärksamhet i kvantitet oavsett kvalitet har sina fördelar det erkännes…

   Hemikram ♥

 21. […] När jag började läsa så försökte jag i kommentarer skicka in information och länkar kring vå…, men mina kommentarer togs alltid bort och jag ansåg att det var bäst att tiga ihjäl honom. Men nu med anledning av att han även trakasserar läkare som försöker att hjälpa patienter så får han inte stå oemotsagd längre. […]

 22. imsy skriver:

  Såg för någon dag sedan (på text-TV?) att det som av läkarna anser vara borrelia inte alltid är det utan kan också vara något som kan leda till döden på bara timmar – nyupptäckt för endast ett år sedan. Bra att du driver kampen, Hemimamma! Läkarna verkar ha stangerat…

  Kram!

 23. […] När jag började läsa så försökte jag i kommentarer skicka in information och länkar kring vå…, men mina kommentarer togs alltid bort och jag ansåg att det var bäst att tiga ihjäl honom. Men nu med anledning av att han även trakasserar läkare som försöker att hjälpa patienter så får han inte stå oemotsagd längre. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s