Hemimammas kamp – Med anledning av Mats Reimer och hans korståg.

angel_lovesGOD AFTON!!

Med anledning av att Mats Reimer på Dagens medicin tillåts att fullfölja ett personligt, till synes heligt korståg, under en respekterad(?) tidnings renomme´. 

Under en längre tid så har jag i tysthet följt denne bloggare och stundom, lidit svårt över att se någon så öppet och respektlöst ge sig på svårt sjuka människor. 

Många gånger har jag frågat mig varför? Svaret verkar finnas här:

”Barnläkaren Mats Reimers blogg är bland de mest lästa inslagen på Dagens Medicins sajt, med drygt 1 000 sidvisningar per vecka. Nu har Cision, som bland annat gör medieanalyser, rankat bloggar inom sjukvård enligt ett särskilt index.

Där hamnar Mats Reimers blogg i topp, bland annat över Kostdoktorn och Dr Dahlqvists blogg.” LÄS MER

Där det finns sidvisningar – finns det pengar.

Nu har han trappat upp genom att ta debatten till AFTONBLADET

ÄNNU FLERA SIDVISNINGAR?

Han sluggar i blindo gång på gång och på senare tid så har han orsakat diplomatiska bryderier då han ger sig på hälsoväsendet i grannländer.

Två exempel:

http://www.dagensmedicin.se/blogg/mats-reimer/norges-mest-kande-borreliapatient-skall-traffa-helseministern/

och

http://www.dagensmedicin.se/blogg/-/oslo-universitet-mikroskoperar-borrelia/

När jag började läsa så försökte jag i kommentarer skicka in information och länkar kring vår sjukdom, men mina kommentarer togs alltid bort och jag ansåg att det var bäst att tiga ihjäl honom. Men nu med anledning av att han även trakasserar läkare som försöker att hjälpa patienter så får han inte stå oemotsagd längre.

I sitt blogginlägg

refererar han till detta blogginlägg från förra året som uppgiftslämnare:

http://botaborrelia.wordpress.com/2012/04/25/bota-borrelia-oppet-brev-till-halsomyndigheterna-att-ta-tillbaka-livet-och-framtiden/

som alltså INTE namnger någon läkare.

Med anledning av allt detta – då det diskuteras i Facebookgrupper t.ex. – bör påpekas att Mats Reimer har en dold agenda kring sitt osunda intresse för just borrelia. Han lyssnar inte på den mängd studier och material som åtskilliga läsare av olika dignitet och medicinsk professionalitet skickar in till hans blogg.

Tex denna studie, den sk ”AP-studien” som visar att borrelia överlever den korta behandling som traditionell behandling föreskriver

Han är barnläkare med specialområdet ADHD hos barn. Han förespråkar att ge barn starka narkotiska preparat för att behandla sina symptom. Han är lobbyist. Studier visar att barn med påstådd ADHD ofta har feldiagnosticerats. I 50% av fallen så visar det sig att dessa barn har obehandlad borrelia och tillfrisknar med antibiotika. Och får sina liv och sin framtid tillbaka utan begränsningar som diagnosen ADHD innebär.

(sökspår kring barn/borrelia/ADHD)

Om detta skulle nå ett bredare lager av barnläkare och föräldrar (vilket jag förespråkar pga egen erfarenhet, då min yngste son är sjuk och skulle fått ADHD-diagnosen, om vi inte i tid upptäckt att han led av obehandlad borrelia, som idag är och lever helt normal efter antibiotikabehandling) så innebär det att man kan starkt ifrågasätta om Mats Reimer kommer att uppnå sina behandlingsmål i enlighet med målsättningen för de läkemedelsbolag han representerar. Dessutom kan man då fråga om han därmed erhåller den brukliga bonus för försålda läkemedel, som rapporterats om i media de senaste åren.

Det är alltså som vanligt och alltid – ett ekonomiskt motiv som ligger bakom, då försäljningen av Strattera, Vyvanse och andra ADHD mediciner hotas av att diffrentialdiagnosen borrelia ställs och medicineras till hälsa istället för ett vagt syndrom som ska drogas bort.

http://newsvoice.se/2012/09/01/mats-reimer-som-angriper-alternativvard-snart-miljonar-pa-adhd-medicin/

http://granskning.aftonbladet.se/2011/09/miljardaffarerna-bakom-adhd/

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/kommitten_for_manskliga_rattigheter/pressrelease/view/dagens-medicins-mats-reimer-lanserar-amfetamin-foer-laekemedelsbolag-787405

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/kommitten_for_manskliga_rattigheter/pressrelease/view/barnlaekaren-mats-reimer-och-eli-lillys-stratterastudie-789578

http://newsvoice.se/2012/09/01/mats-reimer-inblandad-i-eli-lillys-adhd-drog-strattera-som-gjorde-mer-skada-an-nytta/

Allt detta gör att han talar i egen sak.

Fler Länkar om detta:

SÖKSPÅR BORRELIA DAGENS MEDICIN

Mats Reimer i övriga frågor:

Det krävs ingen avancerad Googlesökning för att mycket snabbt inse att Dr Reimer uttalar sig till höger och vänster i många frågor allt från MFS/CE till el-allergi och amning.  Men störst antal träffar utgör amfetamin förstås.

Mats Reimer gör reklam för mobilindustrins ståndpunkter i frågan om risker med strålningen. Det lär visa sig i framtiden om den strategin är rätt. Förmodligen får inte Dagens Medicin betalt för den reklamen, men det kan mycket väl tänkas att betalning utgår. Mats Reimer är medlem i skeptikerrörelsen, och har som mål att dra uppmärksamheten från fiffel i läkemedelsindustrin. Eventuell ersättning utgår rimligtvis till de aktiva lobbyisterna inom rörelsen… annat vore ju ologiskt?

http://torbjornsassersson.com/2011/06/vem-har-ratt-mats-reimer-fran-vof-eller-journal-of-toxicology/

http://dagenshomeopati.se/2012/10/19/mats-reimers-namn-kapat-pa-internet/

http://solveig21miljoblogg.wordpress.com/2013/02/06/lakare-mats-reimer-ar-en-skam-for-hela-lakarkaren/

http://newsvoice.se/2012/04/06/mats-reimer-en-konspirationsteoretiker-som-soker-trost/

http://vaccin.me/2012/03/07/mats-reimer-kampar-for-medicinsk-diktatur/

http://newsvoice.se/2013/01/07/dr-mats-reimer-blev-arets-forvillare-2012/

http://cyberliv.bloggplatsen.se/2012/09/11/8622479-mats-reimer-barnlakare-utsatter-medvetet-barn-for-livsfara/

BONUS:

.

”Problemet om man är kliniker är, att de flesta patienter som kommer till dig är INTE sjuka på riktigt”

Mats Reimer

Vi kan trösta oss med att vi är inte ensamma med att stå emot ”läkare” som trakasserar sjuka:

Kris Newby, producent för ”Under our skin” berättar.

Men nu börjar allt fler, även representanter för lagen i USA, ifrågasätta vad IDSA håller på med. Som jag hävdat tidigare så kommer förändringen i attityd här, först när det sker i USA. ”In New York, the guidelines controversy has prompted introduction of two bills — to protect doctors from disciplinary actions who treat with longer courses of antibiotics and to require insurance companies to pay for it.”

För övrigt har man nu upptäckt två stammar till av Borrelia.

Stå på er innan läkare står på er!

GOD AFTON!!

HEMIMAMMA

19 tankar om “Hemimammas kamp – Med anledning av Mats Reimer och hans korståg.

 1. Den här mannen trakasserar fler kategorier av sjuka, bla hypotyreossjuka som inte mår bra trots medicinering o fina blodvärden.
  Det är så frustrerande att inte bli tagen på allvar, månqa sjuka vittnar om samma sak så har vi då dessa läkare som förstör o där forskning inte biter för det visarinte det resultat vederbörande läkare vill se…

 2. mariadesuede skriver:

  Jag undrar vad han skulle säga om mina eviga magsmärtor… Nu söker de efter cancer, t.o.m. njurarna har tagit stryk… Men Pancreas var bra, så ingen diabetes iaf…

  Fortsätt kampen…

  Örnkram ♥

  P.S. ”Fri politisk grupp för alla ärliga människor utan skygglappar” på Facebook är inte rätt forum för det här ämnet. Jag har t.o.m. blivit spärrad när jag bad en att hålla en god ton, som började förolämpa mig, sedan kallade han mig nazist.., har ett annat konto nu under namnet Maria Abrahamsson, vilket jag egentligen skulle ha hetat… Fortfarande Paris, samma info etc… Bara efternamnet som jag kommer att använda som författarnamn…

 3. tomasblblom skriver:

  Har aldrig hört talas om karln, men det låter ju ungefär som fenomenet Gustaf Neander som i åratal anlitades av försäkringsbolag för att neka människor ersättning efter bilolyckor. Det tjänade han grova pengar på.

 4. Janne skriver:

  Ja vad ska man säga om en människa som Mats Reimer, det finns egentligen inte ord som kan beskriva en sådan människa…
  Han hackar och klankar ner på allt som inte är skolmedicin och tror sig vara gud fader själv, ibland undrar jag om han över huvudet taget har några kunskaper om människan. Att han får ha sin läkarlegitimation kvar är en ren skandal, en större kvacksalvare får man leta efter!!!
  Men han tjänar fina pengar på att mata barnen med amfetamin!
  http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/kommitten_for_manskliga_rattigheter/pressrelease/view/mats-reimers-och-shires-julklapp-rent-amfetamin-till-barnen-824534

  Vad det beträffar kronisk Borellia kan jag tipsa om Anti-V från Holistic, det har hjälpt många bli helt friska. Sen finns det ju många fler alternativ att prova, som homeopati, örtmedicin m.fl.

 5. […] Hemimammas hetsiga, senaste inlägg […]

 6. kickie skriver:

  Starkt gjort av dig o orka kämpa på.
  Ha de gött vännen o hälsa så mkt.

 7. queenias skriver:

  tack för ingående reportageblogg… Sådana forskarlobbyistläkare borde inte få höras… och synas… 😦

  ha det underbart.. Q.

 8. zanning skriver:

  Hej Hemimamma. Mitt namn är Stig och jag är en gammal Aftonbladet bloggare. Jag har hört talas om dig och vänder mig till dig pga en satsning som jag lanserade nyss. Du hittar det på http://karmastudio.se.
  Du hittar bl.a. Blogg, forum, videochat och community där. Det vore trevligt att samla ihop gänget för att tillsammans är vi starkare.

  Du kan annars maila mig på stig@cyberliv.se
  Jag kan meddela mitt nummer på email ifall du hör av dig.
  Känn dig/er inbjuden för att delta.
  Mvh / Stig

 9. skvitt skriver:

  Tipsar dig om detta:
  KARMASTUDIO. Vad det handlar om kan du se här: http://skvitts.wordpress.com/2013/08/07/gamla-aftonbladet-bloggare-2/

  Det är ju nytt och man vet aldrig vad det kan bli av det, men ambitionen tycks vara att man som bloggare också ska kunna ha en bra kontakt med andra som bloggar på samma site, som det var på AFTONBLADETs blogg.

  Hoppas du dyker upp där.

  Och så vore det bra om du kunde blåsa nytt liv i SOLIDARITETSTANKEN. Verkar som det bara är jag som håller det uppe, men så särskilt aktiv är jag tyvärr inte. Det är ju slött för det är ett ställe till att exponera sig. Jag rebloggar mig själv där någon enstaka gång.

  Kram!
  /Skvitt

 10. ullisss skriver:

  Lämnar ett litet avtryck.. Hoppas att du och de dina mår bättre nu ifrån borrelian.
  Varma kramar ❤

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ja, maken är på väg att friskförklaras, sonen är symptomfri och kan numera gå på dagis som ett normalt barn. Jag själv har haft det svårast att bli frisk men numera känner jag mig avsevärt bättre och ser fram emot att helt tillfriskna inom ca ½ till ett år.

   Varma hemikramar!! ♥

   • ullisss skriver:

    Härligt att det går framåt för er.
    Hoppas nu att du snart också blir helt återställd Hemi ❤
    Varma kramar ❤

 11. kao skriver:

  Det är inte svårt att fatta att (bl.a) den där karln är styrd av läkemedelsföretagen.

  I många länder är Borrelia helt accepterat som den sjukdom den faktiskt är, samt alla grava symptom den kan medföra.

  Det är gräsligt att vissa borreliaskadade får en psykstämpel.

  Tänk vilka kostnader det skulle medföra för samhället om borreliasjuka fick rätt! Det är säkert därför politikerna hellre lyssnar på styrda utredningar av läkemedelsföretagen och vissa forskare än på de faktiskt sjuka. Man vill heller inte ta in alternativ info från andra länder där sjukdomarna är godkända som just sjukdom.

  ”Just follow the money and you’ll get the answere. As usual.”

  Kram
  Kao

 12. martingardmark skriver:

  Blir nyfiken då du skriver att Mats representerar läkemedelsbolag. Det verkar väl oetiskt? Vilka bolag gäller det och var/hur hittar jag dessa uppgifter?

  • HEMIMAMMA skriver:

   Var vänlig och läs alla länkar i inlägget så hittar du just den informationen jag refererar till och du tycks eftersöka.

   MvH Hemimamma

   • martingardmark skriver:

    Jag har nu betydligt bättre internetuppkoppling än när jag skrev frågan och har kunnat följa länkarna, tyvärr med magert resultat.
    I en länktråd finner jag Mats som kontaktperson för en av 66 kliniker, varav 3 svenska, som deltagit i en läkemedelsstudie. Jag tolkar det som att han i den listan representerar den klinik han arbetar för, inte läkemedelsbolaget.
    Min fråga kvarstår alltså – Hur hittar jag uppgifter om att Mats representerar läkemedelsbranschen samtidigt som han är förskrivande läkare? Jag finner det oetiskt och söker belägg för påståendet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s