HEMIMAMMAS HJÄRTEFRÅGOR – De mål jag arbetar mot och mitt hjärta brinner för.

När man följer min blogg en stund, så inser man att jag brinner för många saker, men några saker har en särskild plats i både mitt hjärtas och min delegerade tids, agenda.

Det viktigaste för närvarande är kampen för att Kronisk Borrelia (Lyme disease III stage) ska bli en accepterad diagnos i Sverige och att de tusentals offer som kämpar, inte bara mot sjukdomen, utan även mot samhällets bigotta och outbildade oförståelse inför sjukdomens VERKLIGA pris och makt över våra liv, ska få upprättelse och behandling INOM VÅRT LANDS gränser.

Idag måste de söka hjälp, diagnos och vård utomlands, på tex ARENAKLINIKEN- NBS (NorskBorreliosesenter) i Norge, men även i Tyskland och Finland och t.o.m USA, vilket är förenad med stora kostnader och oro. Allt har sin upprinnelse i att min make drabbades och många följer vår kamp för att han ska få behandling och människor kan och har skänkt pengar till kampen i allmänhet, liksom att just min make ska få vård.

Det är en pågående process och jag hoppas att vi ska hinna nå målet innan skadorna på hans hjärna blir alltför omfattande.

Så arbetet för mig, är både att stödja honom, men framför att att söka upp och vidarebefordra information om denna hemska sjukdom, som tyvärr väldigt många människor inkl läkare vet väldigt lite om i vårt land. Att få landsting och försäkringsbolag att inse att det är en investering att ge vård, tidigt, länge och aggressivt, för att undvika de dishabiliterande skador som följer i annat fall.

Permanent invaliditet och död.

Många saker diskuteras inte i svensk vård och många fakta förtigs. Bl.a vilka skador man verkligen kan drabbas av och hur sjukdomen egentligen sprids. De flesta lever under föreställningen att Borrelia är som en vanlig förkylning och inte är särskilt farlig.

Man tar inte till sig de studier som säger att Borrelia är sexuellt överförbart och att det går från moder till foster via placenta och via bröstmjölk. Man tar inte till sig de studier som visar att Borrelia är ansvarig för en rad differentialdiagnoser som tex FIBROMYALGI, Kroniskt trötthetssyndrom och M.S. och att man kan leva åratal med sjukdomen utan att få rätt diagnos.

På grund av detta så har jag har nu börjat att arbeta med att importera och översätta material från USA tex, och jag har skapat en stödgrupp på Facebook för att sprida information och ge möjlighet till inbördes stöd för offer som får höra att de är inbillningssjuka.

Jag hänvisar vidare till information under en särskild sida på denna blogg. Ni är välkomna att ställa frågor. Där eller här eller under enskilda inlägg. Jag hoppas att ni ska se vikten av er samverkan för att vi ska nå målet, då ALLA kan bli drabbade.

.

En annan fråga är kampen för Sen avnavling, som också har sitt ursprung i att fyra av mina sex barn fått skador (varav ett troligen dött till följd därav) av ett vanligt förfarande inom förlossningsvården, som enkelt kan undvikas med nya rutiner. Man klampar navelsträngen innan allt blod runnit över till barnet från moderkakan (för att använda inom stamcellsforskningen) och barnet förlorar ända upp till halva sin blodmängd, med följden att det börjar sitt liv i ett medicinskt och hälsomässigt underläge, som lämnar det sårbart för infektioner och ger anemi. I övriga världen talas om en mängd andra skador, som ännu inte accepteras i svensk sjukvård.

Även där så försöker jag att sprida kunskap och förståelse för vad detta gör med våra barn, så föräldrar kan fatta informerade beslut i frågor kring deras barns hälsa och fortsatta utveckling. Även där är jag medlem i en stöd och informationsgrupp på Facebook.

Ni är välkomna att ställa frågor om även detta.

.

LCHF är min tredje fråga, som dessutom står i centrum för hela min familj.

Kampen för att våra västerländska kostvanor ska återgå till de som fanns före amerikansk livsmedels och läkemedelsindustri bestämde sig för att göra hela världen till sitt laboratorium och oss alla till försöksråttor för dem att experimentera med efter behag, är det viktigaste vi kan göra för kommande generationer, tillika för vår egen personliga hälsas skull.

I trettio års tid har vi hjärntvättats till att frukta det våra kroppar är skapta av naturen till att äta och som våra kroppar kräver för att fungera optimalt och som dessutom gjort oss till den högt stående tänkande varelse vi är (därom diskutera de lärde) och forskning bekräftar i allt högre grad att vi tvingats in på en skadlig väg som motverkar allt det som innebär liv, lust och hälsa för oss alla, det som garanterar vår överlevnad både som människor och som art.

Vi måste återupprätta fettet. Alla våra hormoner och signalsubstanser inkl våra könshormoner är gjorda av fett. Inget fett – minskad barnalstring och sämre sexliv och farligare graviditeter. Inget fett – förtvinade hjärnor och immunbristsjukdomar – från altzheimers och ADHD till Bechterews och Borrelia. Inget fett – svaghet för socker och kolhydrater som de facto förgiftar kroppen och skapar en mängd sjukdomar och syndrom – allt från glutenintolerans och IBS till diabetes, hjärt- kärl sjukdomar, fetma och cancer.

Återupprätta animaliskt fett  och kött och jaga socker och kolhydrater på flykten. Och den största utmaningen i detta är att förändra skolmaten.

Det är där som grunden för våra barns hälsa blir ett slagfält. Eftersom riktig och näringsrik mat kostar pengar, så måste vi stå upp för att kommuner och skolor ska förstå att kungsvägen till bättre resultat i skolorna går via maten – vilket man känt till i många år. Men nu är det dags att få dem att inse att även kvalitén på maten avgör och att kostnaden är en investering som lönar sig i längden.

.

Till slut vill jag säga att jag brinner naturligtvis för en massa andra saker också, vilket ni som följt mig en tid inser.

De grundläggande mänskliga rättigheterna. Att få kissa i ovägda blöjor tex. Att få hjälp när man är sjuk och gammal och att man ska ses som en människa, inte som en vara att sälja, eller röstboskap att lura, eller en konsument att sälja skräp till.

Jag brinner och jag slocknar förhoppningsvis aldrig. Men med all hjälp och stöd som jag får i bloggen så blir min låga klarare.

Det tackar jag er för och jag hoppas att ni ska fortsätta att följa min kamp och min familjs vardag i med och motgång.

PAX VOBISCUM

2 tankar om “HEMIMAMMAS HJÄRTEFRÅGOR – De mål jag arbetar mot och mitt hjärta brinner för.

  1. HEMIMAMMA skriver:

    Uppdaterat med nya bilder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s