* Sanningen om Silvret * och andra sjukdomars bot och behandling

På denna sida och undersidor ska jag samla ihop fakta och skriva om olika sjukdomar, men framför allt om deras botemedel.

KOLLOIDALT SILVER – Lägg det på minnet och läs på.

Varför? Jag har egen erfarenhet av dess verkan. Det är skam att det inte tillåts bli allmän kunskap att när antibiotikan inte längre verkar, så har vi naturens mest potenta antibiotikum kvar.

OCH DET GÄLLER ÄVEN DJUREN

Silver har använts för bekämpning av mikroorganismer ända sedan antikens dagar. De gamla grekerna klädde insidan av vatten- och vintunnor med silver, innehållet höll sig färskt mycket längre då. Amerikanska nybyggare använde sig av knepet att lägga en silverdollar i mjölken, då klarade den sig bättre. Till och med i Sverige så visste man i början av 1900-talet värdet av att lägga en silverslant i vattenkärlen för att motverka att vattnet blev skämt i förtid.

Vissa instanser, mestadels desinformationsgrupper från läkemedelsföretagen, hävdar att det skulle vara skadligt att få i sig silver. Samtidigt som andra hävdar att det är ofarligt. FN-organet WHO har nyligen släppt alla övre gränsvärden för rent elementärt silver – beroende på att man konstaterat att elementärt och joniskt silver inte orsakar någon skada i människokroppen. EU och den Svenska livsmedelsverket har däremot förbjudit att använda silverjoner invärtes från första januari 2010.

Kolloidalt silver är definitivt också ett billigt sätt att se till så att människor i tredje världen får tillgång till rent dricksvatten! En riktig s.k. silver bullet. Att skicka ner utrustning för produktion av kolloidalt silver till människor i tredje värden, vore ett av de absolut bästa sätten att hjälpa dom få ordning på sin livssituation. Man skulle den vägen få hjälp med att rena sitt vatten, samtidigt som man enkelt kan behandla diverse infektioner. Kolloidalt silver sägs även slå effektivt mot HIV och AIDS, vilket hade lett till att vi kunnat få bromsat den framfart med vilken farsoten sprids.

Robert O. Becker gjorde den fantastiska upptäckten att celler som utsätts för silverjoner faktiskt dedifferentierar och blir till stamceller. Dessa celler kan i sin tur differentiera och bli till den specialiserade celltyp, t ex hud- eller bencell, som det område som cellen befinner sig i kräver. Detta är förklaringen till att sår och brännskador läker effektivare och snabbare i kontakt med kolloidalt silver. Det kolloidala silvret håller samtidigt området bakteriefritt så att det inte drabbas av infektioner under läkningen. Han konstaterade också att bakterierna inte utvecklar resistens mot kolloidalt silver, vilket användandet av vanlig antibiotika gör.

Stamceller är märkliga, ospecialiserade celler vilkas slutliga funktion ännu inte bestämts. De kan utvecklas till många olika celltyper genom en process som kallas differentiering. I de tidiga stadierna av fosterutvecklingen differentierar stamcellerna i embryot till alla celltyper i kroppen – hjärnceller, ben, hjärta, muskler, hud etc.

Forskarna ser stora möjligheter att utnyttja den enorma potentialen hos dessa embryonala stamceller för att behandla många olika sjukdomar. Exempelvis orsakas både Parkinsons sjukdom och Alzheimers sjukdom av skador på vissa cellgrupper i hjärnan. Genom att transplantera embryonala stamceller i den skadade delen av hjärnan hoppas forskarna kunna ersätta den förlorade hjärnvävnaden.

KÄLLA

En blogg med mycket matnyttigt om silver

MER LÄNKAR:

curesforalldiseases.com/

www.wisdomforce.org/?p=54

www.colloidalsilver101.com/

colloidalsilversecrets.blogspot.se/

www.ion-silver.com/silver-balanserat.html

www.2000taletsvetenskap.nu/tidning/03nr2/03-2art1.htm

www.vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=1448

vaccin.me/2012/06/05/kolloidalt-silver-hjalp-eller-stjalp/

www.alternativjournalen.se/nyheter/kolloidalt-silver-5257203

www.2000taletsvetenskap.nu/anekdoter/kolloidaltsilver_msm.htm

colloidalsilversecrets.blogspot.se/2011/04/in-defense-of-colloidal-silver.html

www.wellness-with-natural-health-supplements.com/benefits-of-colloidal-silver.html

colloidalsilversecrets.blogspot.se/2009/07/dr-paul-farbers-successful-experiences.html

www.dailymail.co.uk/health/article-2095610/Silver-bullet-cancer-Metal-kill-tumours-better-chemotherapy-fewer-effects.html#ixzz1lHgAfBIp

En het debatt om det kolloidala silvret

silverkulan

18 tankar om “* Sanningen om Silvret * och andra sjukdomars bot och behandling

 1. Mysan skriver:

  Bra! Tack för att du skapar denna sida

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack så mycket Mysan

   Efter mina egna bittra erfarenheter av svensk så kallad vård, så inser jag att ens hälsa är idag ens egen sak, och då kan man inte vända sig till de som uppenbarligen inte bryr sig zilch, utan då får vi söka egna vägar. Och för att veta vad som står till buds och varför blir livsviktig information.

   Hemikram

 2. Tant Otto skriver:

  Mycket intressant Hemi…
  tack för ditt angagemang ..

  Stor Ottokram<3

 3. HEMIMAMMA skriver:

  Anders Sultan, VD ION Silver:
  Våra myndigheter och media har senaste åren lagt mycket möda på att försöka få människor att tro att silver är giftigt. Sanningen är den att rent silver är ett för däggdjursceller ogiftigt mineral som varken är cancerogent eller mutagent. De som hävdar motsatsen – klarar tyvärr inte av – eller vill helt enkelt inte – skilja rent silver från de giftiga silversalter som framställs genom att man löser silver i salpetersyra (HNO3). Slutresultatet blir då silvernitrat, en giftig, färgande och frätande produkt. Elektrokolloidalt silver innehåller inte någon syra, utan tillverkas med hjälp av en elektrisk process.

  Man hör ofta hur människor okunnigt hävdar att silver är en ”toxisk tungmetall”. Detta är helt fel. De flesta metaller är faktiskt per definition tungmetaller, men vem går och oroar sig för att vi innehåller zink, koppar och järn – vilka faktiskt också per definition är tungmetaller. Många kemister vill ha bort beteckningen ”tungmetall”, eftersom den inte säger något om ämnet ifråga och numera nästan uteslutande används för att skrämma människor med.

  Man resonerar som så att det är metallens giftighet som istället ska klassificeras. Trots detta så envisas då vissa svenska forskare med att hävda att silver skulle vara en ”toxisk tungmetall”. Det forskarna helt ogenerat gör är att de sätter likhetstecken mellan rent silver och de toxiska silversalter man kan skapa genom att lösa silver i salpetersyra. De borde veta bättre tycker man. Silvernitrat, även känt som lapis, är en sådan silversaltprodukt som uppvisar starkt toxiska, färgande och frätande egenskaper.

  En erkänd referens inom området toxiska metaller, Dartmouth Toxic Metals Research Program skriver följande om rent silver [1]: ”Unlike other metals such as lead and mercury, silver is not toxic to humans and is not known to cause cancer, reproductive or neurological damage, or other chronic adverse effects. Nor has normal day-to-day contact with solid silver coins, spoons or bowls been found to affect human health. This is because solid silver is almost completely biologically inert, and even if ingested, would pass through the human body without being absorbed into tissues.”

  ”Trace amounts of silver are in the bodies of all humans and animals. We normally take in between 70 and 88 micrograms of silver a day, half of that amount from our diet. Humans have evolved with efficient methods of dealing with that intake, however. Over 99 percent is readily excreted from the body.”

  Wikipedia skriver [2]: ”Silver-ions and silver compounds show a toxic effect on some bacteria, viruses, algae and fungi typical for heavy metals like lead or mercury, but without the high toxicity to humans that is normally associated with them. Its germicidal effects kill many microbial organisms in vitro.” Man skriver vidare: ”Silver itself is not toxic but most silver salts are, and some may be carcinogenic.”

  Rent silver är alltså enligt dessa källor konstaterat ogiftigt och kroppen innehåller ett effektivt utrensningssystem som ser till att vi inte samlar på oss för stora mängder silver. Detta är av någon märklig anledning precis tvärt emot vad myndigheterna försökt få oss att tro de senaste åren. Frågan är varför?

  Silver är ett grundämne som finns i naturen och därför finns det även silver i maten vi äter och vattnet vi dricker. Det är en milsvid skillnad på de ogiftiga silverjonerna som genereras på elektrisk väg – och de giftiga läkemedelsklassade silverprodukter som fanns på 1900-talet och som byggde på salpetersyralöst silver.

  Vi har alltid fått silver genom kosten. Det verkliga problemet – som aldrig lyfts fram, är att vi får en tiondel så mycket silver genom kosten idag, jämfört med 40 år sedan.

  Saxat ur denna artikel: http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=1448

 4. HEMIMAMMA skriver:

  Hämtat från Facebook-gruppen Kolloidalt silver:
  Kommentar av Anders Sultan:

  ”Anders Sultan Sårläkning, vävnadsregenerering och brännskador:

  Robert O. Becker såg i sin forskning att silverjoner både accelererar läkningsprocessen samt skapar stamceller i sårområdet. Detta leder i slutändan till att såret ifråga läker 50% snabbare, med i princip ingen ärrvävnad som resultat. De som själva får uppleva dessa fantastiska resultat, är oftast väldigt förvånade över att man aldrig hört talas om detta förut.

  “We ran a controlled study of the healing enhancement on pigs, their skin being physiologically closest to that of humans. Positive silver nylon accelerated the healing of measured skin wounds on the animals’ backs by over 50 percent as compared with identical control wounds made on the backs of the same animals at the same time.”

  Kombinerar man dessutom detta med kosttillskottet MSM som ger ett tillskott av det strukturskapande mineralet svavel, så får man ytterligare uppsnabbning av läkningsprocessen. MSM omvandlas i kroppen till de svavelhaltiga aminosyrorna metionin, taurin och cystein. Cystein används för att stödja produktionen av proteinet kollagen, vilket är det protein som bygger hud, bindväv, muskler och annat av struktur i kroppen. Som en extra åtgärd för att se till att läkningen går så snabbt och smidigt som möjligt, så kan man kombinera alltsammans med LED-behandling, ett smart sätt att aktivera kroppens självläkande förmåga med rött och infrarött ljus. Ljuset aktiverar cellernas kraftverk – mitokondrierna, vilket även det accelererar läkningen och tar ned svullnader [26].

  Då silverjonerna har en stamcellsgenererande effekt, så kan man få kroppen att med hjälp av silverjoner rekonstruera vävnaden – så att den i princip byggs upp helt utan ärrvävnad. I USA drar amerikanska försvaret nytta av produkten Silverlon, en silverkompress som utsöndrar silverjoner och som får till accelererad sårläkning. Man använder även LED-utrustning i fält, och den sätts in som en första hjälpen-aktivitet på olika former av skador.

  Robert O. Becker forskade främst inom området regeneration av vävnad. I sin forskning upptäckte han hur man får omöjliga benbrott att läka med hjälp av en elektrisk process där man injicerar silverjoner i området med själva benbrottet. Jontofores kallas processen.

  Becker upptäckte även ett sätt att få amputerade fingertoppar att växa ut igen genom att applicera silverjoner på själva sårområdet. Detta beskriver han i sin bok ”The Body Electric” som publicerades 1985. På sidan 156 kan man läsa följande: ”Fingertip regrowth is true multitissue regeneration. A blastema appears and redifferentiates into bone, cartilage, tendon, blood vessels, skin, nail, cuticle, fingerprint, motor nerve, and the half-dozen specialized sensory-nerve endings in the skin. Like limb regeneration in salamanders, this process only occurs if the wound isn’t covered by a flap of skin, as in the usual surgical treatment”. Boken kan läsas online här [27].

  Sättet att få en amputerad fingertopp att växa tillbaka med hjälp av kolloidalt silver, är enligt många – att lägga på en kompress indränkt i kolloidalt silver och låta den täcka över skadeområdet. Byt kompress lite då och då, men behåll kompressen över området och håll den lagom fuktig i 2-3 månader. Se till att dagligen fukta kompressen med nytt kolloidalt silver. Redan efter någon vecka kan man se hur vävnad börjar återskapas. Benstruktur, hud, nagel och fingeravtryck återvänder och fingret växer faktiskt ut igen [28].

  Brännskadevården är ett av få områden inom vården där man tagit tillvara på och använder silverjoner som en effektiv behandling av brännskadade. Som exempel kan Astrid Lindgrens barnsjukhus nämnas. I ett reportage 2009 i Rapport berättade man om följande resultat: Färre infektioner, mindre antibiotika och kortare vårdtid. Regelbunden användning av bakteriedödande silverförband har lett till stora förbättringar i vården av brännskadade barn. Sedan läkarna började använda silverförbanden så har vårdtiden minskats från elva till två dygn. Samtidigt har antibiotikaanvändningen kunnat sänkas med hela två tredjedelar för de svårast skadade patienterna. Förutom att minska barnens lidande har silverbehandlingen lett till att landstinget sparar drygt 40 tusen kronor per inlagd patient. Dessutom har ingen av patienterna drabbats av livshotande infektioner sedan metoden introducerades och läkningen är snabb och i princip utan ärrvävnad [29]. Ingen av de inblandade verkar reflektera över vad fint huden läker – förutom föräldrarna som hade räknat med livslånga men, men helt plötsligt blir det inte ens ärrvävnad…

  Om man bränner sig, så ska man så fort som möjligt dränka in det brännskadade området med kolloidalt silver. Endera via en indränkt kompress eller ännu hellre om man kan sänka ner hela kroppsdelen i kolloidalt silver – som man häller i en bytta eller dylikt. Detta tar oftast hand om brännskadan så effektivt att det sällan utvecklas någon brännblåsa. Smärtan klingar snabbt av och läkningsprocessen aktiveras effektivt. Som mest brukar denna behandling resultera i en lite hårdare hudbit just där man bränt sig, och denna brukar i regel trilla av av sig själv efter några dagar.

  Rapporter från användare vittnar om hur även gammal ärrprydd vävnad kan fås att regenereras. Ärrvävnaden tynar successivt bort genom sprayande av huden samt applicering av indränkta kompresser på området.

  Har man gamla skador där man av olika anledningar saknar vävnad, så kan man faktiskt få silverjonerna att aktivera området och få tillväxt av vävnad. Som exempel kan nämnas hästhovar med kroniska skador i form av saknade partier i hoven – som efter behandling med kolloidalt silver faktiskt växer ihop igen.”

  Saxat ur http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=1448

 5. HEMIMAMMA skriver:

  Här är en länksamling hämtad från den grupp på snart 2000 människor som alla använder silver i medicinskt bruk.

  En samling av länkar till artiklar rörande kolloidalt silver:

  Intervju med Anders Sultan om kolloidalt silver på Wisdomforce.org: http://www.wisdomforce.org/?p=54

  En 38 sidor lång artikel om kolloidalt silver finns nu finns att läsa ute på nätet. Artikeln tar upp vetenskap, funktion, historia och framförallt mängder med behandlingsresultat inom olika områden.
  http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=1448

  Här finns mer än 70 sidor med användarberättelser rörande kolloidalt silver och MSM, de ger bra insikt i bredden och användbarheten hos produkterna:
  http://www.2000taletsvetenskap.nu/anekdoter/kolloidaltsilver_msm.htm

  Hela företaget håller sig friskt med kolloidalt silver: http://www.fileden.com/files/2012/1/2/3246245/Anne%20Blom%20St%C3%A4dservice.pdf

  Här är ännu ett företag där man håller sig friska med kolloidalt silver: http://www.fileden.com/files/2012/1/2/3246245/Tradgardspaletten.pdf

  Frisk som en nötkärna av kolloidalt silver: http://www.fileden.com/files/2012/1/2/3246245/Frisk%20som%20en%20notkarna.pdf

  Silver sätter guldkant på immunförsvaret: http://www.fileden.com/files/2012/1/2/3246245/Guldkant.pdf

  Kolloidalt silver, bakteriernas skräck: http://www.fileden.com/files/2012/1/2/3246245/Kolloidalt%20silver%20bakteriernas%20skrack.pdf

  Det har publicerats en serie intressanta artiklar skrivna av två amerikanska läkare, infektionsläkarna Gordon och Holtorf. De har stor erfarenhet av kolloidalt silver som man i detta sammanhang kallar för ”silver hydrosol”. Man redovisar den effekt produkten har på bakterier, svampar och virus. Speciellt pratar man om problematiken kring infektioner i de övre luftvägarna, som ofta orsakas av virus. Trots det försöker skolmedicinen felaktigt behandla dessa infektioner med hjälp av verkningslös antibiotika. Ett bra fungerande kolloidalt silver är de båda läkarnas rekommendation istället. Även den positiva effekt silverjoner har på cancer berörs i artiklarna.
  http://www.imref.org/articles/pdfs/Townsend_I.pdf http://www.imref.org/articles/pdfs/Townsend_II.pdf http://www.imref.org/articles/pdfs/Townsend_III.pdf

  Påhoppet i Vetenskapsradion på Ionosil: http://ion-silver.com/docs/radion.pdf

  Allt du behöver veta om kolloidalt silver: http://ion-silver.com/allt.om.silver.html

  En mer balanserad syn på silver: http://ion-silver.com/silver-balanserat.html

  Artikel från 2003 i 2000-Talets Vetenskap: http://www.2000taletsvetenskap.nu/tidning/03nr2/03-2art1.htm

  Zarah Öberg, en välkänd hälsoprofil – har publicerat en del kring kolloidalt silver.

  http://www.zarahssida.se/blog.php?bid=685

  http://www.zarahssida.se/blog.php?bid=657kolloidalt

  Silver och antibiotikaresistenta bakterier (MRSA): http://www.zarahssida.se/blog.php?bid=723

  Hur man effektivt botar en begynnande förkylning eller influensa: http://www.fileden.com/files/2012/1/2/3246245/Silvergrogg.pdf

  Lite intressanta behandlingsresultat på MRSA och sår med hjälp av kolloidalt silver: http://www.muvezi.org/Pedersen-Silver-Sol-Wound-Healing-MRSA.pdf

  Myndigheter och media med tvivelaktig agenda har lite då och då hoppat på Ionosil och hängt ut produkten i både TV och radio. 2007 var det dags att komma med fullständigt ogrundade påståenden. 2000-Talets Vetenskap skrev då så här om vad som hände.

  Klicka för att komma åt Silverlarmet.pdf


  Allt fler studier visar nu på att silverjoner har en ofta bättre effekt på cancer än etablerad kemoterapi. Följande artikel i brittiska Daily Mail’s onlineversion, berättar om hur man konstaterat i forskning i Leeds, att silver har en många gånger bättre effekt på cancertumörer än etablerad behandling med cytostatika. Biverkningarna är dessutom färre, om överhuvudtaget några alls. Ett forskarlag i Leeds i England har studerat silverjonernas effekt på både bröstcancer och cancer i tarmen – och publicerat en artikel kallad “Enhanced cytotoxicity of silver complexes bearing bidentate N-heterocyclic carbene ligands.”Silver bullet for cancer: Metal can kill some tumours better than chemotherapy with fewer side effects. Silver can kill some cancers as effectively as chemotherapy and with potentially fewer side effects, new research claims. Scientists say that old wives tales about the precious metal being a ‘silver bullet’ to beat the Big C could be true. The metal already has a wide range of medicinal uses and is a common antiseptic, antibiotic and means of purifying water in the third world.And British researchers now say that silver compounds are as effective at killing certain cancer cells as a leading chemotherapy drug, but with potentially far fewer side-effects. They compared it to Cisplatin, currently used to treat a wide variety of cancers, but known to have harsh side effects including nausea, vomiting and even kidney damage. Silver is used already in everyday products such as deodorant with no known side-effects, and could make for a potentially cheaper alternative to platinum-based Cisplatin. Researchers from the University of Leeds conducted lab tests which exposed breast and colon cancer cells to various silver-based chemicals over a six day period. Results, published in journal Dalton Transactions, showed that these silver-compounds were as effective as Cisplatin at killing cancer with potentially fewer side effects…
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-2095610/Silver-bullet-cancer-Metal-kill-tumours-better-chemotherapy-fewer-effects.html#ixzz1lHgAfBIp

  Fler referenser till studien som det brittiska teamet gjort: Silver Is as Effective as Chemotherapy in Cancer Therapies:http://news.softpedia.com/news/Silver-Is-as-Effective-as-Chemotherapy-in-Cancer-Therapies-250488.shtml

  Silver could offer improved cancer treatment:http://www.paneuropeannetworks.com/detail/news/silver-could-offer-improved-cancer-treatment.html

  Silver as effective as popular chemotherapy drug to treat cancer:http://truthdive.com/2012/02/03/Silver-as-effective-as-popular-chemotherapy-drug-to-treat-cancer.html

  Scientists investigate whether silver could be used as a treatment for cancer: ”We have chosen silver because it has anti-cancer activity but it is inherently non-toxic to normal tissues”. http://www.bradford.ac.uk/life-sciences/news-and-events/news/could-silver-be-used-as-a-treatment-for-cancer.php

  Detta man nu kommit fram till i Leeds, stödjer den mexikanska studie som häromåret konstaterade att kolloidalt silver kunde vara ett bra alternativ i behandling av bröstcancer. Resultaten från studien visar att silverjonerna tar hand om och neutraliserar bröstcancertumörer. Man sammanfattar studien med: “The present results showed that colloidal silver might be a potential alternative agent for human breast cancer therapy”

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2996348/?tool=pubmed

 6. HEMIMAMMA skriver:

  Debatterar häftigt med varghjärta om Kolloidalt silver i detta inlägg:

  http://varghjarta.wordpress.com/2012/05/22/varning-for-nanosilverkolloidalt-silver/

 7. Anonym skriver:

  Helpful info. Fortunate me I discovered your site accidentally,
  and I am stunned why this twist of fate did not came about
  earlier! I bookmarked it.

 8. tattoo designs skriver:

  I am really glad to read this web site posts which consists
  of tons of valuable facts, thanks for providing such data.

 9. Perucaleta.Com skriver:

  There is definately a great deal to find out about this issue.
  I love all the points you have made.

 10. Roxana skriver:

  Hey! I’m at work surfing around your blog from my new iphone 4! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Carry on the fantastic work!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s