Hemimammas vrede – Förbannade VÅRDSVERIGE!!

AFTON!! Varje dag – i stort sett – när jag tittar på de olika nyhetsprogrammen så bekräftas min diagnos av världens problem som spridd och allmän kapitalism-sjuka…

Och sjukdomen får allt sjukare och kostsammare symptom.

Idag tog man upp på ABC att män med prostatacancer som bor i Stockholm får betala 30 000 kr i månaden för en terapi (Zytiga) som förlänger livet och höjer livskvaliteten,  med betydligt mindre biverkningar än traditionella cellgifter. Men bor man i Uppsala får man den gratis.

Kommer vi se ökad inflyttning till de lärdes högborg framöver?

I min egen lokaltidning läser jag om arroganta läkare som opererar 6-åringar utan bedövning… (sidan sex 11/9 -12)

Att vårdsverige är en alldeles särskilt dysfunktionell fd nationsstolthet, numera och lämnar mycket övrigt att önska, känner jag till bättre än de flesta i vårt land.

Jag lever med en särskilt välsignad byst (för maken, möjligen). Har du sett en I-kupa någon gång? I vanliga affärer kan man köpa A-B-C och möjligen D-kupor. Följ bokstavssekvensen själv så får du antingen tårar eller glitter i ögonen – beroende på vilken typ av fantasi och inlevelseförmåga du besitter.

För min egen del så har den orsakat stort lidande och jag skulle göra vad som helst för att slippa den. Vilket jag också gjorde. När jag ansökte om en bröstförminskningsoperation, så hade de nya regler som tvingar rökare att sluta, införts. Det spelar ingen roll att jag knappt kan stå upprätt och svårligen kan genomföra fysiskt arbete utan den – jag fick lov att sluta röka och för 1½ år sedan så gjorde jag det- så viktig var operationen för mig.

Men som många kanske känner till så ökar man lätt i vikt – och på operationssalen – när jag var förberedd för ingreppet och väntade på att bli sövd – konstaterade läkarna att jag hade ett BMI på över 25 (vilket är helt normalt om man inte är anorektisk egentligen) och då blev det tvärnit… Jag fick vända hem i ogjort ärende. (idag vet jag dessutom att jag lider av hypotyreos, vilket orsakar onormal viktökning, till följd av Borrelia)

Innan dess så har jag förlorat ett barn, och sett fyra av mina sex barn lida för att man utövar ekonomiskt profitabla men hälsomässigt skadliga ingrepp på alla våra nyfödda barn, i jakten på ytterst vinstgivande stamceller för benmärgstransplantationer och andra medicinska användningsområden. Dvs så kallad tidig avnavling. Ett förfarande jag informerat om och bekämpat, allt sedan jag insåg vad som försiggick.

Dessutom har jag många gånger fått bekämpa och överbevisa läkarkåren i olika aspekter av mina barns vård – där allvarliga konsekvenser av deras nonchalans och arrogans hotat drabba min små och det finns inte på min världskarta.

Dessutom har jag helt på egen hand diagnostiserat min makes ”mystiska sjukdom” som läkarna gått bet på i över 27 år. Via min envishet, och en gång, läs och tolkningskapacitet, luskade jag ut att maken har en sjukdom som heter Bechterwes syndrom och innebär en genetisk deformitet på genen HLA-B27 som är obotbar och ärftlig med stort lidande.

Utanpå allt detta så har jag med hjälp av vänner i bloggen även lyckats lista ut att vi alltså är smittade och lider av Tertiär,  senmanifesterad kronisk Borrelia – vilket idag är hela familjens kamp att bota och informera om då vårt vårdsverige inte vill kännas vid denna sjukdom och dess konsekvenser. Min make, min son och jag får stå för alla kostnader för behandling själva, via läkare utomlands i vårt (älskade) broderland NORGE.

Tack och lov får jag, för var dag som går, kontakt med allt fler människor som jag kan hjälpa tillrätta och lotsa fram till insikt och vård och det är en nåd och ynnest i den annars så förtvivlade tillvaro som sjukdomen skapar. NÅGOT gott i allt detta onda som VÅRDSVERIGE i fullt samförstånd med USA – i kapitalismens och vinsternas namn skapar…

(vill du veta mer klicka på bilden)

Kan man annat än gråta när man inser hur utsatta och sårbara vi är – ända sedan vi föds – och värre blir det för varje år…

AFTON!!

20 tankar om “Hemimammas vrede – Förbannade VÅRDSVERIGE!!

 1. HEMIMAMMA skriver:

  På Newsmill om Borreliavård i Sverige:

  http://www.newsmill.se/node/7986

 2. kao skriver:

  Det är gräsligt hur illa behandlad du blev, med tanke på det du skriver i början av inlägget! Det är som att de VET att man alltid går upp i vikt när man slutar röka och därför kan de alltså neka en operation p.g.a DET!!! Ett BMI på 25 kan väl inte vara för mycket??? Det är ju LÅGT! FÖR lågt. Menar du kanske 35?

  En gång i tidernas begynnelse praktiserade jag på en plastikkirurgisk mottagning. Så illa som patienterna blev behandlade av vissa läkare där, har jag aldrig sett/upplevt någon annanstans under mina ca 30 år inom vården.

  Kram/Kao

  • HEMIMAMMA skriver:

   Nej jag menar verkligen 25 i BMI så vansinnigt är det och det är deras ursäkt för att neka oss vård.

   Hemikramar ♥

   • kao skriver:

    Men 25 är ju normalt! Eller har jag fel?
    Först pressas man alltså att sluta röka pga operationsrisken med för trånga blodkärl. Sen ökar man i vikt(som alla gör som slutar röka) och då blir man inte opererad pga det?! Moment 22-situation, ju.

    När jag skulle få en ny knäskål i mars 2011 var jag tvungen att sluta röka innan. Det gick INTE!

    Då ljög jag hej vilt och sa att jag hade slutat, blev opererad och var den första av 3 som gick hem från avdelningen. ‘Du kommer aldrig kunna springa igen’, sa läkarna till mej. Men det kan jag! i.a.f korta sträckor…

    Det som förvånar mej mest i såna här diskussioner med läkare och andra besserwissers är att de aldrig nånsin kräver ett totalt tobaksförsäljningsstopp. Det är mju det minsta man kan begära om man vill ha ett rökfritt samhälle….men det är klart: det missgynnar ju storkapitalet. I stället ger man oss budskapet: ”Köp våra varor, men använd dem inte”. Det är ungefär lika korkat som dina byst-läkares resonemang.

    KRam/kao

   • HEMIMAMMA skriver:

    Normal vikt enligt flera läkare ligger på 26-27 i BMI (och det finns en hetsig debatt om detta men det bryr sig inte landstingspolitikerna om)

    SINNESSJUKT som det mesta i vårdsammanhang i vårt land numera.

    Palme och Tage roterar i sina gravar garanterat.

    Hemikramar ♥

   • kao skriver:

    Tror fan det! Inte för att de kanske brydde sej så mycket om just BMI 😉 men pga av allt annat som händer.

    Kram/Kao

   • HEMIMAMMA skriver:

    Precis 😈

    Hemikram ♥

 3. HEMIMAMMA skriver:

  ”Ett nyfödd barn kan ju för tusan inte ”donera frivilligt” ? Dessutom får inte barn donera blod över huvud taget! Man måste ha fyllt 18 år och väga minst 50 kg, och då inte ge mer är 10% av den totala blodvolymen per tillfälle. Trots det berövas barn ca 30-50% i samma stund de föds. Är det riktigt klokt det?”

  LINDA MORGE; sen avnavlingskämpe

 4. […] och det är ofta alldeles sant. Därför presenterar jag nu denna bild, som jag hittade här hos Hemimamma. […]

 5. yrre skriver:

  Joddu, vårdsverige är ett kapitel för sig har man märkt, har oxå fått hitta min diagnos på internet där läkare 3 ggr sagt att det var ångest jag led av vilket visade sig vara svår hjärtsvikt med inf. i både muskler och hinnor men men..Det finns bra med och nu för tiden dyker de upp när man minst anar. Sänder dig styrka i din forsatta kamp och den största kram som kan skickas via etern, kram!!!

 6. Svante skriver:

  Här finns inget att kommentera, det är bara att hålla med.
  Svante

 7. kickie skriver:

  Vilket elände. Det att dem begär man ska sluta röka, tycker jag inte är så konstigt. Däremot bmi:et, 25 är väl högst normalt, el? Går förresten inte o alltid lita på dem siffrorna. Tänk en muskelknutte kan ju ha tex 30 o mer o klassas som fet fast det är mkt muskelmassa. Tur man inte är karl o kan drabbas av den sjukdomen. I sånt fall skulle jag velat bo i U-sala.
  Goa kramen till dig o fam!

 8. mariadesuede skriver:

  Ja, sen skulle inte ett svenskt sjukhus ta emot mig eftersom jag bor i Frankrike, därför att de är rädda för bakterierna som kan finnas hos mig. Men de vill inte behandla er som har Borrelia, de säger att de förnekar dess existens, men antagligen sà vill de inte betala vàrden med era skattepengar. Men jag är glad att jag inte bor i Sverige…

  Men etiken inom forskningen respekteras ju inte, som tidig avnavling bevisar. Sen stàr det i Le Figaro, tror jag, att hälften av all medecin som skrivs ut är onödig, utan verkan…

  Örnkramar ♥

  • HEMIMAMMA skriver:

   Men du är väl svenska medborgare också?? Då bör du ha rätt till vård väl?

   Hemikram ♥

   • mariadesuede skriver:

    Det är inte rätten till vàrd, det är rädslan för bakteriefloran som finns i Frankrike. Sen har jag franska papper, jag har rätt till vàrd i Sverige med mina franska papper med ett tillägg… Byràkrati…

    Örnkramar ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s