HEMIMAMMAS KAMP – ”De bryr sig inte om er hälsa – de bryr sig om sina plånböcker”

GOD AFTON!! Ibland hittar jag saker som jag tappar andan av. Ett exempel var när jag upptäckte Prof. Radetzki för några år sedan. Nu är det dags igen. SE och förfasa er…

Dr John Rengen Virapen, wistleblower som skrivit boken  ”Side Effects: Death. Confessions of a Pharma-Insider” berättar i följande videor om läkemedelsindutrins agenda:

Del 1

Del 2

Del 3

Del 4

Det sista man talar om i videon där Dr Rima E Laibow medverkar är kanske mindre relevant? Men det ställningstagandet får ni göra själva. Det väsentliga är att ni beaktar det Dr Virapen säger.

Nedan Dr Virapen om mentaliteten inom läkemedelsindustrin och anledningen till att han går ut med vad han vet.

.

MER INFORMATION

Om psykofarmaka

Om läkemedelsindustrins ekonomiska intressen

Om att droga barn

Om politisk farmakologi

Så hur tror vi att de privata vinstinriktade Apoteken kommer utvecklas i framtiden?

GOD AFTON!!

20 tankar om “HEMIMAMMAS KAMP – ”De bryr sig inte om er hälsa – de bryr sig om sina plånböcker”

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Här finns en video som handlar om hur vi drogar våra barn som är ganska upprörande:

  http://video.google.com/videoplay?docid=-3609599239524875493&ei=9GJSSr-ZHIv2-AbzzNlB&q=gary+null

 2. mariadesuede skriver:

  De smà apoteken har svàrt med ekonomin, de som verkligen är seriösa försvinner eftersom de inte kan konkurrera med de stora privata apoteken som pà nytt skapar ett monopol, fast ett privat monopol istället, i det fallet föredrar jag ett statligt monopol. Jag pratade om Frankrike, jag försöker gynna de smà apoteken, jag vet att de allra flesta mindre apoteken i Sverige kommer att läggas ner, det kommer att börja med personalnedskärningar och sen kommer ägaren att vara själv innan denne defintivt stänger sitt apotek, det handlar om smà apotek, de stora skapar ett privat monopol för att överleva. Fri konkurrens? Sluta upp med ideologin och lev i verkligheten, det finns ingen fri privat konkurrens! (Det fanns förr med mindre företag, men de stora kör ju över de mindre företagen oavsett regering.)

  Örnkramar ♥

 3. Margaretha skriver:

  Så intressant att någon vill och pratar ut om detta. Vad man sett genom åren så stämmer detta helt och fullt. Allt styrs av pengar. Nu ger de psykmedicin till 12 åringar för att det kan vara risk att de tar livet av sig och har de, läkarna alltså, inte gett dem någon behandling och de tar senare livet av sig så kan de bli medskyldiga….vi ska alltså drivas av rädslan att något kan hända och handla efter detta…det är sjukt tycker jag

 4. Uppenbar sanning om Medicinkoncernerna serverad. Är helt övertygad om, och har så varit, fullt ut insett, att dessa koncerner är affärsdrivande, med på karriärstegen klättrande strebers vars nästa steg uppåt bestäms av hur kreativa de är vad gäller uppfinningar av, inte hälsobringande preparat, men av uppfunna lösningar på hur öka vinsterna åt koncernen!!! Sak samma inom all verksamhet, som drivs inom kapitalismen!

 5. skvitt skriver:

  Reblogged this on skvitts and commented:
  “En botad patient är en förlorad kund!”, för att översätta bildtexten. Och det är inget märkligt med det. Produktionskapitalismen måste få avsättning för sina produkter. Så är det i alla branscher.

  Knepen är många.

  Glödlampan på brandstationen Livermore-Pleasanton Fire Department på East Avenue, Livermore, Kalifornien, USA har lyst i åtminstone 110 år och har endast stängts av ett fåtal gånger. Den har tagits upp i Guinness rekordbok. Den används som bevis för att det finns ett inbyggt åldrande som gör att produkter går sönder snabbare än nödvändigt och fler exemplar kan säljas och detta gäller alltså inte bara nyare glödlampor.

  “Hundraårslampan”, som den kallas, omnämndes i ett TV-program för några månader sedan.
  I samma program nämndes också en kartell som övervakar att en glödlampa inte får lysa längre än 1000 timmar. Detta gällde för de lampor som vi är vana vid innan lågenergi-lamporna lanserades. De senare är ju som bekant väldigt dyra och det påstås att de i gengäld håller mycket längre, men som säkert alla har märkt är deras livstid långt sämre än vad som anges på förpackningarna. Min erfarenhet säger mig att de brinner kortare tid än de gamla traditionella lamporna, trots det höga priset och trots att de gamla hade ett inbyggt åldrande!

  Samma TV-program visade att våra skrivare har ett chip som gör att skrivaren “går sönder” efter ett visst antal utskrifter. TV-teamet lämnade in en sådan skrivare men fick veta att det kostade mer att “laga” den än att köpa en ny.
  Därefter lämnade de skrivaren till en utomstående teknisk expert som plockade bort chipet och då fungerade skrivaren klanderfritt!

  Programmet tog även upp att tillverkare hela tiden byter modeller och att vi är svaga för “det senaste” och därmed överkonsumerar vi. Känns det igen?
  Ofta är det bara designen som ändras.

  I TV-programmet konstateras att utan denna överkonsumtion skulle produktionskapaciteten vida överskrida vårt behov av nya produkter och företagens försäljning och vinster skulle sjunka drastiskt, med konkurser som följd.

  Vad hette programmet och vilken kanal gick det på? Kanske någon som vet?

  Man passade på att nämna en film som gjordes, i Hollywood (sic!) tror jag och antagligen på 50-talet. Jag såg den själv på TV på 60-talet och minns den till vissa delar ganska gott än. Filmen handlade om en kemist som uppfann en tråd som aldrig kunde gå av. Man skapade tyg av tråden och av tyget skapade man kläder som inte kunde slitas ut.
  Hur gick det sen – i filmen alltså? Jo, industrin stoppade tråden från att komma ut på marknaden, så klart.
  Filmen hade viss verklighetsförankring. Det var nämligen så att när de första nylonstrumporna kom så var de alldeles för hållbara. Kemisterna som hade tagit fram nylon tvingades att ändra på kemin så att nylon inte blev lika hållbart! Och därefter gick ju maskorna på nylonstrumporna titt som tätt, försäljningen sköt i höjden, för vilken kvinna kunde visa sig med strumpor som en maska hade gått på?

  Viss teknisk utveckling går så snabbt att vi bara för den sakens skull faktiskt kastar prylar som fungerar. Exempel är datorer och mobiltelefoner. Men det är undantag.
  Men även när det gäller dessa produkter finns ju “gå-sönder-mekanismer” inbyggda. I iPhone sitter batterier med mycket begränsad hållbarhet.
  I nr 6/2012 av National Geographic nämns i förbifarten i artikeln “Hongkong i Kinas skugga” om en pakistanier som säljer engångsmobiler som bara håller i 14 dagar.
  Och Microsoft lanserar det ena operativsystemet efter det andra och varje gång krävs mer resurser av datorerna för att över huvud taget kunna fungera. Varför?

  Engångsprylar finns ju en hel uppsjö av, så jag blev inte så förvånad över engångsmobiler när jag läste om dem. Bic-pennor, Bic-tändare, Bic-rakhyvlar och så vidare, är ju välkända exempel. Och det är inte bara Bic som gör sådana engångsprylar.
  Och så finns det ju engångskameror, vars marknad dock har krymt sedan digitalkameran lanserades.

  När jag tänker efter när det gäller engångstelefonerna, så förstår jag att de måste vara extremt billiga för att folk ska köpa dem. Och vad är det som gör att de bara fungerar i 14 dagar? Det är väl batteriet som inte kan laddas upp igen och inte heller bytas. Men hur länge skulle telefonen egentligen KUNNA fungera, till samma pris?

  MEN!
  Den här kapitalistiska metoden att pracka på oss sådant som inte håller som det skulle kunna göra, det skapar miljöförstöring som är helt onödig.
  När det gäller läkemedelsindustrin skapar det också onödigt lidande om folk inte botas!

  OCH!
  Schizofreni, är det verkligen inte möjligt att bota denna så fruktansvärt handikappande sjukdom? Om man verkligen vill, alltså! Nya läkemedel kommer hela tiden, men de är inte stort bättre än de som kom redan på 50- och 60-talen. Däremot kostar de avsevärt mycket gånger mera. Ja, just det, mycket mera!
  Ett exempel: Risperdal Consta á 2 226,50 kronor, att jämföra med Cisordinol á 55,70 per dos!
  Läkarna skriver ut dessa moderna mediciner! Man kan ju fråga sig varför, då de inte är ett dugg bättre enligt vän med psykiatrisk profession sedan många år.

  KAPITALISMEN är ett skandalöst och obarmhärtigt samhällssystem med oräkneliga liv och ofattbart mänskligt lidande på sitt samvete. Med försåtlig propaganda och lögner jämför den sig med kommunismen och framställer sig som ett bättre system. Och man jämför med Sovjetunionen, varmed man legitimerar Sovjet och andra länder som har framställt sig som kommunistiska. Men så har det ju aldrig varit. Världen har ännu inte sett någon kommunism! Men så lyder propagandan från såväl väst som från öst på den tiden det begav sig.

  Sovjetunionen och östtaterna har mycket skit att stå till svars för, men trots det är det intet om man jämför med vad kapitalismen har skördat i offer!

  AVSLUTNINGSVIS: rebloggar och delar på FB.

  Kram!
  /Skvitt

 6. skvitt skriver:

  Oooops!
  Två identiska kommentarer. Ta bort en av dem, tack!
  /Skvitt

 7. […] skrev ett inlägg som jag rebloggade i mitt senaste […]

 8. Svante skriver:

  http://www.automotorblog.com/chrysler-300-srt8-power-rumored Nu tror jag att du behöver peppas lite, och varför inte med 6,4 liter hemi.
  Svante

 9. kao skriver:

  Hej där.
  Det är för många videos för att jag ska kunna se dem allihop nu. Får ta det vid ett senare tillfälle. Har rätt stora kunskaper om Läkemedelsindustrin och deras vidriga förehavanden och har skrivit om det flera gånger förut. Det märks redan på ett flertal läkare hur och vad de vill skriva ut för läkemedel för diverse besvär man ev.har.

  Så här tror jag:

  De med pengar kommer inom en snar framtid få bästa vården och bästa medicinerna, gå före i vårdköerna = de ‘närande’ i samhället .

  Den föraktade 1/3 av befolkningen, varav faktiskt de flesta jobbar heltid men har lägsta lönerna, får hålla till godo med det sämsta – eller ingen vård alls. Om de inte slantar upp vad det kostar för svindyra mediciner vilket de inte kan eftersom de redan lever på pasta och ketschup 2 dar innan lönen, eftersom den är så svår att överleva på.

  Det Obama jobbar för i USA kommer försvinna här. Hoppas man är död då.

  kram
  kao

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ja, jag vet väl att du är extremt kunnig om läkemedelsindustrin och vården =0)

   Hemikramar ♥

   • kao skriver:

    ‘Extremt kunnig’ är en överdrift. ‘Kunnig’i farmakologi och anatomi, även en del biologi och kemi, kanske. Men inte mer än vilken undersköterska på kirurgen som jobbat 25-30 år som helst. I.a.f BORDE man vara kunnig då.

    Kram
    Kao

 10. […] Vårdens behandlingar är inte alltid det som hjälper en att läka och som koppling till överskriften vill jag bjuda på ett besläktat klipp till mitt förra inlägg: […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s