HEMIMAMMAS KAMP – BILDEN AV HÄLSAN SJÄLV

GOD AFTON!! Igår hade jag en plan på att skriva om en artikel i Expressen på Bota Borrelia som inte fanns i nätupplagan, men idag fick jag besked om att de lagt in den…

Skönt – det sparar mig en timme eller två att slippa sitta och skriva av tidningsartikeln för hand. Undrar om det beror på att många har hört av sig och frågat efter den ur Borrelia-världen? I går när den gavs ut i pappersbilagan fanns den inte och inte heller i morse.

Izabellas feber och värk var borrelia

Jag kommer nog att publicera artikeln på Bota Borrelia, i något sammanhang – men utan den kritik jag besviket vill påpeka.

Jag och många med mig trodde att artikeln skulle ta ställning och skriva om verkligheten med Borrelia, men tyvärr är den lika politiskt tillrättalagd som artiklar i svensk media brukar vara, och med samma förekomst av direkta felaktigheter och man undanhåller viktiga fakta om sjukdomen. Ingen antydan om hur verkligt angeläget att verklig kunskap når ut till potentiella patienter och offer. Inget om hur den sprids tex…

observera att ormen är omhändertagen av veterinär - själva symbolen för medicinindustrin...

observera att ormen är omhändertagen av veterinär – själva symbolen för medicinindustrin…

Som det mesta när det gäller hälsa och mediciner så är det den som har mest pengar som står för ”vetenskapen” och desinformerar patienterna och folk i allmänhet, särskilt de som inte lärt sig tänka själva eller kritiskt. Läkemedelsindustrin tjänar astronomiska belopp varje år och gör inget som sätter vinsterna i riskzonen, vilket ofta innebär manipulering av sanningen om mediciner och läkemedel och vårdpraktiker. Ibland olagliga lögner. Och många gånger direkt livsfarligt eller ohälsosamt.

GSK – GlaxoSmithKlein, ett av världens största läkemedelsbolag har dömts att betala 3 miljarder USD för bedrägeri. Inte första gången heller. Den här gången gäller det bland annat den livsfarliga diabetesmedicinen Avandia som beräknas ha lett till uppemot 100.000 hjärtinfarkter.

Så – sund skepsis mot läkemedelsbolagens makt över oss alla och både media och våra styrande, som yttrar sig tex genom Annica Linde vid smittskyddssyrelsens svininfuensa-panik är något som en vaken medborgare bör tillskansa sig i överlevnads och hälsofrämjande syfte.

Och läkemedels och livsmedelsindustrin är bästa kompisar och leker alltid tillsammans – MED VÅRA LIV.

Härvid lag en dos sanningssägande bilder på hälsospektrat:

GOD AFTON!!

22 tankar om “HEMIMAMMAS KAMP – BILDEN AV HÄLSAN SJÄLV

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Det är fortfarande NORSK media man får vända sig till för att få veta sanningen om Borrelia…

 2. Som du vet så klaar jag knappt av att se fästingbilder ..kommr inte undan dem i verkligheten så jag bläddrar snebbt
  Men oj så hemskt djuren måste lida av alla angrepp ..att ormar också blir bitna ..oush
  3 i dag
  bra du orkar kolla upp ..att nån

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag kommer INTE sluta – även om jag inte orkar hålla samma tempo och intensitet längre som för något år sedan…

   Vi måste hjälpas åt för att förändra och då måste även jag som kan så mycket om detta dra mitt stå till stacken och inte bara använda min kunskap för min familjs bästa.

   Så självisk klarar jag inte att vara…

   Hemikramar ♥

   • Nej självklart ska du fortsätta så som du känner det .
    otäckt mycket fästingar i år ..och jag kan inte leva utan min trädgård ..helt vidrigt med de där djuren krypande på sej ..varje dag ..och jag undrar om alla vet om att titta efter de små alltså 1-2 millimeter ..och i år har det mest varit såna jag hittt på mina ben ..tack vare dej har jag kollat extra noga ..men visst har några hunnit bita sej fast ..omöjligt att komma undan
    Kram till dej ♥

   • HEMIMAMMA skriver:

    Ja och Borrelia har börjat smitta med myggor numera. Ocxh nu ska vi brottas med den nya fästingsjukdomen NEOerlichia Mikurensis som man inte känner till den exakta spridningen av i Sverige, men det har skett två dödsfall om jag minns rätt…

    Mygga sägs repellera fästingar också, liksom avkok av timjan mejran och oregano har jag läst någonstans…

    Hemikramar ♥

 3. hmm77 skriver:

  Vill bara tala om att din senaste kommentar hamnade i skräpposten igen 😦
  Kramar

 4. superzeke skriver:

  Hej Hemi

  Om du fotograferar eller scannar en tidningartikel eller ett dokument så kan du testa med det här online-OCR-tjänsten. Ladda den scannade bilden och välj att den konverteras till ett Word-dokument.

  http://www.onlineocr.net/default.aspx

  Om det lyckas (inte alltid) så kollar du stavningen efteråt eftersom den kan missa på bokstäver ibland. Glöm inte att välja språk. Har fungerat bra för mig för det mesta.

 5. kao skriver:

  Bra skrivet. Gilla och tumme!

  Stackars orm! Hela huvudet och halva kroppen full av fästingar 😦 Jag gillar människor och djur och är förtjust i ormar, så den här bilden skar verkligen i hjärtat!

  Glaxo är egentligen inte värre än andra läkemedelsföretag, girigheten är densamma hos de andra också.

  Bara den saken att den billigaste varianten av malaria- och HIV-medicinen inte säljs, eller att är svår att få tag i, beror ju bara på att Läkemedelsindustrins stora käft är öppen för att ösa in hur mycket stålar som helst. De blir aldrig mätta och skiter fullständigt i om några miljoner, framförallt afrikaner dör helt i onödan. Bara de får sälja sina dyra preparat.

  Att det sen, efter 5 år, är tillåtet att kopiera en medicin och sälja den för 1/10 av priset försöker de multinationella läkemedelsföretagen förhindra med alla medel.

  Att det får vara så är för mej en gåta – eller skiljer man på person och person????Klart man gör! En långtidssjuk europe’ och en fattig afrikan eller asiat är ointressant för jättarna.

  Kram
  Kao

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack för komplimangen ♥

   Pengar är makt och sjukdomar gör både fattig och rik till ett offer, inte bara för sjukdomen utan också för läkemedelsprofitörer…

   Hemikram ♥

   • kao skriver:

    I den mån jag är kapabel att hata, så hatar jag just såna som Läkemedelsbolagen och OLjebolagen bl.a.

    (Överlevde ormen?)

    Kram
    Kao

   • HEMIMAMMA skriver:

    Jag tror att han gjorde det – vi kan väl tänka det – han är ju kopplad till vårdapparater på bilden, (som kommer från USA)

    Och jag känner ett stort förakt inför nämnda bolag.

    Hemikram ♥

 6. kao skriver:

  Nu står det om fästingar varenda dag i tidningarna! Idag också (AB). Det finns visst hjälp att få även i Sverige. Ett helt gäng forskare och läkare jobbar stenhårt på just borrelia/TBE. Linköping är en av städerna där de på universitetet gör stora studier, då de upptäckt att det blir allt vanligare med främst borrelia och att man kan gå flera år innan man märker några symptom.

  Soliga kramar
  Kao

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ja, det är Pia Forsberg och Anna Överby som står för forskningen i Linköping och ingen av dem imponerar på mig. Politiskt korrekt och förnekar sanningen. Har sett mycket av deras material och hört dem föreläsa och prata om Borrelia. Har skrivit om dem på Bota Borrelia.

   Bra att det står om det i tidningarna då hålls det i folks medvetande…

   Hemikramar ♥

 7. kao skriver:

  Jag tycker det bara är bra att det skrivs såpass mycket om sjukdomen nu, som det gör. Det var väl det du ville? Uppmärksamma problemet?

  Kram
  Kao

  PS. Hittade dej återigen i skräpposten 😦

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ja det är bra att man uppmärksammar den men jag skulle bli gladare om man skrev sanningen om sjukdomen…

   Ja, skräpposten tycks vara min designerade plats i livet just nu och stämmer kanske bra med min sinnesstämmning *ler snett*

   Hemikramar ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s