Hemimammas bloggvandringar – Två flugor på smällen – KAO och Helga Von Pitbull

GOD AFTON!! Vid detta laget så har ni nog blivit bekanta med mina bloggvandringar. Jag kopierar och länkar andra bloggares inlägg jag tycker är viktiga att sprida.

Idag har jag två med varandra besläktade inlägg från två olika bloggare som jag vill lyfta fram, båda om den misär som många får skörda av de ofredsår som Alliansregeringen sått.

Jag börjar med Min bloggvän KAO.

Reinfeldt Skiter I De Som Har Det Sämst För Att… // Kao

Postat den 21 juni, 2012 av kao

….på grund av skattesänkningarna för medelklassen och de rika har pengarna naturligtvis tagits från en massa andra håll.  Maxtaxan på Apoteket var 1.800kr före frikortet förut. Nu är den 2.200kr. Samma med frikortet hos läkare och därför uppsökte jag nu, medan jag fortfarande har frikort, specialister för hälsokontroller, eftersom deras arvode nu höjts till  350:-/besök.

Allt för att försämra vår mödosamt uppbyggda välfärd och mata ner mer pengar i strupen på de som redan har det bra, har dessa 4 skattesänkningar gjorts. Maten  smyghöjs stup i ett. Hyrorna i min stad ökade med 3,45% = 275:- mer / månad för just mej och min lilla familj i vår lägenhet vi är på gång att försöka byta till 2 mindre – om inget strular på vägen i byteskedjan.

Försämringar inom skola och omsorg. 3½ köttbulle /person på äldreboendet – vatten till maten i.st.f mjölk eller lättöl (mycket gamla människor ska inte äta alltför fettsnål mat, då magrar de och mår sämre. De ska äta som de alltid gjort! Inte pasta carbonara och liknande.)

Men kanske det är meningen att de ska dö snabbt? De är ju numera ”tärande’, inte ”närande” för samhället…..enligt Alliansens syn att se på medborgarna. De betalar ju ingen skatt! De jobbar ju inte! Kan inte tolka det på annat sätt när man gör så här. Trots att dessa människor sen tonåren betalt in pengar till just pensionen så sänks den, försämras. Dessa pengar spekuleras med av banker och försäkringsbolag, så ingen vet hur det går i slutänden. När pensionen verkligen är en realitet.

Barn ska naturligtvis också ha näringsriktig mat. Det kanske är det enda riktiga mål mat de får under en hel dag! De ska heller inte behöva springa omkring i hemkvarteret året runt, utan annan stimulans. De har rätt till samma ”goda” standard i skolan som vilken unge som helst i landet och ska inte behöva få lektiononer av icke-behöriga lärare i svenska som inte kan skilja på verb och substantiv, dativ, interjektioner, accusativ, accusativobjekt och genitiv….

En lågavlönad och en pensionär betalar %-uellt mer av sin inkomst i skatt än de Reinfeldt & Co vurmar för. De förstnämnda drar ju inte in något till staten – de kostar ju bara en massa pengar…och de som får ta den värsta smällen är barnen. Hur i helvete kan man skilja på barn och barn??? Alla barn måste få samma chans.

Ska man spy, skratta  eller ska man gråta åt eländet som breder ut sig alltmer?

”Låg ekonomisk standard” betyder att man tjänar 60% av mediankomsten i landet. Det är med EU-mått räknat.  Varför ska någon alls behöva uppleva detta i vårt tidigare så mycket bättre Sverige?

(När min dotter var liten skickade jag iväg henne på kollo ett par veckor medan jag själv arbetade. Det kostade inte så mycket, men hon hade jättekul. Trivdes. När jag hade semester gnetade jag fram stålar (ibland via fondmedel) till några dagar här och där under sommaren, då vi kunde bo på vandrarhem vid nån härlig sjö eller  på Gotland. Alltid så fort lönen hade kommit, räkningarna var betalda och  jag hade råd. Eller också hade vi picknick och lekte i någon av stadens fina lummiga parker. Det sistnämnda kostar ingenting men är supertrevligt! Barn behöver främst sina föräldrars intresse och kärlek och att få leka och utvecklas..) PS: Stoppa ner mobilen när du drar iväg med din unge. VAR NÄRVARANDE! Det är vad barnen behöver.

————————

Under några få år hade vi lite mer pengar än vanligt  och kunde resa långt bort flera gånger. (Några av bilderna jag hittills hunnit lägga ut kan du se på min andra blogg  www.metrobloggen.djupdykning.se  en bit ner (Venezuela). Det kommer mer…

Jag valde att resa framför att spekulera i aktier med slantarna och bli blåst av de giriga  bankerna och själv riskera att bli det på köpet. ”Upplevelser är mer värda än girighet efter att föröka kapital, där man ändå blir blåst i slutänden av banken’, tänkte jag….och så reste vi och upplevde världen under 6-7 år.

————————

Regeringen har själva räknat ut och ”beställt” att barnfamiljer (med låg lön och dålig ekonomi) ska ha det så här. Det är bestämt redan innan skattesänkningarna att någon måste betala kalaset. Allt står redan skrivet i Reinfeldts s.k  ’böcker” . (SE LÄNKEN NEDAN), gå till ”Det  sovande folket” och ”Den första stenen” så förstår du Reinfeldts tankesätt; ett sätt att bedöma sina medmänniskor som är hans rättesnöre i livet även idag…..www.alliansfrittsverige.nu

En annan som näppeligen förstår hur det är att leva fattigt är Annie Lööf (C). En mer cynisk person är svår att hitta.  Hon vet inte ett dugg om livet och livets svårigheter – ännu. Jag önskar inte någon människa olycka, men däremot ger svårigheter vissa  färdigheter och ett nytt kanske ödmjukare sätt att tänka när man kommit ur eländet. Det kan gälla vad som helst av sorg och förtvivlan, rädsla, skuld och skam i livet.

Hoppas Alliansen åker ur med dunder och brak vid nästa val. Allt annat vore katastrofalt!

______________________________________________________________________________

Jag fortsätter med en bloggare som vet bättre än genomsnittet vad denna politik verkligen innebär:

Det kommer mera

Förra veckan befann sig 30 985 arbetslösa i sysselsättningsfasen. En ökning med +96 jämfört med föregående vecka. Skall det fortsätta i samma takt innebär det att över 42 000 människor kommer befinna sig i fas 3 lagom till valet 2014. Det är som att sätta hela Östersund på 65% av a-kassan eller försörjningsstöd.

Enligt Migrationsverkets beräkningar är 174 500 asyl- och anhöriginvandrare på väg hit under de kommande 2 åren. Det räcker till att utrymma hela Uppsala och Skövde. Var skall de bo? Vart skall de få jobb?

Arbete är passé. Nu är det sysselsättning som gäller. Få lön, semester och kunna leva drägligt är mindre viktigt.

Hur kommer Sverige se ut när mina barn är vuxna? Det är saker jag knappt orkar tänka på. Vilken mardröm.

___________________________________________________________

Annonser

7 thoughts on “Hemimammas bloggvandringar – Två flugor på smällen – KAO och Helga Von Pitbull

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Ja undrar om de som fick 500-1000 extra i plånboken för att sätta Bildt & Borg i Regeringspositio inser vad för samhälle som väntar våra barn??

 2. skvitt skriver:

  Delat på FB, gissa varför!
  Kram!
  /Skvitt

 3. mariadesuede skriver:

  Tja, hyrorna höjs ju här i Paris, under socialisternas styre en làng tid, fast grönsaker kostar inte sà mycket… Jag söker en lägenhet utanför Paris, ty hyrorna i Paris är betydligt högre, köpa lägenhet är likadant…

  Fast inget parti här i Frankrike vill ju försämra den sociala tryggheten, men jag undrar om det inte vore bättre börja om fràn början, för att det ska finnas en social trygghet som är till för alla. Fast den franska statsskulden är hög, undrar om det kommer att vara möjligt att behàlla det systemet i längden…

  Socialisten i mitt arrondissement har inget gjort under 24 àr som representant för kvarteren runt Montmartre, det borde vara likadant för representater som för presidenter, max 2 mandatperioder… Egentligen är det en bra idé om en regering kan sitta max 2 mandatperioder…

  Att vara Gaulliste innebär ju att man är för en social rättvisa, det är det som är skillnaden mellan den franska och svenska högern, de har inte Charles de Gaulles värderingar i Sverige…

  Örnkramar ♥

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag har lite svårt att kommentera då jag inte känner till så mycket om politiken i Frankrike mer än att jag spontant är glad att socialismen gör framsteg och då ger det kanske en knuff i rätt riktning för resten av Europa??

   Hemikram ♥

   • mariadesuede skriver:

    Men är de verkligen socialister? Det är ju inte de som behöver hjälp som fàr den, de hamnar i samma kvarter allihopa, vilket borde vara en blandning av olika samhällsklasser… Det àterstàr att se, men jag tror inte ens att högern tillhör högern, det verkar vara de stora företagen som bestämmer…

    Örnkramar ♥

   • HEMIMAMMA skriver:

    ja, nog är det kapitalet och Rotschilds som är världsregeringen, det är vi överens om…

    Hemikram ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s