HEMIMAMMAS TANKAR – Till en blogg jag är på vandring – dit där insikt aldrig dör.

GOD AFTON!! Ibland är jag arg på eget bevåg och påpekar fel och orättvisor jag själv finner i tillvaron…

Men ibland händer det att jag hittar saker hos mina bloggrannar som jag vill lyfta fram, och denna gång strosade jag intet ont anande – eller JO, jag vet ju att man ska hålla i sig, när man går på visit hos GHOST – Han säger saker med en ironi som ofta får en att osäkert le och ibland lockar fram gapskrattet… men alltid med en pondus byggd på lång och bitter livserfarenhet och insikt.

Idag vill jag, med hans godkännande bjuda er på ett av hans senaste inlägg:

Ghost:/Ett radikalt nationaldagsförslag

Posted on 6 juni, 2012 

I dag firas Sveriges nationaldag. Det har jag inget emot. Jag är glad – men inte stolt – över att vara uppväxt i och ha levt mitt liv i Sverige. Det betyder ingalunda att jag  inbillar mig vara förmer än människor som är uppväxta i och lever i andra länder. Men Sverige är och har varit mitt hem och det har satt sina djupa spår.

Så som utvecklingen har varit låt oss säga de senaste 20-30 åren föreslår jag dock att vi byter nationaldag. Sverige har ju alltmer amerikaniserats och utvecklats till att bli en satellit- och vasallstat till USA. Denna utveckling har ingenting med allians- eller S-politik att göra, den har fortgått oavsett vilken färg regeringarna har haft.

Kultur och framför allt underhållning domineras totalt av USA-ideal. Radio, TV och andra media har kommersialiserats och fördummats till den grad att – som en bloggare skrev häromdagen – svenskarna är bland världens mest underhållna och minst informerade folk.

Det finansiella systemet har ”globaliserats” på amerikanska villkor så att Sverige och andra nationer är som hjälplösa trasor. En bank eller ett finansinstitut på Wall Street som krisar – och det kommer de att göra igen, var så säkra – sänder chockvågor till svenska banker och finansinstitut. Vi skattebetalare tvingas gripa in för att rädda det ”finansiella systemet”, det vill säga hindra bankrutt för finanshajarna. Därmed vältras deras skulder över på oss och välfärden – den som finns kvar – blir ännu mer urholkad tills den blir blott ett tomt ord.

Inte minst deltar Sverige i USAs krig. Hittills i Afghanistan och Libyen men Syrien och Iran står med stor sannolikhet på tur. Var säkra på att Sverige då kommer att delta, antingen med flyg eller marktrupp eller både-och.

Jag ska inte trötta er med fler exempel på Sveriges förvandling till USA-marionett. Ni har säkerligen fler själva. Svenska regeringar gör som USA säger, och vad värre är: De verkar göra det med stolthet, ungefär som hundar är stolta över att lyda husses/mattes kommandon.

Mitt radikala förslag är därför:

Gör 4 juli till Sveriges nationaldag så som det är USAs!

PS. Säkrast att tillägga att nationaldagsförslaget är ironiskt menat eftersom det har börjat tas på allvar på FB.

____________________________________________________________________

MIN KOMMENTAR:

Jag firar inte Sveriges nationaldag, eftersom jag inte är nationalist eller rojalist. Datumet anger överhöghetens högtidsdagar och segrar.  Landets gränser liksom strukturen i samhällsbyggnaden markerar de fås privilegier över de många.

Det Sverige som jag föddes i och var stolt över finns inte längre. LAGOM och OMBUDSMAN och SMÖRGÅSBORD är inte ord som hålls högt i det svenska språket längre även om orden fortfarande har unik status i andra länders språk. Den svenska modellen har utgått för nyare ”modernare” tankar – vilka är direkta plagiat av tidigare tillstånd i landet, vilket vi som kan vårt lands historia ser och igenkänner.

Idag ska vi vara lika giriga som amerikanarna och lika moraliskt överhöga som Israelerna. Vi representerar bara oss själva och slåss på olika villkor om lebensraum och löner. Och traditionell svensk nyttig mat förkastas för amerikansk skitmat som gör oss sjuka.

Den som är sjuk är lat och den som är rik har rätt att köpa och sälja allt – även folks värdighet och hälsa.

Och idag är Sverige en krigförande nation.

JAG är världsmedborgare. Jag är en varelse bland alla andra naturens skapelser och jag firar den tillhörigheten. Min överhöghet är Moder Natur själv och hennes lagar styr mitt liv. Precis motsatsen till de flesta av vårt lands amerikaniserade medborgare.

Min nationaldag är Moder Jords egen viktigaste dag – sommarsolståndets, alltså Midsommarafton.

Då firar jag att hon fortfarande, trots att vi misshandlar henne gruvligt fortsätter att föda oss.

Fast många anser nog att det är det svenskaste vi har…

GOD AFTON!!

9 tankar om “HEMIMAMMAS TANKAR – Till en blogg jag är på vandring – dit där insikt aldrig dör.

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Så för min del kan vi slopa nationaldagen…

 2. mariadesuede skriver:

  Amerika har mycket att lära av Frankrike och det gamla systemet i Sverige, eller de franska demokratiska värderingarna, dvs att det behövs ett statligt socialt skyddsnät.

  Men det är ju de multinationella företagen som dikterar villkoren, det innebär ju att USA har begàtt ett politiskt självmord, de förlorar ju en viss poäng av en viss finansjätte… De förlorar sin AA+ nu. Dà flyttar jag hellre till Kanada… USAs sista utväg är att använda krig som ett politiskt medel, det handlar inte ens om att hjälpa folk… Fast det finns en fantastisk natur i Nordamerika… Hoppas nästan att Yellowstone vaknar nu…

  Den franska modellen är än sà länge solidarisk, fast som Ghost skrev, det spelar inte sà stor vilken regering det är, vissa undrade varför man skulle rösta i det franska presidentvalet, för mig är det en demokratisk skyldighet att rösta i ett val, även om man röstar blankt, dà respekterar man vàra förfäder i Europa som stred för denna rättighet och likväl en skyldighet. .

  Örnkramar ♥

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ja, demokratin dvs folkstyret som idé kommer från Frankrike och hade inte revolutionen ägt rum där så hade världen sett annorlunda ut.

   Ovan klipp förklarar enkelt och roligt vad som är felet i den ekonomiska strukturen både i Europa och USA. FRB är inte bra.

   Och jag resonerar som du rösträtten är en rättighet och skyldighet.

   Hemikram ♥

 3. kao skriver:

  En underbar video! Snacka om att bli ställd mot väggen och inte ha några vettiga svar! Han målar in sej själv i ett hörn 😀

  Kramar
  Kao

 4. Mitt Sverige finns inte heller längre…mitt hjärta gråter av saknad…och ilska över klättrarnas arrogans. Men istället för att anpassa oss till vad klättrarna vill så vill jag slå tillbaka. HUR kan man göra det? Vi skulle kunna hjälpas åt att starta en dominoeffekt (med hjälp av våra sidor och bloggar och Facebook och mejlmöjligheter). Vi skulle kunna säga till alla vi känner – att också säga till alla de känner…att om de inte vill företrädas av vapenhandlare längre så bör vi ta tillbaka våra röster! Alltså vid nästa val 2014 absolut inte ge vår röst till en enda partipolitiker. Varför? Jo, ända sen några P1-journalister i radio meddelade att ”alla partier varit informerade om byggandet av en vapenfabrik i Saudiarabien”, så har de alla diskvalificerat sig som företrädare för Sveriges medborgare. För mig var det verkligen droppen. Vad ska vi göra istället då? Jo, rösta på oss själva eller någon vi verkligen litar på via ett försök till utveckling av demokratin som redan förra valet fanns som möjlighet att rösta på: AKTIV DEMOKRATI -http://aktivdemokrati.se/. De deltar i år i Almedalen…men är det någon i media som bryr sig…näe, media lever i symbios med makten tyvärr. Tack och lov slinker något bra här och där igenom trots detta…som reportaget om vapenaffären i Saudiarabien…men den är redan glömd nu. Sjäv glömmer jag inte sånt. Ska klättrarna få använda våra skattepengar till detta? ABSOLUT INTE!…i måste ta ifrån dem makten. Det enda sätt vi kan göra det på är att INTE ge dem våra röster!
  Alla som har modet kan också ringa Ring P1 om detta….nu när vi dessutom har blivit världens största vapenexportörer (per capita) i världen – HUR kunde det bli så här?

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ja, det är verkligen en fråga som passar på många förändringar i samhället??

   Jag känner samma smärta och vrede som du över mäktigas arrogans.

   De ska en dag också dö, tror de att de kan komma undan döden rädslan och ångesten genom att trampa på allt de har omkring sig?

   I mitt hjärta så önskar jag att en dömande straffande GUD fanns som kunde ge dem eftertanken kranka blekhet.

   Men i stället fick Vi Higgspartikeln. Coolt och häftigt på sitt vis, men det gör ingen större nytta för oss vanliga människor

   Men troligen för vapenindustrin så småningom. Vetenskap har en tendens att göra det förr eller senare…

   Sorgsen och betryckt Hemikram ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s