HEMIMAMMAS TANKAR – Måste jag skära upp handlederna?

AFTON!! Idag har jag fått det bevisat bortom all tydlig önskvärdhet att det är förbjudet att ha en diagnos som socialstyrelsen anser suspekt, bara för att läkarna har NOLL KOLL…

I tisdags bröt jag ihop. Hamnade hos NOA som ville lägga in mig pronto. Jag gick med på att låta mig läggas in förutsatt att jag först fick genomföra mitt planerade läkarbesök hos Dr X som förhoppningsvis ska ta över min Borreliavård som tidigare skötts av Alina Tordurson på Arenakliniken Norsk borreliose senter, som skulle ske på onsd.

Det gick läkaren med på. Besöket förlöpte väl och viss ändring av medicineringen skedde. Men viktigast av allt var att jag fick en förklaring till att jag inte blivit bättre i samma utsträckning som min make och son.

Det visade sig nämligen att jag kan ha så mycket som tre sjukdomar TILL utöver Borrelian och TWAR. Nämligen Bartonella, Babesiosis och Cocksackievirus. Och de kräver andra mediciner än de jag får för Borrelia och TWAR.

Jag lades in i torsdags och avdelningsläkaren hade aldrig hört talas om Bartonella och visste inte mycket om Borrelia heller, men hon kunde erkänna det och nästa dag lät hon mig förstå att hon inte tänkte lägga sig i min sjukdom och jag fick sköta min medicinering själv och att de gick emot Socialstyrelsens rekommendationer…

I söndags så fick jag en dagpermission och det gick ganska bra. Kändes skönt dock att få ”lagom” dos av hemmet just nu. Under några dagar så har jag bett att jag ska få permission på onsdag för att åka på nästa läkarbesök i Oslo, så jag kan informera om den nya läkarens förändring i medicineringen och hans tankar om ytterligare diagnoser.

Men se det gick inte.

Överläkaren gav mig beskedet i form av ett förtäckt hot, att ”antingen stannar du på avdelningen och slår Borrelianonsenet ur hågen, eller så skriver vi ut dig och du kan åka till din läkare i Norge.”

”Det finns inget mer vi kan göra för dig.”

Det spelade ingen roll att jag försökte hävda att jag inte känner mig stabil nog att vara hemma hos barnen, och att jag blev väldigt ledsen av att kastas ut bara så där.

Vad måste jag göra för att någon ska släppa prestigen och HJÄLPA mig?

SKÄRA UPP HANDLEDERNA???

Metoden nedan verkar mycket besvärligare, särskilt som jag är kvinna….

Så nu sitter jag här och undrar är det verkligen någon idé att stanna här ens i natt om de ändå slänger ut mig i morgon? Jag vet ju att jag mår lika dåligt idag och i morgon och troligen på onsdag och resten av veckan också… Då kan jag ju lika gärna lida hemma där åtminstone maken och min familj vet att jag är sjuk på riktigt…

Should I stay or should I go?”

.

”Damn if I do – damn if I don’t”

AFTON!!

Annonser

30 thoughts on “HEMIMAMMAS TANKAR – Måste jag skära upp handlederna?

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Svensk sjukvård är bortom kritik. I Tyskland är Borreliavård självklar och GRATIS eftersom man ser och inser hotet mot befolkningen och vilka konsekvenser det får om man låter epidemin växa…

  Sverige är det enda land i EU där Borreliavård är kontroversiell.

  Men på ILADS Konferens för några veckor sedan så tog man beslut om att vi ska hävda att eftersom vi är ett EU land så ska vår vård vara likvärdig som med resten av EU-länderna

  Vad säger Anders Tegnell om den saken?

  Min överläkare verkar vara gudomligt självupptagen och omedveten i alla fall…. och bekräftar min gamla fördom ÅTERIGEN att man kan inte lita på Läkarna och deras agenda.

 2. Svante skriver:

  Utpressning är vanligt inom psykvården.
  Svante

 3. mariadesuede skriver:

  Din diagnos kommer väl fràn Areva-kliniken? Ska de alltsà motsätta sig specialisters diagnoser, dà màste de först skaffa sig den specialiteten…

  Örn(styrke)kramar ♥

  • HEMIMAMMA skriver:

   Min Borrelia och TWAR diagnostiserades efter provtagningar på Arenakliniken som analyserades i AUGSBURG Tyskland och, de tre sjukdomar som nu utreds av Dr X i Sverige, skall provtas vid första lämpliga tillfälle. Men läkaren var så pass säker på den kliniska diagnosen att han vill börja behandla mig innan ens svaren kommer… för att vinna tid.

   Hemikram ♥

   • mariadesuede skriver:

    Det verkar ju vara en specialist, det finns ju fästingar i hela Europa så skulle Borrelia vara en ovanlig sjukdom? Definitivt inte, den enklaste fõrklaringen är oftast svaret…

   • HEMIMAMMA skriver:

    det är bara i Sverige som kontroversen föreligger och det beror på att Våran regering fortfarande har navelsträngen till USA intakt och vågar inte reta dem genom att erkänna sjukdomens omfattning och farlighet…

    Hemikram ♥

 4. Dessvärre är det oftast så, och ibland hjälper inte ens det, att skära upp handlederna vill säga. (tänker på min dotters öde…)
  Påminner dig härmed att kontrollera B12 ev brist, ett enkelt blodprov. Beror oftast på om man äter dåligt, är vegeterian eller bara blir så (som i mitt fall). I ditt fall kan dina bakomliggande sjukdomar ligga till grund för detta. Som sagt, en liten påminnelse. För mig vände det på några dygn med B12 tabletter. Tänk om svaret är lika ”enkelt” i ditt fall?
  Anser att det borde vara rutin att kontrollera detta vid inskrivning i psykiatrin….

  • HEMIMAMMA skriver:

   Kan man köpa B12 tabletter på apotek eller hälsokost??

   Det tråkiga är ju att jag haft återkommande depressioner även INNAN jag fick Borrelian, så för min del så är det det klassiska dilemmat, ”Hönan eller ägget först?”

   Hemikram ♥

 5. kerstin skriver:

  B12 köps på Apotek. Märker du inget av tabletter be läkaren skriva ut mekobalamin (flytande form) som man ger sig själv i sprutform alt. går till vårdcentralen och får hjälp.

  Ang likvärdig vård som resten av EU. När vi var i Tyskland (2008) fick tyskarna bara fyra veckors behandling av staten. Resten fick de betala själva. Själklart är det bättre än i Sverige men alldeles för ite för många. Vet du något land där man får så lång behandling som man behöver utan att betala själv?

  MVH Kerran

  • HEMIMAMMA skriver:

   Nej, jag trodde att Tyskland var liberalast på den punkten. Det ju ha ändrat sig på 4 år tror du inte?? för enligt uppgift så ska det vara gratis för tyska medborgare. Eftersom Finland är världsledande på området så kan jag tänka mig att man accepterar och betalar för vården där…

   Om någon finsk person har uppgifter skulle jag tacksamt ta emot dem…

   Tack för dina tips Kerstin, jag uppskattar att du bryr dig och jag hoppas att det ska hjälpa mig må bättre…

   Hemikram ♥

 6. Pluppa skriver:

  ♥♥♥ och Trollmorskram

 7. yrreAnnika skriver:

  Grymt, vilka nötter! Behåll dina handleder fina, de behövs till pennan du håller i. Stor kram och tusen uppmuntringstankar till dig!

 8. Jag skriver:

  Kan du inte ta det per telefon med Arenakliniken om det bara gäller information och diskussion om medicinerna? Nu har du ju fått kontakt med den svenske läkaren.
  Kram

  • HEMIMAMMA skriver:

   Eftersom den svenske läkaren är ”Hemlig” så vill jag inte släppa kontakten… Maken avbokade besöket eftersom vi ansåg att den akuta hälsosituationen är viktigare – men idag fick jag beskedet att jag bara ev kan stanna en dag till i alla fall..

   Men nu har jag fått min journalkopia i alla fall.

   Hemikramar ♥

 9. svorskan skriver:

  Vad hemskt att de tvingar dig att välja. The Clash’s låt passar oerhört bra. Tänker på dig min kära vän!
  Största kramen och allt gott till dej!
  Carina

 10. Svante skriver:

  Jag kan bara hålla med det Skvitt skrev i sina kommentarer till ett av dina inlägg. Svensk psykvård är inte vård, det är förvaring.
  Svante

 11. Anonym skriver:

  Du ska inte skära upp några handleder! Du har en familj som behöver dej, även om jag kan förstå och känna in din ångest och depression.
  Men kanske du måste ta en sak i taget för att få adekvat hjälp? Ta nu den hjälp du får där du är, så kan du ta borrelian sen. Du begriper nog att de tycker du är knäpp som pratar om den hela tiden – även om du har rätt i sak. Men de kommer inte lyssna på dej om du inte accepterar den behandling de faktiskt är beredda att ge dej nu.

  Så ta en sak i taget. Det är mitt råd till dej.

  Värme, kramar och kärlek från Kao(även om jag inte håller med dej i allt du skriver, som du märker. Du måste släppa borrelian först, för att få styrka och kunna jobba vidare på diin hälsa sen.)

  Du vet att jag vill dej det bästa i världen och du får bli arg på mej om du vill….

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag blir inte arg på dig för att du försöker råda mig, tvärtom, men jag behåller mitt prerogativ att välja vilket av råden jag vill/orkar lyssna på…

   =0)

   Hemikramar ♥

 12. kickie skriver:

  Va är det för djädra läkare som snackar om nonsens?. När han i sin värld är så säker på sin sak, vad har han då att komma med vad det skulle vara istället? Eller kan det vara så att han liksom andra ansvariga mycket väl känner till att det är borrelia? Men att det är ett nederlag för en högt utbildad läkare o kunna göra ett erkännande o därför skyller på annat istället. Liksom socstyrelsen, ett högt, uppsatt statligt verk tycker sig inte kunna ha fel i sina diagnoser. Så kommer du min vän o har forskat en hel del i den här sjukdomen, vilket jag skulle tro sticker en del i ögonen. Men ge inte upp, så länge livsgnistan finns är slaget inte förlorat. Hoppas allt ordnar sig till det bästa.

  Ha de gött o hälsa fam.

  Goa kramizar i massor!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Vid utskrivningssamtalet valde avdelningsläkaren att gå på Överläkarens linje och hävda att alla mina symptom beror på min depression och INTE på Borrelia, men samtidigt var ingen av dem intresserade att titta på mina provsvar…

   Så jag insåg att det inte var någon idé att tjafsa.

   Jag vet att Dr Rolf Luneng är kompetent och jag beklagar att svenska läkare har en sådan Von Oben attityd till vår fd bättre halva av rikets läkare en gång…

   Och idag med min erfarenhet av båda ländernas vård anser jag Norges vård är både bättre och mer human.

   Sverige får skämmas för alltmer av den förda politikens konsekvenser.

 13. Svante skriver:

  Kom du iväg till Norge, eller sabbade svensk sjukvård det också för er?
  Svante

  • HEMIMAMMA skriver:

   Maken avbokade för att jag skulle få vara kvar, eftersom vi båda ansåg att min omedelbara hälsa var viktigare än prestige och Arena finns ju alltid kvar men jag blev utskriven i alla fall….

   Man pressade mig allt man kunde att jag skulle avslöja den svenska läkarens namn, men jag vägrade och det var då som Överläkaren sade att ”vi kan inte göra mer för dig”

   Så nu skriver jag ett inlägg om min framtida vårdpolitik, vilket i verkligheten innebär att jag återgår till min forna politik.

   Hemikram ♥

   • Svante skriver:

    Det var nog första gången de inte lyckades med utpressning av en patient. Tyvärr får du lida av det, men läkare X, och Arena finns kvar, min önskan är att du vinner till slut.
    Svante

   • HEMIMAMMA skriver:

    I värsta fall så blir jag friskskriven, men då är jag utom räckhåll för maktgalna läkare som trycker till en bara för att de kan.

    Och det är hundra procent bättre… I bästa fall så är botten nådd och jag vänder uppåt?

    Och känner jag dig och andra av mina nätvänner rätt så kommer ni inte låta mig falla alltför långt…

    Hemikram ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s