Hemimammas tickande tankar – Kan en sådan mans skuld sonas? Offrade Jesus sig för att rädda honom?

GOD AFTON… I över en vecka har vi levt med Breivik som figurerar i media timme ut och timme in och ingen säger sig förstå.

ONDSKANs ansikte – som  för 900 år sedan hade varit en hjälte av stora mått…

Det ligger precis som skönheten – i betraktarens och den rådande kulturens ögon.

http://nrk.no/227/dag-for-dag/rettsreferat-17.04.2012-1.8079582

Korstågen skulle jaga muslimerna ur det heliga landet och dog man medan man mördade Saracenska kvinnor och barn,  så fick man inte fyrtio jungfrur, men väl sitta på Guds Faders högra sida samman med Jesus.

Jag förstår Breivik och vart han kommer ifrån. Ett bottenlöst samhälle som inte håller samman skapar mängder med sådana människor.

På 30 talet så var vi svenskar världsbäst på att skapa människor som  dömde och etiketterade andra människor som undervärderade och Alliansen fortsätter stolt den traditionen ända in i våra dagar.

Så vem kan klandra Alliansen… förlåt Breivik för att han är så vilseledd så de inte inser det fundamentala i att vara människa?

Människan skulle inte klarat att överleva hundratusentals år om vi inte vetat att vi inte överlever om vi inte hjälps åt.

Mänsklighetens växande arrogans slås bara av hennes litenhet inför makterna och Moder natur. Tack och lov påminns vi om det emellanåt.

Appropå ONDSKAN och BREIVIK:

Gullig unge va? Det är Hitler.

Han har födelsedag idag, 20 April.

Jag tror inte på Helvetet, men jag hoppas att, om det finns, huserar det denna förtappade själ, för alla illdåd han instigerade…(och hans far, som var ansvarig för att hans själ förvreds till en ondskans redskap)

Jag hoppas dessutom som en del i vad som borde vara obligatiorisk allmänbildning för att förhindra just att Breivikar tillåts stå på tillväxt i subkulturer till de idéer som Alliansen företräder att ni alla läser boken MEIN KAMPF och vomerar!!

Ett urdrag ur texten, och jag vill fokusera på ett citat av Hitler.

”Jag vill en våldsam, befallande, oförfärad, grym ungdom. Sådan måste ungdomen vara. Smärtor måste den uthärda. Det får inte finnas något svagt och ömsint i den. Ur dess ögon ska det fria, härliga rovdjuret blixtra fram. Stark och skön ska min ungdom vara…

Då kan jag skapa något nytt

128px-Signatur_Adolf_Hitler_svg.png   Hitlers namnteckning

.

DETTA är dock ren ondska i mina ögon – kall och beräknande med dold agenda. VARFÖR?? se nedan första delen, de andra fem finns på TUBEN:

.

http://www.dalademokraten.se/Opinion–Kultur/Ledare/2012/04/18/Breiviks-politiska-sprangstoff-/

Annonser

21 thoughts on “Hemimammas tickande tankar – Kan en sådan mans skuld sonas? Offrade Jesus sig för att rädda honom?

 1. HEMIMAMMA skriver:

  För de som inte känner till hur han slutade sina dagar:

 2. mariadesuede skriver:

  Jag kommer att ägna mig àt Breivik ett tag, studera artiklarna om honom, men alla som jag pratar med anser att han borde fà sitta inspärrad resten av livet…

  Okey, jag tror nog att vi är i olika politiska läger nuförtiden, men jag är fortfarande en som vill försvara de sociala skyddsnäten och de sjukas rättigheter att fà tillfriskna i sina egna rytmer… Har ocksà hittat en lya pà den franska landsbygden… 40 km fràn Paris…

  Örnkramar ♥

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ja inte ska han få bli martyr och lida dödstraffet som sina ordensbröder för 800 år sedan.

   Men synen på ondskan växlar med religionen och tiden. Det kan vi vara överens om avsett var du befinner dig politiskt nuförtiden.

   Hemikram

  • HEMIMAMMA skriver:

   STUDERA DETTA MED SARKOZY

   http://svt.se/2.22584/1.2780473/mota_valjare_-_da_gommer_sarkozy_klockan

   VAD SÄGER DET OM HANS MÄNNISKOINSTÄLLNING?

   • mariadesuede skriver:

    Du, jag kände till detta, men vet du om att han gör det som vi alla gör här i Paris, förutom turisterna, det innebär att om man har en ”smartphone” t.ex. sà hàller man den sà att tjuvarna inte kommer àt den. Det sker dagligen stölder av klockor och telefoner, sà det gäller även att se vardagslivet, även François Hollande gör samma sak, och Jean-Luc Mélenchon PDG ( Vänsterpartiet ), därför att det tillhör vardagen, vilket inte borde behövas.

    Jag hàller inte med honom till hundra procent, det är det som han gjorde för arbetarna pà Arcelor… Han förhandlade med företagen för att bevara jobben, inte för att han anser att han lyckades, men han försökte iaf. Men jag tàl inte François Hollande, en liberal som utger sig för att vara socialist, Martine Aubry hade varit bättre.

   • HEMIMAMMA skriver:

    Det är naturligtvis olämpligt att göra det på det sättet oavsett vem det är…

    Sedan känner jag inte till så mycket av inrikespolitiken i Frankrike numera. Men jag gillar INTE Sarkozy.

    Oavsett parti och politik i stort. Jag ogillar personen och de karaktärsdrag jag sett av honom i media de senaste åren…

    Hemikram ♥

   • mariadesuede skriver:

    Jag har inte sagt att jag gillar Sarkozy, men det finns saker som han har gjort som övertygar mig om att det finns saker som kan vara positiva i längden, det som det inte pratas om i internationell media…

    Örnkramar ♥

   • HEMIMAMMA skriver:

    Och du är i din fulla rätt att göra det. Jag kan ha fel eftersom jag vet mer än väl att media vinklar saker som de vill…

    Hemikram ♥

 3. svorskan skriver:

  Är glad att rättegången inte sänds live i TV. Är glad att A B B inte får den möjligheten att kanske missleda någon annan med sina tankar.
  Hoppas på att domen så småningom lindrar något av smärtan hos de överlevande.
  Stora kramen och allt gott till dej!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag tänker och hoppas likadant som du och tänker att vi måste höja kvalitén på historia-undervisningen i skolan, så att ungarna lär sig att se kopplingen mellan religionerna och historien och därmed kan lyfta bort det filtret från sina ögon.

   hemikramar och bara det bästa till dig!! ♥

 4. kyrkis skriver:

  Såg oxå inslaget från norsk TV där B jämfördes med Hitler. Denna blinda tro på att man själv är ”god” och därmed med gott samvete kan eliminera de ”onda”. Det är bara hemskt. Men som jag sagt i nån annan kommentar där ute så är det inte unikt. Det finns i historien mängder av liknande dåd. Vissa klassas som terrordåd, annat som frihetskamp. Oftast beroende av vem som skriver historia.

  Men potentialen finns hos oss alla. Välfungerade familjefäder arbetade som bödlar i koncentrationslägern. De var motiverade av tidsandan och allmänna oppositionen. Sanktionerad av överheten.
  Det är nog viktigt att inse att kampen mellan ont o gott ständigt pågår även inom oss. Även om vi inte dödar och stjäl så finns de mörka krafterna där hos alla.

  Jesus försonade alla synder. Men man måste ta emot det. Breivik har ingen ånger eller ens insikt om att han gjort något ont. I det läget finns ingen väg till omvändelse och förlåtelse. Men för den som verkligen ångrar sig, bekänner och ropar så är vägen öppen. Ingen synd är för stor för att den inte skulle kunna förlåtas av Gud.
  Vad människor orkar är något annat.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Nej, jag såg inget inslag, men jag har gjort den reflektionen sedan länge…

   Tanken på ”gott” och ”ont” och sociala och religiösa idéer och konstruerade samhällsmönster och uppfattningar har fascinerat mig hela livet ända sedan jag började få genomlida ”ondska” som barn och började grubbla över allt jag drabbades av och varför…

   Och på den vägen har det fortsatt och mina svar har färgat min politiska uppfattning.

   Och delvis min egen bild av det konstruerade begreppet ”Gud” och religion vis a vis naturlig andlighet tex.

   Men visst har du rätt att man kan etikettera olika beteenden onda och goda.

   Frågan är nog intressantare ställd som VEM har RÄTT att bestämma vad som är gott och ont?

   Hemikram ♥

   • kyrkis skriver:

    Om människan själv ska avgöra frågan om ont o gott blir det på själviskhetens villkor.

   • HEMIMAMMA skriver:

    Inte nödvändigtvis.

    Jag anser tex på goda grunder att jag är bättre lämpad att bedöma gott och ont än Göran Hägglund.

    All kyrklig dom och rätt är på människans villkor. All domsvärjo i Guds namn är uppfunnen och exekuterad av människan.

    Jag är självisk, men jag sätter alltid andras rätt och hälsa före mina egna övriga behov.

    En regerings rätt att avgöra ont från gott borde vara samma sak där man så långt det är möjligt ska sätta flertalets bästa över minoriteten

    Men så fungerar det inte i verkligheten och dissonansen kan oftast förklarar ekonomiskt.

    Pengar bestämmer vad som är ont och gott idag. Då är var människas rätt mer rätt enligt mitt sätt att se det.

 5. portolanseglaren skriver:

  – Breivik är ett barn av vår tid för utan internet och dator skulle han inte ha blivit till. Man kan få reda på allt via IT: bombtillverkning och dess bästa bruk, tidscheman för Utöija, man hittar lika vridna som en själv över nätet osv osv.
  Hängivenheten den negativa saken delar han med Hitler, men Breivik är ett barn av vår tid. Andra kommer att dyka upp, var så säker.

 6. ghostopinion skriver:

  Intressant genomgång men jag vill vrida på perspektivet en aning när det gäller Adolf Hitler. Hans förvridet perversa psyke är i och för sig spännande. Men viktigare ur politisk synpunkt är ändå hur denna mänskliga demon kunde vinna makten i val och därefter i rask takt genomföra total diktatur och föra världen till krig med inte bara det tyska folkets gillande utan dess fanatiska stöd. Vilka ekonomiska och sociala förhållanden kunde få en absolut folkmajoritet att ställa sig bakom denna uppenbara politiska galning?
  Det är den fråga vi bör ställa oss. Svaret på den är mer avgörande än att pappa Hitler var en grym man. Och svaret kan dessutom ge oss vägledning om hur vår tids krigshetsare kan vinna folkets stöd och därmed verktyg att dra undan detta stöd.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ja, naturligtvis är det så…

   Flockmentalitet, klyftor och propaganda måste vara svaret.

   Hungriga hästar hugger efter varandra i i båset.

   Om människor inte ställdes vis a vis varandra genom de ökande klyftorna, så hamnade man inte i den situationen.

   Om man får hungriga människor att tro och bli övertygade att någon annan är ansvarig, så kommer de ansvariga undan.

   Det är ju grunden för marxismen och kommunismen att se igenom det förförandet från de rika och mäktiga.

   ”Söndra och härska” är ju världens äldsta maktrecept.

   Hemikram ♥

 7. kickie skriver:

  Jag mår pyton bara av att tänka på Breivik. Varför burar dem inte in honom för tid o evighet på vatten o hårt bröd? Om ens det. Bara han inte blir dömd till döden el får en chans o ta livet av sig, för då höjs han säkert till skyarna. Jaså! Hitler har fyllt år. Som väl är har gubben varit död länge. ” Som du vill bli behandlad ska du behandla andra”. Tycker inte talesättet alltid stämmer.
  Goa kramizar vännen o hoppas du o familjen hade en fin helg!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Han kommer inte bli dömd till döden, dödsstraffet är avskaffat i Norge.

   Risken att han tar livet av sig är nog inte så hög än så länge eftersom många restriktioner är lyfta.

   Nej den gyllene regeln skulle många behöva bli påminda om…

   Hemikramizar goa Kickie.♥

 8. […] Häromdagen uppmärksammade jag världens mest ondsinte mans födelsedag. Nej inte Breivik, men väl en sprungen ur samma tankevärld, nämligen Hitler. I det inlägget kommenterades det om att jag hade fel perspektiv på frågan. och därför återvänder jag nu med denna frågeställning. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s