Hemimammas tankar – Idag jag är på (blogg) vandring… dit där rosor aldrig dör =0)

GOD AFTON!! Ibland är jag arg på eget bevåg och påpekar orättvisor jag själv finner i tillvaron…

Vinster i vården”  *Morr* Nya aktuellt retade gallfebern på mig…

Men ibland händer det att jag hittar saker hos mina bloggrannar som jag vill lyfta fram, och denna gång strosade jag intet ont anande – eller JO, jag vet ju att man ska hålla i sig, när man går på visit hos Helga Von Pitbull (om FASAN) men denna gång slog hennes text mig i magen – inte för att det är värre än FASAN (för det är det ju inte egentligen) utan för att min inneboende mamma tar allt som handlar om barn både hårt och på fullaste allvar…

Med Helgas tillstånd återger jag hela hennes text och jag hoppas att ni betänker noga hennes ord:

Fattiga bör inte skaffa barn

By Helga von Pitbull, mars 2, 2012

Om dagen igår var en sorg så är väl denna ett rent helvete. Eller kanske har jag dött? Jag är mycket osäker.

Det började i alla fall bra: glad mamma och lika muntra kids, solen som började gå upp och gav indikationer om en vacker vårdag. Fredag = fredagsmys. Ledig helg. Jag var inte ens trött på tågresan till min kurs och det är kort dag på fredagar så jag var fortfarande vid gott mod då jag gjorde entré.

Jag satte mig ned, åt frukost och läste i en bok som jag alltid brukar göra. Samtala med de andra gör jag ytterst sällan i dessa övervakade utrymmen. Och så min lärare: rösten som maler, aldrig är tyst, pratar om allt utan att tänka först och det mesta är så uppåt väggarna att jag önskar jag vore helt döv under dessa timmar.

– Alla borde pensionsspara. Det är inte mycket man får i pension nu för tiden. Tänk på det och sätt undan pengar, uppmuntrar hon en kursare.

Vem har råd med det som arbetslös? Är det ett hån eller är hon så korkad?

– Jag har sparat barnbidraget åt mina barn sedan de föddes. Det är ju faktiskt deras pengar och inget som skall täcka deras omkostnader, fortsätter hon mästrande.

Hoppas hon gått på en blåsning, så dum som hon är. Ungarna dör före henne och det finns inget återbetalningsskydd. Haha! Usch, vad elak jag är! Jag menar givetvis inte detta. Förlåt för mina hemska tankar. Jag kommer bli galen snart eller så är jag det redan.

– Jag tycker inte man skall skaffa barn om man inte har pengar, deklarerar hon stolt.

Blixtar i skallen. Muskelryckningar. Huvudet börjar skaka. Handen kramar kaffekoppen. Impulsen att kasta något hårt i den dumma uppsynen flashar förbi. Ta det lugnt. Reta inte upp dig. Ödsla inte energi på korkade individer. Dra ett djupt andetag. Ett till. Så ja.

– Vad är det du sitter och säger? dundrar jag fly förbannad och tittar för första gången upp ur boken. Alla hajar till. “Tror du människor planerar sin arbetslöshet och vet att det kommer drabba just dem? Eller att man tänker att det skall vara ett konstant tillstånd?”

– Jag tycker faktiskt inte att man skall skaffa barn om man inte har ekonomi för det, snäser hon.

Något jag lärde mig tidigt i livet är att inte försöka diskutera med svagbegåvade människor. Det leder ingen vart. Eller jo, kanske i behandling- och utbildningssyfte, men inte i sådana här situationer. En kursare reste sig demonstrativt och gick ut. Själv försökte jag läsa vidare, men bokstäverna och hjärtat levde sitt eget liv. När jag gick till mitt arbetsrum skakade en kursare på huvudet med en chockartad min i ansiktet. Jag beklagade mig och vi var rörande överens.

Jag har inga problem med min lärares åsikter. Faktum är att jag inte ens är förvånad. Det var liksom väntat. Det som gör mig förbannad är att hon, som är lärare för en arbetsmarknadsutbildning, och har hand om arbetslösa uttrycker sig på detta diskriminerande vis. På min kurs är nästan alla kvinnor och de flesta har barn. Vi är alla arbetslösa.

Om jag hade jobbat med invandrare skulle jag aldrig uttrycka åsikter om att de borde sätta sig på ett plan hem. Inte heller skulle jag berätta för pensionärer att jag tycker de är äckliga där de går med bajs i blöjan. Skulle jag som plit säga till en kriminell att man borde införa elektriska stolen? Nej. Att tycka så är en sak, att uttala det högt till vederbörande är diskriminerande och kränkande. Jag är professionell ut i fingertopparna då jag jobbar med människor. Tro vad ni vill, men så är det.

Vart skulle jag ha dragit diskussionen? Skall homosexuella få skaffa barn? Skall psyksjuka och arbetslösa tvångssteriliseras? Borde ensamma män få adoptera? Skall vi enbart låta alliansanhängare föda barn i Sverige då det rimligtvis är de som har det bäst ekonomiskt? Hur skall vi göra med svagbegåvade som skaffar barn? Vem har rätt till att skaffa barn? Det är inget jag skall ventilera nu och det tjänade ingenting till att göra det då.

Jag är ledsen och kränkt. Fast mest av allt är jag arg. Under kursen får jag höra det ena värre än det andra som läraren sagt och gjort mot de som går där. Gamla kursare varnar nya som kommer att: “Här står saker inte rätt till. Sök någon annanstans om du kan.”

Mest av allt tycker jag synd om mina kursare som allihop är rörande överens, men få vågar säga något. En del har pratat med sina arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen, men när samtalen väl sker så är det enskilt. AF med utbildaren. AF med den arbetslöse. Utbildaren med den arbetslöse. Inget trepartssamtal. Ord mot ord. En arbetslös mot ett statligt utbildningsbolag. Vem skall vi tro på? Svaret är givet. Det är hemskt att det får lov att vara så här. Jag har åtminstone en plan som ger mig styrka, det har inte de andra. De tiger och lider. Själv tänker jag försöka härda ut tills det slutar och sedan lämnar jag min avskedsgåva. För detta är helt oacceptabelt.

När jag trodde att det inte kunde bli värre så upptäckte jag att kylaren på bilen installerat ett duschmunstycke under tiden jag varit borta. En stor pöl under bilen och då jag fyllde upp hela kylsystemet på macken så rann det en stråle undertill. Bara att köra iväg, gasen i botten och hoppas att inte allt skulle rinna ut innan jag kommit hem. En helt vanlig dag i mitt liv.

_____________________________________________________________________________

Jag hade nog klappat till fanskapet!! 😈

Jag tycker att Helga och gänget borde kanoniseras för deras tålamodiga tystnad.

Samhället är kallt brukar man säga – ok det får man ju tycka vad man vill om kanske, men i detta fallet är mänskan inte bara kall utan direkt korkad… och sådant borde vara straffbart


Ska man skratta eller gråta åt eländet, nu när Sossarna valde att bli Socialmoderaterna och fyller i de saknade luckorna som Moderatsocialisterna missade? Kapitalismen skitar ner och inte ska ansvaret att städa upp, bäras av de som festade…

”Som någon påpekade; Bland kraven på Grekland finns inte att man ska avbryta de enorma vapenköp i Tyskland som pågår. Istället krävs att Grekland ska fullfölja affärerna. Det krävs inte att den giriga grekiska kyrkan ska göra några besparingar. Men däremot ska minimilönerna sänkas. Det krävs inga massiva åtgärder för att förbättra skattemoralen bland Greklands skattefifflande miljonärer och miljardärer. Men däremot ska tiotusentals statsanställda få sparken. Jag upprepar frågan. Ska svältkuren och lånen egentligen rädda Grekland eller bankerna eller Euron?” Sven Tycker

Wall Street är fortfarande modellen för vårdens utkomst… och profit is goverment =0)

Rosornas rötter är kanske inte döda, men grenar och skott och blommor är rejält sjukliga och bör tvångsvårdas!

Jag tror att både jag och Helga behöver ett skratt:

eller kanske tom två?

GOD AFTON!!

Annonser

16 thoughts on “Hemimammas tankar – Idag jag är på (blogg) vandring… dit där rosor aldrig dör =0)

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Jag hoppas att det ordnade sig med bilen…

 2. skvitt skriver:

  Mycket bra inlägg, både av dig och Helga!

  Kram på er båda!

  Och tänk!
  Ett enda ord kan ge en association. Ett vanligt enkelt ord, det kan räcka. Tänk så märklig hjärnan är. För min association har ju ingenting med det här jag nu har läst att göra.

  Nej, det handlar om en dräng som gräver dike intill en höstlerig liten väg på wischan (romskt låneord!).

  Bonnen kommer förbi och ser att drängen arbeta i sina träskor, fast leran står honom uppåt knäna.
  ”Förhelvete, satans dumme djävel att du inte har vett på att ta stövlar!”
  ”Har inga!”
  ”Gå hem och ta mina då för satan!”

  Drängen tar av sig träskorna på farstu-kvisten, torkar av sina leriga ben och knallar barfota in i köket där bonnmora och bonndotter står och bakar.

  ”Bonnen sa jag skulle ta er båda två!”
  ”Nä, du, det skulle han aldrig säga!”
  ”Jo, han sa det!”
  ”Ha, det skulle jag vilja höra!”

  Drängen öppnar fönstret, skriker bort mot bonnen: ”Skulle jag ta båda två?”
  ”Herre Gud! Det tror fan att du ska båda!”

  Kram!
  /Skvitt

 3. […] förbannad med all rätt och just därför skrev Hemimamma en del om saken. Share this:TwitterFacebookMerStumbleUponLinkedInRedditDiggSkriv utE-postLike this:GillaBli först […]

 4. […] Ja, förbannad med all rätt och just därför skrev Hemimamma en del om saken. […]

 5. prinsessanbarbis skriver:

  Hej goa Hemimamma, jag har slutat förvåna mig över människors dumhet, men tror ännu på att hut går hem. Denna sk.lärare borde inte ha sin befattning, knappast vistas bland folk, men hon simmar nog i Alliansens ankdamm. Nu får vi se till att badankorna, tar slut för dom vid nästa val.
  Varm kram/ Barbara

 6. svantelarvig skriver:

  Tyckte att denna passar här.

  Svante

 7. […] https://hemimammashetsiga.wordpress.com/2012/03/06/hemimammas-tankar-idag-jag-ar-pa-blogg-vandring-di… Rate this: Dela dettaTwitterFacebookMerE-postSkriv utStumbleUponDiggLinkedInRedditLike this:GillaBli först att gilla denna post. […]

 8. kao skriver:

  Pensionsspara??? Det finns ju ARBETANDE männikor vars lön inte räcker månaden ut!!! Ska det vara så svårt får en utbildad(?) tjänsteman att räkna ut och sen meddela detta vidare uppåt i hierarkin????

  För länge sen på AB-bloggen skrev jag just att snart är det väl ett privilegium endast för rika att skaffa barn.

  Mats Odell (Kådiset) skrev för inte alls så länge sen:”Jag och min fru har köpt lägenheter till våra barn. Det tycker jag alla föräldrar borde göra” (???!!!) Ska såna idioter kalla sej verklighetens folk???

  GRRRR!

  Kaoskram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s