Hemimammas lustiga lördag – Elementärt min käre Watson!

GOD AFTON!! Jag måste börja med att be mina ”fräcka fredags-läsare” om ursäkt för min bloggtystnad. Jag har full förståelse för att ni saknade mina lustigheter igår…

Men jag var tyvärr upptagen med att vara sjuk… som de flesta av er vet tror jag, så befinner jag och två till ur min familj i mindre lustiga omständigheter. För mig personligen så betyder det, att jag, som aldrig kunnat sova särskilt bra, nu helt plötsligt (helt normalt i sjukdomsbilden, dock) har börjat sova massor.

Just denna gång har jag sovit nästan två dygn i sträck. Först och främst för att man blir helt slut, men också för att undkomma smärtorna, som inga smärtstillande medel tycks mer än kunna kapa topparna av…

Nog nu om det.

Det blir en lustig lördag i stället. Om elände, fast inte mitt.

Utan REGERINGENS (tipstack Helena)  DREVET GÅR, häng på!

En liten reflektion i sammanhanget. Min make är väldigt duktig på att köra bil och han har gett mig några visioner som jag tycker illustrerar gott hur det ser ut i landet idag när Regeringen kommer med sina mantran om vad som bör göras.

Tänk dig om du sitter i en vanlig bil i halka och snö. En fyrhjulsdriven bil har ju inte alla råd med och i kris kanske man ska utgå från flertalet?

Den vanligaste bilen är numera är framhjulsdriven och du förlorar greppet, vad händer? du åker i diket. Oavsett om du bromsar eller gasar. Ingen bra bil med andra ord.

En bakhjulsdriven bil då? Av äldre modell utan inbyggd slitage. Jo, om du bromsar så åker du i diket. Det är vad regeringen vill att vi ska göra. Det alla förare från förr och rallyförare, från den gamla goda tiden, (när faktiskt din egen förträfflighet som bilförare avgjorde saken, och inte fickparkeringssensorer som styr), VET, är att man GASAR sig ur svårigheter och kurvor!!

Av alla de ekonomiska modeller som har prövats de senaste 100 åren, så är det bara EN som har fungerat och faktiskt byggde den välfärd vi knappt har kvar, efter att Alliansen härjat och bromsat oss igenom kurvan rakt ner i diket.

Vi gick från total fattigdom till att vara VÄRLDENS RIKASTE LAND på under 50 år, pga av de ekonomiska teorier som i praktiken gjorde USA starkt under femtiotalet, och vårt kära gamla Svedala, vilket numera tycks HELT bortglömt:

Och det är salig Ernst Wigfors teser beskrivna i pamfletten Har vi råd att arbeta? och John Maynard Keynes idéer Keynesianism

Utan krusiduller och enklast beskrivet, så gasar man sig ur ekonomiska kriser om man inte vill sladda sig ner i diket!

Det som gjorde oss starka då (liksom USA) och det kan göra oss starka igen NU!!

Om bara några vill komma ihåg och törs säga att vissa saker var bättre förr och det skäms vi inte för.

Det som är bra är bra, vare sig det är gammalt eller nytt.

ELEMENTÄRT MIN KÄRE WATSON!! 😆

Nu genast över till mer uppenbara lustigheter:

När Apolloastronauten Neil Armstrong tog sitt första steg på månen sade han inte enbart de bevingade orden: One small step for man, one giant step for mankind, utan han följde upp orden med flera andra kommentarer, vanlig konversation mellan honom och NASA:s kommunikationscentral. Men när Armstrong återvände till månlandaren och där steg ombord sade han något väldigt enigmatiskt:
– Lycka till, herr Gorsky. Många på NASA tog detta uttalande för ett, i förbigående, uttalande riktat mot någon sovjetisk kosmonaut men vid närmare kontroll visade det sig att ingen person med det namnet existerade, vare sig i de ryska eller amerikanska rymdprogrammen.

Under åren har det varit många som ställt sig frågande till vad Armstrong menade med uttalandet. Den 5 juli 25 år efter händelsen råkade mr. Armstrong vara i Tampa Bay, Florida. Efter ett tal gavs det plats för frågor, och en reporter ställde frågan om Armstrongs gåtfulla uttalande efter rymdpromenaden. Eftersom herr Gorsky nu hade avlidit fann Armstrong att det inte längre förelåg något hinder att besvara frågan, varpå han slutligen gav sitt svar. 

– När jag var en ung grabb hade min bror och jag spelat boll i trädgården. Min bror fick in en fullträff och bollen seglade över till grannens hus och landade just utanför deras sovrumsfönster. Grannarna var herr och fru Gorsky. När jag böjde mig ner för att plocka upp bollen utanför deras fönster kunde jag tydligt höra fru Gorsky upprört skrika till sin man: Oralsex!? Vill du ha oralsex? Det lär du inte få förrän grannens unge promenerar på månen!

Och vad gör vi inte för våra älskade?

Gustav och Greta hade varit gift i 50 år och Gustav hade en liten fråga till sin fru.
– Har du någonsin varit otrogen mot mig Greta?
– Nu när vi varit gifta i 50 år kan jag faktiskt erkänna att jag varit otrogen tre gånger.
– Tre gånger??? När var detta?
– Ja… Första gången var för 35 år sedan och du skulle precis till att starta din firma och ingen bank ville ge dig något lån. Kommer du ihåg att helt plötsligt ringde en bank och erbjöd dig att få låna pengar?
– Okej, Greta. Då var du otrogen för min skull och det är ju inte så farligt. När var andra gången då?
– Kommer du ihåg när du för 10 år sedan fick en hjärtattack och ingen doktor ville operera dig i risk för att bli stämd efteråt? Helt plötsligt ville Överläkare Falkensvall göra det.
– Men det är ju heller inte så farligt. Då gjorde du ju det för att rädda mitt liv, men den tredje gången då?
– Kommer du ihåg för 2 år sedan när du ville bli ordförande i golfklubben och du saknade 23 röster..?

Detta bildspel kräver JavaScript.

LUSTIG LÖRDAG OCH SKÖN SÖNDAG ALLA BLOGGISAR ♥

GOD AFTON!!

Annonser

54 thoughts on “Hemimammas lustiga lördag – Elementärt min käre Watson!

 1. skvitt skriver:

  ”GOD AFTON!! Jag måste börja med att be mina “fräcka fredags-läsare” om ursäkt för min bloggtystnad. Jag har full förståelse för att ni saknade mina lustigheter igår…”

  En, minst, blev fruktansvärt orolig, se här:

  ”Svante Svensson
  10 februari, 2012 kl. 18:18 (Redigera)
  Fråga. Vet du om det hänt Hemimamma något, har inte hört något från henne sedan tidigt i går morse.
  Svante”
  (Kommentar hos mig: http://skvitts.wordpress.com/2012/02/10/reinfeldt-har-ordet/#comment-10020)

  Ja, du ser! På nätet tar vi hand om varandra och varandras bekymmer och allt vad dit hör.

  Så ska du inte blogga på ett par dagar, eller så bara en, skriv det då, så vi inte ringer polisen och ber dem kolla upp vad som har hänt dig!

  Här har jag en bildkavalkad, bland annat: http://skvitts.wordpress.com/2012/02/11/mitt-arliga-stod/
  Hoppas du gillar den!

  Kram!
  /Skvitt

  • HEMIMAMMA skriver:

   Hej på er båda Skvitt och Svante ♥ jag ber verkligen om ursäkt för det inträffade men jag var så utslagen att inte ans mina barn hade någon glädje av mig de senaste dygnen och jag förstod knappt vilken tid som passerade. Jag vaknade bara korta stunder då jag bad maken om mer smärtstillande mediciner…

   Det goda är att jag borde gått ner i vikt eftersom jag knappt ätit ett mål mat om dagen och då fick maken tvinga mig äta i sängen…

   Jag hade verkligen inte räknat med att bli så utslagen även om jag har varit ovanligt (för mig) trött de senaste tre veckorna.

   Jag lovar att om jag märker att jag inte orkar blogga, så lämnar jag meddelande därom i fortsättningen. Tyvärr får ni dock räkna med att jag inte orkar blogga varje dag längre, så 1 dygns uppehåll borde inte föranleda oro. Det tog hårt på mina krafter att bråka med den person vi alla vet vem på BB.

   Därför har jag inte orkat blogga där heller vilket är synd. Jag önskar att du och/eller Svante också kunde blogga där, för att hålla kontinuiteten så inte bloggen glöms bort… det är ganska krävande att hålla en strikt kunskapsbaserad blogg utan känslomässiga krusiduller…

   Hemikramar kamrater ♥

 2. HEMIMAMMA skriver:

  ”No shit Sherlock?? 😆

  Hoppas att ni har lustigheter att bjuda på ändå fast jag är en dag försent ute?

 3. skvitt skriver:

  Plötsligt insåg jag hur lika ansiktsdragen är hos Fredrik Reinfeldt och Anders Breivik. Det kan man ju förvisso inte dra några politiska slutsatser av, men det finns ju annat att titta på i så fall. Mord kan utföras på olika sätt, som bekant. Man kan skjuta ihjäl folk och man kan svälts dem till döds.

  Men, hur som helst, hur skulle utseendet bli om man kombinerade dessa fejor i en bild. Jag testade.

  Då fick jag fram en bild som påminde om, ja gissa! Jo, Göran Persson! Men jag blev då tvungen att sätta dit Görans glasögon. Men jag lade inte till bara själva bågarna, utan även ett av ögonen som hörde till. Och helt plötsligt tonade en bild fram av Thomas Östros!

  Är det inte märkligt, så säg!

  Jag sparade inte bilden. Det var inget att spara, men visst är det chockerande!

  Kram!
  /Skvitt

  • HEMIMAMMA skriver:

   Gör om experimentet som ett skämt, bild för bild i ett inlägg!! Jag kräver det =0) för det skulle illustrera utomordentligt väl att de är samma skrot och korn i socialmoderaterna och moderatsocialisterna numera

   Hemikram ♥

 4. skvitt skriver:

  Jag tror mer på Marx än herrarna Ernst Wigfors och John Maynard Keynes. Det är nämligen så att Marx råkar hålla med mig. Det är alltså inte så att jag går efter vad han säger, men jag kan ju inte hjälpa att han håller med!

  Marx är såldes den förste Skvittisten! 😉

  Eller:
  Vissa saker är så självklara att det finns flera som kommer på dem även om det skiljer 150 år emellan.

  Kram!
  /Skvitt

  • HEMIMAMMA skriver:

   Menar du att att du skulle vara äldre och mera upplyst än den så utskällde nationalekonomen Marx? *misstänksam*

   Marx är arbetarrörelsens mest inflytelserike tänkare. Han skaffade sig en utbildning i filosofi men tog avstånd från filosofin runt tjugofem-årsåldern och började istället betrakta sig som en vetenskapsman vars viktigaste uppgift var att utifrån forskning försöka urskilja och påverka samhällsutvecklingen. Han kom dock alltid att beröra frågor som behandlades i dåtidens moderna filosofi, särskilt vad gäller historiefilosofi, politisk- och moralfilosofi.

   Jag tror faktiskt på alla tre. Baserat på allas resultat.

   Hemikram ♥

   • skvitt skriver:

    Jag menar bara att jag inte är bokstavstrogen utan tänker själv.
    Marx gick i Hegels fotspår, men förde dialektiken till sin självklara slutände och drog de självklara slutsatserna, vilka skrämde Hegel till att stanna vid tanken på att kapitalismen var historiens absoluta sista utvecklingsstadium (bla!).

    /Skvitt

 5. skvitt skriver:

  Du är en ordekvilibrist och alla vet kanske inte att ”enigmatiskt” betyder gåtfullt.
  Kram!
  /Skvitt

 6. skvitt skriver:

  ”När jag böjde mig ner för att plocka upp bollen utanför deras fönster kunde jag tydligt höra fru Gorsky upprört skrika till sin man: Oralsex!? Vill du ha oralsex? Det lär du inte få förrän grannens unge promenerar på månen!”

  Asgarv!
  /Skvitt

 7. skvitt skriver:

  Tänk som det kan hända sig, jag råkade i förbifarten dela detta på den obskyra siten Facebook! Jag beklagar och hoppas att du inte säger upp bekantskapen bara för detta misstag!

  Mor Tilda, kan jag berätta (hon som var änka och gärna ville vara lite märkvärdig och svänga sig med fina ord, som den där gången hon pratade med pastorn, ja alltså när hon efter att samtalet var slut bad honom: ”hälsa hem till prostatan!”), hon ville få kontakt med sin avlidne make Henry.

  Hon gick till en Klärvoajant. Jodå, det skulle nog ordna sig att få tala med maken.

  Med slutna ögon fattade hon klärvoajantens händer och denne åkallade Henry: ”Henry, hör du mig, Henry? Din fru vill tala med dig?”

  Plötsligt hördes en röst från ovan, så mörkt dov att en sådan röst aldrig tidigare hade hörts av mänskligt öra: ”Vilken Henry, vi har många Henry här!”
  ”Henry Hansson!”

  ”Räcker inte! Vi har många Henry Hansson här. Har du något att säga som kan duga för att identifiera honom, till exempel något han har sagt?”

  ”Han sa det, att om jag var honom otrogen skulle han vända sig i sin grav, duger det?”

  ”Ja, ja, det duger gott! Honom har vi som fläkt häruppe!”

  På så vis, med denna identifikation, förväxlades han inte med sin namne till både för- och efternamn, Henry Hansson, snickaren. Herta, Henry Hansson änka, besökte ett annat medium som lyckades få kontakt med den efterlevande fruns avsomnade make, Henry Hansson.

  ”Henry! Hör du mig?”

  ”Ja, Herta, jag hör dig!”

  ”Hur har du det där på andra sidan, vad gör du om dagarna?”

  ”Tja, reväljen väcker oss klockan 7 och då sätter vi genast igång och pippar fram till frukosten klockan 8. Sen pippar vi igen. Lunchen är klockan 12. Efter den pippar vi. När klockan är 16 blir det middag och och sen pippar vi. Vid 18-tiden får vi kvällsfika och därefter pippar vi. Klockan 20 går vi och lägger oss och pippar och vid 22 somnar vi om vi inte pippar hela natten, förstås!”

  ”Men Henry, inte kan det väl vara så där i himlen, Henry!”

  ”Himlen? Nej, nej för fasen! Jag har blivit en kaninhanne i Ariziona!”

  Kram!
  /Skvitt

 8. Svante Svensson skriver:

  God Morgon!
  http://helahalsingland.se/insant/insandare/1.4374013-oumbarlig
  Du har läst det förut, och tidningen tog denna också.
  Vet inte vad du äter för värktabletter, men be din läkare skriva ut Tradil, har haft den några gånger, den tar t.o.m. bort tandvärk, och effekten av den sitter i länge.
  Svante

 9. HEMIMAMMA skriver:

  Nu ska jag försöka sova en stund, men jag hoppas att jag inte är utslagen två dygn… nu börjar smärtan bli olidlig igen =0(

  Vi hörs senare mina vänner!

 10. kao skriver:

  Har också sovit ca 1½ dtgn och vaknade igår kväll vid 20-tiden. Sen har jag inte sovit. Vi ska på lägenhetsvisning kl. 16 idag och DÅ lär jag väl vara trött.
  ———–
  Just nu står det ganska still i pallet, men jag vet att orden finns där inom mej någonstans. Men jag kan inte skriva det just nu. Återkommer.
  ‘Kaoskramar

 11. Pinglan skriver:

  Hihi, roliga fräckisar!

  Intressanta teorier om gasa sig ur ekonomiska kriser. Undrar dock om Alliansen är uppe i Värmland och kollar på rally?

  Ha en fin helg!

  Kram

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag vet att maken hade velat vara där. Magnus Samuelsson är makens idol och enligt uppgift, så tävlar han där…

   Ha en riktigt fin helg själv vännen

   Hemikramar ♥

 12. Svante Svensson skriver:

  Jag vill komma med en rättelse när det gäller Tradil. Jag blev inte konstigare än vanligt.
  Svante

 13. Svante Svensson skriver:

  Jag skall förmedla en liten händelse från början av 60 talet. Min far hade fått kontrakt på att rita om VVS ritningarna, och sköta kontrollen av renoveringen av dåvarande Carlslunds Vårdhem. Som vanligt höll jag på att säga fick jag följa med honom på slutbesiktningen när renoveringen var klar, jag fick ofta följa med honom på resor, och så när jag var liten pojke. Vid detta tillfälle var Sysslomannen, Läkare, och folk från Upplands Väsbys styrande med, och vi gick ute på gårdsplanen, då en av patienterna genom ett öppet fönster skrek ”Nu går doktorerna där, och kostar pengar”. Har sedan dess funderat på om det inte var så att patienten i detta fall var den intelligenta personen i sammanhanget.
  Svante

 14. alvfe skriver:

  å himla sorgligt att du har sån värk..hoppas att den sömn du fått gojrde gott ..ändå .Du har slitit så hårt att det kan vara precis vad du behöver sova djupt och länge ..för att få vila ut .
  fast det är ju också sååå..
  Att läsa din blogg skapar beroende ..så många infallsvinklar som du ger .. varje gång !! Det hjälper mej att fortsätta orka hålla mej igång ..att hänga med i de fortsatt vidriga politiska skevheterna ..hur får man förresten in såna där bildspel i bloggen ? eller i kommenterfält ?
  Jag lyssnade nyss på Thomas R s lördagsintervju ..hur han lät den där Gunilla Carlsson köra på ..prata på och DESSUTOM kritisera andras ”prat ,prat ,prat ” inom departementet .
  Skrämmandeoch äcklad kom jag på mej med att jämföra med det bemötande TR hade i samtalen med Waidelich och Juholt …. han avbröt dem ständigt ,lät dem knappt uttala en enda tanke oavbrutna osv

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag har lidit av sömnstörningar i många år, men då har det handlat om att jag inte kan sova. Men nu har jag nått det stadium i sjukdomen då man sover allt mer och som ofta missdiagnostiseras som kroniskt trötthetssyndrom… i många fall även ALS, MS, ME, SLE, och Fibromyalgi, bland andra nervdegenerativa sjukdomar.

   JAG TACKAR DIG FÖR DINA FINA KOMPLIMANGER ♥

   Bildspelet kan du lägga in vid bildinställningar. Jag ska göra ett inlägg om hur, så fort jag orkar.

   Vem är Thomas R??

   Hemikramar ♥

   • alvfe skriver:

    Å förfärligt .. vad kan jag skriva känns som mina ord tappar all relevans..jag känner mej förtvivlad ,,jag beklagar ,,blir så lessen
    har du fått höra de där diagnostiska förslagen .. usch vad maktlös man känner sej ..inför symtom som liknar varandra ..
    Jag kan inte *för mitt liv * förstå hur sjukvårds personal -läkare kan klara sitt arbete sitt samvete att lämna människor att brytas ner av sjukdom utan tillräcklig behandling
    ((det var ju därför jag själv slutade inom vården orkade iinte vara en del av den där apparaten ..hierarkin ..((alla i vårdkedjan är viktiga men den som är läkare tar besluten som måste åtlydas ))
    det är alltså i huvudsak borelia och den har du ännu inte fått insatt behandling för ..klart att det då inte känns bra ..även om du får sova ..
    men sömnen i sej kanske ändå din kropp behöver ♥
    Thomas Ramberg gör ekots långa lördags intervjuer i radions p1

   • HEMIMAMMA skriver:

    Tack för att du svarade om Thomas ramberg, jag kände inte till honom.

    Tyvärr så är sömnen ett av de symptom som sjukdomen ger och det är inte godartat, utan beror på att Borrelia-bakterierna borrar sig igenom myelinskiktet som skyddar alla nerver och hjärnvävnaden och tröttheten kan jämföras med tex ett epilepsianfall och är ofrivillig.

    Jag har fått höra olika diagnoser, men dock inte så allvarliga som jag räknat upp ovan utan andra.

    Var inte ledsen, även om jag lider just nu så är jag på väg att få behandling i Norge och det ger mig chansen att bli frisk även om detta knäcker ekonomin.

    Vad ska man välja medicin för flera tusen i månaden eller mat på bordet och kläder åt barnen??

    Hemikram ♥

 15. Inger skriver:

  Tråkigt att läsa att du är så sjuk… Gott att du har humorn i behåll ändå. 🙂

  • HEMIMAMMA skriver:

   Det är en sjukdom från helvetet som maken, jag själv och vår son har. Det värsta är att den kan drabba vem som helst när som helst eftersom den smittar på många andra sätt än de som erkänns av svensk vård. Trots att svenska läkare vet fuller väl att det är så. =0(

   Ja, konsten att inte bli galen i en sjuk värld är nog att hålla sin humor levande. Annars överlever man inte.

   Hemikramar ♥

 16. Svante Svensson skriver:

  http://helahalsingland.se/insant/insandare/1.4369785-40-talisterna-klagar-mest
  Tror du att du orkar följa hela tråden till denna insändare? Jag har glappat med käften idag igen.
  Svante

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag ska med nöje följa tråden min vän, jag älskar när du glappar…

   Men först ska jag skriva ett kort inlägg, ge mig en halvtimme.

   Hemikramar ♥

  • HEMIMAMMA skriver:

   Det var inte ett dugg betungande och jag säger som du: Det gäller att vakna upp fort som bara den och försäkringarna har du betalat medan du jobbat, så inte ska du ha dåligt samvete för det!!

   Hemikramar ♥

 17. Svante Svensson skriver:

  Ta denna också i mån av tid.
  http://www.dn.se/sport/ishockey/polisen-slog-min-sjuarige-son
  Kan detta vara en övning i att ta hand om medborgare, liknande Ådalen 31, man börjar med barn för de är oftast ofarliga. Sedan en länk till you tube om Ådalen.

  Svante

  • HEMIMAMMA skriver:

   Usch och tvi vale! men till polisens försvar får man nog säga att de kanske inte såg att det var ett barn?

   Och därmed en större anledning för polisen att lugna ner sig kanske?

   Jag säger som min make, ge de våldsamma klackarna GLOBEN själv i en timma så kan de som nödvändigtvis måste slåss och förstöra för alla andra som INTE vill bråka, ge varandra en omgång så kanske de är bra sedan??

   Ådalen 31 är redan tillåten i Sverige igen och det skrev jag om förra sommaren när man lade ner det offentliga försvaret och privatiserade det.

   Hemikramar ♥

 18. kao skriver:

  Tack för de härliga historierna.
  ———-
  Jag har mått skit idag, Ont i öronen och halsen, feber (fortfarande) och enbart dottern var och tittade på lägenheterna. Men jag ska kolla den jag skulle ha senare i veckan.. Hon var i.a.f nöjd med ‘sin’.
  ———–
  Mitt rövhål till läkare (den nya) tog bort min medicin som gjorde att jag äntligen började fungera nästan normalt igen. Sen gav han mej Atarax i stället, och jag har gått som i en dimma. I torsdags svimmade jag i snön på balkongen när jag var ute och rökte och fick åla mej in i lägenheten när jag klarade av ens det, efter några minuter. Kunde inte resa mej, trodde jag skulle frysa ihjäl.

  Han ska få på tafsen, den jävla doktorn (ursäkta mitt grova språk).
  Nu ska jag sova igen.

  Kaoskramar

  • HEMIMAMMA skriver:

   Varför tog han bort medicinerna?? Jag förstår inte !?

   Stackars dig =0( *pephemikram*

   Jag håller tummarna att lägenheten blir bra!!

   Du behöver INTE ursäkta grovt språk, jag skulle använt grövre språk själv!

   Hemikramar och god vila min vän! ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s