HEMIMAMMAS TANKAR – Hemimammas hemliga nöjen… *HeHe*

GOD AFTON!! IDAG VILL JAG INTE TÄNKA PÅ BEKYMREN. VARKEN MINA ELLER VÄRLDENS. IDAG VILL JAG TÄNKA PÅ NÅGOT SOM GER MIG GLÄDJE!

Jag brukar bli glad av framgång – I första hand min egen förstås, särskilt som jag vet att jag arbetar väldigt hårt för att nå framgång i det jag gör, oavsett vad jag gör.

”Ett jobb värt att göras är värt att göras ordentligt”

Men jag fröjdas på ett alldeles särskilt sätt när jag ser andra människors framgång. När jag läste för att bli lärare på KOMVUX, alltså dubbelbehörig speciallärare på gymnasienivå i SvenskaEngelskaHistoria och Religion, så hade jag bilderna och minnen från min egen omstart på KOMVUX innanför ögonlocken. Där fanns 58 åriga Margaretha, som fick läsa upp ämnen för att kunna få nytt jobb efter att Vattenfall sparkat alla som var över 55 ”arbetsbrist”. Där fanns Maria som kom till Sverige när hon gifte sig som ung och nu hade maken skilt sig och hon hade aldrig lärt sig svenska ordentligt… Unga männsikor som bedömts ”stökiga” i skolan och nu fick i stort sett börja om..

Ja ni förstår bilden tror jag. Alla människor som förlorat tron på sig själva eller som inte kunde föreställa sig att de skulle nå framgång.

Men så fanns jag där. Jag har fått en gåva av livet. Jag kan lära ut saker och jag ser människor.  Jag gick bredvid dem och hjälpte dem, på olika sätt… övade uttal med Maria. Diskuterade litteratur med Margaretha och gav Henrik nattrum när han blev osams med tjejen för att han ”blev galen”… osv…

Jag arbetade lika hårt med min egen framgång. Och jag fick stolt belöningen i 12 MVG och var min skolas genom tidernas duktigaste elev.

Jag var glad. Men riktigt lycklig blev jag när Henrik fick godkänt i alla ämnen. Eller när Maria kunde förklara för sin skilsmässoadvokat att hon blivit misshandlad och på det sättet bla fick vårdnaden om sina barn, för att hon kunde tala förståelig svenska. Eller när Margaretha insåg att hon kunde skriva böcker lika bra som hon kunde diskutera dem. Sådana saker ger oss makt. Jag älskar att se människor som tror sig vara förlorade få makt över sina liv och drömmar och få känna sig framgångsrika och duktiga.

Och i denna anda så har jag i smyg samlat på mig glädje… och väntat på ett tillfälle att få dela med mig av min passion.

Min passion är alla mina vänner i bloggen’s framgångar. Jag rebloggar Suttecity av den anledningen:

Det finns tre listor på ”Blog of the day” som tjänsten heter. Den som du har här är snabbast växande blogg, dvs den blogg som procentuellt ökat mest under dagen. Antalet sidvisningar varierar.

Den andra är ”Top post” som handlar om det inlägg som har fått flest sidvisningar på en dag.

Där brukar man hamna om man har över 400 sidvisningar på en dag

Den tredje är ”Top Blog” som är den blogg som har mest sidvisningar och det varierar men brukar vara ca 600 sidvisningar och uppåt

Varje gång jag ser någon av alla mina vänner på någon av listorna så ”fotograferar” jag det och skriver upp tid och datum.

Här kommer listan om du för pekaren över bilden så får du se lista, tid och datum och klickar du får du se en förstoring:

Mavera, du ligger på ”Top Blogs” varje dag liksom ”Ett nytt penningsystem”, så er har jag slutat att ”plåta” numera… men jag tycker fortfarande ni är fantastiskt duktiga och blir glad när jag ser era ikoner!

GOD AFTON!!

TANKESMEDJAN

I morse när jag vaknade var det stor skillnad på systemet. Det hade liksom släppt samt att mitt humör var på en helt ny högre nivå än det varit på väldigt länge. Slapp ”vränga-ut-och-in-på-lungorna-hostan. Energin var tillbaka och jag kände mig glad redan på morgonen och DET var längesedan. En sådan där känsla att allt ordnar sig. Underbart, det har varit otroligt motigt senaste månaden. Nu har vi februari och det känns också hur bra som helst. Bort med mörka tråkiga januari. Kan säga att om jag inte hade tagit tag i och startat egna Zumbagrupper hade jag nog gått under isen totalt. Men nu är vi här, näsan över vattenytan och simtagen börjar ta oss framåt igen. Love it.

Damerna på Zumba Gold var på bra humör de med och jag fick 4 st nya som ville prova på. Återstår att se om de kommer tillbaka till veckan. Börjar…

View original post 571 fler ord

Annonser

29 thoughts on “

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Just nu ligger du på 100 plats på ”Growing blog” Skvitt ♥

  Grattis!

 2. morsanssvammel skriver:

  Inte för att jag fattar riktigt, för jag är ju inte så lite trög, jag. Men så mycket förstår jag att Du är glad för nåt bra som har hänt och då blir jag också glad!
  Grattis Hemimamma!

  Kram!
  /Morsan

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag blir glad att se när bloggare skriver så bra att de hamnar på de officiella topplistorna, som ”bloggtoppen” ungefär fast inom WP

   Och alla små bilderna är små ”foton” som visar olika bloggares resultat som de kanske inte kände till… 😉

   och jag hoppas att kunna göra dem glada genom att visa dem det

   Hemikramar ♥

 3. Lindalou skriver:

  Ja detta kände jag inte till alls. Kul! =)

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ja, du är ju med där Linda, så sträck på dig 😆 Nu får du titta själv, det är störst sannolikhet att man hamnar på ”Growing blog”

   Hemikram ♥

 4. skvitt skriver:

  Jag åkte upp ett antal steg på morgonkvisten, minns inte var jag hamnade. Nu är jag helt borta igen, så du fångade mig tydligen på uppgången. Det svänger snabbt på listan.

  Hur har du gjort för att få fram den där slideshowen?

  Jag måste verkligen berömma dig för din kompetens när det gäller blogghantering. Sen är det ju förvisso mycket annat du också är kompetent på, och är du inte det så skaffar du dig snabbt kompetens om du känner dig manad. Det ser man bland annat på hur snabbt du läste in dig på kronisk borrelia. Nu slår du de flesta (alla?) svenska läkare på fingrarna på det området (men det kanske inte är så svårt – räcker väl att kunna stava till kronisk borrelia för att klå dem!).

  Jag håller med om att Mavera och ”Ett nytt penningsystem” är mycket duktiga bloggare. De är verkligen värda att hamna på listan, liksom du själv, som ju har varit placerad där. Din borreliablogg har jag också sett där ett par gånger.

  ”Men så fanns jag där. Jag har fått en gåva av livet. Jag kan lära ut saker och jag ser människor. Jag gick bredvid dem och hjälpte dem, på olika sätt… övade uttal med Maria. Diskuterade litteratur med Margaretha och gav Henrik nattrum när han blev osams med tjejen ..”

  Som du vet intresserar jag mig mycket för psykopati. På köpet har jag lärt mig en massa om andra personlighetsstörningar. Men jag har också lärt mig att personlighet, störd eller helt normal kvittar lika, är något medfött. Det bekräftade du med orden jag citerade, att du fått en ”gåva”. Den gåvan är beständig. Därför är du fortfarande hjälpsam och bryr dig om andra, ty sund personlighet, liksom en störd personlighet är beständig. All personlighet är beständig, såvida inte vissa hjärncentra skadas genom trauma eller sjukdom. Det sistnämnda är Caligula ett gott exempel, som jag nämner för att du är så förtrogen med honom, hans liv och den epok han levde i.

  Personligheten är alltså beständig och just därför kan man inte bota psykopater, fast vissa tycks tro det. Till exempel på Kriminalvårdsverket.

  Här citerar jag FÖRSTÅ PSYKOPATI under rubriken ”Kriminalvården tror på behandling”:
  ”De flesta internerna i gruppen, som leds av beteendevetaren Daniel Eriksson, är livstidsdömda. Tanken är att internerna ska lära sig att förstå sitt beteende. De ska också lära sig ett alternativt sätt att handla på, genom att signalerna som utlöser våld. Liknande program har används på mindre grova brottslingar, men Violence Prevention Programme vänder sig till personer som man tidigare har bedömt vara omotiverade att förändra sitt beteende.

  Ansvarig för projektet är Kriminalvårdens psykolog Nils Gunnar Peterson, som menar att deltagarna är ”oerhört motiverade”. Han hävisar också till Kanadensiska resultat av metoden, somvisar på en återfallsfrekvens som minskat med 20 procent på fem år.

  Allt som kan nedbringa återfall i brott är förvisso av godo, men dömt att misslyckas om man tar in psykopater i gruppen.” http://www.psykopati.se/16914070

  Kao (http://kaobyterblogg.wordpress.com/) aktualiserade nyligen ett av mina lite äldre inlägg: http://skvitts.wordpress.com/2011/11/07/pedofiler-hangs-ut/#comment-9843
  Där fick jag skäl att poängtera att dessa personer, pedofilerna, inte heller kan botas. Därför ska de helst låsas in på livstid för att barnen ska kunna gå säkra i samhället. Vems rättighet ska bevakas, egentligen? Är det pedofilernas eller barnens?

  Jag blir så förbannad när barnens rättigheter sätts i andra rummet, för så är det ju när en pedofil högst får några år på kåken och sedan är ute igen och kränker och skadar barn för livet. Kanske till och med mördar dem för att röja bevisen ur vägen, så som Anders Eklund och Ulf Olsson gjorde.

  Det är en stor skam att politikerna inte kan se till att vi har en lag som med påföljden effektivt skyddar barnen, när all vetenskap säger att pedofiler aldrig kan botas.

  I mitt inlägg hade jag en omröstning. Frågan var, ”Ska pedofiler spärras in på livstid?”

  Hittills har 81 stycken röstat. 68 svarade ”JA” (83,95%).

  Även om det är alldeles för få som har svarat för att man ska ha ett säkert statiskt material, så är det ändå en sådan överväldigande majoritet att jag tror att man kan dra slutsatsen att det svenska folket vill ha pedofilerna inlåsta så länge de lever. Varför vågar politikerna inte lyssna på opinionen?

  För övrigt, och av samma skäl, vill jag ha psykopaterna inlåsta livet ut, inte som straff utan för att skydda omgivningen. DET går dock aldrig politikerna med på eftersom de i så fall skulle riskera att råka ut för det själva.
  Möjligen är det just av det skälet de inte heller vill ha livstidsinlåsning av pedofiler, för inför man det på en grupp personlighetsstörda är sedan lättare att införa det även på andra störda människor.

  Och, by the way, när ska åtal väckas mot Littorin för hans brott mot sexköpslagen? Den inflikningen är i högsta grad relevant, anser jag.

  (Nu gick ju jag igång! Förlåt, det gick av bara farten. Det ena gav det andra.)

  Kram på dig Hemimamma, du idoga kämpe på rättvisans och mänsklighetens barrikader!
  /Skvitt

  • HEMIMAMMA skriver:

   När du lägger in bilder efter varandra så får du upp ett alternativ dör du kan välja olika visningsmöjligheter bla galleri och jag tror slideshow…
   Det är bara att klicka i och experimentera min vän.

   Tack för dina varma komplimanger och även om jag inte vet mest så har jag i alla fall ambitionen att INGEN läkare ska kunna prata bort mig när det gäller sjukdom och det lärde jag mig för 14 år sedan när min äldsta dotter föddes, att det är viktigt att hålla koll på vad de hör, eftersom de höll på att orsaka hennes död.

   Ett halvår senare var det fara å färde igen, då hon fick invagination och läkarna satsade prestige i andra vågskålen, där min dotters liv låg i den första…

   Jag fick slåss med Elva läkare på Astrid Lingrens sjukhus innan de lyssnade på mig och då var jag tvungen att komma dragandes med allt material jag hade kopierat i tyska, svenska och engelska läkarböcker, på karolinska läkarbiblioteket, och översatt om Invagination innan de gav mig rätt.

   Tack för dina fina ord om personlighet och just Caligula blev ju sådan han blev efter att han skadats, innan var han en ganska rar pojke.

   Det är samma centrum som skadas på maken och sonen, men i fallet med Borrelia verkar det som man kan reparera de skadorna, till skillnad från permanenta skador på pannloberna…

   Vet du en tanke som jag fått? Läkare misstänker ju att Hitlers skador och symptom på slutet antyder att han hade långt gången Parkinsosn eller syfilis. Men när jag såg dokumentären ”High Hitler” för någon månad sedan så slog det mig att han kanske led av NeuroBorrelia eller kronisk/långvarig Borrelia…

   Det skulle förklara varför inget syfilistest någon gång gav positivt utslag och då kände man inte till Borrelia på samma sätt som nu (i alla fall officiellt)

   Spännande va?? Kanske något du orkar och vill forska vidare på?

   Hemikramar ♥

   • skvitt skriver:

    Caligula blev sjuk, eventuellt i en akut hjärninflammation enligt vad medicinska forskare tror. Detta insjuknande kom strax efter hans utnämning till kejsare. Tillfrisknandet gick ganska långsamt, Efteråt var han som förvandlad. Den romerske historikern Filon sa att han förvandlades till ett odjur efter sjukdomen. Det var alltså inte en skada han fick som förvandlade honom.

    När det gäller Hitler vill jag nog hellre säga att han var besatt av tanken att krossa kommunismen till varje pris. Jag tror inte på någon sjukdom i det fallet. Det var en politisk idé byggd på nationalistiska 1800-talstankar och en antisemitisk inställning som vid tiden var vanlig, inte bara bland tyskar och nationalister, utan det var en tämligen utbredd hållning med mycket gamla anor från medeltiden.

    Möjligen kan man anta att Hitler hade vissa psykopatiska drag, såsom karisma, vältalighet, maktambitioner och oförsonlighet. Fullfjädrad psykopat vill jag dock inte påstå att han var.

    Kram!
    /Skvitt

   • HEMIMAMMA skriver:

    Nej nu har du fel, även om jag mindes fel om Caligula. Jag har sett många dokumentärer med realfilmer som visar att han hade darrningar och så vidare som överensstämmer med med någon sjukdom, och det är läkarna eniga om – de vet bara inte VILKEN sjukdom…

    Kanske Caligula hade Borrelia 😆

    Hitler Karisma?? *skakar på huvudet*

    När man läser om och ser Hitler fullständiga förflutna med granatchock och allt och hysterisk blindhet osv och Alois Hitler som slår och anklagar sonen för att vara svag och inget värd, samtidigt som Modern får bröstcancer och dör under vård från en judisk läkare…

    Jag tycker inte det är konstigt att han blev galen.

    Hemikram ♥

   • skvitt skriver:

    Där ser man vådligheten av att inte vara tydlig och tänka på vad man skriver och hur det tas emot av läsaren.

    När det gäller Hitler tänkte jag bara på hans psyke och att det inte präglades av sjukdom som gjorde honom galen på något vis, men visst hade han parkinsons sjukdom. Mot slutet av sin levnad hade symptomen tilltagit och han gjorde allt han kund för att dölja skakningarna. Antagligen övad han framför kameran för att se att det funkade. Han övade ju alla sina gester framför kameran redan på ett tidigt stadium. Han var mycket medveten om hur kroppsspråk påverkade.

    Vad gäller Hitlers karisma måste jag säga som du, men fråga det tyska folket från 30-talet hur de uppfattade honom. Då får du ett annat svar och det var dem och deras uppfattning som jag syftade på, inte min uppfattning.

    Vad gäller granatchocken undrar jag om det är sant. Enligt vad som framkommit från sådana som kände honom från 1:a världskriget var det en feg fan som höll sig undan all hetluft.

    Efter kriget var han arbetslös och försökte kränga sina målningar med uselt resultat och började då istället att arbeta med att spionera för den tyska armén på kommunisterna på deras möten. I det arbetet råkade han besöka de nationalistiska mötena också och det dröjde inte länge, som du vet, innan han anslöt sig till det Tyska arbetarpartiet, ett nationalistiskt parti, som 1920 bytte namn till Nationalsocialistiska partiet NSDAP. 29 juli utsågs han till partiets ledare. Det var således inte Hitler, det vet du också, som startade partiet. Han valdes in som medlem nummer 55 i september 1919.

    Intressant är att om Sverige skulle kastas ned i fattigdom och kris motsvarande Tysklands situation vid 1:a världskrigets slut kan säker en Hitler dyka upp och trollbinda massorna, särskilt som den politiska medvetenhet som då trots allt präglade arbetarklassen nu inte längre finns. Kanske därför som SD kan få det stöd de i dag faktiskt får, vilket är en skrämmande tanke. Och samma läge föreligger som bekant i stora delar av Europas länder. Högerkrafterna är på bred frammarsch och vänstern ligger märkligt lågt.

    Kram!
    /Skvitt

 5. HEMIMAMMA skriver:

  Besvara denna kommentar senare, nu måste vi åka på¨ett ärende

  Väl mött i eftermiddag!!

  Hemikram ♥

 6. Jag skriver:

  Du är duktig på att hålla koll, Hemi! Jag vet knappt var man tittar. Lite roligt är det ju att lyftas fram så där, även om jag inte gör reklam för min blogg.
  Kram

 7. madonnan skriver:

  Oj vad du kan…lägga ut sånt intressant t ex 😉 Får kika var man kan hitta statistiken här på Wp.

  Vilka fantastiska resultat du fått med alla Mvg, men att du är smart var länge sen jag anade! *känner mig lite smart själv som förstått det* 😀

  Kram på dig

  • HEMIMAMMA skriver:

   Klicka på ordet ”TOP BLOGS” som är blåmarkerat, så blir du länkad till listorna 🙂

   Jag visste som barn att jag var intelligent, men det var ingen fördel då, och jag har alltid haft ambivalenta känslor inför det, för jag var samtidigt ”ful” i mina klasskamraters ögon och hade glasögon och utstående tänder, så jag mobbades fruktansvärt mycket i skolan. Kallades tex Professorn och Hartand, glasögonorm och plankan för att jag var så smal. Så nog fanns det dagar jag hellre önskade att jag var vacker och dum… 😦

   Det enda jag hade på den tiden var att jag lärde mig allt jag behövde utan att göra någon ansträngning och gömde mig i böckernas värld…

   Men numera är ju all kunskap jag samlade på då, till nytta…

   Men jag vill inte påstå att jag är smartare än andra, bara att jag alltid varit beredd att jobba väldigt hårt för att nå mina mål.

   Jag är ödmjuk inför min egen mänsklighet och inser att ALLA har styrkor och saker som gör dem HELT UNIKA, det gäller bara att hjälpa dem att locka fram det i stället för att trampa ner dem som en del människor tycks vilja göra…

   Varma Hemikramar ♥

 8. fgggmf skriver:

  Kallt i huset, braskaminen glöder.
  Var hos min favorit kund idag, sådant gör mig glad.

  Kram

 9. fgggmf skriver:

  Jag älskar det, älskar dock inte all kunder.
  Fast det är en ynnest att man kan livnära sig på sin hobby.

  Kram

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ja, när vi kommer och hjälper dig med taket (va det va?) i sommar så har jag några idéer jag vill diskutera med dig som jag tror att du har lite koll på…

   Hemikramar ♥

   • fgggmf skriver:

    Först frisk, sedan arbete.
    Tror nog att det är yrkesmässigbyggkonsultation(ingen särskrivning här inte) jag behöver först och främst.

    Jag diskuterar gärna eventuella ideer med dig om det rör något som jag kan hjälpa till med, teknik och/eller företagande antar jag.

   • HEMIMAMMA skriver:

    Jaja, mamma! Det ordnar sig nog med det och du har rätt det är en sorts företagartanke jag har fått en fix idé kring…

    Var är det man säger ”Själv är bäster dräng” eller nåt åt det hållet. Typ vill man ha något gjort får man göra det själv.

    Maken kan ge dig en alldeles perfekt konsultation och till skillnad från fuskbyggare, så VET jag att maken är RIKTIG hantverkare och är stolt över sina kunskaper och bygger för att det ska hålla! Jag har sett honom i processen allt från att rita ritningarna till det färdiga resultatet.

    Hemikramar ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s