HEMIMAMMAS KAMP – Är hastverk kastverk? Vad ska vi ACTA oss inför framtiden? Löfvéns kärnkraft eller EU-Pakten?

GOD AFTON!! Idag blir det ett inlägg om  frågan – Är hastverk kastverk?

Först det som snurrar överallt – Socialdemokraternas nya ledare STEFAN LÖFVÈN – En kort och koncis tanke:

En man som vill ha kärnkraft och lobbar för vapenindustrin? Knappast en visionär, utan en grym realpolitiker som skar bort 20 % av alla metallares löner under förra krisåret 2008… Garanterat valbar för bättre bemedlade män med andra ord, men kommunals kvinnor lär bli upprörda… Inte en man jag blir direkt lyrisk över måste jag säga… Jag hade respekterat om man valt Jan Eliasson, det ville jag redan när Mona avgick. (om det skulle vara en man, annars Veronika Palm) eftersom han är gammal nog att ha erfarenhet av internationellt fredsarbete och är ändå så intellektuellt rörlig och ung att han vågar öppna upp processen och därmed visar att ledarskap och intelligens inte är en åldersegenskap?

VARFÖR PARADE MAN INTE IHOP STEFAN MED EN KVINNA? Istället valde man en av Juholts bödlar.

Sven-Erik Österberg

Det var mycket bråttom att få fram en ledare INNAN söndag, så bråttom att man inte väntade till det annonserade utpekandet på fredag, utan skippade en dag och gjorde det idag i stället. VARFÖR?

Idag kom så svaret på frågan om varför Juholt togs av daga, som jag skrivit om tidigare

Man var tvungen att gå längre åt höger än vad Juholt var beredd att göra.

EU PAKTEN.

Nu går sossarna med på den. Vilket innebär detta: (vältaliga citat från nemokrati, läs resten HÄR)

Europakten innebär istället att en tyskledd diktatur installeras oåterkalleligen. Med ESM-fördraget förstärks Berlins makt till att innefatta makten över medlemsländernas statskassor. Den eventuella makt i EU, som sen inte innehas av Berlin innehas av lobbyisterna i de riskkapitaliserade globalkoncernerna, som flyttar sina neoliberalt skattefinansierade vinster till skatteparadis, bortom varje demokratisk kontroll. De kommer inte ens att drabbas av den transaktionsskatt – eller ”Tobinskatt” som den förskönat kallas – som Merkel inför, då denna endast gäller transaktioner mellan finansiella institut.

Nu när S börjar svaja om europakten efter att Juholt tvingats bort för att han sa nej till den – så är det verkligen viktigt att vi säger ifrån. Det här handlar om demokratins vara eller inte vara. Jonas Sjöstedt informerar:

”- Regeringen påstår att Sverige kan vara medlem i pakten och välja att stå fria från textens bindande krav samtidigt som man ska få delta på några av de toppmöten som ska styra pakten. I artikel 12.6 framgår att det inte är möjligt.

Folkrörelsen Nej till EU förtydligar vidare vad ett ja till europakten innebär. Självbestämmandet – och därmed demokratin – avskaffas:

”Merkozypakten medför en institutionaliserad nyliberal politik, till exempel innehåller den en regel om att ett lands budgetunderskott inte får överskrida 0,5 procent av BNP. I praktiken handlar det om att acceptera kraftiga nedskärningar i välfärden, försämringar för löntagarna och uppluckringar av de fackliga rättigheterna. [. . .]

Demokratin reduceras i de deltagande länderna och själva inrättandet av systemet sker så långt från väljarna som över huvud taget är möjligt.

Inom fem år ska pakten upphöjas till EU-lag. Ett av syftena (precis som valutaunionen som sådan) är att tvinga ihop euroänderna till en centraliserad och odemokratisk överstat, ett slags Europas Förenta Stater.”

Jonas Sjöstedt har också fler upplysningar att delge den intresserade:

”- När väljarna röstade nej till EMU i folkomröstningen 2003 röstade vi inte bara nej till euron. Vi röstade också nej till en centralstyrd ekonomisk politik på EU-nivå. Hela paktens syfte är ett genomdriva en sådan politik.

– Finanspakten överlåter makt över avgörande ekonomiska beslut till icke folkvala församlingar som EU:s domstol och EU-kommissionen. Det är därmed inte bara en centralisering utan även en avdemokratisering av den ekonomiska politiken.

– Finanspakten innebär i praktiken ett förbud mot keynesiansk stimulanspolitik. Allt fokus ligger på budgetbalans och nedskärningar medan huvudproblem som bristande konkurrenskraft och låga investeringar inte ens berörs.

– Samtidigt som det första beslutet om pakten togs klargjordes också att bankerna i framtiden inte ska behöva ta förluster när skulder behöver skrivas ned. Hela notan ska sändas till skattebetalarna om banker och länder inte klarar sina skulder.

– Det finns inga garantier för arbetsrätten i pakten. Den mycket vaga formulering som finns på området återfinns i en inledande strecksats som saknar juridiskt värde.

Hur socialdemokraterna kan ens överväga ett svenskt inträde i pakten är obegripligt. Det enda hållbara argument som finns för att godta pakten är att man vill att vi ansluta oss till euron. Vill socialdemokraterna det?” 

MOT FOLKETS VILJA???

.

MAN KAN OM MAN VILL OCH HINNER VARA MED OCH PROTESTERA, LÄS DETTA (tipstack Ulf Medin)

Vill du veta mer för att förstå vad Socialmoderaterna vill lura in oss i mot vår vilja? Se här:

.

BONUSVIDEO OM ETT MINST LIKA VIKTIGT ÄMNE:

.

Nu är Wanja nöjd och glad hörde jag på nyheterna 😈

Media:

SVT1, SVT2, SVT3, SVT4, SVT5, SVT6, SR1, SR2, SR3, SR4, SR5, SR6, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, AB1, AB2, AB3, AB4, AB5, AB6, EX1, EX2, EX3, EX4, EX5, EX6, DD1DD2, LT, FRIA TIDN, METRO, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, GP, SydSv1, SydSv2, SydSv3,

Fler som skriver om detta:

newsmill.se/artikel/2009/03/24/lundby-wedin-beh-ver-inte-avg-hon-b-r-f-sparken

www.fjardeinternationalen.se/blog/2010/11/23/if-metalls-stefan-lofven-in-i-tornerspelet/

ghostopinion.wordpress.com/2012/01/26/ghostmona-hakan-och-stefan/comment-page-1

varghjarta.wordpress.com/2012/01/27/filippa-moderaternas-ljusskygga-galjonsfigur

sventycker.wordpress.com/2012/01/26/modiga-folkpartiklar

janmilld.wordpress.com/2012/01/26/tom-stol-eller-tom-talrik

runelanestrand.wordpress.com/2012/01/26/har-lo-kopt-ordforande-skapet-at-lofven

skvitts.wordpress.com/2012/01/26/nemokrati-post-ratificationem-2/

janmilld.wordpress.com/2012/01/27/vantat/   gjort nedan film

GOD AFTON!!

10 tankar om “HEMIMAMMAS KAMP – Är hastverk kastverk? Vad ska vi ACTA oss inför framtiden? Löfvéns kärnkraft eller EU-Pakten?

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Vi får snart se hur det går…

 2. skvitt skriver:

  Delat på FB. Lägger länk i mitt senaste inlägg också.
  Kram!
  /Skvitt

 3. […] Hemimamma 2 Share this:TwitterFacebookMerStumbleUponLinkedInRedditDiggSkriv utE-postLike this:GillaOne blogger likes this post. […]

 4. HEMIMAMMA skriver:

  I denna artikel finns det väldigt intressanta kommentarer:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14269398.ab

 5. HEMIMAMMA skriver:

  Och som vanligt vet inte ”Ursula” Mellin vad hon snackar om:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article14269586.ab

 6. […] har lysande videos och massor med länkar i sitt inlägg – så klicka här! Share this:TwitterFacebookMerStumbleUponLinkedInRedditDiggSkriv utE-postLike this:GillaBli först […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s