Hemimammas tankar – En förtvivlad födelsedag… ”Jag tyar inte Karl-Oskar”

GOD AFTON!! Nu är Loppans födelsedag över. Hon var nöjd och glad med både tårta och presenter. Jag är ju en pragmatisk person, så jag köpte hennes presenter redan i somras, långt innan vårt Helvete startade…

Hon fick en Tingelingälvklänning och en sminkdocka. Fast det var fusksmink som inte gick att måla på visade det sig. Men det bekom inte Loppan… Hon fick sminka sina syskon med Trapps smink i stället och de var SÅÅ vackra 😆 *Ironi*

Tårtan hjälptes vi åt med, min äldsta dotter Tripp och jag, så vi fick till den ganska bra…

För min egen del slutade dagen i tårar…

Över ett gräl och oförment kritik och den förtvivlade situation vi befinner oss i och känslan av hjälplöshet när inte alla människor vi har att göra med förstår vad vi går igenom eller varför… eller deras oförmåga att ge stöd…

Människors rädsla för sjukdom och död gör att de hellre sticker huvudet i sanden än att ställa rätt frågor eller ställa sig upp i fajtläge, eller heja på den människa som tar fajten åt dem… och ofta så ger man sig på de som kommer med tunga bud – hur irrationellt det än må vara..

Så idag har jag känt mig så fruktansvärt misslyckad och missförstådd och ouppskattad, av människor jag älskar, så jag gick och gömde mig i sovrummet och gjorde något som jag ytterst sällan gjort i mitt liv – jag bröt ihop och grät som ett barn… jag var tvungen att kväva gråten i kudden för att inte skrämma upp barnen… tack och lov så märkte de inte något…

Självklart kom maken in och jag fick länge och väl förklara hur jag kände och varför och det var tungt att belasta honom med min egen sorg och smärta, när jag vet att han lider lika mycket som jag gör… och jag sade honom som det var.

”Jag tyar inte längre Karl-Oskar”

Hur ska jag orka slåss mot myndigheter och ett oförstående vårdsystem för allas vår skull om jag inte kan vara trygg och känna mig uppskattad i mitt eget hem? Om jag måste slåss för min egen skull mot människor som inte förstår hur mycket av min egen hälsa jag offrar för att kämpa för min sons och makes hälsa?

När dessa människor stjäl av min kraft så skadar de ju min son och maken, förstår de inte det?

Jag stannade där resten av kvällen tills alla gäster gått hem…

”I’m att the end of my thedder”

Jag och maken diskuterar nuförtiden hur vi måste börja prioritera… Vi har bara pengar till ett prov till och vi måste välja mellan mig och min lilla son, för vi verkar inte få några svar från primärvården i vår Kommun. (vilket antyder att man inte funnit något och det i sin tur betyder att hans Borrelia gått in i tredje stadiet)

Jag har beslutat att jag och min hälsa får vänta tills vi har mer pengar.

"The emigrant monument, Karl-Oskar and Kr...

Maken får ligga i stutabåset helt enkelt (eftersom det smittar sexuellt) och sonen får ta provet eftersom det värsta som kan hända mig som symptom eller effekt av Borrelian har redan hänt.

Jag befinner mig i en depression som behandlas av min läkare och jag hade mitt utomkvedshavandeskap för två år sedan och då förlorade jag mitt barn (och nästan mitt liv) och jag kan aldrig bli gravid igen… Det är för farligt enligt min läkare…

Om jag inte håller mig borta, så blir det meningslöst att betala tusentals kronor för antibiotika för att göra maken frisk om jag också är smittad och han genast får tillbaka smittan i en ping-pongeffekt…

.

Moderna Karl-Oskar och Kristina, det är jag och maken. 😦

Jag kan avstå från makens kur, men min sons liv påverkas allt mer för varje dag som går… så valet är enkelt för mig =0(

Jag har inget val, jag MÅSTE orka… Frågan blir bara alltmer, HUR?

Jag vet bara att bloggen och alla människor som stöttar här och alla vänliga människor och vänner på Facebook betyder alltmer för var dag som går… Det ger mig kraft och alla som hjälper till att ge mig länkar och artiklar ger mig mod… och hopp om att det någon gång en dag ska vända… Att barrikaderna flyttas fram och 2012 blir året som Kronisk Borrelia blir en tillåten Diagnos, så vi kan få bot.

Och när jag ser sådant här, så får jag en kick: Jag gjorde testet igår…

Och nog tycker jag att det stämmer rätt bra… på gott och ont.

PS. GUNDE SVAN kommer att få problem framöver.  Han har nog TWAR i likhet med maken. Och troligen, i likhet med maken så har han nog fått det som en co-infektion till Borrelia, men det vet han inte och så som svensk sjukvård jobbar så får han inte reda på det heller. Så han kommer att äta sina Makrolider och därmed förvandla en grusväg vaktad av griniga poliser till en motorväg utan minsta tillstymmelse till vägtull för Borreliabakterierna… så när hans treveckors-kur är slut, kommer han att bli sjukare än någonsin…

Och han kommer inte bli frisk förrän han också varit på Arenakliniken för diagnos och vård.

Men till skillnad från min make så kommer han ha råd att betala den vården.

Mark my words och minns var ni läste det först.

När jag orkar resa mig igen ska jag skriva ett öppet brev till honom och förklara sakernas tillstånd för honom…

För han vore verkligen en lämplig frontman i kampen för att Kronisk Borrelia ska bli en accepterad diagnos i Sverige. DS

GOD AFTON!!

Annonser

56 thoughts on “Hemimammas tankar – En förtvivlad födelsedag… ”Jag tyar inte Karl-Oskar”

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Det är en co- infektion till Borrelia och han kommer att bli förvånad när han blir sjuk igen efter ett par veckors förbättring, när antibiotika som även dödar av borrelian till en del, inte längre tas… Tänk om man kunde komma i kontakt med honom? De ser inte Borrelian i Sverige och därför kan de bara diagnostisera honom med TWAR precis som min make.

  ”Gåtan med sjukdomen kan ha lösts”

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14135992.ab

 2. Svante Svensson skriver:

  info@gundesvan.se Som du vet skickade jag ett mail till honom den 10 dec det löd så här
  Hej Gunde!
  Jag har läst om dina problem, och kan inte hjälpa att jag ser samband med Borrelios, vet inte om du blir hjälpt av länkarna jag skickar dig, men hoppas kan jag ju alltid. Jag vet ju inte ens om du får se detta med den adress jag hittade till dig. Det är fyra länkar, som du kan kolla, den sista är en blogg från en familj, som är drabbad. De har varit i Norge för provtagning.
  Med vänlig hälsning
  http://arenaklinikken.no
  http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=58360&a=969102&printerfriendly=true
  http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Borrelia
  https://hemimammashetsiga.wordpress.com/2011/12/07/hemimammas-kamp-mammor-se-hit-det-ar-era-barn-som-ar-drabbade-eller-kommer-att-drabbas
  Nu har jag inte fått något svar kanske du lyckas bättre, med att nå honom med adressen.
  Svante
  Ps. teleförbindelser fortfarande borta. Ds

  • HEMIMAMMA skriver:

   Hej Svante, jag har fått en fysisk adress av en vän som jag har mailat dig som du kan skicka informationen på?

   När jag själv blir starkare efter dagen pärs, så ska jag skriva till honom jag med…

   Vi har fått tillbaka allting nu. EL, vatten, telefon och nätet… Skönt!!

   Men i natt rasar stormen igen, så det kan ta slut när som helst…

   Hemikramar i natten och tack för att du finns min vän ♥ ❤

   • Greta skriver:

    Skriv bara :)) Gunde Svan Skamhed 780 50 Vansbro

    Om du ringer till Lokstallet 0281 /100 00 så borde rimligen någon svara ,pröva på morgonen eller lunchtid då de flesta av hans hyresgäster/firmor samlas i det gemensamma lunchrummet, någon borde ge dig hans hemnummer när de hör ditt ärende.

   • HEMIMAMMA skriver:

    Menar du att Gunde kan svara i telefonen? Eller att han går att nå via den?

    Tack för adressen.

    Hemikram ♥

 3. Svante Svensson skriver:

  Jag har gjort färdigt ett brev till honom, ska bara skriva ut det när jag har flyttat in skrivaren till datorn i köket. Här är det vindstilla just nu, och enligt SMHI ska det snöa, men det gör det inte. Du anar inte hur svårt det var att hitta en mailadress till SOS alarm. Att felanmäla till Telia var ännu svårare då deras sida inte fungerade med Explorer 9.
  Svante

  • HEMIMAMMA skriver:

   Du borde byta namn till Petrus, för du är en klippa!

   Här stormar det… både känslomässigt och ute i väderleken… Vi ska få snö på Nyårsafton säger de på TV

   Vi har tur som lever i en kommun av rikingar. Det är många som är krävande kunder kan jag tänka och då lägger nog Telia manken till, eller vad tror du? 😉

   Hemikramar ♥

 4. Svante Svensson skriver:

  Vet du vad jag tror? Jag tror att det är rikingarna, som vill att landsbygden utarmas, så att de ska kunna använda landsbygden som rekreationsområde utan att bli störd av bofasta. Det är lättare att ha kontroll på befolkningen i lägenheter i förorterna till större städer.
  Svante

 5. suttecity skriver:

  Ja jag kan bara skicka en styrkekram till dig – men du, det är skönt att du fick ur dig en massa skit igår, man måste tömma för man kan inte lagra hur länge som helst.

  Att känna att man inte har stödet av sina nära och kära…. brrr…. värsta som finns.

  Vi finns här och stöttar så gott vi kan.

  Börjar bli lite trött på ögat igen. Vaknade 04:40 av att jag trodde både väggar och tak på min lilla stuga skulle blåsa in… Skall åka vid 10-snåret så det är onödigt tidigt men det gick inte att somna om. Skall få behandling på nacken idag och sedan få håret trimmat så det kommer bli en ompysslingsdag för min del. Men nu får det bli lite frukost och en mugg med kaffe så kanske livsandarna vaknar till liv igen.

  Ta hand om dig nu!
  Kramiz

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack för styrkekramar och tankar. Det kan tyckas banalt eller klichémässigt men det betyder verkligen enormt mycket för mig.

   Jag har inte gråtit så förtvivlat sedan Emma dog… Jag har nog aldrig samlat på mig så mycket frustration heller, Vanligen så brukar jag kunna hantera de flesta problem som kommer i min väg och vanligen blir ilskan drivkraften som tar mig framåt. Nu blir jag så förtvivlad eftersom jag inte kan göra något känns det som allt är en enda stor väntan.

   Väntan på Läkare, väntan på pengar, väntan på resultat

   Jag vet hur det är. Jag brukar också sova väldigt oregelbundet nu för tiden… och vaknar man är det svårt att somna om.

   Vad skönt att få bli ompysslad? det bästa jag vet med att gå till frisören, är när de tvättar håret och man får skalpen masserad.. =0)

   Du är väl värd omsorgerna och jag hoppas att du får njuta ordentligt min vän!!

   Hemikramar ♥

 6. mariadesuede skriver:

  För att orka fortsätta kämpa sà màste man bryta ihop emellanàt!!!

  Styrkan finner man i sin egen svaghet och svagheten finner man i sin styrka… Vad jag menar är att de hör ihop…

  Örnkramar ♥ Styrkekramar

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ja, Maria det var kloka ord och naturligtvis har du rätt. Men jag är van att kunna hantera saker med mer handlingskraft och fortitud…

   Tack för att du finns min vän ♥

   Varma Hemikramar ♥

   • mariadesuede skriver:

    Att vàga visa sina känslor är en styrka, vilket vi vuxna har sà svàrt för att göra, ty vi vill visa att ”vi är inte svaga”, särskilt för barnen, fast barn förstàr mer än vad vi vill tro…

    Jag bet ihop efter vàldtäktsförsöket och rànet, fyra killar, försökte liksom förtränga det hela och ignorera hela upplevelsen, fast det grävde i mitt inre och jag bara bröt ihop, blev arg för ingenting och grät efteràt, jag var tvungen att bearbeta det… Jag visste ju att ”vàga vara svag” inte var en svaghet logiskt sett, men känslomässigt sà kändes det sà…

    Jag vet att det enda jag kan göra är att vara där för att lyssna pà dig och din familj, det kommer jag att göra om ni har behov av att prata ut. Din man, du eller dina barn, jag kommer att lyssna pà er allihopa. För mig kanske det inte betyder sà mycket, men för er, kanske det är det största tecknet pà vänskap… Jag vet att det betyder sà mycket att fà prata ut med en som lyssnar, vilket ligger i min natur… Jag är en som lyssnar när det verkligen gäller.

    Örnkramar ♥

   • HEMIMAMMA skriver:

    Ja, Maria du finns där och det har du gjort i över två år nu och jag älskar dig för det. I nöden prövas vännen och du har verkligen stått mig bi i vått och torrt och jag tackar livet för att det sände dig min väg.

    Du har varit med om något fruktansvärt och jag förstår knappt att du står på benen och jag förstår precis hur svårt det var att komma igen efter det.
    Jag blev ju själv våldtagen som sjuttonåring (fast bara av EN man) och vet hur svårt det var att komma över det.

    Att våga visa sina känslor är både starkt och viktigt och jag försöker… Jag klrar det bättre nu för tiden än när jag var ung, stolt och stark…

    Varma Hemikramar ♥

 7. li5na skriver:

  Åhhh, vad ni får gå igenom.
  Och det är väl meningen att man ska känna sig fullkomligt trygg i sitt eget hem. Inte ifrågasatt, attackerad, missförstådd.
  Man behöver få bryta ihop ibland. Du är så otroligt stark men nånstans måste luften få pysa ut.

  För tillfället är jag väldigt tillfreds i mitt liv och framtiden ser ljus ut, så jag skickar över all överskotts-styrka som jag bara kan. Jag förstår att din man, och framför allt din son, står högst upp på din prioriteringslista. Men om du inte tar hand om dig själv så kommer din kraft att ta slut allt snabbare.

  Alla mina tankar går till er

  • HEMIMAMMA skriver:

   Hej Lina ♥

   Ja det verkar inte vara måtta på eländet just nu. Men som de säger en olycka kommer sällan ensam… och blir man allvarligt sjuk hör det ju nästan till numera att man får inbyggda ekonomiska problem… Det har ju vår Alliansregering sett till… 😦

   Till de människornas försvar så får jag väl säga nu med lite perspektiv att de är just människor… Det är inte lätt att vara människa sa Strindberg och man kan kanske inte vänta sig att alla ska förstå och automatiskt acceptera saker jag säger, framför allt när läkarna i Sverige säger nåt annat??

   Igår kunde jag inte hålla allt inne längre… det var som en vulkan och det enda jag kunde göra var att fly, för jag insåg att min dotters födelsedag inte var ett lämpligt tillfälle att ta ställning och skälla och bli arg på någon. Jag ville inte förstöra dagen för henne…

   Jag blir glad att höra att ni har det bra och att du är tillfreds och jag tar tacksamt emot dina styrketankar.

   Det är det som fyller på min kraft just nu tror jag, för än så länge så har jag inte gett upp trots allt… och jag vet att jag tar kål på mig själv, men jag har inget val. Min make och son är inte i stånd att slåss själva… och ingen annan i vår omgivning har varken kunskap eller kraft att bekämpa systemet och läkarna eller är tillräckligt drivna eller bryr sig nog för att göra det som krävs för att klara denna situation…

   Tanken på hur min sons liv kommer bli om han inte får behandling driver mig både dag och natt…

   Hans framtid kommer att vittra bort inför vår åsyn i ett samhälle som blir alltmer inriktat på att förstärka och främja A-människor och förskjuta och trycka ner de som är sjuka eller på andra sätt undermåliga medborgare… och min smarte lille kille förtjänar att få vara lika frisk som en rikings son.

   Tack för att du finns ♥ Varma Hemikramar

 8. Jag skriver:

  Tråkigt att läsa att du mår så dåligt, men det är helt förståeligt att du gör det efter allt som varit. Jag har bara en stark känsla av att allt kommer att lösa sig till det bästa, så jag hoppas att du orkar.

  Om Gunde: jag hade fel när jag skrev att idrottsmän blir undersökta tills man hittar felet. Han verkar också ha sökt sig till privata alternativ för att få grundligare undersökningar och prover tagna. Då hjälper det ju att ha pengar och möjligheter, men nog är det konstigt att det ska behöva vara så kring sjukdomar som verkar vara så utbredda. Man kan undra varför. Är det så med twar att det inte kan vara en sjukdom för sig, är det alltid en bisjukdom? Ja, nog skulle Gunde kunna öppna många dörrar om det visar sig att han har borrelia och twar och den allmäna sjukvården inte kunnat ställa diagnos med de metoder och tester man använder sig av i vården idag.
  Kram

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ja… Hur kan man älska någon och inte slitas itu när de lider så? Särskilt min lille son som inte förstår vad som händer med honom??

   Jag önskar så att det ska ordna sig. Jag vet ju att vi är hårt arbetande ansvarstagande människor och vi har förtjänat vår rätt till trygghet och vård.

   Så varför vill inte samhället ge oss det? Förtjänar min son att lida i resten av sitt liv helt i onödan?

   Ingen av oss ”har legat samhället till last” på något otillbörligt sätt utan vi sköter allt som vuxna människor ska sköta…

   Gunde har fått bästa tänkbara hjälp som finns i Sverige. Göran Falck är absoluta eliten på TWAR, den ena av två specialister i Sverige.

   Men hans Borrelia kommer inte att kunna spåras eftersom prover som kan detektera Borrelia på den nivån inte finns i Sverige utan man måste vända sig till Tyskland, Norge, Danmark och Finland. Men för att göra det måste man känna till det och svenska läkare känner inte till det eftersom Kronisk Borrelia inte är accepterad diagnos i Sverige. Moment 22

   TWAR kan du läsa mer om här:

   http://www.internetmedicin.se/dyn_main.asp?page=442

   http://www.referensmetodik.smi.se/w/Chlamydophila_pneumoniae

   http://cpnhelp.org/

   Varma Hemikramar och tack för att du finns ♥

 9. Sophie skriver:

  En jättestor varm kram till dig och din familj. ❤

 10. Svante Svensson skriver:

  Telefonin har återkommit till utposten Kårböle igen. Skickade ett mail med en förfrågan till dig. Jag tillhör inte den där kramgoa typen, det tog farmor ur en som riktigt liten, med puss, och kram, som innebar halsfluss 3 dagar efter det besöket.
  Men min medkänsla har du.
  Svante

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag har svarat på ditt mail.

   Ja, fast mina hemikramar är kramar som läker 😆

   Skönt att höra att telefonen fungerar igen. Då kan vi höras.

   Hemikram

 11. Svante Svensson skriver:

  Allt utskrivet och lagt i kuvert, läggs på låda imorgon då jag kommer åt frimärken, trodde jag hade sådana hemma men tji fick jag. Nu spelar det ingen roll för brevlådan töms inte förrän 13.00 imorgon, så han kan inte få det tidigare än måndag.
  Svante

 12. kao skriver:

  Tråkigt att höra att du mår så dåligt, både du och din familj. Ibland kommer allt på en gång.

  Min läkare (som nu slutat med dunder och brak på Vårdcentralen tillsammans med övriga läkare) misstänkte att jag också har twar. För hur kan man bara få astma utan vidare, när man sitter i soffan och tittar på TV? UTan tidigare symptom på astma? Har nu fått starkare mediciner, men fan vad jag mår dåligt. Övertrött. Har nu bytt vårdcentral (som de flesta i kvarteret eftersom de avskyr chefen för vår närmaste vårdcentral och det med rätta). Men jag har inte fått tid förrän 6/2. Innan dess ska jag tillbaks till den märkliga ryska doktor, springläkare, som behandlade mej senast och gav mej starkare astmamediciner….. (Se mitt senaste inlägg)

  Nu hoppas jag att du och din familj frisknar till av rätt sorts behandling mot det som är den rätta diagnosen. Om det är borrelia, eller varför inte twar?

  Det vore ju bra om vi alla hade Gunde Svan som frontman här, han är ju kändis. Men frågan är om han ens orkar det. Han är ju också sjuk.

  Önskar dej och din familj ett Gott Nytt År

  Kramar
  Kao

  • HEMIMAMMA skriver:

   För makens del är det både Borrelia och TWAR (det var vad de tyska proverna visade) och vad det gäller mig själv vet jag inte säkert än (troligen Borrelia) och sonen har troligen Borrelia…

   Om någon kan kommunicera till Gunde att han ska ta prover i Tyskland, Danmark, Norge eller Finland så visar det sig om han har fått TWAR som en co-infektion till Borrelia (mycket vanligt) eller bara TWAR på egen hand?

   Jag läste ditt inlägg och det verkar ju fullkomligt surrealistiskt alltihop 😦 *skakar på huvudet*

   Jag önskar dig och din dotter ett gott slut och en god början på det nya året

   Hemikramar ♥

 13. BS Hoppas du/ni haft en God Jul trots de motlut ni jobbar på och att du/ni hört från läkare som kan hjälpa er.

  GOD FORTSÄTTNING önskar jag er alla !!!! ♥

  Massor med varmaste Agnethakramar

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag önskar dig också en god fortsättning min vän ♥

   12 januari ska vi vara i Oslo för behandlingsplanering… och förhoppningsvis kan de ta provet på min son då… eller mig.

   Massor av mina varmaste Hemikramar ♥

 14. skvitt skriver:

  Usch ja, så eländigt! Hur var nu det där kontonumret? Jag hinner inta fiska fram det just för ögonblicket.
  Jag ska slå ett slag igen för saken så fort jag hinner!
  Kram!
  /Skvitt

  • HEMIMAMMA skriver:

   Det finns högst upp till höger eller på Borreliasidorna…

   BORRELIAKONTOT

   SEB 5694 – 01 979 15

   Nu blir jag nyfiken på vad du sysslar med…

   Hemikramar till min älskade Mäster Skvitt ♥

   • skvitt skriver:

    Det har inte blivit än som jag tänkt mig. Jag har haft annat att göra. Nu kommer ju 2012. Då är det 50 år sedan Rachel Carson skrev ”Tyst vår” och startade motståndet mot kemikaliehysterin och kampen mot DDT. Där finns en hel del att ta upp.

    Än i dag försöker kemikalieindustrin svärta ned och förtala henne, men bakom det ligger än större intressen. I botten ligger det till så att man skjuter in sig på henne, för om man kan få folk att tro att hon hade fel då kan man också hävda att stat och myndigheter inte ska lägga sig i vad företagen sysslar med.

    Jag ska arbeta med det inlägget en längre tid därför att det är synnerligen viktigt att visa att på Mammons altare är kapitalismen redo att offra allt, endast gulkalven är heligt.

    Det är ingen brådska med det inlägget, men vid sidan om det har jag en massa annat att göra som inte har med bloggandet att göra.

    Men jag grunnar på hur jag ska utforma mitt inlägg om din kamp. Det gäller att greppa frågan på ett intresseväckande sätt, men även pedagogiskt. Bland annat handlar det om att endast rika klarar av att betala för dyra undersökningar och behandlingar och om det är kärft för dig och din familj, hur är det då för de som har det dåligt ställt? Det är en aspekt och det finns ett anta till.
    Hur samlar man samman alla aspekter utan att inlägget blir långt och tungläst?

    Det är alltså något som måste mogna fram och givetvis ska kontonumret fram, men det ska jag lägga i en bild därför att det är ett sätt att nå ut till ännu fler. Många bildsöker ju. Att hitta det i en blogg där inlägget förlorar sig i raden av andra inlägg är mindre effektivt tror jag.

    Kram!
    /Skvitt

   • HEMIMAMMA skriver:

    Ja, jag ser verkligen fram emot vad du kommer att skriva om Rachel Carson. Visste du att hon fick ”Presidential medal of Freedom” 1980 postumt av Jimmy Carter?

    http://en.wikipedia.org/wiki/Presidential_Medal_of_Freedom

    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Presidential_Medal_of_Freedom_recipients

    Så vad är den heliga Guldkalven?

    Jag är säker på att din bild kommer att bli effektiv. Som du märkt så är Limegrönt den symboliska färgen för kampen mot Lyme/borrelia och jag fölrslår därför att du använder den färgen i texter eller bild på något sätt…

    Hemikramar ♥

   • skvitt skriver:

    Hon har fått många utmärkelser och även ärats med frimärken. Inte desto mindre försöker Competitive Enterprise Institute, en marknadsliberal tankesmedja i USA att smutskasta henne och klandra henne, samt göra henne ansvarig för att Malaria ännu inte utrotats.

    Det här visar hur smarta dessa krafter är.
    Det är lätt att få med sig okunniga människor att tro på sådan argument, men de håller inte, därför att det är ren lögn, vilket de också vet som sprider dessa lögner. Malariamyggan utvecklade, som bekant är för alla pålästa (inklusive Competitive Enterprise Institute), resistens mot DDT!

    Och det viktigaste av allt, dessa marknadsliberaler skiter fullkomligt i malariadrabbade och hur många de är, deras lidande och död. De är bara intresserade av att alla samhällsrestriktioner när det gäller kemikalieanvändning dras bort så att de fritt kan få tillverka och sälja vad dödlig skit som helst oavsett riskerna och följderna.

    SKULLE DE FÅ SOM DE VILL, dessa liberala krafter, DÅ SKULLE SNART FLER DÖ AV DERAS KEMIKALIER ÄN AV MALARIA, allt för dansen kring den heliga guldkalven!

    Känns det igen från Alliansens politik, kanske? Den ljuger om det mesta av samma skäl, rätten för borgerskapet att berika sig på andras bekostnad till vilket pris som helst.

    Den heliga guldkalven omtalas i bibeln och härrör från Mose tid. Medan Mose dröjde på berget där han mottog stentavlorna med de tio budorden, tillverkade Aron en egen gud av guldringar – den guldkalv som skulle dyrkas som gud istället för den enligt judendomen enda sanna, kärleksfulla och rättvisa guden.
    Den heliga guldkalven har blivit ett begrepp i modern tid som symbol för dyrkandet av penningen, girigheten och moralens antipod, eller kort sagt: borgerskapets sanna gud som bringar välstånd till de få på flertalets bekostnad – kapitalismens gud, eller själva kapitalismen som sådan.

    Dansen kring den heliga guldkalven är hyllningen till den hänsynslösa kapitalistiska utsugningen och den eufori varje kapitalist känner när det klirrar i kassan medan de likgiltigt ser på när liken samlas på hög kring dem.

    Grönt!
    Ska tänka på den saken!

    Bakterien Candidatus Neoehrlichia mikurensis sprids också av fästing och och ger upphov till feber, högt blodtryck, röda utslag, samt mikroblodproppar. Den påvisas genom att söka efter dess DNA. Verksam substans vid behandling är tetracyklin.

    Kram!
    /Skvitt

   • HEMIMAMMA skriver:

    Ja, jag vet vad det symboliska begreppet guldkalv innebär, men vad menar du är guldkalven? Guldet? oljan? vinst? profit?

    Frågan är om dansen kring guldkalven gör att en kapitalist aldrig kan betraktas som äkta troende alltså?

    Det var vad dem amerikanske ärkebiskopen sade i ”Capitalism – a love story”

    Inte bara grönt utan LIMEGRÖNT Jätteviktigt!!

    Neoehrlichia står det ofta om på sidor om Borrelia/lyme

    Hemikram ♥

   • skvitt skriver:

    Guldkalven är ju en metafor och vad den står för beskrev jag såhär:
    ”Den heliga guldkalven har blivit ett begrepp i modern tid som symbol för dyrkandet av penningen, girigheten och moralens antipod, eller kort sagt: borgerskapets sanna gud som bringar välstånd till de få på flertalets bekostnad – kapitalismens gud, eller själva kapitalismen som sådan.”

    Varför ska jag förklara det du redan vet?

    ”Frågan är om dansen kring guldkalven gör att en kapitalist aldrig kan betraktas som äkta troende alltså?” Jodå, kapitalisten tror på Mammons allsmäktighet, som ger honom både ekonomisk trygghet, mening med livet och andlig spis, trots att de andliga värden Mammon har att ge är torftigare än allt som sett dagens ljus sedan långt innan Hedenhös dagar.
    Men kapitalister är torftiga! De är de torftigaste som världen har skapat. Och för att dölja detta händer det att de donerar en spottstyver på några miljoner hit och dit. Det gagnar deras eftermäle och har ersatt gamla tiders mausoleer och pyramider.

    ”Det var vad dem amerikanske ärkebiskopen sade i ”’Capitalism – a love story’ ”
    Som vanligt imponeras jag av din enorma kunskap!

    Kram!
    /Skvitt

   • HEMIMAMMA skriver:

    Eh? Kunskap om vad? Nu vet jag inte om du skojar eller menar allvar min vän… *ler förvirrad*

    hemikram hur som ♥

   • skvitt skriver:

    Det enda du saknar kunskap är nog din stora begåvning och betydelse!
    Kram!
    /Skvitt

   • HEMIMAMMA skriver:

    Nu blev jag om möjligt ännu mer förvirrad?? Om det inte är så att det saknas ett ”om” i meningen?

    Tack för dina snälla ord i alla fall vare sig jag förstår dem eller inte 😉

    Hemikramar ♥

   • skvitt skriver:

    Det är rätt, det saknas ett ”om”.
    /Skvitt

   • HEMIMAMMA skriver:

    *LER lycklig över att äntligen förstå*

    Hemikramar ♥

 15. Svante Svensson skriver:

  Den 25 december skickar Skvitt dig sagan om flickan med svavelstickorna, och idag hittade jag denna animering, med musik till den sagan, om du inte mår bra kan du väl vänta med att se den, men den följer sagan, som jag minns från boken Min Skattkammare. Jag kommer alltid att tro att flickan fick det bättre sedan.

 16. Svante Svensson skriver:

  Den hittade jag också men tyckte inte den följde sagan som jag minns den. Jag vet inte varför den kallas inbäddad, men det är ju inte svårt att klicka på you tube märkningen, bredvid helskärmmarkeringen.
  Svante

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag minns inte själva sagan så väl från H C Anderssen från när jag var liten, men jag tycker att det var en vacker version i sig…

   Men sorglig är den ju oavsett version och det är ju inte så länge sedan sådant hände i verkligheten…

   Hemikramar ♥

 17. Svante Svensson skriver:

  Det allra värsta är att det går med raketfart att hamna där igen, om Alliansen inte stoppas på något vis.
  Svante

  • HEMIMAMMA skriver:

   Som vanligt är vi helt överens på den punkten…

   Men hur ska vi stoppa dem? Det är ju bara att se vad Bildt lyckats med i faller Schibbye/Persson för att inse att de kommer undan med vad som helst…

   Hemikramar ♥

   Hemikram ♥

 18. Svante Svensson skriver:

  Förmodligen har du läst vad jag skrivit hos Skvitt idag ang. psykvården, samma sak där omänskligheten breder ut sig i hela samhället, och egoismen spirar som en övergödd ros.
  Svante

 19. Svante Svensson skriver:

  För att skoja till det lite, skulle man inte kunna hälla bromsolja i Rosenbad:-)

 20. Svante Svensson skriver:

  Ja hellre fyrverkeri där än här, jag kommer att fira 12 slaget någonstans på vägarna, så att hunden slipper bli hysterisk. Funderar på att åka och titta på huset jag bodde i i Nordingrå nyårsnatten.
  Svante

  • HEMIMAMMA skriver:

   Har du vägarna förbi STHLM så är du välkommen här.

   Vi låter bli fyrverkerierna i år, eftersom det tydligen finns en massa gifter i dem… Vi tänder nog en brasa i stället..

   Hemikramar ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s