HEMIMAMMAS KAMP – MAMMOR, SE HIT: Det är era barn som är drabbade eller kommer att drabbas!!

AFTON!! DET ÄR MED ETT MYCKET TUNGT HJÄRTA SOM JAG SKRIVER DETTA INLÄGG… MEN – Det är ABSOLUT LIVSVIKTIGT att NI MAMMOR DÄR UTE LYSSNAR NU!!

Det onda kunde bli värre… mycket värre…

Jag har nu, i snart tre veckors tid, dygnet runt, ALL möjlig tid – varit min makes största försvarare och hjälpare, forskare och stöd. Jag har läst tusentals dokument och  studier och sett hundratals filmer om Borrelia. Jag har samlat kunskap.

MINA BARN har helt naturligt – i den kamp för liv och hälsa som pågår, fått stå tillbaka. De har haft full förståelse och självklart anpassat sig och burit stort ansvar för sig själva dessa dagar. Och tack vare makens föräldrar har det gått bra. Och jag trodde att de var utom fara och något jag kunde känna mig trygg i var under kontroll och bara en källa till styrka just nu.

SÅ FEL JAG HADE…

Den kamp jag trodde jag utkämpar för min makes skull har nu bytt och breddat fokus.

BORRELIA ÄR EN GRYM SJUKDOM – OCH DEN ÄR ALLRA FARLIGAST FÖR VÅRA BARN.

IDAG så är det inte bara min make som är sjuk – utan vi har insett att också vår minste – vår lille son BOPPAN  är drabbad.

Han är tre år och han kan inte förklara hur han känner sig, på samma sätt som min make, men efter en chockartad insikt, efter allt jag läst, sett, hört och diskuterat, där vi högst motvilligt började lägga ihop ett och ett, så har vi nu insett att han troligen är sjuk och vi har initierat en utredning av hans symptom. För priset för hans del kan bli än högre än för maken.

Han har alltid varit världens gulligaste och raraste, snällaste unge. Men i början av Augusti började det förändra sig. Han började bli oregerlig och aggressiv med plötsliga humörsvängningar och skrik och oavsett vad jag eller maken gjorde, så gick det inte att lugna honom. Först blev vi arga och frustrerade och undrade vad som flugit i ungen… Hade vi skämt bort honom eller uppfostrat honom ”fel”??

Men vi har ju fostrat alla barnen på samma sätt och inte på något vis – oortodoxt. Och alla är fantastiska barn på alla sätt.

Sedan tänkte vi att det var en reaktion på makens ”hjärtattack” som skedde ungefär som allt började gå utför med Boppan.

IDAG vet vi – att makens ”hjärtattack” var det första symtomet på att makens Borrelios hade korsat ”Hjärt – hjärnbarriären” vilket är det starkaste beviset för att den är kronisk och i princip obotbar. (vi hoppas dock…)

BOPPANS symptom, när vi lagt ihop allt, består i:

Frekvent nästan daglig huvudvärk i frontalloben där personligheten, uttryck och känslor sitter. Humörsvängningar och raseri. Alternerande hög och låg feber. Han har klagat på smärtor i knän och andra leder, han har varit (trots att han slutade sova middag för ett år sedan) varit onaturligt trött och vill sova mycket och han har klagat på att han fått ont i magen när han äter. Försenad språk och fin-motorisk utveckling, LJUSKÄNSLIGHET och dålig aptit och kräkningar.

Han hade några fästingar i somras, men eftersom jag DÅ inte visste att man inte behöver få den karaktäristiska ringen – så trodde vi då att allt var ok… ( i verkligheten så får var tredje till varannan patient erythmia migrans)

Men det var först efter att jag såg denna filmen nedan, som jag motvilligt insåg att det oförklarliga kanske hade en förklaring trots allt och vi började studera honom och vad vi visste noggrannare. Och när jag läste vidare på amerikanska sidor insåg jag att vi såg ett fall av ”LYME-RAGE” s.k. Borreliosraseri

VARNING FÖR MYCKET SMÄRTSAMMA BILDER!!

.

Det som är tur i så fall är att vi upptäckte det i tid. Han befinner sig just nu i ”FÖNSTRET” dvs under de korta månader där man kan hitta antikropparna i ett blodprov i Sverige. Vilket ger åtminstone möjligheten till diagnos i Sverige.

Före en vecka till 24 dagar efter bettet, så syns de inte och efter ca 4 -6 månader efter bettet, så har Borreliabakterien tagit kontrollen över immunförsvaret och programmerat det till att inte ”se” spiroketerna och därmed omöjliggör upptäckt här hemma i Sverige – utan man måste få prover sända till Tyskland.

NU ska han alltså utredas och det kommer troligen innebära att han läggs in på Astrid Lindgren för Lumbal punktion (samma undersökning som på maken) för vår husläkare säger att bara blodprov på små barn ger inte svaret… =0(

Så nu är vi oroliga  =0(

Väsentliga fakta, som jag samlat ihop både på kliniken i Norge och via nätet, gällande barn OCH BORRELIA är:

I MOTSATS TILL VAD VI LURAS ATT TRO, SÅ SMITTAR BORRELIA INTE BARA GENOM FÄSTINGAR.

DE SMITTAR FRÅN MODER TILL FOSTER – VIA PLACENTA (MODERKAKA) OCH VIA BRÖSTMJÖLK

VILKET ALLTSÅ INNEBÄR ATT DE KAN FÖDAS MED BORRELIA OM MAMMAN HAFT/HAR DET

DET ÄR SEXUELLT ÖVERFÖRBART – DU KAN ALLTSÅ SMITTAS AV EN PARTNER

DESSUTOM BLIR NI BLIVANDE MAMMOR DUBBELT UTSATTA – ANTIBIOTIKAN SOM BOTAR BORRELIA BÖR INTE GES VID GRAVIDITET

CEFTRIAXON ACD DOBFAR GENERICS

Jag har läst studier där forskare menar att BORRELIA är ansvarig för vågen av AUTISM. MAN HAR FUNNIT KOPPLIGAR MELLAN BORRELIA OCH ADHD, BLAND MÅNGA ANDRA SJUKDOMAR. Jag har sett många filmer på hur barn drabbas eftersom deras hjärnor är känsliga. Tyvärr så tillåts väldigt lite information i Sverige, eftersom man vill förneka sjukdomen, men lite slipper igenom här och där: (på sidan högst uppe till vänster finner ni en massa material och källor för den som vill läsa mer, främst från andra länder)

VÅRDGUIDEN.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Borrelia/

.

VI MÅSTE BÖRJA KÄMPA FÖR VÅRA BARN – DE KAN INTE KÄMPA SJÄLVA!!

SVENSKA MEDBORGARE MÅSTE FÅ DIAGNOS OCH BEHANDLING I SVERIGE

UTAN ATT TÖMMA SINA EGNA RESURSER OCH BESPARINGAR

LYSSNA PÅ VAD DENNA MAN BERÄTTAR – DET RÖR OSS ALLA

GÅ MED I BORRELIAGRUPPEN PÅ FACEBOOK

SYMPTOMLISTA från Svenska Borrelia & TBE föreningen

HJÄLP MIG SPRIDA INFORMATION OM BORRELIA – DEN KAN TA LIVET AV NÅGON DU ÄLSKAR

BOTA BORRELIA NU!

www.expressen.se/nyheter/1.2647202/gunde-har-annu-inte-fatt-besked

www.skane.se/upload/Webbplatser/CSK/patinfo/barn/borrelia.pdf

medicinkompendier.se/index.asp?themakatid=2&titelid=281&j=1

lymebloggen.blogspot.com/2008/08/barn-med-borrelia.html

cdc.gov/lyme/resources/toolkit/factsheets/10_508_Lyme%20disease_PregnantWoman_FACTSheet.pdf

www.netdoktor.se/forkylning-infektion/?_PageId=503

www.borreliainformation.se/Bakterien.html

svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=58360&a=969102&printerfriendly=true

TYSKA BORRELIFÖRENINGENS SIDA

diseaseandsymptoms.com/

GOD AFTON!!

119 tankar om “HEMIMAMMAS KAMP – MAMMOR, SE HIT: Det är era barn som är drabbade eller kommer att drabbas!!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Det hon berättar om förstärker min misstanke att jag kanske smittades av min make när vi träffades eftersom min historia är densamma som hennes i mångt och mycket men läkarna har sagt att jag har endometrios/adenomyom. och man menade också att jag skulle göra en hysterektomi… Ögonryckningarna har jag också…

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Förhoppningsvis så slipper vi ta med Boppan för provtagning i Norge… =0(

  Detta gör kampen dubbelt så viktig och pressen högre på både familjen och ekonomin…

 2. mariadesuede skriver:

  Jag ska skriva in det i min krönika som jag skicka till Le Monde…

  Men jag tycker att det är underligt att Sverige inte erkänner en sjukdom som ”Borrelia”, om de inte har den nödvändiga vàrden sà ska staten betala resorna för vàrden inom EU iaf, fast det vill väl inte Alliansen även om Brussel bestämmer det…

  Vad män kan vara löjliga, jag skrev en kort resumé av min krönika pà Newsmill, det enda jag pratade om var att det gäller att se sina egna brister innan man anklagar andra, i det här fallet att dra alla muslimer över en kant, men de kommer med undanflykter och debatten uteblir, fast fler än 1140 personer har läst den sedan igàr kväll…

  Örnkramar ♥

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack Maria för det!

   Det är inte bara underligt, det är skandalöst att detta får fortsätta i ett land som kallar sig deemokratiskt upplyst och välfärdssamhälle??

   Det låter som mindre roliga reaktionen men jag blir imponerad över att så många läser? Roligt för din skull och du förtjänar det MER än väl!!

   Hemikramar ♥

 3. Svante Svensson skriver:

  http://www.sahlgrenska.gu.se/aktuellt/nyheter/Nyheter+Detalj/immunforsvarets-gener-kan-orsaka-psykisk-sjukdom.cid974808

  http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/kropp-och-halsa/immun2_6689154.svd
  Bara en tankegång. Borrelia kan lura immunförsvaret, och ge inflammatoriska symtom, jag hittade detta i SVD idag, vad tror du om det?
  Svante

  • HEMIMAMMA skriver:

   För mig som läst in mig på experters åsikter utomlands, så ter sig saken självklar. Klart att det kan vara och troligen ÄR Borrelia.

   Ju mer jag rotar i detta ju mer inser jag hur totalt omfattande vi blir ”shortchanged” i dessa avseenden.

   Och jag blir alltmer modfälld och inser hur liten jag är i denna kamp och förstår varför TV inte vågar ge sig på detta.

   Varma Hemikramar ♥

 4. […] er en bra dag och länkar här till artikel hos Hemi som jag tycker alla borde läsa då alla kan drabbas. Borrelia är inte att […]

 5. Tant Otto skriver:

  Tack snälla för informationen…som du vet har jag haft mystiska symtom som inte kunnat diagnostiseras…haft bekymmer i många år…det började med bihålsinflammationer…kronisk trötthet..utmattningsdeppressioner, huvudvärk`, allergier mm och läkarna stod maktlösa.
  Mitt imunförsvar är helt klart nedsatt …ska på återbesök nästa vecka och ska fråga om kronisk borelia då. Lyme diseas …är det borelia?

  Jag lägger in länken hos mig…

  stor varm ottokranm

  • HEMIMAMMA skriver:

   Hej Tant Otto ♥ Jag tyder definitivt att du ska fråga om saken, men du får vara beredd på att läkaren A; inte KAN svara B; inte FÅR svara.

   Du måste nog ta en tur till den norska kliniken för provtagning du med för att kunna bevisa Borrelia när det är så långt gånget, för alla symptom du beskriver finns i symptomlistan från Svenska Borrelia och TBE föreningen… http://www.borrelia-tbe.se/media/dokument/symtomlista%20jrgens.pdf

   Skriv ut listan och markera så får du se själv.

   Ja, det heter LYME disease efter staden Lyme i Conneticut,USA där ett kluster av barn blev sjuka och dog sedan mitten av sjuttiotalet och Forskaren Burgdorf upptäckte och namngav sjukdomen 1981. Borrelia Burgdorferi är det latinska namnet och Borreliose heter det på tyska och norska.

   Tack för att du vill hjälpa till ♥

   Hemikramar ♥

 6. Svante Svensson skriver:

  Gissningsvis har du redan sett eländet.
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/ny-tidsgrans-infors-for-sjukskrivna
  Svante

  • HEMIMAMMA skriver:

   NAZISTDJÄVLAR!! DET ÄR VÄRRE ÄN NÅGONSIN CHEFSIDEOLOG MARIAN RADETZKI FÖRESPRÅKAT!!

   ALLA SOM INTE ÄR MED I FACKET??? GÅ MED OMEDELBART!!!

  • HEMIMAMMA skriver:

   ”Vid årsskiftet införs ett nytt slags tidsgräns för sjukskrivna. Efter 90 dagar ska Arbetsförmedlingen börja diskutera ett eventuellt byte av jobb.

   – Den här coachningen kan även kopplas in före dag 90 i sjukskrivningen om det är uppenbart att personen bör se över sitt yrkesval, säger Svante Borg, försäkringsdirektör för lokala försäkringscentra på Försäkringskassans huvudkontor.

   Svante Borg understryker att syftet inte är att sända en signal om att den sjukskrivne ska ”bort från sitt jobb”, utan att väcka tankar om ett nytt spår i yrkeskarriären.

   Förändringen av arbetet med sjukskrivna ska avdramatisera rehabiliteringskedjans tidsgränser och få Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen att överlappa varandras arbete.

   – Nu ska hjälpen kunna komma samtidigt från oss båda och det ska inte vara några diken mellan oss längre. Vi ska gemensamt göra handlingsplaner för de sjukskrivna.

   I dag kopplas Arbetsförmedlingen vanligen in när personer är på väg att utförsäkras, när sjukpenningdagarna är slut efter 2,5 års sjukskrivning. Då är det dags för arbetslivsintroduktionen, ali, i Arbetsförmedlingens regi.

   – Då ska personer och deras arbetsförmåga bedömas igen, trots att de redan har talat i timmar om detta med oss, säger Svante Borg.

   En annan nyhet är att en del ali-projekt kan tidigareläggas och genomföras redan när personer är kvar i sjukförsäkringen.

   – Ett exempel på det är coachning för att få i gång den fysiska aktiviteten.

   Sjukskrivna som ändå når tidsgränsen för utförsäkring ska inte längre säga adjö till handläggaren de har haft hos Försäkringskassan.

   – Handläggaren ska i fortsättningen även vara ansvarig för personen under tiden som den genomgår ali hos Arbetsförmedlingen och även en tid efter det.

   annika.carlsson@dn.se

 7. Svante Svensson skriver:

  Klicka för att komma åt inf_4bergstrom.pdf


  http://www.ktl.fi/portal/svenska/halsoteman/infektionssjukdomar/infektioner_som_sprids_via_djur/borrelios
  Min förfrågan till min Finske vän i Brandbergen gav dessa två länkar, han tänker kolla i Estland också, han kan Estniska han återkommer. Han har fått länken till din blogg. Du ville ju att det ska spridas.
  Svante

  • HEMIMAMMA skriver:

   TACK SÅ MYCKET!! ♥ Den ena gav inte så mycket tyvärr, men jag hoppas mer på den andra…

   och JA jag vill att detta inlägg ska spridas. Vi måste göra alla mammor medvetna om detta.

   Jag vill inte att barn (som drabbas oftast och värst) ska behöva gå igenom det som maken och Boppan får göra.

   Massor av varma Hemikramar ♥

 8. Svante Svensson skriver:

  Klicka för att komma åt Kommentar%20till%20finsk%20artikel.pdf

  Den behandling som Ann‐Mari i artikeln får i Finland skulle knappast ges i Sverige. Det beror på att långvarig borreliainfektion eller som den ibland kallas “senborrelios” av den svenska sjukvården inte anses existera. Vi ger här en översikt över den svenska borreliaföreningens syn på saken och vill poängtera att det inte finns några svenska rekommendationer om behandling utan att det enligt den svenska socialstyrelsen står VARJE SVENSK LÄKARE FRITT ATT GE DEN BEHANLDLING HAN ELLER HON ANSER ERFORDRAS. Den omständigheten gör att det är ytterst få svenska läkare som ger intravenös behandling av den sort som Ann‐Mari får.
  Nedanstående text är hämtad från den svenska borreliaföreningens informationsfolder:
  “Fästingar och fästingöverförda sjukdomar är att stort och ökande problem i en stor del av världen.
  Borrelia är den vanligaste fästingöverförda sjukdomen. Den är en bakterie av typ spirochet som är släkting till bl.a syfilisbakterien. Borreliabakterien är en av de mest utvecklade bakterierna och har många färdigheter. Den finns i en aktiv spirochet‐form som kan penetrera vävnader och sprida sig i kroppen, den kan gömma sig inne i kroppens egna celler och den kan kapsla in sig som cystor och kan aktivera sig igen efter månader eller år. Den manipulerar kroppens eget immunförsvar på flera olika sätt. Det finns flera arter av borreliabakterier, med delvis olika sjukdomsbild. En hel del forskning har gjorts, men bilden blir alltmer komplex och mycket återstår att klarlägga.
  Många andra sjukdomsalstrande mikroorganismer överförs av fästingar, vanligen tillsammans med borrelia. Mest känd är virussjukdomen TBE, som är en mycket allvarlig sjukdom ibland dödlig. Andra vanliga saminfektioner är Babesia, Bartonella, Erlichias, Ricket. Symptomen kan vara olika. Fysisk och mental trötthet har nästan alla drabbade, ofta extrem trötthet. Värk är vanligt. Neurologiska och kognitiva problem är vanliga, psykiatriska störningar är ganska vanligt. Känslighet för ljud, ljus och/eller elfält är vanliga. Hjärtstörningar förekommer. Vissa sjuka har begränsade problem, andra är svårt sjuka.
  Borrelia och de flesta av saminfektionerna är svåra att diagnosticera, dels för att symptomen är ospecifika och variabla, dels för att de vanliga analysmetoderna är ganska otillförlitliga. Feldiagnoser, ingen diagnos eller förnekande av sjukdomen är därför mycket vanliga problem för borreliadrabbade.
  Om borrelia upptäcks och behandlas tidigt efter infektion är den inte någon svår sjukdom, och det finns en hygglig kunskap och behandlingsriktlinjer för sådan borrelia. De flesta som får relevant behandling tidigt blir helt återställda. Och i många fall klarar kroppens eget immunförsvar av borrelian utan någon medicinering.
  Men borrelia som får sprida sig i kroppen kan övergå till ”kronisk borrelia” sen/långvarig, som är något helt annat, det är en svår sjukdom som också är mycket svår att diagnosticera och behandla. Denna form av borrelia är tyvärr mycket kontroversiell. Den svenska offentliga sjukvården hävdar att den nästan inte existerar och erbjuder ingen kvalificerad diagnos/utredning och ingen relevant behandling, på samma sätt som offentlig/försäkringsfinansierad sjukvård i många andra länder . I några av dessa andra länder finns emellertid också oberoende expertis på kronisk borrelia som kan hjälpa en del av de drabbade. I Sverige finns tyvärr ingen sådan.”
  Sammanfattningsvis vill vi säga att Ann‐Mari har turen att bo i Finland, där det finns en klart mer utvecklade behandlingsmetoder än i Sverige. Det är vår förhoppning att svenskar, som drabbas av en spridd borreliainfektion ska kunna få samma eller t o m bättre hjälp än idag.

  Det står klar, och tydligt att Svensk läkare får utföra behandlingen, gäller att hitta en som inte är en fegis. Jag kan inte förstå annat än att en behandling remitterad från Norge, får utföras i Sverige, eller tolkar du det annorlunda. Kolla de stora bokstäverna.
  Svante

 9. Svante Svensson skriver:

  Hejsan Lisa!

  Här kommer lite länkar vad gäller Kronisk borrelia, att referensfamiljen bor i Stockholmstrakten kan inte göra problemet mindre här uppe då fästingen sprider sig rekord artat över landet. https://hemimammashetsiga.wordpress.com Läs vad hon skriver kolla länkarna, som finns. Många av dem har jag plockat fram, andra har hittats av andra personer, bl.a. dessa från Finland, och dessa finns inte på hennes blogg ännu. http://www.borrelia-tbe.se/media/fakta_om_fastingen/fastingen/inf_4bergstrom.pdf
  http://www.ktl.fi/portal/svenska/halsoteman/infektionssjukdomar/infektioner_som_sprids_via_djur/borrelios
  Jag är övertygad om att det finns flera i Hälsingland, som kan vara drabbade utan att veta om det, bland annat kan ALS, Parkinson, och ADHD ha koppling till Kronisk borrelia. Gissningsvis blir det mycket att läsa, men skulle vara glad om du tog dig tid.

  Svante Svensson
  Kårböle

  Har idag pratat med en journalist på Ljusdalsposten, om ert problem, Hon heter Lisa Åberg, hon säger att hon inte skulle vara rädd att publicera, men att det finns ett problem med att ni bor i Stockholm, när det gäller en landsortstidning. Jag skrev detta till henne, och hoppas hon förstår allvaret i detta, för det angår ju oss alla i Sverige. Fortfarande skickar jag länken till din blogg, då många länkar där förklarar vad det gäller, och du vill ju att det sprids.
  Med vänlig hälsning
  Svante

  • HEMIMAMMA skriver:

   DU ÄR SOM VANLIGT EN PÄRLA OCH JAG VET INTE OM JAG SKULLE ORKA ALLT SOM HAR VARIT OCH DET SOM VÄNTAR UTAN DIG ♥

   Mina varmaste tacksammaste Hemikramar ♥

 10. olga skriver:

  Min dotter hade Borrelia när hon var 10 år och hade mycket huvud och nackvärk, hon fick ta prov i ryggmärgen.
  Vi fick åka in akut då hon fick ansiktsförlamning, vi blev inlagda några dagar på sjukhus och hon kunde inte ta medicin oralt, så hon fick sin medicin via dropp i 3 veckor.
  Hon är nu i princip helt återställd förutom att hennes ena ben är påverkat och hon har tinitus.
  Alla blir inte lika dåliga vid Borrelia, och även jag har haft konstaterad Borrelia.
  Jag har en del värk sedan innan, så jag kan inte säga att den blivit bättre precis.
  Dom flesta som får Borrelia blir inte så sjuka, så lite hopp finns det trots allt.
  Jag håller tummarna att det ordnar sig för dig och din familj.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Hejsan Olga. Välkommen till min blogg.

   ”Hon är nu i princip helt återställd förutom att hennes ena ben är påverkat och hon har tinitus.”

   Det var tråkigt att höra att du och din dotter är/var sjuka. Det låter på din symptombeskrivning som om ni fortfarande har spiroketen kvar i blodet men att den har lagt sig att vila i borrelie-cyst-stadiet, där den lurar immunförsvaret och kan ligga och lura i flera år om man har otur.

   I Sverige ges inget längre Borreliaprotokoll än tre veckor, oavsett om man är frisk eller sjuk (och då går man emot expertis från USA och Tyskland bla) Majoriteten av oberoende experter som inte är köpta av försäkringsbolagen, menar att tre veckor är alldeles för kort, men eftersom amerikanska hälsovårdsmyndigheten bestämmer våra riktlinjer så får inte svenska läkare behandla i den utsträckning som krävs utan man får åka till Norge eller Tyskland för diagnos och behandling.

   ”Dom flesta som får Borrelia blir inte så sjuka, så lite hopp finns det trots allt.” säger du, men efter att ha studerat och läst in mig på nätet, så håller jag tyvärr inte med dig. Problemet är bara att svenska tester inte kan bevisa närvaron av Borreliabakterier efter de har ”drogat” immunförsvaret.

   Dessutom kan det dröja många år innan det tredje stadiet manifesterar sig tyvärr. Långt efter att man kopplar ihop sina symptom med Borrelia.

   Tack för att du håller tummarna och jag hoppas verkligen att ni inte ska få mer problem i er familj även om jag tyvärr fruktar att det inte är slut för eran del…

   Hur har läkarna bevisat att ni är friska? Genom ELISA test eller blot?

   Hemikram ♥

   • olga skriver:

    Till viss del får jag nog hålla med dig, men min dotter är idag 21 år och mår bra och jag hoppas att så förblir.
    För min egen del så är det svårt att säga om de åkommor jag nu drabbats av, är till följd av Borrelia.
    Jag har fått Graves men har varit sjuk redan innan detta, och flera år innan jag fick Borrelia.
    Tyvärr orkar jag inte strida mot läkarna mer, för då blir jag bara ännu mer stressad av det.
    Jag har också en familj att ta hand om och 3 barn även om dom är större än dina, och jag har varit i den berömda väggen och vill inte hamna där igen.
    Du är stark och kämpar på, och jag hoppas du får den hjälp du och de dina behöver.
    Kram Olga!

   • HEMIMAMMA skriver:

    Hej igen Olga, så roligt att se dig igen. ♥

    Jag förstår att du inte har ork, så mycket som ni fått kämpat. Det är ju därför JAG gör det. Inte bara för min make och son, utan för att alla andra offer ska få rätt diagnos och behandling och jag har kunskap och kraft att agera språkrör och i enlighet med min moral och ”tro” eller människosyn, så där jag är stark, använder jag den för att det ska komma de mindre starka till godo och del.

    Jag kan inte göra på annat sätt till min läkares förtret *ler snett*

    Vill du berätta mer om din sjukdom?

    Graves, vad är det och hur får man det? Går det att bota?

    Väggen känner vi båda två med andra ord.

    Min familj kommer att få hjälp, för det kommer jag att se till med vänners hjälp och stöd.

    Det är alla andra som inte har samma stöd som jag, som jag bekymrar mig för.

    Massor av Hemikramar ♥

   • olga skriver:

    Hej igen!
    Graves är det samma som Giftstruma, det betyder att man har för hög ämnesomsättning.
    Jag har en del värk sedan innan så när jag gick till läkaren med mina olika symptom som hög puls( ca 120 slag/min i vila) upp och ner i humöret, orkeslös, extraslag, svårt att vara stilla, svettningar, och mycket mycket mer så antog dom att det bara var inbillning och stressymptom.
    Det slutade i alla fall med att jag fick åka in akut med förmaksflimmer, vilket är ovanligt i min ålder även med giftstruma. ( ålder 45+).
    Läkaren sa att detta hade jag haft i över ett halvår för mina värden var skyhöga.
    Det slutade med hjärtmedicin, akut jodbehandling efter ca 2 månader och en del andra krämpor.
    Har nu fått någorlunda ordning på min giftstruma men har fortfarande extraslag och ännu ondare i min kropp, jag äter bara pulssänkande medicin när extraslagen är för jobbiga.
    Jag äter numera också Levaxin för nu har jag för låg ämnesomsättning, vilket brukar vara följden av jodbehandling.
    Blir det inte värre än så här står jag ut, men jag hoppas att det ska gå framåt så jag kan leva ett någorlunda drägligt även i framtiden.
    Har en underbar man som stöttat i alla lägen, och även fantastiska barn som har varit ett stort stöd.
    Jag brukar tänka att man inte ska klaga för det finns dom som har det värre, så jag får väl vara nöjd att det inte blev värre efter en sådan omgång jag åkte på.
    Skickar tillbaka kramar till dig och din familj/ Olga

   • HEMIMAMMA skriver:

    Det låter som en verkligt jobbig sjukdom… 😦 Fast i mina öron så låter en hel del av symptomen desamma som för KRONISK Borrelia…

    Enda alternativet för din del i så fall är ju att åka till Norge och köpa det testet som alltså inte finns i Sverige för att få svar.

    Vilken välsignelse vi delar som har makar och barn som är våran styrka i stället för svaghet? *ler snett åt dagens samhällvärderingar*

    Visst finns det dem som har det värre, men det är definitivt inte att klaga att lyfta dessa frågor. Om ingen gjorde det så skulle ju aldrig någonting bli bättre… och jag önskar verkligen att du ska få ha det BRA inte bara drägligt…

    Massor av hemikramar vännen ♥

 11. Svante Svensson skriver:

  Nu får du ge mig en ny infallsvinkel, så jag kan komma vidare, just nu känns kolan ganska tom.
  Svante

  • HEMIMAMMA skriver:

   Infallsvinkel ”TA EN PAUS” 😉

   • Svante Svensson skriver:

    Det kan jag inte när människors liv, och hälsa står på spel.
    Svante

   • HEMIMAMMA skriver:

    Jag förstår det, vi är likadana… Men jag fick läkarorder idag på att släppa detta två timmar varje dag och göra saker som ger mig kraft, går promenader i naturen/skogen tex, eller lyssna på musik etc… som hon sa: JA, din familj står och faller med dig men du MÅSTE vila för att orka…

    Behöver inte du detsamma? (dum fråga jag vet redan vad du kommer att svara, liksom du vet vad jag svarade fast bara i mina tankar… eller hur?

    Hemikram ♥

 12. Svante Svensson skriver:

  Något finns i min kola, och det är hur är det med lillkillen?
  Svante

  • HEMIMAMMA skriver:

   Just de symptom jag beskriver i inlägget har han/har han haft… Utredningen startar 15 december om jag minns rätt. Min läkarstations bästa barnläkare ska börja titta på honom och starta utredningen. Vi hoppas att lumbal punktion på AL ska ge svaret, annars så tar vi med honom till Norge för provtagning 12 januari.

   Det känns jobbigt att inte veta och det har ökat pressen på våran familj och idag så sjukskrev min husläkare mig för djup depression. Det är meningen att jag ska äta 10 mg Citalopram per dag, men jag väntar tills jag läst på om medicinen innan jag tar första tabletten… *ler snett*

   Maken liksom sonen sover då och då under dagen… mellan vredesutbrotten… som knäcker alla i familjen…

   Varma Hemikramar ♥

 13. Licentia Poetica skriver:

  Det smärtar att läsa hur kämpigt ni har det för tiden.. Hoppas verkligen att både din make och lillgrabben får hjälp och behandling, och att du orkar fortsätta kämpa på för dina kära.. Försök ta hand om dig själv lite också mellan varven…om det går.. Önskar er allt gott! Varma kramar!

  M

  • HEMIMAMMA skriver:

   Om du visste vad ”jej elsker deres land”? Om inte Norge och deras klinik och därmed hopp om diagnos och behandling fanns så hade jag varit helt förtvivlad i stället för nu vara ARG bortom vad ord beskriver… jag tar hand om mig efter förmåga även om min läkare tittar snett på mig just nu och vill att jag ska titta bort från dataskärmen ett par timmar varje dag.*ler snett*

   Allt det bästa till dig och ditt vara land ♥

   Hemikramar ♥

 14. Svante Svensson skriver:

  Nu är det så här, jag är ensamstående, som du vet har jag en syster, som jag inte kan hjälpa. Rådet att släppa allt för 2 timmar du fick av läkaren, skulle vara en baggis, för mig.
  Undrar om det inte är oöverkomligt för dig. Jag är ute med min hund mellan 6-8 ggr. per dag, första promenaden 04.00 till den sista straxt efter 19.00, så jag känner ingen press på mig, när jag försöker hitta lösningar på era problem, snarare är det en utmaning av mig själv.

  • HEMIMAMMA skriver:

   *LER*

   Jag visste att du skulle svara så 🙂 och JA, det är oöverkomligt för mig. När min äldsta dotter höll på att dö när hon föddes och mina sömnproblem började, så kunde/ville jag inte sova eftersom jag var orolig och likt en lejoninna så vakade jag dag och natt. Läkarna ville och försökte söva mig, men ICKE på mitt skift.

   Jag kunde motstå sömntabletterna tom. (när jag i mitt mammahjärta var säker på att hon skulle överleva, så sov jag.)

   Utmaningar är till för att vinnas.

   Hemikramar ♥

 15. Pinglan skriver:

  Tack för intressant läsning!

  Bloggsvar: Tänkte nog undermedvetet på Hemimamma när jag lade in ”Himlen i min famn” på musikbloggen. Den låten är fin och skön att gråta till.

  Önskar dig en fin kväll.

  Stryrkekramar

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag blev mycket ”glad” eller kanske rörd är ett bättre ord, för vem vill egentligen tänka på sitt döda barn, när jag fick höra sången.

   Tack för att du läser detta inlägg, det ger mig kraft.

   Massor av mina varmaste hemikramar ♥

 16. Helena skriver:

  Stackars er alla! Det är inte rätt att barn ska vara sjuka i ett land som SVERIGE tycker jag.
  Jag blir ledsen när jag läser att din son inte mår bra och din man också.

  Hälsningar från en vän.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Hejsan lilla vän.

   Jag förstår att det berör att läsa. Det är inte klokt att det får vara så här.

   Vi får hoppas att allt ordnar sig eller hur?

   Hemikram ♥

 17. HEMIMAMMA skriver:

  Här finns relevant och intressant statistik från de amerikanska hälsovårdsmyndigheterna.

  http://www.cdc.gov/lyme/stats/chartstables/reportedcases_statelocality.html

 18. svorskan skriver:

  Helt förfärligt! Oroväckande. Det känns som om det är alldeles för mycket om även han blivit sjuk!
  Maken fick förresten ”Ticbitefever” d v s fläcktyfus 1996 i Zimbabwe. Den blev aldrig behandlad.
  Kramar och allt gott till dej!

 19. Svante Svensson skriver:

  http://www3.ktl.fi/stat/
  Visste inte att du var intresserad av statestik, detta finns visserligen på en av sidorna från Finland.
  Svante

  • HEMIMAMMA skriver:

   Just amerikansk statistik är extra intressant eftersom det är där som förnekelsen är satt i system.

   Och sanningen om Lyme disease förträngs och förnekas i Mammons namn.

   Annars är ju relevant statistik, i första hand svensk, bra att ta till när man ska brottas med myndigheter.

   Hemikramar ♥

 20. Svante Svensson skriver:

  Vad jag förstår, och kan se vad gäller Sverige finns ingen statestik, som är användbar. En fråga om min lokalblaska frågar om kontaktuppgift till dig får jag lämna den e-postadress jag har till dig?
  Svante

  • HEMIMAMMA skriver:

   Sorry att mina svar dröjt, men jag somnade på soffan när jag tittade på Nyheterna *Ler snett*

   Du får lämna min privata mail under förutsättningen att du gör förstått att den är privat och hemlig. Om det behovet inte kan tillgodoses, så finns den mail jag skapat för just den typen av ändamål: Hemimamma@hotmail.se. Om det behövs så ska du i ett mail få alla mina riktiga privata uppgifter och du har tillåtelse att använda dem på det sätt som passar saken – med diskretion. Du färstår självklart varför jag är noggrann med att INTE gå ut hur som helst med mitt namn i samband med denna fråga.

   Hemikramar ♥

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag undrar vad hans jättestora namne ifrån Kisa skulle säga om han fick höra detta? Magnus Samuelsson är en väldigt sympatisk grabb vet du.

   Ja Sverige är FANtastiskt 😦 och jag är SÅ stolt över mitt land NOT

   Hemikram ♥

 21. li5na skriver:

  Jag har läst en hel del av dig, speciellt den senaste tiden. Men nu måste jag bara få säga något.
  Jag har tänkt en massa tankar. Och jag kan inte säga hur jag skäms över dessa tankar nu.

  ”jisses vad hon undersöker och skriver. Hon är bara too much!”
  ”Mhmm, ok, jag har ingen sjuk i min familj, men var det så enkelt att snyfta sig till en insamling?”

  FÖRLÅÅÅÅÅT!!!

  Förlåt, förlåt, förlåt, förlåt.

  Det här inlägget fick verkligen mitt hjärta att sjunka som en sten. Nej, jag kan inte ens försöka sätta mig in i din situation, men visst orkar man kämpa när det gäller en vuxen. Men när ens barn blir drabbat….. kan det bli värre?

  Man är ju beredd att ge sig eget liv bara för att barnet ska bli friskt.

  Jag tycker att du är enastående stark och tja, vad ska jag säga mer?
  ”Lycka till med allt”, känns lite futtigt. ”Jag håller alla tummar”, likaså.

  Kan bara fortsätta läsa och hoppas att allt ditt mod, tålamod och kärlek gör en stor skillnad i samhället.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Hej Lina

   Först av allt, jag har full förståelse för dina tankar och reaktioner och du behöver inte skämmas. Det finns all anledning att ta det man läser på nätet med en ”nypa salt” och du är inte ensam om att fundera kring min person och mina motiv. Många människor har gjort det ända sedan början av mitt bloggande på Aftonbladet blogg.

   Dock hade jag förmånen att bli betrodd av fler än de som misstrodde mig och eftersom många av mina bloggvänner vet vem jag är i verkligheten (via Facebook) och ett flertal av dem dessutom lönt min hjälp i olika sammanhang, så har det gett min person ett visst patos och mitt namn en viss tyngd och det är ett ansvar som jag tar på allra största allvar.

   Sedan finns det de som tycker att jag kan vara ”too much” ändå, FAST de är välvilliga till mig som person. Och det är heller inget nytt, det har jag levat med i hela mitt liv och det är en direkt konsekvens av att jag alltid ställt mig på barrikaderna och kämpat för de som är mindre och svagare än jag.

   Till detta så har min insikt att det enda vapen som kan motarbeta och bekämpa makt är kunskap. Det är anledningen till att jag gräver som jag gör. Sedan tycker jag (konstigt nog för vissa) att det är väldigt roligt att lära mig nya saker och nyfikenhet är nog ett av mina mest framträdande drag, förutom att folk irriterar sig på mig 😆

   I MITT land, i enlighet med min politiska gärning och vision, så är en insamling något som inte ska behöva förekomma. I det Sverige som JAG var stolt över så tillgodosåg man sina medborgares behov på ett sådant sätt att som Erlander sa på sin tid:

   ”Staten ska vara stark, så individen inte tvingas vara det”

   Men när man sköt Palme så dödade man Välfärdens främste försvarare och samhället vi har idag är en följd av det.

   Jag har rätt att vägra vård för egen del pga principer, men jag har inte rätt att minska mitt barns chanser att leva och överleva för att jag är stolt-

   Det är anledningen till att jag tog emot snälla och medmänskliga personers önskan om att hjälpa oss på ett mer direkt sätt. Jag har dessutom gjort klart att de pengar som blir över ska gå till andra som lider, och jag försäkrar att så kommer att ske.

   Jag är ledsen om jag/vi har fått dig att må dåligt, det var verkligen inte min avsikt. Däremot att få folk att fundera kring om man verkligen vill hjälteförklara Borg/Reinfeldt i samhällsfrågor, då deras verkliga politik och inte bara fagert tal, i praktiken kan döda både min make och son bara för att jag inte är rik och kan köpa dessa dyra behandlingar utomlands.

   Eftersom jag redan begravt två barn, så kan jag utan att överdriva, påstå att detta i nuet som jag befinner mig i är det mest ångestladdade som jag någonsin befunnit mig i.

   Med både Emma och minimum fick jag hantera ångesten EFTER faktumet att de var döda eftrsom det skedde plötsligt utan förvarning och jag behövde inte bo i dödens väntrum innan. I detta så befinner jag mig stående vid ett stup och jag ser hur jag faller i slow motion, utan att kunna fånga mig själv…

   Men eftersom jag alltid varit ”belligrent” stridslysten och hämndlysten, så kommer jag att strida för min sons välfärd. Med all min styrka. Till jag dör.

   Något annat val har jag aldrig haft, eftersom det ingår i min syn på föräldraskapet. Men visst känner jag mig ”depleated” tömd och nästan tom just nu och jag måste ge mig själv mer tid för att stärka min ande.

   Jag tackar dig för att du ger mig ditt stöd trots ditt initiala motstånd, det löner dig stor heder att du vågar berätta hur du tänkt och jag ser med stor tacksamhet på din ”bekännelse” och jag är glad att du anser mig vara värdig ditt erkännande och din värme. det ger mig kraft just nu, så du ska absolut INTE tro att dina välgångsönskningar och hålla tummar ses som något ovärdigt eller meningslöst.

   Jag tackar dig för att du finns och skrev och därmed tvingade mig att ta tag i vissa av mina tankar och känslor kring meningen med allt detta.

   Mina varmaste Hemikramar och förhoppningsvis på återseende ♥

 22. Mavera skriver:

  Det är tråkigt att höra om din lille son:(
  Och det är förargligt att staten bara gör det värre för sjuka och sjukskrivna, istället för att behandla sjukdomar.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ja, jag blir förkrossad eftersom jag vet så väl i vilken situation som både min son och min make kan hamna i i detta fall…

   Och det är en skam att det får vara på detta sätt.

   Tack för ditt stöd Mavera, jag uppskattar detta enormt!

   Hemikram ♥

 23. […] en vädjan från min bloggkollega Hemimamma som vill varna för faran med Borrelia. Rate this: Dela det här:TwitterFacebookLike this:GillaBli först att gilla denna […]

 24. skvitt skriver:

  Bra inlägg och du får därför en bild från mig:

  AFTONBLADET först med morgondagens nyheter. Bilden är bland annat utlagd här:
  http://skvitts.wordpress.com/2011/12/06/folkmord-fortryck-olja-och-pressfrihet/

  Den bilden lär väl vara aktuell i minst 16 år, eller?

  /Skvitt

 25. Svante Svensson skriver:

  http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=58360&a=969102&printerfriendly=true
  Denna länk vet jag inte hur den kom in i min dator, ej heller om jag skickat den tidigare. Har du den redan är det väl bara att kasta.
  Svante

  • HEMIMAMMA skriver:

   EN MYCKET BRA ARTIKEL SOM VÄL SAMMANFATTAR LÄGET I SVERIGE OCH HUR DET PÅVERKAR VÅRA BARN OCH OSS SJÄLVA:

   ”Kriget mot borrelian
   Var femte fästing bär idag på borreliabakterien och fästingarna sprider sig allt längre norrut i Sverige. I Klimat- och sårbarhetsutredningen varnar forskare för att borrelia ökar som ett resultat av klimatförändringarna.
   I Sverige anser läkarna att borrelia är lätt att behandla med korta kurer med antibiotika, men i flera andra länder är synen annorlunda på problemet. Därför vallfärdar nu mängder av svenskar utomlands, framförallt till Tyskland, för att få antibiotikabehandlingar av det långvariga slaget.
   Sjuka Lia
   Sjuåriga Lia från en förort till Stockholm blev sjuk för ett par år sedan i samband med ett fästingbett. Hon fick så småningom kraftiga smärtor i benen, yrsel, svårt att gå och smärtande ögon.
   – Först var det att jag fick ont i benen och inte kunde gå, så mamma fick bära mig, Och sedan har jag haft ont i huvudet och ryggen och ont i benen. Mina fingrar var som dockfingrar, de har liksom somnat och hänger så här, berättar Lia.
   Den svenska sjukvården försökte hitta olika förklaringar på hennes problem, borrelia var inte ett alternativ sa läkarna.
   Först efter ett och ett halvt år testades Lia för borrelia. Då hittades bakterien i hennes ryggmärgsvätska. Lia hade fått den allvarligaste formen sjukdomen – neuroborrelios.
   Läkarna vill undvika multiresistenta bakterier
   Men trots att hon äntligen fick antibiotikakurer har Lia inte blivit bra och svenska läkare vill nu inte ge mer antibiotika. I Sverige är läkare restriktiva med att skriva ut antibiotika på grund av risken för fler multiresistenta bakterier.
   Enligt den svenska samlade expertisen ska borrelian nu vara utraderad från Lias kropp. Tio dagar, max tre veckors antibiotika dödar alltid bakterien.
   – Ja, alla blir bra men det kan ta olika lång tid. Har du gått länge med dina problem tar det längre tid att bli bra.
   Det säger Susanne Stiernstedt, infektionsläkare och borreliaexpert på Danderyds sjukhus utanför Stockholm.
   – Du dödar smittämnet på samma tid, men smittämnet kan ha orsakat så mycket inflammation och skada att det kan ta längre tid för symptomen att lägga sig.
   Behandling i Tyskland
   Lias mamma är dock övertygad om att Lias problem kommer från en aktiv borreliainfektion och därför står nu deras hopp till en resa till Tyskland, och en långvarig antibiotikabehandling som den svenska sjukvården helt underkänner.
   Borreliabakterien är en så kallad spiroket – en komplicerad bakterie närbesläktad med syfilisbakterien, som tar sig in i vår kropp genom en infekterad fästing. Men hur kommer man egentligen åt bakterien och hur mycket antibiotika behövs för att ta kål på den?
   – Bakterien har egenskaper som gör att när den kommer in i människan kan den spridas vidare in i blodbanan ut till olika typer av vävnader med mer eller mindre bra immunförsvar, det betyder att den kan fördröja eliminering, men förr eller senare så tar immunförsvaret över.
   Det hävdar professor Sven Bergström, svensk auktoritet inom molekylärbiologin på borrelia. Enligt honom kan bakterien alltså gömma sig i kroppen, men till sist segrar det goda över det onda, och immunförsvaret eller antibiotikan besegrar bakterien.
   ”Bakterien kan gömma sig”
   Det här håller dock inte andra utländska läkare med om. I Tyskland, i staden Pforzheim finns doktor Klemann som behandlat borreliapatienter i tio års tid. Hans erfarenhet av bakterien är en helt annan. Han menar att bakterien kan gömma sig i kroppen under många års tid och hålla sig undan immunförsvar och kortare kurer med antibiotika. En kort behandling med antibiotika kan snarare stärka bakterien och får den att mutera till andra former, menar Klemann.
   – Jag har sett många patienter med lång historia, som var svårt sjuka som fått sen diagnos, men med lång antibiotika har de blivit klart bättre och flera helt bra. Vissa med tjugoårig sjukdomshistoria.

   ”ALS kan vara borrelia”
   Doktor Klemann har idag många svenska patienter, bland annat Peter Malmgren som i Sverige fått diagnosen ALS, en obotlig sjukdom som leder till döden. Enligt den tyska doktorn kan ALS i vissa fall vara borrelia istället, och blodprov från Peter som analyserades i ett tyskt laboratorium visade tydliga spår av borrelia.
   Nu får Peter, liksom de andra patienterna hos dr Klemann, behandling med stark antibiotika intravenöst – direkt i blodet – under flera månaders tid. Peter kommer att ta med sig medicin hem för att fortsätt behandlingen på hemmaplan:
   – Jag köper med mig medicin med mig hem, då får jag se till att hitta någon som kan hjälpa mig, eller så får jag sätta droppet själv. Jag har pratat med så många här nere som haft samma symptom som jag och som blivit nästan friska, idé att löpa linan ut, säger Peter.
   The Lyme War
   Doktor Klemann är lång ifrån ensam om sina teorier om borrelia, på Åland ges antibiotika i fyra månader till borreliapatienter, och i USA pågår nåt som kallas the Lyme War – kriget om borrelia, en mycket högljudd ofta aggressiv debatt på nätet, i nyheterna, bland läkare och politiker, om vad borrelia är och hur den ska behandlas.
   Även i USA är den officiella linjen att borrelia botas med kortare kurer av antibiotika, men där finns en organiserad grupp läkare som gett ut egna, riktlinjer för behandling, vilket innebär antibiotika i månader eller år. Det är bland annat de här riktlinjerna som doktor Klemann i Tyskland använder sig av.
   Enligt svenska läkare och forskare finns inga vetenskapliga bevis, inga kontrollerade och publicerade studier som visar på positiva effekter av lång antibiotikabehandling för patienter med den här typen av problem.
   – De här patienterna finns och de har sina besvär, men det man kan ifrågasätta är om de är orsakade av borrelia. Problemen kan ha utlösts av borrelia, men att smittämnena ska finnas kvar efter behandling det är uteslutet, säger Susanne Stiernstedt, infektionsläkaren på Danderyds sjukhus.
   – Att den tyska behandlingen ger resultat beror antingen på placeboeffekten eller på en allmän antiinflammatorisk effekt av antibiotika.
   Är en förändring på gång?
   Placebo eller annan effekt, vetenskapligt bevisat eller inte, en viss tveksamhet tycks ändå ha börjat uppstå inom svensk sjukvård.
   Professorn i infektionssjukdomar vid Linköpings universitetssjukhus, Pia Forsberg, vill idag inte ens ställa upp på intervju för att svara på frågan om hur borrelia ska behandlas. Hon vill att läkemedelsverket ska se över behandlingsrekommendationerna igen.
   De svenska resorna till tyska Pforzheim och doktor Klemann lär fortsätta, för problemen med borrelia är här för att stanna och allt fler lär drabbas av sjukdomen i takt med att fästingarna blir allt fler i Sverige.”
   Bodil Appelquist

 26. Lindalou skriver:

  Oj…. Jag hoppas innerligt att din man och er son blir friska nu hemi.. Vilken mardröm. Borrelia är ingen höjdare. Att det kunde gömma sig så där visste jag förstås inte. När jag var 5-6 år gick mamma till läkaren med mig gång efter annan för jag hade en feber som kom och gick i över en månads tid. De kunde aldrig komma på vad det var. Nu kanske jag vet? Jag har ju värk i lederna som inte är reumatisk. Och vems ungar har inte haft en fästing? Ska man ens våga gå i skog och mark nu för tiden? 😦

  Varm kram från mig ♥

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ja, det känns som vi befinner oss i djävulens väntrum… =0(
   Det är verkligen inte helt osannolikt att du hade/HAR (?) Borrelia. Jag tycker att du ska försöka att kolla upp saken om du kan. Vet du om och vad du fick som medicin?
   Borrelia är en LÅNGT farligare sjukdom än vi förleds att tro så det finns all anledning till försiktighet och vaksamhet.
   Om man ska gå ut i skogen så ska man vidta några försiktighetsregler. Av ILADS kallas de ”BLAST”:

   ”BLAST” PROGRAM AND PERSONAL PROTECTION
   During 2008 Ridgefield received a grant from the CT Department of Public Health for a program of Lyme Disease prevention and education. The resulting BLAST Program, led by Jennifer Reid, was designed to be shared with other communities.

   ”B” stands for bathing soon after spending time outdoors. A recent study showed that people who did not contract Lyme disease were more likely to shower or bathe within two hours after spending time in their yards.

   ”L” reminds everyone to look their bodies over for ticks daily and remove them properly. Speedy removal helps avoid disease transmission.
   Remove ticks carefully by their mouthparts with tweezers and save them in a plastic bag for identification. Contact your local health department for tick-testing policies and notify your physician if you have any concerns. Expanding rashes should be reported to your physician in a timely manner. The painless erythema migrans (EM) rash can often go unnoticed and will eventually disappear while the infection remains. Other early symptoms include fatigue, headache, fever and achy muscles and joints.

   ”A” encourages you to become educated about repellents and apply them appropriately. Studies have shown that applying 30-40% DEET-based repellant to skin is effective at repelling blacklegged (deer) ticks. Application of 0.5% permethrin-based insecticide to clothing is highly effective at repelling ticks. Clothing treated with permethrin can be washed several times and still retains its repellant properties.

   ”S” stands for spraying the yard to reduce tick abundance. Homeowners should consider the benefits of applying pesticide to the perimeter of their yards. Studies have shown that even one application of pesticide at the right time of year and in the best location can reduce blacklegged tick populations by 85 – 90%. Complete information on tick management is available in electronic format through the Connecticut Agricultural Experiment Station’s CT 2007 Tick Management Handbook (8.52 mb) .

   ”T” reminds everyone to treat your pets. Local veterinarians offer a variety of methods for protecting animals from tick-borne diseases. Dogs and cats increase one’s chances of exposure to Lyme disease. Pets can carry ticks in to the home on their fur. Pet owners should be cautious about sleeping with their pets. Make everyone in your family a Lyme fighter this year.

   Varma Kramar tillbaka ♥

 27. hmm77 skriver:

  Nu är det andra gången jag är in idag och läser detta… Visste inte vad jag skulle skriva i kommentaren senast.. vet väl inte det nu heller direkt…
  Mer än att jag önskar att de blir bra!
  Vi är skonade från fästingar här, har aldrig sett en fästing ”live”.. Tack och lov!
  Många kramar till er

  • HEMIMAMMA skriver:

   Vet du Hanna?? Du ska minnas det du läser här, för jag svär vid allt jag håller heligt att även om ni inte har fästingar och TBE och Borrelia NU, så lovar jag dig att de är på väg och det är bara frågan om TID. Det går inte att stoppa invasionen. Dock sprider de sig fortare i landskap med mycket sjöar och längs kusterna först och snabbast och på ÅLAND är det en epidemi, som du ska tänka på om ni någonsin åker dit.

   Jag är glad att ni är förskonade och hoppas verkligen att det får fortsätta så!!

   Tack för att du håller tummarna och finns i vår ringhörna i tanken det uppskattas enormt!!

   Varma hemikramar tillbaka ♥

 28. HEMIMAMMA skriver:

  HÄR EN PDF MED MYCKET BRA INFORMATION OM HUR LYME/BORRELIA PÅVERKAR BARN:

  Klicka för att komma åt ABC_2009.pdf

 29. Gäst skriver:

  Det verkar vara en hemsk undersökning att gå igenom för ett litet barn.

  Finns det inget annat sätt??

  Kram på er!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Det enda sättet att undvika detta är att betala 8 500 kr för provtagning i Norge, tyvärr.. + resan dit förstås.

   Vi får se, de kanske söver honom eller något så att undersökningen inte blir så läskig?

   Låt oss hoppas!

   Hemikram ♥

 30. kickie skriver:

  Tack Hemivännen för att du gillar det.

  En go helg till dig o dina nära o kära.

  Hoppas allt ordnar sig till det bästa.

  Varma kramizar till er alla!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag är så glad och tacksam för all hjälp jag får, eftersom detta kan drabba ALLA på olika sätt.

   I helgen så ska vi försöka kraftsamla och förbereda någon slags jul, fast vi inser att det inte blir några paket och bara minimalt med mat.

   De stora barnen har tur, för de kommer att fira Julafton med sin pappa och då får de i alla fall 1 dag Jul…

   Varma Hemikramizar ♥

 31. Svante Svensson skriver:

  Den där gästen pekar på något jag också är störd av, fick själv som lillkille gå igenom flera undersökningar, av samma karaktär. Då var jag skiträdd, det värsta jag råkade ut för som jag verkligen kommer ihåg var att bli sövd met eter, för att ta bort halsmandlarna, fy fn. vad jag spydde när jag vaknade. Hoppas att behandling av barn har blivit mänskligare nu mera.
  Svante

 32. Svante Svensson skriver:

  http://helahalsingland.se/
  Nu när jag vet var du befinner dig ( visste det i, och för sig redan tidigare) ska jag under morgondagen skicka dig en liten skrift om vår lilla by, hoppas att den kan ge ett litet avbrott i den frustration din familj, måste känna.. Har pratat med Lisa Åberg idag, och hon tror att det skulle gå att skriva om det om övriga tidningar efter kusten hänger med, men hon kan inget lova, länken till tidningarna överst.
  Svante

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag antar att detta är för farligt att skriva om, eller hur? och det är därför som inte TV hör av sig heller…

   Fast jag har idag studerat ett flertal klipp fån rapport som handlar om människor och fallbeskrivningar om just Borrelia och i ett par fall beskrivs just hur vederbörande fått åka till Tyskland för behandling och diagnos…

   Jag tackar på förhand för den lilla skriften ♥

   Hemikramar ♥

 33. Svante Svensson skriver:

  Jag är övertygad om att denna jornalistkvinna inte backar om inte koncernen stoppar henne, det är en jettetuff kvinna med mycket jävlar annamma, och hon skriver bra om det hon skriver. Jag har fullt förtroende för henne.
  Svante

 34. HEMIMAMMA skriver:

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=3421351

  Uddevalla

  Fästingar får jagas

  Publicerat: fredag 05 februari 2010 kl 07:48 , Nyheter P4 Väst Dela

  Någon skyddsjakt på fästingar behövs inte- det är redan tillåtet.

  Nu har Gun Wigström från Uddevalla fått svar från Naturvårdsverket på sin begäran om att Sveriges jägare skulle ge sig ut i skogen och jaga fästingar istället för varg.

  Gun Wigström är kontkatperson i borrelia- och TBE-föreningen, alltså de sjukdomar som sprids via fästingbett.

  Hon fick idén att begära skyddsjakt på fästingar när vargjakten var i full gång strax efter årsskiftet. Hon anser att fästigar är betydligt farligare djur än vargar, och orsakar mer sjukdom och lidande.

  Nu har Gun Wigström alltså fått ett officiellt svar på sin begäran från Naturvårdsverket: skyddsjakt på fästingar är redan tilllåtet.

  Nu funderar Gun Wigström på att skriva till kungen, rapporterar Göteborgsposten.

 35. Svante Svensson skriver:

  Det finns bara ett djur som är farligare i naturen än fästingen, och det är människan, och då inte bara män, som Skvitt skrev om idag även feminister är farliga.
  Svante

 36. Svante Svensson skriver:

  Har aldeles nyss skickat ett mail till dig. Ville inte ta det via din blogg.
  Svante

 37. Oj, vad du jobbar ! Ska gå och få koll på grabben med, bättre att testa för mycket än för lite. Tack för att du jobbar med detta och får fram så mycket så okunskapen kan minskas !!!!!
  BS Det var inte mycket till äventyr Ullaredsresan, men det var bra, har handlat nästan allt jag tänkt och hade trevligt sällskap.

  Kram kram ♥

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ja, många människors lidande står på spel och som Suttecity sa: ”De har inte haft en HEMI efter sig”

   Ju fler som ser/läser detta och annat jag får fram, desto fler kommer att kräva att få riktiga diagnoser och till slut tvingas Sverige att behandla dem hör i vårt eget land.

   Var folk så galna som media målar ut dem där borta i köp-Mecka?

   Hemikramar ♥

 38. HEMIMAMMA skriver:

  Jag fortsätter att utöka mitt källmaterial på min Borrelia-fakta sida uppe till vänster.

  Jag går igenom allt som någonsin har skrivits i svenska tidningar och media kring Borrelia och länkar till alla de artiklar som är relevanta och ger nytt material eller ökande mängd fallbeskrivningar. När jag gått igenom hela materialet som består av tusentals sidor, så kommer jag att kategorisera och sortera länkarna efter relevans.

  Allt för att öka möjligheterna för offer att kunna söka sig fram till sanningen om Borrelia och framför allt Kronisk Borrelia, så att de som behöver material för att understödja sina diagnoser och kämpa för att Kronisk Borrelia ska bli en accepterad diagnos och att vi ska få rätt att få behandling i vårt eget land.

  Jag vägrar att acceptera att min son och make och ev. jag själv ska få lida i onödan och jag har förstått att media vågar inte ta i detta, som är inte mindre än den största vårdskandalen någonsin i vårt land, som dessutom fortgår framför tiotusentals offers ansikte alltjämt.

  UTAN ATT NÅGON IFRÅGASÄTTER DET

 39. HEMIMAMMA skriver:

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=3920257

  Nyköping

  Pappa besviken på sjukvården

  Publicerat: fredag 13 augusti 2010 kl 15:00 , Nyheterna P4 Sörmland Dela

  Pappan till den 15-åriga pojke som dog efter att en läkare missat att han hade borrelia, är besviken på hur de blivit bemötta av sjukvården. ”Det är förjävligt att man inte blir betrodd av läkare” Pojke dog efter läkarmiss

  15-åriga-Linus Wallberg i Jönåker utanför Nyköping avled efter att läkare missade att han hade borrelia. Det rapporterade Radio Sörmland imorse.

  Han dog i sitt hem förra året efter att ha sökt vård i flera år, men alltid skickats hem med rekommendationen att ta värktabletter.

  – Det är förjävligt tänker jag att man inte blir betrodd av läkare när man kommer till dem, säger Lennart Wallberg, pappa till Linus Wallberg.

  I fem år levde 15-åriga Linus Wallberg med ont i nacken, ryggen, benen, magen och huvudet. Han mådde ofta illa och kräktes. Under den här tiden kontaktade familjen sjukvården flera gånger.

  – Och till slut sa grabben ifrån, att ”nej mamma, nu åker vi inte in något mer”. Han orkade ju inte vara med något mer till lasarettet, säger Lennart Wallberg.

  Hur mådde han då?

  – Han mådde jättedåligt, men vi insåg aldrig att han var så dålig som han var.

  Enligt obduktionen dog Linus av neuroborrelia, orsakad av en tidigare infektion med borrelia. Linus Wallberg var ofta med familjen ute i skogen och fick ofta fästingar. Familjen tror att om sjukvården hade tagit fler och andra prover och Linus kunde fått rätt medicin i tid så kunde han varit i livet idag.

  – Det går aldrig att beskriva den känslan att om han hade fått rätt medicin så hade han överlevt, säger Lennart Wallberg.

  Enligt Nils Skanke, verksamhetschefen för Barn-och ungdomskliniken i Sörmland är det ett komplicerat fall. Han vill inte kommentera det enskilda fallet innan utredningen är klar.

  Caroline Karlsson, caroline.karlsson@sr.se

 40. HEMIMAMMA skriver:

  NU HAR JAG BETAT AV ALLA SVERIGES RADIOS ARTIKLAR

 41. skvitt skriver:

  ”Hjärt – hjärnbarriären”
  Du måste mena ”blod-hjärnbarriären”, som skyddar hjärnan, men samtidigt gör det väldigt svårt att få läkemedel att tränga in till hjärnan.

  Kram!
  /Skvitt

  • HEMIMAMMA skriver:

   Nej, jag menar att Borreliabakterien invaderar hjärtat och hjärnan och när man passerat den sjukdomsgränsen – så är det så svårt att bota Borrelian att man i princip kan kalla den obotlig.

   Hemikram ♥

   • skvitt skriver:

    I så fall var ordvalet mindre lyckat.

    ”Blod-hjärnbarriären
    Blood brain barrier
    BBB
    Begreppet syftar på det förhållandet att mycket få substanser, bortsett från druvsocker(glykos), har förmåga att ta sig från blodbanan och in i hjärnvävnaden lika lätt som dom kan ta sig in i de flesta av kroppens övriga vävnadsområden. Något slags vägg eller barriär hindrar den fria passagen.

    Barriärfunktionen anses bero på speciella egenskaper hos:
    1/ hjärnkapillärernas väggceller (endothelceller)
    2/ astrocytutskotten som bildar ett mer eller mindre sammanhängande skikt på hjärnkapillärernas utsida och
    3/ pericyter utanför endothelcellerna (Nature, vol.468, nov.2010).”

    Mer om man går in på sidan:
    https://hemimammashetsiga.wordpress.com/2011/12/07/hemimammas-kamp-mammor-se-hit-det-ar-era-barn-som-ar-drabbade-eller-kommer-att-drabbas/#comment-20279

    Mer här: http://www.medicinstudent.se/neural/node231.html

    ”dag presenterar svenska forskare en teknik som kan få läkemedel att passera genom blod-hjärnbarriären, resultaten publiceras i tidsskriften Nature.” Mer: http://biotech.idg.se/2.1763/1.346257/genvag-i-blod-hjarnbarriaren

    Wikipedia skriver väldans lite i ämnet: http://sv.wikipedia.org/wiki/Blod-hj%C3%A4rnbarri%C3%A4ren

    Ovanstående info är intressant ur den aspekten att om spiroketerna kommer in i hjärnan, eller deras toxiner, så att mediciner måste tillföras själva hjärnan, så utgör barriären ett hinder som kan vara svårt att forcera.

    /Skvitt

   • HEMIMAMMA skriver:

    Detta var nedslående nyheter… Men tack för informationen då detta behandlar ett begrepp jag inte kände till..

    Hemikram ♥

   • skvitt skriver:

    Det blev ju fel länk, den första. Här är den rätta
    http://cns.sahlgrenska.gu.se/goude/nsd/structure_788

    Me sorry!
    /Skvitt

   • HEMIMAMMA skriver:

    ”Mig tycka ok”

   • skvitt skriver:

    Då kan jag upplysa om att allt som hjärnan lever av är druvsocker och inget annat. Snacka om ensidig kost!
    Tänk att sådant kan underhålla vad som kanske är hela universums mest briljanta organ! Ja, alltså om nu inte andra planer hyser liv med intelligens som överträffar våra mentala gåvor.

    Nu hoppas jag givetvis att båda dina ”patienter” blir fullständigt botade. Jag hoppas också att det blir förändring i systemet så att man i Sverige tar sitt ansvar för kompetens på området diagnostik och behandling av sjukdomen.

    Kanske det blir så, tack vare ditt outtröttliga arbete och din envishet. Det är ett imponerande jobb du har gjort!

    Nu när jag kom med nedslående nyheter vill jag muntra upp dig lite med denna lilla story:

    – Doktorn, jag har för hög könsdrift!

    – Jaha, det ska vi undersöka!

    Undersökning startar!
    Undersökning pågår!
    Undersökning avslutas!
    Undersökning uvärderas!
    Klart!

    Doktorn:

    – Nej, Johansson har ingalunda för hög könsdrift!

    – Jo men se den sitter här uppe i pallet och jag vill ha den sänkt ca en meter!

    Kram!
    /Skvitt

   • HEMIMAMMA skriver:

    Men ketonerna måste ju nå hjärnan på något sätt? Eftersom hjärnan kan förbränna fett också, tex när man lever av LCHF?

    Tack för skrattet kära mäster ♥

    Hemikramar ♥

 42. skvitt skriver:

  Vad betyder ”CEFTRIAXON ACD DOBFAR GENERICS”?

  Jag har hittat svaret, det är ett läkemedel i injektionsform: http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=20041111000101&DocTypeID=3

  ”Indikationer
  Ceftriaxon ACS Dobfar Generics är indicerat för behandling av följande allvarliga infektioner som kräver parenteral behandling och där det är känt eller sannolikt att infektionen orsakats av mikroorganismer som är känsliga för ceftriaxon (se Farmakodynamik):
  sena manifestationer av Lyme-borrelios (stadium II och III),
  allvarliga övre urinvägsinfektioner (inklusive pyelonefrit) hos vuxna,
  lunginflammation förorsakad av gramnegativa bakterier,
  akut bakteriell hjärnhinneinflammation.
  Tillgängliga data om den lokala resistenssituationen samt officiella och lokala instruktioner angående korrekt användning av antimikrobiella läkemedel måste tas i beaktande vid insättande av antibiotikabehandling.” /FASS Klickar man på länken ovan så kan man läsa vidare på FASS om läkemedlet och se FASS’s alla ordförklaringar.
  /Skvitt

  • HEMIMAMMA skriver:

   Det är namnet på den antibiotika man gav patienterna på kliniken i Norge (intravenöst) och Syster Darko gav mig den norska bipacksedeln när vi skulle gå. Där kunde jag läsa att man absolut inte skulle ge det till gravida, men när man läser på svenska FASS så vill man att man ska undvika och BÖR inte ge det till gravida. En viss diskrepans alltså…

   Och du har funnit en bra beskrivning.

   Hemikram ♥

 43. skvitt skriver:

  ”… BORRELIA är ansvarig för vågen av AUTISM. MAN HAR FUNNIT KOPPLIGAR MELLAN BORRELIA OCH ADHD, BLAND MÅNGA ANDRA SJUKDOMAR.”

  Om dessa studier är tillförlitliga, då måste regeringen agera skyndsamt för att sjukdomen tas på största allvar av svensk sjukvård.
  Bortsett från det mänskliga lidandet borde man ju i alla fall titta på kostnadsfrågan. T. ex. av alla fängelsedömda är ju en betydande andel personer med bokstavsdiagnoser. Och dessa personer kostar tusentals kronor VARJE dygn! Hur mycket sjukvård får man för de pengarna? Jo, ungefär lika mycket, sett till vård/dygn. Lite mindre för viss vård och lite mera för annan, men på det hela taget ganska likvärdigt.

  De som inte är fängelsedömda kan behöva andra insatser från samhället och det är inte gratis det heller.

  Två saker måste göras:
  1. Satsa stort på forskning kring borrelia-diagnostik och behandling.
  2. Informera sjukvårdande instanser och ge dem nödvändig kompetens och ekonomisk resurser.

  Har du haft mera kontakt med media?
  Varför inte kontakta Helene Andersson, krönkör på Östran och gammal AB-bloggare?

  /Skvitt

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag ringde båda tv-kanalerna och mailade de granskningsprogram som finns, och TV4 redaktionschefen verkade helt clueless och hade ingen aning om det sk ”Lyme-war” som pågår i världen. De skulle höra av sig om det var intressant men jag har inte hört något än, så jag antar att de, som det Bonnier-företag de är, inte granskar det som gör verklig skillnad i samhället, bara huruvida thailänska massöser är horor eller inte… eller att de inte vågar för att de inte vill stöta sig med amerikansk försäkringsbolag som är mycket mäktiga ”over there”

   Du och Helene har alltid haft bra kontakt. Du får gärna kontakta henne å mina vägnar. Själv orkar jag inte det just nu, då min läkare diagnostiserade mig med djup depression igår och sätter mig på medicin och KBT terapi. Jag själv misstänker ju liksom Svante att det troligen är så att jag smittats av Borrelia jag med och depression är ju ett av symptomen (jag kan räkna upp många till som jag också insett senaste veckan) och jag orkar inte bgråka för både mig själv, sonen och make just nu.

   Sonen och maken får förtur eftersom testerna är så dyra och jag är ”friskast”… Sonen riskerar störst skador och makens sjukdom genererar störst inkomstbortfall och måste prioriteras utifrån det perspektivet också…

   Enligt mig finns det enkla saker att göra och i mitt nästa inlägg tänker jag redogöra för de åtgärder jag eftersöker.

   Hemikram ♥

 44. […] den fronten… men om jag tror rätt så är det ju sex som ställt till det för mig… (se mitt förra inlägg) så det kanske inte är en […]

 45. Anonym skriver:

  Jag delade detta på min sida. Kolloidalt Silver…? Stor kram! /Inger. ❤

 46. cecilia skriver:

  Delar sidan, det är så mycket jag inte förstår av allt som skrivs.Men att det är så mycket större än ”bara Borellia” Så mycket arbete du lägger ner, som sjukhusen och läkarna skulle ta sitt ansvar för. Det räcker med att vara anhörig, jobbigt Va rädd om dej. Beundra din styrka och dina svagheter. Kramar om<3

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack Cecilia för dina rörande ord, jag blir väldigt stolt ♥ Jag vet att många inte förstår och det är därför jag lägger ner så mycket tid på att bli insatt och utan att skryta, så kan jag nog räkna mig som lika kunnig som de flesta allmänläkare idag och jag tangerar nog tom specialisterna i vissa fall.

   Pennan och kunskap är makt och det måste vara grundstenen för att stoppa detta. Myndigheterna vill stoppa all form av inblandning av folket eftersom det skulle komma att skapa oöverstigliga kostnader för samhället, men de glömmer vilka kostnader som obehandlade skador orsakar i form av hjälpmedel och andra mycket dyrare mediciner än antibiotika. Jag har dessutom sett lovande uppgifter kring något som heter ”Kolloidalt silver” som kan vara en gåva för alla möjliga sjukdomars goda tillfrisknande. Dock vill jag läsa på lite mer själv innan jag börjar berätta om det i ett allmänt perspektiv.

   Ja, det är fruktansvärt jobbigt att vara anhörig till en Kronisk eller neuroborrelia-sjuk eftersom förutom själv sjukdomen och dess yttringar, så måste man kämpa med läkare som fått lära sig att vara skeptiska och avfärda diagnosen vilket leder till att många patienter betraktas som ”inbillningssjuka” och det i sig är väldigt nedbrytande.

   Varma tacksamma hemikramar ♥

 47. Linda skriver:

  Hej! Jag har inte läst alla kommentarer, så jag vet inte om du fått tipset, men jag har hört att kolloidalt silver ska fungera mot borrelia.. Kanske värt att prova om ni inte gjort det. Läkarna lär inte prata om det då det är ett ”naturläkemedel” som de inte kan ta patent på och inte vill att det ska användas. Här är en länk till två användarberättelser på 2000-talets vetenskap, med folk som blivit av med borrélia med hjälp av silver. Själv har jag blivit av med andra, mindre åkommor med det. håller tummarna att ni blir pigga i familjen igen! / Linda

  • HEMIMAMMA skriver:

   Hej Linda. Tack för tipset, det uppskattas! jag har hört talas om det senaste veckan och står i färd att inköpa lämplig produkt och jag har ägnat några dagar att kolla upp Peter Sultans påståenden och jag är ämnad att tro på produkten. Rent sunt förnuft kombinerad med historiakunskaper, ger mig den slutsatsen.

   Att läkarna sätter upp stopptecknet har jag för länge sedan lärt mig att bortse ifrån i enlighet med mitt motto:

   ”Jag tänker – alltså är jag”

   Fast jag saknar länken du talar om?

   Hemikramar ♥

 48. […] 2011/12/07/hemimammas-kamp-mammor-se-hit-det-ar-era-barn-som-ar-drabbade-eller-kommer-att-drabbas/ […]

 49. HEMIMAMMA skriver:

  Fortsatt informering om denna fruktansvärda sjukdom är essentiell!

 50. Diego Simpson z skriver:

  Detta r definitivt inte ett s rskilt vanligt s tt att utnyttja fakta, men jag anser faktiskt att det var n dv ndigt i denna boken.

 51. […] 2011/12/07/hemimammas-kamp-mammor-se-hit-det-ar-era-barn-som-ar-drabbade-eller-kommer-att-drabbas/ […]

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack så hemskt mycket för länken!

   Det han inte vet är att han och de andra har Borrelia som grundinfektion, så de kommer alla bli sämre, när de slutar med antibiotikan.

   Hemikram ♥

 52. Josef Boberg skriver:

  Heja Hemimamma !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s