Hemimammas kamp – I detta land är en häst mer värd än en människa och det är inte mitt hemland längre…

AFTON!!  Jag sitter ensam i mörkret. Mina tankar och känslor är lika svarta som natten.

Mina två minsta barn är hos bästemor och bästefar. Mina mellanbarn är hos sin pappa och min äldsta dotter ligger och sover efter att ha lagat middag åt oss för att jag skulle få mat i magen efter att ha kommit hem från sjukhuset.

Det gör att jag kan fälla mina bittra tårar utan att skrämma eller röja sanningen för oskyldiga. GUD kanske utkräver det enda jag numera fruktar. Jag öppnar bloggen och läser kommentarerna och de får alla mina känslor att spränga min värdighets gränser:

Mina känslor i citerade ur flera svar:

”Min mans adekvata hjälp och behandling kommer jag att adressera i det inlägg som jag i vredesmod och sorg håller på att skriva nu… För det är värre än värsta möjliga scenario, det som väntar… och jag sitter uppfylld av en känsla som bara kan beskrivas som hat inför det land jag tvingas residera i som inte längre är mitt hemland, och jag är just nu främling i ett land jag själv aldrig frivilligt flyttat till. I detta land är en häst mer värd än en människa. Och självklart idrottsmän.”

”Nej, tyvärr min käraste vän, han mår inte alls bra och det har blivit sämre och kommer att bli ännu sämre….

Och de vanliga människorna där, Uskorna och systrarna gör nog sitt bästa. Läkarna gör det som de är tillåtna, ekonomiskt och politiskt. Men den som kommer att vara ansvarig för min makes tillfrisknande OM det kommer… är JAG och bara JAG skyldig till. För som läget är nu i vårt land, så är han dömd att bli invalid eller tom dö. Pga Alliansens politik. Och jag måste acceptera det eller bli RIK snabbt… NU

”Det finns ingen som är mer blind än den som inget vill se”

”För första gången i mitt liv hatar jag det faktum att pengar inte har haft någon betydelse för mig och att jag inte jagat ekonomiska värden och därmed har pengar på banken nog att rädda min makes hälsa och liv.

Jag skäms för att vara svensk och jag har börjat förbereda mig på att det värsta kommer att ske och jag kan inte göra någonting åt det. För att jag inte är rik.

*HATA ALLIANSEN*

Min make, min ”Jesus” (han ser ut som Jesus, vilket fransmännen hade väldigt lustigt åt när vi tittade på religiös konst på Louvren på vår bröllopsresa för 6 år sedan) ligger kvar på sjukhuset och han är sämre. Igår mådde han lite bättre, men nu är han sämre…

Min älskade bror hämtade mig på sjukhuset och när vi kom hem fick jag ringa min pappa och och med tungt hjärta berätta vad som hänt och hur min makes framtid kommer att bli. Den tornar upp sig över oss som en Katrina och den kommer att svepa bort mina drömmar och krossa vår lilla ekonomi. Det hus som jag hade hoppats skulle stå färdigutbyggt till JUL kommer att läggas i malpåse.

För pengarna behövs till annat.

Jag är dödstrött. Jag har inte sovit ordentligt på tre dygn och jag har aldrig känt mig så maktlös i hela mitt liv. Inte ens när min dotter dog.

”Vi kan inte göra något, för vi hittar inte något fel på alla prover och undersökningar”

Min makes hälsa och liv ligger inte i händerna på svenska läkare längre. Min makes liv och hälsa ligger i bankens händer.

TVÅ saker är helt galet i detta. Att våra sparpengar och lån ska betala för min makes liv, i det som en gång var ett välfärdsland och förhoppningsvis kan bankens pengar eller det som skulle gått till att färdigställa vårt hem, så alla vi sju personer slipper bo på 46 kvadrat, stoppa honom från att bli invalid. Det är det ena. Det andra är att han inte kan få eller är tillåten adekvat behandling i Sverige.

För min makes sjukdom finns inte i Sveriges sjukdomspolitik.

Jag måste resa utomlands med honom för tester och behandling för eftersom sjukdomen inte får finnas och därmed inte kan diagnostiseras i Sverige, så kommer inget försäkringsbolag betala hans vård och Svensk sjukvårdspolitik gör att jag inte kan vänta mig hjälp från vare sig kommun eller landsting.

Men jag har i alla fall ett hus som kan rädda hans liv.

Hade jag inte haft det så hade jag fått erbjuda min kropp till högstbjudande eller tvingats tigga pengar…

Vad är en överviktig 42-årings kropps marknadsvärde? I USA kan man sälja sin njure. Jag hörde att man diskuterar saken även här.

Gårdag-nattens åtta timmar gick åt till att klura ut och bekanta mig med min makes nuvarande sjukdom. För två år sedan så diagnostiserade jag den mystiska sjukdom som han haft sedan barnsben. Något som läkarna inte lyckades göra på 27 år. Jag lyckades hjälpa honom tillbaka till hälsa den gången. Så jag gjorde likadant nu. Genom att läsa hundratals sidor och studier från USA och Tyskland och Finland på nätet anser jag mig ha lyckats denna gång med.

På en punktlista av 77 möjliga symptom hade min make 33 av dem. Kravet var att patienten ska ha 20 symptom som stämmer för att att sätta klinisk diagnos. Men den diagnosen får inte sättas i Sverige. För enligt gällande svenska riktlinjer existerar inte sjukdomens tredje fas, trots flertal fall. Nattens kommande uppgift för mig blir alltså att försöka lokalisera de specialister som i Tyskland som kan rädda min make och ta reda på vad att resa dit och vad behandlingen kommer att kosta och att ta reda på om den behandlingen kanske finns att få i Finland.

För Finland verkar ligga främst gällande forskningen kring min makes sjukdom. Men jag har hört att det avancerade test av antikroppar som krävs för att ge 100% klar diagnos (om man inte går på klinisk diagnos av symptom) bara finns i USA och Tyskland och USA är tvärkört både ekonomiskt och framför allt politiskt.

Så USA-kritiskt som jag skrivit genom åren, så kommer HEMIMAMMA hamna på GITMO i stället för att ackompanjera maken till specialistsjukhus.

Men där ligger också kontroversen. Samma ”Följa John mentalitet” som gör att Alliansregeringen följer USA i alla andra frågor – garanterar också att de riktlinjer som IDSA (Infectious disease society of America) sätter för hur och vilka sjukdomar läkare ska behandla i ett i tudelat USA (andra hälften läkare och patienter motverkas av försäkringsbolag som inte vill betala för behandlingar) fortsätter att stå modell för Sveriges nationella riktlinjer – men till skillnad från USA och andra länder i denna fråga så tillåts inte den andra linjen och följaktligen, så står tiotusentals nya patienter varje år i Sverige utan diagnos och behandling och är nödd och tvungna liksom min make att söka sig utomlands till egen kostnad för att få diagnos och adekvat behandling.

Helt i särställning från övriga Europa och världen.

TROTS att sjukdomen i sitt slutliga skede kan leda till invaliditet – förlust av kontroll över alla fyra lemmar – och tom dödsfall. Minst ett misstänkt fall (16 årig pojke)under utredning i Sverige som jag känner till just nu, när jag precis börjat forska i saken. (400 namngivna dödsfall i sjukdomen i USA. Hur många var det som dog i svininfluensa nu igen?) och andra grava skador av dishabiliterande art – obotliga skador bl.a. i huden och i nervsystemet.

Det paradoxala är dock, (fast helt i linje med Alliansens människofientliga politik) att en häst som får samma sjukdom, får den dyra intravenösa behandlingen direkt utan undantag oavsett stadie i sjukdomen, men man vill inte behandla människor på det sättet utan väljer långsam och ineffektiv tablettbehandling (Eftersom det allvarliga tredje stadiet inte finns i Svensk sjukvårdspolitik)

VARFÖR GÖR MAN SÅ?

Jag citetar min pappa ur det samtal om saken som jag började mitt inlägg med:

”Men det förstår du väl? En häst drar ju in miljoner, så det är ju klart att man gör allt man kan och inte sparar några kostnader för att rädda den. Vilket värde har en arbetare i det fallet? För att svensk sjukvård ska acceptera en diagnos krävs fullständig samstämmighet. Du minns väl hur det var när AIDS  ”BÖGPESTEN” kom? Vilka kontroverser och vilka debatter läkarna involverade sig i. Nej, det ska vara glasklart som ett benbrott, annars görs ingenting”

Men vilka kostnader i liv och lidande är nog för att Alliansen ska våga frångå och slita sig från Husses koppel? 

Eller att kliva ner från den döda hästen?

När ska svenska folket vakna och inse att detta är en vårdskandal utav rang?

Men om de får fortsätta med sin sjukvårdspolitik, så lär inte mina barn få leka häst och rida på sin fars rygg länge till…

.

Detta inlägg kommer att följas av ett rent fakta-inlägg om makens sjukdom.

När jag orkar…

UPPDATERING 25/11 17.15: Nu har de kastat ut honom från sjukhuset, eftersom de inte finner någonting i proverna och man vill inte bekosta en Magnetröntgen utan att ha indikationer från annat prov.

UPPDATERING 13/12 12.00: NU ÄR PROVSVAREN KLARA OCH DE PEKAR PÅ EN BORRELIA OCH TWAR INFEKTION.

12 JAN. FÅR VI DEFINITIVA BESKED FRÅN LÄKAREN PÅ ARENAKLINIKEN I OSLO SOM SPECIALISERAR SIG PÅ BORRELIA

GOD AFTON!!

Annonser

99 thoughts on “Hemimammas kamp – I detta land är en häst mer värd än en människa och det är inte mitt hemland längre…

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Det sägs att Dakotaindianerna hade ett ordspråk som sade att

  ”När du upptäcker att du rider en död häst ska du stiga av”.

  I dagens samhälle används ofta andra strategier i sådana situationer:

  1. Vi skaffar oss en bättre piska.
  2. Vi byter ryttare.
  3. Vi säger ”så har vi alltid ridit hästen”.
  4. Vi startar en arbetsgrupp för att analysera hästen.
  5. Vi besöker andra kommuner för att se hur man rider döda hästar där.
  6. Vi ändrar kvalitetskriterierna för hur man ska rida en död häst.
  7. Vi bildar en task force för att återuppliva den döda hästen.
  8. Vi startar en träningskurs för att lära oss rida bättre.
  9. Vi jämför olika döda hästar.
  10. Vi ändrar kriterierna för när en häst är död.
  11. Vi anlitar konsulter för att rida den döda hästen.
  12. Vi förenar flera döda hästar för att höja takten.
  13. Vi förklarar ”ingen häst är så död att man inte kan piska den”.
  14. Vi skaffar fram extra medel för att höja hästens effektivitet.
  15. Vi anlitar konsulter för att optimera ridning på döda hästar.
  16. Vi genomför en studie, för att se om det inte finns billigare konsulter.
  17. Vi gör inköp som kan få döda hästar att rida snabbare.
  18. Vi förklarar att vår häst är ”bättre, snabbare och billigare” när den är död.
  19. Vi bildar en kvalitetscirkel för att hitta en ny användning av döda hästar.
  20. Vi omarbetar kraven på hästar så att dom stämmer.

  • erviluca skriver:

   Det är otroligt vad du kämpar! Och har fått kämpa genom livet…Jag ger dej en stooooor och varm kram för att du ska orka, och också en stoooor kram för att du läser min blogg, och skriver så fina kommentarer…Tuuusen tack!

   • HEMIMAMMA skriver:

    Tack för fina ord Erviluca, nu blev jag mycket glad och rörd att se dig på min sida.

    Din blogg ger mig ofantligt mycket för du verkar veta så mycket om livets alla kast du med…

    Tack för alla kramar, du har rätt, de ger kraft!

    Hemikramar tillbaka ♥

 2. ghostopinion skriver:

  Åh, så jag önskar att jag hade något mer än ord för att lindra din oro och smärta. Åh, så jag önskar att den politiska makten låg hos oss…

  • HEMIMAMMA skriver:

   Idag önskar jag för första gången i mitt liv att jag vore rik…. 😦

   Eller att vi kunde vrida klockan tillbaka och rulla Kjell-Olov Feldt och Bengt Dennis i olja och tjära.

   Och hoppa framför Palmes kula.

   Har du behov av en njure kanske *ler snett*

   Sorgsna Hemikramar ♥

 3. HEMIMAMMA skriver:

  Kära vän som postade en kommentar den 2011/11/25 kl. 04:40

  Det var INTE min mening att göra en stor sak av din kommentar och jag har tagit bort den självfallet. Jag ber om ursäkt och hoppas att du kan förlåta mig och godta det.

  Mina varmaste Hemikramar ♥

 4. […] Att …Ghost:/Hemimamma om … on Hemimammas tankar – Att …HEMIMAMMA on Hemimammas kamp – I dett…HEMIMAMMA on Hemimammas kamp – I dett…ghostopinion on Hemimammas kamp – I […]

 5. HEMIMAMMA skriver:

  Svar till Ghost’s inlägg för att hjälpa mig:

  http://ghostopinion.wordpress.com/2011/11/25/ghosthemimamma-om-karlek-sjukdom-oro-dod-sorg-och-politik/

  http://ghostopinion.wordpress.com/2011/11/25/ghosttarar-2/

  *tårar*

  Tack min älskade vän. Dina ord fungerar som en famn att gömma min ensamma gråt i.

  Hur ska jag få kraft att vara min makes advokat, för att kämpa mot insnöade läkare som tror att han är inbillningssjuk, en ”Dr House” en bankir och samtidigt hustru och fortfarande god mamma till mina barn?

  När jag läser på nätet verkar det handla om hundratusentals kronor för behandling och det är pengar jag omöjligen kan skaffa utan att leka Kungens kaffeflicka för någon som gillar bautabröst och har Nordeachefens bankkonto…

  Min förtvivlan är gränslös.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Det finns en sak du kan göra för att hjälpa mig, som läser allt detta: Kanske du kan ”annonsera” efter hjälp till mig att leta upp länkar till läkare i Tyskland, och Finland och Norge som behandlar Kronisk Borrelia? Som tar till sig de rön som inte förnekar det olidliga plågor som min make och andra möter och vi som är friska har så svårt att förstå?

   All hjälp och alla länkar uppskattas!

 6. helene ekman skriver:

  Nämen Lilla gumman!!
  Har inte pallat läsa ett dugg sista tiden, nu får jag se detta!
  Herregud! vad Händer?
  Jag lider med dig!! vet ju att du haft ett elände, men visste inte att det fortsätter
  vara ett helvete för dig!!
  skickar styrkekram och healing till både dig och
  maken!!!
  Herregud!!
  Önskar jag hade pengar att ge dig..Massor av pengar!
  Har dock både twittrat och delat..
  Är det något du vill prata om eller jag kan göra något annat, lova att du hör av dig i
  så fall!

  Stooora varma kramar ”tant Helene”

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jo… *känner mig fruktansvärt liten*

   Mitt liv är en karusell just nu som verkar ha tagit droger… 😦

   Tack för att du hjälper att sprida, kanske någon läser som kan hjälpa mig med kontakter till utländsk vård.

   Jag behöver veta siffror. Resa till Tyskland, Finland eller Norge, med pris för prover och behandling och just nu är jag så slut att jag inte orkar tänka eller vet hur jag ska börja leta fram det min make behöver för hjälp…

   Om jag måste låna pengar, så måste jag ha reda siffror och kunna lägga upp en budget för kostnader…

   Just nu orkar jag inte prata med någon alls för jag svimmar snart, men om jag får chansen att sova och kunna börja reda upp detta, så ska jag ringa dig.

   Mina varmaste hemikramar till min mycket saknade Tant Helene ♥

 7. Svante Svensson skriver:

  http://arenaklinikken.no/
  Här kommer en länk till Norge.
  Svante

  • HEMIMAMMA skriver:

   UNDERBARA RARA ♥ Nu får vi hoppas att den ger något och att jag kommer att ha råd…

   Hemikramar ♥

   • HEMIMAMMA skriver:

    Det gav en hel del faktiskt ett test kostar mellan 5 – 10 000 kr (Vet inte om man menar norska eller svenska…)

    sedan varierande priser på behandlingen och det verkar vara en klinik som tar sjukdomen på allvar!

    Tack återigen kära Svante! ♥

 8. Svante Svensson skriver:

  Det verkar som det i Finland, Danmark, och Tyskland, behandlas inom den vanliga sjukvården, för jag hittar inga speciella mottagningar där.
  Svante

  • HEMIMAMMA skriver:

   Du är en sällsynt vacker sten, en riktig diamant!! Då lär ju någon som kommer från Sverige få betala reda kulor…

   Jag vet att det ska finnas något som kallas ”Augsburg” men jag vet inte riktigt vad det är och nu måste jag försöka sova en liten stund innan jag måste åka till sjukhuset igen… Nu har jag i alla fall några besked att ge maken..

   Jag hoppas verkligen att detta tas upp till allvarlig diskussion i Sverige. Det är så många sjukdomar som kopplas till och missdiagnostiseras istället för Borrelia bla kroniskt trötthetssyndrom och Fibromyalgi, så detta rör mångdubbelt fler människor än vad som talas högt om i Sverige.

   Jag ska redovisa allt i nästa inlägg, när jag orkar samla ihop resterna av min trasiga själ…

   Hemikramar ♥

 9. tantmajsan skriver:

  Kommer in och sätter mig här en stund, vet alltför väl hur det är när sjukdomar tynger, och den vanmakt man känner då ingen lättnad finns att få.
  Att inte få hjälp är omänskligt, och kan inte tolkas annat än att det står i strid mot de mänskliga rättigheterna.
  Önskar jag hade något som hjälpte, pengar är bristvara, fast hjärtat tickar ännu så länge intakt, och det ömmar för dig.

  varmaste kramen

  • HEMIMAMMA skriver:

   Goa gulliga Majsan!! ♥ Jag förutspår att många kommer att bli ganska skakade av mitt nästa inlägg när jag redovisar allt jag har läst in mig på de senaste dygnen i fråga om alla diagnoser som folk får som egentligen är obehandlad kronisk Borrelia. Och Alla de 77 symptomen.

   Massor av människor har ingen aning om de rön som svensk sjukvård tiger ihjäl… eller hur allvarlig sjukdomen blir om man inte behandlar aggressivt och snabbt!

   Det verkar vara samma rävspel i USA som kring olja och annat och ledordet ”Follow the money” är klart applicerbart även på detta området.

   Det finns miljarder att tjäna…

   Massor av Hemikramar kära vän! ♥

 10. Svante Svensson skriver:

  http://www.b-c-a.de/index.php?L=1
  Med namnet Augsburg, hittade jag detta.
  Svante

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tyvärr står det ingenting om kostnader vad jag kan se… Men jag tänker ta kontakt med den norska kliniken först, för jag fick en bra känsla där när jag läste presentationen och jag tycker det känns hederligt och ärligt när de redovisar vad behandlingar och prover kostar…

   Återigen så är jag så tacksam för att du kommit in i mitt liv, så det är inte klokt åt det!

   Hemikramar ♥

 11. skvitt skriver:

  Regeringen tjänar ju Mammon och det är en Gud som inte lyssnar till böner men bara kräver offer. Regeringen visar tydligt sin gudfruktighet.

  Det är mitt svar på din fråga: ”Men vilka kostnader i liv och lidande är nog för att Alliansen ska våga frångå och slita sig från Husses koppel?”

  Kram!
  /Skvitt

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag är rädd att jag håller med dig fullständigt i den korta men kärnfulla analysen Mäster Skvitt…

   ”Small dog with a big dog attitude”, stämmer nog in på Regeringen i sin helhet och inte bara på Lundin oils förre styrelseledamot.

   Hemikram ♥

 12. Svante Svensson skriver:

  100 SEK
  Sverige Krona
  100 SEK = 84,68 NOK = 84,68 NOK
  Norge Krone
  100 NOK = 118,1 SEK

  Räkna med att det gäller Norska kronor, här kommer växelkursen för i dag.
  Svante

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag är så trött i huvudet efter att ha läst hundratals sidor de senaste dygnen att jag inte orkar tänka.

   Vad blir då 5000 kr? och 1300 kr per behandling?

   Tack på förhand min vän ♥

   Hemikram

 13. Svante Svensson skriver:

  5904:75 repektive 1535:24
  Hoppas det är till någon hjälp. Norge har bra sjukvård, och billig tandvård gick hos tanläkaren i Röros, då jag bodde i Ljungdalen, och trots resan 12 mil enkel blev det billigare än att nyttja Svensk tandläkare.
  Svante

  • HEMIMAMMA skriver:

   Då ska jag bara behöva fundera på själva resan dit och hotell kostnader nu alltså?

   Kan du rekommendera boende och resmetod och vad det kostar?

   Mina varmaste hemikramar ♥

 14. Svante Svensson skriver:

  http://sv.hotels.com/ho206464/best-western-hotell-bondeheimen-oslo-norge/#description
  Billigaste hotellet. Tåg straxt över 900 kr. Flyg kring 850-900 kr. Tror inte det blir billigare med bil. Det är enkelresor som jag tagit fram.
  Svante

  • HEMIMAMMA skriver:

   Du är pålitligare än tåget, det vet du va? *ler lite försiktigt*

   Jag undrar hur länge väntetiderna i Norge är och vad deras inställning till att Svenskar söker vård där?

   hemikram ♥

 15. Ursäkta, men jag fattar inte , vad för sjukdom har din man ??? Vad gör man åt saken på sjukhuset, lyckades inte utläsa det i det du skrivit. Vem vet, kanske vet jag nåt om saken ??? Det finns alltid hjälp att söka, pengar att få, visserligen krävs det arbete i form av skriverier för att få dom, tänker då främst på fondpengar.
  Önskar jag kunde hjälpa till !!! ♥

  BS Tack !
  Varför sorgsen ??

  * Kramar om * ♥ ♥

  • HEMIMAMMA skriver:

   På sjukhuset tar man en massa blodprover och har gjort lumbalpunktion och skiktröntgen, men man hittar inte vad det är för fel.

   Det beror på att makens sjukdom accepteras inte som diagnos i vårt land och därför finns inte de dyra och komplicerade tester som hittar antikropparna tillgängliga och de tester som finns är för dåliga.

   Den sjukdom han har som jag har dragit slutsatsen via mina studier på nätet att han har är Kronisk Borrelia. Jag orkar inte dra all anamnes just nu, men det är på goda grunder som vi behöver en debatt om detta i media och tidningar. Du minns ju hur jag snokade rätt på hans Bechterews, med din hjälp?

   Tyvärr så betalar varken vården eller försäkringsbolag för den krävande behandling som sjukdomen kräver.

   Detta är ännu ett uttryck för Alliansens sätt att skapa ”Vi och dem”

   *Önskar att jag kunde krypa in i famnen på riktigt*

   Hemikram ♥

 16. fgggmf skriver:

  Jag är imponerad av hur mycket du tycks hinna lära dig genom att läsa så mycket.
  Förstår att du känner dig tvungen.

  Personligen så skulle jag kanske ha kunnat läsa lika mycket, men jag hade inte klarat av att sammanställa det till något vettigt.

  Lycka till med ditt sökande och din makes hälsas.

  Jag anar en Lex Hemimamma i framtiden.

  Bamsekram

  • HEMIMAMMA skriver:

   Det var rart sagt av dig min vän. Som jag sagt, ”Gud ” gav mig ett läshuvud som inte är av denna världen och det är vad som ”skapat” allt jag har.
   Oftast av nöje, men ibland som nu nödd och tvungen…

   Tack för att du tycker att det är vettigt, det gör mig extra stolt att just du säger det.
   Hur gör jag för att förverkliga ett ”Lex Hemimamma” av detta? Om du vet så hjälp mig snälla?

   Jag tänker på de tusen personer om året som drabbas av detta (stora mörkertal) och inte bara på min make.
   Tre människor om dagen riskerar att få det som i filmklippet jag postat ovan…

   Massor av Hemikramar ♥

 17. suttecity skriver:

  Det känns som om man inte har något att bidra med i allt detta kaos goa Hemi…. slutar nästan andas när man läser. Du vet att jag läser och tänker på dig min vän! Det verkar uppenbarligen aldrig ta slut med saker som vänder upp och ner på tillvaron titt som tätt.

  Dock, vore du inte den du är och att du skaffat all denna kunskap genom åren…. ja det är väl så att du och din man möttes av många orsaker, håller du med? Du är en fighter av sällan skådat slag, att gå ner på räkning och resa sig så många gånger du gjort/gör…. det är det inte många som orkar.

  Skickar så många styrkekramar jag bara kan och hoppas att det ger lite stöd kaoset. KRAM! ♥

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ordlös tacksamhet och tystnad ♥ Varm Hemikram

   • HEMIMAMMA skriver:

    Jag kanske kunde lära Juholt om vad en riktig fajter kan ta? *fnittrar hysteriskt*

    Du bidrar till min mentala hälsa just nu, det hoppas jag att du förstår?

    Jag är så trött, så trött och jag tänker på Julen?? Kommer jag att kunna ge barnen julklappar? De kommer inte kunna äta sitt julbord i ett stort rum som vi hoppades och planerade, utan vi får hållas i vår ”storstuga” Barnen som sade ”vi drömmer om en riktig julgran i år och inte den lilla lilla uppe i bokhyllan…

    Hur ska jag förklara för dem varför pappa inte kan brottas med dem i det ”krypin” som är vår sängkammare för att han har för ont i lederna?
    Eller hans huvudvärk som gör att vi måste vara tysta och smyga om kring… På 46 kvadrat sju pers?

    Det har varit jobbigt hitintills men vi har vetat att det har ett slut… men nu står ytterväggarna där och ett tomt stort rum som inte kan användas,,,

   • suttecity skriver:

    Vet du, jag tror faktiskt att ungarna kan landa i det här bättre än vad man tror. Får de allt förklarat för sig på ett bra och ärligt sätt så skall du se att de tar det på ett klokt och bra sätt. De är ju era ungar så jag skulle bli väldigt förvånad om de inte skulle förstå… visst är det öken, möken och allt j**la elände man kan uppbringa och så här nära jul och allt, men ja, bara man får vara tillsammans så får det andra komma senare och det tror jag faktiskt att barnen kan landa i. Kanske kan pynta lite i tomma rummet tillsammans och göra lite jul ändå? Så att de känner sig speciella och får en uppgift i allt.. åtminstone som vuxen dotter känner jag att man inte kan hjälpa till och känner sig maktlös när ens förälder är nere för räkning men man kan fylla en funktion runt omkring är det mycket värt.

    PS
    Du, Juholt skulle inte klara många dagar med det du har gått igenom! ”Vatten på en gås-mentaliteten” han har måste vara väldigt behändigt att koppla in dock när allt bli för jobbigt. Blir inte klok på den mannen. Läskigt lik en fd chef jag hade i 10 år…. *ryser*
    DS

   • HEMIMAMMA skriver:

    Du är klok du du du fantastiska mänska! ♥ Jag tror att du har rätt… jag hoppas verkligen att jag lyckats fostra dem på det sätt jag tänkt och att det ska visa sig nu. De stora barnen klarar detta tror jag, men det är värre med Boppan och Loppan… de är ju så små än och har nog svårare att ta in allt och att förstå så abstrakta begrepp som ”allianstrams” *fniss*

    Ja, Juholt verkar vara en riktigt drummel, men jag föredrar honom före Reinfeldt vilken dag som helst.

    Men han möjliggör ju att Jonas Sjöstedt får en chans att profilera vänsterpartiet som sunda och stabila…

    Vem hade trott det för ett halvår sedan? Han liknar en FD chef jag hade för 25 år sedan också.. *ryser jag med*

    Hemikramar ♥

 18. Svante Svensson skriver:

  Tror inte du behöver oroa dig för behandling av Svenskar, hos sjukvården. Det som är problem i Norge är deras vägtullar över allt sk. bompeng, jag har fått böter två gånger för obetald bompeng, fast jag inte ens var i Norge då. De påstod ena gången att min husvagn kört runt i Oslo alldeles ensam, och andra gången hade den backat över Svinesundsbron ensam.
  Svante

 19. Svante Svensson skriver:

  http://www.bokavandrarhem.com/europa/norge/Oslo.html
  Har varit ute med hunden en stund, det slog mig att kanske det skulle finnas billigare boende i Oslo, så jag sökte runt lite, och hittade detta.
  Svante

 20. Svante Svensson skriver:

  Jag tror att, vi medborgare måste börja om, och bli medmänniskor istället för motmänniskor, innan den kapitalistiska egoismen växer sig för stark i landet.
  Svante

 21. Svante Svensson skriver:

  Äkta kärlek vet jag inget om, men ryggskott vet jag vad det är, det jag är sjukpensionerad för heter kronisk lumbago i ländrygg, och nacke.
  Svante

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag ska hälsa och tacka dig från min make. Dina kommentarer har gett honom hopp. Sjukhuset skrev ut honom idag och nu är han hemma igen.

   Nu tänker jag kontakta tidningar och media.

   Hemikramar ♥

 22. arrami54 skriver:

  …håller med Svante ovan, vi måste bli mer medmänniskor!

  Hoppas du kan övertyga läkarna och jag antar att du misstänker diagnosen kronisk borrelia. Diagnosen är godkänd i många länder och behandling finns (som du vet antar jag!)

  Lita på din kunskap och förmedla den till den läkare du upplever kan lyssna!

  Håller tummarna och önskar ett snarast tillfrisknande för din ”jesus”…sänd min hälsning till honom!

  Varm kram!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack Thomas och han hälsar tillbaka matt och lite deppig, men ändå mer hoppfull än tidigare idag…

   Nu tänker jag kontakta media för det ska inte få vara på detta sättet i Sverige.

   Varma Hemikramar ♥

 23. superzeke skriver:

  Du skulle ju kunna ta kontakt med Åsa på ”Borrelia och TBE Föreningen i Sverige”. Just nu så går hon visst en behandling på Vidarkliniken i Järna. Vidarklinikens läkare har väl troligen kontakt med tyska läkare också eftersom det inte går så skarpa gränser mellan alternativmedicin och skolmedicin i Tyskland. Alltid något kanske och du bor ju nära och bra.

  http://borrelia-tbe.se/index.php?option=com_content&view=article&id=51:asas-historia&catid=20:tbe&Itemid=9

  eller

  http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article2429423.ab

 24. Mavera skriver:

  Jag ger dig en stor kram och allt mitt stöd! Jag vet hur det är med den sjuka sjukvården. Jag själv långsamt håller på att gå undan (då allt började för 5 år tillbaka), läkare vet inte (och vill inte veta) vad det är, medan jag blir sämre och snart kan nog inte gå längre. Men för att komma tillbaka till dig (din man), vad är det för sjukdom? Du kanske kan mejla symptom till mig, om du vill. Jag har en del medicinsk utbildning och så kan jag också forska på utländska webbsiter.
  Kram!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack för det erbjudandet Mavera och det tar jag gärna emot.

   Han har 35 symtom av 77 möjliga på en lista för Kronisk Borrelia och diagnoskravet är 20 punkter…

   Hur ser man på K B i Ryssland? Kan det vara det som du har med eftersom det leder till förlamning?

   Hemikramar kära vän ♥

   • Mavera skriver:

    Varför tror ni att det är KB? Det finns massa andra sjukdomar med liknande symtombild. Om man blev smittad av borrelia så tror jag det ska finnas antikroppar i blodet, som borde synas i ett blodprov. Jag har läst nu på ryska siter. Vid kronisk borrelia påverkas nervsystemet, det finns samband med MS. Har hittat också en medicinsk studie av en Schweizisk läkare. Det är kanske till någon hjälp. Här är länken:
    http://owndoc.com/pdf/swiss-study-ms-is-lyme.pdf
    Behandling vid KB är behandling med antibiotika, beroende på sjukdoms fas.
    Kram!

   • HEMIMAMMA skriver:

    Hej Mavera vi baserar det på hur maken mått i alla år och på en symptomlista från Svenska Borrelia och TBE-föreningen på 77 punkter.

    20 punkter var kriteriet för klinisk diagnos. Min make hade DÅ 33 symptom. Idag kan han räkna 35 symptom… =0(

    Tack så mycket för länkarna mig vän, jag ska kolla upp dem!!

    Mina varmaste Hemikramar ♥

 25. Svante Svensson skriver:

  http://www.vidarkliniken.se/
  Sökte på deras sida på borrelia, och fick inget resultat, kanske måste man ringa, och fråga. Men ett försök är det väl värt, det är ju nära.
  Svante

 26. mariadesuede skriver:

  Varför tror du att min svenska huvudblogg heter ”Finns mitt Sverige kvar?”… Nu slog du huvudet pà spiken med det här inlägget, tyvärr…

  Jag finns där om du behöver ringa mig, jag tänker pà er allihopa och skulle kunna vilja ta första bästa flyg, men jag väntar pà sjukpenningen…

  Det enda jag kan göra är att kanske fà dig att le lite pà min fotoblogg… http://quedemesphotos.blogspot.com/

  Örnkramar ♥

  • HEMIMAMMA skriver:

   Rara söta du!! ja, det hade verkligen varit skönt att ha dig här nu kan jag säga… 😦

   Jag kanske ringer dig under helgen, för nu vill jag försöka få kontakt med media och jag tro TV4 är lämpligast, vad tror du?

   Massor av hemikramar och jag ska titta in och vila ögonen på dina vackra bilder när detta lugnat ner sig! ♥

 27. Svante Svensson skriver:

  Men du det kanske inte är så dumt, om kan det skulle vara väntetid i Norge, det gör väl ingenting att man kanske mår bättre under tiden man väntar.
  Svante

 28. Svante Svensson skriver:

  ”Tyvärr så har de inte behandling för sjukdomen bara symptomen…”
  Så här skrev du om vidarkliniken, och då menade jag att om det var väntetid i Norge, skulle din man få må lite bättre under tiden, med behandling där. Förstår du mig nu då.
  Svante

 29. pluppa skriver:

  Förstår verkligen att du är trött,ledsen,förtvivlad,pissed of,
  förbannad osv………….
  Hade jag med varit i din situation 😦
  Finns inte mycket jag kan göra,känner jag,mer än sända mina tankar
  och positiva energier och lite länkar.
  Såg att Åland oxå har behandling och det är bara bullsshit att dom här i Sverige inte vet om att det finns dom som drabbas av kronisk borrelia!!! http://www.google.co.uk/search?hl=en&q=Behandla+kronisk+borrelia+i+Sverige&meta=

  http://www.lakemedelsverket.se/Sok-pa-webbplatsen/?q=Kronisk+borrelia
  Finns namn på olika specialistläkare här oxå

  http://resurs.ning.com/forum/topics/psykisk-sjukdom-kan-vara

  Du har säkert hittat och tittat på tusentals fler länkar än dessa.

  Media tror jag oxå på,liksom Maria!

  Hade en kille (det där lät visst inte bra 😉 som jag brukade handla av som hade kronisk allvarlig migrän av borrelia. Han fick bli inlagd med morfindropp emellanåt,så visst vet vården om detta.

  Dom har aldrig haft en hemi efter sig dessa läkare,så jag ser framför mig att han får intravenös behandling här (även om det inte blir i ert landsting) och sen en 100-200 dagars kur med en viss typ av penecillin som finns nånstans beskrivet under nån av länkarna här.
  Kommer tyvärr inte ihåg vilken,men det är en läkare som skriver om den i en kommentar till en människa med kronisk borrelia.

  Stora styrkekramar från trollmor och du vet att jag finns att prata med,om du vill.

  • HEMIMAMMA skriver:

   INSER DU HUR MYCKET JAG ÄLSKAR DIG MIN allra mest älskade TROLLMOR? ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

   Jag är så slut idag, så jag får inte huvudet att fungera, så jag har inte orkat titta på hälften av vad jag skulle kunna annars.

   Det är därför jag ber er ALLA OM HJÄLP ♥

   Det du berättar om här är det mest lovande och glädjande jag läst idag och om du orkar (eller någon annan som läser detta) så ber jag dig att leta upp just den specialisten du talar om…

   När det blivit mörkt och kallt inatt och maken och barnen sover, så ringer jag gärna om jag får?

   Massor av mina allra tacksammaste Hemikramar ♥

 30. […] /2011/11/25/hemimammas-kamp-i-detta-land-ar-en-hast-mer-vard-an-en-manniska-och-det-ar-inte-mitt-hem… […]

 31. kickie skriver:

  Kikar in lite här!

  Gunde har stålar så han kan betala privat vård.Okay! Han va en idrottslegend en gång, vilket klart är ett plus. Nu hoppas jag att det inte är allt för allvarligt med honom. Aliansen är inte till för vanligt folk som råkar illa ut. Finns dem som blir till sig när kronorna växer i plånboken o ju mer dem växer, desto värre blir det. Men en sak är då säker som Cornelis sjöng i en av sina visor: Du kan ingenting ta med dig dit du går. Egoisterna får förr el senare betala priset. Hycklare, inte minst hos Aliansen finns det gott om, men tro mig vännen, sanningen kommer att segra till sist. Du ska inte skämmas, utan det ska andra göra som beter sig så illa.

  Mina varmaste tankar går till dig o dina nära o kära.

 32. kao skriver:

  Måste verkligen beklaga din makes sjukdom. Man utreder inte längre, man tar inte de avgörande proverna – om inte personen är ”NÄRANDE” nog för detta iskalla samhälle.

  På akuten skickade de hem mej senaste gången UTAN att ha gjort akut röntgen. Det skulle Vårdcentralen göra – och så där håller de på i en rundgång utan dess like. Akutbesök kostar nu 350:- och sen tillbaks till VC i oförrättat ärende, remiss till specialist där väntetiden är flera månader. Osv osv. Ingen går till botten med problematuiken och den gamla läkarsannningen att SE HELA MÄNNISKAN existerar inte idag.

  Det privata tar över. Hästar och idrottsmän är prioriterade. Till och med en gammal ek som stod utanför SR.s hus i Sthlm och vaktades främst av medelklassen och överklassen med rosa pudlar, verkar vara viktigare.

  Endast vid ett regimskifte vid nästa val kan det bli ändring / OM det blir ett skifte. Men inte ens vid ett regimskifte kan vi vara säkra på någonting.

  Ursäkta, men nu börjar min dator go bananas fullständigt.

  Kram
  Kao

 33. HEMIMAMMA skriver:

  Nu har vi bestämt oss för ARENA KLINIKEN i OSLO

  http://arenaklinikken.no/default.aspx

  NU handlar det bara om att få ihop pengarna…

 34. […] AFTON!!  Jag sitter ensam i mörkret. Mina tankar och känslor är lika svarta som natten. […]

 35. HEMIMAMMA skriver:

  Nu har jag postat detta inlägg i mina viktigaste bloggar för att kunna ge uppmärksamhet åt denna fråga.

  Svenska medborgare måste få vård i sitt eget land och jämställas med andra patienter.

  De är inte inbillningssjuka.

  Kronisk Borrelia är en accepterad diagnos i övriga Europa och USA och behandlas framgångsrikt.

  Farorna med sjukdomen är verkliga. Invaliditet och död. Men det mörkas i Sverige.

  Vi måste se till att gemene man får mer kunskap om det som kan drabba dem.

  För allas vår skull. Det är vettig ekonomi och det är vettig vård och det är att bevisa människovärdet.

  En win-win situation helt enkelt

  Om bara någon tar chansen och greppar det.

 36. Sophie skriver:

  Hej! Nu har jag läst ikapp i lugn och ro, den svenska sjukvården i ett nötskal. 😦 jag beklagar verkligen det ni får gå igenom, önskar man kunde hjälpa till på något vis. Man kan inte kontakta media? 
  Säg till om jag kan hjälpa på något vis, jag har ganska många läsare i min blogg, inte lika många som dig men ganska många som man kanske skulle uppmärksamma på något vis om detta så alla vi gör så det sprids?
  Hoppas ni kan finna ro på något vis trots allt detta.
  Tänker på er!
  Kram

 37. kristallina skriver:

  Vet inte om du har kommit så långt men hittade länken till Tyska Borrelia-sällskapet. Där finns guidlines (Leitlinien) på engelska också som du kanske har nytta av.

  http://www.borreliose-gesellschaft.de/

  Klicka på Leitlinien, Information

  • HEMIMAMMA skriver:

   Hejsan Kristallina – Välkommen till min blogg!

   Jag har funnit ett ställe som kommer att behandla min make, men eftersom jag avser att bli tämligen så insatt (på expertnivå) i denna fråga i Sverige, så uppskattar jag att du gav mig denna länk alldeles enormt, eftersom alla källor till mer och ny kunskap, är fundamentala i min kamp, inte för bara min make, utan även för andra offer som lider av samma sjukdom och samma misstro som min make gjort hitintills…

   Så tack så mycket och Hemikram ♥

 38. […] Men nu vill jag återknyta till vad som hänt och varför. Hur kommer det sig att dessa omänskliga och kalla vindar blåser i vårt land och lämnar sjuka utan vård och gamla utan värdighet? Läs upprinnelsen till detta här. […]

 39. […] jag orkar inte bråka med henne, för oavsett om jag är sjuk eller inte, har vi bara pengar att försöka bota maken och vi får se vad man kan göra för sonen OM man diagnostiserar honom i Sverige. Så jag får […]

 40. […] den viktigaste drömmen vi alla delar nu – är att maken min och lille Boppan ska bli friska och att vi alla ska få en fridfull Jul utan ångest och sorg. Den friske har många önskningar […]

 41. […] 2011/11/25/hemimammas-kamp-i-detta-land-ar-en-hast-mer-vard-an-en-manniska-och-det-ar-inte-mitt-heml… […]

 42. […] GOD AFTON!! Jag har den senaste månaden skrivit om hur min familj drabbats av Kronisk Borrelia och dess följder av både ekonomiskt och annat lidande. […]

 43. […] 2011/11/25/hemimammas-kamp-i-detta-land-ar-en-hast-mer-vard-an-en-manniska-och-det-ar-inte-mitt-heml… […]

 44. […] BORRELIA ÄR EN GRYM SJUKDOM – OCH DEN ÄR ALLRA FARLIGAST FÖR VÅRA BARN. Min lille Boppan är alltså ett av dessa nu. Priset för hans del kan bli än högre än för maken. […]

 45. HEMIMAMMA skriver:

  Sitter just och tittar på en dokumentär från History Channel som heter

  ”HIGH HITLER” och när jag hör dem beskriva hans sjukdomssymptom så tror jag att han hade KRONISK BORRELIA…

  De klassiska symptomen beskrivs men man trodde han hade Parkinsons och Syfilis. Inte så konstigt då syfilis beter sig liknande som Borrelia och är en spirochet det med.

  Men syfilisprovet var negativt.

 46. […] Hemimammas kamp – I detta land är en häst mer värd än en människa och det är inte mitt hemla… […]

 47. […] om hur min familj drabbats av Kronisk Borrelia på min vanliga blogg och dess följder av både ekonomiskt och annat lidande. Nu kommer jag att lägga ut några av dessa inlägg […]

 48. […] 2011/11/25/hemimammas-kamp-i-detta-land-ar-en-hast-mer-vard-an-en-manniska-och-det-ar-inte-mitt-heml… […]

 49. yvonnelofquist skriver:

  Tyvärr så har det ännu inte blivit bättre. Men du har ju mycket välformulerad text, bra att du delar ut det igen för förnyad uppmärksamhet. Ännu bättre om du kan ställa amman till en bok i kronologik ordning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s