Hemimammas tankar – Andligheter och Gudligheter – allt under stjärnors och himlens tak…

GOD AFTON!! Kräksjukan har passerat… men nu tornar streptokockerna upp sig över min familj…

Men trots detta så lyckades jag och den lilla familjen åka till Emmas grav igår och pynta och fixa lite… Hon fick ny lykta och en vacker krans och lite nya blommor.. blå ljung och silverek… Om hon finns i sin himmel, så hoppas jag att hon log åt sina småsyskons frågor och tankar…

Häromdagen köpte jag en hjärtformad kruka och en liten blomma för varje barn jag har… Den lilla vita rosen representerar förstås Emma.

Jag var ganska trött efter helgen och slog mig ner för att titta på TV –

”Curiosity – Steven Hawking – finns GUD?”

Mycket intressant… och en hel del att fundera på.. och det som förvånade mig mest var att jag hade så lätt för att förstå och ta till mig vad man förklarade i programmet… Komplexa idéer och tankar om Vad universum är och hur det skapades… och till min besvikelse så köpte jag Stevens tankar – för i mitt hjärtas själ, så vill jag att GUD ska finnas och att min Emma ska möta mig i himmelens port…

DEL 2  DEL 3

Det är mitt livs förbannelse… vetenskap, fakta och naturlagar är den religion jag tillber, trots att mitt hjärta som så många andra, skulle vilja och många gånger, behöver tro...

Men tro eller inte, så finns det en ”religion” som roar mig, som en gång räknades som vetenskap och naturlag, nämligen astrologi

Läste inne hos SUTTECITY och blev naturligtvis nyfiken… vilket gjorde att jag gick in HÄR och läste

SKYTTENNYKELORD: Aktiv/Frihetsälskande
HÄRSKARE: Jupiter ELEMENT: Eld
TIDSPERIOD: 23/11-21/12

Den energiska Skytten är utåtriktad till sin läggning och har behov av att leva ett liv med mycket frihet och rymd. Skytten trivs bäst utan begränsningar, på resande fot eller ute i det fria.
Det finns gott om spontanitet och kämparglöd i detta ivriga eldtecken. Skytten är orädd och frimodig, alltid ärlig och rättfram. Den som obekymrat går på i ullstrumporna och verkar ta det mesta med en klackspark. Ibland kan dock Skytten av ren obetänksamhet vara en aning klumpig och taktlös. Denna frimodiga natur pratar gärna och mycket, och har en tendens att späda på sina berättelser en smula.
Skytten är den som vill vidga sina vyer, strävar efter omväxling och social stimulans. En stor kunskapstörst och nyfikenhet på livet hör till bilden. Skytten tycker mycket om att läsa, liksom att resa och uppleva främmande kulturer och synsätt. Skytten stimuleras av spänning och äventyr i tillvaron och har ofta högt flygande planer, men blir ibland överoptimistisk. Skytten vill ju så gärna att möjligheterna ska vara obegränsade. En det-fixar-sig-attityd är karaktäristiskt för detta entusiasternas tecken.
Skytten börjar ofta sin strävan efter expansion i den yttre, sociala världen, för att senare i livet söka sig mera inåt. Den nöjeslystna Skytten, som inte hunnit börja sitt inre sökande, har ett stort behov av nya upplevelser och bör se upp för rastlöshet.
Lyckobringande Jupiter är den härskande planeten. Det ger Skyttmänniskan rikligt med optimism att förfoga över, som hon frikostigt delar med sig av.
En ärlig och pålitlig läggning hör tecknet till, liksom en stark känsla för rättvisa. Skytten är varmhjärtad, humoristisk, generös och gästfri. Men välviljan och svårigheterna med att säga nej, resulterar i att denna godtrogna natur ibland blir utnyttjad eller rusar iväg och åtar sig för mycket.
Skytten har med sin entusiasm god förmåga att inspirera andra till att se de positiva sidorna i tillvaron och strävar ständigt efter att höja bildningsnivån både hos sig själv och sin omvärld. Ett intresse för språk, pedagogik, samhälls- och livsåskådningsfrågor hör i regel till bilden.
Ett fritt och omväxlande yrke, där Skytten får möjlighet att dela med sig av sin kunskap brukar locka. Vi återfinner många lärare, präster och reseledare i detta utåtriktade tecken.
Fysiskt associeras tecknet med levern, höfterna och låren.

Inte stämmer väl någonting av detta på mig?? *fnissar*

Och enligt Hawking, så kan jag ju lika gärna tro på detta som på GUD?

TUR ATT TRO ÄR JUST TRO KANSKE?

GOD AFTON!!

Annonser

67 thoughts on “Hemimammas tankar – Andligheter och Gudligheter – allt under stjärnors och himlens tak…

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Till alla som brukar läsa:

  Jag försöker att orka läsa ikapp och om jag inte tittat förbi än så är det för jag måste portionera mina krafter lite och det är inget personligt…

  Ge mig lite tid, så är jag där snart….

 2. skvitt skriver:

  Oops! herre Gud och ve och fas, du har tappat en bokstav: ”nämligen atrologi”!

  Mer kommentar när jag är klar med all läsning,
  Kram!
  /Skvitt

 3. skvitt skriver:

  Sedan min flickväns bortgång kan ja inte acceptera att allt bara är förbi när man är borta. Ändå har jag min vetenskapliga syn på världen och en Gud har jag ingen nytta av, men finns han – då djävlar har jag en hel del att ställa honom till svars för!

  Intressant är att vetenskapen numera börjar att räkna in möjligheten av parallella universa, som du vet. Att bevisa det är dock banne mig inte lätt, kanske och troligast, helt omöjligt. COBE har mätt upp bakgrundsstrålning (http://sv.wikipedia.org/wiki/Cosmic_Background_Explorer)
  men WMAP har förfinat mätningarna sedan dess (http://sv.wikipedia.org/wiki/Kosmisk_bakgrundsstr%C3%A5lning)

  Det WMAP har funnit är något som kan tolkas som ett avtryck av ett universum som ligger och ”trycker” mot vårt universum.

  Matematiska beräkningar ger utrymme för 10 upphöjt till 500 (!) universa, vilket är mer än alla sandkorn som skulle finnas i hela universum om alla dess stjärnor hade planeter som solen och alla de planeterna hade en Saharaöken!

  Fast vad som är matematiskt möjligt behöver ju inte vara sant och ett ”avtryck” är bara en tolkning!

  Jag kan aldrig acceptera att min flickvän är borta, som om Gud bara kastade henne på sophögen!
  Jag kan heller inte acceptera att det finns en himmel där hon kan vistas.
  Men jag kan inte tänka mig annat än att hon nu har gått till ett parallellt universum. det måste ju finnas någonstans dit själar går!

  Det är mitt sätt att hantera det ohanterliga utan att hemfalla till religion.

  (I mitt nästa liv ska jag bli frikyrkopastor och skapa skvittismen.)
  🙂
  Kram!
  /Skvitt

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ja om man tittar på ”Through the wormhole” med Morgan Freeman, så får man många nya tankebanor att leda hjärnan in på och i dem finns GUD på sätt och vis, eller i alla fall själen…

   Kanske själen är en microbit av GUD och alla vi som värnar själen i själva verket tillsammans BLIR GUD?

   Hemikramar kamrat ♥

   • skvitt skriver:

    Intressant filosofi!

    Det här med maskhål, wormhole, är en matematisk möjlighet, vilket inte nödvändigtvis måste vara en reell möjlighet. Oavsett vilket så avser företeelsen en effekt i och inom vårt universum, inte mellan eventuella parallella universa.

    Kram!
    /Skvitt

   • HEMIMAMMA skriver:

    Fast maskhålet är väl mellan två parallella universum eller två platser i universum?

    Titta på detta:

    Hemikram ♥

 4. skvitt skriver:

  Videon i ditt inlägg (http://hemimammashem.wordpress.com/2011/01/19/hemimammas-hem-detta-ar-den-forsta-natten-i-resten-av-mitt-liv/#comment-686) är mycket intressant och motsvarar vad jag erfor från ett föredrag för nå’t år sedan.

  Kram!
  /Skvitt

  • HEMIMAMMA skriver:

   Hans Rosling är briljant. Det skänker stort hopp att lyssna på honom och han tillhör världens 100 viktigaste tänkarna i vår tid enligt FORBES om jag minns rätt…

   Hemikram ♥

 5. sirpamaarit skriver:

  Det här med gud och tro..svårt,jag vill tro på en gud,det skulle väl kännas trösterikt och lugnande..något att luta sig mot..men jag funkar inte så..jag kan inte be,eller gå in i kyrka och tillbe en människogjord träskapelse som ska föreställa Jesus..han har nog funnits,men aldrig att jag tror på allt det som han påstods göra,jag kan tro på att han var en karismatisk människa som lyckades få med sig sina lärjungar…jag tycker annars att det är trams..nepp,jag orkar inte utveckla detta mer just nu..

  Men däremot skulle jag vilja veta var ”slutet” på universum finns? Finns det ett slut? Någonstans? Det är ju en så hisnande tanke..vad finns där långt därborta,dit inga vetenskapsmän,raketer ännu hunnit fram..är det bara i vårt tankesätt att det finns gränser och slut?
  Näh..börjar jag fördjupa mig i detta för mycket blir jag knasig..och under min livstid lär jag knappas få några svar heller!

  Det är banne mig inte lätt att vara människa! Det är kanske tanken med det hela,att vi inte ska leva för länge..för då skulle vi grubbla ihjäl oss,få mer i ”ryggsäcken” att konka på,som vi inte skulle mäkta med…allt är väl utvecklat på så sett.
  Men nog vore det kul om man kunde ”kika” ner på jorden om några hundra år efter att man själv avlidit..bara för att se vad som har hänt!
  Finns mänskligheten kvar? Teknologin…ojoj..

  Nix..nu ska Sirpan försöka hasa sig i säng=)
  Kramas igen!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Många av dína tankar här delar jag och fascineras av jag med….

   Jag hoppas att du fick sova gott. Jag somnade omgående jag skrivit färdigt, då jag har ont i halsen och har feber…

   Men mina små har varit änglar idag, så det har gått bra ändå…

   Hemikramar ♥

 6. sirpamaarit skriver:

  Hemmi..så fint ni gjorde för Emma,så vackert med blommorna..din/er lilla flicka känner säkert vilken fin familj hon har,som finns närvarande..att hon finns med er hela tiden!

 7. ghostopinion skriver:

  Fint att lräksjukan inte hindrade dig från att pyssla om lilla Emma litegrann. Tack för rörande och roande läsning.

 8. Islandsmamman skriver:

  Det är faktistkt lite festligt hur bra det passar – i ditt horoskop passar nog bara ett fåtal grejer på mig; jag gillar att läsa, är nyfiken och har rättvisekänsla.
  Skorpionen däremot, det sitter som en smäck på mig. 😉

  • HEMIMAMMA skriver:

   Vilken av dessa stjärntecken är ditt ”verkliga” tecken? alltså ditt soltecken? Du kanske har Accendenten i Skorpionen och kanske tom månen OCKSÅ, vilket skulle förklarar i så fall varför ett annat tecken agerar som soltecknet… Jag är nog 90% en Skytt så jag har nog Accendenten eller månen också i Skyttens tecken. Dock är jag inte klassiskt otrogen så som skyttar brukar vara…

   Hemikram ♥

 9. Svante Svensson skriver:

  Här får du två länkar, http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=wA3xMUueGQM

  som har relevans när det gäller intag av kalorier. Sedan en länk till kollektiv ADHD. http://www.youtube.com/watch?v=FuOyyoJxf8g&feature=related

 10. Tant Otto skriver:

  Så fint ni gjort vid graven och vilken fin hjärtformad kruka du planterat blommor i…

  ja visst är det tur att tro är just tro och att man kan tro vad man vill…jag tror att gud är allt …

  Fantastiska Eva Dahlgren…

  Ett litet boktips…läs Fjärilen i glaskupan om du inte redan gjort det…skriven av Elles chefsredaktör om hans öde!

  kram och krya på er alla…

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack för fin musik OTTO. Hon har verkligen många poänger i sin text och om jag får tillfälle så ska jag läsa ditt boktips!!

   JA, gud ÄR svår att definiera, och jag tro att de flesta har någon slags bild av vad h*n kan vara…

   Massor av hemikramar ♥

 11. mariadesuede skriver:

  Underligt hur beskrivningen av skytten faktiskt stâmde med mig…

  Jag fyller 40 àr den 29 nov… Ska se om jag kan resa till Sverige dà…

  Mina klienter uppskattar mig verkligen, jag har sà lätt att etablera kontakt med folk…

  Vi har behov av att tro, men det strider inte mot det vetenskapliga kunnandet! Sà oroa dig inte!

  örnkramar fràn en sjuk örnöga

  • HEMIMAMMA skriver:

   Du kanske har månen eller accendenten i skyttens tecken? Vad är ditt soltecken?

   Om du kan resa till Sverige då så är du mycket välkommen att bo hos oss om du inte far hem till mamma.

   Hur har du det med handen??

   Hemikramar ♥

   • mariadesuede skriver:

    Ja, vad ska man säga, jag har lärt mig att skriva med vänsterhanden iaf… Fàr se pà torsdag… Fortfarande gipsad…

    Soltecknet, det kommer jag inte ihàg…

    Örnkramar

   • HEMIMAMMA skriver:

    Soltecknet är alltså det tecken man är född i, det som avgör vilket stjärntecken man är det tecken i zodiaken som solen står i vi födelsen… i mitt fall den 21 december stod alltså solen i Skyttens tecken…

    Hemikramar ♥

   • mariadesuede skriver:

    Jag är ju skytt, men jag har aldrig tagit det pà allvar… Det är första gàngen som jag har sett att det stämde till 99%…

    Det var mycket prat om Jupiter en gàng, jag bara lyssnade och höll med, för henne var det viktigt, fast för mig var det nonsens… Fast jag respektar andras intressen.

    örnkramar

   • HEMIMAMMA skriver:

    Om det var mycket prat om Jupiter så hade du troligen Jupiter i flera hus alltså?

    Jag vet inte om jag tar det på SÅ stort allvar direkt, men det är kul att läsa.

    Hemikramar ♥

   • mariadesuede skriver:

    Jag bara undrar hur översättningarna fungerar eftersom du läser min blogg ”Une histoire d’amour”…

    Jag funderade lite pà Gud, snarare Voltaire och hans fras ”Om Gud inte fanns, dà behövdes det skapa honom” ( Hur nu den svenska översättningen är… ) Fast jag utgick fràn kärleksbehovet… Lycka till med översättningen! Bon courage avec la traduction !

    Fast jag har tydligen börjat fà filosofiska läsare…

    Bises / kramar

   • HEMIMAMMA skriver:

    Det blir lite konstig ordföljd oftast, men man kan sammanfatta sammanhanget skapligt…

    Ja, det är en välkänd fras om GUD och nog så sann för den vanlige människan både då och nu… Fast de lärde tvistar ju om han är ond eller god…

    Filosofiska läsare? jag ska titta in och se vad du menar…

    Hemikramar käraste! ♥

 12. Pinglan skriver:

  Av vad jag har erfarit på din blogg, så stämmer ju mycket överens med beskrivningen på Skyttens tecken.

  Vackra blommor i din kruka. Så härligt att dina barn vår varsinn blomma.

  Önskar dig en skön fortsatt måndag.

  Kram.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack Pinglan för att du bekräftar min självbild *ler*

   Ja, jag var med svärmor till plantagen förra helgen för att köpa grejerna till Emmas grav och jag kunde inte motstå de små söta blommorna och krukan passade som om den var gjord för just min lilla tanke…

   Jag hoppas du får en fantastisk vecka!!

   Hemikramar ♥

 13. pianick skriver:

  Baske lusker tar aldrig,slut kräk sjukan är inte kul.Inte streptokocker heller.Jag tycker inte om kyrko gårdar.Ångest liv rädd,men visst är det vackert på sitt sett.Skickar en styrke kram ni ska pigga på er.Trevlig nåndags kväll så mycket,ni orkar.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Nej baskelusker är inte roligt… och kyrkogårdar är verkligen platser med dubbla känslor… liksom kyrkor…

   Hoppas att du får en skön kväll du med!!

   Hemikram ♥

 14. Magister Stork skriver:

  Tjosan!

  För mig handlar allt om energier…eller flöden, som strömmar genom dig och mig och alla andra. När vi tittar ut mot rymden så ser vi det vi kommer ifrån och är en del av…alltet, skulle man kanske kunna kalla det.

  Vi är alla en del av det vi beskriver som Gud eller alltet, eftersom universums energier flödar genom allt och alla och när vi en dag viker in årorna för gott så kopplas vi upp…och blir en del av det stora sammanhanget eller vetandet…så vill jag tro att det ligger till.

  Vetenskapsmän kan förklara mycket, men jag gissar att människans förståelse kanske ligger på någon ynka procent mot vad vi skulle behöva för att greppa de stora sammanhangen.

  Inte har väl allt det vackra vi ser runt omkring oss skapats av en slump, det tror iaf. inte jag…fast vad vet väl en gammal Stork?

  Från en skytt till en annan…

  Ha det bäst…

  Storkis

  • HEMIMAMMA skriver:

   Hejsan Storkskytten!! *fnissar*

   Jag tror faktiskt ungefär som du. GUD är kärleken i alla människor och vi blir en del av honom när vi älskar… och anden = livskraften är energierna…

   Slump eller inte så är jag tacksam att vara här och att få uppleva all den kärlek och vänskap jag har i mitt liv.

   Massor av varma Hemikramar till min favoritmagister! ♥

 15. kickie skriver:

  Hejsan vännen!

  Va fint du gjort. Jag tror på att det finns en form av en starkare kraft, för annars hade jag inte haft det fina liv jag har. Jag sa till en god vän vid ngt tillf, (hon tror på det som står i Bibeln,)den dagen jag får se en död människa kliva upp ur graven ska jag börja tro på det o det ska ske medans jag lever. Jag föringar absolut inte andras tro, bara den är av godo.

  När det gäller Bibeln, jo då! har allt kikat i den ngn gång, så finns en del bra grejer som tex Ordspråksboken o Bergspredikan. Somliga säger att den är en vacker sagobok, skulle allt som står där vara lugn, är det väll i så fall den största bluffen genom tiderna.

  De goaste kramizar o hälsa så gott!

  PS: Nästa gång du besöker graven, tänd ett ljus från mig är du snäll! DS:

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag ska tända ett ljus från dig jag lovar ♥

   Jag har varit ”sökare” hela livet och jag har läst både Bibeln och Koranen och är fanatiskt intresserad av trosfrågor och religion och bibelarkeologi allra helst ur ett socialantropologiskt perspektiv…

   Men samtidigt är jag fanatiskt troende på vetenskapen, så det har varit en kamp ibland och jag har ju upplevt mycket övernaturligt också, så min lösning är att inte säga någonting tvärsäkert i enlighet med den filosofiska lagen att det bättre resonemanget är att man inget förlorar på att tro… och att behålla ett öppet men skeptiskt sinne…

   Hur man nu får allt det att hänga ihop… men det funkar för mig i alla fall…

   Hemikramar ♥

 16. kickie skriver:

  Det ska vara lögn o inget annat, Tryckfelsnisse har varit i farten igen. Va skönt att ni mår bättre.

  • HEMIMAMMA skriver:

   SJÄLVKLART

   Ja, de övriga är helt friska nu. Nu ska jag bar bli av med halsont och feber, så är jag i full vigör igen., jag har fått avstå träningen i några dagar nu…

   Hemikram ♥

 17. Johnny skriver:

  Naturligtvis kan jag inte låta bli att blanda mig i detta 🙂
  För det första är jag inte alls förvånad över att de tankegångar Hawking har på ett sätt är lättare att tillgodogöra sig kring livets uppkomst och Gud än den osynliga världens existens. Han bygger ju på ett resonemang som vi lever i hela dagarna och som vi har en kropp som är designad för att reagera på vad vi ser, hör tänker eller känner. Som mitt barnbarn sa inför sin döde morfar:”Det är inte kroppen som far till himlen, det är själva levandet.” Barnet hade en insikt som vår kropp inte kan processa, det är då lättare att ta emot den tro Hawking lever med. Ja, jag menar tro. Hans ”M-teori” bygger på straängteorin som båda skulle ge en totallösning på hur tillvaron kan uppstå ur ingenting. Hans resonemang bygger i sin tur på Einsteins allmänna relativitetsteori som har antagits vara en oumkullrunkelig vetenskaplig sanning.
  SÅ PLÖTSLIGT, bara för några månader sedan gjordes det ett försök i Cern som visade att en partikel (neutrino) faktiskt I STRID MED vad vi trodde var fastställd vetenskap kunde röra sig fortare än ljuset. SIC!

  http://www.svd.se/kultur/understrecket/einsteins-teori-moter-storsta-hotet-hittills_6546865.svd

  Jag citerar ett kort stycke ut artikeln så går det att se detta med ännu större tydlighet:

  ”Antydningar om att något varit i görningen har dykt upp tidigare, till exempel vid studiet av en stjärna som för 168000 år sedan exploderade i en närbelägen galax. År 1987 nådde strålningen från den supernovan till slut fram till oss. Jorden träffades av en störtskur av fotoner och neutriner. Det märkliga är att neutrinerna nådde fram några timmar före fotonerna. Det förklarades dock med att de flyktiga neutrinerna gav sig iväg först, medan fotonerna först måste klättra upp till ytan på stjärnan. På det sättet fick neutrinerna ett försprång redan från start. ”

  Vad jag vill säga med detta är att det vi kallar vetenskap ännu inte har lämnat trons område, om det så uttalas av Steven Hawking. VI TROR, DET ÄR BARA MÅLET FÖR TRON VI MÅSTE VÄLJA.

  Erfarenhetsmässigt vet jag att Gud är verksam, men universum är som Ferlin skriver ”Stjärnorna kvittar det lika, om någon är född eller död”! Så är det inte i den osynliga världen.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag kan inte motsäga någonting i detta och i mina inre bilder så finns det plats för en andlighet som kan kallas GUD för enkelhetens skull… en kraft eller energi eller vad man nu vill kalla det…

   Men samtidigt vill jag inte avfärda vetenskaperna och kvantmekaniken… och det fascinerande fortfarande för mig, var att JAG som INTE är någon hejare på matematik kunde förstå och ta till mig dessa komplicerade modeller. Det är ju enklare att förstå och ta till begreppet GUD känner jag…

   och visst ska du blanda dig in i detta. Du är mycket välkommen 😉

   Hemikram ♥

   • Johnny skriver:

    Antingen har jag inte varit tydlig nog när jag skrev eller också har du inte riktigt greppat det jag försökte säga.
    Jag ska försöka nämna några andra saker. GRUNDTANKEN i det jag försökte skriva är att jag inte på något sätt avfärdar ”vetenskaperna”, men allteftersom tiden har gått, har jag börjat inse rejäla brister i i det vi kallar vetenskaper. Många, kanske de allra flesta ser vetenskap som absolut kunskap, vilket det inte är. Mitt exempel i kvantfysik var att inte ens Det som ansetts fastställt fasta postulat nu i närmare 60 år och utgått från Einsteins relativitetsteori av allt att döma inte häller. Vi kommer att tvingas omvärdera hela vår moderna världsbild.
    Strängteorin är skapad för att komma runt en del anomalier som uppstår när man inte har fått ihop två olika modeller: Den allmänna relativitetsteorin och kvantmekaniken. Det är inte bara en person eller ett universitet eller en vetenskap som lever på detta(Einsteins teorier) idag. Inte kan dom hur som helst acceptera att hela den modellen är på väg att spricka. Hawking som har vidareutvecklat M-teorin från Witten som var först på plan med detta som i grunden kom från den relativa relativitetsteorin [Stulet ur wikipedia: ”Enligt dess skapare Ed Witten står M i M-teori inte för något bestämt. Det har förekommit förslag som magic (magisk), matrix (matris), mystery (mysterie) och mother (moder). Även att M skulle vara ett upp och ner vänt W för Witten har föreslagits.”]
    DET HELA BYGGER PÅ OPRÖVADE ANTAGANDEN OCH ÄR DET ENDA SÄKRA INCITAMENT SOM FINNS TILL EV. PARALLELLA UNIVERSA, som idag lärs ut som ”vetenskap” redan på gymnasienivå.
    VARFÖR? Jo, för att det finns en massa vetenskapsmän som lever på dessa modeller som inte kan släppa idéen eftersom det ligger så mycket pengar i den.

    Att det var så lätt att följa Steven Hawkins resonemang är varken hans förtjänst eller hans logiska ”tänk”, inte heller din eller min eminenta intelligens. Utan det faktum att lägre studerade ”vetenskapsjournalister” som reducerat vad de fattat till en enkel modell som är lätt att överföra. Så tror vi på det och förlorar vårt kritiska tänkande! Det kallas då för populärvetenskap!

    OM DET SLUTAR JAG HÄR!
    Du har ju själv erfarit hur ”verifierad” vetenskap skyddats för att det ligger pengar i att hålla fast vid gammal tro. JA, jag skriver tro, för det är detta det är. Att utfärda ett pris som svensk folkförförare till Dr Dahlqvist är inget annat är en befäst tro pga propaganda från de som sitter i styrelserna på företag som producerar transfetter. VAD DRIVER? PENGAR!

    Så vad jag försökte säga var att det vi kallar vetenskap inte är är så fastställt som folk i allmänhet tänker sig. Vi lär våra barn vetenskapliga ”sanningar”, vi tror på vetenskap bara det står rätt titel under texten.

    Kan du din vetenskapsteori är det hyggligt lätt att identifiera felresonemang, men men står det sjukpensionär under kritiken lämnas den utan motivation.

    VAD JAG TILL SLUT VILLE FRAMFÖRA:
    Nej, jag är helt klart vetenskapstroende, i annat fall hade jag aldrig kunnat skriva det jag gjort här. Därigenom är jag också vetenskapskritiker.

    ALLTSÅ:
    Det vi kallar vetenskap har lika mycket att göra med tro som Min tro på Bibeln. Den har jag i varje fall testat och sett att den funkar samtidigt som jag är övertygad om att det finns bitar i min tolkning som är lika galen som de tolkningar av ”vetenskap” som jag har givit exempel på här.

   • HEMIMAMMA skriver:

    Jag förstod dig alldeles glasklart och vi resonerar helt lika om kriterierna för både tro och vetenskap. man ska ha ett kritiskt men öppet sinne i fråga om allt tycker jag.

    Naturlagarna är empiriska och behöver inte ifrågasättas, men de övriga teorierna är just teorin än så länge, och som du påpekade, tom Einsteins ifrågasätts numera…

    Hemikramar ♥

 18. alvfe skriver:

  Jag blir rörd och t.o.m lite glad att se din underbart vackra sten på graven .. liggande i gräset ..en sån ömhet vilar över den ♥ !

  frågan om GUD ..mm ja GUD vilken fråga 😉
  Skulle säker vara passande att jag avslöjar här hur många universitets poäng jag har i teologi ,religionshistoria,relpsykologi,feministisk teologi ,religionsfilosofi ..
  (**i alla fall lika mycket el mer än vanliga präster har )
  Det gör att jag har diskuterat frågan nästan färdigt.
  .iaf inte vill debattera den nåt mer .
  ** en balans mellan kunskap och upplevelser,
  nåt man behöver leva sej igenom , meditera sej fram till och man kan nästan enbart tala om gud på ett symboliskt metaforiskt sätt ..
  en bok om bibel textforskning jag tycker alla borde ha läst är :
  Hon får inte glömmas av Elisabeth Schössler Fiorenza Feministiskt exeget forskare & teologie doktor
  alltså i hur bibeltexterna tillkom ,
  vilket urval som gjordes,när och av vem ?
  Bl a om aposteln Teklas texter ,och brev ..texter som hittats ..

 19. thinkis skriver:

  Hej
  Tänkte kolla in och lämna ett livstecken. Vansinnigt längesen jag lämnade nån kommentar känner jag.
  Vad fint ni gjort vid Emmas grav! Jag hade tänkt åka till mammas grav men helgen har varit alldeles för tuff ångestmässigt för att klara av det, vi var och gjorde fint där för några veckor sen, så jag hoppas det ser bra ut nu med.
  Krya på er hela familjen nu, hösten är eländig med alla förkylningar o baciller som släpas hem!
  Kram

  • HEMIMAMMA skriver:

   Hejsan!! så roligt att se ett livstecken!

   Tack för dina fina ord om Emmas grav och det viktigaste är ju att vi har dem i våra hjärtan, så tänk inte på ångesten!

   Jag hoppas att du får vara frisk och jag hoppas att du orkar blogga igen?

   Hemikramar ♥

 20. HEMIMAMMA skriver:

  En skrämmande artikel om barnmat och cancerframkallande antimögelmedel:

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4787896

  ”Ett av de värsta cancerframkallande gifterna i världen har hittats i barnmat som tillverkas av det svenska barnmatsföretaget Semper.

  Företaget gick ut med ett pressmeddelande för drygt en vecka sedan om att de återkallar en del av sina produkter, men där sades ingenting om vad det var för ämnen.

  Semper valde att inte berätta att det handlade om Aflatoxin, ett starkt cancerframkallande mögelgift.

  I stället meddelade företaget endast att mögelämnen hade hittats, detta för att inte skrämma kunderna, uppger Sempers kvalitetschef Stina Björneholm.

  ”Semper återkallar Småfolk Fruity Stix Banan och Dadel samt Småfolk Oat Stix/Oaty Stix Äpple och Hallon, eftersom de kan innehålla spår av mögelämnen.”

  Så stod det i det korta pressmeddelandet som barnmatsproducenten Semper skickade ut den 28 oktober. ”Kan innehålla spår av mögelämnen”.

  Olika tidningar i landet skrev om detta men det har hittills inte framkommit vilka mögelämnen det handlar om, och inte heller hur höga halter som hittats.

  När Ekot ringer upp Semper svarar kvalitetschefen Stina Björneholm så här:

  – Nivåerna ligger strax över barnmatslagstiftningen så det är inga alarmerande höga nivåer men det är över lagstiftningen och då vill vi ta hem de här, säger Stina Björneholm.

  Vilka mögelämnen är det?

  – Det här handlar om två olika mögelämnen, det ena heter Aflatoxin och det andra heter Ochratoxin, säger Stina Björneholm.

  Aflatoxin och Ochratoxin är inte vilka mögelämnen som helst. Det är gifter, så kallade mykotoxiner. Speciellt Aflatoxin är det enda mögelgift som bevisat kan framkalla levercancer hos människor.

  – Aflatoxin är ett väldigt potent gift kan man väl säga. Om man jämför med olika ämnen så är Aflatoxin det mest potenta ämnet, säger Lilian Abrahamsson-Zetterberg, toxikolog på Livsmedelsverket.

  Finns det några dosnivåer som är ofarliga när det gäller Aflatoxin?

  – Nej, det gör det faktiskt inte, säger Lilian Abrahamsson-Zetterberg.

  Tidigare i år återkallades Sempers gröt och välling eftersom höga halter av Aflatoxin hade hittats. I de nu återkallade snacksprodukterna ligger halterna strax över gränsen för vad som är tillåtet för barn.

  Exakt hur mycket över gränsen vill företaget inte säga.

  Varför berättar ni inte för allmänheten att det är just Aflatoxin och Ochratoxin som har hittats i de här produkterna?

  – Det är så pass specifika ämnen så vi tycker att det är viktigare att gå ut och säga att det är ett mögelämne, då förstår människor att. Alla vet att man inte ska äta mögel, säger Stina Björneholm.

  Det är inte lättare för människor att förstå om de hör att det är ett gift?

  – Nej, det är så låga halter och vi vill inte skrämma föräldrar med att det är gifter, säger Stina Björneholm.

  Semper ska nu göra ytterligare analysprover på de här produkterna. Toxikolog Lilian Abramsson Zetterberg på Livsmedelsverket tycker att företaget borde ha sagt vad det handlade om.

  – Ja, jag tycker att det hade varit enklare om man talar om vad det är för ämne, säger Lilian Abramsson-Zetterberg.”

 21. suttecity skriver:

  Kikar förbi igen och lämnar lite spår 🙂

  Otroligt fin sten måste jag säga, mycket kärlek i den!

  Jag tror vi påverkas väldigt mycket av planeterna och hur de står när vi föds och hur vi påverkas när det går runt och aktiverar oss olika delar på året. Vissa planeter stöter vi ju bara på en gång i livet och då brukar det hända saker. Anna G gör det så bra i sina horoskop så man kan förstå sig själv mycket bättre. Det var liksom svart på vitt. Blev riktigt full i skratt när man läser på de som lagt upp horoskopet här på bloggen, det är många som man bildat sig en uppfattning om med det som har skrivits och ja, det är inte många inte som försöker göra sig till andra än vad de är när man nu läser horoskopet 🙂 Anna förklarade dock att man har en personlighet i det tecken man är född i och tänker man sig en pil rakt bakåt på horoskoptavlan så kommer en motsats finnas där och själv har jag Vågen som motpol…. hej hopp.. En Tvilling som vill ha snabba ryck, ombytlighet och allt som hör till och samtidigt ha Vågen att brottas med… Oj oj oj sa hon när jag var där – detta kan inte kännas lätt alla gånger… VAD kan hon ha menat med det? 😀

  Nä någon Gud tror jag inte på, de är nog fler om saken på andra sidan. 1996 när jag kom i kontakt med det första gången så började jag inse att de som går före oss finns där och stöttar, pushar och tröstar när livet behöver. De gläds med oss, älskar att busa lite och ja det känns bara tryggt. Börjat kika lite mer på det här med änglar också, det är ju nästan en egen ”rörelse” men de finns ju där parallellt med andevärlden.

  Hoppas att du piggar på dig nu och kommer på benen igen.

  Krya-Kramar!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack för dina fina ord min vän, de gör mig rörd.

   Det finns så mycket i Vår Herres hage som är så stort och svårt att greppa… men det är verkligen intressant att lyssna till olika tankesätt kring saker som faktisk påverkar oss alla…

   Enligt min erfarenhet, då jag studerade astrologi under en period i mitt liv, så tror jag hon syftade på Vågen berömda velighet, att inte kunna bestämma sig och att noga väga allt mot varandra i kombo med tvillingens kvicktänkta uppflammande passioner för saker inte kan vara lätt?

   Idag har jag ont i hela kroppen och blixtrande huvudvärk… jag kunde inte träna idag heller… och det gör mig deppig.

   men jag hoppas att det vänder i morgon…

   Hemikramar ♥

 22. Svante Svensson skriver:

  Jag vet inte om du gör rätt när du inlåter dig i tros frågor, du skrev att du hade ett raffset i garderoben du gick och blängde på.
  Svante

  • HEMIMAMMA skriver:

   Menar du att man inte kan diskutera sex och eller religion i samma blogg? 😆

   Jag måste ju skriva om det som mitt sinne behandlar vare sig det är sex, tokigheter eller klokskap. Allt finns ju i min personlighet…

   Sedan ÄR jag nyfiken på hur andra tänker… skyll på att jag är Skytt *fniss*

   Hemikram ♥

   • Svante Svensson skriver:

    Nej då, för mig får man diskutera vad som helst tillsammans, bara mitt skrivbord lämnas utanför. Försökte bara skoja till det lite.
    Svante

   • HEMIMAMMA skriver:

    Men om jag vill diskutera ditt skrivbord då? Vart ska jag vända mig då? Skrivbordsrytteriet?

    Skoja på du, jag raljerar så gott jag kan tillbaka även om jag ofta står mig slätt gentemot dig 😆

    Vad ska jag skylla på i det fallet? Inte att jag är skytt i alla fall… =0)

    Hemikramar ♥

 23. kramgoaullis skriver:

  Jag lyckades inte ta mig iväg på alla helgona dagen :-(. Jag var för uschlig för det..

  Men jag tände min lykta här hemma och maken hade gjort en fin dekoration av mossa,ljung och prydnadskål runt en marshallhållare som han har bytt marshall konstant i hela helgen så det har brunnit så fint där!

  *lämnar av både bafucin och strepsil och en termos med varm dryck* KRYA PÅ DIG!

  *läkande gokramar ♥*

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack så mycket för medicinerna, *jag blev särskilt glad för blåbärsteet* jag har inte riktigt lika hög feber ikväll som gårdagen…

   Jag hoppas verkligen att det ska vända i morgon för jag är hjärtligt trött på att vara under isen.

   Min svärmor gav mig en vit ljuslykta för ett år sedan att tända bredvid det lilla rådjuret som ligger i trädgården.

   De dagar när jag inte orkar/har råd/kan åka till Emmas grav, så gör jag en liten ceremoni där i stället och jag känner att det är minst lita vackert och viktigt.

   Så det du och maken gjorde var jättebra tycker jag! Jag vet ju så väl varför du inte orkar åka till kyrkogården…

   Låt oss nu hoppas och tro att vi friska på oss ordentligt, eller hur??

   Varma goa Hemikramar ♥

 24. Gunnar skriver:

  Min gudstro är enkel och okomplicerad. En slags trygg barnatro.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Det kan verkligen var tryggt och skönt att ha en okomplicerad syn på tillvaron. Vare sig GUD finns eller inte i den.

   Moraliskt blir inte tillvaron svår heller, känns det som…

   Hemikramar ♥

 25. Andromeda skriver:

  Att tro ligger i människans natur har jag läst, men någon Gud tror jag inte på…
  Kram

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ja, många saker ligger i människans natur… även ondska om man är krass… och i det perspektivet blir det svårt att tro på GUD och är väl det största motargumentet i mina tankar…

   Hemikramar ♥

 26. Uffe skriver:

  Vetenskap och religion är väl inga motsatser eller? Kanske om man är bokstavstroende.
  Även om jag ibland har justerat min tro på det som vetenskapen inte kan förklara så är det just det, min tro.
  Och min tro säger att livet likt energi inte förstöras, det ändrar bara form.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Det var tankar som är besläktade med mina egna. jag säger inte heller att det ena utesluter det andra, utan det är Stephen Hawking som utesluter GUD ur ekvationen och när man lyssnar på programmet så kan man förstå varför… men det betyder inte att han har rätt…

   Det enklaste är nog att säga att GUD bor i alla oss som har kärleken för ögat?

   Hemikram och tack för ditt besök,. det är alltid roligt att se nya ansikten.

 27. BS Jasså du med ???
  Tackar , skyndar mig att göra detsamma.

  Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s