Hemimammas kamp – Människovärdet minimeras alltmer, en pessimistiskt allvarlig rapport.

GOD AFTON!! Helg och humor i all ära, men nu är den över och nu är det dags att rulla upp ärmarna igen…

Det är dags för en ”realitycheck” insåg jag när jag läste bloggarna på kvällarna i helgen…

Många ämnen tas upp och nu vill jag adressera några av dem

Alldeles nyss såg jag Michael Moores  ”Capitalism – a love story” TV Canal +

och just nu visar de filmen ”Påven Johanna”  (en verklig historia)

*

Den ena representerar att vi ska hållas fattiga och maktlösa och den andra att vi ska hållas okunniga och ojämnbördiga. Så att de med verklig makt – i lugn och ro kan njuta av vad de skördat från vårt slit till beklagligt slut…

Och BÅDA talar om det som historien förträngt och samtiden förtränger…

MÄNNISKOVÄRDET

Jag ser mycket frustration och ilska över händelser i vår nutid och hur vissa saker tycks ha försvunnit från den samhälleliga kartan… Jag tänker förstås på FÖRSÄKRINGSKASSAN och Alliansens allmänmänskliga inställning till sina medborgare, som tärande och inte närande. Liksom hur den parasiterande bankindustrin fortsätter att styra och ställa med världen och ekonomierna…

Det är alltid roligt med återkoppling till vad man skriver och ”SVEN TYCKER” skriver ett inlägg om, trots att man vaknar positivt inställd till den gryende dagen, hur pessimistisk man blir varefter en dag går och man får bekräftat gång på gång att egoismen och dess effekter och konsekvenser ointagligt tycks behärska både media och världen och människors sinne.

”Sedan en tid tillbaka stiger sjuktalen i Sverige. Huvudanledningen till detta är alla sjuka människor som tidigare slängts ut ur sjukförsäkringen pga den s.k. Ättestupan. Sjuka människor har inte längre rätt till sjukpenning eller sjukersättning eftersom dom varit sjuka för länge. Men det har visat sig att de flesta är så sjuka att Arbetsförmedlingen konstaterar att dom inte kan stå till arbetsmarknadens förfogande pga sina sjukdomar och handikapp. Alltså får Försäkringskassan tillbaka dom igen efter en tid. Och därför ökar nu sjuktalen eftersom flera återvänder än nya passerar tidsgränser och slängs ut. ”

En av grundorsakerna därtill står att finna i en syn på samhällets och individens inbördes roll, som Alliansen finner Gudi behaglig och som vanligen döljs i skuggorna, men som vid sällsynta tillfällen av enfald, eller brottslig högfärd, avslöjas av vad för oss dödliga kan tyckas vara, en djävulens gärningsman, men som i detta fall är en HÖGT respekterad PROFESSOR.

MARIAN RADETZKI  *  offret som blev en gärningsman…

SE KLIPPEN DU KOMMER ATT BLI SKRÄCKSLAGEN – ända tills du inser att det han talar om REDAN ÄR HÄR!!

Del två lika upprörande:

Det han efterfrågar i klippen som är från MÄRK VÄL: 1997 är något som även kan illustreras med det  Syster Frida skriver i sin blogg:

”Varför är vi inte förvånade? Jo för att det är väl känt att välbärgade får bättre vård än andra. Vi ”på golvet” kan vittna om att tex läkare och deras familjemedlemmar får röntgenundersökningar, mediciner och fler inneliggande dygn jämfört med andra. Och vi alla vet att det lönar sig att heta Von Märkvärdig om man vill ha något i vården jämfört med att heta Abdullah. Jag skulle säga att den som får bäst vård är en vit man med högskoleutbildning. Sedan kommer en svart högutbildad man, en vit kvinna och sist en svart kvinna.”

Skvitt har en del att berätta om läkarnas och läkemedelsbolagens oheliga allians, vilket förtjänar att beaktas i sammanhanget.

I några veckor har hundratals människor demonstrerat vid Wall Street i USA, vilket fram tills idag har talats mycket tyst om om ens över huvudtaget i västmedia. Vår egen GHOSTOPINION och SKVITT har hållit oss uppdaterade genom att söka andra källor än gammelmedia. Kanske så är demonstranterna inspirerade av just Michael Moores film. Men nu sker massarresteringar och hur det slutar är det inte säkert att vi får veta (även om vi litar på att Ghost gör sitt bästa) som Skvitt lakoniskt konstaterar:

”Det är inte viktigt för våra kapitalistiskt ägda mediadrakar, main stream media, att rapportera om folk som reser sig upp mot makten, mot kapitalismen, mot den sanna, den verkliga och den farligaste diktaturen! Det är snarare ödesdigert för de kapitalister som äger massmedia att låta folkets röst och rörelse komma till tals.”

Nu vill jag påminna om vad dessa kapitalistiska krafter stjäl ur och förvanskar av våra trygghetssystem:

PENSIONSSYSTEMETS HISTORIA  (väldigt bra artikel av Seniorenas Parti SPI) Läs vidare där.

”Den allmänna tilläggspensionen (ATP) infördes efter en rådgivande folkomröstning 1957. Togs i Riksdagen 1959 och infördes 1960. Den röstades igenom med en rösts övervikt. En Folkpartist röstade med Socialdemokraterna. Det skedde inte utan strid. Det bildades långa demonstrationståg mot ATP. Man var rädd för fonderna skulle ta över svenskt näringsliv och socialisera samhället. Stora tjänstemannagrupper hade redan en tjänstpension, som betalades av det företag, som de arbetade i.  Denna avvecklades i och med att ATP infördes.  Den gamla Folkpensionen var kvar.  ATP var en tilläggspension.”

FÖRSÄKRINGSKASSAN:  (mycket utförlig artikel i ETC) Läs vidare där.

I dag har inte alla rätt till sjukförsäkring. De som saknar SGI (sjukpenningsgrundad inkomst) kunde tidigare få ett lägsta garantibelopp från Försäkringskassan vid långvarig sjukdom, men i dag är de hänvisade till socialtjänsten. Den gruppen har ökat, eftersom arbetslösheten har ökat, och det drabbar särskilt unga, studenter, invandrare och andra som har varit borta från arbetsmarknaden ett tag. Andra blir utförsäkrade och kommer inte tillbaka.

– Om allt färre omfattas av sjukförsäkringen, då håller vi på att avlägsna oss från det som var grundidén med de här allmänna socialförsäkringarna, nämligen att alla skulle omfattas. De hade ett socialt syfte – att utjämna statusskillnader i samhället, säger Rafael Lindqvist. – Sjukförsäkringen kanske inte är samma tydliga rättighet som den var för bara tio, tjugo år sedan. Nu görs striktare bedömningar av rätten till sjukpenning och av arbetsförmågan. Om man inte kan arbeta får man lita till alternativen – försörjningsstöd eller nätverk, i första hand familjen, säger Rafael Lindqvist.”

SÅ OM DU MÅSTE LITA TILL DIN FAMILJ I STÄLLET FÖR TRYGGHETSSYSTEMEN?

DINA BARN VÄXTE UPP PÅ DAGIS. MED MEDFÖLJANDE ALLTMER UTTALAD EGOISM OCH ”FÖRVERKLIGA DIG SJÄLV

DINA FÖRÄLDRAR SITTER PÅ HEMMET SOM SISTA GENERATION SOM HAR SETT ÅTMINSTONE EKONOMISKA FÖRBÄTTRINGAR I SIN LIVSTID ÄVEN OM KAFFET ÄR SLUT OCH INLÅSNING ÄR ETT ALTERNATIV.

PENGARNA FÖRSNILLAS AV KAPITALBOLAGEN OCH VI ALLA FÅR BETALA PRISET.

VEM SKA TA HAND OM DIG OCH BETALA FÖR DIG NÄR DU BLIR GAMMAL?

ÄR DET MÄNNISKOVÄRDE??

GOD AFTON!!

45 tankar om “Hemimammas kamp – Människovärdet minimeras alltmer, en pessimistiskt allvarlig rapport.

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Lyssna på detta:

  ”Capital punishment means that those without capital gets the punishment”

 2. HEMIMAMMA skriver:

  Denne man fick Fredspriset – VARFÖR?

 3. skvitt skriver:

  Bra inlägg!
  Kram!
  /Skvitt

 4. […] Hemimamma tar ett helhetsgrepp på problematiken och av det skälet är det i högsta grad värt att läsa henne. […]

 5. carola skriver:

  Tack för din kommentar hos mig..
  Alltid kul med nya människor som kikar in…

  Varma kramar

 6. mariadesuede skriver:

  Jojo, nu gàr det bara utför… Fast hoppet fàr aldrig försvinna!!!

  Hmm… Minns du mitt svart-vita fotografi pà cykeln vid bron? Det har publicerats i Le Parisien!!!

  Örnkramar ♥

 7. kickie skriver:

  Hejsan vännen!

  Det är mkt djäkelskap o ruskigheter som sker. Det går inte o hålla på o arrangera sig i allt. Det finns mkt som är åt helsike orättvist, men vad ska tex du el jag kunna göra åt det? Ja bara undrar.

  Ha de gött o hälsa fam så mkt.

  De goaste kramizar!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag/ vi borde rimligen kunna göra mer än fattigt folk i början av 1900 talet, eller hur?

   Det viktigaste är väl att medvetandegöra verkligheten för fler av ”Det Sovande folket”??

   Det är i alla fall vad jag försöker att göra…

   Hemikramizar ♥

 8. Andromeda skriver:

  Tack för ditt inlägg du kloka kvinna!

  Marian Radetzki tänker jag inte titta och lyssna på! Honom har jag inte mycket till övers för…

  Regeringen har lyckats skrämmande väl med att genomföra sin politik. Tänk OM ”vanligt” sunt förnuft vore vanligt? Då skulle det inte vara som det är…

  Kram

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack för ditt uppmuntrande svar. Jag kände mig ganska missmodig av att så få verkar bry sig??

   Du räddade min dag vill jag säga =0)

   Du känner alltså till Marian Radetzky sedan tidigare? Jag har haft med klippen mellan jämna rum i snart två år…
   allt i förhoppningen att allt fler ska upptäcka var Alliansens idéer kommer ifrån.

   Tack för din vänliga kommentar, den betyder mycket för mig!

   Hemikramar ♥

 9. alvfe skriver:

  Bra sammanfattning ..alla de centrala punkterna med …en hel universitetskurs i sej ,vad alla borde vara informerade ..om ,veta och ta ställning till ….

  Ytterst beklagligt ..men tyvärr sant

  ”Den ena representerar att vi ska hållas fattiga och maktlösa och den andra att vi ska hållas okunniga och ojämnbördiga. Så att de med verklig makt – i lugn och ro kan njuta av vad de skördat från vårt slit till beklagligt slut…”

  Jag är lessen för att det inte alls tillsvidare har gått att lära / diskutera ..ge vidare de här insikterna till mina barn..fast de nu är vuxna

  ..förresten tur att jag orienterat mej tidigare ,det hade varit en för svår läxa att snabbt lära in

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack Alvfe för dina fina ord. De är viktiga för mig och styrker mig i min föresats att fortsätta att informera om tingens tillstånd.

   Jag förstår att du är ledsen att du inte kunnat påverka dina barn (vem vet du kanske påverkat mer än du vet?) men DU förstår i alla fall, det är det viktigaste.

   Massor av hemikramar ♥

 10. HEMIMAMMA skriver:

  ”Kring konungen med Guds nåde och hans anförvanter har i alla tider uppblommat en rik flora av servilitet och inställsamhet, kryperi och allsköns fjäsk.”
  /Vilhelm Moberg/

 11. HEMIMAMMA skriver:

  Läste inne hos Kyrkis om Kungens senaste fadäs…

  http://kyrksyster.wordpress.com/2011/10/03/nu-har-han-gjort-det-igen-suck/

  Min kommentar:

  Jag är övertygad att han var ditskickad av regeringen med deras godtycke. Anledningen finns i denna korta mening som jag citerar från Lena ”jag vill ha din röst” Mellins artikel:

  ”Sverige har diplomatiska förbindelser med Saudiarabien. Under det senaste året har landet klättrat till Sveriges 20:e viktigaste exportland. Under första halvåret i år ökade försäljningen dit med 22 procent.”

  Det är naturligtvis belöningen eller förskottsbetalning på någon stororder i industrin.

  Jag blir naturligtvis arg att han ÅTERIGEN gör bort sig, men denna gång är jag mer upprörd av Regeringens förnekande av att känna till resan….

 12. kramgoaullis skriver:

  Ja vad säger man? Du sa det så bra med ditt inlägg..

  *Ulliskramar ♥*

 13. tantmajsan skriver:

  Även om jag inte använder min egna blogg i dessa syften så håller jag med dig till punkt och pricka. Mina barn är också uppfostrade i den andan, alltså solidaritet och lika värde, och jag påpekar och diskuterar ofta hur det blivit för oss som är sjuka.
  Marian är också någon jag berättar om, i rent skräcksyfte. Vi måste alla belysa att dagens värld är helt fel ute, kan räcka med att berätta hur man själv har det, tyvärr har alltför många stuckit huvudet i sanden, tänkt att detta gäller inte dem, men jag tycker att det långsamt har börjat vända, t om de som varit råmoderater diskuterar annorlunda, så hoppet behåller jag.

  Och jag bugar inför dig som orkar fortsätta att berätta.

  varm kram

  • HEMIMAMMA skriver:

   Inte ska du buga inte… Det är ju du och alla andra som stöttar som ger mig kraft att fortsätta att berätta och lyfta orättvisorna, gång på gång.

   Jag hoppas också att folk ska ha förstått vid detta laget, men jag vågar inte vila på mina lagrar, för då kanske de somnar igen…

   Jag kommer att fortsätta att försöka att väcka dem.

   Massor av Hemikramar ♥

 14. HEMIMAMMA skriver:

  Läs detta hos Ghost alla ni som inte förstår varför vissa av oss reagerar fruktansvärt på USAs angreppskrig på Libyens folk.

  http://ghostopinion.wordpress.com/2011/10/03/ghostpalestinierna-straffas-for-att-de-vant-sig-till-fn-2/

 15. Johnny skriver:

  LYSSNA PÅ Marian Radetzky, så förstår du sambandet nedan, men känner du inte för det så slipper du ju!… Men ”lagen” är kärlekens kärna!

  ”Ingen tjänare kan tjäna två herrar. Antingen kommer han att hata den ene och älska den andre eller att hålla fast vid den ene och inte bry sig om den andre. Ni kan inte tjäna både Gud och mammon.” (Luk 16:13)

  ”Genom att laglösheten tilltar kommer kärleken att kallna hos de flesta.” (Matt 21:12)

  • HEMIMAMMA skriver:

   Marian Radetzky är Mammons eller djävulens tjänare enligt min mening… och hur man kan stoppa det han förespråkar övergår min kapacitet och ev förstånd, och till en kristen kan jag fråga, ”Hur kan GUD tillåta?”

   Hemikram ♥

 16. skvitt skriver:

  Här är en låt som jag rekommenderar.

  Och hur kom det sig att jag kom på det då? Svaret finns att söka här i kommentaren:
  https://hemimammashetsiga.wordpress.com/2011/10/05/hemimammas-kamp-kungen-ska-framja-exporten-men-sveriges-viktigaste-exportvara-genom-tiderna-ar-en-person/#comment-18187

  Men glöm för all del inte att läsa själv inlägget för sammanhangets skull!

 17. Jag skriver:

  Som jag har skrivit tidigare så har jag med min utmattade hjärna svårt att läsa långa inlägg med mycket information och länkar. Jag har läst valda delar här och tar fasta på det du skriver och citerar om sjukförsäkringen. Jag instämmer helt. ETC har skrivit en hel del om detta. Jag tog kontakt med Johan E inför de första utförsäkringarna vid förra årsskiftet och han och Sten L skrev ju då en artikel som även publicerades i Expressen och som ofta citeras. Det känns gott att ha bidragit på det sättet, jag orkar inte så mycket annars.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Du är fantastiskt modig tycker jag!! Klart är att du verkligen gjort skillnad och en insats, jag är avundsjuk på =0)

   Det gör inget att du väljer de bästa bitarna, jag förstår så väl!!

   Hemikramar ♥

 18. Halloj !

  Ursäkta att jag varit osynlig, orkar tyvärr inte läsa hela ditt inlägg, men om jag känner dig rätt är det vasst och fyndigt, som vanligt.
  Hoppas det är bra med dig och att utbyggnaden rullar på.

  Massa kramar ♥

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack för komplimangen och du har rätt, för den som orkar läsa finns vassa och fyndiga bitar 😆

   Med mig är det inge vidare just nu och det kommer nog ett inlägg som förklarar det som är i görningen.

   Men maken och våra fäder, arbetar på med utbyggnaden och det åtminstone går bättre än förväntat…

   Massa hemikramar ♥

 19. HEMIMAMMA skriver:

  ”Occupy Together” sprider sig: Nu kallar man till möte i Stockholm och på andraplatser i världen

  http://www.meetup.com/occupytogether/Stockholm-SE/385402/

  0 0 Rate This

 20. kao skriver:

  Radetzki gör mej både spyfärdig och skräckslagen. Har sett videon några gånbger förut. Tur det finns motvikter som Michael Moore, även om de tyvärr avfärdas som kommunister. Alla som värnar om de sämst ställda i samhället kallas ju det….

  Nu får man hoppas att protesterna samlar ÄNNU fler. Härligt att amerikanska folket fattar vem folkets RIKTIGA fiende är….
  ———
  Katolska kyrkan kan vara gräslig! Fattar inte hur katoliker fortfarande kan sända sina barn till deras läger och skolor, eller som korgossar efter alla avslöjanden. Katoliscismen har en otrolig makt över många,även idag.

  Kramar
  Kao

  • HEMIMAMMA skriver:

   Katolska kyrkan är ansvarig för många miljoner människors död genom århundraden, ojämförbart fler än Islam. Så jag är lika förbluffad som du…

   Ja, tack och lov så får vi se protesterna som ett mentalt tillfrisknande och hoppa att den blir epidemisk i sin omfattning. 😆

   Radetzki är synlig och som sedelärande exempel en gudagåva 😆

   Det är de som agerar i enlighet med hans läror och i hemlighet bakom de dörrar som begränsar vår insyn eller medborgerliga makt och medgivande som skrämmer mig mest!!

   Hemikramar ♥

 21. […] några rader i början av Hemimammas inlägg, som även innehåller några viktiga […]

 22. mood control skriver:

  Awesome website…

  […]the time to read or visit the content or sites we have linked to below the[…]……

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s