Hemimammas kamp – LCHF for dummies?? =0( WAKE UP PEOPLE!!

GOD AFTON!! Nu är helgen slut och jag ska ta tag i ett inlägg jag funderat kring länge. Det handlar om pedagogik och vår hälsa. Och LCHF…

Tom makens föräldrar som är hjärtopererade båda två,  som verkligen skulle kunna förlänga sina liv och förbättra sin hälsa är gamla hundar som är inkörda på hur det ska vara och vill INTE lyssna och blir nästan aggressiva när jag försöker förklara, vilket gör mig jätteledsen och frustrerad… 😦 Jag vill ju att de ska finnas för sina barnbarn och inte bli sjukare och dö tidigare än de behöver… 😦

Hur ska jag få folk att förstå hur viktigt det är att vi slutar att delta i det LIVSFARLIGA experiment som en stollig amerikansk forskare kastade in oss i och som den amerikanska livsmedelsindustrin och medicinindustrin vill perpetuera, då de insett att som Helge säger: ”DET FINNS PENGAR ATT TJÄNA” i att få oss att i onödan äta mediciner för sjukdomar vi inte behöver ha, gjorda av ingredienser som kostar en bråkdel av det konsumentpris vi betalar att göra, med enorma vinster som insentiv?? 😈 Medan vi som utnyttjas och utsätts lever feta eller dör sjuka??

CITAT ur MATREVOLUTIONENS förord:

Det är 1958. Den amerikanske forskaren Ancel Keys är övertygad. Han har hittat orsaken till vår dödligaste sjukdom: hjärtinfarkter. Orsaken är, står det klart för honom, fett. Att äta fet mat ökar kolesterolet i ditt blod vilket avlagras i dina blodkärl och täpper till dem. Som fett kan täppa till rören under diskhon i ditt kök. Teorin känns instinktivt rätt. Den saknar bara en sak: bevis.

Det är 1984. Medan vetenskapsmännen fortsatt är oense avgör handlingskraftiga amerikanska politiker och lobbyister saken. Det är dags att lära alla, hela befolkningen, att äta mindre fett. Nya lightprodukter fyller butikernas hyllor. De innehåller mindre fett, men ofta betydligt mer socker och lättsmält stärkelse. Det är ett experiment som ingen kan veta hur det ska sluta. Det är idag. Världen är fetare än någonsin, offer för en epidemi av fetma och diabetes. En epidemi som tog våldsam fart på åttiotalet.

Kanske är du en av alla som fått oönskade extrakilon? I lightprodukternas hemland usa har majoriteten av befolkningen snabbt blivit överviktiga eller feta. Tre gånger fler än en enda generation tillbaka. Folk äter fler kalorier än de gör av med. Men varför? Svaret stirrar oss i ansiktet. Det är dags för oss att se det.

LÄS BOKEN DET FÖRÄNDRAR DITT LIV!!

Härom veckan skrev ”ANNA – en trevlig tjej”  två väldigt bra och viktiga inlägg ur vilka jag citerar kort:

Nu förstår jag också att denna modell inte är tänkt för katter, men i alla fall: Jag la upp två stora potatisar, några köttbullar, rikligt med ”frukt och grönt”, två ostsmörgåsar bredvid tallriken och ett glas konstsötad lingondricka att dricka till och serverade sedan katterna. Men katterna uppskattade det inte alls! De slickade lite på smöret på smörgåsarna – fettet alltså! – och gick sedan därifrån. (Jag åt sedan upp resten av smörgåsarna.)LÄS MER…

Ta till exempel om jag äter en typisk tallriksmodellfrukost: havregrynsgröt, ägg, juice och kaffe. En timme efter att jag ätit den sjunker mitt blodsocker under fastevärdet, dvs det värde som man har på morgonen före frukost och som ska vara det lägsta under dagen. Detta har jag kontrollerat med en blodsockermätare. Med följden att jag blir kallsvettig, väldigt trött, retlig, får huvudvärk – samt ett enormt sug efter mer kolhydrater! Och den som tror att detta sug går att stå emot har inte upplevt det. Inte alls godis nödvändigtvis som många felaktigt tror är det som ”sockerkänsliga” suktar efter, därmed kan jag mörda för ett glas apelsinjuice (höjer blodsockret mycket snabbt) när värdet är lågt. Med följden att jag får en ny dipp lite senare. Den som tror att apelsinjuice är ”nyttigt” bör alltså tänka om. I alla fall om man är konstruerad som jag och många med mig är. Visst finns det lite C-vitamin i den, men sådan går att få på ett betydligt mindre blodsockerhöjande sätt. LÄS MER…

Jag kommenterade följande, vilket blev en dialog som illustrerar det beklämmande jag försöker fundera på hur vi ska sprida:

”Inget rovdjur i naturen blir tjocka, eftersom fett inte ger något insulinpåslag, vilket kemiskt fungerar som kroppens ”energipackare” alltså alla kolhydrater lockar insulinet att packa i dem i fettcellerna först i levern och sedan i alla gömmor tänkbara…

Inget insulin = inget lagrat fett

Ät fett – inget insulinpåslag – ingen fettlagring.

Den enda diet som (före man kunde tillverka syntetiskt insulin), kunde hålla en sockersjuk vid liv var varannan dag ister, varannan dag gurka och det noterade och propagerade Linné först av alla… sedermera kom läkaren Atkins * (med nämnda diet) att göra studier som bevisade detsamma.

1984 kom rapporten ”Colesterol” från en läkare i USA (Ancel Keys) som insåg en koppling mellan fetma och höga blodfetter, men som drog slutsatsen att det var fettet som var boven, vilket alltså en MÅNGFALD studier idag* bevisar är HELT felaktigt och de kostråd vi getts de senaste trettio åren gör oss sjuka och feta.

Där började den fettskräck som håller på att köra västvärldens hälsa i diket.

Människan var en apa som åt frukt och insekter och var dumskallar innan vi började äta högkvalitativt protein och mängder med fett. Med dess hjälp fick vi råd att anlägga större hjärnor och intelligens och skapa den art vi är idag.

Och nu ska vi svälta bort våra hjärnor till bekostnad av feta kroppar?

Kan det möjligen finnas korrelation mellan västvärldens fördumning och det minskade fettintaget?”

”Absolut! Jag tror på vad du säger, dessutom, även om jag inte har kunskapen om alla dessa detaljer själv. Men det räcker ju att se på hur amerikanerna ser ut för att inse att ”light-modellen” inte är riktigt rätt väg att gå.
Dessutom tror jag på Kostdoktorn (tror jag det var) som menade att våra katter i dag är så överviktiga för att de får alldeles för många kolhydrater i sitt torrfoder, som är utspätt med rismjöl, vete eller majs. Den ursprungliga katten åt nästan bara små mängder kött, till skillnad från hunden som även åt bytets maginnehåll, och därför behöver en liten mängd grönsaker också.”

”Precis, och när man läser hans bok ”Matrevolutionen” så underbygger han sina påståenden och konklusioner med så många studier (namngivna och sökbara)att man blir mörkrädd över det faktum att ingen sammanställt och kopplat ihop fakta på det sättet tidigare?

Vad krävs innan myndigheterna slår på bastrumman och vänder Titanic? Att vi som får äta fel i snart 30 år STÄMMER STATEN för felaktiga råd?

Är det vad som krävs innan man KRAFTFULLT ändrar väg och vad mindre än att man ändrar kosten i skolorna?

VI FÖRGIFTAR FORTFARANDE VÅRA BARN och svälter deras hjärnor.

Är det då konstigt att de mer hjärnkapacitetskrävande studieämnena fallerar katastrofalt?

Vi banar ju vägen för det. Vilket gör mig som förälder vansinnig!!”

”Det förstår jag. Hade jag också blivit som förälder. Kom och tänka på en gång då en barnkörledare som jag känner klagade över att barnen var överaktiva och stirriga och okoncentrerade under körövningarna. Hon hade dessutom varit så ”snäll” att hon hon bjöd på saft och bullar och andra sötsaker före varje körövning! Jag kände inte till LCHF då, det var flera år sedan, men kände till sockerberoende och påpekade att det kunde ha ett samband med hur barnen betedde sig. ”Fnys!” blev svaret. Men kanske är hon klokare i dag.”

I början av detta klipp en massa konstigheter om kritik från vegetarianer, men sedan en klar och fullgod beskrivning om VARFÖR vi måste äta fett och kött för att må bra. Och hur vi utvecklades till den art vi är JUST för att vi åt fett och kött.

”Två generationer svenskar har fått fel kostrekommendationer och har jagat fett i onödan.  Det är dags att se över kostråden och basera dem på modern vetenskap.”

Göran Berglund, Professor i internmedicin, Lunds universitet

NU TILL FAKTA hämtat från KOSTDOKTORN.SE: om kolesterol  (förkortade citat, av den mycket viktiga texten)

”Här är problemet idag: läkemedelsindustrin vill inte sälja blodfettsmedicin bara till sådana som har bevisad nytta av den. De vill sälja så mycket som möjligt.  Läkemedelsindustrin jublar såklart när allt fler, även friska människor behandlas med medicin. Varje dag, resten av livet. Här är andelen män 65-84 år gamla som dagligen medicineras:

Äldre och mediciner

Män 65-84 år, kvinnor inom parentes. Källa Folkhälsoinstitutet.

Problemet är detta: i många fall finns inga bevis att de blir friskare av sin blodfettsänkande medicin. Än mindre finns bevis för att de eventuella vinsterna överväger risken för biverkningar. De vanligaste biverkningarna är en smygande muskelvärk och muskelsvaghet. Men det finns värre, som att statiner ökar risken att få diabetes

Det har visat sig att i runda tal 80% av det kolesterol kroppen behöver nybildas av kroppen själv, framförallt i levern. Äter man mindre kolesterol bildar kroppen mer själv. Äter man mer kolesterol bildar kroppen mindre. Kolesterolet i kosten spelar alltså en marginell roll, och troligen finns ingen anledning att bry sig om hur mycket man äter.

Dessutom är kolesterol byggstenen till alla dina steroidhormoner, såsom könshormonerna testosteron och östrogen. Kanske förklarar det varför kolesterolsänkande medicin i genomsnitt visats ge betydligt sämre sexliv. Även D-vitamin är ett steroidhormon som bildas av kolesterol.

Man vet nu ganska väl hur det hela hänger ihop. Dessa samband är inte kontroversiella bland kolesterolforskare. Problemet är att denna kunskap går tvärtemot de tidigare råden. Dessa har ju varit att äta fettsnålt. Många medicinska auktoriteter vill säkert inte erkänna (ens för sig själva?) att de haft fel under alla år.

Läkemedelsföretag vill inte ge upp stora delar av sin gigantiska marknad för mediciner på området. Och stora livsmedelsföretag vill inte få minskad försäljning av alla mycket lönsamma fettsnåla produkter. Resultatet är att denna nya kunskap naturligtvis inte är populär, och därmed motarbetas från alla möjliga håll. 

Att bara titta på totalkolesterolvärdet, eller LDL, ger en väldigt osäker riskbedömning. Men det är enormt lönsamt, eftersom de flesta svenskar då hamnar i en ”riskgrupp” och blir potentiella kunder åt läkemedelsindustrin. Daglig medicin, resten av livet…

Då kan de, som på Pfizers websida kolesterol.nu, antyda att alla skall ha under 5 i kolesterolvärde. Annars har de medicin, Lipitor, att sälja. Och säljer gör de. Lipitor är världens mest sålda läkemedel, och sålde för ca 90,000,000,000 kr i hela världen år 2007.

Du läste rätt: 90 miljarder kronor på ett år.

Samma fuffens gör sig försäljarna av Becels kolesterolsänkande margarin sig skyldiga till. De åker runt i butiker och kontrollerar folks kolesterolvärden,”gratis”.

Läs mer om Kolesterol här:

Mina tidigare inlägg om LCHF:

https://hemimammashetsiga.wordpress.com/2011/09/13/hemimammas-kamp-halleluja-hemimamma-ar-fralst-0/

https://hemimammashetsiga.wordpress.com/2011/09/14/hemimammas-tankar-rapport-fran-junibacken-sportfane-en-trestegsraket-har-lyft/

Maken, som tidigare kunde bli mordisk, två till tre timmar efter en måltid, av blodsockerfallet på en normal diet, med socker och kolhydrater, klarar sig nu sex timmar med den nya dieten… Han har dessutom gått ner tre kilo på två veckor…

VISSA vill lära sig i alla fall och barnen ser den nya dieten som ett spännande experiment, men köper idén och tog till sig pedagogiken direkt, och det lättar enormt att veta att jag nu kan åtgärda den skada jag gjort dem (ovetandes) och kan se till att de får en frisk framtid.

Glädjande nyheter om smörets åtgång…  Vilket förklarar att det är svårt att hitta smöret i matvaruhyllorna 😆

ULLIS HAR KOMMIT MED ETT INLÄGG MED MYCKET KLOKA SYNPUNKTER ATT BEAKTA GÄLLANDE DENNA DISKUSSION

GLAMOURAMAMA SKREV ETT INLÄGG OM LCHF TIDIGARE

TROLLAN HAR EN DISKUSSION OM DIETER HÄR

GOD AFTON!!

Annonser

71 thoughts on “Hemimammas kamp – LCHF for dummies?? =0( WAKE UP PEOPLE!!

 1. Jag kan tyvärr inte äta LCHFdieten pga att jag inte har någon tjocktarm, det är ju så fett att det rinner rakt igenom mig. Samma sak är det med mycket fibrer, det funkar inte heller.

  Kvinnor påverkas inte i lika hög grad som män av högt kolesterol och behöver därmed inte medicineras, läste jag inte för så länge sedan att ny forskning kommit fram till.

  BS Nog för att äldsta dottern är smal, men när jag väl fick se henne såg jag att det åtminstone inte var värre än i somras. har kört i henne att hon måste sköta om sig för sin och ungarnas skull.Dessutom måste hon äta för att orka.

  Kramar ♥

  • HEMIMAMMA skriver:

   Kan du äta kött Agnetha?

   Att kvinnor inte påverkas så mycket beror nog på att moder natur har tänkt sig att vi ska ha underhudsfett för att föda och nära våra barn och det gör att vi har svårare att bli av med övervikt också.

   Jag hoppas verkligen att din dotter lyssnar för er allas skull =0(

   Hemistyrkekramar ♥

   • skvitt skriver:

    På Tonga var i vart fall förr skönhetsidealet ganska så omvänt mot i västvärlden av i dag.
    En vacker kvinna, sades det, kändes igen på de djupa spåren i sanden.

    Kram på er alla!
    /Skvitt

   • HEMIMAMMA skriver:

    Som på Stenåldern för tio tusen år sedan… med modersgudinnekulten.

    Hemikramar tillbaka!! ♥

 2. […] https://hemimammashetsiga.wordpress.com/2011/09/26/hemimammas-kamp-lchf-for-dummies-0-wake-up-people/ Rate this: Dela dettaTwitterFacebookMerE-postSkriv utStumbleUponDiggLinkedInRedditLike this:GillaBli först att gilla denna post. […]

 3. HEMIMAMMA skriver:

  Artikel i Expressen om hur du gör magen glad och frisk med LCHF

  http://www.expressen.se/halsa/1.2572303/glad-och-platt-mage-med-lchf

  Svullen och besvärlig mage? Du är inte ensam! Men med enkla matval kan du slippa besvären och – äntligen – få en glad och platt mage. Lika självklart som att mat kan förvärra besvären med en uppsvälld och gasig mage, lika självklart kan rätt mat göra den frisk och platt igen. Det gäller även den som fått diagnosen IBS, Irritable Bowel Syndrom. Kostrådgivaren Anna Hallén, som med sina tips hjälpt många med magproblem är övertygad. Väldigt många besvär handlar om fel mat.

  Enklaste sättet att få bukt med problemet är att först ta bort allt som kan ha en negativ påverkan och sedan lägga tillbaka efterhand.
  – Det är roligare att lägga till än att hela tiden ta bort, säger hon.
  – En glad mage är en mage som inte är svullen, en mage som inte gör ont. En glad mage fungerar som den ska och de flesta magar som får det de är designade för kommer att fungera som det är tänkt. Det är när vi försöker fylla magen med nya produkter som systemet inte klarar av att hålla balansen.

  Men hur ska du då gå till väga för att skapa en gladare och plattare mage?
  Annas tips är helt enkelt att göra precis tvärtemot vad du har lärt dig: Ta bort de hårda fibrerna, allt som kallas fullkorn och kli. Det betyder att knäckebröd, finn crisp och fiberflingor kan vara själva orsaken till dina magproblem.

  Precis den mat myndigheterna uppmanar oss att äta – för magens skull – och som många som sökt vård för sina magbesvär fått höra att de måste äta mer av!
  – Hårda fibrer är bra mat för tarmbakterierna, men de hårda skaldelarna kan också vara ett stort problem för våra kroppar, säger Anna Hallén.
  – En stor fördel med den kost som brukar kallas LCHF är att eftersom det inte finns något mjöl i kosten så försvinner fullkornsprodukterna per automatik.

  LCHF står för lite kolhydrater och mycket fett och är den kost Anna Hallén rekommenderar sina klienter. Du hittar några smaskiga exempel på sådan mat längre fram i tidningen, ur hennes nya bok ”LCHF för kvinnor”.
  Men hur ska vi då tillgodose tarmbakteriernas behov? Jo, genom att äta vattenlösliga mjuka fibrer. Sådana hittar du i grönsaker och i linfrön, loppfrön (psylliumfrön) och husk (finmalda loppfrön), som finns på de flesta vanliga mataffärer och på hälsokostbutikerna.
  – Ibland är tarmarna så trötta att de reagerar negativt fast de behöver fibrerna och då brukar husk vara det snällaste valet, tipsar Anna, som själv gör frukostpannkakor med husk i stället för vanligt mjöl varje dag. Ett enkelt och mycket gott sätt att ta hand om magen, menar hon.

  En annan viktig sak för att skapa en glad mage är att undvika gasbildning. Det betyder att du ska hoppa över linser, bönor, kikärter och frukt. Äter du enligt LCHF behöver du inte tänka på det, eftersom den maten inte finns på menyn.

  Mjöl i alla former bör du också ta bort, bröd, flingor, pasta, couscous bland annat. Gluten är ett växtprotein som kan skapa en massa problem i kroppen, till exempel skada slemhinnan på tarmen och påverka immunförsvaret så att din kropp försvarar sig mot sig själv. Anna Hallén anser att alla bör undvika gluten, även de som inte tror att de är överkänsliga.
  Vissa måste även minska eller ta bort laktos, mjölksockret som finns i många mejeriprodukter.

  Annas förslag: Ta först bort alla mejeriprodukter i tre månader, låt mage och tarm vila, och pröva sedan med ost, grädde och crème fraiche. Det har visat sig att när allt mjöl, fullkorn och gluten är borta är det många som blir positivt överraskade över att de faktiskt klarar av både grädde och crème fraiche, utan några problem.
  Men det finns också en hel del du bör lägga till: Omega 3, först och främst. I färsk fisk eller som tillskott. Och gurkmeja, en smaklös vanlig krydda, som är bra vid alla tarmsjukdomar. 1-2 gram per dag.
  Probiotika är också ett bra tillskott eftersom det hjälper till att återställa balansen i tarmfloran.

  Cecilia Hedkvist är en av många som fått hjälp av Anna Halléns kostråd. Hon har haft problem så länge hon kan minnas och mådde egentligen bara bra på morgonen, före frukost.
  -Magen blev uppsvälld, det såg ut som om jag var gravid, så fort jag åt. Jag var konstant gasig.
  Cecilia sökte hjälp hos flera läkare, som sa att det handlade om stress, och prövade olika läkemedel mot gaser, som inte hjälpte. Hon testade också flera naturläkemedel och både zonterapi och kinesiologi – utan resultat.

  Efter en tidningsartikel häromåret om en kvinna som blivit av med sina magproblem med LCHF-kost bestämde sig Cecilia Hedkvist för att testa det – och redan efter en dag mådde hon bättre. Så sedan har hon fortsatt – och dessutom själv utbildat sig till kostrådgivare med LCHF-inriktning.
  – Det viktigaste för mig är att se till att jag äter naturlig och näringsrik mat, som fet fisk, ägg och grönsaker. Det handlar om att vara snäll mot min mage och få den att läka och fungera som den ska.

  Av Pia Nordström
  pia.nordstrom@expressen.se

 4. Britta skriver:

  Jag är ändå tveksam till LCHF. Inte på människors berättelser att dieten fungerar jättebra och att man gått ned i vikt, men sedan finns det något som heter hjärt- och kärlsjukdomar, fettlever osv. På något sätt är det med dieterna att man måste välja, antingen eller, det räcker inte att äta varierat och använda sig av kostcirkeln (jag hjärntvättades förmodligen i lågstadiet:-)

  Dessutom är det såna bamseportioner numera och stora muffins och chipspåsar som kunde räcka till ett helt fotbollslag istället för en familj. Godispåsar på flera kilo och sedan går man och äter hamburgermiddag på McDonalds och alla färdigrätter som tydligen innehåller massor med fett. Att man heller inte kan äta frukt när man kör LCHF verkar lite skumt. Men, jag vet att många mår bra av LCHF och jag säger inte något om hur man ska göra – bara vad jag tycker…funkar det så är det väl jättebra!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag tror att din och många andras tveksamhet beror på att du/ni inte förstår hur metabolismen i kroppen fungerar. De hjärt och kärlsjukdomar du talar om är numera förklarade och bevisade som en del av ”Metabolt syndrom” och beror INTE på FETTET du äter utan just de kolhydrater som vi lärt oss att äta i mängder. Det är inte fettet som är det farliga utan kolhydraterna och det är anledningen till att lågkolhydratkost idag är en rekommenderad diet för diabetiker och hjärt och kärlsjukdomar av de läkare och forskare som har kunskap om vad moden vetenskap har bevisat. Jag misstänker av ditt svar att du inte läst de förklaringar jag gett i mina inlägg eller att du läst fakta som finns på Kostdoktorn.se.

   Jag anser att alla har rätt att välja själv (utom mina barn, de är mitt ansvar) men det vi fått lära oss hitintills UTAN BEVIS motsvarar teorin att jorden är platt.

   Jag tycker att du ska läsa de fakta som finns på KOSTDOKTORN.se om du inte litar på vad jag försöker sprida kunskap om, INNAN du avfärdar det som FAKTISKT och BEVISAT gör dig frisk i motsats till det vi hjärntvättats till att lita på… Vad har du att förlora?

   FRUKT = FRUKTSOCKER och det ger insulinpåslag och tvingar följaktligen kroppen att lagra det i fettcellerna i första hand levern (vilket orsakar fettlever och särskilt när alkohol bryts ner till socker och lagras i levern på alkoholister) i stället för att förbränna det. Därför ska man betrakta det som godis.
   Vitaminerna får du i grönsaker.

   Färdigrätterna innehåller VÄLDIGT lite FETT, men de innehåller väldiga mängder socker och kolhydrater.

   Bamseportionerna är bara ett sätt för livsmedelsindustrin att utnyttja vårt inlärda behov att tillfredsställa vår sockerknarkande hjärna , som vilken drog som helst.
   Man vill bara ha mer och mer eftersom socker ger dopamin-utslag i hjärnan liksom sex och droger och alkohol. Det är därför som snabbmaten innehåller alltmer socker i exponentiell skala.

   Jag skriver inte om detta för att jag tycker att det är kul och intressant, utan för att vi metodiskt har blivit dragna vid näsan alltsedan 1984, alltså i 28 år… OCH FÖR ATT JAG ÄR FÖRBANNAD!!

   Man har lurat mig och mina barn på chansen att ha en fullgod hälsa, bara för att man inte ifrågasatte den amerikanske forskare som UTAN BEVIS bestämde att vi ska sluta äta det som gjort att vi blev människor över huvudtaget… dsv kött och fett och naturlig mat…

  • Johnny skriver:

   När det gäller LCHF så ingår också en kraftig kritik mot industriproducerade transfetter. Dessa hålls INTE fram som något bra alls. För att omättade fetter ska få smörkonsistens (alltså margariner) skapas detta på konstgjord väg via oxidering genom att oljan blåses genom upphettade aluminiumspån, INTE fritt från petrokemisk oljeindustri. Den produkt vi då får känner inte kroppen igen som användbart fett, utan det lagras in i blodkärlen och levern som plack. Detta släpper alltvartefter och bilda proppar i hjärta och hjärna.
   Detta är skälet till att hjärt- och kärlsjukdomarna minskar med en konsekvent utförd LCHF. dvs. utan margarin eller några ”nyckelhålsprodukter” alls eftersom de innehåller just sk. transfetter. Köpt sötbröd är lika skadligt.
   Så har vi då fettlevern. Har oftast tre olika orsaker. 1) fetma. (= för mycket snabba kolhydrater) 2) För mycket tomma kalorier (=för mycket alkohol eller snabba kolhydrater) 3) Inflammation pga någon av ovan angivna orsaker.

   Du får nog läsa på lite extra om LCHF, Britta!

   • HEMIMAMMA skriver:

    Tack för en ypperlig kommentar Johnny och jag kommer att inkorporera det i nästa LCHF-inlägg. Jag har läst det men glömde att ta upp den biten!

    Nu är jag ute efter att läsa på hur detta påverkar sexet, om du har några redan klara slutsatser på den punkten så vore jag tacksam.

    För jag tror att det är Kungsvägen till att medvetandegöra detta snabbast möjligt.

    Hemikramar ♥

 5. mariadesuede skriver:

  Du kör pà, bra, blandat kost har ju alltid fungerat, men light-produkter undviker jag!

  Det är ju ganska naturligt egentligen, lär av naturfolken.

  örnkramar

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ja, tänk om fler kunde lyssna på sunt förnuft?

   Det kommer inte in lightprodukter innanför min dörr, men det har det aldrig gjort, eftersom man inte har en aning om vad för skit de stoppar i dem

   Hemikramar ♥

 6. Andromeda skriver:

  Så imponerande mycket arbete du lagt ner på ditt inlägg! Allt som rör kosten är intressant. Jag är nog en av få som aldrig drabbades av någon fettskräck. Light-produkter har jag alltid skytt som pesten. För ett par månader sen slutade jag med allt vetemjöl och tycker mig ha blivit piggare utan!
  Kram

  • HEMIMAMMA skriver:

   Du anar inte vad glad du gör mig nu!!! Skönt att höra att infot når fram till någon och jag kan bidra till att någon blir friskare. Att du mår bättre utan mjöl är bara logiskt om man känner till den kemiska processen som pågår i kroppen…

   Jag tackar för ditt beröm och det är så att jag jobbar för jag vill att folk ska vakna upp och inse att de blivit lurade!!

   Massor av glada hemikramar ♥

 7. kickie skriver:

  Ja tror mer på det naturliga fettet men i måttliga mängder. Jag minns som barn hur mkt smör man tog på mammas hembakta bröd. Ville man ha mer kött hette det ofta ta mer pot. Det blir så torrt då! Ta mer sås till! Det var väll för dyrt med köttet kan ja tänka. Nu ska man proppa i sig en massa grönsaker det var inte alls vanligt då. Vi var inte tjocka o rörde väldigt mkt på oss. Bortsett från dem klassiska barnsjukd var vi ytterst sällan sjuka. Ris o pasta kom senare. Vi drack vanlig läsk med socker i o åt godis o glass osv. Ja rör mig bra mkt nu med. En sak begriper ja inte, varför ska det sockras på så himla mkt? Ja har minskat ner en del på port o mkt på socker o annat sött. Ja äter gröt ibland men inte blir ja trött o hungrig eft ett tag fast det kan va olika hur man känner kanske.

  Ha de gött vännen o lycka till! Hälsa så gott o de goaste kramizar!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Man sockrar för att utan fettet i maten, så smakar det ingenting och det söta är som en drog för hjärnan. Livsmedelsbolagen säljer mer ju mer beroende av socker vi blir och det vet dem…

   hemikramizar ♥

 8. kao skriver:

  Storartat! Blir glad av att läsa detta, eftersom jag själv tänkt såhär i flera år och inte ätit bröd på 2 år(förutom en och annan hårdmacka någon enstaka dag för att lägga osten och fettet på något…). Instinktivt känns LCHF-dieten rätt – främst för att diabetiker, men även naturfolken äter / åt detta. Det är det ultimata beviset för att LCHF-dieten är riktig, även om det är dyrt med kött, fisk och grönsaker. Men det har vi väl matindustrin att ”tacka” för, som vill vi ska äta de billigare kolhydratsprängda livsmedlen. Och allt annat med socker – och billigt lösgodis och annat sunk.

  Att den så hånfullt (av lättproduktindustrin) kallade ”fettdoktorn” förföljs är symptomatiskt för hur storindustrin och forskare som drivs av storbolagen att forska i en viss riktning, förföljer sina motståndare. Det ultimata försöket att krossa henne var när de utsatte henne för insulintestet nyligen, där hennes slutvärde låg på 13,3
  i.st.f de 12,8 man räknade som övre gränsvärde. (Är inte helt säker på decimalerna, men det var löjligt liten skillnad och man hade laborerat med någon form av kost innan, minns ej vad). Direkt slog man ner på henne och i tidningarna stod det att ‘fettdoktorn har diabetes’. Det kan bero på många saker att hon hade denna lilla förhöjning just då. Inte på att hela hennes livsprojekt var en lögn! Men alla som själva ätit Annicas mat vet ju att hon har rätt! Hoppas hon tänker på oss och inte på sina motståndare nu, för hon har blivit rätt knäckt av storbolagens, medias och enskilda forskares påhopp. Vi borde kanske skriva till henne allihop? Hon borde läsa vad du har skrivit!

  Jag har inte ätit varken socker eller bröd på evigheter och petar i mej en sked ris eller ½ potatis till maten mest för att min dotter fortfarande bor hemma och hon vill ha det och jag gör henne sällskap. Ensam hade jag ändrat min kost ännu mer. Men även hon har förstått och äter 3 ggr mindre av kolesterolprodukter nu än förr och inget godis, men (tyvärr) socker i teet – och jag använder honung i mitt.
  —————
  Om Läkemedelsindustrin har jag skrivit MYCKET på bloggen förr i tiden. Även om MAT-, OLJE-, TOBAKS- och ALKOHOLindustrin och den politik som förs för att skydda dessa multijättar. Kanske vore något att skriva om igen, men var för sej….

  ….även om jag aldrig kommer att orka upp i såna storslagna artiklar du skriver. Du har ett makalöst driv, kvinna!
  😉

  Kramar
  Kao

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack för komplimangerna KAO och det gläder mig oerhört att någon tar mig på allvar. Det är fruktansvärt frustrerande att veta och förstå något och inte känna att någon vill tro på det allra helst som kunskapen kan vara skillnaden mellan ett gott liv och för tidig DÖD! Om du läser på i boken Matrevolutionen eller hos Andreas Eenfeldt på KOSTDOKTORN.SE så får du se vad det handlade om i verkligheten gällande Annica. Just matindustrin och medicinindustrin och dess makt Känns fruktansvärt angeläget att få veta mer om och eventuellt skriva om… eller HUR VI SKA FÅ UT BUDSKAPET???

   Jag läste i matrevolutionen att det finns kopplingar mellan kolhydratrintag – stattiner(kolesterolsänkande medicin) och dåligt sexliv. Spontant är det kanske motorvägen till att medvetandegöra denna fråga hos vanligt folk. Inom forskningsvärlden är detta inte kontroversiellt längre och återigen blir kunskap en klassfråga… Jag ska läsa på lite mer om just den aspekten av det hela…

   Min hjälte/förebild är Andreas Eenfeldt och jag hoppas du går in på hans sida, för där finns mycket länkar och information att undersöka och alla studier är redovisade och sökbara.

   Hemikramar ♥

 9. kao skriver:

  I min kommentar ovan: I stycke 2, 2a raden sista ordet ska det stå ”matindustrin” – inte storindustrin 😉

 10. glamouramamama skriver:

  ”Kan det möjligen finnas korrelation mellan västvärldens fördumning och det minskade fettintaget?”
  Hahaha jag dör av skratt! Finns säkert ett samband där ;).
  Tack för ett bra och upplysande inlägg, jag försöka också förklara för min omgivning men det är svårt att få igenom då alla är fettskrämda. Detär intressant att flera hellre kör på lågkalori (svältdiet) som är totalt onaturligt för våra kroppar än att våga testa LCHF. Jag har slarvat de senaste veckorna och vågen talar sitt tydliga språk, jag står still. Men i måndags tog jag tag i det igen och valde även att inte äta senare än kl18-19 och det har gett resultat på en dag bara, även om det kanske bara är vätska. Nu fortsätter vi med detta! Kämpa på! 🙂

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ja, man kan ju undra varför folk MEDVETET förtränger det som borde förefalla självklart!!

   Det första kroppen gör av med när man slutar med kolhydraterna är vatten eftersom vattnet behövs för att skölja ut gifterna , som kolhydraterna bildar i våra kroppar.

   Tänk om folk vågade lita på att Moder Natur har ordnat det ganska bra egentligen och tänker till? Stenålderskosten tog oss genom årmiljoner ända fram tills för fem tusen år sedan och man kan faktiskt se på gamla skelett vad bondekosten betytt för vår hälsa, eftersom det blev en märkbar försämring…

   Vi kämpar på vi som är förståndiga nog att ta till oss fakta och tänka själva, eller hur?

   Hemikramar ♥

 11. hmm77 skriver:

  Ärligt talat så orkar jag inte sätta mig in i alla olika dieter som dyker upp med jämna mellanrum… Lagom är bäst! Varierad kost…
  Däremot tror jag att för att just gå ner i vikt så måste man själv tro på dieten man provar..

  Nej, sunt förnuft gäller..lagom med motion och varierad kost.. Om man inte har något medicinskt problem som försvårar det hela…

  Kramar

  • HEMIMAMMA skriver:

   Detta är ingen diet som ”dyker upp mellan jämna rum” utan det handlar om att äta det som vår kropp är konstruerad för.

   Du skulle inte drömma om att hälla aceton i en biltank, eller hur? Men det är motsvarigheten till det vi gör med våra kroppar idag.

   Liksom motron skulle hacka och dör, så är ”Metabolt syndrom” dvs välfärdssjukdomarna (fetma, hjärt-kärlsjukdomar, diabetes och cancer) motsvarigheten även där.

   Kroppen är en ”maskin” och den fungerar efter fysiska och kemiska principer och det förändras inte med ”tro” mer än möjligen ytterst marginellt.

   Hemikramar ♥

 12. kao skriver:

  Du skriver till dr.Annika och låter henne läsa vad du skrivit och ber att få vara delaktig i hennes nästa bok 😉

  Eller så skaffar du fram en seriös chefredaktör som låter dej själv skriva en gästartikel i deras tidning. (Försök med Expo om inget annat går). Eftersom du har så mycket på fötterna kan du t.o.m få betalt – som en frilans, ungefär.

  Det kommer fungera!

  Kao

  • HEMIMAMMA skriver:

   Fast allt jag skrivit finns redan i boken ”Matrevolutionen” skriven av Doktor Andreas Eenfeldt, så det är inget nytt på det sättet. =0(

   Så det kommer nog inte att fungera på det viset – Och det väsentliga för mig är att sprida kunskapen för folks skull – inte för egen vinning.

   Hemikramar ♥

 13. Anna skriver:

  Jag håller med dig i alla dina ”kosttankar” och tackar för all respons på min blogg.
  Men nej Hemi, jag blir illa berörd av dina ”Hemikramar min vän” till Mavera. Läs detta meningsutbyte: http://maverablogg.wordpress.com/2011/09/25/libyen-senaste-nytt-2011-09-25/#comment-2543. Jag får inte kommentera mer (helt enligt Libyen) medan den som driver med min depression är mer än välkommen. Vad i helvete är detta???!
  Om du stödjer och ”kramar” ett sådant beteende kan jag inte mer än att känna vämjelse.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Anna, jag har redan sagt dig tidigare att jag inte vill bli inblandad i detta. Men eftersom du är I MINA ÖGON en vän (LIKSOM Mavera och jag tänker INTE välja mellan er) så ska jag svar så gott jag kan på din kritik och om det inte duger så kan jag intet annat än beklaga och säga att du har ett fritt val, men jag tänker inte se ner på dig, om du inte vill ”umgås” med mig längre. Jag har inte haft några antipatier gentemot dig än så länge (mer än initialt innan jag lärde känna dig bättre och förstod ditt sätt att uttrycka dig)

   Jag kan säga så mycket att både du och Erik H beter er oseriöst i diskussionen, men till kritik måste jag säga att du angriper Mavera och hennes bloggs kommentatorer (dessutom först) trots att jag och de flesta andra inser att hon redovisar fakta och ofta översätter andra länders journalisters artiklar (och det hedrar henne) och hennes känslor/tankar kring Khadaffi i sammanhanget är irrelevant. Som Erik påpekar (dock på ett otrevligt sätt) så ger du dig på en budbärare och jag måste säga att jag också starkt betvivlar dina kunskaper om verkligheten bakom ”Arabvåren” och förutsättningarna som rått i mellanöstern i årtionden, pga av imperialistiska staters lek med andra länder och folk (främst USA, med även förstås Ryssland, Indien och Storbritannien)

   Så jag försvarar varken dig eller Erik H. Jag förstår Mavera som säger ifrån. Om du har relevanta saker och säga så gör det, men håll dig ifrån att lägga dina värderingar på kommentarer gällande objektiva fakta och om du inte kan skilja på vad som är vad just i den bloggen så råder jag dig att inte läsa den. I Maveras blogg har hon makten och det är något vi alla måste acceptera, liksom du har i din och jag i min.

   Mavera har varit min vän längre än de flesta på bloggen och det skulle aldrig falla mig in att välja bort henne för det hon skriver i sin blogg, liksom jag inte skulle välja bort dig för det du skriver i din blogg, trots att jag inte gillar det heller alla gånger. I de fall jag inte håller med och inte kan argumentera på ett vettigt sätt, så brukar jag inte kommentera alls. Och jag försvarar definitivt bådas rätt att få skriva det ni vill så länge ni håller er inom lagens gränser.

   Jag har inget emot dig som person och skiljer på sak och person. Men eftersom jag gillar dig kommer jag alltid att vilja GE dig en kram. Om allt detta jag svara dig, betyder att du inte vill ta emot min Hemikram, så får det stå för dig. Jag ser gärna att vi skriver och kommenterar hos varandra i fortsättningen och lämnar Mavera och hennes blogg och det som försiggår där åt sidan, eftersom det INTE är MITT ansvar.

   MvH Hemimamma

   • Anna skriver:

    Kan du också Hemimamma säga mig hur jag har ”angripit” Maveras kommentatorer och ”dessutom först”? Jag skulle gärna vilja veta det!

    Jag har förvisso angripit Mavera och hennes kommentatorers åsikter men detta får man kanske tåla på en blogg som anklagar andra (västerländska journalister och politiker osv) för förljugenhet, mord och ondska. Det är allvarliga anklagelser (som jag som sagt delvis håller med om) men saluför man dessa på en offentlig blogg (och inte skriver om sina ”katter”) så får man faktiskt tåla att få mothugg på samma sätt som man skriver själv. Försvarar man då att en blogg censurerar någon annans motsatta åsikter så…blir jag (nästan) mållös.

    Det är vad jag tycker när du skriver att jag ska kritiseras för att jag ”angripit” Mavera. Sedan vad det är för ”kunskaper” som du inte litar på vet jag inte vad du talar om. Jag vet att jag har kunskaper om vad krig och diktaturer gör med människor, då jag till skillnad från er möter dess offer varje dag. Men är detta obekvämt så är det lätt att avfärda mig som okunnig, eller hur! Världsordningen är som ni har bestämt och får inte ifrågasättas. Ack så likt detta är hur diktatorer resonerar och vilket helvete detta har ställt till och ställer till för människor runt om i världen! (Jag undanber mig ännu ett svar ”Men IUSA…” tack!)

   • HEMIMAMMA skriver:

    Du besvarar din egen fråga i din kommentar. Det du utgår ifrån är att man som kommentator har självklar rätt att släppas igenom, men så är det alltså inte. Om jag eller Mavera eller Vargen eller Skvitt väljer att tysta någon så är vi i vår fulla rätt. Tom offentliga tidningar har de skruplerna att de väljer själv vad som framkommer och vem som tillåts i debatten och just Maveras blogg tjänar som motvikt till västpropaganda.

    Det spelar ingen roll om du eller för den delen jag, gillar det eller inte. Makten ligger hos Mavera och i din blogg hos dig. Man ”måste inte tåla någonting alls egentligen. Bloggen är privat.
    Som jag skrev i min förra kommentar hade jag gett Erik H en reprimand, men det är MITT val. Det står henne (och dig) fritt att censurera efter eget gottfinnande.

    Om jag vill bli framsläppt i en debatt eller på en blogg så anpassar jag mina svar därefter och i tex en högerblogg uttrycker jag mig försiktigt kritiskt till jag vet att vederbörande blogginnehavare tillåter kritik eller hårdare replikering. Det är anständigt och respektfullt att resonera så, anser jag. Utöver det så betraktas det nog som socialt kompetent dessutom. Jag lägger som synes ribban högre i min egen blogg.

    Maveras anklagelser är grava. Men hon har alltid förmedlat bevis för sina anklagelser. Och hennes åsikter är HENNES och jag är inte ansvarig för dem, bara för att jkag läser hennes blogg, för att få en mer nyanserad blid av vad som händer i Libyen Irak och Afghanistan.

    Sedan vet du inte vilka offer jag mött eller inte eller om jag själv för den delen upplevt krig eller inte. De människor som kommit till Sverige är för visso möjliga offer, men bara delvis. De värst utsatta offren,de fattiga, som tvingas stanna i sina länder till skillnad emot de som haft mål och medel att ta sig därifrån, vilket gör dem troligtvis helt skilda politiskt emot socialisten Khadaffi, liksom Moderater skulle var gentemot Sossarna om de flydde vårt land och skulle beskriva det inför andra makter.

    Vad det gäller dina kunskaper om politik, så var det en gissning utifrån ditt ganska aggressiva resonemang.
    Har man en vidare politisk syn och kännedom med psykosocial inriktning bild, så tar man inte så allvarligt på dessa resonemang så att de blir personliga som de verkar bli för dig.

    Världsordningen måste konstant omvärderas och ifrågasättas. Det är vad flertalet av de politiska bloggarna handlar om och man måste beskriva verkligheten som man ser den för att ha en utgångspunkt att diskutera från. Men då måste tonen vara respektfull från början till slut.

    Jag bad dig i mitt förra svar att respektera att detta inlägg handlar om annat, och därför inte lämpar sig för denna diskussion, nu ber jag dig IGEN, vill du vara så snäll att respektera det?

    Det handlar om ren hyfs, Anna, måste jag också tvingas refusera dina kommentarer?

   • Anna skriver:

    Hemi jag vill egentligen inte svara långt på detta. Jag förstår inte heller vad du menar att jag anser att man har ”självklar rätt”. Det finns ingen lag som reglerar detta, utan jag talar just om ”allmän hyfs”. Vad som är allmän hyfs har vi dock väldigt olika åsikter om, inser jag, Jag anser att det är ”allmänt ohyfsat” att om man anklagar någon inte tål att det man anklagar någon för granskas och kritiseras.

    Du har själv argumenterat kraftigt för din synpunkter här men kräver att jag visar ”allmän hyfs” och inte svarar på dessa?

    Samt svarar du inte på vilket sätt jag ”varit först” med ”angripa” Maveras kommentatorer. Jag har alltid i detta hållit mig till själva ämnet – synen på Khadaffi och hur han marknadsförs på Maveras blogg – ändå har jag varit först med att ”angripa”? Redan från din första kommentar visade att du inte läst mina kommentarer och jag tror att du inte heller gjort det nu. Eller kommer att göra det. För liksom vi i västvärlden ser vad ”vi vill se” är du och Mavera och Skvitt likadana – fast tvärtom! Så enkelt allt blir då – eller hur?

    Men jo, jag ska visa allmän hyfs och försöka att inte bli arg och upprörd mera över hur du resonerar. Men det jag ser är bara en otäck människosyn numera, där du stödjer en människosyn där man gladeligen blundar för och/eller överser med dödande och fängslanden FÖRUTSATT att den som dödar är motståndare till Nato och USA. Men som jag upprepat tidigare, det ”gör lika ont” för den som dödas, oavsett vem det är som är bödeln. Förlåt att jag är så ”ohyfsad” att jag uttrycker detta.

    Nej jag vet inte vilka du har mött men du uttalar dig om MINA kunskaper som om jag inte visste vad jag talade om. Var vänlig och respektera att mina erfarenheter och upplevelser är lika sanna som dina! Om vi nu ska tala om hyfs, alltså.

   • HEMIMAMMA skriver:

    Noterat. Återkom gärna i ett inlägg som handlar om dessa frågor. Detta inlägg handlar om LCHF och dess effekter på vår hälsa.

   • Anna skriver:

    Men förlåt om du nu ”TVINGAS” refusera mina kommentarer!

    Det låter ju verkligen fruktansvärt, att bli utsatt för ett sådant tvång!

  • Anna skriver:

   Bara en sak till. Du skriver att bloggen är ”privat”. Det är den INTE!
   Den är i högsta grad offentlig, och om man anklagar någon offentligt så bör man tåla att bli anklagad tillbaka offentligt! Annars är man bara en liten lort!
   Anser jag.

 14. misskermit skriver:

  Goddagens

  Jag har inte själv problemet med att hålla en bra vikt men det är intressant att läsa det du skriver.
  Mannen har börjat köra efter den här dieten eller vad man ska säga och han är verkligen skeptisk då han har lärt sig att fett betyder att bli tjock…
  För mig så är det sunt förnuft för fet mat betyder oftast att man bli mätt en längre tid och då minskar småsuget.
  Nackdelen är att jag själv småäter och skulle behöva bli av med mitt sötbehov men jag vet inte om jag har någon större lust för godis, kakor och annat sött är ju sååååå gott.
  Men jag försöker göra honom sällskap så gott jag kan och barnen detsamma men med lite pasta eller ris till sin amt.

  Kramar

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ja socker är gott eftersom det är en drog i hjärnan. Om du rensar bort kolhydraterna och sockret, så försvinner småsuget säger majoriteten av de som lever på denna diet.

   Det som dock också är problemet med att äta kolhydrater och socker är också de andra delarna i ”metabolt syndrom”, dvs diabetes, hjärt- kärlsjukdomar och cancer (främst prostata och bröstcancer)

   Dessutom har jag sett/läst att det finns kopplingar till att ha ett sämre sexliv, men det vill jag läsa på lite mer innan jag utvecklar det.

   Jag hoppas och tror att ”Titanic” kommer att vända till slut, för inom forskarvärlden, så är LCHF en bekräftad sanning, men den har inte av redovisade skäl tillåtits nå ut till allmänheten i den omfattning det egentligen behöver… men vi blir fler och fler , så småningom så kommer det, var så säker…

   Hemikramar ♥

 15. Anna skriver:

  OK Hemimamma.
  Nej jag vill inte ha en kram mera, även om jag aldrig i likhet med Mavera kommer att censurera bort åsikter som inte stämmer med mina.
  ”De flesta andra anser att hon redovisar fakta” skriver du – jaha, vissa är dessa ”flesta andra”? undrar jag. Jag träffar som sagt offer för krig och alla hemskheter som sker i världen varje dag och har gjort så i tolv år- gör du och Erik och Mavera det? Detta har fått mig att ta ställning mot ALLT våld, oavsett vilken regim som utövar det.Och yttrandefrihet kommer jag alltid att försvara enligt Voltaires ord:

  ”Jag gillar inte vad du säger men är beredd att dö för din rätt att säga det.”

  Mavera håller uppenbarligen inte med om detta, och inte du heller? En som stödjer Mavera och vänsteråsikter är välkomna, övriga censureras!

  Jag blir alltså arg och bedrövad och upprörd när jag läser en blogg som Maveras, som helt i linje med hennes politiska åsikter censurerar den som kritiserar dessa medan hon gladeligen anser det ”civiliserat” att släppa fram en som driver med att jag varit sjukskriven för depression, (?)

  Jag har läst andra mycket bra bloggar på andra portaler som är lika kritiska till USA och Nato – utan att för den sakens skull hylla Khadaffi som Mavera gör. För dessa bloggar känner jag respekt.

  Jag kommer aldrig att censurera dig Hemimamma eller någon annan och kommer att stå upp för dina åsikter att uttrycka vad du vill om så skulle behövas – men nej, din vän vill jag inte vara mer. Om jag känt dig privat kanske jag uppskattat dig för andra saker, men nu känner jag dig inte privat. Jag ser dig efter dina senaste kommentarer som jag inte kan tolka som annat än som en person som godtar dödande och barbari och fängslande av människor för deras åsikters skull – SÅ LÄNGE det inte är USA som är skyldig till detta! Hur kan man resonera så? Är inte alla människors liv lika värdefulla? Är det inte lika fullkomligt vidrigt när en diktatur som Libyen avrättar en fånge som när USA avrättar Troy Davies?

  Observera dock att USA kan välja en annan president, som strider för avskaffandet av dödsstraffet, om de vill (tyvärr verkar de inte vilja det vilket får mig att må illa.) Libyens befolkning kunde aldrig ens välja på Khadaffis tid. De var TVUNGNA att acceptera dödstraffen. Tyvärr kan det bli ännu värre om islamistiska rebeller avgår med segern men detta faktum har jag aldrig ens bestridit. Som man kan utläsa av mina kommentarer.

  Således Hemimamma:

  Hejdå!

  Och må varken du eller någon annan drabbas av de illdåd (som fängslandet av någon för deras åsikters skull) som du, Mavera och Skvitt och Erik H. så lättvindigt överser med när det gäller andra människor om de inte har samma politiska åsikter som ni!

  Allt gott i övrigt!

  Anna

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag censurerar ingen, oftast inte ens troll. (utom i undantagsfall) Jag är också HELT emot våld, även om jag anser och förstår att ur ett socialantropologiskt perspektiv, så kommer vi aldrig att bli kvitt vår förmåga att döda både varandra och och andra djurarter och det beror på att vi är köttätare och inte gräsätare.

   Jag försvarar också Voltaire’s princip. Vad Mavera gör på sin blogg är hennes ensak och jag gillar inte att du gör mig ansvarig för vad som sker på HENNES blogg. Däremot kan jag kritisera henne liksom dig och Erik H. Jag hade gett Erik samma svar som dig. I det avseendet gjorde hon fel enligt mig. Men det är fortfarande HENNES blogg. Jag ansvarar för vad som sägs och görs på min blogg och du kan vara säker på att ingen hade fått håna dig för någon depression HÄR. När det gäller Khadaffi säger jag IGEN att vi kan vara överens om att vi inte är överens. men jag vill inte diskutera den frågan med dig och inte här i ett inlägg som inte har med inläggets innehåll att göra.

   Om jag skriver ett inlägg om Khadaffi här eller på Solidaritetstanken, så är du välkommen att debattera saken där.

   Jag godtar inte dödande och barbari, men jag är fullt medveten om att sanningen är det första som dödas i ett krig.

   JAG anser och tror på alla människors rätt och lika värde. Jag (säger ÅTERIGEN) har ALDRIG påstått dig sagt saker eller lagt åsikter i din mun och jag gillar inte att du drar mig över samma kam som de som de facto har attackerat dig i Maveras blogg.

   Ha det bättre än bäst.

 16. svorskan skriver:

  Sådant här går jag igång på… 🙂
  I åratal har jag sagt att man ska anse alla lightprodukter som varningstecken – inte äta dem! Man tillsätter ju en massa ”krams” istället för det som är naturlig konsistensgivare. Att socker inte är nyttigt vet vi, men lightläsk är farligare, man talar om aspartamförgiftning.
  Min fasta övertygelse är att man ska äta varierad mat, och att den mat man äter ska vara så nära sitt naturliga tillstånd som möjligt. Tillagad, javisst, men jag menar utan tillsatser.

  Jag tror inte på att utesluta fett, fettet ger mättnadskänsla. Margarin är bannlyst i mitt hem. Kött och fisk äter jag gärna, men föredrar att ha urskiljning i vad jag stoppar i mig.

  Tycker att Svt’s Landet brunsås http://svtplay.se/t/123569/landet_brunsas är bra, belysande och genomtänkt.

  Tack för dina kloka tankar! Förlåt att jag inte varit varken här (eller någon annan stans på länge).
  Stor bamsekram och allt gott till dej!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Du ger uttryck för mycket kloka tankar och verkar ha en naturlig känsla för vad som är rätt och riktigt.

   I LCHF så utesluter man inte fett utan TVÄRTOM man ÖKAR mängden fett, för det ska vara det som kroppen bränner i stället kolhydraterna.

   Lightprodukterna är farliga precis som du säger och alla de sockeralkoholer som man sötar med i stället, är både giftiga och kroppen omvandlar dem till vanligt socker och då gör de samma skada , men det tar bara lite längre tid.

   Jag tycker också att ”Landet Brunsås” är bra, men programmet om kostråden uppgav en del felaktigheter häromdagen. Men det är viktigt att vi diskuterar vad vi äter.

   Du är så välkommen oavsett när och hur ofta du hälsar på ♥

   Största Hemikramen och bara det bästa till dig!! ♥

 17. HEMIMAMMA skriver:

  Lyssna på detta:

 18. Johnny skriver:

  Du är imponerande Hemimamma!

 19. sanna skriver:

  Mycket intressant! Jag mår klart bättre när jag äter minimalt med (snabba) kolhydrater….

  • HEMIMAMMA skriver:

   Det låter bra att du märker själv. Har du ökat fettintaget för att kompensera och lära din kropp att inte vara lat och börja bränna fettet igen?

   Hemikram ♥

   • sanna skriver:

    Ja, eftersom kroppen ju behöver energi i någon form. Jag byter kolhydrater mot fett vilket ger mig ett stabilt blodsocker utan toppar och dalar. Jag har läst näringslära och fortsätter att intressera mig för detta då det faktiskt är så att det man äter påverkar hela hälsan och välbefinnandet! Oavsett om man vill gå ner i vikt eller inte. Jag väljer att inte ta bort kolhydrater helt men är noga med att begränsa mängden och typen. Kram

   • HEMIMAMMA skriver:

    Jag som är kock i grunden har ju jobbat med mat i många år och har alltid avstått från lightvaror generellt pga smaken, utom till smörgåsen, då åt jag lätta, men det är det slut med numera.

    Bara smör och riktig grädde nu. Jag håller mig på miniminivå jag med, och ”festar” i dag i veckan med potatis eller liknande, vanligen på lördagen…

    Hemikram ♥

 20. kramgoaullis skriver:

  Oj..Hoppas verkligen inte att du tror att jag i mitt senaste inlägg ”ger dig en känga” angående källhänvisningar och länkar Hemi..Jag hade inte sett detta inlägget innan jag skrev mitt…

  Jag tycker att detta inlägget är välskrivet och upplysande och jag beundrar dig och andra som gör ett jättejobb med att ta reda på källanvisningar och som länkar till oss andra som varken orkar eller kan hitta dessa själva..

  Jag hoppas att du läser mitt inlägg och tolkar det för vad det är.Mina smått kluvna tankar bara..

  *Goa kramar i natten*

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ja, och jag tolkade det INTE som negativ kritik gentemot mig utan tack och lov så har äntligen debatten vaknat om detta. Förra måndagen berättades det om i ”Vetenskapens värld” att man numera rekommenderar lågkolhydratkost till diabetiker från Socialstyrelsen, men att man inte vågar göra det till allmänna kostråd än så länge. Ikväll tog man upp det i serien ”Landet Brunsås” också..

   Var det det som väckte tanken?

   Tråkigt att höra att du är ett medicinskt mysterium… Hur mår du just nu?

   Hemikramar ♥

 21. BS Det står ju translation-ready på alla WordPressbloggar, men jag vet inte hur det fungerar eller vad man ska göra själv för att få det att fungera.

  Kramelikramas

  • HEMIMAMMA skriver:

   När jag har lite tid över till annat än LCHF forskning och Försäkringskassegranskning, så ska jag se om jag kan klura ut vad det handlar om…

   Hemikramas ♥

 22. HEMIMAMMA skriver:

  Titta på detta läskiga och fråga dig själv om du fortfarande hellre vill äta margarin än vanligt hederligt smör?

 23. […] själv är ju ”nyfrälst” LCHF’are, men jag kan försäkra dig (vilket jag tror att du redan vet) att jag har läst på innan jag ger […]

 24. HEMIMAMMA skriver:

  Del tre Myter om ägg:

 25. HEMIMAMMA skriver:

  Del 4 myter om säd och mjöl

 26. If you’re serious about making money with your website, watch this free video about getting free instant targeted traffic to your site http://instanttrafficrobot2.com

 27. Katina Maria skriver:

  After reading your blog post I browsed your website a bit and noticed you aren’t ranking nearly as well in Google as you could be. I possess a handful of blogs myself and I think you should take a look here: http://dominateseowithwordpress.com You’ll find it’s a very nice tool that can bring you a lot more visitors. Keep up the quality posts

 28. Jimmy Kim skriver:

  If you are serious and want to earn serious money online with your website, watch this free video to discover the secret system to do that at http://easyprofitbot2.com/

 29. HEMIMAMMA skriver:

  Del 5 myter om kaffe och te:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s