Hemimammas kamp – Dead man walking… nu vandrar Liemannen genom Georgia =0(

AFTON!!

Den troligen oskyldiga TROY DAVIS SKA AVRÄTTAS Han får inte nåd. ”Demokratin” USA ska återigen lära sina medborgare att inte döda, genom att döda en av sina medborgare…

På onsdagskvällen, lokal tid i USA-delstaten Georgia, ska dödsdömde Troy Davis få sin giftspruta. Hans fall har väckt stor uppmärksamhet även utanför USA:s gränser. 

Svenska Amnesty Internationals generalsekreterare Lise Bergh är inte oväntat kritisk till att Troy Davis inte benådats. Med resonemanget att inget rättssystem är perfekt och att det innebär att domslut därmed kan bli fel är organisationen generellt emot dödsstraff. Men det här fallet är särskilt symboliskt, säger hon.

Det är förfärligt och ofattbart med tanke på situationen med bevisningen och annat. Inget mordvapen finns, inte heller någon teknisk bevisning och sju av nio vittnen har ändrat eller dragit tillbaka sina berättelser. Det är så många tveksamheter att det är märkligt att målet inte har tagits upp på nytt, säger Lise Bergh till DN.se.

Troy Davis ska avrättas klockan 19.00 på onsdagen, lokal tid (klockan 01, torsdag, svensk tid) och det är fjärde gången delstaten Georgias benådningsnämnd ger honom ett datum för sin död med giftspruta. På olika sätt har hans försvarare tidigare lyckats stoppa det hela genom överklaganden. LÄS MER

”Den här kampen är för alla Troy Davis som kom före mig och alla som kommer efter mig,” skrev den dödsdömde i ett brev som offentliggjordes av människorättsorganisationen Amnesty International.”

DÖDSSTRAFFET lever kvar i ett flertal länder, även ”demokratin” USA. Läs artikeln jag länkat till för mer info om bilden ovan.

Death Penalty på engelska wikipedia * Dödsstraffet på svenska wikipedia *

Svenska ungdomar blir alltmer vänligt inställda till dödsstraff *

Om inte text övertygar och lär ut nödvändig empati, så kanske klipp kan ge en sympati och förståelse för det grymma i detta…

Jag börjar med den vältaligaste advokat som någonsin intagit TV-rutan: Alan Shore

Sedan hans chef i ursprungsserien för hans karaktär, ”The Practice”,

Sist men inte minst avrättningsscenen ur filmen ”DEAD MAN WALKING”

LIEMANNEN GÅR RONDEN I GEORGIA,

i sanning en sorglig natt… =0(

Uppdatering:

Troy Davis är död. Han avrättades genom en giftinjektion och förklarades död klockan 05.08 nu på morgonen svensk tid.

Innan giftet började verka vände han sig till vittnena i avrättningssalen i fängelset och sa: ”Jag är oskyldig. Må gud ha förbarmande med er. ” I am innocent. May God have mercy with you.”

Utanför fängelset i Jackson i Georgia stod människor och grät och höll om varandra.

Tack GHOST och SKVITT

AFTON!!

Annonser

30 thoughts on “Hemimammas kamp – Dead man walking… nu vandrar Liemannen genom Georgia =0(

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Nu klockan ett…. så går skammen genom USA…

 2. Vad är det för fel på folk ???? Hur kan man döma någon till döden, det finns ju inte ens bevis på att stackarn skulle ha gjort nåt !!!! Också en jävla demokrati !!!!

  BS *Pust* bra att du mår bra och inte ska skiljas

  Kramar ♥

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ja, det är för sorgligt på 2000-talet?

   Jag har gått igenom två stycken, varav en med barn och en separation med barn… men denna gången, tredje gången gillt så har jag valt med både huvud och hjärta, så då blev det rätt

   Hemikramar ♥

 3. pluppa skriver:

  Det är för djävligt 😦

 4. skvitt skriver:

  Visst, det är ett skammens land.

  Mest skamligt är väl alla som dödas runt om i världen med förklaringen att man skyddar amerikaners liv! Det är inte mycket värt när det kommer till kritan och man avrättar sina egna medborgare.

  En oskyldigt dömd fängslad kan aldrig få sina förlorade år tillbaka, men frihet. Dödsdömda kan aldrig återupplivas och stympade kan inte få tillbaka sina förlorade kroppsdelar om de skulle få upprättelse, så är det. Och det gör det så barbariskt.

  Jag har skrivit om det förr, så du vet ju min inställning i frågan.
  http://skvitts.wordpress.com/2011/06/24/kognitiv-storning-dodsstraff/

  Dödsstraff är det mest primitiva av alla straff och de som dömer till det är de primitivaste av alla människor.

  Jag vet inte om du har läst Spekulanten-tanten. Men för flera år sedan skrev hon ungefär så här: ”Det går inte att tänka ut ett straff som är så grymt att det inte går att hitta en domare att döma någon till det och att man inte kan hitta någon som vill verkställa det.” det säger det mesta om mänskligheten, eller kanske den perverterade delen som söker sig till rättsväsendet!

  USA har än en gång visat sin barbarism och primitivitet.

  Av alla länder i världen 2010 var det endast 23 länder som verkställde dödsstraff 2010. I den avskyvärda skaran länder dväljs USA! Man söker sina gelikar bland andra tvivelaktiga regimer som genomförde avrättningar under 2010.

  Ett (+) betyder att det har förekommit avrättningar eller att det är en lägsta siffran men att antalet avrättningar kan ha varit betydligt högre.

  USA trivs alltså gott tillsammans med länder som
  Botswana (1),
  Ekvatorialguinea (4),
  Somalia (8+),
  Sudan (6+)
  Bangladesh (9+),
  Japan (2),
  Kina (tusentals),
  Malaysia (1+),
  Nordkorea (60+),
  Singapore (+),
  Taiwan (4),
  Vietnam (+)
  Bahrain (1),
  Egypten (4),
  Jemen (53+),
  Irak (1+),
  Iran (252+),
  Libyen (18+),
  Palestinska myndigheten (5),
  Saudiarabien (27+),
  Syrien (17+)

  I Nord – och Sydamerika är USA det enda landet som genomförde avrättningar (46)!

  (Ett land fattas på listan, men jag vet inte vilket det är)

  Detta sätter USA på kartan över länder som bryter mot de mänskliga rättigheterna, om nu någon inte visste det innan.

  Liksom tidigare år är det ett mindre antal länder som står för de flesta avrättningarna: Kina – tusentals, Iran – minst 252 (Siffran över antalet avrättningar som myndigheterna har bekräftat i Iran är lägre för 2010 jämfört med 2009 ,388, men det finns obekräftade uppgifter om att ytterligare minst 300 personer kan ha avrättats), Nordkorea – minst 60, Jemen – minst 53 och USA – 46 stycken avrättade på ett enda år.
  Det är ett gott sällskap som USA befinner sig i, eller hur!

  I USA tillämpas dödsstraff i 35 delstater.
  94 procent av alla dödstraff som utfördes 2005 ägde rum i Kina, Iran, Saudiarabien och USA.

  96 länder har avskaffat dödsstraffet för alla brott. 9 länder har avskaffat det i fredstid och 34 länder har avskaffat det i praktiken. Alltså sammanlagt 139 länder som har avskaffat dödsstraffet i lagstiftning eller praktik.
  USA finns inte med bland dessa moderna länder, som bekant och måste alltså klassas som mera primitivt än till exempel oväntade föregångsländer som Venezuela (1863), Costa Rica (1877), Ecuador (1906), Uruguay (1907) och Colombia (1910). Sista landet att avskaffa dödsstraffet är i nuläget Gabon (2010).

  Antalet verkställda dödsdomar i USA minskar och det av ett skäl som, hör och häpna, borde ha fått konsekvenser just i fallet med Troy Davis: Det beror på de nya undersökningsmetoder som lett till att brott klarats upp långt efter att de begåtts och det i flera fall visat sig att oskyldiga dömts, men det påverkade alltså inte mördarna den här gången!

  Åter igen visar sig USA vara ett skammens land.

  Till sist vill jag påminna om EU:s nya inställning till dödsstraff:
  http://skvitts.wordpress.com/2010/11/25/ny-grundlag-och-demokratin/

  Kram!
  /Skvitt

 5. […] Hemimammas kamp – Dead man walking… nu vandrar Liemannen genom Georgia =0( […]

 6. skvitts skriver:

  […] återigen lära sina medborgare att inte döda, genom att döda en av sina medborgare …” skriver HEMIMAMMA på sin blogg  tidigt i natten 22 september 2011. Några timmar senare är han död.  Han avrättades trots […]

 7. tantmajsan skriver:

  Ja du, det härliga landet i väst. Deras rättsväsen är ett skämt, så många som sitter oskyldigt dömda i fängelse, och trots bevisning inte får upprättelse, skamligt.
  Har aldrig trott på dödstraff, kan inte förstå att rättvisan ska skipas bättre genom det, men så är jag rätt naiv också.

  varma kramar

 8. kickie skriver:

  Hejsan vännen!

  Nu kan ja ärligt erkänna att ja inte läst om detta, såg bara rubriken som hastigast. Nu tyder det alltså på att han är oskyldig o i så fall är det fullständigt galet me en avrättning. Då skulle han blivit frikänd. Ja lusläser inte tidn, el tar del av allt som händer. Klarar inte av o angagera mig så himla mkt. Ja måste beundra dig o andra som klarar av det o dessutom har fam. Ja förstår inte hur ni hinner me. Ja gör det inte fast ja lever solo.

  Hoppas du o dina nära o kära får en bra helg.

  De goaste kramizar!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag gör det för att jag har ett brinnande intresse för mina medmänniskor och min omvärld och politiskt engagerad har jag varit sedan jag var sex-sju år…

   Det är ett uttryckssätt av min personlighet som jag inte skulle kunna leva utan…

   Hemikramizar ♥

 9. mariadesuede skriver:

  Jag har hört och läst om det i Le Monde, dödsstraff ger ingen rättvisa.

  Fast jag har inte haft lust att skriva, skrev om det…

  Örnkramar♥

 10. HEMIMAMMA skriver:

  Hittade detta hos Ghost som i sin tur hade hittat det hos Anders Morge på FB

  ”I have finally discovered, what is wrong with there brains: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left…”

 11. Andromeda skriver:

  Protesterna hjälpte tyvärr inte. Hörde på nyheter om att han hävdade sin oskuld innan han avrättades och att han vädjade till de efterlevande att fortsätta försöka få honom rentvådd. Fy, så olustigt. Han var säkert oskyldig…

 12. kyrkis skriver:

  Gott att läsa alla reaktioner. Kampen måste fortsätta!

 13. […] det som rör sig i mina tankar är dödsskuggans dal och sorg. Igår gick Liemannen genom Georgia och Troy Davis avrättades fem i morse och det bekräftar återigen att USA är ett våldets och brutalitetens högborg, vilket får mig […]

 14. […] jämförelse till Troy Davis känns inte opassande… utan i högsta grad aktuellt i ljuset av protesterna på Wall […]

 15. […] Tankens jämförelse till Troy Daviskänns inte opassande… utan ihögsta grad aktuellt i ljuset av protesterna på Wall Street […]

 16. Alfonzo Browley skriver:

  It’s some sort of shame you don’t employ a donate button! I’d most certainly donate to this brilliant web site! When i suppose at this point i’ll be happy with bookmarking in addition to placing ones Rss feed to help the The search engines bank account. When i glimpse forward to help new updates and may share that webpage having the Facebook or myspace group:

  • HEMIMAMMA skriver:

   I’m sorry that my site didnt live up to your expectation, and I’m not sure of what you’re reffering to… Donate button??

   But I’m flattered by your second opinion 🙂

   Hemihug!

 17. […] Insentivet och priset för att NATO skulle ställa upp var så som det ALLTID är för USA – OLJA. USA och deras medlöpare inklusive Sverige fick FN att anta en resolution, där folket skulle skyddas från sagde tyrann. Vilket ledde till att Sverige kunde skicka plan och på så sätt demonstrera sin dugliga försvarsindustri. Jackpott för Reinfeldt. Han får ta ett krafttag emot ett land som i praktiken i det området motsvarar vårt eget land i social utveckling och ekonomisk status. Med arabvärdens mest sekulära, framskridna ”jämlikhet” i fråga om både pengar och kön, till skillnad mot kungariket Saudiarabien (dit Kungen åkte och hängde en medalj om halsen på Kung Abdullah så att de skulle känna sig hågade för ytterligare en vapenaffär med vårt land), där kvinnor inte får gå utanför huset eller köra bil utan att riskera svåra straff. (fler avrättade med dödstraff i Saudiarabien än Libyen 2010) […]

 18. Sebastian skriver:

  Hej!
  Jag håller på med ett arbete i skolan, då vi behöver hitta en bild.
  Jag skulle vilja använda din bild i mitt arbete, får jag lov?

  • HEMIMAMMA skriver:

   Den ena bilden är från nätet (Liemannen) så den använder su efter eget gottfinnande. Den andra (kartan) är från DN så den ska du nog länka till artikeln och uppge bildkälla till.

   Lycka till med arbetet 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s