Hemimammas kamp – FÖRSÄKRINGSKAS DOLDA AGENDA AVSLÖJAD!! – MONICA vittnar…DEL 2 REBLOG

GOD AFTON – En rebloggning av ett ÅTER AKTUELLT INLÄGG, med ny information:

Hemimammas kamp - F�RS�KRINGSKAS DOLDA AGENDA AVSL�JAD!! MONICA vittnar... GOD AFTON!! Detta klipper jag ur bloggen jag rebloggar…fetningar och kursiveringar är MINA editeringar för att belysa och förenkla det väsentliga…Jag har dessutom lättat upp texten med styckeindelningar, något som man inte kan göra bland artikelkommentarer Jag letade upp hennes inlägg bland kommentarerna till DENNA ARTIKEL De finns på sidan 73 och 75 om du för enkelheten visar äldst först, eftersom i skrivande stund är ÖVER 600 kommentarer. J … Read More

GOD AFTON!! Jag har länge väntat på livstecken från ”Monica”, nämligen ganska precis ett år… Hon skrev kommentarer till en artikel om Annika Holmkvist på Aftonbladet och berättade om eländet på ”Förnedringskassan” vilket jag fångade upp i inlägget jag rebloggar.

Jag har precis kollat, både artiklarna och hennes kommentarer är kvar…

Jag har sedan dess väntat… och NU äntligen livstecken, Tack Skvitt för att du uppmärksammade mig på det:

FACEBOOK förstås… Hon har meddelat någon där följande och jag känner så väl igen tonen och formuleringarna:

”Jag jobbar på Försäkringskassan och jag har berättat i tidigare inlägg om mina arbetsuppgifter som handläggare. Nästan inga personer har trott på vad jag framfört. ”Det kan inte vara sant” har jag bara fått höra! Nu visar det sig igen att jag tyvärr hade rätt. Jag har berättat om att mina chefer tvingat mig att konsekvent neka sjukpenning och sjukersättning.

Mina chefer vet att sjuka oftast inte orkar överklaga. Jag uppmanar ALLA som får avslag att överklaga till domstol. Begär att få ut samtliga underlag! Kontrollera om sjukintyg och läkarutlåtande har ändrats ! Jag vet att det är fler av försäkringskassans jurister och handläggare som ändrar i tex läkarutlåtande för att avslag ska kunna motiveras. Hur sjukt är inte det?! En jurist ska man kunna lita på, om det förtroendet försvinner vad har vi då kvar?! Juristerna och handläggare gör INTE detta på eget bevåg utan order kommer från högre ort.

Jag har framfört mina synpunkter om denna oestiska hantering till Sture Hjalmarsson i försäkringskassans ledning, men han har ännu inte svarat trots flera påstötningar under 2 år. Adriana Lender har försökt under 1 år göra sig av med mig med motivering arbetsbrist. Tyvärr så gick inte den luringen tack vare hjälp från facket.

Om Ni sjuka ska få en rättvis och korrekt bedömning måste ledartrojkan hos oss på försäkringskassan bytas ut. Vi behöver också en regering som är mer lyhörd och inte behandlar de sjuka som ohyra. Jag mår jättedåligt på jobbet som jag tvingas utföra. Jag har jobbat på försäkringskassan i över 30 år.

Tidigare var jag mycket stolt att jobba här, nu skäms jag jättemycket ! Jag har sökt flera andra jobb men eftersom jag är över 60 år vill ingen anställa mig. Många unga personer har redan lämnat försäkringskassan i protest. Hur långt ska det behöva gå innan denna skuta sjunker till botten. Jag ser med glädje fram emot ett regeringsbyte. Jag tror det är den enda vägen till storstädning av vårt nuvarande inhumana och sjuka sjukförsäkringssystem genomdrivet av moderaterna.

Obs jag heter självklart inte Monica (påhittat namn för att slippa repressalier och hämndaktioner från min arbetsgivare) . Jag har inspelade samtal med mina chefer på försäkringskassan som vem som helst kan få lyssna till. Där framkommer det tydligt att de vill att jag ska neka våra ”kunder” ersättning på ett väldigt elakt och utstuderat sätt. Man kanske då blir lite mer ödmjuk och fundersam vad som egentligen sker i det dolda på försäkringskassan när man lyssnat på inspelningarna.

Personer på försäkringskassan som vill lyssna är välkommna. Vi kan träffas på Försäkringskassan, Klara Västra Kyrkogata 11 ”Uggleborg” Rum 30. Skriv ditt direktnr 010- eller mailadress i ett svarsinlägg så kontaktar jag dig om dag och plats. Fler från ledningen är också välkomna att komma och lyssna. Jag hoppas att detta kan leda till ett bättre arbetsklimat för mig om mina kollegor. Samt ett stopp på vår dolda agenda.

Jag blir väl avskedad som illojal men den risken är jag nu beredd att ta. Om Ni på press och media vill ta del av mina inspelningar så skicka ett meddelande till mig så tar jag kontakt för ett personligt möte. Kram till Er alla”

Frågan nu är om hon kan höra av sig till mig, så jag får höra hur det gått??

Inlägget uppdateras allt eftersom…

Här har vi något annat som också behöver få uppmärksamhet och spridning:

Man demonstrerar på WALL STREET vilket GHOSTOPINION rapporterar och uppdaterar kontinuerligt kring…

GOD AFTON

via HEMIMAMMA – Livet är politiken från sorgens perspektiv

41 tankar om “Hemimammas kamp – FÖRSÄKRINGSKAS DOLDA AGENDA AVSLÖJAD!! – MONICA vittnar…DEL 2 REBLOG

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Jag hoppas att du kan höra av dig Monica och att ni andra betänker hennes vittnesmål?

  • skvitt skriver:

   Bra jobbat!
   /Skvitt

  • Sassa Jovcevska skriver:

   Tack för en underbar sida 🙂
   Kanske det inte lämpar sig att göra ett inlägg här och nu med ”mina” små besvär men känner bara att jag måste dela med mig av min frustration och förnedring som jag xså, som många andra, får erfara av ”Förnedringskassan”!!
   Blev överväldigad att ”Monica” äntligen uttalar sig igen!
   Har själv problem m FK sedan 8mars-11!! 0-: ersättning sedan dess och är sjukskriven ännu idag!

   Har inget liv mer, ekonomin är 0:-, bästa vännerna jag har är inkasso och Kronofogden!

   Mitt ”fall” är just nu uppe på förvaltningsrätten och tar ytterligare ca. 9 mån att ”behandlas”!!!

   Är utred på många ”instanser” och är sjukskriven för följande:
   4 diskbråck,
   skollios-höger sida,
   artros i ryggen och i höger axel som också är söndersliten
   på 6 punkter fibromyalgi

   och så på detta kraftig, tack vare FK, stressad och djupt deprimerad!!

   Då säger FK, i samförstånd med försäkringsrådgivaren, att jag ÄR 100% frisk och att läkaren inte skriver tydligt nog i bedömningen om jag kan jobba!!

   ALLA papper är i sin ordning!!
   Har försökt att få media att skriva om detta men INGEN har brytt sig!!
   Har kontaktat ALLA t.o.m regeringen(alla) utom Kung Karl Gustav och Silvia!!

   Idag är jag bara en mycket sjuk människa på 48 år och som varit arbetsnarkoman och trivts med det, INGET annat än en misstänkt bedragerska som snart är en uteliggare då KF kommer att sälja mitt hus på executiv auktion!!

   Detta livet som FK bidrar med är inget liv!
   Ständig smärta i kroppen, nätterna värst sedan är man zoombie hela dagen och då brukar jag fråga mig: Varför leva när jag ÄR sjuk och INGEN hjälp får man??!!
   Men sedan så tänker jag, att ta mitt liv för FK…..nääää…..MÅSTE kämpa för min värdighet om jag så dör på kuppen, men innan dess SKA jag i vart fall kämpa för att få rätt av den fruktansvärda instansen: FÖRSÄKRINGSKASSAN!!

   Hur kommer jag i kontakt m ”Monica”?? Önskar det innerligt för att kanske hjälpas åt att få fram hur dom jobbar och vad dom gör med sjuka människor och på detta viset, främst, HJÄLPA ALLA stackare som har fått känna på deras piska och blir ”våldtagna” om och om och om och om igen……….!!

   En väldigt sjuk medborgare vid namn Sassa

   Kramar til Er alla

   • HEMIMAMMA skriver:

    Hej Sassa och välkommen till min sida och jag tar stolt emot ditt beröm.

    Dina besvär är DEFINITIVT inte små och jag önskar djupt att jag kunde hjälpa dig på något sätt. ja blir vädigt betryckt när jag hör om dina besvär och det är klart ovärdigt i vårt en gång så rättvisa land… Det jag gör är att ständigt åtekomma till detta ämne, och redovisa nya saker.

    Jag blev kontaktad anonymt av Monica, så jag vet faktiskt inte hur man får kontakt med henne.
    Men jag skulle föröka med Facebook eller på RESURS hemsida om jag vore du. Jag såg till henne senast på Fejjan.

    En sak vill jag dock göra dig uppmärksam på: Enligt en del sidor och sajter på nätet finns det studier som kopplar ihop FIBROMYALGI med BORRELIA.

    Av nyfikenhet: Har du någonsin, så vitt du vet, haft Borrelia?? Många av dina symptom stämmer med Neuroborrelia, som dessutom oftare drabbar kvinnor än män och dessutom är mer svårdiagnosticerad än för män??

    Jag hoppas att du kommer tillbaka och ser mitt svar och att du kliver in i mina inlägg om Borrelia. Jag tänker kopiera in dessa kommentarer dit, så att andra ser.

    Massor av Hemikramar och jag hoppas att vi ses igen! ♥

 2. […] Läs också Hemimammas uppföljare! […]

 3. Johnny skriver:

  Tyvärr är detta inget nytt. Det har snabbt blivit värre med åren, men jag hade en då god vän som var sk förtroendeläkare (som det hette på den tiden). Det han då berättade när natten började bli sen och flaskorna tomma gjorde att jag tappade öronen. så idag har jag inget att hålla upp kepan med. Han var tämligen skicklig, vilket vi kompisar många gånger fått se, men han var förbjuden att föreslå en annan diagnos eller en bättre behandling. Det stor i hans uppdragsvillkor. Han hade bara att tillstyrka eller avslå. En gång såg han på ett intyg som var välgjort att en 20-årig tjej hade en utjutning som skulle göra henne till invalid på sikt. Men han fick inget göra. Han knallade iväg till den som skrivit intyget, berättade läget och hon var återställd inom någon vecka. Det kom fram och han tappade uppdraget. Gissa för vad? ”Ohörsamhet mot huvudman”. Idag är läget tiofaldigt värre.
  VARFÖR? => ”follow the money and yo´ll find the problem”.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Detta var djupt oroande Johnny och jag är tacksam att du berättar och jag hoppas att du vill berätta mer? Finns det något sätt att komma åt eller stoppa detta??

   Jag blir så upprörd att jag vill lägga det i inlägget… men jag gör ett eget senare för jag hoppas att du vill berätta mer… för att visa vad folk ska akta sig för

   HUR ”lurar” man en sådan läkare? eller snarare helgarderar sig mot dem?

   Hemikramar ♥

   • Johnny skriver:

    Ja, vad ska man akta sig för?
    FUNDERA PÅ DET HÄR!
    1. Har du taskiga levervärden får du inte bara sämre behandling , utan även sämre bemötande och omhändertagande. Det vet alla som arbetar inom vården. Det har ingen betydelse om det är fetma eller alkohol som orsakar värdena. Det är ett slags moralstraff!
    2. Detsamma med övervikt. Sök hjälp för övervikt och dina hjärtbesvär tas inte på allvar.
    3. Rökning förhindrar adekvat vård
    4. <65 år, försvinner sjukhusvård över 50 dagar totalt resten måste skötas av kommunen.
    5. Vissa åtgärder, t.ex smärtlindring är för 65 plussarna bara ok på närmaste akademiska sjukhus.

    ALLT DETTA och lite till tas det hänsyn till när det gäller ersättning från försäkringskassan. ALLTSÅ: Ålder, livsstil, BMI, mental status etc. DETTA ÄR SVERIGE I ETT NÖTSKAL! Det som gärna kallas världens bästa sjukvård!

    Om det går att stoppa detta? Jag tvekar! Dessa läkare på försäkringskassan går på de "order" de har från regeringen och detta allt sedan förändringarna 1955. Men snaran har dragits åt allt hårdare sedan dess!

    JAG TROR INTE ATT DET GÅR ATT AKTA SIG FÖR DETTA:
    Eftersom alla i Sverige boende är ansvariga för att två saker ska gå i lås. 1. Allt som strider mot den så kallade folkhälsan blir på ett eller annat sätt bestraffat på individnivå! [Alkohol, rökning, övervikt eller riskbeteenden. 2. Alla de som hållit sig undan detta och blivit "för gamla" har börjat fråntas livskvalitet genom att de inte längre har pengar det i kallar livskvalitet.

    Vill du sedan ha konkreta exempel har jag även sådana, men då vill jag veta på vilket sätt.

   • HEMIMAMMA skriver:

    Tack Johnny för ditt inlägg i debatten och JAG vet ju i hjärtat att du har rätt. Om du kan beskriva exempel, så är jag tacksam, och du väljer själv om det blir via mail eller här…

    Hemikramar och min tacksamhet!

 4. kao skriver:

  Har läst förr när Förnedringskassans personal skriver (med gråten i halsen) hur jävligt de själva blir behandlade, som tvingas utföra dessa ‘dödsstötar’ mot de sjuka. Kanske det var hos Monica? Ska gå in där och kolla.

  Som vanligt har du gjort god research, ett strålande arbete.

  Kramar
  Kao

 5. kao skriver:

  ….Kommer inte in på hennes sida, har ju inte Facebook.

  Sina iaktagelser, sina känslor och inte minst sina inspelningar bör hon dra för en reporter. Om hon drar dem för bara sina arbetskamrater kan det hända att inspelningarna fastanar innanför F-kassans väggar och förstörs.

  En reporter kommer ge henne källskydd.

  Kram

 6. kao skriver:

  Nu har jag nya uppgifter angående FK:s ledning. Karln heter inte det jag skrev – har ändrat. Dessutom avgår nu Mikael Strömbäck, IT-chefen. Men han vägrar berätta varför….

  Kolla mitt inlägg igen.

  Kramarna till dej
  Kao

 7. portolanseglaren skriver:

  -Man blir så förbannad på alla dessa feta rövar som röstat fram Moderaterna och deras igelpartier, alla dessa som för att få tillbaka på skatten varit beredda att sälja ut all anständighet. Fy fan!

 8. Läste detta på fejan, det är precis så galet som man trott att det är. Bara en bekräftelse på Moderaternas iskyla.

  BS Om det är en skummis som är ute för att objudet hälsa på andra hoppas jag med att de tar honom nu.

  Kramar ♥

  • HEMIMAMMA skriver:

   Nu har en journalist kontaktat mig och vill tala med dem…. Så jag har gått ut med en efterlysning i ett nytt inlägg…

   Jag håller med, hoppas att de tar honom nu…

   Hemikramar ♥

 9. BS Ibland blir jag ju helkass, då får man ta hand om sig. Datorer ska ju skötas med, min bara blev helseg och allmänt körd.

  Oj, är imponerad, skulle absolut inte orkat med 2 kalas på samma helg, orkar knappt med ett. Hoppas du/ni hade jätteskoj, så det var värt det.

  Kramar ♥

  • HEMIMAMMA skriver:

   Brorsdotterns kalas behövde vi bara dyka upp på, så var allt serverat 😆

   Trapps kalas var enkelt denna gång för hon ska få en gå kulturskolans gitarrkurs, som kostar 1200 per termin…

   Men vi åt gott och hade det trevligt båda dagarna

   Hemikramar ♥

 10. tantmajsan skriver:

  Just nu finns bara otalbara ord i min språkarsenal, att vi, vanliga människor ska utsättas för detta, helt horribelt. Jag stumnar, och svordomarna tar vid, jävlar i min låda vad ilsk jag blir, de som borde skämmas gör det inte, istället har de tvingat till sig andra att göra deras skitiga jobb.

  Kram Hemi, och tack för informationen, detta får inte försvinna i det tysta.

 11. Varghjärta skriver:

  […] när fan brydde hon sig reellt om sina artfränder och övriga […]

 12. Magister Stork skriver:

  Bra att du tar upp detta igen…Solen skiner som bekant inte över alla utan bara de utvalda! Var finns de grävande journalisterna som ska föra upp detta till ytan?

  Tid för ansvar sa ”hästsvansen” i TV i kväll…ansvar för vad och vem?

  Jag borde nog ta upp detta på mitt håll känner jag, men nu har jag nackspärrkänningar sedan jag slant med fingret på @ idag.

  Ha det gott…

  Storken

  • HEMIMAMMA skriver:

   Din kommentar leder mig direkt till mitt nya inlägg.

   En journalist har kontaktat mig för att få tag på Monica och Rosa, men jag behöver hjälp att efterlysa dem…

   Jag hoppas att du och andra vill hjälpa mig med det…

   Hästsvansen dillar som vanligt.

   Nackspärr?? Nu får du nog förklara dig… 😆

   Som alltid blir jag jätteglad att se dig Storkis 😉

   Hemikramar ♥

 13. Andromeda skriver:

  Jag känner ett påtagligt fysiskt obehag när jag läser det du skriver och känner mig lätt illamående… Hade jag jobbat på FK hade jag förmodligen gått under helt…
  Kram

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag kände detsamma när jag läste det första gången, vilket fick mig att skriva inläggen, det ena då på Aftonbladets tid och det andra nu när jag får livstecken igen…

   Många slutar ju där, så till slut blir det bara de iskalla kvar och då får vi be ”bevare oss väl…”

   Hemikramar ♥

 14. […] GOD AFTON – En rebloggning av ett ÅTER AKTUELLT INLÄGG, med ny information: GOD AFTON!! Detta klipper jag ur bloggen jag rebloggar…fetningar och kursiveringar är MINA editeringar för att belysa och förenkla det väsentliga…Jag har dessutom lättat upp texten med styckeindelningar, något som man inte kan göra bland artikelkommentarer Jag letade upp hennes inlägg bland kommentarerna till DENNA ARTIKEL De finns på sidan 73 och 75 om du för enkelhe … Read More […]

 15. Anna skriver:

  Hej! Visst får du gärna länka., det blir jag glad om du gör.
  Men min åsikt kvarstår: att kritisera USA, NATO och även Sverige och Europa är enligt mig fullkomligt i sin ordning- jag tycker själv att det är fruktansvärt att USA aldrig får några rättsliga efterspel för sina illgärningar, att vi fortsätter att fjäska, att Bush kunde starta ett krig på felaktiga grunder and ”get away with it” utan efterspel. Men man får för den sakens skull inte sprida progaganda om Khadaffi och tillrättalägga och ljuga, som jag anser att Mavera görr. .Khadaffi HAR gjort många bra saker, och de delar av FN-talet som jag har hört var bra. Men det står för mig utom allt tvivel att han även visat en total respektlöshet för mänskligt liv, och att han till viss del är sinnessjuk, om man lyssnar till hans tal där han beskriver ”Libyen som alla länders moder” och för övrigt visar en diktators och despots alla tecken på hybris och narcissism och krav på lydnad och dessutom respektlöshet för mänskligt liv. Lyssna på vad han säger själv! Det är stundtals fullkomligt vansinnigt.
  Dock vet jag också, och det har jag sagt från första början, att det kan komma något ÄNNU värre efter.
  Men det är som sagt inte det som det hela handlar om. Det handlar om att hylla en diktator enbart för att han ”på pappret” säger sig stå för socialism och för att USA och Nato är emot honom.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Hej Anna, tack för att jag får länka, eftersom du skrivit VÄLDIGT bra inlägg om frågor som upptar mitt sinne väldigt mycket nu för tiden. LCHF borde spridas snabbare än blixten och allt som gör att människor förstår och lär om MÅSTE lyftas och spridas, för det handlar i längden om liv och hälsa. För VÄLDIGT många människor. Så jag ska skriva ett inlägg om det om några dagar.

   Jag måste först ta upp detta med det annalkande dödsstraffet för Troy Davies… =0(

   När det gäller bråket om Mavera och Libyen, så har du rätt till din åsikt och tyvärr så är vi inte helt överens om vad som är rätt och sant i propagandafloden som väller in från alla håll, och jag vill påstå att varken du ELLER jag VET vad som är rätt, baserat på det enkla faktum att vi inte är där på plats och kan säga utifrån vad vi ser med egna ögon, på det sätt som landets egna innevånare kan. Så jag tänker inte säga varken eller, men jag VET att USA historiskt har gjort vad de velat och fått oss att tro på segrarens version, så som det fungerar i krig. Vi såg det i Vietnam och Kongo. Vi såg det i Irak och Afghanistan.

   Dessutom så är vi ett flertal i bloggen som ser på saken på samma sätt även om vi inte ägnar våra bloggar åt det hela, på samma sätt som Mavera, tex Skvitt, Lincoln och SuperZeke, som är lika kritiska till västmedias medlöperi i USA’s propagandakrig, som både Mavera och jag. De inser också att man utmålar Khadaffi ensidigt till att vara djävulen själv, ända sedan västmakterna insåg att han inte tänkte vara deras ledhund och själv bestämma över oljan. Innan Khadaffi tog det ställningstagandet , var USA helt med på noterna och ville gärna göra affärer med honom.

   Zeke och Lincoln har skrivit MINST lika kritiskt om Libyen och USA’s mellanhavanden och det vet jag eftersom jag läser bådas ALLA inlägg och vi har diskuterat dessa frågor i över ett år. Alltså innan ”Arabvåren”

   Jag gillar dig Anna och är väldigt ledsen att du valde den väg du tog i stället för att skilja på sak och person i mitt fall. Läser man mina kommentarer i ditt inlägg så är de inte en kritik av varken dig eller Mavera utan bara ett ställningstagande och framförande av min syn på Libyen/Khadaffi och jag är inte fanatisk i varken försvar eller anklagelse, mot någondera parten.

   Går det, är det möjligt med en subjektiv inställning till det som händer i USA och Libyen? Vad är att vara subjektiv egentligen? Är det inte bara en oförmåga att ta ställning och därmed feghet eller bara en brist på tillräcklig info åt någondera hållet? Vem kan verkligen veta och bedöma vad som är subjektivt i fråga om åsikter och politik? Det går ju inte att bevisa i randomiserade oberoende försök, som Milgram experimentet eller Lucifereffekten tex…

   Jag vill helst lämna detta bakom mig och vara överens om att vi inte är överens, och jag kan respektera dig ändå och jag kan inte säga att jag gjort eller sagt något så att du inte kan respektera mig därvidlag??

   MvH Hemimamma

   • Anna skriver:

    Men hur långt kan man skilja ”på sak och person”? Men jag ser att du är bra på det, då du har Fröken Jenny på din lista över dina ”vänner”; en bloggare som torde stå så långt som det nästan är möjligt politiskt från dig (och även långt från mig, ska sägas)! För mig är det så att så att jag kan vara vän med de flesta oavsett politisk åsikt men jag har mkt svårt för extremism. Extremism är att ”offra individen för en politisk idés” skull.
    Att Khadaffi avrättat många är dock ingen tro och han hotar ju med döden för hans motståndare oavbrutet när han talar. Jag känner stark avsky för detta liksom jag är fullkomligt chockad och äcklad över USA och Obama i och med den senaste avrättningen. Du trodde jag inte ville kalla Obama mördare men det kan du ge dig på att jag kan! Och tro mig att jag skulle ge mig på den som skriver ENBART positivt om Obama, utan att nämna det omänskliga system som han representerar. Men när det handlar om ett land som Nato bekämpar så upphör tydligen alla krav på objektivitet att gälla! Då är ALLT bra i detta land, och om diktatorn i fråga råkat avrätta 50 eller 5 000 är inte så viktigt, han är JÄTTEBRA ändå! Enligt vissa bloggar. För mig ser det ut som hjärntvätt på samma sätt som sker inom kristen extremhöger. Man mår illa i båda fallen, åtminstone jag gör det.
    Och jag kan helt enkelt inte förstå hur du som jag förut upplevt som medkännande kan svälja denna propaganda! Att vi alla är utsatta för ”västpropaganda” anser jag också, men man behöver inte för den sakens skull okritiskt svälja motsägande progaganda!
    De andra bloggar som du nämner är säkert mer nyanserade,vad nu det har med saken att göra. Jag har själv läst utmärkta bloggar som kritiserar Nato och påvisar det som varit bra med Khadaffis styre utan att hamna i okritisk idoldyrkan.
    För övrigt finns det många irakier som tycker att Saddam var JÄTTEBRA – de drabbades ju inte själva när han gasade ihjäl en hel stad av kurder och han gjorde jättefina saker och gav också pengar till folket! Och det var lugn och ordning i landet. Således: ”Leve Saddam Hussein!” – eller?

    (Jag själv anser att Saddam var avskyvärd men att det var fruktansvärt fel av USA och U.K att starta ett krig på felaktiga grunder vilket lett till mänsklig katastrof).

   • HEMIMAMMA skriver:

    Jag MÅSTE skilja på sak och person, annars skulle jag inte komma överens med särskilt många, via små delar av politiken i många olika fall.

    Vem är Fröken Jenny?

    Jag har faktiskt ett flertal vänner som står radikalt annorlunda än jag politiskt, varav Glamouramamama är ett tydligt exempel. Johnny Bibeln är ett annat. De står för helt andra värden än jag gör, men jag respekterar dem ändå och kan tänka att de (liksom du i de flesta fall) argumenterar bra för sina frågor och jag kan tänka samma sak om Therese (inte vän, men respekterad fiende) från SD, trots att jag avskyr politiken i sig.

    Vad du än säger är jag inte extremist på det sättet du anser/antyder utan jag kan definitivt kritisera Khadaffi, men jag vill inte ensidigt säga att han är djävulen själv. Han är en makthavare och gör säkert vad makthavare gör.

    Siffror vad som gäller vem som mördar flest finns i en artikel i DN:

    http://www.dn.se/nyheter/varlden/dodsstraffet-viker–men-nagra-lander-haller-emot

    USA Praktiserar dödsstraff för vissa brott.
    Avrättade per år
    1992: 31
    1993: 38
    1994: 31
    1995: 56
    1996: 45
    1997: 74
    1998: 68
    1999: 98
    2000: 85
    2001: 66
    2002: 71
    2003: 65
    2004: 59
    2005: 60
    2006: 53
    2007: 42
    2008: 37
    2009: 52
    2010: 46

    SUMMA: 1077

    Libyen Praktiserar dödsstraff för vissa brott.
    Avrättade per år
    1992: 6
    1993: –
    1994: 17+
    1995: 6+
    1996: –
    1997: 8+
    1998: –
    1999: –
    2000: –
    2001: –
    2002: –
    2003: –
    2004: –
    2005: 6+
    2006: –
    2007: 9+
    2008: 8+
    2009: 4+
    2010: 18+

    SUMMA: 82 (verifierade fall) alltså inte ens tio procent av USA’s andel.

 16. HEMIMAMMA skriver:

  Kommentar gällande dödsstraffet från SKVITT i mitt inlägg:

  https://hemimammashetsiga.wordpress.com/2011/09/22/hemimammas-kamp-dead-man-walking-nu-vandrar-liemannen-genom-georgia-0/

  Av alla länder i världen 2010 var det endast 23 länder som verkställde dödsstraff 2010. I den avskyvärda skaran länder dväljs USA! Man söker sina gelikar bland andra tvivelaktiga regimer som genomförde avrättningar under 2010.

  Ett (+) betyder att det har förekommit avrättningar eller att det är en lägsta siffran men att antalet avrättningar kan ha varit betydligt högre.

  USA trivs alltså gott tillsammans med länder som
  Botswana (1),
  Ekvatorialguinea (4),
  Somalia (8+),
  Sudan (6+)
  Bangladesh (9+),
  Japan (2),
  Kina (tusentals),
  Malaysia (1+),
  Nordkorea (60+),
  Singapore (+),
  Taiwan (4),
  Vietnam (+)
  Bahrain (1),
  Egypten (4),
  Jemen (53+),
  Irak (1+),
  Iran (252+),
  Libyen (18+),
  Palestinska myndigheten (5),
  Saudiarabien (27+),
  Syrien (17+)

  I Nord – och Sydamerika är USA det enda landet som genomförde avrättningar (46)!

  (Ett land fattas på listan, men jag vet inte vilket det är)

  Detta sätter USA på kartan över länder som bryter mot de mänskliga rättigheterna, om nu någon inte visste det innan.

  Liksom tidigare år är det ett mindre antal länder som står för de flesta avrättningarna: Kina – tusentals, Iran – minst 252 (Siffran över antalet avrättningar som myndigheterna har bekräftat i Iran är lägre för 2010 jämfört med 2009 ,388, men det finns obekräftade uppgifter om att ytterligare minst 300 personer kan ha avrättats), Nordkorea – minst 60, Jemen – minst 53 och USA – 46 stycken avrättade på ett enda år.
  Det är ett gott sällskap som USA befinner sig i, eller hur!

  I USA tillämpas dödsstraff i 35 delstater.
  94 procent av alla dödstraff som utfördes 2005 ägde rum i Kina, Iran, Saudiarabien och USA.

  96 länder har avskaffat dödsstraffet för alla brott. 9 länder har avskaffat det i fredstid och 34 länder har avskaffat det i praktiken. Alltså sammanlagt 139 länder som har avskaffat dödsstraffet i lagstiftning eller praktik.
  USA finns inte med bland dessa moderna länder, som bekant och måste alltså klassas som mera primitivt än till exempel oväntade föregångsländer som Venezuela (1863), Costa Rica (1877), Ecuador (1906), Uruguay (1907) och Colombia (1910). Sista landet att avskaffa dödsstraffet är i nuläget Gabon (2010).

  Antalet verkställda dödsdomar i USA minskar och det av ett skäl som, hör och häpna, borde ha fått konsekvenser just i fallet med Troy Davis: Det beror på de nya undersökningsmetoder som lett till att brott klarats upp långt efter att de begåtts och det i flera fall visat sig att oskyldiga dömts, men det påverkade alltså inte mördarna den här gången!

 17. Anna skriver:

  Jag hade läst denna lista förut, men tack i alla fall. Fröken Jenny är en blogg jag läser ibland, men dessutom står hon på din ”lista över andra bloggar” ovan! : I

  Jag får helt enkelt böja mig och inse att du är ”storsyntare” (vad heter det egentligen?) än vad jag är. Bibel-Johnny har retat mig till vansinne med sin syn på homosexuella, för enligt min uppfattning leder denna ”bibeltrogna syn” till att unga människor tar livet av sig. Jag misstänker att en av mina vänner som tog livet av sig gjorde det just denna anledning, men ingen vet egentligen varför så jag kan inte vara säker. Jag och Johnny har haft en ”privat mailväxling” om homosexualitet, eftersom han inte ville ta den offentligt, och jag blev topp tunnor rasande. Som jag alltid blir när någon i ”godhetens och Guds namn” säger saker som gör andra så olyckliga att de väljer att avsluta sina liv.

  Men tro mig, jag inser att jag har en del att lära och arbeta med.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Listan över andra bloggar är inte mina vänner utan är en lista som jag har av vänlighet för att andra ska hitta sina gamla vänner, alltså en service till bloggen.

   Ja, jag är ganska vidsynt/storsynt och accepterar ganska radikalt motsatta åsikter(även om jag tar tillfällen i akt att försöka omvända respektive)
   Bibel-Johnny är ju kristen vilket är en motsats till mig själv (även om jag räknar mig som andlig och öppensinnad) och i de ”fundametalistiskt” troendes idévärld så ingår kanske homofobi?
   Det är inte en syn jag delar eller ens insåg att han hade, och jag skulle självfallet försvara mina vänner som ÄR homosexuella gentemot honom i argumentering. och jag tror som du att sådan snävsynthet skadar många, det är bara att lyssna på en renommerad källa på området: Jonas Gardell, som är just homosexuell och varmt kristen och dessutom väldigt religionshistoriskt kunnig.

   Jag och Johnny har också haft privat mailväxling, fast gällande helt profana ämnen som försäkringskassa och molekylärbiologi. Vi har inte diskuterat religiösa saker.
   Jag förstår att du blev arg, vilket jag troligen också blivit i samma situation. Av samma skäl som du också. Som läkare säger ”First, do no harm”

   Vi har alla, alltid saker att lära, även jag, och som min livssyn ger för handen:

   ”Man lär så länge man lever och man lever så länge man lär”

   Respekt och hemikram till dig även om den inte returneras. Vaya con Dios. Även om jag går utan honom. Det är också ok, eller hur?

 18. […] Läs också Hemimammas uppföljare! […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s