Hemimammas kamp – HALLELUJA!! HEMIMAMMA ÄR FRÄLST?? =0)

GOD AFTON!!  Nu är jag arg och glad och lättad och indignerad och omtumlad, allt på samma gång…

Såg ni ”Vetenskapens värld” ikväll om Fettskräcken??

Nitton minuter in i klippet handlar det om LCHF-dieten… Jag skriver detta inlägg av många anledningar bl. a.  Detta inlägg av THINKIS  ”Diabetes?” som handlar hur hon känner inför alla möjliga sjukdomar som hon utreds för att ha, varav den fruktade diabetesen…

Jag svarar henne spontant utifrån min nya världsbild (jag har varit gift med en diabetiker och VET hur jobbig den sjukdomen är):

Jag har lösningen på alla dina problem vännen om du ger det chansen.   LCHF diet…

Jag ska skriva ett inlägg om hur vi lurats i trettio år att äta oss tjocka och sjuka av en livsmedels och medicinindustri som tjänar oerhörda summor på oss…

Man talar om droger, men den farligaste av dem alla är socker/stärkelsedrogen som ger upphov till allt du räknar upp ovan…

Hemikramar ♥

Jag har en braskande rubrik ovan, men det är faktiskt så jag känner.

=0) Frälst är jag,  alltså räddad, men inte av vite krist, utan av Kostdoktorn Andreas Enfeldt.

Kristna frälsta brukar vittna och jag kan vittna om fördelarna redan nu.  Ni vet att jag ska gå ner i vikt och det gör jag. Jättebra, men…

Att äta socker och stärkelse är att förgifta sig med en drog som dödar lika mycket som nikotin och kokain och borde vara förbjudet.

Det viktiga för mig är hur jag mår/mått sedan jag började med dieten… och numera har jag känt av effekterna och märker skillnaden direkt när jag fuskar… bl.a så fick jag alldeles babylen hud, men samma kväll som jag ätit fikabröd, för att vi var bortbjudna på dagen, så slog finnar och blemmor upp på huden över hela kroppen…

Numera håller jag på att styra in hela familjen i regin…

Hans bok som är utgiven av Bonnier Fakta, som blev min räddande ”BIBEL”:

MATREVOLUTIONEN

ÄT DIG FRISK MED RIKTIG MAT

Citat ur bokens förord:

”Han gav upp och beslutade att äta sig till döds.  Hans hjärta orkade nästan inte pumpa runt blodet i hans stora kropp längre.  Hans blodtryck var skyhögt.  Han klarade knappt ens att gå till brevlådan. En läkare hade gett honom ett halvår att leva om han inte gick ner i vikt.  Trots att han plågat sig uteblev resultatet på vågen.  Under sin sista tid tänkte han äta all den mat han länge försökt undvika.  Han skulle frossa i god mat.

Resultatet blev det sista han hade väntat sig. Ett år senare var han smal och frisk.

Vi trodde oss veta vad som är hälsosam mat.  Allt fler lekmän, läkare och professorer ställer samma fråga.  Var det ett av de mest katastrofala misstagen i mänsklighetens historia? Det är 1958. Den amerikanske forskaren Ancel Keys är övertygad. Han har hittat orsaken till vår dödligaste sjukdom: hjärtinfarkter. Orsaken är, står det klart för honom, fett. Att äta fet mat ökar kolesterolet i ditt blod vilket avlagras i dina blodkärl och täpper till dem. Som fett kan täppa till rören under diskhon i ditt kök. Teorin känns instinktivt rätt. Den saknar bara en sak: bevis.

Det är 1984. Medan vetenskapsmännen fortsatt är oense avgör handlingskraftiga amerikanska politiker och lobbyister saken. Det är dags att lära alla, hela befolkningen, att äta mindre fett. Nya lightprodukter fyller butikernas hyllor. De innehåller mindre fett, men ofta betydligt mer socker och lättsmält stärkelse. Det är ett experiment som ingen kan veta hur det ska sluta. Det är idag. Världen är fetare än någonsin, offer för en epidemi av fetma och diabetes. En epidemi som tog våldsam fart på åttiotalet. Kanske är du en av alla som fått oönskade extrakilon? I lightprodukternas hemland usa har majoriteten av befolkningen snabbt blivit överviktiga eller feta. Tre gånger fler än en enda generation tillbaka.

Folk äter fler kalorier än de gör av med. Men varför? Svaret stirrar oss i ansiktet. Det är dags för oss att se det.

Vad ska du äta för att hålla dig, eller bli, frisk och smal? Frågan har aldrig varit mer spännande, aktuell eller kontroversiell än idag. Men förvirringen har aldrig heller varit större.  Hur ska du veta vad du kan lita på?  Jag läste till läkare under nittiotalet och tog läkarexamen år 2000, lika fettskrämd som mina kollegor. Fett gjorde dig fet, sades det. Mättat fett var definitivt farligt för hjärtat. Det var bara ett problem. Ytterligt få blev smalare eller friskare med åren. De flesta smög uppåt i vikt och behövde fler och fler mediciner för blodtryck, blodsocker, kolesterol, värk och annat. Folk blev fetare och sjukare när de försökte leva hälsosamt. 

Många hade insett det länge, i decennier, och skrivit om det. Våra förfäder fram till modern tid fick inte våra folksjukdomar. Det faktumet har alltför länge bortförklarats med att vi plötsligt blivit glupska och lata: att vi äter för mycket och springer för lite. Modern vetenskap öppnar upp ett nytt sätt att se på mat och hälsa. Friskare och smalare patienter bekräftar att det fungerar i verkligheten också. Många slutar idag att äta industrins lightprodukter, fuskmat. Den som tillverkas i fabriker med billigast möjliga råvaror: lättsmält stärkelse, socker, växtoljor, färgämnen, aromämnen och tillsatser. Fuskmat känns igen på sina färgglada paket och innehållsförteckningar som bara en kemiingenjör kan förklara. Med reklam försöker man fortfarande att lura dig att tro att den är hälsosam. Du kan lätt genomskåda det.

I media berättar allt fler svenskar hur de återvunnit sin hälsa och vikt. Märkligt nog efter att de börjat äta precis tvärtemot vad de tidigare rekommenderats.  Vad många märkt i sina egna liv har nu bevisats i stora vetenskapliga studier.  Den nya bilden klarnar för allt fler – och förvånar.

År 2007 startade jag bloggen Kostdoktorn.se som snabbt blev Sveriges största hälsoblogg med över 10 000 besök per dag. 

»Matrevolutionen« är skriven för dig som kan ta till dig nyheter, du som kan frigöra dig från föråldrade idéer. Du som kan se skillnaden mellan trovärdig vetenskap och livsmedelsindustrins reklam. Förstå, testa, och ät dig till en bättre hälsa och vikt du också. Sedan kan du hjälpa din familj och dina vänner att göra detsamma.   Revolutionen är här.  Du kan med gott samvete äta dig mätt på riktig mat igen.  Låt dig väl smaka.

Teorin bakom LCHF(lågt-kolhydratintag, högt fettintag) Källa WIKI

Kolhydrater, snabba såväl som långsamma, bryts i kroppen ned till enkla sockerarter för att kunna användas som energi. Därmed stiger blodsockret som i sin tur driver på insulinproduktionen med höga socker- och insulinvärden som följd.

Med lågt intag av kolhydrater i kosten fås lägre blodsockerhalt och därmed lägre insulinvärden. Det ökar frisättning av fettsyror från fettväven, och ökar fettförbränning. I avsaknad av kolhydrater måste energi tillföras i form av protein och fett. Viktminskning menas bero på väsentligen två faktorer: Kroppen ställer in sig på hög fettförbränning och fettintag mättar långsiktigt bättre än kolhydratintag varför intaget av generellt brukar minska i studier, då försökspersonerna får äta tills de är mätta. Dessutom visar försök som publicerats i the Lancet 1956 att energi i form av intaget fett inte tas upp av kroppen till lika stor del som energi från protein eller kolhydrater. Detta skulle alltså tala mot teorin om att ”en kalori alltid är en kalori” oavsett vad den kommer ifrån. (En diet bestående av 1000 kcal om dygnet från fett gör eventuellt att man går ner i vikt fortare än 1000 kcal från protein, och i synnerhet 1000 kcal från kolhydrater.)  Människan är beroende av intag av vissa fettsyror våra kroppar inte kan tillverka själva.  Detta gäller långkedjigt omega-3 och omega-6. Dessa fetter finns i kött, vegetabilier, nötter, frön, fisk, och alger.

Balansen mellan långkedjigt omega-3 och omega-6 bör vara 1:1, att fleromättat fett kräver rik tillgång till antioxidanter för att neutralisera de fleromättade fetternas frisättande av ohälsosamma fria radikalermed mera. Helt klara linjer finns inte, men många LCHF:are föredrar och rekommenderar ofta naturligt förekommande animaliskt mättat fett framför industriellt processat fett från växtriket eller djurriket. Icke hårt processade fetter från växtriket accepteras.

Annika Dahlkvist har friats från stämningen

Läs mer på WIKI kolhydratdiet * LowCarbHighFat * Stenålderskost * Atkinsdieten * GI-metoden *

Jag följer numera några bloggar i ämnet, först och främst KOSTDOKTORN själv…

”Hälsa är mer än en siffra” som är en ytterst välskriven hälsoblogg.

Jag hoppas att ni läser boken eller fakta om LCHF och blir lika arga och frälsta som jag och därmed kanske friskare? Ni som har egna erfarenheter att berätta om, får gärna göra det…

GOD AFTON!!

30 tankar om “Hemimammas kamp – HALLELUJA!! HEMIMAMMA ÄR FRÄLST?? =0)

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Här ett bra klipp med Andreas Eenfeldt;

 2. suttecity skriver:

  Har läst boken och håller med det som står och förbannad blev man när man läste! Dock har jag inte helt ställt om min kost, men försöker undvika raffinerat socker och vetemjöl så mycket jag kan och det gör susen för vikten och hur kroppen känns! Detta i kombo med att man äter mer av fettrikare produkter och dragit ner rätt rejält på kolisarna har ju också det gett resultat. Nä det krävs allt att vi tänker om och inte går i läkemedelsföretagens och industrins ledband! Det är ju en miljardindustri det här med diabetesmedicin bl a så de kommer kämpa med näbbar och klor för att inte folk skall bli friskare!

  Sedan måste man ju hitta sin version av saker och ting så att man klarar av att ställa om till en kosthållning man klarar av i ett längre perspektiv. Själv kör jag VK men har bytt deras stora kolhydratskaka mot fett och ökat på proteinet och detta fungerar bra för mig. Vem vet, till slut kanske jag klarar av att köra 100% LCHF, men inte i dag.

  Skall bli intressant att läsa kommande kommentarer för detta är ett känsligt ämne har vi märkt här i bloggvärden 🙂

  Kram!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag är så dum och egen att jag inte märkt något motstånd tidigare, men jag läser och tar till mig vetenskapen i det han säger
   + det sunda förnuftet, säger mig ju just det han säger: Vi har klarat oss i år-miljoner på kött och fett och samlade nötter, frukt och bär…

   Och jag märker att jag mår bättre på bara några dagar…

   Jag utesluter alla kolhydrater som grundtanke och kommer att tillåta mig själv kanske 20-50 gram så småningom…

   Hemikramar ♥

 3. ghostopinion skriver:

  Tack för dina goda råd men både Äldsten och jag är så gott som sockerfria och äter sunt utan att egentligen ha tänkt på saken. Blodtrycket är perfekt, vikten där den ska vara, pumpen stark, inte en skymt av diabetes eller andra välfärdssjukdomar. Det är ”bara” den där jävla cancern som spökar. Halvfabrikat vet vi knappt vad det är. Äter kött och fisk, potatis, rotfrukter, banan och apelsin varje dag. Det är väl ganska så rätt?

  • HEMIMAMMA skriver:

   Hej Ghost vad glad jag blir att du läste, men jag hoppas att du ska läsa boken också? På Kostdoktorns hemsida kan du hämta hem första kapitlet gratis.

   När det gäller din kost så är fisk och kött rätt, men potatis, rotfrukter och frukterna är kolhydrater, som lurar din kropp att producera insulin som också lockar cancertumörer att växa och det är därför jag är så angelägen om att du ska läsa boken, eftersom Andreas Eenfeldt förklarar det på ett bra och pedagogiskt sätt.

   OM du slutar äta kolhydrater helt så KAN dina tumörer minska och försvinna och detta är särskilt tydligt vid just prostatacancer!!!

   Tänk om du skulle bli frisk snabbare och säkrare? Vore det inte värt att prova då!!???

   Jag tänker skriva ut den delen i boken som handlar om detta om du inte läser boken själv!!

   Hemikramar ♥

 4. HEMIMAMMA skriver:

  När vi talar om att livsmedels och medicinindustrin lurar oss, så kommer jag att tänka på andra ”lurendrejerier” som är aktuella som du kan läsa om HÄR:

  https://hemimammashetsiga.wordpress.com/2011/03/08/hemimammas-blixtrande-bloggar-9-11-konspirationsteori-och-verklighet/

 5. ghostopinion skriver:

  Okej, men med vad ska man ersätta de näringsämnen man får i sig via rotfrukterna då? Beträffande läsning av hela boken befarar jag på goda grunder att jag aldrig kommer att ta mig igenom den. Kostböcker ingår inte i min favoritlittertur. Men ett enstaka kapitel som du förutskickar ska jag väl klara av.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Boken är egentligen inte en kostbok på det sättet (utom en liten del i slutet) utan är en stilstudie i hur amerikansk medicin och livsmedelsindustri har tutat i oss att fett är livsfarligt för oss (sedan 1984) för att vi ska bli sjuka och köpa deras fuskmat och mediciner istället för att äta det som våra kroppar är byggda för. Han förklarar exakt hur det gick till och exakt hur och varför det är fel och hur vi blir friska om vi börjar äta så som GUD tänkte sig att vi skulle äta *fniss*

   Jag vill att du börjar med att gå in på KOSTDOKTORN.SE och hämtar hem det gratis första kapitlet och läser det. (Det är snabbt gjort, det är inte en särskilt tjock bok.) sedan kan vi diskutera exakt vad vi gör sedan.

   Men tänk på en sak? OM du läser boken och det ger dig kunskap, som kan förbättra äldstens chanser att klara sig, skulle du låta bli det då bara för att du inte är van att läsa om kost?

   VAD HAR DU ATT FÖRLORA?

   Jag har min make, så jag tvingar honom att följa dessa kostråd numera och jag tänker inte låta mina barn lida av att vi hållits dumma, så jag tänker få dem också att äta mer fett och minimera de giftiga kolhydraterna till ett minimum… så att de växer upp UTAN att ha hjärt-kärlsjukdomar, fetma, diabetes och cancer hänga över sig… så som alla naturfolk hade det innan de tvingades att äta vår ”moderna” kost med socker och vitt mjöl och tillsatser… och därmed också fick ”metabolt syndrom” dvs västvärldens ”välfärds”-sjukdomar…

   Vi lär diskutera detta vidare gissar jag… men betänk mina ord: Skulle du inte göra allt du kan för att rädda äldsten, även om du inte bryr dig om dig själv? och tror dfu inte HAN blir arg om han får veta att ni hade denna möjlighet till kunskap och kontroll och du inte tog den??

   Jag är övertygad att han inte vill förlora dig mer än jag vill? N’est pas?

   Massor av mina varmaste Hemikramar ♥

  • HEMIMAMMA skriver:

   OVANJORDSGRÖNSAKER som inte suger i sig ett gång kolhydrater ska man äta…

   och fisk kött och ägg och skaldjur och smör och feta såser och allt gott du kan tänka dig utom pastan potatisen och det raffinerade sockret-…

   Tänk vad som fanns för tio tusen år sedan, innan bondesamhället så kommer du snabbt sanningen på spåret…

 6. HEMIMAMMA skriver:

  I början en massa konstigheter om kritik från vegetarianer, men sedan en klar och fullgod beskrivning om VARFÖR vi måste äta fett och kött för att må bra.

 7. ghostopinion skriver:

  Nu har jag skickat din text och kostdoktorns adress till Äldsten och hans sambo. Det blir väl en del att diskutera när vi snart ses. Tack för din omtanke, hur det än blir med följandet av råden…

  • HEMIMAMMA skriver:

   Sorry om jag verkar påstridig, men det beror ju bara på att jag tycker så mycket om dig och vill att du ska bli frisk… ♥

   Jag kommer att fortsätta att rapportera om ämnet och nästa gång så ska jag försöka sammanfatta det han skriver om cancer och LCHF.

   Massor av Hemikramar ♥

 8. pluppa skriver:

  Samtidigt som det kommer rapporter om att det är köttindustrin som ligger bakom den dieten och vi behöver sannerligen INTE öka på
  köttkonsumtionen!
  Det är INTE bra för miljön t.ex.

  Kram/Pluppis

  • HEMIMAMMA skriver:

   Om du läser boken så inser du Pluppa att det är inte KÖTTET som ska öka, utan fettet. Om man ser till alla de pesticider som används för att våra grödor ska växa upp så är det betydligt miljöfarligare än köttindustrins skador, där dessutom en del av det som produceras skulle kunna användas. Koskiten och pisset som naturlig gödning i stället för kvävebaserade gödningsmedel som Breivikare kan förvandla till bomber och metangasen kan delvis användas som bränsle…

   Så döm inte innan du har alla fakta på bordet, det är INTE så förenklat som du gör det till. Innan människan decimerade djurbestånden, både carnivorer och herbivorer, så var det inga större problem med miljön, trots miljontals fler djur i naturen.

   Kallar du Carl Von Linné för köttindustri? Han och fler efter honom konstaterade det som äntligen släpps fram igen: nämligen att fett ger inget insulinpåslag och var det ENDA som kunde hålla en sockersjuk vid liv innan artificiellt (grisinsulin) insulin kunde tillföras. Det var snart 400 år sedan. Sedan att American Cattle Assosiation stöder fynden och anbefallt större studier hindrar inte sanningen för att vara sann.

   Eller menar du att tex guld inte är värdefullt för att Boliden säger det? det är ju princip samma sak.

   Massor av Hemikramar ♥ x 11

 9. mariadesuede skriver:

  Jag äter mest kött och pasta… Jag har tröttnat pà pasta… Men ikväll blir det Pasta med ostron… Grönsaker kan jag äta om de är kokta, annars sà trivs de som inte ska vara i min mage och ställer till det… Dessa bakterier, sà smà, men sà stora problem som de kan orsaka…

  Jag föredrar fisk och övrigt fràn havet… Fàglar vill jag inte äta, vilket nog är naturligt, som de som rider, de äter inte sà gärna häst…

  Men annars sà känner jag till detta, fast en fransk bok…

  Örnkramar

 10. kickie skriver:

  Jag är av den uppfattningen att man kan äta av i princip allt, även pot o morötter tex, fast i mer lagom mängder. Ju mer som står på en innehållsförteckning på en vara, desto mer dynga finns där i anser jag. Sen kan man undra varför texten är så erbarmligt liten många gånger, är det för att man inte ska orka läsa, utan helst bara köpa? O mejeriprodukter smaksatta med olika former av bär o frukt. Det är väll bara för sjutton ta lite mjölk, youghurt el fil o lägga i naturellt själv. Fisk köper jag över disk i den mån det går. Det är dyrare men hellre det. Samma med charkuterivaror tex. Vi kan säga pålägg som håller i två, tre mån så säger mig ngt att det måste vara fel.

  Det går inte o stoppa i sig för mkt, varken av det ena el andra om man inte rör på sig o det behöver inte alltid bero på lathet, utan kan ha andra orsaker.

  Jag såg också på prog. Om jag får leva o ha hälsan ska det bli intressant o se vilka uppg som kommit fram om LCHF-kosten, om så där en ngr år. Hoppas det blir fortf possitivt, annars kommer dem som ratar det att gnugga händerna i förtjusning.

  Ha de gött o de goaste kramizar!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Det finns uppgifter sedan 1700-talet och framåt, som styrker att kost som utesluter kolhydrater är nyttig och det får man läsa om i boken.
   Jag rekommenderar dig att läsa boken först och sedan bestämma dig för vad som är rätt och fel….

   Jag var som du… INNAN jag läste denna boken och den har förändrat mitt liv.

   Hemikramizar ♥

 11. kickie skriver:

  Nu behöver inte jag precis gå ner i vikt. Rätt sorts kolh i måttliga mängder tycker jag inte är fel. Det dem sa i prog om att sätta i sig en sked smör el bregott om man blir sötsugen, det låter äckligt. Tycker det låter märkligt att kunna sitta o frossa i allt för feta produkter.

  Skulle va intressant o läsa boken.

  Tjingeling vännen o kramiz igen!

 12. Alla dessa dieter ! Jag kan inte äta LCHF det är alldeles för fett för mig som inte har någon tjocktarm, mår illa och det rinner i strida strömmar ur mig om jag äter för mycket fett, det är samma med fibrer, för mycket sånt går heller inte. Vet inte vad jag skulle äta för att må bäst. Svårt med sån mage som min.

  BS Inte var det så speciellt, gjorde bara vad man skulle, varken mer eller mindre. Hoppas verkligen han och co håller sig borta.
  Vet inte om det finns nåt någon kan göra för att jag ska känna mig tryggare, jo maken kan vara hemma på kvällarna, det fungerar alltid. Annars vet jag inte. Tack ändå för omtanken, den värmer ! ♥
  Maken sa att det var bra jag ringde polisen osv., då har man iaf gjort det man kunnat.

  Varmaste tack-så-hjärtligt kramar ! ♥ ♥

  • HEMIMAMMA skriver:

   Stackars dig… =0( Du har verkligen ett helvete på jorden kära vän… Ja, vad äter man med en mage som din? Vad FÅR du äta?

   Jo, jag tycker du var jättemodig och smart! Det var jättebra att du ringde polisen, för då kanske de tar honom till slut och de kan kalla dig som vittne?

   Varmaste ”stolt över dig” hemikramar ♥

 13. Andromeda skriver:

  Jag har tittat på Vetenskapens värld på svt play nu i kväll eftersom jag missade det i måndags.Har inte haft anledning att testa LCHF men jag har aldrig använt mig av lightprodukter och har alltid köpt de fetaste varianterna av mejeriprodukter. Socker använder jag knapp och de senaste två månaderna inget mjöl. Sen jag slutade med mjöl har jag blivit betydligt piggare. Boken du skriver om SKA jag läsa!
  Kram

 14. HEMIMAMMA skriver:

  Här en föreläsning på engelska då Andreas försöker att väcka amerikanerna:

 15. arrami54 skriver:

  Är nog en sådan där LCHF:are utan att jag vetat om det, äter mest kött, fisk, frukt, grönsaker, grovt bröd och mycket fett…och är lång och smal, 190 cm och ca 87 kilogram tung! 😉

  • HEMIMAMMA skriver:

   Låter du bli margarinet? Det gläder mig att du tillhör den sekt som upproriskt vägrar stanna i indoktrinering 😉

   Frågan är om man kan stämma staten för att man blivit sjuk, då socialstyrelsen utfärdat kostråden, som vid vetenskaplig prövning visar sig vara grovt felaktiga??

   Hemikram

 16. kao skriver:

  Ett superstarkt väl genomarbetat arbete du har gjort.

  Har inte läst boken, men känner igen de första raderna om han som höll på att äta ihjäl sej…

  När jag var liten fanns det inte alls så många feta människor.Är uppväxt på norsk mat, där man ser vad som är vad. Även vanlig svensk husmanskost var inget som gjorde folk feta. Då. Socker förekom bara undantagsvis som någon bulle till helgen, och det var heller inget jag (vi) saknade.

  Att folk fått problem med maten har naturligtvis mycket med snabbmatskedjornas uppkomst att göra, samt att folk tröstar sej med sockerprodukter i alla lägen. Driven att få folk att äta fel, samt att fel mat är billigast är oxå bidragande orsaker till fetmaproblemet.
  ———-
  En kurskamrat till mej skrev sin slutuppsats om sockrets skadliga inverkan på människan och det superstarka beroende ett stort intag av detta medför. Det var år 1999. Hennes uppsats var i klass med en avhandling för medicinare på sista året. Men vår huvudlärare, tillika ägare av skolan, godkände den inte(!!!) då han menade att sockerberoende inte är något beroende i klass med knark och annat och inte hörde hemma på vår kurs (!!!). Hon blev refuserad!!! Idag skulle han tvingas släppa igenom ett sånt gediget arbete, byggt på fakta. Att han inte ville ta till sej det min kursare skrev, berodde säkert på att han själv var kraftigt överviktig (likt sin fru) och det kom väl som en smocka mitt i nyllet på honom. Om han nu inte dött av en fetmarelaterad sjukdom.

  Kram
  Kao

  • HEMIMAMMA skriver:

   Får man hoppas och säga i det läget att kanske GUD straffar somliga omedelbart?

   Tack för din fina kritik och den dag jag kan få mina svärföräldrar att lyssna och lära och leva efter detta DÅ har jag verkligen lyckats.

   Hemikramar goa Kao!! ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s