Hemimammas kamp – Slaget förlorat >=0( Aftonbladets tips om granskning nu avslutad (via morsanssvammel)

Kl 12 i dag avslutades röstningen om vilka tips läsarna vill att Aftonbladet skall granska. De har valt ut tre ämnen, inget av dessa ämnen ingick mitt ärende i, om hur saneringsbolag och försäkringsbolag beter sig när de begår misstag så att människor får fysiska skador och även lider omfattande materiella skador. Det tystas ner. Jag vill ändå tacka alla Er som stöttade och röstade på mitt bidrag. Tack snälla, underbara Er alla! Ert stöd och Er sRead More     via morsanssvammel

GOD AFTON!!

Sista tiden har jag och flera bloggare med mig kämpat för att Morsans ”fall” ska upp på Aftonbladets agenda… se här:
http://morsanssvammel.wordpress.com/2011/08/31/rekommendera-tips-om-granskning/

<=0(

Slaget är förlorat – Men kriget fortsätter…

Men vi lyckades nå MÅNGA människor ändå och det är BRA JOBBAT alla som backat upp henne!!

mattbaggeJag kommer att fortsätta att gräva i detta och hoppas att vi ska hitta en annan journalist som kan hjälpa till och belysa detta och förhindra att det drabbar andra framöver… rent generellt efter att surfat på otaliga sidor, så vill jag påstå att svenska sidor, nedvärderar toxiciteten av alla dessa kemikalier i jämförelse med USA. Kan det bero på att amerikanerna har fler och större studier eller att de är försiktigare i grunden med tanke på stämningsrisken?

Inlägget kommer att utökas och uppdateras under kvällen, med all den nya information jag hittat när jag sammanställt den.

Bilden till höger? MATTBAGGEDet lilla krypet som invaderade Morsans lägenhet (ägd och förvaltad av SPP), vilken Anticimex försökte få bort genom att bespruta dem med Permetrin och Klorpyrofos och Responsar… Vilket man hyrde en ”djävulens advokat”, för att ”gräva ner” och tysta henne…

Permetrin och Klorpyrifos har jag berättat om i mina senaste inlägg och idag kommer turen till ”Reponsar” (numera förbjuden)

Två misstänkta förgiftningsfall har rapporterats vid bekämpning av skadeinsekter inomhus när två bekämpningsmedel använts samtidigt. Det gäller kombinerad användning av Debresol insektsspray och Responsar 125SC.”

Vilket innebär att vi kommer i kontakt med ytterligare kemikalier:

Betacyflutrin, som är en pyretroid, (första generationens pyretriner)vilket verkar förlamande. (som kopplas i hop med autism)

Effekter på människa: Inga rapporter föreligger om förgiftningsfall hos människa, effekterna tros dock likna de för andra pyretroider. Initiala förgiftningssymptom vid hudexponering är klåda, spänningar och rodnad i ansiktshuden, brännande stickande känsla i huden, irritation i ögon, mun och näsa, hosta. Effekterna är reversibla. Vid förtäring även magont, illamående samt vid allvarligare förgiftningsfall huvudvärk, trötthet och aptitlöshet.

DETTA FINNER JAG PÅ EN AMERIKANSK SIDA:

”Acute ingestion of organochlorine insecticides can cause a loss of sensation around the mouth, hypersensitivity to light, sound, and touch, dizziness, tremors, nausea, vomiting, nervousness, and confusion.

In 1975, over 70 workers manufacturing Kepone, an organochlorine insecticide, in Hopewell, Virginia, developed a variety of neurological symptoms, the most prominent of which became known as the ”Kepone shakes.” The workers’ symptoms started about 30 days after their first exposure to Kepone. Subsequent testing also revealed decreases in sperm count and motility. In 1976, Kepone was discontinued and substituted with organophosphates.”

”Among the most promising alternatives to organophosphates were synthetic pyrethroids. However, pyrethroids can cause hyper-excitation, aggressiveness, uncoordination, whole-body tremors, and seizures. Acute exposure in humans, usually resulting from skin exposure due to poor handling procedures, usually resolve within 24 hours. Pyrethroids can cause an allergic skin response, and some pyrethroids may cause cancer, reproductive or developmental effects, or endocrine system effects.”

Eftersom vi inte vet om man blandat det i Morsans fall, så kollar jag upp även Debresol:

Piperonyl butoxid  (många förbjudna medel  134, var det där, de flesta så sent som 2008) som förstärker bekämpningsmedlens effekt.

En 2011 studie visade ett signifikant samband mellan piperonyl butoxid som uppmäts i personlig luft in under tredje trimestern av graviditeten, och försenad mental utveckling vid 36 månader. Barn som var ännu mer  utsatta i  luftprover (≥ 4,34 ng / m 3) fick 3,9 punkter mindre på den mentala Developmental Index än de med lägre exponering. Den ledande forskaren sade: ”Denna nedgång i IQ-poäng liknar den som observerats i blyexponering. Medan det kanske inte påverkar en persons allmänna funktion, är det pedagogiskt meningsfullt och skulle kunna överföra fördelningen av barn i samhället som skulle vara i behov av tidigt ingripande. ” [4]

Mycket bra amerikansk sida om insekticider Jakten på gifterna går vidare…

GOD AFTON!!

Annonser

20 thoughts on “Hemimammas kamp – Slaget förlorat >=0( Aftonbladets tips om granskning nu avslutad (via morsanssvammel)

 1. morsanssvammel skriver:

  Tack för Ditt engagemang, Hemimamma!

  Om det fanns fler som Du skulle nog mycket se annorlunda ut här i världen.

  Massor av stora bamsekramar!
  /Morsan

 2. HEMIMAMMA skriver:

  Det blev ett ganska digert inlägg till slut… =0)

  Och mer finns att hämta…

 3. ulrica wallberg skriver:

  Sticker in näsan och säger hej på dig fina , länge sedan men nu ska jag komma till dig igen, kram

 4. mariadesuede skriver:

  Jag känner en journalist som skrev om mig, det var hennes fel att jag blev känd i Sverige… Jag màdde dàligt av det… Fast det var viktigt att nà ut med budskapet!

  Hon skriver för DN för det mesta…

  Fast jag inriktar mig ikväll pà den berömda bakterien E. Coli, jag försökte resumera en artikel…

  http://laviesauvage.wordpress.com/2011/09/06/il-y-a-quelque-130-millions-dannees-la-naissance-de-coli/

  örnkramar

 5. Pinglan skriver:

  Ledsen att jag inte hängt på ditt upprop men jag har fullt upp med sjuk mor och jobb.

  Beundrar kämparglöden du har.

  Ha det jättegott.

  Kram.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Det är helt ok Pinglan, du visste ju inte och jag förstår verkligen att du har massor på ditt eget fat =0(

   Tack för berömmet vännen, det värmer!!

   Ha det bara bäst själv!!

   Hemikramar ♥

 6. skvitt skriver:

  Du fick ett svar om översättning i Google, kanske missat?
  http://skvitts.wordpress.com/2011/09/05/kan-du-inte-franska-no-problem/#comment-7569
  Kram!
  Skvitt

 7. kickie skriver:

  Det är du som ska ha ett stor eloge för allt jobb du lagt ner. Djäkligt synd att A-B valde att avsluta det hela. Men den blaskan har ju sina idéer, som att lägga ner bloggen tex fast det har ja vant mig me nu. Det måste finnas andra vägar o gå när det gäller denna giftskandal. Känner bara att ja skulle vilja försöka hjälpa till mer än ja gör, men vet inte riktigt hur ja ska beté mig.

  Ha de gött vännnen o hälsa fam så mkt.

  De goaste kramizar!

 8. HEMIMAMMA skriver:

  http://svt.se/2.108068/1.2526671/ftalater_farliga_for_foster

  Publicerad 7 september 2011 – 11:01
  Uppdaterad 7 september 2011 – 11:09

  Att ftalater, till exempel mjukgörare i plast, är skadliga för barn vet man sedan tidigare. Det är sedan flera år förbjudet att använda ftalater till barnartiklar – men de förekommer i vuxenvärlden.

  Forskare vid Columbiauniversitetet har studerat 319 blivande, ickerökande mammor och deras exponering för ftalater. Halten av flera ftalater mättes i de gravida kvinnornas urin, och jämfördes senare med barnens mentala och motoriska utveckling vid tre års ålder.

  Risk för flera olika symptom
  Två av ftalaterna ökade riskerna för motoriskt försenad utveckling, och hos flickorna visade sig ett av ämnena dessutom hänga ihop med tydlig minskning av den mentala utvecklingen. Det räckte inte med det – tre av ftalat-varianterna kunde ligga bakom beteendesvårigheter, som känslomässig obalans, oro och tillbakadragenhet.

  Det var dock stor skillnad på effekterna beroende på hur hög mammans halt var, och i reella tal var antalet drabbade barn lågt. Ändå finns det anledning att vara uppmärksam på ftalatförekomst i vanliga hushållsprodukter, från plastföremål och schampo till byggnadsmaterial, och då speciellt för gravida kvinnor.

  Ann-Louise Martin
  SVT Vetenskap

 9. morsanssvammel skriver:

  Jag läste delar av en studie för flera år sedan, där man använt permetrin för att behandla olika inredningssaker, t.ex. mattor, Efter 10 år var det fortfarande så höga halter av permetrin kvar i mattorna att det kunde anses som skadligt. I några av de familjerna hade man skaffat barn sedan mattorna behandlats. Dessa barn hade alltså i krypåldern suttit o lekt och krupit omkring på dessa mattor. PErmetrin gör mer skada ju mindre man är, eftersom halten av ämnet i förhållande till kroppsvikten är avgörande. Därmed var en sådan matta mycket mer häslovådligt för ett spädbarn än en vuxen. Månne de barnen senare i livet diagnostiseras med t.ex. ADHD/ADD?
  Permetrin går inte att tvätta ur en behandlad textilie och avdunstar inte så att det med tiden vädrats ur. Det blir beständigt.

  Kram!
  /Morsan

 10. kloktok skriver:

  Att Ab är en skittidning i klass med Svensk Gamtidning visste vi ju redan… 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s