Hemimammas kamp – Vissa saker gör mig mörkrädd att läsa…

GOD AFTON!! Vissa saker gör mig mörkrädd…   i detta fall om abort

Jag snubblade över denna sidan häromdagen och instinktivt ville jag stänga den blixtsnabbt. Men jag överkom min initiala reaktion lika snabbt

thereseborg.wordpress.com/2011/05/18/oetiskt-och-hjartslitande/

Hon skriver om att begränsa abortmöjligheten som den goda SD:are hon är.

”I den stunden då man väljer att avstå från preventivmedel har man gjort ett val. Och det är inte rätt att det är fostren, de små människorna som redan i livmodern är unika individer, som ska få ta konsekvenserna!”

Så säger hon som avslutning till ett långt fördömande av ett förfarande hon uppenbarligen inte känner till. (själv har jag genomgått förfarandet, så jag har förstahandsuppgifter, från både åttio och nittio talet, då man fick en tablett som dödade fostret innan skrapning eller framfödning och det lär inte ha blivit mindre frekvent använt i dagens sjukvårdsklimat)

Det som främst bekymrar mig är var som utspelar sig i kommentarsfältet…

Själv håller jag med signaturen Emilies lakoniska konstaterande:

”Jag brukar resonera så att om man inte är mogen att använda preventivmedel är man inte mogen att ta hand om ett barn heller. Det blir en belastning för hela samhället istället.

Men hon släpper fram, signaturen TARZAN och genom detta klargör hon att den bloggarens syn är acceptabel.

”Intelligenta män kan kontrollera dasen och sätter inte på korkade brudar. Lycka är att var gift med en intelligent brud.

Det var förrätten. Själv tänker jag bara att den killen har inte alla hästar hemma om han ger sig själv epitetet ”smart”.  Det må vara så att han drömmer om smarta brudar, men smarta brudar drömmer knappast om honom?

Huvudrätten serveras som följer:

”Jag är äldre än du. Jag är uppväxt med Palme han var en galning. Han ville att Sverige skulle bli dårarnas paradis. Men han blev mördad, därför så fullföljde Ingvar Carlsson hans verk . Sverige skulle bli dårarnas paradis i och med att Mona Sahlin blev statsminister så var det bevisat. En korkad inkompetent kvinna skulle bli Sveriges första statsminister och hon skulle gå ännu längre för hon skulle skapa det multi kulturella dårarnas paradis och importera kriminella från alla världens länder. Underskatta aldrig dårskapen hos svenska politiker – får dom för sig att dömda pedofiler ska få adoptera barn så blir det så. I Sverige så har vi haft samlagsrum på fängelserna i många år. Varför ???? Jo för att staten tycker att det är OK att kvinnor med hönshjärnor ska få besöka mentalt rubbade kriminella män så att dom blir på smällen. Alla är ju lika !!!!!
Att sen barnen växer upp med en kriminell pappa som som inte bryr sig om sina barn är ju helt oväsentligt – och så betalar staten ut socialhjälp. Jag känner till en kriminell man ( JACK ) som har satt 7 barn till världen och inte har tagit hand om något av sina barn. Hans äldste son blev också kriminell och hängde sig i fängelset. Fem år senare hängde sig JACK .

En annan av hans söner har nu knarkat så mycket så att han sitter på hispan. osv osv osv. Therese berätta för mig varför du tycker att det är konstigt att JAG tycker att JACK skulle steriliseras??? Tycker du att han han ska ha alla rättigheter??? ALLA ÄR JU LIKA!!”

Ovan svada torde bevisa två saker. Killen ÄR inte smart och han har noll koll på vad som de facto hände med novemberrevolutionen (SOM JAG REDOGÖR FÖR I TIDIGARE INLÄGG) och vad som möjliggjordes genom mordet på Palme.

Sedan svamlar han så mycket att jag inte bara konstaterar att killen är mindre begåvad, utan ifrågasätter om han alls äger ett sunt sinne?

Ett senare inlägg om abortfrågan av Therese

Mer att läsa om saken: Pressmeddelande från SD, Statistik om aborter, VästerviksTidningen, SvD

Mitt inlägg om ”Novemberrevolutionen” och dess verkningar

FRÄCK FREDAG, LUSTIG LÖRDAG OCH SKÖN SÖNDAG PÅ ER ALLA BLOGGISAR!!

HÄR ÄR ETT EXEMPEL HUR VERKLIGHETEN SÅG UT INNAN DEN FRIA ABORTRÄTTEN:

AMELIA DYER, RÄTTSHISTORIENS STÖRSTA ÄNGLAMAKERSKA, ALLTSÅ PROFESSIONELL SPÄDBARNSMÖRDERSKA

EN BESKRIVNING AV VAD EN ÄNGLAMAKERSKA ÄR

GOD AFTON!!

Annonser

133 thoughts on “Hemimammas kamp – Vissa saker gör mig mörkrädd att läsa…

 1. suttecity skriver:

  *skakar på huvudet* Ja du…. ibland blir man mer eller mindre mörkrädd…

  Det samma till dig vad gäller slutklämmen på inlägget :)!

  Kram

  • HEMIMAMMA skriver:

   Själv känner jag mig inspirerad att uppsöka mörkret av mina tankegångar jag *fniss*

   För jag hoppas verkligen att du inte menar att jag mist allt förstånd? =0)

   Fast vem vet i hettan och slitet och i de sorgliga omständigheter som råder på senaste tiden??

   och sorgens krav kan definitivt var tillfälligt sinnesförvirrande =0(

   Hemikramar ♥

 2. Therese Borg skriver:

  Du skriver följande:

  ”Men hon släpper fram, signaturen TARZAN och genom detta klargör hon att den bloggarens syn är acceptabel.”

  Jag har inte på något sätt visat acceptans för det som står i hans kommentarer. Som du sett har jag tvärtom tagit fullständigt avstånd från det han skriver, och jag har bemött hans minst sagt grova uttalanden ett flertal gånger. Att jag släppt fram kommentarerna beror på den enkla principen att jag släpper fram så gott som allt som inte innebär ett lagbrott, eller som innebär upprepade grova personangrepp. Jag resonerar som så att det inte är upp mig till mig att censurera människors åsikter. Däremot är det min skyldighet att bemöta och argumentera mot sådant som jag motsätter mig. Att detta är praxis kan du se om du läser kommentarer till fler inlägg. Jag har släppt fram väldigt mycket som jag inte håller med om, och då också tydliggjort mitt avståndstagande samt debatterat kring den aktuella frågan.

  Anser du att det är fel? Ska inte människor få kommentera mina inlägg om de har en annan åsikt än mig?

  • HEMIMAMMA skriver:

   GOD AFTON Therese! Välkommen till min sida och gott att du vill debattera eller gå i svaromål i denna fråga.

   Den princip jag ger uttryck för och ifrågasätter i sammanhanget är ”det tysta medgivandet”, dvs att inte säga nej är lika med att säga ja, och hur det påverkar diskussionen i enlighet med Lucifer-effektens funktioner. Jag håller med dig om att du försöker till att börja med, ge svar på tal, men efter ett par inledande kommentarer lägger du dig platt på ryggen, antingen för att du har slut på argument (hur man nu argumenterar vare sig för eller emot att Palme var en dåre) eller, som det förefaller för mig som är van att plocka ner sk ”troll,” i total kapitulation eller acceptans.

   ”jag släpper fram så gott som allt som inte innebär ett lagbrott, eller som innebär upprepade grova personangrepp.” säger du.

   Anser du dig äga bevis för att Palme var galen? (som exempel) Hela den kommentaren som jag citerar är ett rent personangrepp på tre namngivna personer och faller gissningsvis under förtalsanklagan och allmänt ålat om resurser fanns att stävja dylika angrepp på nätet..

   Som du själv säger i ditt svar på just den kommentaren, så var du bara ett barn när Palme levde och kan rimligtvis(om man vill försvara dig) inte känna till mycket om vare sig hans person eller gärning, till skillnad mot mig, som både minns och känner till hans ageranden och allmänna själsförmögenheter, liksom hans politiska gärning i detalj. Dock bör du har reagerat hårdare mot den allmänna tonen i citatet istället för att hålla med honom i hans befängda åsikter.

   ”Jag är fullt medveten om att det tagits en hel del dåraktiga politiska beslut genom åren (jag levde faktiskt på Palmes tid, även om jag bara var barn då). Och jag håller fullständigt med dig om att det finns mycket i samhället som är uppåt vägarna fel, och om att många barn far illa.”

   Självklart ska människor få kommentera på det sätt du finner vara lämpligt och i enlighet med bloggportalens linjer på din bloggsida, men då ska du vara beredd på att andra människor reagerar.

   Hur tror du att WORDPRESS ser på kommentaren jag citerar? om den skulle anmälas?

   // Hemimamma

 3. Therese Borg skriver:

  Hej!J
  Jag lade mig på intet sätt i debatten. Istället avslutade jag den med att tala om att det var färdigdiskuterat av alla de skäl som jag redan hade angett. Tarzan spann bara vidare och vidare på samma sak som jag redan besvarat flera gånger och då satte jag punkt. Det är absurt att ens behöva argumentera mot att tvångssterilisera människor, och fler argument än de jag angav kan knappast behövas.

  När det gäller Palme, Sahlin och vem det nu var mer som han nämnde så bemötte jag hans påstående genom att skriva att jag anser att det fattats en del dåraktiga politiska beslut genom åren, vilket jag faktiskt tycker att det gjorts. Det är inte detsamma som att säga att jag håller med om att någon av nämnda personer är galna. En klok människa kan fatta dåraktiga beslut, det ligger i betraktarens ögon. Som du säkert sett när du läst Tarzans kommentarer är de av sådan karaktär att han knappast hade lyssnat på en åthutning om huruvida Palme var galen eller inte. Därför var det enligt mig bättre att nyansera debatten på det sätt som jag gjorde, och förflytta ”galenskapen” från personen Palme till besluten han tog. Annars hade jag fastnat i en lång och säkert ännu mer obehaglig argumentation om Palmes alla beslut och om i vilken mån dessa vittnar om galenskap. Jag ville inte öppna upp för en sådan argumentation utan valde att göra som jag ovan beskrivit och sedan ledde jag diskussionen tillbaka till det ursprungliga samtalsämnet. Och det fungerade. Som du kanske sett så släppte Tarzan ämnet Palme, Sahlin mfl.

  Vidare tror jag inte att det kan kallas förtal när en människa talar om att han anser att någon är galen. Skulle Tarzan ha ljugit ihop en historia om att Palme satt på mentalsjukhus skulle det handla om förtal om han inte kunde bevisa det, men det är inte förtal att ha en åsikt om en annan människa. Själv har jag blivit kallad för bra mycket grövre saker än galning och det ett flertal gånger, men det har aldrig rubricerats som förtal. Tvärtom har det oftast inte ens rubricerats som ett brott, förutom i extremt grova fall. Förtal har det rubricerats som först när det kommit in regelrätta lögner i bilden, inte när det ”bara” handlat om nedsättande epitet om min person.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag kan naturligtvis inte svara för vad som sagts om din person, då jag inte känt till det, men jag kan generellt säga vad jag står för. Förtalsgraden gäller alla oavsett partitillhörighet. Det är inte bättre om du angrips på personnivå, än om Palme eller annan av mina ikoner.

   Jag gillar inte det du säger och står för i ditt inlägg, men jag dör för din rätt att säga det så att säga. Men jag har all rätt att kritisera ditt val. Jag har dock på intet sätt antytt att DU skulle varit galen eller på annat sätt antastlig. Jag angriper förfarandet inte personen. Huruvida din taktik fungerade eller inte låter jag vara osagt. Det är säkert en åsiktsfråga som skiljer oss åt, och kan inte bevisas vare sig åt ena eller andra hållet.

   // Hemimamma

   • Therese Borg skriver:

    Jag instämmer till fullo om att förtal är lika illa oavsett vem som drabbas. Men håller fast vid att det inte är förtal att ange vad man anser om någon. Det kan vara omoraliskt, osakligt, osmakligt, fegt, elakt osv, men det är ändå inte förtal att tala om vad man har för åsikt. Förtal blir det först när man far med osanning om en person i syfte att svartmåla denne.

    Och jodå, du har all rätt att kritisera mitt val att släppa igenom kommentarer som lämnar en hel del övrigt att önska i flera olika avseenden. Precis som jag har rätt att kritisera dig för att du i ditt inlägg ovan ger sken av att jag bara låtit kommentarerna passera, när jag i verkligheten faktiskt ägnat en ganska lång stund åt att motsätta mig det som framförts i dem. Den biten har du faktiskt utelämnat helt och hållet i ditt inlägg, och det ser jag som både missvisande och orätt.

    Angående att du skulle ha gjort angrepp på min person så vet jag inte om det rör sig om ett missförstånd…jag har aldrig uppfattat det som att du gjort det, och jag tror mig inte heller ha anklagat dig för det. De personangrepp jag nämnt är det andra som gjort sig skyldiga till, och att jag nämnde dem var enbart för att belysa att nedsättande epitet mycket sällan rubriceras som förtal. Var jag på något sätt otydlig på den punkten så får jag be om ursäkt.

    Slutligen instämmer jag i att det är en fråga om åsikter om min taktik fungerat eller ej. Men då det inte är uteslutet att jag kan ha valt helt rätt taktik, och då mitt syfte med taktiken var att göra just det du önskar, det vill säga få stopp på de mycket otrevliga kommentarerna från denne Tarzan, så bör du kanske överväga om du verkligen har fog för det du skrivit i ditt inlägg ovan.

    Tack för en saklig diskussion, och ha en trevlig helg!

   • HEMIMAMMA skriver:

    ”Den biten har du faktiskt utelämnat helt och hållet i ditt inlägg, och det ser jag som både missvisande och orätt.”

    Missvisande och orätt hade det bara varit om jag fallerat att lämna sökbar länk, då jag utgår ifrån att den som läser självfallet även läser det inlägget jag refererar till och bildar sig en egen uppfattning.

    Jag tror inte att det skett ett missförstånd, utan jag ville bara för säkerhetsskull för andra intresserade göra det klargörandet hur jag står i olika aspekter av en dylik diskussion, både rent allmänt och specifikt.

    ”så bör du kanske överväga om du verkligen har fog för det du skrivit i ditt inlägg ovan.”

    Eftersom jag ansåg att din ”taktik” var platt fall, så är det fog för att säga så och ta upp saken. Jag är ärlig och beskriver saker så som jag ser dem och skyggar inte, vilket jag idag är känd för i bloggsammanhang… Jag anser att om han över huvud taget skulle getts utrymme så skulle han ha varnats för att städa upp sin retorik eller blivit avpolletterad som kommentator.

    Det hade skett på min blogg.

    Tack själv för debatten och jag önskar dig detsamma!

    // Hemimamma

 4. skvitt skriver:

  Det fria ordet måste få leva och galenskaper bemötas med sakargument. Endast det mest korkade och vidriga kan vara relevant att censurera, men man ska vara synnerligen restriktiv anser jag. I annat fall har man ingen rätt att kritisera censur i allmänhet.

  Tillägger:
  Vissa människor är levande bevis för det nödvändiga med både preventivmedel och abort. Jag syftar på Alliansens politiker, Sverigedemokrater, nynazister, fascister, psykopater, pedofiler och samvetslösa kapitalister, samt likvärdigt avskum.

  Tyvärr vet man inte från början vad det ska bli, men med tanke på vissa sociala arvsmönster kan åtminstone en del av de uppräknade med fördel steriliseras och kastreras!

  Som ett gravallvarligt skämt hävdar jag att undertecknad tillhör det fåtal på vilka det bör åligga ett ansvar att uppfylla jorden!
  😉

  Kram!
  /Skvitt

  • HEMIMAMMA skriver:

   Undertecknad Skvitt eller Hemimamma?? Jag har i alla fall tagit mitt ansvar på den punkten.

   Jag anser att censur måste avgöras från fall till fall och jag är nog generellt mer restriktiv än du i både censur och sätt att uttrycka mig.
   Jag anser att det handlar inte om VAD man säger utan om HUR man säger det som avgör. jag anser inte att vem som helst ska få uttrycka vad som helst, till varje pris.

   Jag kan nog känna att de sistnämnda i skaran kan vara rättmätiga som generaliserade begreppsexempel, men jag skulle nog inte velat att min bästefar aborterats bort,
   fast han är centerpartist och gör därmed INTE samma definition som du på den punkten. det finns nog Allianspolitiker som i sin aningslöshet inte inser att de befinner sig på samma värderingsskala i ena änden, som Marian Radetzki i den andra…

   Hemikram ♥

 5. Vissa « skvitts skriver:

  […] !!!!!nu händer det…Då Var Jag Också Nära Att Dö….Men….(Del 2 av ”Nära Döden”) //KaoHemimammas kamp – Vissa saker gör mig mörkrödd att läsa…fixar lite med (kak)burken noreply@blogger.com (klös i ösregn)SC//Livsandarna återvändeTitta det […]

 6. kyrkis skriver:

  En del människor snöar in totalt och bara maler på utan att det blir en dialog. Jag har haft en del sådana besök på min blogg under åren. I regel är det ganska lönlöst att försöka framföra några argument. Oftast bäst att bara radera sådana kommentarer. Men då blir man anklagad för det…

  • HEMIMAMMA skriver:

   God Afton Kyrksyster, trevligt att se dig! =0)

   Själv brukar jag antingen plocka isär argumenten i småsmulor och finner stort nöje i det, eller så snoppar jag bara av det med motsvarande nivå av kommentar…

   Men jag känner till hur denna typ av argumentering brukar polarisera åsikter… =0( Och det är tråkigt när någon drabbas som inte är inställd på batalj!

   Hemikramar ♥

 7. svorskan skriver:

  Jag röstar inte heller på SD.
  Kram och allt gott till dej!!

 8. kao skriver:

  Jag drabbas näst intill av mitt livs andra magsår och därtill sura uppstötningar när jag läser vad dessa bl.a kvinnofientliga s.k karlar skriver i frågor de inte har tillräckligt med hjärnceller för att sätta sej in i. Det säger det mesta om slöddret som röstar på J.K:s (SD).

  Men tjejen, som var blogginnehavare, har ju förklarat här (har inte läst allt) att hon inte alls tycker som kommentatorerna. Att hon släpper fram ALLA kommentarer det gör jag också i demokratisk ordning.

  Men jag skulle aldrig låta sånt jävla dravel och hat i kommentarer få stå oemotsagda. Jag skulle biyta huvudet av de verbalt!

  Kaoskramar till dej.

  • Therese Borg skriver:

   Inte heller jag låter sådant stå oemotsagt. Det kan man se om man läser kommentarerna till mitt blogginlägg. Du hittar det här: http://thereseborg.wordpress.com/2011/05/18/oetiskt-och-hjartslitande/

   • HEMIMAMMA skriver:

    Bra Therese att du står på dig. Annars kanske någon annan ställer sig på dig =0)
    Synd bara att du inte gjorde det kraftfullare för några dagar sedan =0)

    Misstolka mig rätt, Jag menar inget ont, jag har all respekt för en människa som står upp för sina åsikter,
    oavsett vilka de är, och det är SÄLLAN som någon vågar sätta sig upp mot Hemimamma 😉 historiskt i bloggosfären även om en och annan försökt…

    Många mesar bara med när de får mothugg…

    Du är tuff tjejen!! Får jag fråga hur gammal du är?

    // Hemimamma

   • Therese Borg skriver:

    Ja du hemimamma, som SD:are är mina dagar och nätter fyllda av debatter, och det gör att jag får lov att prioritera. Vissa dagar har jag så pass gott om tid att jag hinner debattera med varje person som får för sig att kommentera, och det på ett mycket grundligt sätt. Andra dagar har jag det inte då min dotter och mina politiska åtaganden alltid går före. Det senare var fallet när Tarzan skrev sina kommentarer. Jag unnade mig vid den tidpunkten ca 3-4 timmars sömn per natt sedan en tid tillbaka på grund av en väldigt hög arbetsbelastning och hade inte möjlighet att lägga mer tid än nödvändigt på att bemöta hans otrevligheter. Jag visade klart och tydligt mitt avståndstagande, framförde mina motargument mer än en gång, tog till min lilla taktik för att få honom att lämna ”Palme-spåret” och tog sedan hand om övriga debatter och andra åtaganden som väntade.

    Duger denna förklaring? Eller borde jag fortsättningsvis förbjuda alla kommentarer om jag inte kan garantera att jag alltid hinner ägna en halv arbetsdag åt att besvara en eventuell otrevlig kommentar eller två?

    Ärligt talat så tycker jag att du gör en höna av en fjäder. Varför tjafsa om detta? Vi är ju överens om att vi ogillar det han skrivit, och vi är överens om att sådant inte ska stå oemotsagt. Så varför ens fortsätta diskussionen? Det borde väl rimligen finnas viktigare problem att ta itu med på denna jord än hur jag valt att bemöta några osmakliga kommentarer…

    Om det nu är så sällsynt att någon i bloggosfären vågar sätta sig upp mot dig så är det kanske på tiden att du får uppleva det… så se där, någon nytta kan du kanske ha även av en SD:are 😉

    Tuff anser jag inte att jag är. Däremot övertygad. Det jag tror på kämpar jag för, sådan har jag alltid varit och sådan kommer jag nog alltid att vara. Det är väl kort och gott en fråga om att ha ryggrad. Och sådan föddes jag med för hela 34 år sedan 🙂

   • HEMIMAMMA skriver:

    Ja, du Therese =0) Som Hemimamma är mina dagar och nätter fyllda av debatter och fem barn på denna sida och två barn och en mamma på andra sidan, och det gör att JAG får prioritera, jag med.

    Vissa dagar har jag så pass gott om tid att, jag förutom att hjälpa medmänniskor och just nu en mängd bloggare att anpassa sig till den nya bloggportalen, hinner leta upp nya människor och bloggar som illustrerar tankar och känslor som jag vill underbygga eller stävja. Andra dagar särskilt i Juli, så går mina barn och min i juli födda och döda dotter Emma och den politiska kamp mot för tidig avnavling, jag uthärdar för att andra FULLGÅNGNA barn och deras mödrar ska slippa: mitt, min dotters, mina övriga drabbade barns och min familjs lidande.
    Vilket går alltid före och har gjort sedan 1 ½ år tillbaka i tiden. Jag har unnat mig själv ca 3-4 timmars sömn per natt, de senaste 13 åren pga de skador som barn helt lagligt åsamkas för att de har något som medicinindustrin vill ha. NÄMLIGEN STAMCELLER I SITT FOSTERBLOD. Vilket samma industri är beredd att stjäla och lura sig till, till vilket pris som helst.

    Och jag lägger ner VILKEN TID I VÄRLDEN SOM HELST på att ni som är MOGNA och BÖR föda barn, ska få möjlighet att få föda barn som har en chans från början. Och denna fråga korsar alla partigränser.

    Meningen med denna kommentar är att du ska förstå att du jagar efter en rättighet med abortfrågan, för att en cellklump i olika stadier, ska få förtur och prejudikat före ett problem som drabbar fullgångna, redan livsdugliga och framfödda med därtill överlevande mödrar?? Alltså starkt förenklat sila mygg men svälja kameler? Det kallar jag verkligen att göra en höna av en fjäder i jämförelse?

    Ja, det är ytterst ovanligt att någon i bloggosfären vågar tampas med mig och ännu sällsyntare att någon vinner. Det betyder inte att ingen försöker. Varför?

    Jag har i hela mitt liv varit samlare av fakta och kunskap. Ännu längre har jag vetat HUR man får ÄNNU mera fakta och kunskap. Och jag har aldrig tvekat att använda den.

    ALLA människor har ett destinerat värde och därmed en nytta. Men jag skulle aldrig våga döma eller avgöra vad vars och ens nytta är. Det är varje levande själs egen uppgift i livet. Att finna sitt eget ändamål och helgat medel. Men eftersom min tillvaro i världen handlar om att hjälpa och lära och lära känna människor, är din ”nytta” i just detta fallet en fråga om att försöka att förstå och inte strida.

    Hur kommer det sig att du blev SD:are? Att stå för sin övertygelse är att vara tuff. 4 av 5 dödar hellre en medmänniska än att ifrågasätta en auktoritet, det finns det experiment och undersökningar om.

    Har du hört talas om den sk Milgram-studien? http://sv.wikipedia.org/wiki/Milgrams_lydnadsexperiment

    // Hemimamma

   • Therese Borg skriver:

    Jag orkar inte fortsätta diskussionen nu, behöver få lite sömn. Men kan snabbt inflika när det gäller Milgram att jodå, jag har läst om studien. Har en del psykologi och sociologi i bagaget.

    Återkommer imorgon.
    God natt!

   • HEMIMAMMA skriver:

    Jag förstår det. På fredag kväll ska man inte diskutera sina barn, man ska umgås med dem =0) Och sömnen är livsviktig så det är ett argument jag alltid viker mig för.
    Jag önskar dig en fruktsam natt. det ska bli mig ett nöje att återvända till Milgramsstudien vid tillfälle, även om jag finner dina beslutsunderlag betydligt mer intressanta just nu.

    I morgon kan debatten bli ytterst sporadisk eftersom jag ämnar att besöka Norrtälje ”Custom car show” på dagen och det långväga besökande skeppet ”Bounty” och middag med vänner på kvällen.
    Efter det finner jag det inte vara omöjligt att min make önskar utföra vissa förpliktelser mot mitt kött. Så lördag natt blir en bloggtorkans natt, för mig =0(

    Men jag återkommer vid nästa tillgängliga tillfälle med förtjusning. Jag önskar att du kommer att finna att du kan lära lika mycket av mig, som jag förväntar mig att få lära av dig!!

    Jag bjuder dig en lugn och fridfull vila.

    // Hemimamma

   • Therese Borg skriver:

    Nu så har jag tid att skriva ett svar, men jag måste försöka hålla mig kortare än vad jag egentligen vill. Tvättstugan väntar på mitt sällskap, min dotter vill göra nåt annat än att sitta inne och titta på mamma som sitter vid datorn, och jag har mängder med jobb som väntar.

    Först och främst så har jag full respekt för att du har mycket att göra och för att även din tid är begränsad. Jag anser också att det är starkt av dig att kämpa hårt för det du brinner för. Men det var inte för att tävla i vem som har mest att göra som jag skrev som jag gjorde, utan för att klargöra varför jag inte valde att ägna mer tid åt att bemöta Tarzan. Du har ju kritiserat mig för det, och mitt pressade tidsschema är en del av förklaringen till att jag valde den taktik jag gjorde när jag bemötte honom. Jag har inte kritiserat dig för att göra något på ett otillräckligt sätt och du behöver därmed inte redogöra för din arbetsbörda. Den hör så att säga inte till saken i denna diskussion utan är ett sidospår.

    ”Meningen med denna kommentar är att du ska förstå att du jagar efter en rättighet med abortfrågan, för att en cellklump i olika stadier, ska få förtur och prejudikat före ett problem som drabbar fullgångna, redan livsdugliga och framfödda med därtill överlevande mödrar?? Alltså starkt förenklat sila mygg men svälja kameler? Det kallar jag verkligen att göra en höna av en fjäder i jämförelse?”

    Jag vet inte varifrån du får detta om att foster ska ha förtur framför framfödda barn och deras mödrar. Jag har aldrig föreslagit ett abortförbud och kommer aldrig att göra det. Jag har bara förespråkat att det ska finnas en bättre balans mellan kvinnans och det ofödda fostrets rättigheter. Denna balans är jag för övrigt långt ifrån ensam om att framhålla. Den har även diskuterats i SOU 1989:51, i form av att man där deklarerat att fostret är en egen individ och inte bara en del av kvinnans kropp, och att detta bör beaktas. Den kvinna som av något skäl inte vill föda det barn hon väntar kan göra abort även enligt det förslag som jag och mitt parti framfört, enda skillnaden är att den fria aborten behöver göras några veckor tidigare än nu. Och aborter kommer också att vara möjligt efter vecka 12 enligt vårt förslag, dock ska man då först ansöka om tillstånd från Socialstyrelsen precis som man idag får göra efter vecka 18. På detta sätt fungerar det i både Norge och Danmark sedan 70-talet och jag har inte hört talas om att det resulterat i att kvinnor tvingas föda barn mot sin vilja eller i att kvinnor dör eller skadas som en följd av att de framkallat sina egna missfall, vilket är vanliga motargument i denna diskussion.

    Vidare handlar det inte bara om att sänka tidsgränserna för abort, utan också om att arbeta förebyggande. Förbättrad sexualupplysning, arbete för att få fler att använda preventivmedel, utökat socialt stöd till de kvinnor som har det behovet, en levande diskussion kring de etiska aspekterna av abort…allt detta är viktigt och bör kunna bidra till att minska antalet aborter.

    Jag kan inte riktigt förstå ditt resonemang när det gäller att människor sällan vågar tampas med dig på grund av dina kunskaper. Varför skulle de inte våga göra det? De borde väl ha kunskaper de också, att bemöta dig med? För du kan omöjligt vara ensam om att inneha och använda dig av fakta och kunskaper. Det ligger ju liksom i mänsklighetens natur att kunna saker och att använda sig av det. Hade inte människan haft den förmågan så hade vi nog varit en utdöd art vid det här laget. Så det borde rimligen finnas ett annat skäl till att människor väljer att inte tampas med dig…

    Hur det kom sig att jag blev SD:are är en väldigt lång historia som innehåller fler aspekter än vad jag kan återge i skrift utan att skriva en hel roman. Så jag får lov att ge en kortfattad version, trots att det medför en viss risk för frågetecken.

    Till att börja med har jag alltid varit väldigt intresserad av politik och har känt många gånger under åren att det är vad jag vill ägna mig åt. I min ungdoms naiva dagar höll jag faktiskt på att gå med i Ung Vänster, men som tur är växte jag upp och blev klokare 😉 Intresset för politiken fanns kvar under åren men problemet var att jag inte hittade ett parti att engagera mig i. Lusläste partiprogrammen för varenda riksdagsparti som fanns men hittade inget som riktigt klickade.

    Och så gick åren. Jag fick nya erfarenheter, nya insikter. Jag studerade i väldigt många år och fick genom det nya tankar och en annan förståelse för hur både människan och samhället fungerar. Några starkt bidragande faktorer till att jag till slut gav mig in i politiken var att jag blev förälder och upplevde känslor och fick insikter som jag aldrig tidigare kunnat föreställa mig. Jag började tänka mer på kommande generationer än jag gjort tidigare, och fick en helt ny syn på familjepolitik. Jag har också en del upplevelser i bagaget som gjort att jag blivit sanslöst trött på allt trams om genuspedagogik och kvotering som någon slags universallösning på problemet med våld mot kvinnor och som något slags falskt recept på kvinnlig frigörelse. Enligt mina erfarenheter krävs helt andra åtgärder, varav de två viktigaste är att sluta utmåla kvinnor som offer som behöver samhällets hjälp med allt de ska företa sig, och att ta krafttag direkt mot våldet och övergreppen. Mitt jobb som lärare bidrog också väldigt mycket och fick mig att inse ett och annat när det gäller skolpolitiken, men även när det gäller hur illa ställt det är med jämställdheten inom vissa delar av befolkningen, och när det gäller hur fruktansvärt misslyckad invandrings – och integrationspolitiken är. Till stor del fick jag insikterna när jag jobbade på högstadiet, men än mer när jag började jobba på komvux och hade ca 70- 80 % invandrarelever. Många helt underbara människor, som jag ofta fick goda relationer till. De gav mig insikter som var något av en ögonöppnare för mig. På gott och ont. Många kvällar grät jag mig till sömns… och ibland var jag heligt förbannad när jag kom hem från jobbet. Ytterligare en ögonöppnare var att jag under många år bott i mångkulturella områden och sett vad som sker där.

    Någonstans mitt i alla dessa nya insikter och upplevelser lärde jag känna mitt livs första SD:are. Som jag först var väldigt negativt inställd till, måste jag tillägga. Jag hade ju allt läst i tidningarna om vilka rasister dessa sverigedemokrater är 😉 Men jag fick snart lov att erkänna att jag hade grundligt fel. SD:aren ifråga kom att bli en av mina allra bästa vänner. En helt underbar och mycket varmhjärtad och omtänksam person. Nästa steg var givet. Jag gick ut på SD:s hemsida för andra gången i mitt liv (första gången var inför valet 2006 men även om jag då hittade mycket som jag instämde i övervägde jag aldrig seriöst att rösta på SD. Trodde för mycket på allt som stod i tidningarna) och började lusläsa alla dokument. Det första jag läste var principprogrammet, och till min egen stora förvåning kom jag på mig själv med att sitta där och nicka instämmande till allt jag läste. Samma sak var det med de politiska riktlinjerna. Allt jag läste stämde så väl överens med det jag så länge tyckt och tänkt och känt. Samma samhällssyn, samma människosyn, samma visioner. Det sa helt enkelt klick! Några veckor senare blev jag medlem i partiet, för att efter ytterligare några veckor ta steget och bli aktiv. Och idag ägnar jag mig åt politiken på mer än heltid.

  • HEMIMAMMA skriver:

   KAO En sak till vi har gemensamt… jag hade blödande magsår för några år sedan i samband med när jag gick in i väggen.
   Som ung fick jag detsamma när jag jobbade skift på Marabou och några år senare när jag jobbade i krogsvängen…
   Så det vet jag hur det är.. =0(

   Angående kommenteringen så var blogginnehavaren SD:are… =0)

   Hemikramar ♥

 9. kao skriver:

  Det blir fortfarande svart text på svart botten när man skriver här! Det är därför jag ser, när kommentaren publicerats, där det finns slarvfel. Eller vad man nu ska kalla det. Stavfel är det INTE 😀

  Kao

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag är så ledsen Kao för att det blir på det sättet och jag vet inte hur jag ska ändra på det heller =0(

   Varje gång JAG skriver, så är det vit text mot svart… och jag hittar inga inställningar att ändra…

   Hemikramar ♥

  • skvitt skriver:

   Konstigt, svart på svart!
   Vilken webbläsare har? Oftast där skon klämmer. Olika webbläsare visar sidorna olika. Jag använder Chrome numera, suveränt och snabbt. Skulle det någon gång inte fungera som jag vill så byter jag till någon annan, men det är sällan.

   IE tappar mark till de andra och Chrome och Firefox är de stora uppstickarna. Opera är också ett alternativ. Safari har jag prövat, men jag har inte lagt upp favoriter där så det blir inte av att jag använder den i och för sig väldigt tjusiga läsaren.

   Om det inte hjälper med att byta webbläsare så vet jag inte vad det är för fel, men skriv då i något ordbehandlingsprogram först och klistra sedan in när allt är klart!
   Kram!
   /Skvitt

   • HEMIMAMMA skriver:

    Jag passar alla dessa råd vidare… och tackar Skvitt för hans lojala och trogna tjänst som Hemihelpare =0)

    Hemikramar och LÖVVV BRÅDDER!!! ♥

 10. glamouramamama skriver:

  Jag får också vit text, när jag skriver. Jag kan bara säga att jag gillar inte SD:s politik, men jag håller med henne i abortfrågan. Abort ska inte förbjudas efter vecka tolv, men det bör bli svårare att genomföra utan att gått igenom en utredning om varför. Minns att när jag blev gravid var adoption inte ens ett alternativ. Jag läser hur många foruminlägg som helst om tjejer som ångrar en abort och som hellre hade velat behålla barnet/adoptera bort det. Men, jag önskar ärligt talat inte en diskussion kring detta här på inläggen, ville bara visa att även vänstermänniskor kan ha sådana tankar. Vi kan väl enas om att tycka olika? 🙂
  I vilket fall, ser att du har fått igång en feed med aftonbladets bloggare här på din sida. Hur lyckade du med det?
  Kramis 🙂

  • HEMIMAMMA skriver:

   Bra att du har vit text.
   Jag varken gillar eller accepterar Sverigedemokraternas politik (och har gjort en djupdykning i arkiven, för att ofta återkomma till vad jag funnit i deras arkiv och historia) och jag fruktar att majoriteten av deras väljare är ofrivilliga femtekolonnare. Jag håller INTE med i abortfrågan och det gäller oavsett det faktum att jag genomgått det själv. Jag baserar mina argument på historien och vad för slags liv vi kvinnor hade INNAN vi fick fri abort och kontrollerad graviditet och jag protesterar HÖGLJUTT när människor uttalar åsikter utan att grunda det eller inse dess plats i historiska fakta och plats.

   Att adoption inte var ett faktum eller alternativ, är inte med den dåvarande och nuvarande lagen överensstämmande, även om det är möjligt att din barnmorska fallerade i att informera dig om den saken.

   Tjejer ångrar aborter för att de har inget värre att ställa som jämförelse. INNAN så tog majoriteten av ofrivilligt gravida LIVET AV SIG. PGA den sociala skammen och det faktum att INGEN lyfte ett finger att hjälpa dem att försörja sig och eller barnet det minsta, allra minst fadern till barnen.

   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Alternativet var att svälta ihjäl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Jag beklagar men en riktig äkta vänstermänniska har inte ens den tankevärld du snuddar vid och kittlar din fantasi med. I jämförelse så är du urvattnat vin.

   En äkta vänstermänniska slåss för de levande barnens möjlighet att överleva. Och kvinnors möjlighet till någorlunda jämställdhet.

   Inte pseudopsykologi. Välj själv Ska jag tillåta dig leva eller ditt foster?

   Vem väljer du? Dig själv eller en hund? och jag garanterar att hunden har både större överlevnadschans och funktion än ett 21 veckor foster.

   Kallt resonerat? Kanske det, men jag har riskerat mitt liv för andra människor ett tiotal gånger. Så kall är jag.

   VAD är DU beredd att göra i verkligheten??

   Så JA, vi tycker olika… GARANTERAT.

   Men du är en rar och trevlig tjej som försvarar andra och en bra mamma, så jag hoppas att du läser på i historieboken,. så kan vi diskutera mer sedan.

   MvH

   // Hemimamma

   • glamouramamama skriver:

    Jag har läst historieböcker och jag är medveten om det allt det du drar upp. Jag vill som sagt inte FÖRBJUDA abort efter vecka tolv. Jag tycker inte heller att man ska välja foster framför kvinnor. Jag pratar inte heller om foster som har skador, eller där det finns risk för att kvinnan dör pga graviditeten. Men jag vill att kvinnor ska få mer alternativ samt att man åtminstone ska föra en diskussion om varför sena aborter sker.
    Jag tycker det är intressant att du är ganska så elak i ditt inlägg mot mig och du använder dig av en massa antaganden.
    Pga EN åsikt är jag alltså inte vänstermänniska? Att vara vänstermänniska för mig är bl.a. att värna om andra människors fria åsikter samt att inte trycka ner andra (som du nu gör med ditt inlägg mot mig samt med dina inlägg mot Therese). Jag och sambon tillhör två olika politiska block men vi är överens om de flesta frågorna ändå. Vi är bara inte överens om utförandet.
    VET DU helt säkert att det är därför kvinnor ångrar sina aborter? Eller kör du med någon form av pseudopsykologi nu när du ANTAR att det är så?
    Varför överhuvudtaget jämföra ett barn med en hund? Förstår inte jämförelsen. Tycker du ska hålla dig till sakfrågan istället.
    Slutligen: att man riskerade att svälta ihjäl förr har väl inget med saken att göra nu? Du riskerar inte att svälta ihjäl eller drabbas av stigma i Sverige idag pga ett barn. På vilket sätt påverkas du ekonomiskt av att adoptera bort ett barn?

  • Therese Borg skriver:

   Härligt att läsa att det finns personer som du, som tänker fritt och inte låter dig förblindas av partitillhörighet. Jag kan tänka mig att du kan komma att få en del mothugg för din åsikt, kanske får du höra att du är ”kvinnofientlig”…men stå på dig i så fall! Det är uppenbart att du vet vad du pratar om, och att du sett problem som många förnekar existensen av.

   //Therese

   • HEMIMAMMA skriver:

    Ja, jag har varit en fri tänkare hela livet och INGEN tvingar mig till något.
    Jag har också försvarat kvinnans biologiska prerogativ att vara hemma med barnen. (INTE PK) För mig handlar det i grunden om JÄMVÄRDE och inte jämställdhet.

    Jag har tyvärr sett allt.

    Eller på gott och ont, eftersom upplevelser leder till erfarenhet och erfarenhet leder till visdom.

    Men jag vill fortfarande veta hur och varför du blev SD:are och om du inte vill berätta om det offentligt så bjuder jag dig att använda min mail.

    // Hemimamma

   • glamouramamama skriver:

    Therese:
    Jag gillar inte SD:s politik men jag är i princip alltid villig att diskutera och var öppen för andras åsikter oavsett vad jag tycker om politiken. Personligen tror jag att en människa är mer än sin politik och jag har träffat puckade personer i alla politiska block precis som jag träffat smarta personer i alla block.
    Ja, jag kommer då troligtvis bli kallad kvinnofientlig, vet inte riktigt vad det gör mig till om jag tycker att vi ska tillåta sena aborter utan att ens diskutera om det är ok – barnfientlig? 🙂
    Åsikter kan komma att förändras i takt med att den medicinska utvecklingen går framåt. Vad händer om tio år när 18veckors foster kan överleva? Det är intressant att tänka på det och jag hoppas att jag lever då för att se vilka åsikter som förs fram då :).
    Tycker det är intressant att du skriver att fri abort bara är godkänt till vecka 12 i bl.a. Danmark. Hur ser abortstatistiken ut där?

   • Therese Borg skriver:

    Jag tror att det uppstod ett missförstånd här. Min kommentar var avsedd som svar till glamouramamama.

  • Therese Borg skriver:

   glamouramamama:
   När det gäller statistik så har både Norge och Danmark färre aborter per kvinna än vi har i Sverige, och så har det sett ut sedan 70-talet. Du hittar statistiken, och länk till den rapport den är hämtad ur, i slutet av detta blogginlägg: http://thereseborg.wordpress.com/2011/06/30/diskussion-om-argumentationen-kring-abortfragan/

   Angående att åsikter förändras varefter den vetenskapliga utvecklingen går framåt så har du helt rätt. Det är i ett sådant skede vi hamnat nu anser jag. För tidigt födda barn har räddats till livet så tidigt som i vecka 21, men samtidigt aborteras friska barn pga sociala problem (se statistik i ovan nämnda blogginlägg) i vecka 22. Det är ju inte rimligt! Och det är allt annat än etiskt försvarbart.

   Jag vill också ge dig en eloge för ditt svar till hemimamma. Jag instämmer fullt ut i att hennes svar till dig var både elakt och osakligt, och du har helt rätt allt du skriver, och då framförallt i att det är tämligen märkligt att en person som vill värna människors frihet uppför sig på ett sådant sätt mot dig bara för att du har en annan åsikt i en fråga.

   • HEMIMAMMA skriver:

    Hej Therese! Jag kommenterar bara kort, då jag bara tillfälligt är hemma och inte hinner mer än släppa igenom kommentarerna just nu, då vi ska åka bort. Jag lovar att återkomma senare till resp kommentar.

    Låt mig bara påpeka att jag tillåter dig och Glamouramamama kritisera mig och kalla mig elak, för att jag som du, tror på yttrandefriheten. Men som sagt har den en gräns. Jag anser att ni båda har fel. Jag är INTE elak, även om jag argumenterar på ett sätt ni inte tycker om. Att vara elak är för mig att vilja någon illa och jag vill varken dig eller GM illa.

    Möjligen kan man påstå att jag är nedlåtande i tonen, eller alternativt patroniserande, men inte elak.

    Osaklig kallar du mig också och påstår att det är märkligt att jag beter mig på ett sådant sätt och samtidigt värnar frihet? Jag värnar den så pass att jag släpper igenom en kommentar som kritiserar mig lika osakligt i så fall. Jag antyder att GM inte har historiekunskaper nog. Vilket hon fick all möjlighet att avvisa som argument. Det är inte att vara elak heller, av samma skäl som ovan. Jag anför sakskäl i debatten även om ni två inte köper mina argument.

    Jag vill att du och GM kritiserar sakfrågan i fortsättningen och inte min prestation om ni vill bli genomsläppta framgent och det röner var sig dig eller henne någon respekt om ni inte visar detsamma för mig., och då kan ni fortsätta ER diskussion borta på din eller hennes sida i stället. Då är ingen av er välkomna. Okunnig kan ni få kalla mig om ni vill, och jag kan acceptera det som sakligt och försvarbart, men inte elak.

    Dessutom avslutar jag min kommentar till henne med att jag talar om att jag uppfattar henne vara både trevlig och som en bra mamma, är det att vara elak? Och att jag överhuvud taget är intresserad av att diskutera med en meningsmotståndare i stället för att bara avfärda eller ta bort dig/er borde dessutom röna respekt för min person, även om du inte vill respektera mina åsikter?

    Tycker du inte?

   • Therese Borg skriver:

    Hemimamma:
    Först och främst har jag aldrig kallar dig för elak. Jag skrev att ditt svar var elakt. Man kan skriva något elakt utan att vara en elak person. Eller?

    För det andra. Du medger själv att du har en nedlåtande ton. Vad är syftet med det om inte att få motståndaren att känna sig mindre värd, kränkt och olustig? Vad är det för gott syfte i det? Och framförallt, på vilket sätt uppmuntras saklighet av en nedlåtande och sarkastisk ton? På intet vis! Så som man bemöter andra blir man själv oftast bemött… Vill du ha saklighet så se till att vara saklig i dina kommentarer till oss som inte håller med dig. Då förhåller vi oss sakliga tillbaka.

    Att antyda att någon har brist på kunskaper utan att ha belägg för det är inte att vara saklig. Det är att tvinga in motståndaren i försvarsposition för att leda diskussionen bort från sakfrågan. Inget i det som Glamouramamama skrev vittnade om bristande kunskaper i historia, utan det var bara något du drog till med för att mästra och sätta på plats.

    ”Jag vill att du och GM kritiserar sakfrågan i fortsättningen och inte min prestation om ni vill bli genomsläppta framgent…”

    Här svänger det snabbt. Var det inte för att du kritiserade min PRESTATION (inte sakfrågan) i debatten mot Tarzan som jag hamnade här i din blogg till att börja med? Jo så var det ju. Hoppsan. Lite dubbelmoral kanske? Och så kom genast censurhotet in i bilden. Så mycket för att värna åsiktsfriheten. Du går till angrepp mot personer på ett nedlåtande sätt men när du får svar på tal blir du förorättad och ska hindra fortsatt diskussion.

    Vet du vad? Jag börjar ana varför folk väljer att inte tampas med dig. Det beror knappast på att du besitter så mycket mer kunskaper än andra människor och är så mycket bättre på att använda dessa, utan det beror snarare på din mycket otrevliga ton som gör att man känner föga intresse av att fortsätta diskussionen.

    Dina åsikter respekterar jag och har gjort från första stund. Därav mina utförliga och i allra högsta grad sakliga svar till dig. Men jag respekterar INTE din ton i debatten. Därför ville jag visa mitt stöd för Glamouramamama som inte alls gjort sig förtjänt av den skopa otrevligheter som du öste över henne.

 11. […] här på bloggen så kan jag därför tipsa er om att följa mina diskussioner hos Skvitt och Hemimamma, om intresse […]

 12. glamouramamama skriver:

  Så du får kritisera annat än sakfrågan men vi får inte det? Du får vara patroniserande och nedlåtande men jag får inte tycka att din kommentar var elak? Vet du vad, när jag växte upp fick jag lära mig att om man betedde sig på det sättet var man elak.
  Men skit samma. Du behöver inte publicera denna kommentar. Orkade inte greja med mail för att skriva till dig helt enkelt.
  Däremot skulle jag gärna uppskatta om du kunde tänka dig att svara på frågorna kring sakfrågan som jag ställde i min förra kommentar?
  VET DU helt säkert att det är därför kvinnor ångrar sina aborter?
  Varför överhuvudtaget jämföra ett barn med en hund? Förstår inte jämförelsen.
  Slutligen: att man riskerade att svälta ihjäl förr har väl inget med saken att göra nu? Du riskerar inte att svälta ihjäl eller drabbas av stigma i Sverige idag pga ett barn. På vilket sätt påverkas du ekonomiskt av att adoptera bort ett barn?

  • HEMIMAMMA skriver:

   Glamouramama.

   Jag kan be DIG om ursäkt och säga förlåt, jag var kanske för skarp i min argumentering gentemot dig, men jag menade INTE att vara elak. Och när jag hämtat mig från det som nu utvecklar sig, så ger jag dig gärna svaren på mitt resonemang, men helst privat av olika skäl.

   Nu behöver jag min tid och kraft för att klara sorgen efter min dotter. Så som juli är för mig varje år. Allt sedan 1999. Helt i onödan.

   10 Juli föddes Emma och 28 juli dog hon. Pga av att man stal hälften av hennes blod vid förlossningen. Det gör att juli är en tung och svår månad varje år och anstränger både mitt humör och tålamod. Det är skälet att jag var så kort och skarp i mitt svar till dig. jag ber om ursäkt för det.

   Jag hoppas verkligen inte att du ställer dig bakom det som Therese nu låter det utvecklas till i sina inlägg.

   MvH Hemimamma

 13. skvitt skriver:

  Men jag undrar lite granna, var är problemet?
  Är det just veckorna och fosters chanser till överlevnad efter vecka si och så?

  ”Vad händer om tio år när 18 veckors foster kan överleva?” skriver glamouramama.

  Det forskas sedan lång tid tillbaka på konstgjord livmoder. Lyckas detta, vilket jag antar att det gör inom 10 år, då leder det resonemanget till att aborter skulle förbjudas, om man konsekvent driver tesen in absurdum. Nu vill jag inte anklaga glamouramama för sådant, det ska bara ses som en logisk följd av resonemanget som sådant.

  ”… samtidigt aborteras friska barn pga sociala problem … allt annat än etiskt försvarbart.”

  Etik är en viktig aspekt, det måste så vara, vi måste kämpa för det och alltid försöka hålla den etiska fanan högt. Världen omkring oss och historien bakom oss visar hur illa det går om den etiska debatten inte hålls levande!

  Etik är dock inget som lever sitt eget liv och därför måste den trimmas med vetenskaplig exakthet och precision. Filosofin är full med etiska spetsfundigheter. Till exempel om en person är på väg över spåret och kommer att bli överkörd och jag vet det, ska jag då lägga om växeln och styra in tåget som kommer med full fart, och rädda denna människa på spåret, när jag vet att min åtgärd leder till att tåget spårar ur och kommer att döda lokföraren? Eller ska jag låta bli?

  Vems liv har jag rätt att offra och vems har jag skyldighet att rädda?
  Blir beslutet att låta mannen dö på spåret mer etiskt riktigt ifall jag vet att det på tåget finns passagerare som också kommer att dö om jag ingriper?

  Är två människors liv mera värt än ett? Tänk om mannen på spåret är läkare, som i sin tur kanske kommer att rädda hundra människors liv om han får leva, medan det på tåget bara sitter en massa militärer som passagerare?

  Vad jag menar är att etiska frågor tenderar att löpa amok!

  Är dödsstraff så djäkla avskyvärt för avskyvärda brott? Har en massmördare mera rätt till sitt liv än de hade som han mördade?

  Just dödsstraffet är något mindre komplicerat att diskutera än abortfråga. Jag börjar med den och jag säger klart och bestämt att det är etiskt helt acceptabelt med dödsstraff i ett fall som ovan. Men som alltid finns det en hake!

  Den haken heter ”risk för misstag”! Tänk om han är oskyldig?
  Och även om vi VET till 100% att han är skyldig, då har man ändå givit sig in på ett sluttande plan när dödsstraff accepteras. Näste man ”till rakning” är kanske inte lika lätt att avgöra att han är skyldig. Vi har bevis till 99,99% men inte till 100%. Slutsats, vi måste exkludera dödsstraff från straffskalan!

  Vad gäller aborter, som sagt, är det en mera komplicerad fråga. När blir en befruktad äggcell en människa? Och är det just det faktum att det har blivit en människa, som gör att dess liv är okränkbart? Är djuren också okränkbara i så fall, för alla människor är ju djur, primater.

  Jag hävdar att etiken har svårt att vägleda oss i denna fråga. Då måste den lösas med andra hjälpmedel. Därvid lag menar jag att vi inte har andra hjälpmedel än de rent vetenskapliga. För troende människor finns ännu ett hjälpmedel; vad säger de skriftlärde? Och vet de mera än vetenskapsmännen?

  Vi trasslar åter igen in oss om vi exkluderar vetenskapens kalla fakta! Å andra sidan, vetenskap är något som alltid förändras och aldrig beskriver några sanningar, kan alltså aldrig ha sina bokstavstrogna! Vi måste därför säga att ”vad man vetenskapligt kan slå fast i dag tyder på att …” Och vad är det? Är det ett rättesnöre?

  Vi borde kunna enas om att om man tar livet av en person, äggcell eller foster, på sådant sätt att den avlivade inte ens lägger märke till det, då har den inte lidit vare sig fysiskt eller psykiskt. Det bör vi kunna vara överens om!

  Då har vi en utgångspunkt för fortsatt konstruktiv diskussion i ämnet, en gemensam plattform! Eller finns det andra värderingar att väga in, än att den vi tar livet av aldrig lägger märke till vad som sker?

  Konklusion:
  Frågan är olöslig på ett sätt som alla kan acceptera!

  Kanske det trots allt är bäst och enklast att överlåta beslutet helt åt den som bär livet inom sig! Alltså att ge den havande kvinnan beslutanderätten. Alternativt blir hennes kropp något hon inte har rätten till från vecka X och fram till förlossningen. Och äger man inte sin kropp är man en slav, ofri människa, något som varje modernt samhälle i övrigt förväntas ha lagt bakom sig!

  Ovanstående ska inte ses som ett svar bortom allt ifrågasättande. Det är ett försök att reda ut frågan!

  Tack för ni orkade läsa!
  /Skvitt

 14. Pinglan skriver:

  Tittar in och önskar dig en trevlig helg!

  Musikbloggsvar: Gubben hälsar att han också gillar att titta på snygga karlar 😉
  KRAM!

 15. mariadesuede skriver:

  Oj, en riktig debatt här!

  Det pàminner mig om Libertanen jag hade hos mig, den debatten varade i flera dygn…

  Som biolog sà anser jag att ett foster är ett liv, men den här fràgan är komplex. En kvinna som har blivit vàldtagen och gravid, jag kan förstà att hon inte vill behàlla barnet, men sen finns det etiska skäl som jag kan finna underliga, fast jag resonerar inte som katoliker, trots att jag funderar pà att ”konvertera” till den katolska kyrkan… Jag är faktiskt troende. Men varje fall är unikt och vem har rätt att döma en kvinna som bestämmer sig för en abort?

  Örnkram -)

  • HEMIMAMMA skriver:

   ja, fast den börjar alltmer spåra ur, särskilt på andra deltagares bloggar…

   Jag dömer ingen som gör abort och jag dömer inte den som vägrar heller.

   Det måste vara upp till vars och ens samvete. Eller hur??

   Hemikramar ♥

 16. […] De som diskuterar just nu är förutom jag själv, givetvis Hemimamma som har bloggen med det aktuella inlägget. […]

 17. HEMIMAMMA skriver:

  Det som talas om i Therese inlägg, måste handla om ett enstaka tillfälle. När man aborterar foster efter 12:e veckan får man en tablett som dödar fostret innan skrapning eller framfödande och efter det att man intagit tabletten får man inte ändra sig…

  Ingen kvinna som genomgår förlossning efter vecka 12 gör det lättvindigt, eftersom det innebär en förlossning i vaket tillstånd och inte en skrapning då man är sövd.

  Så påståendena att kvinnor använder det som preventivmedel är nys eftersom dagen efter tabletter både är snabbare och bättre…

 18. HEMIMAMMA skriver:

  Therese har skrivit ett inlägg som pingar detta där hon släpper igenom kritik mot mig som varken har med frågan att göra eller som har diskuterat med mig eller ämnet som sådant.

  PGA DETTA så stänger jag diskussionen då ovan person inte visar vare sig respekt, hänsyn eller tålamod. Detta svaret ger jag henne på hennes inlägg.

  http://thereseborg.wordpress.com/2011/07/16/diskussioner-pagar/#comment-3302

  ”Vill du att jag ska släppa igenom alla som tycker illa om dig i min tråd? Särskilt alla dem som inte diskuterat med dig direkt?

  Uti från vad detta säger om tråden och vilken agenda DU har, så är diskussionen stängd på min tråd. Du är inte ute efter att diskutera eller att ”höja” någon nivå på diskussionen.

  Du vill bara sprida din propaganda uppenbarligen (?) och nu tycks den dessutom bestå av att göra ner mig, trots att jag sade dig att jag inte hade tid förrän efter helgen. Du släpper igenom folk som inte haft med mig att göra. Trots att jag visar dig respekt nog att inte censurera din kritik.

  Den enda som har laga grund att kritisera just nu utifrån ”verkliga” överträdelser är Glamouramamama.”

 19. HEMIMAMMA skriver:

  ”Därför kommer nu en uppmaning. Ge gärna er syn på det skrivna! Diskutera med varandra, och med mig när jag får kraft att ge mig in i matchen. Men, och detta kommer jag att vara stenhård med, håll kommentarerna fria från alla former av osakligheter och nedsättande epitet. Jag vill se en diskussion som förs på en så pass hög nivå att den kan bli givande och lärorik för alla inblandade. Håller man sig inte till dessa regler får man inte sina kommentarer godkända.”

  http://thereseborg.wordpress.com/2011/07/16/stockholmsbombningen-ur-ett-muslimskt-perspektiv-diskutera/

  Synd att det gäller alla andra än henne själv?

 20. Andromeda skriver:

  Mörkrädd är bara förnamnet på vad jag blir… Ha det så gott!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Hej Andromeda! Roligt att se dig på min blogg!

   Det värsta är att det finns anledning att frukta dagtid också, för denna Therese är både skarp och manipulativ,
   vilket gör att det är oerhört farligt att underskatta SD…
   En gissning är att hon tillhör toppskiktet i SD och har möjlighet att påverka JÅ och den dagen som kvinnor får makt i ett parti kan det gå hur som helst med henne vid rodret,
   beroende på hennes partikamraters bildning och och förstånd =0)

   Hemikramar och allt gott till dig!! ♥

 21. mogi skriver:

  Kikade bara förbi för att önska gonatt..
  Orkar inte med någon debatt, så den saken lämnar jag därhän..

  Sommarkram från Mogi

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ja, det är ingen rolig historia… =0(

   Men det blir så ibland och jag har svårt att hålla mun ibland =0)

   Jag hoppas att vi ses nästa gång i nästa inlägg, för då handlar det om en date med Johnny Depp =0)

   Hemikramar ♥

 22. frekar06 skriver:

  Hemimamma,

  Jag har precis svarat Therese på hennes blogg angående detta. Aborträtten torde vara en självklarhet för alla som säger sig värna om ett fritt, liberalt och demokratiskt samhälle att värna. Dessvärre verkar inte Therese och company i Sverigedemokraterna ha förstått det. Ibland får jag en känsla av att vi inte lever i 2000-talet utan under 1500-talet. Detta är ett sådant tillfälle då jag får den känslan. Therese och company borde komma ut på banan och inse att man inte kan kompromissa bort viktiga rättigheter som aborträtten.

  Frekar06

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag såg din kommentar och jag tackar dig för ditt stöd. ♥

   Tyvärr så har hon ”kapat min kanal” så att säga, så nu rider hon i gallopp, medan hästen fortfarande springer. Så hon avfärdar dig liksom hon antyder att jag begått oförlåtliga brott, för att jag var kort mot Glamouramamama, trots att jag redan bett GM om ursäkt och förklarat mig, (med hennes godtagande och förlåtelse) samtidigt som hon tillåter kritik mot mig, visavi att diskutera sakfrågan på SIN blogg…

   Fram till denna tidpunkt, så har jag raderat två av hennes kommentarer och kommer framgent att radera inkommande av samma skäl

   Jag tänker INTE vara hennes propagandakanal och offentliga slagpåse.

   Tack för att du finns!!

   Hemikramar ♥

 23. glamouramamama skriver:

  Tack för din ursäkt, det värmer och jag förstår mer än väl hur man kan reagera i ett sorgearbete samt att sorg kan vara evig, speciellt när det handlar om ett barn :(. Jag kan bara säga att Therese får stå för sina egna åsikter om diskussionen, jag väljer att lägga det bakom mig i och med detta. Jag har sagt vad jag tyckte om ditt svar och för mig är det ett tecken på en god relation att man kan vara rättfram och säga vad man tycker när man känner att man inte fått ett ok bemötande.
  Jag hoppas att du kan finna ro i din sorg.
  /G-mama

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag tackar dig för din storsinthet, och respekt. Det är en vacker handling att förlåta, när orätt har begåtts eller handlats, vilket jag själv inte klarade som ung, när jag mobbades.

   Jag valde då att hämnas…

   När jag har fel, så har jag fel och om jag GÖR fel, så ber jag om ursäkt, det är självklart, för jag är absolut inte ofelbar eller övermänniska.

   Tvärtom så är det oftast en ”anklagelse” jag helst är utan.

   Fast jag gör vad som helst för att göra så att inga fler barn ska dö.

   Och så kommer mitt liv förbli, hur mitt liv än ser ut i övrigt och oavsett hur stark eller svag jag är i verkligheten, så kommer jag ALLTID vara ”Hemimamma” på den punkten.

   MvH och varma tacksamma Hemikramar ♥

 24. […] Hemimamma har för närvarande en intressant dust med en Sverigedemokrat vid namn Therese angående rätten till fri abort. Därför tänker jag nu ta tillfället i akt och ge mig in i debatten om den fria aborträtten. För min del är den fria aborträtten en rättighet som måste försvaras. Det kan inte vara anständigt ett demokratiskt och liberalt land som Sverige att avskaffa aborträtten som Sverigedemokraterna tydligen vill. Förslaget från Sverigedemokraterna är knappast särskilt seriöst och det är inte troligt att ett sådant förslag skulle kunna få majoritet i riksdagen. […]

 25. Anonym skriver:

  Det är väl bara att att korsa benen eller använda p-piller om man inte vill ha barn. Är det så svårt?

 26. Hej där!
  Jag märkte att du ganska konstant hackar på ”killarnas” intelligens, och därmed hånar deras sätt (och därmed rätt) att uttrycka sig, är det en sättet för en uttalad sociallist att bete sig? Ve och fasa! Vad jag har hört så ska väl de mindre begåvade få ännu mer hjälp att bli förstådda, eller hur?

  Ditt inlägg är ganska obegripligt, jag förstår liksom inte vad det gick ut på. Du hånade två killar, det var vad du lyckades med. Vad du också lyckades framhäva är att du inte håller med om Therese syn på SD, vilket är skrämmande. Jag tycker att du borde gå till ditt handfat och kasta lite kallt vatten i ansiktet och se om du vaknar upp ur den väldigt konstiga drömvärld du lever i. Världen består inte av stora vita moln som hotas av ett stort svart mörker som kallas SD. Vakna upp och inse att åtgärder behövs i samhället! Engagera din väääldigt välutvecklade skriftliga förmåga i SD istället, du är varmt välkommen!

  Axel Heder

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag kritiseras för att jag är elak mot två kvinnor i detta inlägg, så var finns konsekvensen i ditt resonemang?

   Män är INTE mindre begåvade än kvinnor och vice versa.

   Om mitt inlägg tycks obegripligt, betyder det verkligen i detta fallet att det verkligen ÄR det, eller betyder det bara att du är en av dessa sämre bemedlade du vill jag ska hjälpa? =0)
   Skrämmer det dig att jag inte håller med om Thereses syn på SD? Det vore väl rimligen mer skrämmande om jag som socialist höll med henne?

   I vilken värld är vatten en bot och motmedel mot vanföreställningar om det nu är det du antyder att jag lever i? Religiös vanföreställning brukar traditionellt botas med vigvatten, men jag försäkrar dig att jag inte tror på vigvatten, det är Edvard och Becca’s generation som möjligen gör det. Min generation kräver MINST silverkulor för att oskadliggöra demoner. =0)

   Min värld av svarta kontrastrika moln hotas av ett intetsägande vitt utplånande ljus. Och det är inte SD som sådant som hotar, utan okunskapens tomhet sk ”Oblivian” intighet.

   Min penna, eller därigenom kanaliserade hjärnas frukter kommer aldrig kanaliseras genom SD.

  • skvitt skriver:

   För den som inte har skådat ljuset må verkligheten te sig som en konstig drömvärld.

   Men jag konstaterar med välbehag att du trots allt inser att SD måste få in folk med bildning och kunskaper utöver det vanliga, som just Hemimamma, för att bli ett riktigt parti. Så någonting har du väl ändå mellan öronen.

   Nu är det ju så att det redan finns partier med kloka idéer så varför lyfta upp ännu ett parti till anständig nivå? Är det inte bättre att hoppa av något hopplöst istället?

   Eller för att ta en liknelse: om jag har en bil som bara behöver lite service och en som är som ett vrak, ska jag jag lägga lite pengar på den bra bilen eller ruinera mig för att få vraket kördugligt?
   /Skvitt

   • skvitt skriver:

    Glömde säga att det var till Axel jag vände mig nu senast!
    /Skvitt

   • HEMIMAMMA skriver:

    Ja, han får svara om han vill, det har han inte gjort hitintills… Jag har bara tagit bort Therese.

    Hemikramar ♥

   • HEMIMAMMA skriver:

    *LER*

    Du är go du Mäster Skvitt!! =0)

    Beror det inte på åt vilket håll bilen är beredd att rulla? =0)

    Hemikramar ♥

   • skvitt skriver:

    Bra bilar går dit man styr dem, vrak står i bästa fall stilla och i de värsta fallen rullar de baklänges. Så det ger sig liksom av sig självt vilka som är att satsa på.

    Vissa ”bilägare” kan behöva riktigt kunnig vägledning, andra ser det rent intuitivt.
    Kram!
    /Skvitt

   • HEMIMAMMA skriver:

    *FNISSAR* Du är hart när omöjlig att argumentera emot, så jag är mycket tacksam att vi befinner oss på samma sida av skranket =0)

    Massor av glada hemikramar ♥

 27. HEMIMAMMA skriver:

  Några av mina tidigare både skämtsamma och allvarliga inlägg i sakfrågan

  Det viktigaste inlägget i denna fråga, där jag upptäckte att ledningen för SD började städa upp sina ”gamla” värderingar och dölja och ta bort gammalt material och detta var på den tiden INNAN jag lärde mig skärmdumpa och spara bevis…

  https://hemimammashetsiga.wordpress.com/2010/09/24/hemimammas-kamp-arbetsloshet-och-radsla-ar-branslet-klassavstanden-ar-gnistan/

  Ett annat av alla mina inlägg (humoristiskt) och jag hoppas att länkarna fortfarande är ok…

  https://hemimammashetsiga.wordpress.com/2010/09/27/hemimammas-tankar-triss-i-bajs-jimmie-ordbajsar-om-abort-och-catrine-z-och-soran-snackar-skit/

 28. Pappan skriver:

  ”Det värsta är att det finns anledning att frukta dagtid också, för denna Therese är både skarp och manipulativ,
  vilket gör att det är oerhört farligt att underskatta SD…
  En gissning är att hon tillhör toppskiktet i SD och har möjlighet att påverka JÅ och den dagen som kvinnor får makt i ett parti kan det gå hur som helst med henne vid rodret,
  beroende på hennes partikamraters bildning och och förstånd =0)”

  Oj. Menar du det där?

  Pappan

  • HEMIMAMMA skriver:

   Det är en skämtsam ironisk erkänsla av en åsiktsfiendes kompetens och samtidigt en drift med det parti och dess politik hon valt att lägga sin kraft på. Varken mer eller mindre.

   Antingen stoppas hon PGA sin kompetens och kön, eller så tillåter Jimmie henne att klättra till partitoppen och hon kan mycket väl bli en kompetent ersättning av honom själv. =0)
   Så det lär visa sig så småningom just hur jämställdhets-ivrande han är pojken Jimmie?

   Har du aldrig drivit i tanke eller handling med Mona Sahlin? (vilket jag också gjort för övrigt)

   • skvitt skriver:

    Ditt inlägg ansätts av SD:are som antagligen aldrig hade hittat hit om det inte var för att Therese trummat ihop sina styrkor att skriva kommentarer här.
    Men det är ju ganska roligt att se vilken intellektuell nivå dessa styrkor ligger på.
    Fanns det en tävlingsgren som hette intellektuell limbo, då hade hela bunten vunnit!
    Kram!
    /Skvitt

   • HEMIMAMMA skriver:

    *ASGARVAR* Du har troligen rätt och det tänker jag INTE argumentera emot… =0)

    Hemikramar ♥

  • Fänrik Henrik skriver:

   Ja djäkla, ja, Pappan!

   Nu äntligen föll fjällen från mina ögon! Och det är tack vare dig, Pappan!
   Tack!

   Hade du inte lyft fram dessa rader av Hemimamma så hade jag missat dem totalt.
   Fan så träffsäkert skrivet av henne!
   Jag får väl säga ”kram” då till dig Hemimamma, eftersom det kramas så mycket på den här sajten.

   http//:invandrarnasvanner.wordpress.com
   http//:stalinsorglar.wordpress.com
   http//:minpsykiskasjukdomhetersd.wordpress.com
   http//:kanmanbotasdaredoktorn.php?.com

 29. Mavera skriver:

  SD-sympatisörer ger mig minst sagt obehagliga vibbar. Bakom de välformulerade orden gömmer sig ondska.

 30. HEMIMAMMA skriver:

  AMELIA DYER, RÄTTSHISTORIENS STÖRSTA ÄNGLAMAKERSKA, ALLTSÅ PROFESSIONELL SPÄDBARNSMÖRDERSKA

  http://en.wikipedia.org/wiki/Amelia_Dyer

  EN BESKRIVNING AV VAD EN ÄNGLAMAKERSKA ÄR

  http://sv.wikipedia.org/wiki/%C3%84nglamakerska

 31. Grevinnan Blåst skriver:

  Oj, vad många kommentarer det var här! Långa var de också. Ger mig inte heller in i debatten, precis som Mogi utan slänger in en bamsestooor RozieKram. Men gör det försiktigt så du ska känna den som en svepande vind som drar igenom rummet du just befinner dig i. Här kommer den…

  RozieKram till go´a Hemi ♥ svichhhhhhhhh… ♥ ♥ ♥

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack Rozie, för din omtänksamhet och jag misstänker att du förstod att kramen behövdes och var välkommen?

   Det har varit en krävande debatt och jag behöver lite stärkande kramar för att komma igen att skriva ett positivt inlägg igen…

   Massor av varma Hemikramar tillbaka ♥

 32. Ingen annan än kvinnan själv ska bestämma över kvinnans kropp, vi vill väl inte gå tillbaka till medeltiden eller andra tider då som du skriver änglamakerskor och illegala aborter tog kvinnors liv och hälsa !!!!!!!!!!!!

  Förbannat BRA skrivet av dig, intressant ordväxling med ” denna där” !!!!!
  Eloge !!!!

  BS Tycker jag med, så kan vi pusta ut och hoppas hon kommer tillbaka !

  Kram ♥

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack för dina ord Agnetha, de betyder mer än du kan föreställa dig för mig just nu!! ♥

   Jag hoppas också att Sarahmara ska ladda om och komma igen, när hon är redo för det och jag hoppas att hennes läsare har tålamod… =0(

   Massor av Hemikramar till Agnetha också i skyttegravarna!! ♥

 33. SD kan göra vem som helst mörkrädd !!!!

  BS Huga, tjejer kan vara värre än killar, har själv varit det, men tackolov inte mina tjejer.
  Har hon kommit in i den ”pinsamma” åldern än, dvs. då ALLT är pinsamt ??? Min yngsta hade en rätt lång period då hon ”led” för alla var pinsamma, det var rätt skoj emellanåt och emellanåt satte det käppar i hjulen för oss.
  Man kan iaf trösta sig med att det går över !!!

  Kramas ♥

  • HEMIMAMMA skriver:

   Hon har definitivt kommit in i den ”pinsamma” perioden nu… =0)

   Och det är INTE så roligt alla gånger? =0( I vårt fall så påverkar hon sina två yngre systrar tex…

   Hemikramar ♥

 34. skvitt skriver:

  ”Jag kan ju tycka att jag ligger en hel del och att det går åt ett och annat gummi. Men tydligen inte tillräckligt…Dessa har passerat bäst-före-datum. What a fucking waste!!!”
  Det skriver Mandy och visar bilder på sina kondomförpackningar som har gått ut:
  http://mandysblogg.wordpress.com/2011/07/17/what-a-waste/

  Så jag konstaterar ju:
  ”Det här passar ju att relatera till i mitt eget inlägg:
  http://skvitts.wordpress.com/2011/07/16/abort-etik-och-en-spannande-duell-med-sd/
  Men istället för att uppdatera inlägget så kommer jag nu att kommentera mig själv och länka hit.
  Under tiden kan du ju ligga i lite bättre så de inte blir för gamla, de nya som jag antar att du har köpt nu när du såg att bäst-före-datum var passerat.
  Jag skulle ha gjort såhär:
  1. kolla regelbundet så jag har koll på när tiden börjar rinna ut
  2. har jag ingen att bruka dem med på sista bäst före-dagen så går jag tillbaka till inköpsstället och ber om att få återlämna dem mot pengar tillbaka
  3. säger kassörskan nej ber jag om ett ligg innan varan går ut
  4. nekar hon så hotar jag med stämning för förberedelse till vållande av annans liv
  5. faller hon inte till föga så gör jag en polisanmälan
  6. lägges utredningen ned så vänder jag mig till JO
  7. funkar inte det så tipsar jag pressen och får 5000 kr i tipspengar och för de pengarna går jag och uppsöker en professionell näringsidkare som mot betalning intager lämplig kroppsställniing.
  8. går kondomen sönder flyr jag till Storbritannien och hälsar på Julian Assange”

  Mandy har ny infallsvinkel på abortfrågan, som han då redovisar i kommentar hos mig:
  Jag har aldrig ställts inför valet att abortera ett foster eller ej, då kan man kanske egentligen inte tycka så mycket, kan jag tänka.
  Men. Tänk att man är ett av dessa foster som mamman VILLE abortera men inte fick, för att det var i v 18+3. Och mamman i hela sitt liv låter barnet veta det… Är det ett värdigt liv? Är det bättre att låta ett oönskat foster växa upp oälskat och oönskat, än att abortera??
  Och ger vi då som alternativ ”föd barnet och adoptera bort det” så har du ju en stämpel på dig för resten av livet. Tror inte att vi som svenskar generellt skulle se med blida ögon på en kvinna som väljer att adoptera bort sitt barn, om det inte föreligger synnerligen goda skäl för detta.

  Det där ligger det ju väldigt mycket i och jag kan knappast låta saken vara obemött:

  Undra hur barnet tar det om man säger att du finns till för att kondomen var för gammal?
  Nåja, vad vet vi om det. I avvaktan på att människor med denna tillkomsthistorik hör av sig och berättar så får jag bjuda på världens bortförklaring:

  Kalle är en mästare på just sådana förklaringar.
  Just nu står han inför skranket eftersom han nekar till att han är far till barnet.
  På frågan om han erkänner att han haft samlag med barnets mor vid den aktuella tidpunkten svarar han ja och ombeds då att berätta vad som hände.
  När hans berättelse kommer till slutet låten den så här: ”Och då när jag märker att det ska till att gå för mig tänker jag dra ur och avbryta, men just då vräks dörren upp och hennes mamma kommer in, blir fly förbannad och skriker något jag inte minns och så sparkar hon mig i arslet så jag far in igen! Så det är ju barnets mormor som är far till barnet!”

  • HEMIMAMMA skriver:

   Den kommentaren får du klockren tumme för =0)

   Många kloka och underfundiga poänger där. Har du sett hur det går borta hos Therese?

   Det verkar som hon släppt till ytterligare några Hemimammakritiker… >=0)

   Hemikramar stridskamrat! ♥

 35. mogi skriver:

  Följer fortfarande inte med i debatten…
  Men angående abort, tycker jag att kvinnan (och till viss del mannen) bör få bestämma ifall de har möjlighet att ta hand om ett barn. Fat helst då redan innan ”tillverkan”.. inte använda abort/dagen efterpiller som preventivmedel. Alltid barnets bästa först… har man inte möjlighet att ta hand om ett liv eller om kvinnan våldtagits etc. kan en avbruten graviditet var mer human…

  Men nu vill jag se ett Deppinlägg ;D Riktigt längtar efter det eftersom det börjar bli jobbigt att scrolla ner *hihi*

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ja, jag ska ta itu med saken på en gång… jag vill också komma vidare, men har inte orkat förrän nu…

   Ett riktigt Deppinlägg är på väg.. =0)

   Hemikramar ♥

  • skvitt skriver:

   Överblickbarheten har ju blivit ganska så krävande kan man väl säga utan större överdrift!

   Men varför ett deppinlägg?

   Men OK, jag ställer ju upp så klart:

   JAG GRÅTER, JAG GRÅTER
   OCH KUDDEN BLIR VÅTER!

   Dög det?

   Men jag har också en invändning!
   ”Men angående abort, tycker jag att kvinnan (och till viss del mannen) bör få bestämma …”

   Om du menar att jag som man ska ha rätt till synpunkter (jo synpunkter är väl OK), nej jag menar rätt att bestämma(!).

   Jag tar det från början, det blev rörigt!

   Om jag gör en kvinna gravid, har jag då rätt att bestämma att hon ska göra abort eller att hon inte ska gör det?

   Jag anser att jag INTE har den rätten! Det är under alla omständigheter en sak som så djupt berör henne personligt och kroppsligt att jag enbart har rätt att ge uttryck åt min önskan, men icke mera än så!
   Jag har INGEN rätt att ställa krav!

   Jag måste ta mitt ansvar redan på sängkanten, om man så säger. Så ser jag det!

   Jag kan relatera till en sak som en gång hände. Hon (M), den jag då var tillsammans med, blev gravid! Och jag som inga barn vill ha, sa då till henne: ”Du vet min inställning!”

   Hon gjorde abort! Jag är glad för det. Jag är henne evigt tacksam! Tack, älskade M!

   Jag tvingade henne inte, men jag sa vilken uppfattning jag hade i frågan. Den uppfattningen kände hon redan till.

   Ni som eventuellt har läst allt, eller i vart fall vissa saker som jag har skrivit, undrar då kanske: ”men du skrev ju att du var infertil!”

   Jo, men det visste jag inte då, jag bara trodde det. Och kanske jag just då faktiskt hade en haltande liten spermie som med lånade eller stulna kryckor hittade rätt, vad vet jag, vad vet jag?
   Eller så hade hon varit otrogen! Det är faktiskt min fasta övertygelse! Förlåt mig M!

   Jag ska säga, för jag vill inte att någon skugga ska falla på HON (I), HON som jag älskar så mycket och HON som gick bort och lämnade mig i ett ….( många ord där som jag inte tar här!).
   HON (I) var det inte!

   Nej, det var en annan kvinna (M) den gången (hon som blev gravid), tyvärr även hon nu avliden i cancer. Det skedde (bortgången) långt efter jag hade gjort slut med henne! Och innan jag träffade min stora kärlek (I) som nyss gick bort.
   Därför har jag hanterat den saken (M) mera lätt.

   HON, min dyraste i livet (I), HON gav mig det största förtroende någon kan ge, att dö under mitt ansvar! HON gick bort hemma och jag vakade över henne, passade upp henne, sköte om henne och lät henne somna in på det sätt som hon ville, hemma!

   /Skvitt

   • HEMIMAMMA skriver:

    *bugar mitt huvud i ödmjukhet*

    Jag hoppas du känner min respekt och värme…

    Hemikramar käre kamrat ♥

   • mogi skriver:

    Skvitt… Angående ditt citatuutdrag ”Men angående abort, tycker jag att kvinnan (och till viss del mannen) bör få bestämma ifall de har möjlighet att ta hand om ett barn.” så var tanken inte rörande själva ingreppet utan att paret ifråga tänker efter före ifall man är beredd/har möjlighete på att ta hand om ett barn . Det är ju viktigt för barnet att vara önskat och att det ges möjligheter till ett bra liv.
    Även om kvinnan bör ha rätten till sin egen kropp, är man ju två vid tillverkningen av nytt liv… Naturligtvis är det optimala att man är överens.Men det är ändå i slutändan kvinnan som bestämmer.Vill inte gå djupare in i debatten, bara klargöra min åsikt som jag tror du missuppfattade…

    Och Deppinläggskämtet rör naturligtvois Johnny Depp och inlägget om Bounty..

    Sommarkram från Mogi

   • HEMIMAMMA skriver:

    Skicka vidare… =0)

    Hemikram ♥

 36. mogi skriver:

  Hmm.. svart mot svart… fortfarande svårt att se vad jag skriver här och hos mig själv bl.a,,,
  Därför föll detta bort..

  Sommarkram från Mogi

 37. BS Precis, det finns gränser för vad man står ut med !

  Kram ♥

 38. mariadesuede skriver:

  Therese Borg = Sveriges framtida Marine Le Pen

  Det är möjligt, men Front National gàr inte sà bra längre, de har vissa sympatier bland arbetarna, ty UMP har ju svikit sina väljare och inom mitt parti, Parti Socialiste, sà disputeras det… Jag skulle gärna vilja se Martine Aubry som Frankrikes första kvinnliga president.

  Men abort, det är en komplicerad fràga och det är inte enkelt att svara pà, jag anser att varje fall är unikt och att man màste lyssna pà individerna. Man fàr inte döma en kvinna som bestämmer sig för abort, det màste finnas starka skäl till det beslutet.

  Men vissa saker gör mig ledsen att höra, som det jag fick höra idag, en främling som pratade med mig om sin livshistoria, skrev om det pà Finns mitt Sverige kvar ?

  Örnkramar

 39. Snälla Hemi !!!!
  Har fått ”hjärnbrist” eller nåt för jag kommer inte på hur man byter typsnitt helt plötsligt, kan du hjälpa ?????
  Har krånglat i 2 dagar nu till ingen nytta.

  Kram ♥

  • HEMIMAMMA skriver:

   Hej Agnetha! Numera måste man köpa WP’s ”Custom design” om du inte har köpt ett typekit tidigare…
   Han du köpa ett innan man bytte systemet, så går du bara in på TYPEKIT’s sida och ändrar där…

   Om du inte förstår något av vad jag skriver så hör av dig på telefonen. Skicka ett mess eller nåt, så löser vi det via telefonen.

   Jag är tyvärr jättedålig på att skriva instruktioner =0(

   Jag hoppas att infot räcker??

   Hemikramar ♥

 40. Britta skriver:

  Testar att skriva en kommentar och texten blir vit…så bra:-) Jag ska inte gå in i vad debatten handlar om, utan tänker bara önska dig en bra husbyggardag:-)
  Kram

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ja, jag undrar varför det är så? Kan det bero på vilket datasystem eller sökmotor man har?

   Ni som får svart text, kan ni skriva ner vilket operativsystem och vilken sökmotor ni har?

   Vi har faktiskt haft en bra husbyggarvecka får jag lov att erkänna… och då får bloggen stå i träda en smula…

   Jag hoppas att du har lata och sköna semesterdagar du med?

   Hemikramar ♥

 41. mogi skriver:

  Provade oinloggad med crome och då var texten vit…
  Nu med Internet Explorer ser jag knappt vad jag skriver.. jo om jag markera texten kan jag se vad jag skrivit.. men inte annars…

  Men jag ids inte byta till crome då jag tycker den ”stinker”… gillar den inte och det funkar ju med IE på de flesta bloggar så..

  Varm kram från Mogi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s