Hemimammas Hetsiga Humör – Rebloggar Ronny Jönsson om USA

Lightning_Iconwhite.PNG

Aj fan det slog mig… att jag vill lyfta fram en ypperlig bloggare som får för lite uppmärksamhet, trots namnkunnigt material, som är väl värd sin tid… Läs resten i inlägget, men här ett frestande citat:

”USA härskar över historiens största imperium. Efter andra världskrigets slut gick USA ut som den mäktigaste industrinationen i världen. För att behålla och utvidga sin maktsfär och kontrollera och stänga inne potentiella medtävlare anlade USA militärbaser, ingick avtal med länder runt den eurasiska landmassan. På så sätt stängde man effektivt inne Sovjetunionen och Kina. Redan 1947 fanns 400 militära anläggningar, flera med kärnvapen i den vid cirkel från Sydkorea i öst till Island i nordväst. USA kunde anlägga dessa baser som resultat av de många krig de bedrivit. Flera av baserna är arv från andra världskriget där USA bestämt över Japans politik och ockuperade Okinawa. Baserna på Guam, Filippinerna, Guantanamobasen på Kuba och Puerto Rica är arv från USAs seger över Spanien 1898. Det kalla kriget gjorde att USA ansåg sig ha rätten att uppföra baser utanför sitt lands gränser med hänvisning till det kommunistiska hotet från Sovjetunionen. Trots att det kalla kriget är över sedan ett decennium satsar USA ner på militären än under det kalla kriget.

Idag har USA baser över hela världen för att kunna exploatera viktiga naturtillgångar, olja och gas. För att etablera basanläggningar utövar USA regimen ett hårt tryck mot tredskande länder som innebär såväl hot om indragen ekonomisk hjälp som löften om skuldavskrivningar.”

Återigen så säger en bild mer än tusen ord, så jag nöjer mig med att illustrera detta…

AmericanImperialism.jpg

Bird_of_Prey_by_Latuff2.jpg

HOPPLA, HOPPLA!!

Annonser

6 thoughts on “Hemimammas Hetsiga Humör – Rebloggar Ronny Jönsson om USA

  1. Ken2 skriver:

    Heja USA!!

  2. sarahmara skriver:

    Vad jag tycker om USA och deras handlingar det vet du.Kramizar

  3. Mavera skriver:

    Sovjetunionen var en stark motståndare som USA kunde absolut inte att blunda för. Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s