Hemimammas blixtrande bloggar – Ja, vem är han?? En skum tomte?

Lightning_Iconwhite.PNGArtiklar och bloggar om Tommy, ny ekonomisk politisk talesperson…

http://valpejl.se/politiker/34008/Tommy_Waidelich

http://svt.se/2.22620/1.2375879/tommy_waidelich_ny_ekonomisk-politisk_talesperson

http://sebastianstankar.blogspot.com/2011/03/lat-mig-fa-presentera-tommy-waidelich.html

http://hogbergstankar.blogspot.com/2011/03/vem-ar-tommy-waidelich.html

Politikerkollen – Kortfakta om nye skuggfinansministern

MODERATERNA ÄR GLADA I ALLA FALL:

http://edvinalam.wordpress.com/2011/03/29/tommy-waidelich-om-idiotstopp/

”Jag tycker det är roligt med nya ansikten i politiken eftersom man inte vet hur spelplanen kommer ändras. För en stund sedan hade Socialdemokraterna presskonferens i riksdagen och då presenterade Juholt partiets nya ekonomisk-politiska talesperson, Tommy Waidelich. Förutom att han är från Stockholms län (lenet är alltid bättre än staden) är det intressant att titta på hans profil på Valpeil. Det här är några av sakerna som han tycker; Han tycker att privata vårdföretag som drivs med skattepengar ska kunna gå med vinst. Han tycker inte att antalet friskolor ska begränsas. Han vill inte att den som mobbar ska flytta. Han tycker det är bra med licensjakt på varg. Han tycker det är ett ganska dåligt förslag att avskaffa kungahuset. Kul med nya ansikten i politiken! Ganska vettiga förslag men det ska bli spännande att se hur han kommer rösta i riksdagen när det är skarpt läge. Exempelvis tycker han att det är ett ganska dåligt förslag att stoppa försäljningar av statliga bolag. I kommentaren på Valpejl står det ”Inget idiotstopp men däremot försiktighet, särskilt stora viktiga bolag”. Ja.. Alltså för några veckor sedan röstade han för ett idiotstopp i riksdagen. Förhoppningsvis får vi till stånd en vettig blocköverskridande lösning om just de statliga bolagen. Vore bra och viktigt för Sverige.

Stort grattis Tommy Waidelich! Jag tror att vi har en spännande mandatperiod framför oss :)

Karin Pettersons krönika

Räkna med bråk, Tommy Waidelich

Artiklar:

Nu blir det mindre vänsterpopulism

Räkna med bråk, Tommy Waidelich

S: Inga höjda skatter

Pagrotskys roll i Juholts nya lag

RUTtna könsroller

Ta efter Borg – på rätt sätt

Jag är MYCKET skeptisk….

HOPPLA, HOPPLA!!

Annonser

9 thoughts on “Hemimammas blixtrande bloggar – Ja, vem är han?? En skum tomte?

 1. Arrami skriver:

  Valet av Tommy Waidelich styrker helt att Socialdemokratin stannar bredvid Moderaterna…små blå nyansskillnader i den ekonomiska politiken att vänta, samma skit som Alliansen alltså!Trist men sant! ;-(Kram.

 2. HEMIMAMMA skriver:

  Vad tror ni?

 3. Arrami skriver:

  …det är tydligt att Sossarna och Moderaterna går hand i hand…citerar DN och Jinge…tydligare än så går saken inte att beskriva:”DN Debatt Juholt/Waidelich: ”Vårt budskap är tydligt – jobben går först i Socialdemokraternas ekonomiska politik! Vi kommer att se över skattesystemet för att skapa fler jobb och konkurrenskraftiga villkor för näringslivet. Men det finns små möjligheter och heller inga direkta behov av att kraftigt höja eller sänka skatterna. Hög tillväxt, fler i arbete samt effektivisering och omprioriteringar inom statsbudgeten skapar goda möjligheter för nya investeringar. Långtidsarbetslösheten har förvärrats av regeringens politik. Vi vill pröva idén med så kallade välfärdsjobb, sänka A-kasseavgifterna och studera förslaget om en bonus till kommuner som lyckas minska det ofrivilliga deltidsarbetet i välfärden, skriver S-ordföranden och partiets nya ekonomisk-politiska talesperson.”Budskapet kunde lika gärna vara skapat av Reinfeldt och Borg ”små möjligheter och inga direkta behov av att höja skatterna” är som om det vore klippt direkt ur det moderata partiprogrammet. Byt ut ”Socialdemo-kraternas” mot ”Moderaternas” så får du se. Det som i den rosa rökens dimmor såg ut att vara något nytt som skilde sig från Persson och Nuder visade sig vara en illusion, ett intryck som blir kvar efter att man har läst vidare efter artikelns ingress. En snygg fint och de fintade befinner sig nu utlurade till lingonserien, tredje busken från höger.”…glöm att sossarna går åt vänster! ;-)Kram.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag hoppas att det ska visa sig vara en dimridå, som avsiktligen ska misstolkas för att invagga moderaterna i falsk säkerhet…Men man blir onekligen skeptisk…Hemikram ♥

 4. tant helene skriver:

  =( !!!!!

 5. HEMIMAMMA skriver:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12809735.ab”Bryt utanförskapet. Juholt och Waidelich kritiserar regeringens satsning på jobbcoacher och kallar den oseriös. Istället behöver arbetslösa hjälp med rätt sorts utbildning så att de kan ta yrken där det är brist på arbetskraft.De nya S-ledarna föreslår en satsning på så kallade välfärdsjobb – att långtidsarbetslösa utför arbete inom välfärden som inte utförs idag.– En idé väl värd att prövas, skriver de.”Är det nästa fas III??? Nu ska slavarna slita i vården? Vad säger kvinnoförbunden om det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s