Hemimammas Hetsiga Humör – Mannen som stal av röda korset vill ha sänkt straff – HÖR VARFÖR!!

Lightning_Iconwhite.PNG

imagesCAV77DGO.jpgAj fan det slog mig att…

Johan af Donner stal miljontals kronor från de sjuka, fattiga och behövande som är beroende av RÖDA KORSET..

Nu vill han HA SÄNKT STRAFF!!! Man blir kräkfärdig när man hör klippet och tankarna VARFÖR han ska ha lägre straff.

SE KLIPPET I ARTIKELN

Röda Kors-chef tror på lägre straff

”Röda Korset svindleridömde före detta kommunikationschef Johan af Donner är i hovrätten för att försöka få sitt straff sänkt. Hans advokat menar att moral spelat in och att domen varit mildare om inte hans brott varit riktade mot just Röda Korset och Cancerfonden.

Förre Röda Kors-chefen Johan af Donner hade inte dömts så hårt om brotten drabbat någon annan än Röda Korset.

Det hävdade af Donners advokat när målet i dag togs upp till ny prövning i Svea hovrätt.

Det var en samlad och allvarlig Johan af Donner som infann sig i hovrätten i dag. Under fem dagar ska domstolen pröva åtalet mot af Donner och två medåtalade män. Johan af Donner vill inte kommentera misstankarna mot honom.

– Min klient mår inte bra, säger advokat Clea Sangborn till TT.

Hon har tagit över försvaret efter Leif Silbersky. Johan af Donner tror på en lindrigare dom.

– af Donner har förtröstan om att hovrätten ska ge honom ett lägre fängelsestraff, säger Clea Sangborn.

Hon anser att Stockholms tingsrätts dom på fem års fängelse är alldeles för hård och menar att domstolen tagit alltför stora moraliska hänsyn vid bedömningen av straffet.

– I jämförelse med andra mål med liknande karaktär har af Donner fått ett för strängt straff. Straffvärdet på de brott han erkänt är lägre, säger Clea Sangborn.

Hon framhåller att utgången hade blivit en annan om inte målet handlat om Röda Korset.

Johan af Donner krävde i hovrätten att han ska frikännas från två av åtalspunkterna som bland annat gäller grovt bokföringsbrott. Han yrkade också på ett lägre straff.

Chefsåklagare Alf Johansson motsatte sig af Donners krav och krävde att han i stället ska dömas för bland annat grovt mutbrott som han frikändes från av tingsrätten.

Åklagaren krävde också skärpt straff för af Donner och de två leverantörer som av tingsrätten dömdes till 1,5 respektive 2,5 års fängelse.

Johan af Donner var i många år insamlingschef på Röda Korset när det sommaren 2009 kom fram att han svindlat organisationen och Cancerfonden på miljontals kronor.

Af Donner erkände att han under tio år svindlat Röda Korset och Cancerfonden på nästan åtta miljoner kronor, allt för att kunna täcka kostnaderna för familjens lyxliv.”

pengar_80380751.jpg

Att han har mage??

HOPPLA, HOPPLA??

Annonser

11 thoughts on “Hemimammas Hetsiga Humör – Mannen som stal av röda korset vill ha sänkt straff – HÖR VARFÖR!!

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Vilket kräk!!!

 2. skvitt skriver:

  Det här har upprört mig jättemycket. Jag såg en blogg då när detta hade uppdagats. Där förklarades beteendet på ett initierat sätt som följden av en psykopats personlighet. Låter troligt, men får vara som det vill med diagnosen. Ett skott i pannan känns ändå välmotiverat.Tyvärr vet jag inte vilken blogg det var.Kräk är knappt ens förnamnet!Medan han enkom tänkte på sig själv och ursäktade det med att han hade ”blivit fartblind” dränerades kassorna på pengar som kunde ha räddat liv. ”Äh, eh, flå’t – blev lite fartblind!”En totalt egocentrerad skurk som inte kan stava till empati. Om han har så mycket engagemang för annat än sina egna behov och nöjen att han lägger energi på att gå till valurnan vart 4:e år, då har han en valsedel i handen som det står Moderaterna på./Skvitt

  • HEMIMAMMA skriver:

   Kan inte annat än att till fullo hålla med om vart endaste ord… jag blev rasande, när jag läste detta.. Jag vet att jag skrev om det, när det uppdagades…Hemikram ♥

 3. skvitt skriver:

  En eloge till dig för att du lyfte upp detta!En kram är det allra minst du är värd, så jag mejlar Donner om att sända dig en fet check från hans egen förmögenhet – om det kan garanteras att den inte är stulen, förstås! Du kan således inte förvänta dig några pengar, tyvärr. Du får se det som så; det är tanken som räknas.Tumme!/Skvitt

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag hoppas att flera ska se detta, så att han inte får straffet sänkt utan höjt i stället!!”Enom till straff, androm till varnagel”

 4. - Winch - skriver:

  Va de är nojiga. Här small det bomb nära oss. Läs på min blogg. Kramar.

 5. skvitt skriver:

  Rebloggar!/Skvitt

 6. yrvaedret skriver:

  Ja vad säger man?*Mycket vill ha mer, FAN vill ha fler!*Jag hoppas han får ett långt straff där han blir rövkn*llad av de andra internerna, som inte ens säger f*låt.Tumme!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag känner faktiskt precis som du…. trots att jag vanligen är pacifist…Hemikramar och tack för tummen! ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s