Hemimammas bixtrande bloggar – JUHOLT: "I/WE wont back down"

Lightning_Iconwhite.PNGAj,fan det slog mig att…. ”I/WE wont back down, there is no easy way out”

juholttalarstol_VALD565.jpg 

När Håkan Juholt höll sitt tacktal efter att ha blivit vald till ny socialdemokratisk partiledare på fredagen valde han en amerikansk rocklåt för att illustrera hur Socialdemokraterna kommer att agera de kommande åren. Vad Juholt inte visste var att det var samma kampanjlåt som George W Bush använde i sin presidentkampanj år 2000.Låten är skriven av Tom Petty och heter ”I won´t back down” *. Juholts budskap i tacktalet var; ”we won´t back down”, vi tänker inte vika ner oss, sa han. Och den inställningen är nödvändig om Håkan Juholt ska klara den svåra uppgift han nu ställs inför* = När Tom Petty fick veta att Bush använde låten i sin kampanj hotade han att stämma honom. Tom Petty stödde inte Bushs politik. George Bush tvingades att sluta använda den, men vann ändå valet.

Vem är Håkan Juholt?

HOPPLA, HOPPLA!!

Annonser

35 thoughts on “Hemimammas bixtrande bloggar – JUHOLT: "I/WE wont back down"

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Så sade han ”I wont back down” och refererade till Cash

 2. Nollställd skriver:

  Underbart! Känner smått hopp inför framtiden 🙂

 3. Mamriken skriver:

  mm det här blir spännande!

 4. messerschmitt skriver:

  Tror snarare att han refererade till Tom Petty iofs. 😉

  • HEMIMAMMA skriver:

   NEJTittar du på inspelningarna från partikongressen, så får du höra honom att referera till Sven-Erik Österbergs ringsignal och nämna namnet Johnny Cash…Men jag vet att det är Tom Petty som skrivit låten.

  • HEMIMAMMA skriver:

   han refererar faktiskt till båda…

 5. messerschmitt skriver:

  Jaha, men då är det ju Juholt som har dålig koll i så fall. Inget nytt när det gäller sossar så jag är ju inte förvånad.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Låten är inspelad av Johnny Cash. Jag är rätt övertygad om att det finns låtar du inte har en ANING om att de är covers av gamla låtar…Så du ställer dig själv i samma dåliga dager som du försöker ställa Juholt…

 6. HEMIMAMMA skriver:

  http://svt.se/2.116612/1.2371291/juholts_paradoxala_styrkaNär Håkan Juholt höll sitt tacktal efter att ha blivit vald till ny socialdemokratisk partiledare på fredagen valde han en amerikansk rocklåt för att illustrera hur Socialdemokraterna kommer att agera de kommande åren. Vad Juholt inte visste var att det var samma kampanjlåt som George W Bush använde i sin presidentkampanj år 2000.Låten är skriven av Tom Petty och heter ”I won´t back down” *. Juholts budskap i tacktalet var; ”we won´t back down”, vi tänker inte vika ner oss, sa han. Och den inställningen är nödvändig om Håkan Juholt ska klara den svåra uppgift han nu ställs inför* = När Tom Petty fick veta att Bush använde låten i sin kampanj hotade han att stämma honom. Tom Petty stödde inte Bushs politik. George Bush tvingades att sluta använda den, men vann ändå valet.

 7. messerschmitt skriver:

  Wow! Du kan verkligen inte ta ett skämt! Slappna av lite för guds skull. Och på vilket sätt ställer jag mig i samma dager som Juholt genom att inte känna igen en cover när jag hör den? Jag refererar sällan till låtar inför en samlad press, så jag förstår inte ditt resonemang riktigt. Kan du förklara?

  • HEMIMAMMA skriver:

   Nej jag må vara tråkig och inte kunna ta ett skämt. Men det är mitt prerogativ. Politik är allvar. Människor drivs i döden för att man inte respekterar människovärde.Alla refererar till det de känner till eller hur? Hur kan du begära, att han inte vet att det är en cover ska bortförklara hans övriga kompetens och etiketteras som noll koll?Om du skämtar om något som är kul, så kan jag lätta upp och skratta med dig…och om du vill skämta om det som finns i mitt senaste inlägg… DÅ kan jag vara med, för då bjuder han själv på det… Det kallas respekt.

 8. fendersam skriver:

  ”Människor drivs i döden för att man inte respekterar människovärde.”Är DU verkligen rätt människa att säga det ? Ingen har nog glömt vad du skrivit om en del bloggare som är sjukskrivna sedan länge och inte ens idag fått hjälp. Hur bemöter du sjuka i samhället, när du vistas bland dom. Springer du över dom med din propaganda av att inte springa över dom ?”Om du skämtar om något som är kul, så kan jag lätta upp och skratta med dig…”Inte för så länge sedan skrev du om att det som inte tål skämtas om tål heller inte tas på allvar.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Bara för att du och jag kom på kant med varandra PGA DragonFaye, som precis som du sade i inlägget jag gick in, på hennes begäran märk väl, och ”försvarade” henne (vilket du ändå på något plan måste hålla med om att man ska göra om vi bortser från just DIN person) att hon inte ville ta ansvar för sina gärningar…så betyder det väl inte att jag inte kan handla rättfärdigt och betänksamt i andra situationer.Innan den incidenten, tror jag i alla fall inte att du och jag hade något otalt.Men du får gärna rätta mig om jag har fel =0)Vad har jag skrivit om bloggare som inte fått hjälp?Visst ska man kunna skämta, men jag behöver inte tycka att det är roligt för det.

 9. messerschmitt skriver:

  Wow igen! Är du totalt humorbefriad? Var någonstans bortförklarade jag hans kompetens? Jag har aldrig hävdat att hans brister vad gäller vem som skrivit en låt skulle återspeglas på något vis i hans sätt att leda ett politiskt parti. Du påstår ju att du är vänsterpartist så då förstår jag inte varför du inte kan ta en gliring om sossarna. Fast dessutom så säger du åt mig vad jag får skämta om, så jag antar att du faktiskt ÄR en gammal hederlig kommunist.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag är Marxist och socialist. Det gör att jag har röstat på båda partierna. När Palme levde var han min största idol. När socialdemokraterna gick åt höger efter Palmes död, var jag tvungen att väja vänster… Men Med Juholt, kanske jag väjer tillbaka mot mitten, beroende på vilket paraply han fäller upp…Jag är INTE humorbefriad. Men jag avstår att skämta med det jag inte vet var jag har det.Jag kan skämta med dig om det mesta annat och tex om MONA eller annat som alla känner till och vet var gränserna går. Men jag kommer inte skämta om vissa saker även om jag accepterar att DU får skämta om vad du vill i ett fritt och öppet samhälle.

 10. messerschmitt skriver:

  Sen är det ju kutym att man talar om att man ändrat i ett inlägg, annars ser ju kommentarerna helt sinnessjuka ut i vissa fall. Men det är väl inget du bryr dig speciellt mycket om antar jag. Du hinner väl inte med det med allt läsande på wikipedia.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Det kände jag inte till. och jag ändrade inte PGA din och min diskussion om Tom Petty, utan jag lade in avsnittet pga av att TP stämde och tvingade BUSH att inte spela låten…Jag ska vara noga med det i framtiden. Jag visste inte att det var så viktigt, även om jag förstår nu vad du menar. Tack för att du påpekar detta. Och jag bryr mig visst.Ja, jag älskar att inhämta kunskap, genom att läsa, både böcker och på tex WIKI.När andra levde tonårsliv och var ute med kompisar och.. ja, vad de nu gjorde, så satt jag inlåst på mitt rum, med endast böcker och teckningsmaterial som sällskap. Jag hade läst större delen av min hemstads bibliotek innan jag var 16 och rymde hemifrån.Så jag trivs i mitt eget sällskap och med böcker.

 11. messerschmitt skriver:

  I think you just proved my point. Om man inte kan skämta om något så trivialt som en partiledares bristande musik-kunskap så har man nog kvalificerat sig som ganska humorlös. Sorry, men så är det faktiskt. Om man måste veta exakt vad det är man skämtar om, och varför, har man faktiskt inget sinne för humor. Då är man bara en ängslig liten människa som inte törs tycka något på eget bevåg.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Just i fallet med Håkan Juholt, så tror jag att hans musikkunskaper och textarkiv, slår majoriteten av politikerna…Du får tycka att jag är humorlös. Vi lever i ett fritt land. Mina ungar håller nog med dig också.Men vuxna människor, med lite mera sofistikerad humor, som inte handlar om att göra ner specifika individer, som möter mig IRL brukar tycka att jag är både rolig och charmig.Om du vill komma någon vart på riktigt i stället för att försöka göra ned mig, så föreslår jag att du försöker med andra skämt, eller lämnar mig ifred. Det roar dig kanske, men inte mig.

 12. fendersam skriver:

  Jaha, är det därför du är lite bakom flötet när det kommer till den sociala biten *S*

  • HEMIMAMMA skriver:

   Vad vet jag? Den enda gången i mitt liv jag suttit bakom ett flöte, så hade jag Benny Andersson i ABBA vid min sida och det var första och enda gången jag fiskat i mitt liv och jag hade inte tunga eller vett att be om autografen någon gång under alla de timmar jag hade nöjet att uppleva hans sällskap =0)Något som jag ångrat i hela mitt liv efter det…

 13. fendersam skriver:

  ”Människor drivs i döden för att man inte respekterar människovärde.”Är DU verkligen rätt människa att säga det ? Ingen har nog glömt vad du skrivit om en del bloggare som är sjukskrivna sedan länge och inte ens idag fått hjälp. Hur bemöter du sjuka i samhället, när du vistas bland dom. Springer du över dom med din propaganda av att inte springa över dom ?”Om du skämtar om något som är kul, så kan jag lätta upp och skratta med dig…”Inte för så länge sedan skrev du om att det som inte tål skämtas om tål heller inte tas på allvar.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Varför fortsätter du att lägga in samma kommentar som jag hela tiden tar bort?om du inte gillar svaret, ställ nya frågor då?

 14. messerschmitt skriver:

  Jo självklart. för det är ju du som avgör vad som är sofistikerad humor! Skönjer jag inte lite elitism i den där kommentaren? Jo, det gör jag bestämt! Att du försöker förminska mig genom att indirekt påstå att min humor är mindre sofistikerad än så kallade vuxna människors, som du påstår dig ha mött, rimmar ganska illa med den image du försöker ge av dig själv: Men det är ju iofs inte heller något nytt. Till skillnad från dig så besitter jag fortfarande förmågan att tänka själv, du borde prova det någon gång.Men, det vet jag ju, kommer ju inte inträffa, det är ju så mycket bekvämare om någon talar om för en vad man ska tycka och tänka. Om man bara håller fast vid sina dogmer blir ju livet mycket enklare.

 15. tant helene skriver:

  Herregud! E dom i farten nu igen Hemi?Undrar vad en del har i huvudet!JAG håller på dig gumman! och JAG tycker som du att Juholt e SKITBRA!!!Skrev t,o,m att jag fått en ny idol i går på fejjan!Det han säger låter rätt och riktigt med tyngd!JAG tror att han e EXAKT vad sossarna och Sverige behöver!Och tur är väl att han har gett fan i att bry sig om musik, och ägnattiden åt politiken! Men jag kan upplysa om att hans musiksmakdomineras av Jonny cash! och hur ofta e det någon som vet attderas idolers musik skrivits av någon annan?tumme till dig Hemi!strunta i att bry dig om dumma människor!Du behöver ju inte ens godkänna deras kommentarer!Låt dom bara rinna av som vattnet från en gås..dessutom, om du inte svarar, så slutar dom väl skriva? Blir ju liksom inge roligt utan Respoms och uppmärksamhet!Kramelikram ”Tant Helene”

  • HEMIMAMMA skriver:

   Fast det handlar om att bevärdiga människor… och att träna argumentering =0)Hemikramar goa Tant Helene ♥

 16. tant helene skriver:

  ahaa, ok.. argumentering e bra! men finns ju roligar människor att argumentera med..Ha en jättefin dag gumman!

 17. Summasummarum skriver:

  Troligen är dom de nya bidragstagarna, småföretagare som inte behöver jobba för att högerregeringen fyller deras fickor med olika slag av bidrag och subventioner. Då har man tid att sitta och blogga på dagarna när de som jobbar ihop stålarna är tvungna att knega…

 18. Summasummarum skriver:

  Hemmamammor vårdar barnen, vårt framtida kapital, mycket viktigare än skatteubventionerad hundvakt, läxhjälp och städning i paradvåningar…

  • HEMIMAMMA skriver:

   I mitt fall så gör jag det obetalt dessutom… Min make har en normal verkstadslön och vi är sju i familjen… =0)Men vi lever sparsamt…men jag håller med om att jobba med barnen både offentligt eller hemma är det viktigaste!!Hemikram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s