Hemimammas kamp – Får man uttala sig på detta viset? SKANDAL!!! AVGÅ!!

angel_loves.png

Freakonomics

Image via Wikipedia

AFTON!! Nu är jag arg, chockad och mycket ledsen. en människa sätter sig till doms över de allra svagaste i samhället och skuldbelägger deras föräldrar.

Jag känner fler människor som berörs direkt av ett sådant uttalande och implikationerna av det…

Läs här ingresserna till de olika artiklarna i detta fallet och läs vidare artiklarna i nättidningarna…

Chockades över uttalande om tvångssteriliseringar

När moderata kommunalrådet Charlotte Wachtmeister på ett möte påstod att kostnaderna för barn med särskilda behov ökar bland annat beroende på att tvångssteriliseringarna försvann gick andra politiker i taket. ”Det kändes väldigt obehagligt”, säger en politiker.


Charlotte Wachtmeister. Charlotte Wachtmeister. HD/NST Kalle Lind


SVALÖV. ”Att kostnaderna för barn med särskilda behov ökar beror bland annat på att det inte längre finns tvångssteriliseringar”.

Det uttalandet gjorde det moderata kommunalrådet Charlotte Wachtmeister inför cirka 30 politiker och tjänstemän när Svalövs kommun hade ekonomiberedning i måndags.

Flera av de närvarande häpnade när kommunalrådet gjorde uttalandet.”

Charlotte Wachtmeister: ”En möjlig anledning”

SVALÖV. Kommunalrådet Charlotte Wachtmeister blir förvånad när vi når henne och berättar om de upprörda känslor hennes uttalande om tvångssteriliseringar orsakat.

– Jag tolkade mer som att de var upprörda över att vi över huvud taget har tvångssteriliserat, säger hon.

Hon står fast vid sitt påstående om att de ökade kostnaderna för barn med särskilda behov kan bero på att tvångssteriliseringarna försvann i mitten av 70-talet. Charlotte Wachtmeister hänvisar till en bok av en amerikansk ekonom, ”Freakonomics”.

Oklart vad ökning beror på

”Budgeten för barn med särskilda behov i Svalöv överskreds 2010 med 1,8 miljoner kronor.

– Det är så många diagnoser och så stora behov att de pengar vi har avsatt har inte räckt, säger kvalitets- och myndighetschef Kerstin Lingebrandt.

– Det har ökat under de senare åren och det gör det i hela landet. Ibland får vi svaret att sjukvården blivit bättre på att identifiera och ställa diagnos. Habiliteringen i Landskrona har också märkt en ökning men kan inte hjälpa oss med en förklaring. Jag kan inte själv svara på varför, antagligen är det ingen som kan. Jag kan bara säga att vi har fler barn med diagnos och med stort behov av stöd.”

Kräver ursäkt från Wachtmeister efter uttalande om sterilisering

Maria Andersson har en son med högfungerande autism. Hon kräver en ursäkt efter kommunalrådet Charlotte Wachtmeisters (M) uttalande om tvångssteriliseringar i måndags: ”Det är ett fruktansvärt påhopp”.

SVALÖV. – Vem i min släkt skulle ha behövt sterilisera sig för att jag inte ska få barn med särskilda behov? undrar Maria Andersson.

– Jag har själv barn och ett av dem har högfungerande autism och får särskilt stöd i skolan. Jag undrar hur människan tänker när hon säger en sådan sak. Även hon och hennes barn kan få ett barn med särskilda behov, säger Maria Andersson.

– Jag har mest uppfattat att Charlotte tycker att vi borde ha rensat ut i släkten på något vis. Jag tycker bara att det är ett så himla klumpigt uttalande. Och just att hon fortsätter hävda att det finns ett samband och står på sig

– Fram till nu har jag känt att det är en bra kommun att bo i. Men jag blir rädd när jag hört sådant här. Jag vet att alla skolor har ansträngd budget och att man pratar om att personliga assistenter är kostsamma. Jag hoppas verkligen att det bara är hon som tänker i de här banorna, säger Maria Andersson.

LÄS RESTEN AV DEN MYCKET UPPRÖRANDE ARTIKELN HÄR

Charlottes Wachtmeisters ”ursäkt

Någon annan än jag som anser att människan bör avgå?

GOD AFTON!!


Annonser

87 thoughts on “Hemimammas kamp – Får man uttala sig på detta viset? SKANDAL!!! AVGÅ!!

 1. Louisa skriver:

  Hej!Tänk vad olika man kan tolka saker.Jag har själv ett barn med särskilda behov och när jag läste det här inlägget så tolkade jag det inte alls på samma sätt som du eller andra som har upprörts över det citerade uttalandet.Jag läser det bara som att hon kallt konstarerar orsak och samband. Inte som att hon på något sätt önskade att tvångssteriliseringar skulle återinföras eller att hon på något sätt tyckte att det var ett bra sätt att hålla ned kostnaderna. Jag ser inga som helst värderingar i hennes uttalande utan jag ser bara att hon spekulerar i varför kostnaderna ökat. Sen om det stämmer eller ej vet vi ju inte men så ser jag det; hon bara konstaterar.Jag vill säga att jag inte heller är moderat men låter inte heller min partifärg färga av sig på se tolkningar jag gör utifrån vilket parti personen som säger en sak menar. Dvs jag tror inte att bara för att Charlotte Wachtmeister är moderat så är hon per automatik en elak människa och därför bör hennes uttalande tolkas som människoförakt.Som sagt var, det här är bara mitt sätt att se och tolka saken. En reflektion och kanske en tanke om varför det så ofta blir bråk mellan människor. Det är ibland hur mottagaren väljer att värdera och tolka det som sägs som gör att missuppfattningar och bråk uppstår.Ha en trevlig kvällMVH

  • HEMIMAMMA skriver:

   Så bra att du inte kände dig kränkt. Tyvärr vet jag vänner med barn med speciella behov, som tagit VÄLDIGT illa vid sig och en politiker i den maktställning som C W befinner sig i bör nog tänka sig för två gånger innan man:1. Uttalar sig på det viset.2. Hänvisar till en sådan källa som hon gör.3. Vid konfrontation VIDHÅLLER sitt uttalande.4. Inte kommer med en personlig ursäkt till Maria Andersson.5. Lämnar en mycket svävande ursäkt, till FUB och inte via tidningen.Kan din brist på reaktion och utebliven värdering bero på okunskap om ämnet tvångssteriliseringar? och att det är därför du tolkar det kallt konstaterande?Politisk partifärg handlar om vilken människosyn man har, vilket innebär att man bör tolka en offentlig person utifrån det politiska perspektivet, allra helst om sagda person har makt över både pengar och människors livskvalitet. Vilken politisk färg du själv har är ointressant för mig.Moderater är per automatik inte elaka människor i ordets förenklade betydelse, men definitivt människor som lägger olika värde i olika människor och deras bidrag till samhället. Om man vill hårddra resonemanget och spola framåt och hoppa över alla mellansteg som jag inte har lust att gå igenom nu, så kan man i slutändan skönja ett begrepp som jag ofta stött på, nämligen ondska. Baserat på JUST människovärde. Som majoriteten moderater som är ÄKTA MODERATER och inte bara viljelösa, historielösa människor utan verklig kompass i vare sig känslor eller tankar, anser sig har rätten att etikettera och bestämma.Att moderater inte har samsyn med mig och andra socialister är logiskt och följdriktigt.Vi ser olika nyanser i samhället, som alla i varierande form och färg ändå begränsar människor och deras möjligheter. Men att det också är öppet för tolkningar, säger jag inte emot.Dessutom så är det så att en kränkning mäts och utgår i från den som kränkts och hur den upplever det, INTE från den som påstås kränka, enligt svensk lagstiftning, eller hur?Jag väljer att inte stoppa huvudet i sanden. Mina tolkningar är mina, som jag väljer hur…Jag tolkar hennes uttalande som människoförakt.

 2. Kao skriver:

  Jag läste om detta på din Blixtblogg och har kommenterat där också.Tydligen tycker människan så här, eftersom hon inte gått ut med någon dementi. Man tar sej för pannan och får svåra obehagskänslor. Kanske många tycker som hon, men inte säger det eftersom det ”inte passar sej”?Vem minns inte den lilla mustaschprydda karln som tuktade ett helt (nästan) folk att resa sej mot de svagaste i samhället och satte hela världen i brand? Även det var en långsam hjärntvätt. …..Här började man med att hacka på sjukskrivna och arbetslösa. Hur det har gått för de grupperna de senaste 4 åren vet vi redan….Sen Marian Radetzki ovanpå det, som avgudas av sittande regering. Fy för den lede!Jag hoppas ändå att förnuftet segrar till slut. Det MÅSTE det göra. Annars har vi inget lärt av historien. Återigen. Skrämmande :(Kaoskramar

 3. Har ny blogg. skriver:

  MÖDAS TANT STORT AVGÅ !!!! FAN SKIT TALKS.HOPPAS DU FÅR EN BRA NATT SÖMN SEDAN.MEGE KRAM Zoomo sen en fråga hur får ja in you TUB KA COPS SEN SÅ KLISTAR JA IN FUNKAR SKIT INT 😦 JÄVLA BLOGG VERTYG 😦

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag kommer att göra ett inlägg på blixtbloggen, och visa och förklara hur man gör OK?Hemikramar goa Zoomo ♥

 4. Kao skriver:

  Jag lyssnar eller läser rakt av vad en människa säger / skriver och tolkar inte in något outtalat. Men jag uppfattar det som du gör.Annars hade hon väl gått ut och förklarat sej på ett mer ändamålsenligt sätt.

 5. superzeke skriver:

  @LouisaJag tolkar hennes uttalande exakt som du gör, och då röstar jag faktiskt på vänsterpartiet.Fantastiskt hur olika man kan uppfatta saker.Ha detJanne

  • HEMIMAMMA skriver:

   Har du läst alla artiklar Janne? Inser du att det är en nära vän till oss som har tagit väldigt illa vid sig av uttalandet?Hemikram ♥

 6. jaha skriver:

  @Louisa: Snacka om att svära i kyrkan! All heder åt dig!

 7. - Winch - skriver:

  Hela världen sveps över av en dold sorg, desperationen sliter i människosjälen. Hemi, hur ska man kunna få sin önskan uppfylld? Om en fredlig värld? Jag infogar allt i frågan. Du är en sån cool kämpe 😉 Du har klös.och kram från mig i vänskaplig benämning…se min politiska korrekthet, jag försöker lära mig.kram och hälsa / Winch

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ja, hur får man det? Inte vet jag, men jag försöker skriva mig till en bättre värld =0)Tack för din komplimang, den värmer =0)Hemikramar och ta hand om din vackra dotter ♥

 8. jaha skriver:

  Men snälla Hemimamma, du hävdar alltså att alla moderater är onda? Endast baserat på vad de röstar på? Herregud, du är ta mig fan mer än lovligt korkad! Du är verkligen en föraktansvärd och hemsk människa och jag hoppas att sociala myndigheter befriar dina barn från dig innan det är för sent! Jag vet i alla fall att jag kommer göra vad jag kan för att se till att så blir fallet. Du är helt enkelt inte en lämplig mor. Du äcklar mig på så många sätt att jag inte finner ord.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Du kan tydligen inte läsa innantill eller besitter en bristfällig slutledningsförmåga.Jag hävdar INTE att ALLA moderater är onda, men däremot att deras människosyn, HÅRDDRAGEN kan TOLKAS som ondska. Och det görs det av många människor.Exakt detta hot har jag hört förut. Jag innehar fortfarande vårdnaden om mina barn.DÅ kallade du dig HMMhttp://blogg.aftonbladet.se/hemimamma/2010/09/hemimammas-kamp-last-en-blogg-dar-monica-alm-vittnar-i-bloggen-om-forsakringskassans-dolda-agendaoch jag har alla dina dåvarande kommentarer sparade inklusive den 10-09-18 kl 02:44 Där du kommer med samma hot som ovan… som jag INTE publicerade då.

 9. superzeke skriver:

  Jo men jag kan inte se någonstans att hon tycker att tvångssteriliseringar var en bra metod eller att det borde införas igen. Eller att hon försöker skuldbelägga föräldrar till dessa barn.Är du verkligen säker på att det var så hon menade??Om jag hade trott detta så hade jag naturligtvis fördömt henne å det starkaste.Janne

 10. skvitt skriver:

  Så konstigt!Tänka sig! Här hamnar man om man liksom bara råkar klicka på en bild!Knepigt!OK! När jag ändå är här så kan jag ju ge dig en tumme!/Skvitt

 11. superzeke skriver:

  Källan (Freakonomics menar du väl) har jag aldrig hört talas om. Otroligt dåligt av Charlotte Wachtmeister att inte ta med sig den skriftliga informationen som hon grundar sitt uttalande på så att de andra deltagarna kunde ta del av den och få en uppfattning om det.Nu har jag inga barn själv så jag har inte funderat så mycket på detta.Visste inte heller om det här med tvångssteriliseringen i Sverige.Som jag själv tror så är det väl läkarvetenskapen som har utvecklats så att man kan upptäcka sjukdomar lättare. För 40 år sedan så kanske kanske en del sjukdomar förblev obehandlade eftersom de inte kunde diagnosticeras. Dessutom så är väl Sveriges befolkning större än på 70-talet.Och för politiker så handlar det väl mest om ekonomi, överskrider man en nedbantad budget så ”så blir det plötsligt fel”.Vad tror du själv att ökningen beror på (barn med särskilda behov alltså).Själv så tror jag att det även har med vår levnadsstil, alla gifter, hårdnande samhälle och så vidare att göra. Vi vuxna mår ju sämre och sämre så varför inte barnen.Ha detJanne

 12. vally skriver:

  Uttalandet är ett grovt klavertramp.Väcker obehagskänsla och dåliga vibbar från gångna tiders alla oförrätter, som begåtts mot människan.Jag ryser.Jag kräver ingen avgång. Sitt där och skäms!

 13. HEMIMAMMA skriver:

  http://sv.wikipedia.org/wiki/FreakonomicsFreakonomics: A Rogue Economist Explores the Hidden Side of Everything är en amerikansk bok från år 2005. Med hjälp av statistik och nationalekonomisk teori förklarar författarna Steven Levitt och Stephen J. Dubner olika fenomen i samhället. Bland dessa fenomen märks bland annat en ekonomisk studie av lönsamheten för knarkhandel och hur legaliseringen av abort i USA har påverkat kriminaliteten i det amerikanska samhället.Bokens innehåll: * Kapitel 1: Incitament bakom fusk, exempel på lärare i Chicago som fuskar åt eleverna och sumobrottare som gör upp matcher * Kapitel 2: Asymmetrisk information, bland annat Ku Klux Klan och fastighetsmäklare. * Kapitel 3: Ekonomin bakom droglangning, visar bland annat langare på gatunivå tjänar mindre än minilön, vilket förklarar varför de bor hemma. * Kapitel 4: Effekten av att legalisera abort i USA har haft på minskning av brott, enligt Levitt förklaras nedgången i brott i under början av 90-talet i USA förklaras av att rätten *till abort legaliserades ungefär 18 år tidigare. Detta bygger på Levitts tidigare forskning som finns publicerad som ”The Impact of Legalized Abortion on Crime.” (1). * Kapitel 5: Den marginella effekten bra föräldrarskap har på barns utbildning. * Kapitel 6: Beskriver ett mönster mellan socioekonomisk status och namngivning av barn,Referenser i boken [1] ”The Impact of Legalized Abortion on Crime.”

  • HEMIMAMMA skriver:

   FOTNOT 1http://pricetheory.uchicago.edu/levitt/Papers/DonohueLevittTheImpactOfLegalized2001.pdf

 14. sarahmara skriver:

  Tumme!Vilken kä–ing!! Vad kränkande mot alla som har barn med särskilda behov, även mot mig, alla som fått barn. Ingen vet vem som kan drabbas!!! Bra reflekterat och kanoninlägg!!!kramizar

  • HEMIMAMMA skriver:

   Precis. Alla barn är gåvor. Jag tänker på de som skuldbelagts i många år, med Down’s syndrom exempelvis. Alla som har mött sådana barn, VET hur fantastiska de är och vilka själar som dessa dumma fördomsfulla människor vill nedvärdera…Hemikramizar ♥

 15. KramgoaUllis skriver:

  Ska erkänna att jag är lite dåligt insatt i detta då jag fick lite annat att tänka på nu helt plötsligt (kan säga så mycket som att det rör min hälsa)Men är det så..Så är det vidrigt och du får en tumme för detta Hemi.Passar på att önska dig en bra dag också! Hur går det med rökfriheten då?*varma kramar*

  • HEMIMAMMA skriver:

   Politiker i ledande ställning ska vakta hur de uttrycker sig.Jag har varit rökfri i snart två månader nu… =0) och det går fortfarande bra… Nu kan jag skicka in ansökan om att sättas upp på operationslistan och det känns bra om något oroligt =0(Hemikramar ♥

 16. magganorkide skriver:

  Ja det blir allt fler politiker som avslöjar vart vi är på väg, sakta men säkert Och ja hoppas att kommentarerna håller sig till inlägg och sak som görs på bloggar, och inte blir personliga angrepp. Det hör inte hemma på dom här sidorna.En tumme blir det också. Jag tycker du HEMI gör det bra som håller håller mina, andras ögon och öron öppna vad som händer i samhället.Kram på digmagganorkide

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack Maggan för ditt fortsatta stöd och du har helt rätt att detta är symtomatiskt för resten av samhället… och får inte accepteras… Personen ovan är nog ett klassiskt exempel på svensk avundsjuka när den är som bäst =0)Tack för tummen, goa du!Hemikramar i massor ♥

 17. Pierre skriver:

  Efter att staten gjort upp med sitt hemska förflutna med lobotimeringar och tvångsteriliseringar inom psykiatrin på 50-talet genom offentlig ursäkt och skadestånd till de drabbade. När den del av historien som är en plågsam skamfläck väl är begravd är det dags för någon pantad politiker med vidrig förlegad människosyn att gräva upp liket av det förgångna.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ja, det är för sorgligt…Trevligt att se ett nytt ansikte i min blogg. Välkommen =0)Hemikram

 18. Yrr skriver:

  Urk och kräkkänsla!!!! >Uppenbarligen var det nån i HENNES familj som borde ha steriliserat sig!Kramar!!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ja, kanske det… Men jag hoppas att denna inställning hos människor ska utrotas med kunskap.Det vore det enda sättet, som kanske leder någonstans positivt.Hemikramar ♥

 19. superzeke skriver:

  Hej igenKänns som om vi börjar inveckla oss i en helt onödig diskussion så låt oss förenkla det istället.Själv så är jag helt emot tvångssterilisering.Om Charlotte Wachtmeister anser något annat så tycker jag att hon omedelbart skall avgå.Och oavsett vad hon tycker om tvångssterilisering så måste hon omedelbart lägga fram alla de fakta som hon hänvisar till i skriftlig form som stöder hennes åsikter. Inte bara hänvisa till någon bok som ingen har hört talas om. Och dessa källor måste naturligtvis granskas av oberoende experter på området.Anledningen att jag inte hoppar på sådana här saker direkt är de ”mediadrev” som så lätt uppstår när tidningar och TV vill ha fram en nyhet som säljer.Minns t.ex Kalla Faktas påhopp på vänsterpartisten Egon Frid angående 9/11 och tidningarnas drev på KD-politikern Karl-Göran Välivaara angående Hitlers ekonomi.Båda dessa blev utan någon som helst anledning direkt demoniserade av mediadrevet och höll på att få både liv och karriär förstörda.Ha det Janne

 20. HEMIMAMMA skriver:

  ”Överklassen är politiskt medveten, men arbetarklassen är det inte! Och det är sossarnas fel. Förr fanns en levande arbetarrörelse som hade som mål att utbilda arbetarna i ideologi. Nu känner inte ens sossarnas ledning till ideologin!”citat funnit HÄR:http://blogg.aftonbladet.se/ahh-sikt/2011/03/fornekad-verklighet#lastComment

 21. Mavera skriver:

  Vad ska man annars förvänta sig av Gollumnister, inte någon medmänsklighet i alla fall.Kram

 22. tant helene skriver:

  Hej gumman!JAAA hon ska absolutv avgå..vad är det för folk dom har ? Borde inte hon som alla andrabegripa att det är klart kostnaderna ökar vartefter man hittar nya diagnoser och kommer på nya sätt att behandla dom.. dessutom e ju inte kostnaderna för att hjälpa barn något att gnälla för! BARN SKA HA RÄTT TILL ETT SÅ GOTT LEVERNE SOM MÖJLIGT!!Tycker i alla fall jag!delar och rebloggar hos mig!Kramelikram ”Tant Helene”

  • HEMIMAMMA skriver:

   Du har verkligen en poäng där som glöms bort av politikerna!Tack för att du rebloggar och hjälper mig ♥Hemikramar kära Tant ♥

 23. mrsfinelady skriver:

  Vansinne med stort V…och vilken skymf mot våra barn med funktionshinder av alla slag…en spark i magen…men de finns konstigt folk överallt…och med de uttalandet så undrar man vems föräldrar som skulle ha tvångssteriliserats….hmmmmmmmRebloggar detta…Kramelikram

 24. Har ny blogg. skriver:

  TRYCKER PÅ.SÅ ÖNSKAR JA DIG EN HAPPY KVÄLL MEGE KRAM Zoomo PST FÅR INT TILL YOU TUB EN 😦

 25. superzeke skriver:

  @ZoomoHej Zoomo, vet inte hur långt du kommit med Youtube-inläggen. Men kanske du har missat att bocka i för att använda gammal inbäddningskod. Kolla på bildlänken här nedan så förstår du vad jag menar.http://img717.imageshack.us/img717/3475/zoomo.gifHa detJanne

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack Zeke för att du hjälper till och jag hoppas att hon ser detta!!Hemikram ♥

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag gjorde ett inlägg med din bild i så hon får se… Jag hoppas att det var ok?Hemikram och tack för hjälpen, för jag hade tänkt göra samma bild som du gjorde…

 26. Maria de Suède skriver:

  Är det sant sà ska hon avgà, men som du vet sà pratas det mycket om Marine Le Pen här och jag är mer insatt i fransk politik just nu…Tumme!Örnkram

  • HEMIMAMMA skriver:

   Nog har hon uttryckt sig illa allt, men en del verkar anse att man får se på barnen på det viset, eller referera till dem på nedvärderande sätt..Tack för tumme och stöd.Hemikram ♥

 27. Kristina skriver:

  Nu har jag inte lusläst allt, men hon bad iallafall om ursäkt. Jag tar absolut inte hennes handl i försvar, för så beter man sig bara inte. Vadå, mkt pengar med 1,8 milj.Okay! Svalöv är en liten kommun. Men hade det handlat om att spendera dem slantarna på ngn höjdare, så hade hon nog bara tyckt att det är o spotta i nävarna. De tror ja. Det finns en elaking som har kommenterat här också, du vet säkert vem ja menar. Tumme blir det.Ha de bra o hälsa fam så gott.Massor me goa varma kramizar!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack för tummen =0)Den du tror det är är det nog inte denna gången, men jag vet inte säkert…Massor av Hemikramizar ♥

 28. Arrami skriver:

  Ett mycket dumt och plumpt uttalande, men jag tror inte hon menade att hon ville återgå till tvångssteriliseringens tid…sen är det väl lika dumt att tala om A-barn, för då finns det väl B-/C-/ och D-barn också?Nu är väl inte problemet märkvärdigare än att t.ex. skolan kräver en diagnos för att kunna äska mer pengar till elevens stöd. Antalet barn med särskilda behov ökade markant när skolan kommunaliserades och orsaken ligger i att en diagnos behövs för att ”politikerna skall öppna plånboken”…detta är allmänt känt inom våra skolor! ;-)…sen vet jag inte, skulle vi kräva automatisk avgång p.g.a. ett plumpt och okunnigt utalande…ja då hade vi inga politiker kvar! ;-)Kram.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Var i detta inlägg och detta sammanhang har jag talat om A-Barn?och det förvånar mig att du använder så milda och förlåtande ordalag om en moderat?Du brukar vanligen använda skarpare bastoner än jag gör, när moderater felar?Begärt felande politikers avgång har du gjort många gånger, gissningsvis oftare än jag gjort detHemikram ♥

 29. Grinige gubbj*** skriver:

  Grodor brukar ju flyga som myggsvärmar ur moderatmunnar, så inget är väl nytt under solen, men bra att du finns som kan uppmärksamma eländet.Tänk om hon vashtmajjster, eller vad hon hette, hade blivit en fläck på lakanet i stället. :DKram!

 30. Arrami skriver:

  …oj, nej jag hänvisade inte till att du skrivit om A-barn och kan inte se att du gjort det (har du?)…tycker bara allmänt att uttrycket är lika dumt.Sen tror jag inte en avgående moderattant i någon skånsk kommunalhåla påverkar bilden speciellt….men visst kräver du att vi alla skall avkräva hennes omedelbara avgång, så visst, inte skulle jag sakna dumhuvudet! ;-)Kram.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag skämtade om att jag har A-barn i en annans blogg idag. Så då bör jag kanske avgå? =0)Är tanten avgående? Berätta mer =0)Asgarvar åt din kommentar att jag är så krävande… kan det vara PMS?Hemikram ♥

 31. Inger skriver:

  Jag har bara sett uttalandet som rubrik och utgick då ifrån att hon försökt skämta men när jag läser artikeln som du länkar till så verkar det ju som att hon faktiskt tror att det finns ett sådant samband.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Inte bara det – utan KÄLLAN hon stödjer sig på?? Jag beskrev den i en kommentar ovan…sanslöst!Hemikram ♥

 32. Agnetha skriver:

  BS Tack för knuffet !Hoppas garvet satt bra !Kram

 33. fiffy skriver:

  Ett OTROLIGT klantigt och omdömeslöst uttalande av C.W. En ursäkt vore VERKLIGEN på sin plats!!Kram/fiffy

 34. fiffy skriver:

  Aha..missade den..ska genast läsa..

 35. fiffy skriver:

  Ok..jag har nu läst ursäkten..och lamt är det rätta ordet! En politiker ska inte framföra sina omdömeslösa spekulationer på lösa boliner!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Precis… Undrar om det kommer att rista på vattenytan eller om detta bara kommer att ”rinna av gåsen” Hemsk människa i sitt tankesätt i alla fall och boken hon hänvisar till är ju galenskaper!!

 36. fiffy skriver:

  Kramar från fiffy!♥

 37. Gunhild Thidholm skriver:

  Nu återstår det att se vad Svalövs kommuninnevånare tycker om att ha en inkompetent politiker! Hon är ju farlig för allmänheten när hon kan yttra sig så.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag kommer att följa upp det och se var det landar… jag fick nys om det inne på Alliansfritt…Mycket obetänksamt är det minst sagt…Hemikram

 38. HEMIMAMMA skriver:

  Törnråsa 24 mars 2011, kl 03:47Tack för din kommentar. Jag kände inte till det du skrev. Nu vet jag och jag har lagt ett ord i debatten och avvaktar vad som kommer ut från den. Personen har inte tidigare vad jag vet visat såna sympatier eller inklination

 39. Maj-san skriver:

  Jösses vad klumpigt sagt, att det ökar kan bero på en hel radda med saker, kanske största orsaken är att vi har ökat får kunskap, så vi ser och uppmärksammar dessa barn nu.Kanske man ska tänka efter före innan man öppnar truten, speciellt om man är politiker.varma kramar

  • HEMIMAMMA skriver:

   Skönt att min reaktion är med ett flertal överensstämmande! Först blev jag lite orolig, men nu kan jag andas ut. Visst ska man tänka efter allra helst om man har makt!Hemikramar ♥

 40. Carina skriver:

  Jag blir så kokt! Hon verkar leva väldigt långt ifrån verkligheten. Det är sorgligt och beklagligt. Jag kan inte se att hon kan ha förtroende att sitta kvar. sedan vill jag säga att i Skåne finns det flera moderater som uttalat sig väldigt illa och kränkande. Bl a Sven Yngve Persson och Jan Ericson (http://hd.se/ledare/2010/08/12/stupstocken-en-myt/). Det finns fler exempel: Ann-Charlotte Hammar Johnsson (M) (http://hd.se/ledare/2010/06/08/sakfel-i-sjukforsakringsdebatten/). Tack för att du belyser.Allt gott till dej!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Allt detta ska jag kolla upp och jag är mycket tacksam att du har haft ögonen öppna.Tack för att du hjälper till att belysa!Allt gott till dig och massor av hemikramar ♥

 41. kerstin skriver:

  Charlotte Wachtmeister borde inte sitta där hon sitter efter ett sådant uttalande tycker jag….om antalet barn med speciella behov ökat så är jag övertygad om att det handlar om helt andra saker än att man förbjudit ett av de mest fruktansvärda övergrepp som en människa kan råka ut för. Tack Hemimamma för du engegerar och bryr dig.. stor Kram om Dig

  • HEMIMAMMA skriver:

   Du har helt rätt förstås =0)Tack själv Kerstin, det skulle inte funka om inte sådana som du visar att det är värt det!Hemikramar ♥

 42. Daniel Pettersson skriver:

  HejJag har läst Freakanomics och kan bara konstatera att kommunalrådet totalt missuppfattat den. Författarna gör en ekonomisk analys av våldsutvecklingen i USA och den politiska satsning som påbörjades på 90-talet för att stävja ungdomskriminaliteten. De konstaterade då att dessa politiska satsningar med mer poliser på gatorna är verkningslösa även om brottsstatistiken sjönk. Istället argumenterar de för att rättsfallet där aborter blir tillåtna i USA har en långt större påverkan att brotten sjönk. Deras argumentation går ut på att om mammor i besvärliga livssituationer ges möjlighet att göra abort så får färre barn växa upp under knappa och svåra omständigheter vilket i USA är en viktig anledning till ungdomskriminalitet.Boken handlar därför inte om tvångssteriliseringar utan om att om aborter tillåts så föds det färre barn som tvingas växa upp som ”oönskade” vilket sänker ungdomskriminaliteten.Boken handlar sedan också om mycket annat, men det kan konstateras att kommunalrådet blandat ihop oönskade graviditeter och möjligheten till abort med tvångssteriliseringar.mvhD

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack för din kommentar. Eftersom jag inte läst boken själv har jag lite svårt att kommentera innehållet.I mina ögon är det hon säger ovärdigt oavsett var hon får det från.MvH

 43. Cathrina skriver:

  Dåligt att överhuvud taget blanda in barn i så pass allvarliga termer som barn med speciella behov,för att inte tala om deras tvångssterileserade förfäder hmm..Jisses somliga gör vad som helst för att skina i en stråplglands de inte klarar att göra sig förtjänta av ..mycket upprörande och avskräckande ..min röst får man inte då .. den energin kan man lägga på viktigare saker som till exempel förändringar genom samarbete och kunskap

 44. Agnetha skriver:

  BS Det som hände var att jag tryckte på nån inställning.Kram

 45. Elisabet skriver:

  Vad lumpet sagt! Hur tänker hon? Kan hon alls tänka?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s