Hemimammas kamp – Manifestationen mot rasism. Ja jävlar! Det börjar likna folkrörelseSverige igen!!

angel_loves.pngGOD DAG!! Igår var det en stor manifestation mot rasism på Sergels torg. Lars ohly var där…och som han sade, nu kan vi ta debatten mot Sverigedemokraterna för nu finns de i Sveriges riksdag och hur knivigt det kan bli berättar Lena Melin om HÄR. Det var ingen kupp, att vänsterpartisten gick ut och Per Westerberg blev omvald med SD’s stöd. Hon var kissnödig och sådant får vi verkligen hoppas att inga riksdagsledamöter håller på med eller hur Jimmie, mästerkonspiratörsspion… Vad kallas de som ser konspirationer överallt??

hmm… javisst ja! Rättshaverister… Men Per Westerberg stöder SD, det skrev jag om igår och om han kliar SD på ryggen, så är det väl klart att de kliar honom… Quid pro quo! annars är man ju ingen sjysst kompis eller?

Här ger Anders Björk sin syn på Talmansposten

”Det fanns många okända som sedan blev duktiga, kända politiker. Jag minns bland annat Fredrik Reinfeldt, Anna Kinberg Batra, Carl Bildt och Maria Wetterstrand. Man kunde se att hon var duktig.”

En UNDERBAR SYN att se Svenska folket stå upp som en man och säga NEJ!! Jag kan för första gången sedan valet 2006, säga att jag är stolt över att vara svensk igen!! DETTA är vad jag fostrades med!! Och Lars Ohly FANNS DÄR!! Bland folket, på golvet så att säga…

Vi står upp för varandra!! Detta var vad valrörelsen skulle handlat om!! Så här ska det går till!!

TOM BARNEN OCH DE UNGA och kulturen fanns på Mynttorget tidigare på dagen!!

”Klockan 10.30 anordnade kulturarbetare, skådespelare och regissörer en kulturaktion på Stortorget som protest mot att ett främlingsfientligt parti kommer in i riksdagen. Ett 15-tal personer var på plats för att delta.

De läste upp ett tal av Olof Palme och kastade knyten i marken som skulle symbolisera spädbarn”.

http://www.aftonbladet.se/svn/tv/flash/satelliteUnified.swf?aid=http%3A%2F%2Fwww.aftonbladet.se%2Fwebbtv%2Fnyheter%2Finrikes%2Farticle7898761.ab%3Fservice%3Dtv&mid=http%3A%2F%2Fwww.aftonbladet.se%2Fwebbtv%2F%3Fservice%3Dtv%26menu%3Dtrue%26version%3D10&cid=webbtv_nyheter

s_nn_s_1300126l.jpgArtikeln om manifestationen på Sergels Torg

”Tusentals människor samlades i dag på Sergels torg i centrala Stockholm för att protestera mot rasism. Folkmassan sjöng bland annat ”Ut med Jimmie” riktat mot Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Sedan tågade hela folkmassan till riksdagen. Protesterna hänger samman med riksdagens öppnande, där Sverigedemokraterna för första gången har tagit plats.

– Sverigedemokraterna är ett fegt part som slår nedåt i stället för uppåt i samhällskroppen. Det är obegripligt att vi nu har ett parti i riksdagen som helt saknar respekt för mänskliga rättigheter, sade Vänsterpartiets Lars Ohly, som höll tal om rasism. Sergels torg fylldes snabbt med tusentals människor som ville visa sitt motstånd mot rasism.

– Det är fullt på hela torget. Stämningen är god och det är mycket applåder och ramsor. Bland annat ”Ut med Jimmie, sha-la-la-la-la”, sade Aftonbladets reporter Olof Jönsson på plats vid 18-tiden.

”Jimmie” syftade på Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Vid halv sju på kvällen började hela folkmassan marschera längs Hamngatan mot Mynttorget och riksdagen.

Längst fram fick Lars Ohly och runt honom vajade röda flaggor.

Strax efter klockan 19 var hela mynttorget framför riksdagshuset fullt med folk som skanderade och sjöng.

– Det är succé. Fantastiskt att så många kunde komma hit och visa sitt missnöje, säger en av arrangörerna till Aftonbladet.

Demonstrationen gick på det hela taget lugnt till. Det enda smolket i bägaren var när några personer plötsligt började kasta ägg mot poliserna.

– Poliserna tog skydd bakom en av bilarna men sedan gick de fram igen, sade Olof Jönsson.

Efter det satte poliserna på sig hjälmar. Äggkastningen ledde dock inte till något bråk. Vid 20-tiden hade de flesta demontranterna lämnat Mynttorget. Bakom aktionen stod bland annat Septemberalliansen och Facebookgrupper mot rasism. Liknande demonstrationer hölls i dag i flera städer runt om i landet.”

SER NI VAD VI, det vanliga folket KAN göra!!! Mera Facebookmakt åt folket!

EN GOD DAG… verkligen! och Husmark-Pehrsson är väck!! Hon hamnade på stupstocken själv, till slut!! 

Det finns poetisk rättvisa!!

GOD MORGON!!

Annonser

19 thoughts on “Hemimammas kamp – Manifestationen mot rasism. Ja jävlar! Det börjar likna folkrörelseSverige igen!!

 1. HEMIMAMMA skriver:

  ja jävlar!! Nu kan jag somna glad efter ett gott dagsverke med många rosor gjorda och en vacker tanke för huvudkudden!

 2. Helmer von Helvete skriver:

  Jfr talesättet att ett gott samvete är den bästa huvudkudden.Japp, Hemimamma Padso BD har ett ovanligt gott och kärleksfullt hjärta. Men……jag tycker mig notera att hon har börjat svära allt oftare i bloggartiklar och kommentarer. Fruktar att den där Helmer von Helvete a.k.a Svordomsgeneratorn har haft en negativ inverkan på Hemimamma. Varning utfärdas härmed. HvH har nog som dold agenda att locka Hemimamma ut på den breda vägen, bort från den smala väg som leder till Gud. Det kan aldrig sluta väl. Bland annat kommer ju herr Cyklop då att få sitta ensam vid sitt matbord i Himmelriket. Kanske herr Cyklop får nöja sig med att träta med Cristina Husmark Pehrsson i stället. Men det blir ju ingen utmaning som fallet är när åsiktsmotståndaren heter Padso BD. Och inte heller är det helt säkert att CHP har kvalificerat sig för en plats i himmelrikets Hall of Fame. Helmerkramar till Hemimamma Padso BD

  • HEMIMAMMA skriver:

   Vet du varför Hemimamma svär oftare? Jo, vi har en insamlingsbössa, förstår du, där jag får lämna en tia varje gång jag svär och pengarna går oavkortat till ”Läkare utan gränser” eftersom Bengt Westerberg och den andre kriminelle typen helt har förstört mitt förtroende för röda korset. Jag donerar gärna mina fattiga slantar i den mån jag kan för att fattiga ska få det bättre och tillgång till mediciner, något som profiten aldrig skulle tillåta.Sedan har jag märkt att det ger en viss tillfredsställelse att nyttja kraftuttryck vid väl valda tillfällen. Hädisk till min natur har jag nog alltid varit och jag vandrar MIN väg, vare sig den är smal eller bred, även om den ofta inte leder till omedelbar behovstillfredsställelse, utan oftare till det bästa för de flesta…Men vägen till helvetet är kantad av goda intentioner, det är jag fuller väl medveten om.Jag syftar inte att komma till Gud. Jag syftar till att komma till graven, dit vi alla hamnar förr eller senare, men jag vill lämna min lekamliga börda i god förhoppning om att mina barn ska få förmånen att leva i ett lika rikt och vackert land som fostrade mig…Av någon anledning trivs Herr Cyklop bättre med att ge sig på MIG än fru CHP, men det är rätt och riktigt anser jag, man ska slå på dem som är starkare tycker jag. Hon lär inte vara så stursk längre. Hon fick smaka på den medicin hon själv delat ut.Av samma skäl kommer jag inte att slå på honom heller utan tåligt uthärda hans eventuella angrepp och diskussion, liksom jag får tåla en tramsig treåring eller trotsig femåring…Men håll med om att dagens demonstration av SD, var MINST sagt klumpigt, då man säger sig vilja STÄRKA kyrkans makt över vårt samhälle?I motsats till kommunister, syndikalister och vänsterpartiet.Så enligt min synvinkel i världen är dagens utspel bara ytterligare ett bevis för den omöjliga ekvationen i att vara Ateist och Sverigedemokrat på samma gång.Det finns ingen logik i det.Hemikramar till Helmer! ♥

 3. Master Ellert skriver:

  Ett litet reportage om Kulturaktionen mot antidemokratiska krafter finns på Youtube.http://www.youtube.com/watch?v=mXsW_azWI98

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack så mycket, det var intressant att se. Kulturen fanns närvarande på mynttorget, vilket var en upplyftande tanke eftersom kulturen ”formar” och ”fostrar” vårt samhälle…Hemikram!

 4. Maria de Suède skriver:

  Upp till kamp!!! Slà uppàt och var solidariska nu!!!Skönt med lite go kämparanda…Örnkramar

  • HEMIMAMMA skriver:

   Eller hur? Dessutom gjorde SD bort sig big time när de demonstrativt lämnade storkyrkan, när Eva Brunne talade om demostrationen på Sergels torg…Hemikramar!!

 5. cyklop skriver:

  Är du fullständigt blind?

 6. A-Linda skriver:

  Tumme!Kram!

 7. Lars Ohly skriver:

  Herregud vad ni kommunister förnekar er själva. Det var väl dummskallen Ohly som snackade vitt och brett om antidemokratiska aktioner på valnatten. Ni kommunister är ju fan värre än vad SD är. Ett jävla pack är ni. Idioter.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ursäkta ett litet påpekande, men NI kan OMÖJLIGT vara Herr tågmästare Lars Ohly, eftersom han hade OKLANDERLIGA betyg i rättstavning och välskrivning i skolan.

 8. Helmer von Helvete skriver:

  Apropå biskop Eva Brunne och hennes ”predikan” i Storkyrkan.Så här skriver Sanna Rayman, som är ledarskribent på obundet moderata Svenska Dagbladet om SD:s uttåg ur kyrkan i protest mot Eva Brunnes politisering av det kyrkliga budskapet:– Jag är inte förvånad, det är ett bunkerskadat och känsligt gäng [, SD:s riksdagsledamöter]. Eva Brunnes anförande var kraftigt politiserat, hon hyllade gårdagens demonstrationer där det bland annat framfördes åsikter om att Sverigedemokraterna skulle stängas ute och till och med skickas ut från Sverige. Det var lite osmidigt, det hade varit bättre om hon hållit ett renodlat antirasistiskt anförande.MIN KOMMENTAR: Jag håller med Sanna Rayman. Frågan är om biskop Eva Brunne uttalade sig som biskop eller som den aktiva socialdemokrat hon är. IMHO borde hon ha hållit ett lika mjäkigt och allmänt hållet tal (en predikan) som Hans Majonnäs Honungen höll inför de församlade riksdagsledamöterna. Lek med tanken att vända på steken och låta Sveriges konung hålla sitt tal i kyrkan. Hade det gått för sig? Absolut!Och lek nu med tanken att vända på steken en gång till och låta Eva Brunne hålla sitt tal – sin predikan – inne i riksdagen. Hade det gått för sig? Knappast. Då skulle hon ha beskyllts för att försöka bedriva partipolitik och attackera ett av riksdagens åtta partier genom att indirekt peka ut detta enda parti som klandervärt. Ändå var det exakt samma knappt 350 personer som var på plats i både Storkyrkan och inne i riksdagshuset. En annan infallsvinkel är denna: Varför i helvete ska den nya riksdagen inleda det nya arbetsåret med ett besök just i kyrkan? Varför inte lika gärna inleda med ett besök på porrklubb eller hos fångarna på Hall? Och måste riksdagsarbetet inledas med ett kyrkobesök, varför då inte variera konfekten så att nästa gång samlas man i en muslimsk moské eller judisk synagoga för att lyssna till Guds ord förmedlade av någon prästjävel? Varför ska just den svenska kyrkan bli positivt särbehandlad?

  • HEMIMAMMA skriver:

   När det gäller Eva Brunnes tal så varsågod…”Grattis till uppdraget. Grattis till er som är valda med förtroende. Nästan 85 procent eller lite mer än 6 miljoner människor tror att just ni har bäst förutsättningar att forma ett gott nu och en god framtid för oss alla. Det är stort att bäras av ett sådant förtroende. Och uppdraget har ni tillsammans. Inte var och en. Väl valda så ingår ni i ett sammanhang där era gemensamma ansträngningar väger tyngre än vars och ens egen vilja. För det är väl just så demokrati fungerar? Då handlar det om att lyfta blicken från det egna till det gemensamma. Blicka utöver Bastuträsk, Tomelilla, Göteborg, Grästorp, Husum och Visby. Politik som i en översättning betyder det gemensamma livet i staden. Så handlar det om att lyfta blicken ytterligare en bit, för vi lever inte i vårt eget enbart. Vårt uppdrag och vårt ansvar är större än de gränser som nationen sätter. Det finns en värld som behöver oss – vår solidaritet, våra pengar och inte minst våra ögon och våra röster.Det är mycket som krävs av er, men tappa inte modet. Vi står bakom er, vi som har gett er mandat att föra vår talan. För det är väl så demokrati fungerar?Vi har lyssnat på bibeltexter. Nu var det inte den svenska riksdagen som Paulus skrev till utan en grupp människor i staden Thessaloniki. Till dem sa han: Vi vädjar till er att sätta värde på dem som har det tyngsta arbetet bland er, de som står i spetsen. Visa dem den största kärlek och uppskattning. Och så fortsätter han med rådet: Släck inte anden, pröva allt, ta vara på det som är bra. Det är ord också till oss alla som har röstat och till er alla som valts med förtroende.Salomo i sin vishet skrev inte heller till den svenska riksdagen, men ändå kan det bli ord till er: Gud är vägvisaren till visheten. Gud leder de visa rätt. Av honom beror både vi själva och våra ord, all tankeförmåga och all yrkesskicklighet. Visheten – hon som med sin konst har format allt. Ord av nåd mer än av krav. Allt hänger inte på mig själv eller på mitt parti.När Jesus närmade sig Jerusalem och lärjungarna ljudligt lät sin glädje höras, bad en grupp fariséer att Jesus skulle huta åt sina lärjungar. Se till att de höll tyst. Man undrar varför de inte kunde tala med lärjungarna direkt. De var ju ändå vuxna människor. Och svaret de får är: Om de tiger kommer stenarna att ropa.Vad var det som de hade varit med om på vägen. Jo, bland annat att en blind man botades och kunde leva sitt liv helt och fullt. Och så mötet med den föraktade tullindrivaren Sackaios. Han som klättrade upp i trädet för att kunna se, men kanske också för att gömma sig. Till den blinde mannen sa Jesus: Vad vill du att jag ska göra för dig? Till Sackaios sa han: Kom ner från trädet, jag vill gästa ditt hem. Möten i ögonhöjd, med ögonkontakt, i samtal, som betydde livslång förändring för både den blinde och Sackaios. Det var detta lärjungarna hade varit med om. Den stora förändringen för två människor. Det var därför de inte kunde hålla tyst med sin glädje. Och om de ändå hade tystats, hade stenarna ropat om det viktiga i den stora förändringen. Förändringen som bokstavligen blev livsavgörande.Det är de livsavgörande förändringarna för människor som är en stor del av ert uppdrag. Och i det aldrig komma så långt ifrån oss som ger er mandat att ni upphör att möta i ögonhöjd, att ni aldrig upphör att ropa ner någon från trädet och säga: Jag vill tala med dig. Höra någons rop och säga: Vad vill du att jag ska göra för dig?Vi som tror på människors värdighet och lika värde, oavsett vilket land vi är födda i, oavsett vilket kön eller vilken ålder vi har, oavsett hur vår sexuella orientering tar sig uttryck, vi tror och hoppas att ni har den fortsatta förmågan att säga: Jag vill tala med dig, och den fortsatta längtan att ställa frågan: Vad vill du att jag ska göra för dig? Och känna den stora glädjen i de förändringar som detta kan göra.Igår kväll samlades många tusen människor i Stockholm och i olika delar av landet för att ge sin mening till känna. Ropa ut sin avsky mot det som gör skillnad på människor. Den rasism som säger att du är inte lika mycket värd som jag. Du ska inte ha samma rättigheter som jag. Du är inte värd ett liv i frihet. Och detta av en enda grund – att vi råkar vara födda i olika delar av vår värld. Det är inte värdigt en demokrati som vår att göra skillnad på människor. Det är inte möjligt för troende människor att göra skillnad på människor. Det är inte värdigt människor att göra skillnad på människor. Här räcker det inte att vi ger några hundra människor mandat att föra vår talan. Här har vi ett gemensamt uppdrag. Och om någon tystnar eller tystas i kampen för människovärde, måste vi se till att också stenarna ropar. Vi gör det med Guds hjälp.Vi har mycket att göra. List, mod, värme krävs. Känn glädjen i uppdraget. Känn tyngden i uppdraget. Känn mandatet från oss. Pröva allt, ta vara på det som är bra. Gör inte skillnad på människor. Känn nåden att vila hos den Gud som har skapat oss.Med det får vi fortsätta nuet, mot framtiden.Eva Brunne, biskop Stockholms stift

  • HEMIMAMMA skriver:

   Men jag kan hålla med om att det är trams att man måste inleda riksdagen i Kyrkan, allra helst eftersom man har skurit loss denna medeltidskoloss, från statenPersonligen sågo jag hellre ett besök i Rosengård. Så de fick se deras realitet, så invandrarpolitiken hamnar i verkligheten och inte bara i retorikenFör övrigt anser jag att Kungen bör pensioneras

 9. janne g skriver:

  undrar om inte SDs politik och Moderaternas i princip är synonyma. SD säger det som Moderaterna står för men av valtaktiska skäl inte går ut med. Jag gissar att Reinfeldt inget hellre skulle vilja än att med öppna armar ta emot SD i sin Allians.När SD har blivit lika slipade som Moderaterna så kommer de två partierna att kunna bilda en liten allians inom Alliansen…..och presentera sig somSD = Sveriges enda invandrarparti M = Sveriges enda arbetarpartiÄr jag cynisk eller??

  • HEMIMAMMA skriver:

   Då är jag lika cynisk som du för jag spår samma öde, dock inte i te, utan som sammanlagd erfarenhet ur historiens annaler…Hemikramar och fridens liljor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s