Hemimammas kamp – Allt jag tror på är våldtaget…Ni är ju lurade…Välkommen till helvetet!

angel_loves.png Jaha, då vann han alltså Reinfeldt? Eller?

Som Mona Sahlin sade ”Moderaterna går från majoritet till minoritet”...

Läget i landet kommer att analyseras och diskuteras.. Det är ett mycket allvarligt Parlamentariskt läge… med grava konsekvenser för ekonomin…

våldtäkt2.jpgSom min pappa sade en gång till mig förra hösten för att förklara läget i landet…inför utförsäkringarna som vi både var rörande överens om vilka effekter det skulle få…

”Svensken har det inte TILLRÄCKLIGT JÄVLIGT än” ”I alla fall inte MAJORITETEN”

”Resten har blivit för själviska och ser inte att det kan drabba dem”

Jag tror min pappa hade rätt… Solidariteten är våldtagen…

På TV säger man att MODERATERNA inte haft så stora röstsiffror sedan allmän rösträtt infördes. Det betyder alltså, att efter att rösträtten infördes, och ALLA fick rösta,( inte bara rika och representanter för ägandet i Sverige), så minskade rösterna för högern… Dramatiskt. Men nu ökar de bortom fattningsförmåga…

ELLER?? Kan vi finna en förklaring? Ja för oss som kan historien och ser de kulturella sammanhangen så är det inte förvånande…

Jag känner att mitt Sverige och dess värderingar, det som jag fostrades med i hela världens bästa välfärdsland, föregångare och förebild för stora delar av världen,  är våldtaget och många människor med mig, känner sig nog också våldtagna…Vi kämpade för en rättvis och fredlig och inkluderande värld…

Men ni som röstade på Sverigedemokrater och Moderater… Ni är DUBBELT våldtagna, för ni blev dessutom LURADE!!! Ni tror på vad den köpta median levererar och den ytliga bild som dagens samhälle hjärntvättar er med…

”ARBEIT MACHT FREI”

Minns ni Tyskland under 20 och trettiotalen…

Källa Wikipedia om rösträtten. Den som ni nu alltså använt vårdslöst…

”1866 upplöstes ståndsriksdagen och tvåkammarsystemet infördes. Under slutet av 1800-talet var det dock fortfarande endast en liten del av befolkningen som hade rösträtt. För rösträtt krävdes en taxerad årsinkomst av lägst 800 riksdaler eller fast egendom med lägst 1 000 riksdalers taxeringsvärde eller arrende av jordbruksfastighet av ett bestämt värde. Endast män över 21 år hade rösträtt till andra kammaren och ett krav var dessutom att skatt hade betalats under de senaste 10 åren. Endast drygt 20 % av den vuxna manliga befolkningen hade rösträtt 1866

”Tanken bakom systemet var att personer som betalade mycket skatt hade rätt att påverka användningen av skattepengarna. Det innebar även ett mått av stabilitet då ett samhälle inte tål vilka spänningar som helst mellan ekonomiska resurser och politiskt ansvar. Systemet innebar också att många förlorade sin rösträtt i samband med ekonomiska kriser.”

Rösträttsfrågan utgjordes av den utbredda debatten kring rösträtt i Sverige under början av 1900-talet, under ledning av Rösträttsrörelsen.

”En bidragande orsak, som gav stöd åt rösträttskraven, var införandet av allmän värnplikt. Medborgare skulle ha skyldighet att ta till vapen till landets försvar men samtidigt sakna rösträtt. I början av 1900-talet rådde en bred enighet om att rösträttsfrågan måste få en lösning. Socialdemokrater och liberaler förespråkade majoritetsval till andra kammaren. Högern ville ha proportionella val, men med vissa begränsningar i systemet som försvårade radikala samhällsförändringar.”

LÄS gärna vidare inne på wikipedia, för där finns intressanta implikationer i detta sammanhang och dagens samhälls utveckling...

Och nu har den allmänna värnplikten avskaffats… ergo?

alone-wallpaper_91901425.jpg

Telefonen

Det starka solljuset sken in genom Persiennen. Sommarn stod i full blom därutanför.

Annica vaknade av ett bullrande ute i trapphuset. Hon och Tommy hade nyligen flyttat in i deras första lägenhet. En enrummare i ett billigt men också nergånget kvarter. Tommy fick stå för kontraktet för Annica var bara sjutton år fyllda. Efter en tonårsrevolt i föräldrahemmet, hade Annica kommit överrens med sin mamma att det nog skulle vara bra för henne att flytta hemifrån. Efter protester från Tommys föräldrar hade Annica genomdrivit flytten. Hon hade fixat kontraktet och hon hade ordnat ett ungdomsjobb. Inte mycket pengar men hon gillade att stå i den lilla skämt och prylbutiken och hon hade blivit vän med ägarinnan, som förresten hade föreslagit hela saken. Annica som var lite äventyrlig nappade direkt. Mammas krav hade varit att hon skulle visa upp sig hemma, hel och ren, en gång i veckan. Ett outtalat krav, var att hon skulle sköta sig och de bodde i en liten stad där alla kände alla, så Annica insåg att mamma skulle få reda på det ganska snabbt om hon festade.

Men det var inget problem. Hon och Tommy hade varit ihop nästan ett år och hon var fortfarande nykär och tyckte det var mysigt att vara hemma och stöka istället. Han jobbade i grannstaden och hade åkt tidigt i morse. Själv skulle hon börja jobba vid elva så hon hade ro att ligga och dra sig. Klockan var bara nio.

Hon låg och funderade hur hon skulle planera dagen. Javisst ja, hon hade ju bokat tvättstugan!

Hon for upp och gjorde en snabb frukost och började plocka ihop kläder omkring sig. Undrar hur Tommy mår? Det hade blivit sent i natt och hon skulle gärna ringt och puffat honom, men de hade avstått från att skaffa telefon. Mamma hade sagt att ”Du kommer nog krypande hem när du blir hungrig”. Men Annica var stolt. Mat i kylen skulle hon ha, och då fick hon välja bort något annat.

”Vilket liv därute” tänkte hon, när hon hörde en dörr smälla igen och någon som skrek till i trapphuset. Annica hade packat tvättkorgen och var klar att gå ner i källaren. Hon mindes hur hon som barn hade lekt i källarna i sitt föräldrahem med sin bror. När lyset slocknade så blev han lite skärrad, men inte Annica. Hon skrämdes inte så lätt. Jaja, det var ganska livligt här i grannskapet och hon visste att det bodde lite alkisar här. Men de brukade inte göra henne något förnär.

Det hade tystnat, så hon öppnade dörren och sneglade ner för trappan. Hon såg ingen.

”Jag lämnar dörren öppen, jag ska ju snart upp och hämta cykelnyckeln och sticka till jobbet. Hon började känna sig stressad. Hon sprang ner för trappan till mellanvåningen. Där mötte hon en man, en man som hon instinktivt kände att hon måste passa sig för. Han stod och vacklade och hon undrade hur hon skulle ta sig förbi honom. Han svor på finska och verkade vilja in i lägenheten, men ingen öppnade. Hon hade aldrig sett honom förut, men han såg typiskt ”Finsk ut” och hon drog slutsatsen att han var full. Hon chansade. Precis när hon skulle smita förbi till vänster om honom vacklade han till och hon råkade knuffa till honom.

”Satana Vittu” Vrålade han och vacklade efter henne. Annica sprang. Om hon tänkt efter så skulle hon sprungit upp till lägenheten igen ”Varför gjorde jag inte det”

 Hon sprang allt vad hon orkade och hoppade ner för så många trappsteg hon trodde sig klara utan att falla. Ner till källaren.

Lysknappen sken röd i den svarta korridoren. Hon tryckte på den och sprang mot torkrummet som hon visste att hon kunde låsa dörren om sig. Hon hörde att mannen följt efter henne men hon hade försprång. ”Måtte han ramla eller nåt tänkte hon skräckslagen.

Hon stängde dörren och lyssnade. Han kom stolpande ner för korridoren och hon hörde honom svära genom dörren.

Minuterna gick. Det tystnade och stegen hördes inte längre. Annica började undra hur länge hon skulle stå där. Hon hade ingen klocka på sig men hon anade att tiden runnit iväg och hon borde cykla till jobbet.

Hon låste upp dörren och kikade ut genom springan. Dörren var vänsterhängd så hon såg inte vad som var bakom den. Det var mörkt och tyst och hon såg lampknappen lysa som djävulens öga några meter bort. ”Han gav nog upp” tänkte hon och tog några steg i riktning mot ögat.

Helt utan förvarning kände hon att något tog tag i henne. Hade hon fastnat? Hon hade en skjorta på sig som hon fått av sin bror, en brokig i blåa färger som var jättesnygg till de ljusblå jeansen hon hade lånat av Tommy. Hennes favorit faktiskt. Hon hann inte tänka längre, och hon skulle senare undra om hon blivit slagen eller om hon svimmat av skräcken. Allt svartnade.

Annica vaknade till. Huvudet bultade som en stångjärnshammare. Ögat lyste rött där borta i allt det svarta uppslukande mörkret. Annica var förvirrad. ”Vad hände?” ”Hur länge har jag legat här?” Annica försökte resa sig men vacklade till. Nu först märkte hon att kläderna var i oordning. Byxorna var nerdragna och hennes älskade skjorta var söndersliten.

”Jobbet, jag måste ringa jobbet” Annica rättade till sig lite och började gå genom korridoren mot lampknappen. Hon tryckte och allt blev bländande ljust. Hon kisade men vågade inte se efter hur hon såg ut. Hon tog sig upp till lägenheten. Klockan i köket visade halv ett.

”Hjälp, Lotta måste undra var jag tagit vägen” Annicas panik stegrades när hon insåg att hon inte kunde ringa hemifrån.

”Det finns en kiosk i nästa kvarter” Hon klädde sig hjälpligt utan att reflektera över vilket intryck hon skulle ge. Hon sprang osäkert till nästa gård. Hon vände sig om hela tiden, som om hon var jagad av vargar… Hon öppnade dörren och den koskälla som meddelade att någon klivit in annonserade hennes närvaro. I vad som verkade som en evighet väntade hon innan mannen som hon så ofta handlat lakrits av under skoltiden dök upp. ”Hejsan” sa han lakoniskt. ”Vad vill du då? ”Har du slut på cigg?”

”Jag måste låna telefonen.” Annikas kropp skakade av återhållen skräck.

I affären fanns en kvinna som stirrade misstroget på henne. Annica ville bara sjunka genom jorden, men upprepade ”Jag måste låna telefonen”

”Vi brukar inte låna ut den” Svarade mannen avmätt.

Annicas panik fick henne att börja gråta. Kvinnan fick plötsligt liv och frågade ”Hur är det fatt” Annica kunde inte förmå sig svara. ”Vad har hänt” undrade mannen.

”Jag måste ringa till jobbet och berätta att jag är sen. Annica rabblade frasen. ”Jag måste berätta att”… Annica viskade nästan ohörbart… att…

”att, jag har blivit våldtagen”. Plötsligt insåg hon det hon förnekat för sig själv…

JAG har blivit VÅLDTAGEN

dolce_and_gabbana_rape_ad_1209211504_6548737.jpg

Detta var första delen i min bloggroman ”*Draken stiger i motvind”  (fler delar finns under kategori*)

Jag repriserar den i natt, för den illustrerar och symboliserar väl, allt jag känner och fasar för i denna stund…

Hela min själ skriar efter NYVAL!! och jag hoppas att den ”vind i ryggen” MONA hade de sista dagarna innan valet, hinner ikapp och växer till en storm… Mona har gjort ett fantastiskt jobb och hade hon fått lite mer tid…

Eller lite bättre media???

Med mycket sorgset hjärta, men med obruten determination kämpar jag vidare…

Välkommen till Helvetet… Kavla upp ärmarna och börja jobba!

GOD NATT!!

Annonser

50 thoughts on “Hemimammas kamp – Allt jag tror på är våldtaget…Ni är ju lurade…Välkommen till helvetet!

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Jorosåatte…

 2. cyklop skriver:

  Hej hemimamma och beklagar förlusten. Ärligt!!Du kan åtminstone trösta dig med att du gjort vad du kunde, även om jag, som du vet, inte delar dina åsikter eller din analys, så beundrar jag din passion!Ha det, och sätt saker och ting i lite perspektiv!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ja, det känns väldigt underligt att DU av alla skulle ge mig några tröstens ord… Vi som varit sådana antagonister…Men för rättvisans skull får jag säga detsamma om dig för din kamp för att belysa Katolska kyrkans monstrositeter…En kamp jag för övrigt delar…Ha det själv och gratulationer är kanske i sin ordning?

 3. cyklop skriver:

  Hej hemimamma och beklagar förlusten. Ärligt!!Du kan åtminstone trösta dig med att du gjort vad du kunde, även om jag, som du vet, inte delar dina åsikter eller din analys, så beundrar jag din passion!Ha det, och sätt saker och ting i lite perspektiv!

 4. ToppenFem.Blogg.SE Blogg Nyheter skriver:

  han förloradevann en brödrost i valfrifärgahahahkolla in segertalet i min blogg bloggar

 5. ToppenFem.Blogg.SE Blogg Nyheter skriver:

  kul blogg du har

 6. ToppenFem.Blogg.SE Blogg Nyheter skriver:

  vad menar duorkar inte lässa allt

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag försöker förklara ett svårt parlamentariskt läge, och vad det bottnar i och hur jag och många andra känner inför det…Nej, nu är det natt och vi borde onekligen vara trötta…

 7. revolutionista skriver:

  Tack för ditt senaste blogginlägg. Det värmer så denna iskalla natt.Vi har fyra år på oss, vi ska visa att det går. Vi ska återställa solidariteten och få den att blomstra såsom den inte gjort på länge.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Hejsan Revolutionisat!! Jag var nyss inne hos dig och kommenterade också, din alldeles strålande analys av läget…”Yes we can” Ohly, ”the NO man”Hemikram!

 8. Michael Gajditza skriver:

  Har tillsammans med Jerlerup skrivit en mycket lång analys av orsakerna till varför Sd nu tar plats i parlamentet. Det vore intressant att höra din kommentar och då främst till den del som behandlar Socialdemokraterna och arbetarrörelsens del av skulden. http://bit.ly/b8AGix

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag vroomar över till dig!!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Nu har jag läst ditt långa och väldokumenterade inlägg och kommenterar så här:”Nu eller aldrig” nunc aut nuncaum”De skiter i byxorna och hoppas att hängslena håller.” mycket roligt uttryckt *LER*Det korta svaret och responsen är: Fan vad glad jag är att jag är vänsterpartist, för Ohly har kämpat mot SD, hela tiden…Och jag håller med dig till stor del även om jag kan se andra dolda mönster som jag är för trött för att förklara snyggt och prydligt…En längre förklaring, men INTE hela mitt resonemang (Kl är 0500) är:Vulgärt uttryckt:”Du kan leda åsnan till vatten, men aldrig tvinga honom dricka”Jag ser en allmän höger”konspiration” vars syfte är att fördumma svensken och media framför allt TV har gärna (i Bonniers ledband) bidragit med skådespel…NU först börjar man fråga ”Var är brödet” och då svarar alltså Mona om jag tolkar din artikel rätt:”Låt dem äta bakelser”Marie – Antoinette, menade väl, det är historiker överens om idag, men hon levde ett så världsfrånvänt liv, så hennes svar gjorde att hon tappade all respekt hos folket…Hon hade konsumerat sig igenom sitt liv hon med… inte Toblerone, men väl Håruppsättningar och peruker och den ena smyckekollektionen efter den andra…Vissa likheter med politikernas omgärdade gärningar och liv idag..Det är skillnaden… Klyftorna har blivit för stora mellan folket och makthavarna för att de ska se eller förstå…Men menar väl gör de nog, tror jag, ska tilläggas..Mycket bra inlägg och detta vill jag gärna resonera mer om på ett privat plan.Hemikram!

 9. oinloggad pellefantia skriver:

  sten förkyld med sorg i hjärtat…………. Sverige är riktigt riktigt sjuktkramvi har i alla fall varandra

  • HEMIMAMMA skriver:

   En olycka kommer sällan ensam alltså…Trapp fick en krossad fot igår… det var ett dåligt omen och nu hoppar hon kring på kryckor…”Vi ha bara varandra”Kavla upp ärmarna Pellepennan för nu ska vi jobba!! Suddagumman!!Hemikramar!!

 10. Daniel skriver:

  Det hjälpte inte att jag, min flickvän, min familj röstade med dig :(. Jävla idioter som inte fattar nått.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Låt oss hoppas på nyval… Många människor som vägrat veta verkligheten måste våga vara vuxna… Men tack för ditt stöd och nu kommer en tid då jag behöver det mer än någonsin för att driva ut det vansinnet som hemsöker mitt lands hjärta…Hemikram!

 11. trerk skriver:

  EGOT vann. Sverige blev kallare och de svaga och sjuka, arbetslösa, invandrare och våra barn och ungdomar får betala priset. Kampen mot det inhumana regelverket kommer att gå vidare.KGV

  • HEMIMAMMA skriver:

   Nej… inte vann… bara en match, eller hur sportfolk uttrycker sig metaforiskt…Ok det har blivit kalllare. Sant men sorgen förlamar och nu förlorar vi moment.Nu kavlar vi upp ärmarna och jobbar för det kanske blir nyval och då ska vi INTE förlora, så nu KÖÖÖÖR vi!!!KGV och hemikramar!!

 12. Selma skriver:

  Idag känns som en tung dag att vakna till.

 13. Vally skriver:

  Nästa moment?

 14. Maj-san skriver:

  Tumme på direkten, du kan vår historia något som inte alla gör i dessa dagar. Man blir beklämd och skrämd, det är kallt, dolda i mörkret lurar alla sorts faror, sanningarna är inte sagda, utan bara en bunt lögner, och är man inte intresserad av vad som verkligen gäller, ja då antar jag att man köper vad maktens män säger.Stor kram

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack Majsan du är rar!! Att jag kan historien, gör mig både glad och sorgsen i detta läge…”I could see it coming” får jag tillstå… men jag vet också att se i historien hur detta kan sluta och hur man kanske kan lösa det…Vi ska nog få ordning på detta vad det lider…Superhemikram tillbaka!!

 15. Arrami skriver:

  …håller med ”pellefantia”…”Sverige är riktigt riktigt sjukt”! Detta innebär att solidariteten är våldtagen och misshandlad av dumheten, okunnigheten, intoleransen, girigheten och framförallt av rädslan!Vi får sörja ett tag men sedan kavla upp ärmarna och fortsätta bekämpa högervindarna! ;-)Kram.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Japp!! Jag är redan på gång!! Nu har jag sovit ett par timmar och ett lugn infunnit sig. Som sorgeförlamad är jag till ingen nytta i detta och jag hoppas på nyval, så nu tar jag ut svängarna mer än någonsin…Kavla upp armarna herr Vargen för nu ska här slagsmål bli av!!!En stärkande hemikram inför fighten!!! ♥

 16. Silverstare skriver:

  Det är nog lite som din pappa säger, tror jag. Att folk har det ännu för bra och slår undan allt som kan drabba dem om de bara har lite otur. Men det är otroligt att vi svenskar inte har väckts upp av dessa utförsäkringar. Klarare och iskallare varningstecken kan man knappast få. Man blir tamefaen mörkrädd av valresultatet och vad det innebär. Jag begriper det inte riktigt ännu. Det är så otäckt.Kramar frånSilverstare

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag begriper och jag ska ägna mig åt att månaderna framöver åskådliggöra det efter mina enkla resurser….Jag lägger mina förhoppningar på nyval, så jag kommer inte att slå av på takten förrän VERKLIGA besked kommer…Så Silverstare, kavla upp ärmarna nu =0)

 17. Mavera skriver:

  Mitt hjärta blöder. Ska nu slicka mina sår och samla krafterna…inför kampen för solidaritet, rättvisa och demokrati!Det känns tungt idag, men ”we shall overcome!” Kramar!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Först fnittrar jag hysteriskt åt ditt låtval….Min kamplåt för alla dagar är ”Andraklasspassageraren! om Titanics undergång… den får mig att inse att skillnaderna mellan oss verkligen ÄR på riktigt och spelar roll i en sådan situation…Vi ska slicka såren hos varandra och mana fram kraften… om vi sätter oss på kammaren så tappar vi moment…. Det är farligaste av allt för det föregår liksgiltighet och likgiltighet är kapitulation…Och EN sak ska ni veta alla i abloggen…JAG KAPITULERAR ALDRIG!!!! men en hemikram till Syster yster! ♥

 18. Margareta skriver:

  Kram ! Nu sitter vi i samma båt ledsna och arga men det finns säkert lösningar som kanske fungerar kanske en rödgrön regering med stöd av celler fp. Annars blir det nyval men risken är väl att samma resultat infinnersig. De lågutbildade männen finn ju kavr och tror att deras pensionerade mamma får det så mycket bättre med SD. Hur man kan tro det men jag hörde det av en SDare efter förra valet. och han röstar väl ingen? Vi tappar aldrig sugen./snobben

  • HEMIMAMMA skriver:

   Om det blir nyval, så kanske valvinden hinner ikapp Mona… Hur som så är det viktigare än någonsin att inte ge upp, passiviseras och förlora moment… FULL FART FRAMÅT!!NYVAL!!

 19. Kjell-Åke Bjurkvist skriver:

  Vad är det som händer?Sveriger har ockuperats av främlingsfientliga och borgarna har berett den vägen, kommer du ihåg uppdrag granskning då dom var i dom blå valstugorna och propagerade. ”Invandrare håll er utanför sveriges gränser” Valet 2002 tror jag det var.Moddarna har genom sin oärlighet gällandes invandrare skapa möjlighet för sd och jag undrar, hur många f d moderater representerar det partiet nu?Kommer det bli nyval tror du? Hoppas det!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ropen skalla NYVAL åt alla! Om vi förlamas av sorg och skam, så förlorar vi moment!!Kavla upp ärmarna och jobba det finns en kamp att vinna!!Hemikramar!!

 20. frekar06 skriver:

  Det första som måste hända som jag ser det är att de etablerade partierna slutar anklaga varandra för att vara orsaken till SD:s framgångar. Den pajkastning som de etablerade partierna nu håller på med kommer inte leda någonstans och det är absolut inte att ta ansvar för det här landet. Under tiden som de etablerade partierna käbblar med varandra om vems fel det är att SD kom in så kommer ett förödande nyval allt närmare. Ett sådant nyval kommer skapa tre saker. För det första mer osäkerhet i parlamentet. För det andra mer förakt för politiker. För det tredje att SD blir ännu större. Vi har det politiska läge vi har och det måste våra folkvalda politiker ta ansvar för. Vi hörde den borgerliga alliansen prata om valseger igår. Det var ingen valseger. De förlorade majoriteten i riksdagen och ett rent rasistiskt parti kom in. Ibrahim Baylan (S) ville i P1 Morgon inte ens svara på frågan om hur Socialdemokraterna ska ta ansvar för den uppkomna situationen. Ingen vill ta ansvar för det oerhört besvärliga parlamentariska och politiska läge som vi nu befinner oss i. De politiker som i ett så här allvarligt läge inte vill ta ansvar för situationen borde varken sitta i Sveriges riksdag eller i regeringen. Vi kanske borde kräva nyval så att vi kan rösta ut de här politikerna från riksdagen och från Rosenbad. Frekar06

 21. trerk skriver:

  Japp, nu kavlar vi upp ärmarna och börjar jobba. Funderar starkt på att bli aktiv i ett parti, jag tror man har större chans att påverka då.Men som sagt, nu börjar slitgörat.KGV

  • HEMIMAMMA skriver:

   Kom till mig… =0) jag tänker göra detsamma…Ge mig slit…. mera slit … här var det slit!!KGV och hemikram!

 22. Maria de Suède skriver:

  Kriget är inte förlorat, endast slaget…Kampen fortsätter i vilket fall som helst! Titta in pà min blogg, det är ett ämne som ligger mig nära… Sverige är vàldtaget, men ej förlorat!Örnkramar

 23. ThomasWu skriver:

  Du måste skilja mellan Alliansen och SD!Att SD kom in i riksdagen är skamligt. Orsakerna får vi diskutera och debattare för att komma vidare. Men precis som Fredrik skriver är det meningslöst att ägna oss åt pajkastning!Att Alliansen vann och vänstern förlorade är en helt annan fråga. Och kanske du ska fundera på varför vänstern har tappat förtroende i under de senaste 20 åren. Kanske lite självkritik?Du kanske ska fundera på varför till och med Kuba nu börjar införa kapitaliska modeller efter det att deras socialism har misslyckats. Du kanske ska fundera på varför både Kina och Vietnam har skapat en övergång från fattigdom till välfärde genom att införa marknadsekonomin och att lämna de gamla socialistiska och kommunistiska kommandoekonomier.Det gör ont när drömmar brister… men det är kanske dags att ta bort skygglapparna?

  • HEMIMAMMA skriver:

   Cuba var kommunistiskt. Socialismen har fört vårt land så här långt. Problemet är nog snarare som Nalin Pekgul säger, att Sossarna tappat kontakten med rötterna…

 24. trerk skriver:

  Jag har lovat bort mitt engagemang till Vargens parti. Maria Wetterstrand är den mest lysande kraften jag sett på länge inom svensk politik. Jag har varit medveten om att jag inte hör hemma i alliansens värld.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Då är du fortfarande rödgrön och en medkämpe! Och jag har samma respekt för Maria som du har!Vi ses på barrikaderna! =0)Hemikram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s