Hemimammas kamp – FÖRSÄKRINGSKAS DOLDA AGENDA AVSLÖJAD!! MONICA vittnar…

angel_loves.pngminmamma.jpgGOD AFTON!! Detta klipper jag ur bloggen jag rebloggar…fetningar och kursiveringar är MINA editeringar för att belysa och förenkla det väsentliga…Jag har dessutom lättat upp texten med styckeindelningar, något som man inte kan göra bland artikelkommentarer

Jag letade upp hennes inlägg bland kommentarerna till

DENNA ARTIKEL De finns på sidan 73 och 75 om du för enkelheten visar äldst först, eftersom i skrivande stund är ÖVER 600 kommentarer.

Jag har alltså sett dem med egna ögon.

”MonicaAlm, Idag 16:00 

TYVÄRR JOBBAR JAG PÅ FÖRSÄKRINGSKASSAN och är mycket ledsen och har stor ångest över en hopplös arbetssituation. Jag pratar dagligen med gråtande, förtvivlade och mycket sjuka människor. Jag får tyvärr inte hjälpa dem som jag vill. Jag måste tyvärr lyda orimliga direktiv och order från mina chefer.

Jag är tillsagd att leta mycket noga efter brister och otydligheter i tex läkarutlåtanden så att jag kan neka sjukpenning eller sjukersättning. Om jag hittar något till en kunds fördel ska jag bortse helt från detta.

Jag är beordrad att säga NEJ i nästan alla lägen. Jag ska inte ta hänsyn till något.

Försäkringskassans chefer vet att få orkar överklaga till domstol. Resultatet blir det att vi praktiskt taget ”skiter” hur människors öde blir. Det är inte vårt problem vi har inget ansvar. Vi skyller bara på att vi följer bara våra nya riktlinjer och lagen.

Jag är beordrad att ta bort så många sjukfall som möjligt även om jag måste ta till mycket tveksamma arbetsmetoder. Jag hatar mig själv för detta.

Vi har våra produktionsmål att uppfylla och att sänka ohälsotalet. Inget annat verkar räknas. Medmäsklighet NEJ ! Omtanke NEJ ! SERIÖS REHABILITERING NEJ NEJ. När jag gjort undantag och godkänt fortsatt sjukersättning har jag fått en ordentlig utskällning och hot om omplacering.

Gissa hur jag mår?! I alla våra interna dokument, presentaioner och internwebb står det mycket tydligt om rättvisa, kundvård och omtanke. Ute i det verkliga livet är det en helt annan dold agenda som gäller. Jag tycker det är ett stort hyckleri.

Om det ska bli någon förändring måste de ledande personerna som jobbar på regeringkansliet, socialdepartementet och verksledningen på Försökringskassan bytas ut, och det snabbt.

Jag ber om ursäkt till alla sjuka som jag har gjort illa och jag hoppas Ni kan förlåta mig någon gång.

Jag hoppas dock att mina inlägg här ska göra att det sovande folket väcks ur sitt passiva tillstånd och gör revolt mot dagens människofientliga sjukförsäkringssystem.

 

MonicaAlm, Idag 16:04 

ALLIANSEN LURADE OSS VI VALET 2006. VI VAR NAIVA OCH DUMMA OCH LÄT OSS LURAS. JAG HOPPAS ATT DET INTE KOMMER ATT SKE IGEN.

Jag hoppas verkligen att Ni ”Det sovande folket” (som Fredric Rainfält kallar oss i Sverige) inte går på moderaternas och Fredrics försök att bli omvalda för 4 år till. Fredrics gäng lockar med smart valfläsk om att nu ska pensionärerna och kvinnorna få det bättre – ”det är deras tur nu att få ta del av kakan”.

SNÄLLA GÅ INTE PÅ DET !

Tror Ni verkligen på det så är Ni oerhört naiva. Jag förstår att de som är rika och priviligerade röstar blått och skrattar belåtet och gör narr av oss andra.

Dessa iskallt blåa personer har allt att vinna på en moderat valseger för det ger ännu mer pengar i redan överfyllda kassakistor. På vems bekostnad ??!! Ju på de sjukas och svagas bekostnad!

Pengarna som skulle ha gått till omvårdnad av våra sjuka och svaga medborgare. Fredrik Rainfelts och regeringens utgallringsmetod av sjuka gör att väldigt många sjuka råkar riktigt illa ut. För dem finns inte längre något anständigt skyddnät och försörjning.

De sjuka utförsäkras på löpande band från socialförsäkringen trots att de är mycket, mycket sjuka. Ribban som regeringen har lagt för att du ska betraktas som sjuk är extremt högt lagd. Självklart med flit för resultatet ska ju bli att nästan inga sjuka ska klara av att uppfylla dessa kriterier.

För att vara sjuk ska du nästan vara död, hur många är det egentligen?! Dessutom brukar de som är nästan döda inte leva så länge så då blir Ni av med en ”onödig” kostnad.

Jag jobbar på Försäkringskassan och vet vad jag pratar om!” 

0fr.jpg

 

 


”VI, TILLSAMMANS OCH

FRAMTIDEN

INTE

”JAG, HÄR OCH NU”PETER ERIKSSON i TV4’s utfrågningar!!!

UPPDATERING GÄLLANDE ANNICA HOLMQVIST-FALLET REINFELDT KOMMENTERAR (tack Pluppa)

NÄSTA UPPDATERING GÄLLANDE ANNICA (artikel i Expressen)

Här en länk till ett klipp om Annicas fall där medias roll diskuteras

TILLÄGG 8 oktober: NU har Magister Stork startat en VITTNESBLOGG  ”ALLIANSENS OFFER” (länken gick till en blogg som lades ner av aftonbladet i somras, därför fungerar den inte längre)

Lämna era vittnesmål där!!

GOD SPRIDNING!!

GOD AFTON!!

151 tankar om “Hemimammas kamp – FÖRSÄKRINGSKAS DOLDA AGENDA AVSLÖJAD!! MONICA vittnar…

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Gör så många som möjligt uppmärksammade på detta!!!

 2. Debattlust skriver:

  Jag ser att du rebloggar min blogg idag. Och som om dumheten inte är tillräckligt dum så går Reinfeldt ut och säger i efterhand; Aha, vi ska se om vi kan rätta till fallet med just den här sjuka kvinnan på måndag. Öh, inte se över lagen som helhet då? Nä, bara korrigera just det enskilda fallet som uppmärksammats, i artikeln jag relaterade till. Inte se över ett stort systemfel som MonikaAlm beskriver i sina artikelkommentarer. På måndag har Reinfeldt inget att säga till om, det måste vi se till på söndag som senast! Vi MÅSTE rösta bort alliansen!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag hoppas verkligen inte att du misstyckte, jag kände att detta måste nå så många som möjligt så snabbt som möjligt, så jag har spridit detta på Facebook också…Jag ”hann” inte vänta på ditt tillstånd… Jag hoppas du har överseende!!BORT MED ALLIANSEN!!!

 3. mogi skriver:

  Jag har överklagat en gång till länsrätten och vann ang. dotterns vårdbidrag. Det tog över 2 år att få pengarna…Nu är jag samma sits igen eftersom man måste ansöka vartannat år. Just nu har jag överklagat min ansökan från december som fick avslag i maj och överklagades till FK i juni… Ännu inget nytt besked… Dottern är döv och generear extrakostnader och extraarbete… Ett 1/4 dels vårdbidrag vore minimum men FK vill avslå helt… Handläggaren drog ner på alla siffror vi redovisade så att beloppet hamnade strax under gränsen… vilket innebär 0:-…Vore skönt att få besked så man kunde överklaga till länsrätten igen… istället för noll vårdbidrag och NOLL besked…. Å dotterns vägnar känns det som en sorts utförsäkring… (obotligt handikapp=dövhet)Kraam från Mogi

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag känner flera som skulle reagera mycket kraftigt om de läste detta förutom jag själv förstås.Jag förstår att det är en mycket förnedrande situation att befinna sig i.Jag hoppas verkligen att det kommer att reda upp sig för er efter valet!! Jag håller alla hemitummar och tår och skickar hemistyrkekramar till er båda!!

 4. Agnetha skriver:

  Tumme !BS Bra det !Tack !Kram

 5. Moder Eld skriver:

  Bra skrivet!!!

 6. Hmm skriver:

  Vad ni inte förstår är att försäkringskassan är socialdemokratisk domän, alla höga chefer är där de är pga att de är socialdemokrater.Anledningen till att de pressar tjänstemännen till att fatta orimliga beslut är ju endast att de vill få Alliansen att framstå i dålig dager.Cheferna på försäkringskassan tvingar tjänstemännen att läsa de nya reglerna som Fan läser bibeln, så vem är det som är cynisk?Sossarna har genom historien visat att de inte skyr några medel för att behålla/erövra makten, om jag vore som du skulle jag börja tänka lite själv, för omväxlings skull.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Regeringen skapar direktiven. Så som din kommentar är disponerad så kan jag nog, liksom de flesta andra dra slutsatsen om vem som tänker här…Jag gömmer mig inte bakom beklagliga insinuerande alias.Och vad de eventuella cheferna röstar på, vet varken du eller jag.Men regelverket är tydligt och de är skyldiga att följa det.Men tack för skrattet =0)

 7. Hmm skriver:

  Ok, det är den nivån som gäller. Håna mig gärna för att jag disponerar min text sämre än du gör, det visar bara att du anser dig förmer än mig. Hur går det ihop? Du som är en sån god människa ska väl inte nedlåta dig till sånt beteende?

  • HEMIMAMMA skriver:

   ”Anledningen till att de pressar tjänstemännen till att fatta orimliga beslut är ju endast att de vill få Alliansen att framstå i dålig dager.”Enligt ditt synsätt på människor, så ÄR jag förmer än du.Min godhet får andra bedöma.Men jag försvarar med mitt liv de värden jag tror på ÖPPET.”Sossarna har genom historien visat att de inte skyr några medel för att behålla/erövra makten, om jag vore som du skulle jag börja tänka lite själv, för omväxlings skull.”DU började med förolämpningen genom att påstå att jag inte tänker själv.Socialdemokraterna fick sin makt i laga ordning. Genom demokratiska val.Ta ditt trams någon annanstans ditt fä!Låt mig jobba ifred med att sprida ljus över en fråga som gäller de som verkligen behöver uppmärksamhet, nämligen de sjuka och utförsäkrade.Nästa pejorativa kommentar från dig tar jag bort!

 8. Pluppa skriver:

  Tack för bra inlägg!Försäkringskassan har ju sina direktiv från Regeringen och ingen annan.Sen att det är till Regeringens nackdel kan ju ingen annan än dom själva lastas för ;-)Hmm behöver kanske läsa på lite mer,är jag rädd.Hoppas fler inser att dom behöver gå och rösta!Sänk dig inte till andras nivå Hemi.Kör på med dom fakta du har =))Kraam/Pluppis

  • HEMIMAMMA skriver:

   Undrar om någon kan få ut de verkliga pappren??Jag blir förbannad jag med ibland… Jag är mänsklig (avslöja inte det för någon)Hemikram från Duracellkaninen!! ♥ x 11

 9. Pluppa skriver:

  Har förresten skickat inlägget vidare =)

 10. Hmm skriver:

  Klart du är förmer än mig, jag är ju blott ett fä som ingenting förstår. Du är dock en gammal avdankad tjackhora som har lyckats ha ihjäl två av dina barn. Hört talas om preventivmedel? De uppfanns med tanke på såna som dig, för att ni inte skulle föröka er. Fuck you!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Enda anledningen att jag släpper denna kommentar är för att de som betvivlar att jag får elaka anonyma kommentarer ska förstå vad vi talar om här…Tack för illustrationen

  • HEMIMAMMA skriver:

   Nu när denna pausfågel sjungit klart, kan vi återvända till det viktiga här?Nämligen de sjuka och utförsäkrade.

 11. Pluppa skriver:

  Hur djävla lågt kan man sjunka *Skakar på huvudet*Försök att inte ta åt dig vännen.Hans/hennes argument tog slut,helt enkelt.Inte för att vederbörande hade några från början,men ändå!En del tar sig aldrig upp från skiten i rännstenen,utan stannar där ochfortsätter trampa vidare i skiten dom uppfunnit åt sig själva.KRAM/Pluppis

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack Pluppa för ditt stöd, men oroa dig inte. Jag tar inte åt mig. Som Helmer von Helvete sade till mig: Frågan är om något kan rubba dig?Nej. I detta är jag orubblig. Jag använder min kraft i det godas namn, även om det inte handlar om mig själv.Jag gör det för jag står upp för de värderingar jag vill återuppväcka i samhället… nämligenSOLIDARITET!!!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Hemikramar och min kärlek till dig förstås!! ♥ x 11

 12. Törnråza skriver:

  Vad kan man säga…..Fruktansvärt fast dock ej förvånande.Kram!

 13. Arrami skriver:

  …personen som skrev kommentaren under det anonyma nicket ” Hmm” ovan är en riktigt störd person du inte behöver bry dig om h*n sitter säkert inlåst någonstans och har p.g.a. slarv lyckats nå en dator!Du skriver som vanligt ett bra inlägg som stör de mer sjuka av landets egoister och dumhuvuden, därav den form av kommentarer du får…;-)Kram.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack Arrami för ditt stöd. Tyvärr kom han nyss med en ännu värre, som jag tar bort…Tack för dina fina ord. NU upptäckte jag att mitt försvunna inlägg kommit tillbaka!Hemikramar! ♥

 14. HEMIMAMMA skriver:

  Ni MÅSTE läsa detta inlägg. Det är det bästa inlägg jag läst på denna blogg i dessa frågor och om Allianspolitik!http://blogg.aftonbladet.se/8891/2010/09/groggblogg-om-bla-dunster/Tack för det!

 15. Pluppa skriver:

  Knuff igen och en länk att kanske slänga in nånstans ;-)http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7805877.abKRAAM/Pluppis

 16. Pluppa skriver:

  Länken du vill att vi ska läsa funkar inte. Den om allianspolitik här ovan.Nog blivit nåt fel antar jag.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Nu har jag lagt in länkarna i inlägget Ulle-gulle dig!! Tack för ditt stöd och engagemang!!Hemikramar till bästaste Trollmor!! ♥ x11

 17. HEMIMAMMA skriver:

  Hmm Jag har redan sagt att jag inte släpper fram fler kommentarer, så du kan sluta att skriva dem, du slösar bort din tid…För övrigt så önskar jag dig detsamma!!

 18. Hmm skriver:

  Nu förstår jag inte, skulle min senaste kommentar som klargjorde vad som var en förolämpning och vad som inte är det varit värre än den där jag kallade dig avdankad gammal tjackhora? Du är sannerligen inte frisk i huvudet du inte. Hoppas dina barn, de som lever, kan få ett tryggt hem hos fosterföräldrar. Jag tänker ta kontakt med berörda myndigheter direkt efter helgen, det här kan inte få fortgå.

 19. Michael Gajditza skriver:

  Såna där hmmm kommentarer säger inget om dig men allt om hmmm. Har fått sån där skit i parti och minut sedan jag började skriva om SD. Hade en kort svacka då jag tyckte det blev för mycket men sen blev jag förbannad igen o det adrenalinet går jag på fortfarande. Stå på dig o sköt om dig! Förresten så fungerar Kriminalvården på exakt samma sätt. Tjusiga broschyrer, fint språk om rehabilitering och återanpassning, bara skitsnack där också.

  • HEMIMAMMA skriver:

   I den sista som jag tog bort hotade han mig att anmäla mig till sociala myndigheter för att ta barnen ifrån mig… Vad säger du om den va?Hade du ett svar på den fråga jag ställde inne hos dig??Hemikramar!! ♥

 20. Michael Gajditza skriver:

  Undrar varför det blev anonymt…???

 21. Vally skriver:

  Sitter vid köksbordet med morgonkaffet.Klockan är fem.Tänker jag fel eller kan det vara så att propaganda figurera i rikligt flöde dessa dagar.Kan man lita på allt som sägs och skrivs.Räcker det som bevis för att dra slutsaten att alliansen saknar existensberättigande helt.Jag bloggar inte. Skulle inte orka ta kommentarer liknande de du fått genom detta inlägg.Själv har jag kämpat mycket med FK och det under den andra regeringens tid.Det fanns inte speciellt mycket hjärta med då heller.Kram vännen

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag kan bara svara för att jag återger fakta så gott jag kan och söker upp källan. Jag är uppfostrad att tänka källkritiskt. Angående propaganda så skrev jag ett inlägg om det häromdagenhttp://blogg.aftonbladet.se/hemimamma/2010/09/hemimammas-kamp-viva-berlosconiI det får du läsa ganska skrämmande BEVISBARA Fakta om svensk press och propaganda!Mitt beslut grundar sig på samlad information under ett helt liv. Jag har varit politisk nörd kan man nog säga.. Ideologier har jag studerat ingående, både socialism och kapitalism.Nej, ska man blogga om politik ska man vara hårdhudad! Eller andra starka åsikter också…Byråkrater är byråkrater svarar jag på det, men det var nog inte LIKA djävligt då, det tror jag att många andra kan vittna om…Hemikramar till Vakna Vally!! Snart ska jag sova en liten stund innan alla barnen vaknar!

 22. vally skriver:

  Blir det någon god tårta till valvakan?

  • HEMIMAMMA skriver:

   Nej, men champagnen lär stå på kylning för rödgrön valseger!! och jag håller alla tummar och tår!!Hemikramar till dig kära Vally och tackar för ditt morgon besök!

 23. Vally skriver:

  Egentligen skulle inte alla ”dårar” få lov att rösta.Hoppas du fick sova lite och tar en lur frampå på dagen.Må bäste man vinna.Kramis.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag fick sova LITE… Min minsta dotter visade sig ha feber och sov oroligt hela natten och jag fick sova vid 7 – 10, sedan vart det frukost gjord av barnen…Jag lär somna ovaggad ikväll när min dotter 10 års-kalas är slut…Eller kvinna =0)Hemikramar kära du!!

 24. Hanna hmm skriver:

  knuffpuffar detta också…..Kramar

 25. pellefantia oinloggad skriver:

  skit bra skall nog ta upp detta ocksåkram

 26. Silverstare skriver:

  Jo, jag såg hennes inlägg och det är ju otroligt bra och avslöjande för hur systemet fungerar i alliansens Sverige!Hoppas hennes inlägg sprids till alla. Samma system som hon beskriver kör också andra inrättningar i Sverige. T ex Alfakassan. Folk kränks och förnedras och allt förhalas och intyg godkänns inte trots att de är riktiga. (Har bekant som råkat ut för det.)Det är alltså en helt ny hantering i vårt land. Att mangla ner de berättigade ur trygghetssystemen på grund av att deras ork att kämpa tar slut.Vedervärdigt! Bra du tar upp detta. Tumme.Kram från Silverstare

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack för tummen och om du orkar Silverstare så sprid vidare!!Att leva med socialbidrag har jag smakat på ett par gånger och den medicinen var INTE god, men jag hade inget val. Jag hade barn att försörja…Jag är bara JÄVLIGT tacksam att jag INTE blivit så sjuk än, så jag riskerar att kastas ut…Men jag slåss beredvilligt för allas er skull och hoppas att de unga slåss för min ålderdom!Hemikramar kära Silverstare!! ♥

 27. ~Maria~ skriver:

  Knuffar lite och sprider vidare 🙂

 28. Mavera skriver:

  En stor tumme!Har publicerat nu brevet även på min blogg.Kram!

 29. SkojarInte skriver:

  har spridit 🙂

 30. Helmer von Helvete skriver:

  Jag läser vad signaturen Hmm har skrivit här ovan, särskilt kl 01.05. Den kommentaren utgör ett lika våldsamt som ärekränkande personangrepp mot hemimamma.Hemimamma, av mig korad till Aftonbladet Bloggs speciella BloggDrottning, beskrivs på ett sätt som jag inte känner igen mig i och som jag måste ta starkt avstånd ifrån. Hon beskrivs nämligen som en person som har (haft) drogproblem, varit prostituerad samt mördat (!) två av sina egna barn. Detta är synnerligen allvarliga och kränkande anklagelser!Men inte nog med det. Dessutom uttrycks en önskan att sådana som hemimamma egentligen inte borde få skaffa barn, eftersom dessa i så fall kommer att föra de förhatliga och undermåliga hemimammagenerna vidare. Och påhoppskommentaren avslutas med en önskan om att hemimamma kan/bör dra åt helvete (”fuck you”).Men vad är detta för talibanfasoner som demonstreras av signaturen Hmm? Detta är ju verbal mobbning av grövsta slag, ovärdigt en människa som visar prov på att vara skrivkunnig och därtill behärskar åtminstone vissa engelska uttryckVad är det frågan om? En personlig vendetta? En snedtändning? Ett akut hjärnsläpp? Eller vad? Lek med tanken att byta ut den person (hemimamma) som angrips på detta bedrövliga och sorgliga vis mot en människa av judisk härkomst. Då inses lätt att detta påhopp rent av är grövre än den syn som A. Hitler och övriga nazister gav prov på när de sinsemellan diskuterade judefrågan i Tyska riket.Här räcker det inte med en ursäkt från Hmm:s sida. Signaturen Hmm fiskar i så grumliga vatten, att Aftonbladet borde uppmärksammas på övertrampet. Personangreppet är så grovt, att dess innehåll bryter mot Sveriges Rikes lag. Det borde därför polisanmälas. På ett sätt är det bra att hemimamma inte censurerade bort Hmm:s kommentar här ovan. Då kan man ju få klart för sig att till och med i ett så pass ”civiliserat” land som Sverige behöver man värna om demokratins regelverk och spelregler. Gång på gång. Av det enkla skälet att Hmm:s och hans/hennes gelikars kulturfernissa är så tunn, att den uppenbarligen krackelerar vid minsta lilla upplevda kränkning. Jag avslutar med ett citat från Evelyn Beatrice Hall, som i sin bok om upplysningsfilosofen Voltaire skrivit så här: ”Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att framföra dem.”. Låt alltså hemimamma i demokratins namn få torgföra sina politiska åsikter, i synnerhet så här dagarna före ett förestående rikdsdagsval.Och när jag nu ändå är inne på litterära citat, låt mig då också citera Hjalmar Gullbergs dikt ”Människors möte” som lyder:Om i ödslig skogångest dig betog,kunde ett flyktigt mötevara befrielse nog.Giva om vägen besked,därpå skiljas i fred:sådant var fämlingars möteenligt uråldrig sed.Byta ett ord eller tvågjorde det lätt att gå.Alla människors möteborde vara så.Den diktens innehåll borde för övrigt begrundas av oss alla, inte bara av signaturen Hmm.Massor av tröstande Helmerkramar till hemimamma BD PADSO! Stå på dig, hemimamma! Visa att du inte stoppas av en antidemokratisk tokfrans och blådåre som signaturen Hmm. Ugh! Nu har jag framfört vad mitt hjärta ville få sagt.

 31. AOSTC skriver:

  Tumme!Jag hoppas hoppas hoppas att det blir Regeringsskifte. Då ska jag också dricka champagne. Om inte vet jag inte vad man ska göra…..Kram!

 32. frekar06 skriver:

  Försäkringskassan verkar inte ha talat sanning igår när de förklarade att de hade hittat en lösning för den kroniskt sjuke Annica som utförsäkrats. De har heller inte bestämt något möte nästa vecka. Det enda som bestämts är att de ska höras nästa vecka. Detta stämmer inte för fem öre med det som Överdirektören på Försäkringskassan hävdade igår.http://blogg.aftonbladet.se/frekar06/2010/09/ljuger-forsakringskassan-om-kronisk-sjuk

  • HEMIMAMMA skriver:

   Har läst och kommenterat och jag rekommenderar alla mina besökare att ta turen om dig på vägen hem!!Hemikramar!!

 33. sarahmara skriver:

  Det innebär för mig att jag måste ha haft ett tydligt läkarutlåtande, då både handläggare, och sedan föredragande tyckte som min läkare. Tyvärr betyder deras åsikter inte lika mycket längre, så det blev ändå avslag… Då är frågan, -Ska vi ha handläggare kvar??, när deras ord inte betyder något längre?Bra inlägg. kramiz

  • HEMIMAMMA skriver:

   Bra fråga? Själv tycker jag nog vi byter regering så de får nya direktiv och kan göra sitt jobb på ett värdigt sätt i en demokrati…Hemikramizar!! ♥

 34. Maria_Anna skriver:

  Skattkammarön

 35. trerk skriver:

  Tumme och min respekt. Att publicera Hmms kommentar tyder på en stor självinsikt och ett bra självförtroende. Ibland måste man publicera kommentarer liknande Hmms kommentarer. Men det beskrev dig som person, skulle knappast ha passerat min censur.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack Tor-Erik!! Jag antog att de flesta skulle inse att detta var ren hatpropaganda, så som starkt politiska människor ur alla partier få leva med även om detta angrepp var synnerligen osmakligt.Jag hoppas att majoriteten på bloggen inser vem jag är och vad jag står för. Både här och IRL.Hemikramar!!

 36. Hej skriver:

  Vill bara säga att jag följt dig och några andras bloggar de senaste dagarna och jag blir helt varm i hjärtat av att det finns människor som er! Jag är en som far jäkligt illa i systemet och när jag läser sådana här bloggar så får jag ett hopp om en bättre framtid.Tack alla som oförtrutet skriver om detta! Ni anar inte hur mycket ni betyder!

  • HEMIMAMMA skriver:

   …ordlös tystnad och rörd tacksamhet… tårarna stiger….Hemikramar till Hej!! och SJÄLVKLART, så kämpar jag för dig och dig och dig…Alla ni som inte orkar och kan. Jag agerar språkrör och hoppas att ni hjälper mig en dag.Det är den värld JAG vill ha…

 37. sarahmara skriver:

  Såg ALLA kommentarer nu!. Kommer säkert från någon som bara undrar hur du kan vara hemma med småbarn och orka ha nätterna till vakentid. För att ha en två och tre-åring är ju tidskrävande. Säkert bara en sån kommentar!!!Jag hoppas verkligen INTE det är någon som känner dig, vilket jag betvivlar, kan ju även vara någon som känner dig privat då flera människor i din närhet faktiskt läser din blogg. Det är därför jag vill vara anonym. kramizar!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag förstår att du vill det men mitt val om jag ska kunna göra det jag vill är att ”stå ut”…Jag har en gissning vem denna Hmm kan vara (ingen mig närstående) och bevisen samlas….Hemikramizar!!

 38. Helmer von Helvete skriver:

  Jag håller med signaturen trerk (Tor-Erik) här ovan! Det är strongt gjort av hemimamma att ORKA publicera den sortens nidskrivningar som Hmm gör av henne. De flesta skulle ha kunnat bli knäckta av den sortens allvarliga – och OGRUNDADE – beskyllningar som är av typen ”Har du slutat slå din fru/make nu?”, dvs påståenden som är insinuanta och ägnade åt att svärta ned någons goda namn och rykte. Men min livserfarenhet har lärt mig att den bästa motstrategin nog trots allt är att visa upp den smutsiga byken offentligt, därför att den som kommer dragandes med sådan smuts(kastning) förmodligen inte har alla sina hästar hemma i hjärnstallet. Och då är det bra om folk står upp till den smutskastades försvar – vilket har skett här i kommentarsdelen – för att visa smutskastaren att han/hon är tämligen ensam om sina åsikter om hemimamma. I just detta fall handlar det antagligen inte enbart om aversion mot de politiska åsikter som hemimamma valt att framföra så här inför valet på söndag, vältaligt och genomborrande på det sätt som visat sig vara en del av hemimammas varumärke som bloggare och medmänniska. Jag tycker att det i Hmm:s fall luktar även avundsjuka och missunnsamhet lång väg. En oförmåga att kunna acceptera att allt ljus och alla applåder hamnar hos åsiktsmotståndaren (läs: hemimamma). Och då blir det till att smutskasta motståndaren.Men som alltid när det sprids en massa dynga här på webben eller IRL, kommer dyngspridaren att stå där med sin otvättade hals efteråt och själv vara den som bär på den värsta gödsellukten. Om Hmm läser vad jag skriver nu – och det tror jag att han/hon gör, ty brottslingen har ofta för vana att återvända till brottsplatsen – så hoppas jag att mitt budskap till honom/henne är klart och tydligt: SÅ HÄR BETER MAN SIG BARA INTE! DETTA ÄR RENA HULIGANFASONERNA SOM FÅR AIK:S BLACK ARMY-ANHÄNGARE ATT FRAMSTÅ SOM FROMMA ÄNGLAR I JÄMFÖRELSE! DESSUTOM ÄR DU FEG SOM UTNYTTJAR ANONYMITETENS ”TRYGGA” SFÄR SOM PLATTFORM FÖR DINA RABIATA ATTACKER MOT HEMIMAMMA. SKÄMS PÅ DIG, VEM DU NU ÄN MÅ VARA! BESINNA DIG OCH TÄNK OM!Till hemimamma vill jag säga så här: Det som inte dödar stärker dig. Du kommer att komma ut ur det här ännu starkare mentalt än du var dessförinnan. Och du kan också läsa och se, att det som Hmm beskyller dig för inte har gått hem i stugorna. Kort sagt, vi som följer dig och ditt bloggande regelbundet köper inte de resonemang som Hmm torgfört i skydd av anonymitetens fega skalkeskjul.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Hej Helmer! Tack åter igen för ditt reservationslösa stöd och din lugnande stämmas djup.Det är ett mjukt ställe att falla i just nu och enligt dina tankegångar ovan, så ångrar jag att jag tog bort den kommentar från Hmm, som var det värsta angreppet i all sin enkelhet.Att jag mördat mina barn och är tjackhora, tror jag att alla redan visste *ler ironiskt*Men fysiska hot mot min person och omgivning känns inte befängda utan i hög grad allvarliga.Enligt den dikt du citerar här ovan så förstår du mitt demokratiska patos…Jag är villig och beredd att försvara mina åsikter och värderingar och min rätt att torgföra dem med mitt liv, något som vissa i bloggen redan vet att jag gjort vid flera tillfällen.Utan att ”tänka” reagerar jag när fara hotar både mig och andra.Jag kan inte ens hjälpa det. Chocken kommer efteråt att ”hur kunde jag göra det?”Men där är mitt självförtroende starkast. Jag VET att jag agerar.gång, på gång, på gång…Om fara hotar är JAG den jag helst vill ha med mig i den situationen.Ergo? Jag kan skydda andra och vara andra till hjälp på samma sätt.Det är min skyldighet.Som min favorit Bamse brukar säga: ”Är man stark, måste man vara snäll”Hemikramar och jag tackar dig återigen för ditt stöd ♥

 39. anonymus skriver:

  sjukt att det funkar så. Starkt att hon vågar skriva om det. Vart står du i det här? angående försäkringskassan har du det kämpigt med dem också eller? Frågar: Varför kan du släppa igenom helt sjuka kommentarer mina är ju ganska oskyldiga mot vad hmmm skriver. Anmäl ja det var personangrepp mot dig: Bloggens bloggdrottning ” vart han nu fick det ifrån”. Måste allihopa tycka lika här för att få sin kommentar genomsläppt?Också konstigt.

 40. Sirpa skriver:

  Tumme så klart!!Kram!

 41. Pellefantia skriver:

  Har ni spridit brevet vidare…kram

 42. Vally skriver:

  Hur kan man sitta och rimma ihop sådana hemskheter som de vi läst bland kommentarerna. Har du verkligen dina aningar?Du kan väl viska till mej.Önskar du får dricka skumpaFör du är en redig stumpa.Kram från en som är absolutist av ren bekvämlighet, födsel och ohejdad vanaDansarna på fyran är faktskt lite kuliga att titta på.

  • HEMIMAMMA skriver:

   psst… *LER* Viskningar leder ingen vart just nu eftersom laga förfarande kan uppstå kring dessa angrepp, men jag har samlat bevis och om saken lagförs har jag nog ett starkt mål…Åh, jag har aldrig i livet längtat så mycket efter att få dricka skumpa *LER*Tack för ditt fortsatta stöd och jag blev faktiskt väldigt charmad av Dogge Doggelito =0)Hemikramar!!

 43. Hej, igen skriver:

  Tack för kramen och skickar en kram tillbaka! Om jag får styrkan och livet tillbaka så lovar jag dig att vara ditt språkrör om du behöver hjälp! Det är en sån värld jag också vill ha, du, jag vi alla hjälper människor, som i sin tur hjälper människor., som i sin tur… filmen Skicka vidare, borde alliansen titta på!Tårar är det enda som finns just nu…

  • HEMIMAMMA skriver:

   Du anar inte vad de orden betyder för mig just ikväll… Du säger att vi betyder mycket, men utan sådana människors stöd som du ger orkar INGEN hur länge som helst…Inte ens en Duracellkanin!!Hemikramar och tack för att du finns! ♥

 44. Kristina skriver:

  Hej!Jag har läst lite här ovan och undrar över hur du kan skylla alla försäkringskassans brister på den nuvarande regeringen? Jag har följt personer som varit beroende av FKs välvilja de senaste tio åren, och för dem har inte mycket ändrats, dessvärre, trots regeringskifte åt båda håll. FK verkar vara som en pansarkryssare, där det tar åtskilliga år att få den att vända riktning. Jag håller helt med dig om att vi behöver en mänskligare syn i samhället, men jag tror till skillnad från dig inte att den kommer med ett regeringsskifte trots alla vackra ord. Och hur ska vi ha pengar till att hjälpa samhällets svaga om vi inte sköter statens finanser på ett korrekt sätt? Jag bävar för hur Sveriges ekonomi varit med S vid makten under finanskrisen.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Hej Kristina. Tack för dina synpunkter. Du har full rätt till ditt ställningstagande och jag har full respekt för den demokratiska processen. Regeringen har gett Försäkringskassan sina direktiv och de har att följa dem. Svårare än så är det faktiskt inte.Att saker kanske inte var bättre under S ledde ju troligen till att de förlorade makten, så som det ska i ett öppet samhälle.Men till skillnad mot M anser jag att socialdemokraterna verkligen förändrats till det bättre och jag baserar min syn på hur vårt samhälle ska se ut på den ideologi som fört oss så här långt.Socialismen. Den kan inte ha varit så dum?Vi talar i sociala medier och tidningar om försämringar M gjort, inte förbättringar.Om vi kom så långt som vi gjorde från 1900 talets början till nu, med allt vi hade emot oss hur långt kan vi då inte nå, IDAG, när vi har så mycket FÖR oss?Det är framtidsfrågan JAG ställer mig.Tack för din medverkan i debatten.

 45. HEMIMAMMA skriver:

  Sista natten med gänget… *snyft*

 46. Hej igen skriver:

  En moderat har hoppat av och anmäler regeringen till FN, tänk om vi kunde få liiiiite upprättelse http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/aktionsgruppen-foer-de-sjukfoersaekrade/pressrelease/view/moderat-politiker-hoppar-av-partiet-i-protest-mot-sjukreglerna-474264Kan bara säga tack till Liisa Lettson, nu lär det vara slut för M och alliansen!Tack själv Hemimamma för att du finns!Kram från en som inte kan sova

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag tror att jag har länkat till detta i mitt nya inlägg… ja, via en annans blogg som länkar till det…Jag kan inte heller sova…Hemitröstkramar ♥

 47. Hmm skriver:

  Ha ha ha, du har ett starkt mål säger du? I vilken värld då? Redogör gärna för mig vilken eller vilka kommentater som skulle kunna leda till åtal. Patetiskt.

 48. Hmm skriver:

  Ha ha ha, klassiskt. Du blir bara mer och mer patetisk, ”For me to know – and you to find out”. Var det det bästa du kunde åstadkomma? Ha ha ha

 49. Hmm skriver:

  Absolut, men du kommer tyvärr inte vara den som skrattar sist.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Gratulerar! Du gav mig just min första hundrade kommentar.”En sann diplomat, tänker sig för två gånger, innan hon inget säger””Cogito ergo sum”

 50. vally skriver:

  Oj vad det hålls på. Vet du, jag tror att bakom döljer sig en person med sjuklig dubbelnatur.Usch nu ryser jag. Jag är nämligen lite ”klärvis” och egentligen gillar jag inte alltid att ha denna förmåga.Hoppas dock att alla skall känna sig glada och nöjda på måndag.Visst är det en spännnade dag.Kram gumman

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack Vally och jag tror du har rätt. Jag är faktiskt lite ”klärvis” jag med, så jag har mina aningar, eller ska man kanske säga kvalificerade gissningar!! Jag gillar heller inte detta, eftersom jag bla drömmer sanndrömmar… och kan få ”glimtar”, av saker som ska hända, när jag tar människor i handen…Jag ber till alla makter som inte finns i detta läge…Så olidlig är den så jag mår fysiskt illa…Hemikramar till dig vackra Vackra Vally!!

 51. Vally skriver:

  Formuleringen blev lite tokig i min komm. Du får ursäkta.Lilla svensklärare där.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Självklart ursäktar jag dig Vally! Svenskaläraren tog semester from igår =0)Samhällskunskapslektionerna tog helt överhanden….Men börjar du snacka engelska, så blir jag som en ladyhawke…. LER*Hemikramar och gott val på’re!! ♥

 52. Spökskrivaren skriver:

  Monica Alm finns nog inte kvar i kommentarerna…Hur kunde ni tro på henne?Dumskallar hela bunten!!

 53. Bald skriver:

  Jag läste med intresse Monica Alm skrivit om Försäkringskassans personal. Det är precis så jag upplever det som ”kund”. Jag tolkar det som om det är cheferna som ligger bakom problemen. Försäkringskassans och dess chefers mål är att framstå som en god myndighet som spara pengar. Lagen är det inget större fel på. Reinfeldt påpekar ju gång på gång att sjuka ska vara sjukskrivna. Som politiker kan han inte ingripa i myndighetens handläggningar i enskilda fall. Det får han inte.När det gäller personalens arbetsbelastning får man nog skylla sig själv. Jag råkade nyss ut för en handläggare som vägrade inse att beslut redan var taget i frågan av en annan myndighet. Men…men.. Han skulle göra om utredningen, vägrade konsultera sin dator/folkbokföringsregistret och/eller skicka efter handlingarna från Skatteverket som hade dem. Nä… han skulle ha handlingarna inskickade av mig annars skulle det inte bli någon ersättning. Dessutom sade han att om man vill ha en förmån ska man göra som myndigheten säger, annars blir det inget. :-/ Jävla sätt att utrycka sig på. Detta ärende tog 2 timmar av min tid och säkert en halv-timme av hans tid denna dag. Jag skickade in handlingen i ärendet som redan var avgjort. Han har väl en halvtimme och kostnad för översättning av dokumentet att göra kvar. Helt onödigt, när dokumentet redan finns översatt och klart hos Skatteverket. Förvaltningslagens §7 vart tog den vägen? Okunnighet är också ett nyckelord för Försäkringskassans personal. Men det handlar nog också om budgetfrågor. Att utbilda personalen kostar pengar.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Vad säger förvaltningslagen § 7 ??Tack för dina synpunkter och svara gärna på min fråga!Hemikram!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Fick detta svar i meddelande:Förvaltningslagen §7Allmänna krav på handläggningen av ärenden7 § Varje ärende där någon enskild är part skall handläggas så enkelt, snabbt och billigt som möjligt utan att säkerheten eftersätts. Vid handläggningen skall myndigheten beakta möjligheten att själv inhämta upplysningar och yttranden från andra myndigheter, om sådana behövs. Myndigheten skall sträva efter att uttrycka sig lättbegripligt. Även på andra sätt skall myndigheten underlätta för den enskilde att ha med den att göra.Tack Bald för informationen!

 54. janne g skriver:

  hej, hittade din blogg genom ”Helmer von Helvete”. Tänkte jag skulle tipsa dig om bloggen ”Försäkringskassan-inifrån”, det verkar vara en anställd försäkringskassan som bloggar. Det som jag har läst där verkar intressant.Sista inlägget i mars men en hel del att läsa bakåt.http://fk-attraktiv.blogspot.com/ha detjanne

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack så mycket Janne!! Du har rätt att det finns nog mycket matnyttigt i den bloggen, den bedömningen gör jag efter att snabbt skummat lite och jag är dig evigt tacksam att du gav mig detta redskap…Jag hoppas att du återvänder och gå i frid efter väl förrättad tarv!!Hemikramar!

 55. Rosa skriver:

  Jag undrar varför man ska ompröva alla med stadigvarande sjukersättning, när vi blivit beviljade med de nya hårda regerna efter Juni 2008.Det innebär ju i så fall, att den permanenta och stadigvarande bara är tidsbegränsad i max 3 år.Tacksam för svar.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag har faktiskt ingen aning, om varför… Jag visste inte ens att det VAR så…Men jag ska ställa frågan vidare till en som är mycket insatt i detta.Tack för din kommentar och jag hoppas återkomma med svar.Hemikram

 56. Rosa skriver:

  Jag är tacksam om du kollar upp det, det är många med mig som är väldigt oroliga för detta.Själv har jag nästan 2 år dit, men funderar mycket på omprövningen.Jag fick stadigvarande delvis pga att jag var så stresskänslig och en del andra krämpor, men oron över denna omprövning gör verkligen inte saken bättre.Ingen verkar veta hur denna omprövning ska gå till, men det känns som en mardröm att gå igenom allt igen, speciellt som jag blev jättedålig av all stress som jag tvingades genomlida innan det gick igenom.Detta har gett mig psykiska skador som jag aldrig blir av med, och anser att mitt tillstånd skulle försämras om jag ska behöva ta allt igen.Jag är jättetacksam om du kan få ett svar från någon som är mer insatt.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag har refererat frågan vidare till tre mycket kompetenta skribenter och jag hoppas att någon av dem ska kunna svara. Själv vet jag knappt var jag ska börja leta svaret, Men svarar de inte så ska jag försöka leta reda på svaret själv eller be ytterligare om hjälp…Det låter inte som en räkmacka du har hamnat på…Min sympati och medlidande med dig och din situation.Om du orkar så skulle jag vilja att du vittnade lite mer om hur du har det och hur du hamnade där du befinner dig nu…”Andra” kan behöva höra hur ”verklighetens folk” har det…Hemikram

 57. Rosa skriver:

  Oj! Det är en lång historia som började för 20 år sedan.Jag skadade min rygg i en bilolycka, och jobbade i tung industri.Besvären ökade, och jag genomgick ett antal utredningar och rehabiliteringarJag jobbade också med en del anpassade jobb, men till slut gick det inte pga värken som nu spridit sig till andra delar av kroppen.Det var då helvetet började med utredning efter utredning via FK, jag hade tidsbegränsad sjukersättning i 3 omgångar.Av någon anledning blev jag skickad på större utredningar med FK:s inköpta läkare via PILA och en del andra.Alla utredningar kom till samma sak, att min arbetsförmåga var i det närmaste obefintlig.Jag har även blivit utredd via en smärtklinik, som ansåg detsamma.Det var nu som de stressrelaterade symptomen kom, jag fick i princip alla stressymptom som man kunde få, och den näst sista läkaren jag fick träffa varnade FK för att fortsätta med sina utredningar av mig, för att jag redan var i väldigt dåligt skick.Detta tog inte FK fasta på utan krävde fler läkarutlåtanden.Några dödsfall i min närmaste släkt blev droppen som fick bägaren att rinna över, och jag gick in i en depression.Jag hade en enorm ångest och kroppen gick på högvarv i några månader, sedan hade jag dödsångest och blev helt apatisk.Hade jag inte haft min familj med man och barn, hade jag nog tagit livet av mig.Mitt i detta så skulle jag på ännu en stor utredning bara 9 månader efter den förra, där läkaren redan varnat för att detta skulle hända.Jag hade en enorm tur som fick träffa en handläggare på FK med hjärtat på rätta stället, som såg att jag inte skulle orka mer.Jag var tvungen att ta min man med mig, som fick berätta hur vårt liv var och att han var rädd att jag inte skulle orka mer.Handläggaren bad mig att göra denna sista utredning, sedan skulle jag slippa fler.Som tur var så var dessa läkare, sjukgymnaster, psykologer, psykiater mm väldigt proffsiga och såg i vilket skick jag var.Det tog ca 1 år innan jag fick beskedet att jag fått stadigvarande sjukersättning, som även rekommenderades av Förs.kassans medicinske expert.Sedan kom då dråpslaget att detta ska omprövas vart 3:e år, och jag börjar genast att stressa över detta.Jag trodde att man skulle försöka att börja få en någorlunda hanterbar vardag, men tanken på denna sk. omprövning mal i mitt huvud varje dag.Jag har ingen egen läkare eftersom FK ordnade alla utredningar och utlåtanden, och ska jag då behöva ta detta med någon ny som inte är insatt?Detta var en förkortning av mitt helvete, och jag kunde skrivit en hel bok om jag orkat.Det värsta är att jag är inte ensam om att ha det så här, utan vi är många som känner likadant.Kram till dig också!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Käraste Rosa… din historia är så stark och viktig. Får jag använda den och göra ett inlägg om saken för att sätta ljus på just detta problem du tar upp?Dessutom undrar jag om du kan tänka dig att avslöja din identitet i ett mail till mig antingen på snack eller på Hemimamma@hotmail.seNaturligtvis under sekretess. Det gör att ditt ”stoff” verkligen kan göra skillnad på samma sätt som ”klamydiabrevet” gjorde för Annica Holmqvist…Om du inte vill det har jag naturligtvis FULL förståelse för det.Varma hemikramar och vänlig hälsning till digHemimamma

 58. Kjell-Åke Bjurkvist skriver:

  Oj Rosa vi har mycket gemensamt för mig började efter just det! En t-olycka okt -78 sen dess pågår utredningar. skadan är godkännd som arb-skada och har ständigt utretts då jag tvingats byta jobb ny rehab osv.Detta helvete skrivs det för lite om ..

  • HEMIMAMMA skriver:

   Kan du också tänka dig att beskriva din historia Kjell-Åke?Så jag får material så kan jag skriva om det…MvH och hemikram ♥

 59. Rosa skriver:

  Jag är bara en av många som lever med samma ångest över framtiden, men tyvärr så vågar jag inte avslöja min identitet pga att jag inte skulle orka med vad som kunde komma ur detta.Jag bor i en mindre stad där alla känner alla, och vill inte att alla ska veta min sjukhistoria.Samhället har blivit så intolerant mot de sjuka, och det pratas ofta om att vi fuskar.Gå in på RESURS och titta , där finns det nog personer som är villiga att delta med sitt namn.Hoppas att du inte tar illa upp, men bara att läsa det jag skrivit till dig ger mig ångest.Kram!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag tar INTE illa upp och jag förstår verkligen din ståndpunkt.Men du svarar inte om jag får använda din kommentar dock anonym i inlägget?Jag tänkte forma det till ett upprop, där kanske andra vågar?Även om du får ångest så ska du veta att din historia kanske hjälper andra att våga och jag tycker du är modig som berättat det du gjort hitintills.Jag hade ju inte känt till det annars?Hemikram ♥

 60. Rosa skriver:

  Menar du hela inlägget, eller delar?

  • HEMIMAMMA skriver:

   Hela kommentaren eller citat ur den. Under ditt nick Rosa. Som en exempeltext länkad till detta inlägg. Din kommentar är ju offentlig och ingen kan ju spåra dig utifrån den.Hemikram

 61. HEMIMAMMA skriver:

  Kjell-Åke, du har inte flaggat ditt meddelande ”privat” trots att det är ett telefonnr.Är det ok att publicera det, vill bara kolla och vara säker…Hemikram

 62. Rosa skriver:

  Det är OK!Kram.

 63. PerspektivJ skriver:

  Du är fan helt efterbliven…

 64. skvitt skriver:

  Här har du att göra minsann!Men jag gjorde det lätt för mig. Jag kopierade lite av texten. Resten lämnade jag till länken.Varma kramar till dig!/Skvitt

 65. skvitt skriver:

  ”Du är fan helt efterbliven…””Din kommentar är nog den intelligentaste och mest krediterade jag läst =0)”Att du ids svara!Man får ju hoppas att denne dåre drabbas själv av den moderata politiken på något sätt. Han har väl ännu inte fått rösträtt, men man får innerligt hoppas att han inte vet vilken dag det är. Sannolikt är det nog så också.Kram!/Skvitt

  • HEMIMAMMA skriver:

   Hmm’s olika kommentarer är värre… fast den djävligaste är nog denna:”Hmm 18 september 2010, kl 01:05Klart du är förmer än mig, jag är ju blott ett fä som ingenting förstår. Du är dock en gammal avdankad tjackhora som har lyckats ha ihjäl två av dina barn. Hört talas om preventivmedel? De uppfanns med tanke på såna som dig, för att ni inte skulle föröka er. Fuck you!HEMIMAMMA 18 september 2010, kl 01:10Enda anledningen att jag släpper denna kommentar är för att de som betvivlar att jag får elaka anonyma kommentarer ska förstå vad vi talar om här…Tack för illustrationen”Jag börjar bli rejält härdad, minst sagt…

 66. HEMIMAMMA skriver:

  knuffar

  • HEMIMAMMA skriver:

   SÅ HÄR STÅR DET FÖR ER SOM INTE HAR FACEBOOK:

   ”Jag jobbar på Försäkringskassan och jag har berättat i tidigare inlägg om mina arbetsuppgifter som handläggare. Nästan inga personer har trott på vad jag framfört. ”Det kan inte vara sant” har jag bara fått höra! Nu visar det sig igen att jag tyvärr hade rätt. Jag har berättat om att mina chefer tvingat mig att konsekvent neka sjukpenning och sjukersättning.

   Mina chefer vet att sjuka oftast inte orkar överklaga. Jag uppmanar ALLA som får avslag att överklaga till domstol. Begär att få ut samtliga underlag! Kontrollera om sjukintyg och läkarutlåtande har ändrats ! Jag vet att det är fler av försäkringskassans jurister och handläggare som ändrar i tex läkarutlåtande för att avslag ska kunna motiveras. Hur sjukt är inte det?! En jurist ska man kunna lita på, om det förtroendet försvinner vad har vi då kvar?! Juristerna och handläggare gör INTE detta på eget bevåg utan order kommer från högre ort.

   Jag har framfört mina synpunkter om denna oestiska hantering till Sture Hjalmarsson i försäkringskassans ledning, men han har ännu inte svarat trots flera påstötningar under 2 år. Adriana Lender har försökt under 1 år göra sig av med mig med motivering arbetsbrist. Tyvärr så gick inte den luringen tack vare hjälp från facket.

   Om Ni sjuka ska få en rättvis och korrekt bedömning måste ledartrojkan hos oss på försäkringskassan bytas ut. Vi behöver också en regering som är mer lyhörd och inte behandlar de sjuka som ohyra. Jag mår jättedåligt på jobbet som jag tvingas utföra. Jag har jobbat på försäkringskassan i över 30 år.

   Tidigare var jag mycket stolt att jobba här, nu skäms jag jättemycket ! Jag har sökt flera andra jobb men eftersom jag är över 60 år vill ingen anställa mig. Många unga personer har redan lämnat försäkringskassan i protest. Hur långt ska det behöva gå innan denna skuta sjunker till botten. Jag ser med glädje fram emot ett regeringsbyte. Jag tror det är den enda vägen till storstädning av vårt nuvarande inhumana och sjuka sjukförsäkringssystem genomdrivet av moderaterna.

   Obs jag heter självklart inte Monica (påhittat namn för att slippa repressalier och hämndaktioner från min arbetsgivare) . Jag har inspelade samtal med mina chefer på försäkringskassan som vem som helst kan få lyssna till. Där framkommer det tydligt att de vill att jag ska neka våra ”kunder” ersättning på ett väldigt elakt och utstuderat sätt. Man kanske då blir lite mer ödmjuk och fundersam vad som egentligen sker i det dolda på försäkringskassan när man lyssnat på inspelningarna.

   Personer på försäkringskassan som vill lyssna är välkommna. Vi kan träffas på Försäkringskassan, Klara Västra Kyrkogata 11 ”Uggleborg” Rum 30. Skriv ditt direktnr 010- eller mailadress i ett svarsinlägg så kontaktar jag dig om dag och plats. Fler från ledningen är också välkomna att komma och lyssna. Jag hoppas att detta kan leda till ett bättre arbetsklimat för mig om mina kollegor. Samt ett stopp på vår dolda agenda.

   Jag blir väl avskedad som illojal men den risken är jag nu beredd att ta. Om Ni på press och media vill ta del av mina inspelningar så skicka ett meddelande till mig så tar jag kontakt för ett personligt möte. Kram till Er alla”

 67. […] tidigare inlägg.Hemimamma är den som inspirerade till detta inlägg, läs därför det hon skrev. Det är ett starkt inlägg. Här är några bland många rader som Hemimamma har […]

 68. […] är den som inspirerade till detta inlägg, läs därför det hon skrev. Det är ett starkt inlägg. Här är några bland många rader som Hemimamma har […]

 69. skvitt skriver:

  Det är verkligen ett bra inlägg, men jag har upptäckt en sak:
  ”TILLÄGG 8 oktober: NU har Magister Stork startat en VITTNESBLOGG ”ALLIANSENS OFFER””
  Länken där funkar inte! kan du åtgärda det?
  Kram!
  /Skvitt

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag ska försöka, men det kan vara så att den togs bort av honom när bloggen lade ner… och då kan jag inte göra något tyvärr…

   Tack för berömmet kära Mäster ♥

   Hemikramar ♥

 70. […] OCH SIDOR Hemimammas kamp – FÖRSÄKRINGSKAS DOLDA AGENDA AVSLÖJAD!! MONICA vittnar…Hemimammas kamp – FÖRSÄKRINGSKAS DOLDA AGENDA AVSLÖJAD!! – MONICA vittnar…DEL 2 […]

 71. […] GOD AFTON – En rebloggning av ett ÅTER AKTUELLT INLÄGG, med ny information: GOD AFTON!! Detta klipper jag ur bloggen jag rebloggar…fetningar och kursiveringar är MINA editeringar för att belysa och förenkla det väsentliga…Jag har dessutom lättat upp texten med styckeindelningar, något som man inte kan göra bland artikelkommentarer Jag letade upp hennes inlägg bland kommentarerna till DENNA ARTIKEL De finns på sidan 73 och 75 om du för enkelheten visar äldst först, eftersom i skrivande stund är ÖVER 600 kommentarer. J … Read More […]

 72. svorskan skriver:

  Kära Hemi, det är skrämmande läsning. Jag har just ansökt om sjukersättning igen, och jag som inte haft ångest på ett par år, känner den komma krypande…
  Jag har en kompis som är opererad i två kotor i ryggen. Han kan inte sitta, bara ligga eller stå. Vet du vad hans handläggare sa? ”Ska du åka utomlands?” Det är ju löjligt! Han kan knappt lämna byn där han bor, eftersom han inte fått färdtjänst, endast sjukresor. Det var bara kränkande att hon sa så. Men, det speglar Fk så väl.
  Allt gott till dej! och en jättestor bamsekram!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag tror det skrämmer de flesta som läser detta.. 😦

   Jag hoppas att FK behandlar dig väl denna gången, annars hör av dig till mig ok?

   Hemikramar och bara det bästa till dig!! ♥

   • svorskan skriver:

    Tack min vän. Jag tror att det blir en segsliten process även denna gång. Det är så TUNGT att tänka på det. Hela jag blir tung, som att ta på en kappa av bly. Usch. Jag vet inte hur senaste läkarintyget ser ut än. Fy för ångest och oro. Annars är jag en person som sällan oroar mig ”för oron kan inte förändra något i sak”.
    Bamsekramar!! Och som alltid Allt gott till dej!

   • HEMIMAMMA skriver:

    Jag önskar att jag kunde hjälpa dig på något sätt 😦 jag hoppas att du säger till mig, så fort du kommer på något jag kan göra för dig!!

    Hemikramar ♥ och bara det bästa till dig!

 73. HEMIMAMMA skriver:

  Knuffar fram…

 74. […] är den som inspirerade till detta inlägg, läs därför det hon skrev. Det är ett starkt inlägg. Här är några bland många rader som Hemimamma har […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s