Hemimammas kamp – Rösterna som talar till mig…Men jag är väl galen? eller?

angel_loves.pngGOD AFTON!! I detta inlägg vill jag dela med mig av ”rösterna” som talat till mig genom åren, som stärkt mig i min ”tro”…på främst Socialism,  alltså taget ur det latinska ordet ”socius” som betyder kamrat.  Med andra ord alltså  ”kamratism” …att vi alla ska vara polare som ungdomarna säger och ”hänga” chilla”… eller med vuxet vokabulär:

Socialism/ Marxism/ Kommunism/ som idévärldar och världsåskådning.

Länkarna ovan går naturligtvis till utförligare material om dessa tankevärldar, för den som inte vill hålla fast vid sina förutfattade meningar om vad ovan begrepp står för… utan söker verklig kunskap…

Så Göran Hägglund, DU behöver inte läsa där…

Jag börjar med den mest självklare av alla… Mästaren själv…

Därefter en av de skarpaste knivarna vi har i lådan Sverige… Sexig som få, den karl’n…

Sedan den ”skönaste” snubben vi har… enkel, men glasklar… (tyvärr är originalklippet borttaget, nu lägger jag in ett sämre klipp men samma intervju)

en intervju från 2010

Sedan en allmän fruktad röst i USA om socialism… sist men inte MINST…

Jag hoppas att dessa röster kan övertyga någon av er andra om vad som skulle kunna vara en utopi…

Och som mannen i klippet ovan sade en gång, alla stora religioners ”moral” har samma budskap som Socialismen/Kommunismen/Marxismen… Jesus var världens första kommunist/socialist

Men fråga er om de är så farliga som Hägglund/Olofsson tycks tro?

Vart ska de se nästa spöke?Anti-capitalism_color.gif

blood-drop_47152500.jpgHJÄLP MIG OCH A-LINDA ATT SPRIDA INFORMATIONEN OM SEN AVNAVLING.

SLUTA RÅNA SPÄDBARNEN PÅ DERAS BLOD – DE BEHÖVER DET SJÄLVA!!

ARTIKEL I SvD SOM KAN KOMMENTERAS, SKRIVEN BLA AV , GÖRAN HÄGGLUND om PATIENTSÄKERHET?? Vilken sådan avser han? Inte barnens i alla fall!?

GOD AFTON!!

Annonser

17 thoughts on “Hemimammas kamp – Rösterna som talar till mig…Men jag är väl galen? eller?

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Lyssna på de tre vise männen och frälsaren själv =0)

 2. Pinglan skriver:

  Hoppas du har haft en bra dag idag. Önskar dig en skön kväll och en god natt!

 3. Helmer von Helvete skriver:

  Vilket bra exempel på intellektuell tankekonvergens mellan dig och mig ditt nya blogginlägg är, hemimamma. Även jag har nämligen precis skrivit en bloggartikel om röster som talar till de troende – fast mitt perspektiv är ju det gamla vanliga, dvs det hädiska.Visst är det intressant att du och jag kan vara så samsynta som vi är i en rad frågor. Nästan som om vi vore själsfränder, alltså. Fast när jag hör det ordet, har jag för vana att osäkra min revolver, ty i mina ögon är det blott en av många religiösa termer som nästlat sig in i människans språk och tankevärldar. Icke desto mindre är det fascinerande att ta del av BloggDrottningens tankar och åsikter. De är alltid väl genomtänkta och underbyggda. En fröjd och en njutning att läsa för en intellektuell och empatisk hjärna – oavsett om man delar dina åsikter eller inte. Men så är du ju också en PADSO-tjej, hemimamma! Vad PADSO betyder? Äsch, det får ni som läser denna kommentar räkna ut själva. Huvudsaken är att hemimamma vet vad PADSO betyder. Jag kan väl sträcka mig så långt som till att säga, att det är ett epitet som beskriver hemimamma rätt väl utifrån hur hon tonar fram här på Aftonbladet Blogg.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag får lov att tacka (som vanligt) för dina lovord och jag har varit in och tittat och kommenterat.Skönt att du inte försvinner helt som jag trodde…Hemikramar till Hippa Helmer!!

 4. Arrami skriver:

  …ja, mig behöver du inte övertala, är redan en grön socialist som står där han står vad det gäller de grundläggande åsikterna…:-)Kram.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jo det visste jag nog innerst inne, men du har talat dig så varm för miljöpartiet, så jag ville bara påminna dig lite =0)Hemikram!

 5. Maria de Suède skriver:

  Socialismen är ju det som jag baserar mina idéer pà, det är där jag har mina rötter och det förblir min ideologi… Även om jag kan prata med rena kapitalister utan att bli osams, trots att vi har olika àsikter… Örnkram

 6. Pellefantia skriver:

  vilka bra exempel du plockat fram kul………. undrar vad jag skall rösta tror jag röstar på Reinfeldt ; )

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ja, jag tänkte nog rösta på min älskling, Göran Hägglund…Han står för sån utomordentligt god spädbarnsvård…Tack vare honom så slapp jag ta hand min tre veckors bäbis…Det var enklare att låta henne dö tyckte han… han behövde hennes blod till stamcellsforskningen…

 7. Mavera skriver:

  En tumme!Själv är jag redan frälst och tror på socialismen.Historiskt sett, så har människorna sedan länge tillbaka har drömt om ett idealsamhälle. Från utopiska teorier på 1500-talet, följda av upplysningstiden på 1700-talet och fram till 1800-talet då marxismen uppstod, som i sin tur blev en grund för både socialism och kommunism.Tyckte det var bra sagt av Michael Moore att de världsreligionerna kan betraktas som demokrati.Skulle vilja reblogga här ett av mina inlägg från mitt gamla blogg angående det att Dalai Lama kallade sig för marxist.”DN skrev att Dalai lama har sagt (när han befann sig igår i New York) att han var marxist.Även om kapitalismen, enligt honom, gjorde positiva förbättringar i Kina, anser han att kapitalismen till skillnad från marxismen saknar moral.Jag förstår att många är förvirrade och kan inte få ihop detta. Hur är det möjligt att den högste religiöse ledaren inom tibetanska buddhismen anser sig vara marxist? Många av oss förknippar marxismen med kommunism och kommunismen i sin tur förknippas med Sovjetunionen, Kina, Östblocket m fl. Där ett totalitärt styrelseskick ledde till att miljontals av oskyldiga människor dödades och allt som hade med demokrati att göra kvävdes.Medan buddhism är en mycket fredlig religion och således den raka motsatsen mot kommunistisk diktatur.Men om man tittar närmare på t ex marxismen i sin ursprungliga form, då ser man att den ideologi förespråkar bl a ett klasslöst samhälle där alla är lika, d v s det råder jämlikhet och ingen exploaterar någon. Jämlikhet innebär att alla människor har lika värde, är lika inför lagen och ska ha samma rättigheter oavsett etnicitet, tro, utseende, sexuell läggning, status, åsikt, handikapp eller kön. Trakasserier och diskriminering på grund av olikheter är därför oacceptabelt. Dessa värderingar är väldigt lika de som jag tror Dalai lama har och förklarar vad han menade när han sa att han var marxist.När man tolkar marxismen utifrån de ovannämnda ländernas politisk historia, kan man få en skev bild.Ideologiska samt religiösa skrifter tolkas av människor och de grundläggande ideerna ofta förvrängs och används för att utöva makt, därför blir det problem.”Kram!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Knuff… längre svar kommer efter debatten… =0)

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ja, det längre svaret blir att du som vanligt och helt naturligtvis har rätt. Och jag anser dessutom på samma sätt jag. Jag är socialist och Marxist. Inte den förvrängda kommunismen som stalin genomdrev(han var EN man) utan den som Troskij förespråkade.Har du läst ”Das kapital”? om jag får fråga, för du verkar vara väldigt insatt i detta…Känns bra med en syster på bloggen som vet och förstår termer jag talar om…Hemikramar Syster Yster!! ♥

 8. Mavera skriver:

  Har svarat nu via mailet.Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s