Hemimammas tankar – Halvårsrapport från Junibacken #1…Pilutta dig, Kungen

336ff0492843932d.jpg

angel_loves.png

GOD AFTON!! Ikväll rebloggar jag ett av mina första inlägg, från exakt ett halvår sedan. Glädje handlade inlägget om då. Då var jag ny, utan en riktig identitet som bloggare. Avlägger härmed halvårsrapport från Junibacken. Nu har alla barnen sommarlov och hela huset är fullt av min största glädje. MITT universum är återigen i balans en vecka till…

Midsommarafton förflöt i ett lugn, till skillnad mot hos många andra, och efter farfars goda jordgubbstårta (JA, jag var ledig *ler*) så ville de minsta barnen stanna och sova över hos honom och farmor. Så Hemipappa och Hemimamma fick åka hem och vara ensamma vuxna (hehe.. *Ler illmarigt*), något som man HELLER inte kan ta för givet i vårt land, fick jag höra av Hemipappa, när han kom hem ikväll och berättade om en rolig notis han läst i Metro på tåget hem…Till min glädje så fanns det lustiga i AB ocksåFast så lustigt är det ju inte om man tänker efter…

Idyll… Junibacken…  Jag måste tyvärr erkänna, att jag lever i en idyll. Min PERSONLIGA situation har aldrig varit bättre. Som jag berättar om i mitt ursprungsinlägg. Min underbara familj, tar jag, som jag sagt många gånger tidigare under den tid som gått, INTE för given! Jag har tak över huvudet och mat i magen, något som inte är en självklarhet i vårat land längre… Men lite kaos finns emellanåt även i vår idyll… Imorse vaknade jag och vår egen lilla Lisabeth, lilla fröken minikin, hade petat upp, inte en ärta, men väl en pärla i näsan…Självsvådliga Hemimamma gick och hämtade ficklampa och pincett och löste problemet…

Solnedgång_panorama_1000-150x150.jpgNu på kvällen, samlade vi hela familjen, vid vikingagrillen och såg solnedgången och grillade tvärskurna falukorvskivor och åt med en sallad med restpotatis från midsommar, blandad med ruccola, oliver, vitkål, röd och grön paprika och rödlök.. toppad med en pestodressing.  Billig, men näringsrik mat som inte Kungen behöver nödga sig att göra… Han kan äta kött för 1000 kr/ kg… 3 kg, så är Hemimammas pengar slut. Grönsakerna är dyra förstås och JAG prioriterar dem, så fattig jag är… Men alla barnen åt och gott var det!

Men De kungliga behöver inte bekymra sig om våra problem. De lever gott ändå

102356748_1.jpg

När vi alla var mätta, så petade vi in mera ved i brasan. Friden sänkte sig över nejden och mitt hjärta slog ett extra slag för min lycka! I det vackra skymningsljuset läste jag ”Allikin” (en saga av Runo Lindskog, illustrerad av den fantastiske Hans Arnold) för barnen som andäktigt lyssnade.. Den handlar om den lilla trollflickan Allikin som ska rädda sin nyfunna människovän ur klorna från Stenkungen, som bergtagit henne… Allikin som har civilkurage, finner sätt att lyckas med det hon bestämt sig för och trotsar döden för sin vän…

Något man inte vill göra i senaste upplagan av mobbingsåpan Robinson De håller hårt på arbetslinjen de med! ”Våra snickare är av det hårda virket, de kunde vara tillbaka på jobbet dagen efter”, säger Martin Nygren, exekutiv producent.”

TV, ja… Kungen är ju en stjärna, det vet vi ju..

Men han kan mera, jag lovar…

vildsvin.jpgLOVÖN ja, där har jag tillbringat mången sommarnatt, när jag var ung och bodde i närheten..Nakenbadandes i hemliga vikar och kvällssolning på höga klipporna… Jag jobbade på den butiken som hovet köper och hämtar sin mat ifrån, via specialleverans… Jag minns vilka godbitar som Hasse brukade plocka ner i lådan… ”Mat, underbar mat”

Ibland kunde kungabarnen komma dit och köpa godis på vägen hem till Drottningholm. Så söta de var på den tiden… Oskuldsfulla…Det var DÅ det… Nu är de hemliga vikarna exploaterade av rika husbyggare och sessornas oskulder exproprierade av enskilda mäns söner.

Undrar om Vickan och Daniel också nakenbadat vid Lovön?

GOD AFTON!!

Annonser

16 thoughts on “Hemimammas tankar – Halvårsrapport från Junibacken #1…Pilutta dig, Kungen

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Då ska vi se vad som är Potemkinkulisser idag?

 2. Arrami skriver:

  …härligt inlägg och jo, han var nog lite ”på lyset” kungen när han talade om vargarna…och vad som hände vet vi! Vem sade att han inte har makt…Carlgren och Erlandsson beslöt nästan direkt om vargslakt! ;-)Kram.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jo, trots att han ska vara opolitisk, så ställer han sig bakom viss politik…Men man får INTE kritisera kungahuset, visste du inte det? *SKRATTAR*Hemikramar!!

 3. Rojalisten skriver:

  Borde inte alla få ta sig ett glas då och då? Kungen var ju där som privatperson eller hur? Varför säger du inget om att Anders Borg är med?? Den typen gillar jag inte, han har ingen stil… Varför klipper han sig inte så att han ser ut som folk?Du borde skämmas!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tycker du inte att han är söt i sin hästsvans?? Onekligen en katt bland hermeliner…Borde jag?

 4. Pellefantia skriver:

  Vi är ju lika gamla här på bloggen grattis till oss…. även den bästa kocken uppskattar att någon annan står vid spisen apropå tårtan… Som jag skrivit tidigare när Camilla 52år svälter och ingen mat har på bordet då äter kungen och hans gäster kött som kostar för en person vad hon skulle kunna leva på 2 veckor…..Skillnaden idag och gårdagen samhälle i svält var att det var mer öppet, alla såg det… ingen ser Camillas köksbord utan tar för givet att hon äter samma mat som kungen i alla fall havregrynsgröt eller blodpudding…pellekram

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ja, jag kan inte säga emot dig… Grattis till oss, ett fyrfaldigt leve till oss! Hurra, hurra, hurra, hurra! Annans tårta är så god, tycker jag!! Det är roligt att bli bortskämd med mat.Fattigdomen sprider sig…skandal!Hemikramar och grattis på halvårsdagen!

 5. Pinglan skriver:

  Vad härligt att läsa att du är lycklig, Hemimamma!Ha det fortsatt gott denna sommar!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ja, jag kan vara nöjd med mitt liv, men min kamp idag gäller alla dem som inte har det lika bra som jag… sjuka, gamla och barn som far illa…Jag önskar dig med en trevlig sommar och jag hoppas att vi ses igen (tar du semester nu?)Hemikramar!!

 6. Pluppa skriver:

  Hurra för halvårsdagen =))Knugen vet ju inte vad han snackar om!Fast man kanske inte får säga så om honom??? ;-)Kram i kvällen/Pluppis

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jo, jag tror faktiskt att man får det.. Varken du eller jag eller någon annan jag känner till, driver lika mycket med kungligheterna som ”Hey Baberiba” gjorde!Ja, tiden går och jag har uppnått fler av mina mål än jag kunde drömma om! Hoppas att nästa halvår, blir lika bra och stimulerande!!Hemikramar om aftonen!!

 7. Silverstare skriver:

  Grattis till halvårsbloggandet! Låter jättetrevligt och god och nyttig mat samt sagor för barnen ute i naturen vid en brasa. De ruskigt rika vet knappast vad enkel livskvalite är. De har nog förlorat sig i sina statusmojänger och låtsaslekar. Fullt upp med att försvara sina revir osv.Kungen vill väl ställa ställa in sig bland jaktkamraterna med blodfradgan i sina mordlystna mungipor!!! Du vet, machosällskapet. Klart vargar ska dödas och vildsvin (och helst folk också om det bara var lovligt.)Lycka till i fortsättningen med bloggandet och sommarmyslivet!Kram från Silverstare

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tar tacksamt emot lovorden och kramen, samtidigt som jag försöker hålla mig för asgarv…Du är för skön President Silverstare!!Sommarmyslivet kommer att flyta på och bloggandet kämpar jag vidare med, mot nya mål!Roligt att du kunde komma över och fira lite!!Hemikramar!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s