Hemimammas tankar – Den stigande solens hus #1…ljuset som tar död på trollen…

1076015280_d9b786787c.jpg

angel_loves.png

GOD AFTON!! Några av er vet att jag blev våldsamt attackerad igår. Flera av er har gått in och stöttat mig och tröstat mig helhjärtat. Känslor kommer inte lätt för mig i verkliga livet. Jag är mera van att uttrycka mig i mina noveller och böcker, där man ändå kan hålla en viss distans till sitt ämne och därmed förknippade känslor.

Men jag känner att jag vill ta detta tillfälle i akt, för att visa dessa omtänksamma personer min aktning och respekt. Jag tänker inte namnge några, därför jag vill inte förringa vars och ens betydelse i den process som det kan vara att känna sig kränkt och att sakta med fina människors hjälp, ta sig upp över ytan igen.

Ni vet hur viktiga ni är och vilka ni är och jag är så rörd av era fina ord och ert stöd. Ni är fina människor (dock lika speciella allihopa) och min tacksamhet är större än jag förmår att sätta ord på…

Jag anklagades för många saker, vissa rent förtal, andra bara löjliga fantasier, men EN sak vill jag Å DET BESTÄMDASTE förneka, och det är att jag skulle vara mera speciell än någon annan människa vare sig här på bloggen eller i det verkliga livet. Jag anser att ALLA människor och allt liv har sitt speciella värde.

I USA finns rättigheter ”The right to life, liberty, and the persuit of happiness”

Vi kanske inte har samma rättigheter i detta vårt demokratiska land? Moder Svea kanske missunnar mig ”Rätten till liv, frihet och att söka sin lycka”. Den rätten ingår inte i Jantelagen, verkar det som… ELLER??

Jag har levt ett hårt liv. De flesta av er anar inte, vilket hårt liv och vilken kamp för min tillvaro, jag fått utkämpa.

Det mesta av vad jag har haft en gång i livet har jag förlorat, många gånger om, och det är med STOLTHET som jag idag kan säga:

Jag lever. Jag älskar. Jag kan tänka. Jag KAN ta hand om mina barn, själv. Jag kan skriva (idag) Jag kan lära mig, Jag VILL lära mig. Jag har vänner, Jag har tak över huvudet. Jag styr över min kropp själv. Jag har en make, som jag vill följa livet ut och jag har alldeles UNDERBARA ungar, som jag dör för utan att blinka. och jag har aptit och mat för dagen…

Jag knarkar inte. Jag super inte. Jag horar inte. Jag hatar inte. Jag dödar inte. Jag dömer inte….

INGET AV OVAN TAR JAG FÖR GIVET!!! Allt detta kan förändras…man kan aldrig veta, DET har jag verkligen lärt mig…

soluppgang.jpgJag har förtjänat min plats i samhället och jag tar mig rätten att begära de rättigheterna som är självskrivna i USA

Jag har rätt att leva. Jag har rätt att vara den jag är, för jag skadar ingen annan. Jag har rätt att få försöka skapa min egen framgång och lycka.

Den rätten har ALLA!! Så ni som inte tål om det går bra för mig (det kan ju faktiskt gå käpprätt åt helvete också)

GÅ UT OCH SKAPA ER ER EGEN LYCKA!! Arbetar ni lika hårt på det som jag gör så kommer ni också att lyckas!

Jag hoppas att spöken och troll spricker i den stigande solens ljus!!

Pax Vobiscum!

GOD AFTON!!

Annonser

16 thoughts on “Hemimammas tankar – Den stigande solens hus #1…ljuset som tar död på trollen…

 1. Arrami skriver:

  …väl formulerade ord, men ”trollen” lär inte förstå dem…den nivån har de inte! 😉 Du är världsmästare på att vara just den du är…fortsätt med det och med stolthet! ;-)Kram.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack så mycket vargfrände!! Jag önskar dig liv, lycka och rätten att var den DU är!!Hemikramar!!

 2. Hanna skriver:

  Ja ibland finns ”trollen” där man minst anar…Du vet väl om att du är värdefull..Har sett vad fint du skrev om din vän milla som gick bort..Du SKA tro att du är nåt..Du ska INTE bry dig om dumma ”troll”Du ÄR en unik människa,med ditt eget bagage..Precis som vi andra har vårat..Men du är modig nog att ställa dig i ”rampljuset” och visa upp dig precis som du är,och det sticker nog i somligas ögon..Fortsätt precis som du gör..Ps:Ha en UNDERBAR sommarfest.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack för din push’n pull Hanna!! Det som är det roliga i livet är ju att möta andra människors öden och äventyr, och de allra flesta har både roliga och spännande öden att berätta om. det finns alltid något att lära om man lyssnar till en annan människa.Det är inte alltid störst som går först, det var MILLA ett bra exempel. Hon hade ett stort inflytande i bloggen, med VÄNLIGA och varma kommentarer till många av oss…Jag hade verkligen velat lära känna henne.Alla vågar inte blotta sin strupe och som du säger så hugger en del direkt, men i vargtermer talat, så hugger inte en normal varg en annan i strupen, utan accepterar underkastelsen direkt.Ingen LEDARvarg skulle få en flock att överleva om han gjorde det..Jag är inte rädd för rampljuset, så länge det är på mina villkor och det belyser det jag är där för…Om och när jag skämtar tex, vill jag ju inte att någon ska vråla i publiken att, ”Du har fula kläder”Jag hoppas att festen blir bra, men jag är trygg i att Hemipappa ♥ är med, för tillsammans har vi alltid lyckats med alla våra projekt hitintills, så det blir nog bra…Jag önskar dig liv, lycka och rätten att vara DUHemikramar!!

 3. Pellefantia skriver:

  Ja tänk om vi alla kunde skriva under på ovan ord….Som jag sa tidigare då går läkemedelsindustrin i konkurs. Om vi alla tog ansvar för oss själva och stöttade andra för att ta sig fram med sina drömmar. Vi kärringar är istället så bra på att trampa oss själva med att alltid släppa fram män, män o.s.v….. Kan även se denna kampanj en del med MONA Sahlin, hon är kvinna och har ännu inte växt in i rollen som man…. Vi handlar på ICA som består av en koncern som med massor av rika män…. De blir rika för att vi handlar av dem….Vi tror att snoppar är bättre på att styra detta land bara för att vi inte vågar ge oss in i det okända o.s.v…. skulle kunna skriva massor men nu slutar jag skall gå och göra kaffe…. må gott

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag hoppas att kaffet var gott. Jag kommer att tänka på en fras i en sång..”Vi måste höja våra röster för att höras” Nu har jag höjt rösten på festen så mycket *ler* så jag knappt kan prata…Jag ger mig ut på ett hav, som jag varken har karte eller kompass att styra efter, så jag försöker med det klassiska… Jag följer mitt hjärta!Hemikramar, och jag sjunger en ode till ditt liv, din lycka och din rätt att vara DU!

 4. Maria de Suède skriver:

  Den svenska avundsjukan verkar vilja förstöra allt som gàr bra för andra, men de avundsjuka vill förstöra detta… En styrkekram

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack Maria, för ditt stöd och din vänskap. Den liksom så mycket annat, tar jag inte för given!Jag tänker INTE ge mig. Jag har gjort mig förtjänt av min plats.Hemikramar!!

 5. Bappo Lotzas skriver:

  God Smörbockssoppa!.. sade trollet..God Dottersoppa! ropade Smörbocken, som satt gömd i skorstensstocken. (Norska Folksagor)Troll är inte bara ljusskygga. Dom är ointelligenta och enfaldiga dessutom. I sina stora strategiska och klumpiga utfall missar dom gång på gång de små nyanserna. De små nyanserna som byggs nerifrån av sanningar och goda sagor. Att den lögn som byggs uppifrån Faller Fritt Som I En Dröm..:D

  • HEMIMAMMA skriver:

   Du är verkligen poetisk!! tack för din varma fyndiga kommentar, den värmde!!Lögner spricker också i ljuset!!Hemikramar!!

 6. Den svenska avundsjukan skriver:

  🙂 Rätten till liv, frihet och att söka sin lycka? inte i det här landet…

  • HEMIMAMMA skriver:

   Varför ska det vara omöjligt i vårt land? VAD bottnar den svenska avundsjukan i egentligen? kan någon svara mig på det? VARFÖR FINNS SVENSKA AVUNDSJUKAN???Jag önskar dig rätten till liv, lycka och rätten att vara du!Hemikram!

 7. Pluppa skriver:

  Trollen spricker i ljuset hemi!Dom som springer omkring på AB-bloggen är inga riktiga troll utan bara småstackars förvirrade,avundssjuka människor som vill tracka ner på andraför att dom inget bättre har för sig.Så dessa är det inget att bry sig om.Stor kram/Pluppis

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack Pluppa, för din peppning! Det tråkiga med att vara som alla andra, är att jag faktiskt också bryr mig om vad andra säger och tänker, på gott och ont, och min ”mur” inte är av skottsäkert glas. Man kan se mig genom glaset, för jag blottar mig. Jag är offentlig. Det är risken med att försöka nå det mål, jag kämpar mot. Men jag tänker INTE låta ”trollen” ta ifrån mig min energi, och sådana som du hjälper mig att återställa balansen, när jag vacklar!!Tack för att du är min vän! Hemikramar!!

 8. Törnråza skriver:

  Orkar inte ens kommentera ”de där ”….En jävlar anamma kram! : = )

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack för kramen, den gav ännu mer jävlar anamma än jag har till vardags!!Hemikram och hemitack!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s