Hemimammas kamp – Yes, we can, the "no" man

angel_loves.png

GOD AFTON!!  Det är en synnerligen god afton. ”Yes, We can” sade Obama och vänstervinden blåste som en storm och upprättade en hel folkgrupp.

0002043F.gif

I kväll (läs igår kväll) tittade jag på Aktuellt som jag alltid gör och tappade hakan!!

Lars Ohly gick ut och offentligt tackade nej till inbjudan till princessbröllopet!!!   ”No, I can’t”

Med motiveringen att ”Jag betraktar mig inte som närstående till familjen och är av princip emot monarkin.” se nedan i tillägget hans offentliga uttalande

000201E8.gif

Fantastiskt!! Fattar ni grejen?? En politiker som vad man än tycker om kungahuset lever som han lär??!!??

Min respekt för ”The NO-man” stiger och mitt hjärta fylls av hopp. Äntligen en ledare som inte sveps med i rojalistvinden och säljer/sväljer sina principer för att få gå på seklets flottaste bröllop!!!

Det avgör min röst…Jag har länge brottats med tanken på att rösta emot mitt förstånd för att Socialdemokratin ska få makten, trots att jag inte litar på dess ledare, Mona Sahlin.

Nu kan jag rösta med mitt hjärta liksom min hjärna för en man som står för vad han säger i en

44378932_full,r,470x470.jpg

så infekterad och modebetonad blå fråga. Han kan ge den fattige och arbetaren en röst och säga ifrån åt de kommersialistiska högerkrafter som söker att krossa arbetaren med sten på börda och svälter den sjuke genom att tvinga ofärdiga i arbete som inte finns, och han förtjänar MITT mandat i alla fall.

Idag är han en av de få likt den gamle murarmästaren Lars Werner, som faktiskt har haft ett ”riktigt” arbete och verkligen vet hur arbetaren har det…

Jag känner på mig att Palme ler i sin marxistiska himmel (ingen vet om han var troende, men han var definitivt emot monarkin)

Nu till fakta som bara ni som verkligen är intresserade av får läsa…

Källa Wikipedia

Lars-Magnus Harald Christoffer Ohly, född 13 januari 1957, är en svensk politiker (vänsterpartist) och tidigare tågmästare. Han var vänsterpartiets partisekreterare mellan åren 1994 och 2000 samt är riksdagsledamot sedan 1998 och partiledare sedan 2004. Den 7 juni 2008 omvaldes Ohly på partiets kongress som vänsterpartiets partiledare för tredje gången, med 203 av 223 röster

lars_ohly.png

Lars Ohly föddes i Spånga, Stockholms län, där fadern var präst. Ohly gick som 13-åring med i Folkpartiets ungdomsförbund 1970 men gick ur ganska snart och vände sig vänsterut. Dessutom, då hans lokala FPU-klubb lades ner, donerades den kvarvarande kassan till Vietnams solidaritetsrörelser (källa SVT-intervju med Lars Ohly 2002). Ohly blev mer radikal, främst påverkad av internationella frågor som Vietnamkriget, apartheid i Sydafrika, Palestina och Latinamerika. År 1978 gick han med i Kommunistisk ungdom och 1979 i Vänsterpartiet kommunisterna.

Efter gymnasiet, 1976, började Ohly arbeta på SJ. Han var först spärrvakt och sedan tågvakt. Därefter gick han tågmästarkursen och blev så småningom tågmästare. Inom SJ var han även aktiv i många fackliga frågor. Inom SEKO har Ohly innehaft en mängd uppdrag och även varit kongressombud vid flera kongresser.

År 1987 valdes Ohly till ersättare i partistyrelsen. 1990, året då partiet ändrade namn till vänsterpartiet, blev han ordinarie ledamot. 1994 tog han tjänstledigt från SJ för att bli partisekreterare. 1998 valdes han in i riksdagen och 2004 till partiledare för vänsterpartiet. Ohly har som partiledare för vänsterpartiet hittills lett partiet i Europaparlamentsvalet 2004 där partiet fick 12,79 procent av rösterna, i riksdagsvalet 2006 då vänsterpartiet fick 5,85 procent och i Europaparlamentsvalet 2009 då med 5,66% av väljarstödet.

Ohly omvaldes för tredje gången som ordförande i vänsterpartiet på kongressen i juni 2008 med 203 röster av 224.

Lars Ohly är sambo och har två barn.

Till skillnad från sin företrädare Gudrun Schyman kallade sig Ohly kommunist när han tillträde som partiledare. Under hösten 2004 uppstod en debatt efter att SVT:s samhällsmagasin Uppdrag granskning granskat Ohlys syn på kommunismen, yttrandefrihet och demokrati. Uppdrag Granskning tittade på Ohlys förflutna där han bland annat redigerat ett brev till en kirunasvensk samt att han i sin ungdom uttalat sig positivt om de forna öststaterna. Ohly menade att han ändrat inställning sedan den tiden och tog avstånd från sina uttalanden. Den 30 oktober 2005 meddelade Ohly i SVT:s Agenda att han slutar kalla sig kommunist.

Ohly nominerades till priset Årets kurdvän 2008. länk till hans blogg om ni vill veta mera:

http://www.politikerbloggen.se/2007/04/22/2667/

flexiblewoman.jpg

Han kanske kan göra det som verkar omöjligt?? Växa i Palmes Kostym!!

Tillägg; Idag, 2010-04-14 har Lars Ohly gått ut med en offentlig deklaration av sitt ställningstagande, länk till hans uttalande;

http://www.aftonbladet.se/debatt/article6953360.ab

TILLÄGG Idag 17 januari 2011:

Konsten att säga nej, bara ORDET NEJ och att acceptera ordet nej, är den viktigaste gåvan/läxan vi kan lära våra barn. Att alltid säga ja, är lätt… för lätt… men att säga nej är att hävda sin integritet och att vara vuxen.

Våga säga NEJ.

Våga Vara Vuxen och VÅGA VÄLJA VÄLFÄRD

GOD AFTON!!

Annonser

62 thoughts on “Hemimammas kamp – Yes, we can, the "no" man

 1. Maria de Suède skriver:

  Det är bra att han lever som han lär… Örnkram

 2. Arrami skriver:

  …jo, det är en intelligent och kännande man, men tyvärr lär Vänsterpartiet aldrig kunna skaka av sig kommunistryktet även om de idag står där Socialdemokraterna stod vid tidpunkten för mordet på Olof Palme…VP är de som mest hedrar Olof och socialismen idag. Lite mer engagemang i de gröna frågorna så skulle jag kunna tänka mig att ge detta parti en röst. ;-)Vad det gäller monarkin delar jag hans synsätt, Sveriges största socialbidragstagare och symbol för diktatur…tycker kungahuset kan betala sina bröllop själva och jag finner saken vara en privat angelägenhet jag står totalt ointresserad inför.Kram.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Om vi börjar med arbetarens rätt och trygghet, så kan vi arbeta oss vidare till miljöfrågan… Jag är inte rojalist, även om jag troligen är bättre insatt i deras historia än de flesta andra..Jag anser att pengarna för bröllopet kunde användas till sjuka och fattiga…Jag anser inte att ordet Kommunist är av ondo om man känner ordets EGENTLIGA innebörd…Hemikram!!

 3. Agnetha skriver:

  Tumme för det ! Jag hakar på !BS Visst är det tramsigt , men det räcker inte med det när man hela tiden är fast i systemet och kommer ingen vart med nåt.Trist att du haft bakslag idag, men tyvärr blir det gärna det efter en op. för det tär mera än man vill tro. Att ha ont överallt är alltid BLÄ , I know it !Hoppas det blir bättre imorron !Kramar

 4. Gringubben skriver:

  Låt dig inte förföras så lätt. Man måste tänka igenom det här med demokratisk socialism. Frågeställningen måste bli: kan vi tänka oss att tillskansa oss makten med våld, eller inte?Sossarna har alltid förespråkat ickevåld, och i stort sett har det varit framgångsrikt. Det är bara det att nu kör sossarna med mer eller mindre högerpolitik, och då ska du och jag plötsligt förhålla oss till det. Det här kräver en smula jobb för att bringa klarhet i. Jag själv tror inte på våld som en del i lösningen. Men hur innerst in i hägersten ska vi klara hyskan att upplysa folk?

  • HEMIMAMMA skriver:

   Varför skulle våld ha med saken att göra?? Jag utgår från att Lars Ohly och vänsterpartiet tänker, i demokratisk ordning genomföra sin politik i enlighet med sitt mandat!!Jag tänker dra mitt strå till stacken och försöka upplysa folk om de värderigar jag tror på och som jag anser att Ohly står upp för, idag mer lik ”arbetarpartiet socialdemokraterna” som jag minns från Palmes tid än som de själva är. Sossarna är inget arbetarparti längre. Det är medelklasspartiet…Hemikram!!

 5. Gringubben skriver:

  Det kanske är dags att börja om från början? Ta reda på hur arbetarrörelsen startade och hur den senare kom att splittras i Sverige. Det fanns massvis med olika inriktningar på trettiotalet till exempel. Anarkism, kommunism, socialdemokrati, med mera. För bästa effekt borde man ha samlat styrkorna. Lättare sagt än gjort, precis som nu. Man ska dock inte tänka bort våld bara för principens skull. Det är alltid klokast att vara strategisk. Om våld vore totalt utrotat och bannlyst, så skulle vargen och alla andra rovdjur också vara utrotade. För att komma tillrätta med problemen på planeten Tellus, så krävs insatser av de skarpaste hjärnor vi hittar. Jag tvivlar på att min, exempelvis, tillhör dessa skarpa hjärnor.Kram!

  • HEMIMAMMA skriver:

   jag står på Gandhis och Kings sida. Ickevåldsprincipen är den som faktiskt förändrat mest, och mest varaktigt i världens orosländer. Min pappa var syndikalist som ung, men insåg att den vägen inte var farbar. Visst har de flesta revolutioner startat i frustrerat våld, men det har inte gett någon varaktig förändring.Oavsett vilket kan jag inte påstå att Vänsterpartiet av idag, skulle räknas som några upprorsmän…De skarpaste hjärnorna på vår planet sysslar inte ens med sociala världsproblem, utan löser universums mysterier. Men nog skulle det vara intressant att höra Stephen B Hawkings syn på världsproblemen…Hemikram!!

 6. Arrami skriver:

  Ett problem är att ingen svensk politiker eller parti kan återgå till den styrning av ekonomin som krävs för att vi skall kunna återfå en socialdemokratisk socialism och blandekonomi. EU-medlemskapet och de fördrag vi undertecknat och som är påbyggnader av Romfördragets princip om de fyra friheterna är en total kapitulation inför kapitalismen,(rovkapitalismen) och de fria marknadskrafterna…vi är som folk underställda kapitalets frihet och sålde vår demokrati 1995…globalt sett så styrs världen av 8000 till 10000 individer. Demokratin är sedan länge död och våra politiker är bara ”dockor” som styrs av den reella makten…som verkar långt bredvid demokratins principer.Det finns inget djur som så gärna lurar sig själv och som så gärna vill bli lurad som människan! ;-)Kram.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Men betyder det platt fall?? Ska vi inte ens FÖRSÖKA påverka vår värld??Även om en krona mer går till en fattig om vänstern får något att säga till om måste det ju ända vara 1 krona mer än om högern har makten…Jag anser att varje krona som kan fördelas annorlunda bör försvaras…Tror du att miljöpartiet får större makt än vare sig moderater eller sossar??Jag måste rösta på mitt hjärtas val även om min hjärna säger mig att det är lönlöst…Om inte annat så av respekt för våra förfäders lidande och offrande för att jag ska kunna ta det vi har kvar idag för självklart!! De kämpade och dog. Om vi ger upp klasskampen nu, var det förgäves…=0(

 7. Gringubben skriver:

  Vargen:Naturligtvis fullständigt sant.Nu börjar vi närma oss den sk ”pudelns kärna”.Dojjan satt i tv år nittonhundranittiofem och såg allvarlig ut och skrämde Svenne Banan till att sälja ut vår demokrati.Vad gör vi åt saken?Kan vi göra något?

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ok, vi kan nog inte riva upp EU medlemsskapet, men JAG tänker lyssna på vad Ohly menar att framtiden innebär och vad vi kan göra. JAG vill ge honom den chansen och jag tycker nog att hans argument håller i de debatter jag sett honom i hittintills. Han behöver bara profilera sig, vilket jag tror att han gjorde idag. han äör betydligt mer pedagogisk och aktiv än Mona….Hemikram!!

 8. Arrami skriver:

  …nej, jag håller med dig helt och står på exakt samma plattform, att ge upp klasskampen vore dumt…lika dumt som att blunda inför miljöproblemen och klimatproblematiken…men skall du ta fajten så måste du veta vad och vem dina fiender är…och dagens socialdemokrater är helt sålda på de fyra friheterna, EU och marknadsliberalismens kapitalistiska övertro…med en socialdemokratisk regering lär vi inte få se några större förändringar, bäst skulle det vara med en rödgrön regering där VP, MP och SAP var ungefär lika stora…då skulle vi kanske få se en förändring till det bättre! 😉 Jag lämnade politiken och tron på människans förmåga iochmed nederlaget i folkomröstningen om EU-medlemskapet…jag jobbade stenhårt mot EMU…men sedan dess väntar jag. Tyvärr krymper mitt hopp dag för dag…du ser själv hur snabbt högern rivit ner välfärden…du ser fördumnings strömmarna SD avslöjar, du ser vilka effekter en fri marknad fick iochmed finanskrisen…och du ser att lämmetåget ändå springer i samma riktning…mitt hopp är litet, liksom min tro på mänskligheten…och jag kan bara vänta på att det kommer en katastrof stor nog för att väcka folk.Kram.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Min första och största fiende är HOPPLÖSHETEN!!! Den förlamar och förstör. Den är fiende till ALL kommunikation. Man måste få människor att känna att det finns hopp för deras strävan annrs går det illa. Det finns flera exempel under historiens gång där EN individ, med hopp, lyckas få ett folk att resa sig och kämpa igen….Palme var sådan en gång, men även om vi sörjer honom, kan vi inte få honom tillbaka.Vi kan bara försöka lära det han kunde. Slipa vår retorik. Tala till Bonden som bönder gör och tala till de lärde som de lärde gör…Jag har många gånger i mitt liv eldat folk(??) alltså, fått dem att lyssna och köpa vad jag säger. Det är därför det är viktigt för mig att vara trovärdig, annars får man INGEN med sig.Alla problem du nämner måste få sin tid och sina lösningar, men först måste vi ha en handlingsplattform. Idealet vore så som du nämner en rödgrön regering där varefter folk vaknar, utvecklingen går åt vänster…Vi måste börja med att ta tillbaka de uttryck som blivit skällsord, som Palme och solidaritet!! Titta nu på nästa inlägg och garva! Undrar om Mona någon gång funderat på sin trovärdighet???Hemikramar mina hemikämpar!!

 9. Gringubben skriver:

  Min ståndpunkt är att fördelningspolitiken är viktigast.Därför har MP ingen självklar plats i min önskeregering. Inte i förlängningen i alla fall.Poängen är att sossarna måste minnas sina rötter. Tänk om dagens V med många värderingar som är fullständigt korrekta kunde integreras i sossarna. I en förlängnig.Miljöproblematiken kan nog lösas inom arbetarrörelsen, om man bara ville överlåta ansvaret åt de som har intellektuell förmåga att lösa knutarna.Vargen, vilken katastrof behövs för att väcka folk?Att vi får det som i USA?Om det inte väckte jänkarna, så lär det inte väcka oss.Den värsta katastrof jag kan tänka mig just nu är den som inträffat i Ryssland, där kapitalismen plötsligt slog till med full kraft. Inte ens det tycks hjälpa.Vad fan ska vi göra?

  • HEMIMAMMA skriver:

   Fördelningpolitiken ÄR viktigast. Fattig man köper billigt dåligt toalettpapper, så krasst är det. Om alla hade ungefär lika mycket pengar har forskare kommit fram till att vi skulle vara lyckligast, det hörde jag på Aktuellt eller rapport, igår tror jag…Då skulle alla ha råd att köpa lambi!!AV var och en efter vars och ens förmåga, ÅT var och en efter vars och ens behov…Så enkelt kan det vara, så enkelt SKA det vara…

 10. Arrami skriver:

  ”Gringubben” …de ekonomiska och mänskliga katastrofer du nämner är väldigt små jämfört med vad som komma skall…det lär börja med ett par ekologiska sammanbrott, troligen först med havsmiljön, utfiskning m.m. …och den ligger ett eller ett par årtionden bort (om vi har tur), ytterligare ett par ekonomiska katastrofer kommer inom loppet av fem -tio år och när kapitalismen börjar rasa helt p.g.a. överpriser på tynande naturtillgångar…då kommer krigen…skulle tro inom tio år det också……låter jag pessimistisk? 😉

  • HEMIMAMMA skriver:

   No shit pommes frites!! Låter som Harmageddon!!Det är svårt att behålla hoppet, när man ser sig om i världen och kallt kan betrakta kaoset som seglar upp både politiskt och framförallt miljömässigt.Men vissa ljuspunkter finns ju, tex att katolska kyrkan blir transparent och får alltmer stå för sina illdåd…Jag vill hålla fast i hoppet och FÖRSÖKA förändra. Om vi är många som gör lite, så blir det i det stora hela ganska mycket…Hemikram!!

 11. portolanseglaren skriver:

  -Gillar Lars Ohly också, han som inte lämnat sin övertygelse. Han får min röst i höst. Sen denna underliga vördnad så vi förväntas plocka fram inför monarkin, överhetens ansikte utåt. Ohly säger nej tack och på ett artigt sätt, det enda och rätta sättet. -Vi är inte släkt.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Håller helt med dig! Trevligt att du kom in och stöttar mig i denna fråga. Jag hoppas att han kommer uppvärderas i de egna leden och att andra som känner sig bortglömda i sossarnas högborg, ska byta läger.Hemikram!!

 12. portolanseglaren skriver:

  -Hej hemimamma: tag inte illa upp att jag X-ar bort din kommentar på min sida, som är samma text som den ovan, för den är ju ingen egentlig kommentar till vad jag skrivit. Kram tillbaka.

 13. Maria de Suède skriver:

  Jag vet ju att folk läser våra bloggar, det betyder inte att de alltid kommenterar, men även om det är en droppe i havet så blir alla dessa droppar ett hav till slut. Jag har ju fortfarande kontakt med Margot Wallström och hon höll med mig om att SAP borde gå tillbaka till sina rötter. Jag satt ju med i en S-styrelse förr.Men återvänder jag till Sverige så startar jag nog ett socilistiskt parti. Örnkram

  • HEMIMAMMA skriver:

   Om du gör det så kan du räkna med mitt stöd…Bara du delar mina grundläggande värderingar…Just nu företräds de bäst av Ohly.Hemikram!!

 14. ThomasWu skriver:

  Visst är det värt all respekt att följa sin övertygelse. Som i detta fall, att tacka nej till ett bröllop. Tyvärr följde han väl sin övertygelse också när han som medlem i VPK’s partistyrelse skickade ett hyllningstelegram till Erich Hoenecker, DDR’s ledare. Det var väl nån månad innan muren föll…..Jag undrar om han skickade motsvarande hyllningar till andra kommunistledare? Ceaucescu, Pol Pot, Mao, Kim Il Sung, Castro, Jaruzelski och de andra….

  • HEMIMAMMA skriver:

   Ungdomligt oförstånd och lojalitet med partipolitiken är inte olagligt. Däremot har Mona Sahlins åtskilliga felsteg i många fall varit olagliga. Tyvärr vet jag inte om Herr Reinfeldt själv har begått olagligheter, men hans far har åtminstone bötfällts för rattfylleri…Gräver man tillräckligt djupt hittar man skit om vem man vill.Ohly står för sin övertygelse idag. Han har dessutom offentligen tagit avstånd från den typen av kommunism. se inlägget

 15. Agnetha skriver:

  Skulle tumma igen om jag kunde, men det går tyvärr inte.Ha det så gott !Kram

  • HEMIMAMMA skriver:

   Att du kommer till mig betyder mer än alla tummar i världen. Dagens tårar förbyts i glädje över det och mixas med min frustration över att inte kunna hjälpa dig med er sorg…Jag har haft anledning att besöka mitt förflutna i en turbulent dag och natt…Och landar i min glädje över en vänskap som betyder mycket för en buffel som jag…KRAM

 16. Agnetha skriver:

  BS Tack goa Hemimamma för stöd och snälla tankar !Visst är det tufft, men vi har hunnit gå igenom många kriser hittills.Har gått igenom många sorger i livet också, ibland är det bra att bara vädra det lite. Säger till när och om det skulle behövas så tack !Tack snälla !Kram

 17. Agnetha skriver:

  Du är tydligen arg fortfarande. BS Ler du åt riset eller åt allt jag skrev ?Kram

  • HEMIMAMMA skriver:

   Nej, jag är inte arg. Om jag är något så är jag ledsen och känner mig som en elefant i en porslinsbutik…Ris och ros i bilder, gav mig ett leende…Kram!!

 18. Pinglan skriver:

  Jaa, det är bra att inte alla är rojalister. Önskar dig en härlig dag!Lägger in din önskelåt på min musikblogg nu. Tack för din önskan!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag kommer…Alla människor behövs och är värdefulla. Ingen har rätt att sätta sig ovan någon annan…Hemikram!!

 19. ThomasWu skriver:

  Ungdomligt oförstånd? Han var drygt 30 år!!Du jämförde med Reinfeldt, men låt oss leka med tanken på att Fredrik Reinfeldt hade skickat hyllningar till Pinochet i Chile? Hade det också varit ”ungdomligt oförstånd”??

  • HEMIMAMMA skriver:

   Vad vet jag om vem moderaternas ledningsgrupp ev har skickat eventuella gratulationer till, men jag utgår från att Reinfeldt också följer ledningens politik och beslut. Den händelse du talar om var 20 år sedan, Kan man inte göra bättre när man vet bättre?Det står dig fritt att inte rösta på Ohly av vilket skäl du vill, men han får min röst baserat på hans politik idag, inte eventuella misstag begångna för två dekader sedan…

 20. Agnetha skriver:

  BS jaha, fyndigt va ? HahahaKram

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag älskar fyndigheter och roliga bilder, detr sägs ju att de säger mer än tusen ord…Hemikram!!

 21. Ejmund skriver:

  Hur coolt är det inte att jag svarade dig ”Yes we can” i mitt inlägg 4 minuter efter du skrivit detta. Och jag hade inte ens läst detta inlägg. Coolt.http://blogg.aftonbladet.se/thebox/2010/04/det-som-kunde-varit-dagens-toagolv

 22. Törnråza skriver:

  Så där kan jag oxå göra! *pekar på nedersta bilden*

 23. HEMIMAMMA skriver:

  Detta var det första inlägg jag skrev om Lars Ohly och varför han fick mig att börja verka för vänstern och politisera min blogg. Jag hoppas att det ska påminna de som nu söker hans avgång, om varför han är en bra partiledare och når ut till folk. Motståndet till partiet är medias fel och deras medvetna kampanj mot honom.Jag hoppas att genom att väcka detta inlägg till liv igen, några tappra tänker till och Vågar vara vuxna.

 24. Daniel Edholm skriver:

  Av ren nyfikenhet varför orkar folk lägga ned energi på detta?

 25. skvitt skriver:

  Vad är fel med kommunismen?Vad är rätt med parlamentarismen?Arbetarklassen måste lära sig att ta sig makten, avskaffa parlamentarismen och göra det med vapen i hand. Ingen härskarmakt har ännu funnits som gått frivilligt! Så det är bara kulor och krut som gäller!Låt vapnen skalla – en kalashnikov till alla!Hellre död och röd än förslavad och förtrampad!Snälla Hemimamma, kom hem!/Skvitt

  • HEMIMAMMA skriver:

   Sorry Skvitt… Jag är hemma redan… i ”Ickevåldsprincipen” som MLK och Gandhi lärt mig.Vad som är fel med Kommunismen får andra svara på för jag ser inget i Marx texter i alla fall. Som idé räknat anser jag Kommunismen eller rättare sagt Marxismen vara en Utopi. Sedan att makthavare korrumperats av makten och exekverat idéerna annorlunda än Marx tänkt sig…Lika fel och tråkigt som att Fundamentalister förstört både Kristendom och Islam.Det som är rätt med parlamentarismen är att man talar med varandra och alla får göra sin röst hörd…Däremot kan jag idag undra om inte dagens teknik gör det möjligt med direktverkande demokrati i stället för representativ sådan… alla kan ju rösta via nätet…Jag anser att den förfinade makten finns i strejkrättigheten och inte i våld. Alltså passivt motstånd. Men nog måste vi motsätta oss förslavandet i tex FAS III. Men jag väljer andra metoder… ”Pennan är tusen gånger starkare än svärdet” om jag inte trodde på det, så skulle jag inte skriva på bloggen utan vara anmäld till försvaret?Kan du förstå det och respektera det?

 26. skvitt skriver:

  Jag vill inte höra på borgerskapet!Deras ruttna trut täpper jag helhjärtat igen, med krut om nödvändigt!Vi behöver inget parlament!Vi kan parlamentera under ordnade former på demokratiskt vis inom vår klass och med dövörat åt fienden medan den skriker och brinner i den olja den alltid låtit oss brinna i till gagn åt dess egocentrerade trevnad och välstånd!/Skvitt

  • HEMIMAMMA skriver:

   Jag konstaterar lakoniskt att du är emot parlamentarismen. Alla har rätt till sin åsikt, men den delar vi inte. Jag hoppas att vi ska nå fredliga demokratiska lösningar i vårt land…

 27. skvitt skriver:

  Tillägg:Borgerskapet utesluter oss så låt oss utesluta dem!/Skvitt

 28. skvitt skriver:

  Du ryms i mitt varma hjärta med vilket jag gladeligen slår ihjäl en kapitalist om chansen erbjuds!/Skvitt

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack för att jag finns i ditt hjärta, men jag vill inte vara instrument för någons avdagatagande utan hellre till bildning…

 29. Daniel Edholm skriver:

  Det jag menar är vem lägger ned så mycket energi på en person för att måla upp honom på ett visst sätt? Menar visst jag gillar politik och är insatt dock inte kopplat till ett parti är med i alla till o med SD. Detta för att slippa enögdhet.. Vilket jag inte slipper ändå en åsikt är alltid en åsikt… Passar inte alla men just detta lägga ned sååå mycket energi.. All kritik är bra kritik… Menar syns ju i alla fall.. Det funkade inte på SD att skriva sönder dem funkar inte på Lars heller hans ego är stort innan växer en mer nu…

  • HEMIMAMMA skriver:

   De allra flesta spenderar väl energin på att måla upp Fredrik Reinfeldt som landsfader?Det kan gott balanseras med att visa på motsatsen i en Ledare, som i skrivande stund visat sig vara konsekvent. Det är en egenskap som smäller högt i min bok. Och alla har vi rätt att roa oss som vi vill. Politik roar och engagerar mig och ÄN så länge har jag rätt att uttrycka mina åsikter.Jag tror inte Ohly’s ego är större än vad det har rätt att vara. Till skillnad från Borg och Reinfeldt.

 30. Daniel Edholm skriver:

  Hmm får jag fråga varför du tar det personligt? Jag tror varken borg eller någon annan gör något mot någon personligt… Klart ego måste man ha för att ha jobbet…. Inte för att jag står på någon sida här men kritik mot M är kanske fel när vi blomstrar jämfört med många andra länder.. Men o andra sidan har de sina fel….Ett råd du kan tänka på bara varför du blir arg? Känner du dig att jag försöker tysta ned dina åsikter? Har jag gått på personligt eller på något vis underminerat dina åsikter eller person? Samtidigt har du på något vis gjort det med någon annan? Jag erkänner jag anser EGO hos partierna är ofta stora.. Men det är bara en åsikt inget mot dig eller någon personlig…

  • HEMIMAMMA skriver:

   Har du läst ”Stenen i handen på den starke” eller ”Det sovande folket” båda skrivna av Fredrik Reinfeldt i början på 90 talet? Inte det… de flesta har inte gjort det, så de inser inte vartåt vårt land håller på att ta vägen och det som förefaller att vara en aggression från mig är inte riktad mot dig, som person, utan din flathet i att ta ställning.Har du hunnit bekanta dig lite med min blogg i allmänhet? eller vilka öden jag kämpar för att Alliansens politik inte ska få slå i tusen bitar?Du säger att vi blomstrar… ja vissa tycker det… Nazismen ansåg sig också göda ett vackert land med en eftersträvansvärd kultur.Jag ser FAS III och utförsäkringarna, som SKRIKANDE kvitton på att vårt land INTE blomstrar.Inga Kungar har dödat folk personligen heller. Alliansen har liksom de kungliga hade, anställda bödlar. Den senaste i raden heter Ulf Kristersson. ”Den smorde vargen” som skall ta skiten i stället för Borg/ReinfeldtHar du hört talas om Marian Radetzki? Jag har ett flertal inlägg om den mannen. Han kan man kalla för chefsingenjör för Alliansens metod att ställa folkgrupper mot varandra det sk ”Radetzkiprogrammet” Jag föreslår att du läser på lite om dessa saker innan vi samtalar igen om politik.När barn svälter och är fattiga (340 000 st eller har du missat det) i Sverige, märk väl, samtidigt som Reifeldt själv får skattesänkningar motsvarande 145 000 på ett år… DÅ TAR JAG DET PERSONLIGT Å DE STACKARS BARNENS VÄGNAR…Från dig vill jag bara ha ett svar egentligen och det är VARFÖR du inte väljer sida?Jag har lättare att respektera en sann och ärlig fiende, som STÅR för sin åsikt även om den skiljer sig från min… men kappvändare och ja-sägare har jag inget över för. Jag har levat genom alldeles för mycket skit, för att slösa bort den korta tid jag har kvar på trams.Därav min irritation.Men om du vågar ta ställning och vi skall syna sakargument, siffror och statistik, då är jag kvar på banan… och är intresserad av att lyssna.Ta mig som jag är. Jag har begravt tre barn och min mamma och valsar inte runt i den glättiga ”tittytainment” världen som andra människor älskar att begrava känslor och förstånd i, istället för att läsa sig till sanningar och kunskap.Och allt jag gått igenom hade varit lättare att klara om man inte haft en moderatledd Regering och dess handgångna hejdukar på de sociala myndigheterna och andra instanser.Så nog är det personligt allt…

 31. […] För två år sedan upprättade Lars Ohly min röst från att vara missmodig efter EU valet och till skillnad mot det hopp för världen som Obama bara har grusat sönder, så har Lasse infriat sina löften och burit partiet genom svåra tider… […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s