Hemimammas tankar – jag överlevde…

angel_loves.png

GOD AFTON!! Jag överlevde. ”I lived to fight another day” Min statistik sprack…Men som min hjälte Rocky Balboa säger i någon av sina filmer ”alla kan vi bli nedslagna, huvudsaken är hur snabbt vi reser oss igen” Nu har jag blivit opererad för fjärde gången och trots min skräck, lät jag mig sövas..

”Nu kommer du bli bli suddig” sade narkossköterskan käckt.

”Näe” , sa jag skeptisk och väntade.  ”Jooo, nuuuu…Får man sjunga i operationsalen?” frågade jag lätt fnissig.

”Ja”, svarade hon med ett skratt.

”ALWAYS LOOK ON THE BRIGHT SIDE OF LIVE”.. bebop! SVART…

Här en av fimhistorien evigt levande teman; Eye of the tiger…Rockys kampsång.

Jag hatar våld. Jag älskar Rocky. Hur får man ihop det?? Jo, lyssna på detta så förstår ni…

”Världen består inte bara av solsken och regnbågar, Det är ett elakt och farligt ställe, och jag bryr mig inte om hur tuff du är, den kommer att slå ned dig på knä och behålla dig där, om du låter den. Du, jag, ingen, kommer att slå så hårt som livet. Men det handlar inte om hur hårt du kan slå, utan om hur hårt du kan bli slagen och fortsätta framåt. Hur mycket du orkar ta och ändå kämpa framåt, det är så man blir en vinnare. Så, om du vet vad du är värd, gå ut och skaffa vad du är värd, men du måste vara villig att ta smällarna och inte peka finger och säga ”jag är inte där jag vill vara” på grund av han eller hon eller vem som helst. Fegisar gör så och det är inte du. Du är bättre än så.”

Rockys tal till sin son, sammanfattar alla filmernas budskap i ett. Så många gånger jag blivit slagen i backen och så många gånger jag rest mig igen…

Men jag fortsätter att resa mig envis som synden…Hur rädd jag än är, hur smärtsamt det än är, så reser jag mig ändå…Så lätt ska ni inte bli av med mig =0)

GOD AFTON!!

Annonser

17 thoughts on “Hemimammas tankar – jag överlevde…

 1. sarahmara skriver:

  Kanon att du överlevde=),,,,men det hade jag på känn…Men jag är glad att operationen gick bra , och inte så rädd var du så du inte kunde låta bli att visa en av dina många talanger: sjunga=).. Kramizar

  • HEMIMAMMA skriver:

   Så kan det gå, när inte haspen är på…Hämningarna släppte visst.Drogad som jag var, visste jag nog inte riktigt vad jag gjorde…Stackars dem, undrar hur länge de fick stå ut??Hemikramizar!!

 2. Arrami skriver:

  …klart du överlevde, du är ju en ”Rocky” i kvinnlig form! :-)Kram.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tack, det är den finaste komplimang jag någonsin fått, i alla fall som jag kan publicera…Kram och jag är SÅ glad att vara tillbaka, med benet på en pall.(usch, vad ont jag har) måste få gnälla lite, eller hur?Nu kan vi kämpa sida vid sida igen…REDO?? VVVHemikramar på dig…

 3. Gringubben skriver:

  Bra att det gick bra. Men det visste jag väl.Kram.

 4. Milla skriver:

  :-)) Jag sa ju att det skulle gå bra…Jag är ju själv ett levande bevis för att statestik inte är pålitligt. You go girl:-) / KRAM.

  • HEMIMAMMA skriver:

   Tron kan försätta berg… Men ont har jag..usch!.(ja, jag vet att jag gnäller, men bara lite..)Tack för din uppmuntran!! Den lindrar värsta smärtan, nu när jag INTE kan sova…Hemitack!! och kram förstås!

 5. Milla skriver:

  ”Smärta är ett bevis på att man lever” Och har du jä***gt ont så lever du jä***gt mycket.. he he..Hoppas att värsta smärtan snart ger sig så du får vila lite.Kram!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Man kan bara känna smärta medan man lever…Lever gör man EN gång…Alltså tar jag smärtan och lever om….Hemikram på DIG Milla!!!

 6. Pinglan skriver:

  Härligt att du överlevde! Välkommen tillbaka.Rocky är cool.Ha det så jättegott!

  • HEMIMAMMA skriver:

   Filmerna om Rocky är upplyftande inte för allt våld, men för de underliggande budskapen och livsvisdomen han besitter…Ha de’ gött själv!!

 7. Maria de Suède skriver:

  Signora Balboa,Jag visste att du skulle överleva. Men visst finns det ett bra budskap i Rockyfilmerna. :-)en örnkram

  • HEMIMAMMA skriver:

   Sylvester Stallone har många gånger förlöjligats, men Rocky är och förblir filmhistoria.Dessutom är han ev av de få ”filmhjältar” som verkar stå för det han spelar i verkligheten till skillnad från tex Arnold Schwarzenegger, vars kvinnosyn gravt kan ifrågasättas…Hemikram!!

 8. HEMIMAMMA skriver:

  Knuffar fram ett gammalt inlägg…

 9. Maria de Suède skriver:

  Jo, jag mindes att du sjöng ”Always look on the bright side of life”… Jag spelade den pà gitarr…örnkramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s