Hemimammas tankar – Dagens Rad

angel_loves.png

GOD AFTON!!! Här är några länkar till intressanta artiklar i dagens blad. Avatar har jag skrivit om förut och att den är kontroversiell kan man ju snabbt konstatera. Den är ”Rasistisk”, ”Leker med religionen” ”Självmordsinstigerare”. Nu påstås den tom ha dödat en man(!?). Men John Cameron har lyckats, trots att en mängd kritiker ansåg att han skulle misslyckas kapitalt. Den okände australiensiska skådespelaren Sam Worthingtons lycka blev gjord i alla fall (hm, känns det igen från Mel Gibson?). Tillfrågade Jake Gyllenthal och Matt Damon nobbade och det ångrar de nog idag. Jag tror att ”Avatar” kommer trona som framgångsrikaste film i många år. Nu pratar Cameron om att förvandla filmen till böcker. Gissar att de kommer sälja slut på nolltid.

Avatar och Kyrkan http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/film/article6424320.ab 

Ska inte kyrkan ägna sig åt att städa upp framför den egna dörren?

Avatar och Självmord http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/film/article6419627.ab

imagesCAZQFWXZ.jpgimagesCAAJGDSV.jpgimagesCAWS4REG.jpgimagesCA2JGD17.jpg

 

 

 

Greider om Ivar-Lo Johansson och att arbetarlitteratur nedvärderas

http://www.aftonbladet.se/kultur/article6682870.ab 

Allt som rör litteratur och skrivande intresserar mig i den egenskap att jag också skriver för igenkänning! Ingen ska komma och döma ut arbetarlitteratur som ickekulturellt (som en gång Astrid Lindgren och nyligen J.K. Rawlings) Kulturen är det vi ÄR och speglandet av det är viktigare än nånsin. Många människor har dåligt förankrade rötter i tom den Svenska kulturen, som i allt större grad blir amerikaniserad. Dessutom utarmas den ytterligare av att historia numera är ”historia” i dagens skola…

Det här är en sammanfattning av en upprörande artikel på AB som inte hade någon bloggnings adress, så jag har kopierat och förkortat den något. Troligen skulle fler skriva om den om den hade en adress.

ETT MOMENT 22  ”Jag vägrar, jag lämnar inte mina barn, jag ammar dem ju”, säger Roonak Shahbaz Panahy. Men för att söka nytt uppehållstillstånd i Sverige måste hon åka till Iran – och där är inte hennes barn välkomna. Roonak, 31, ska avvisas – utan sina tre månader gamla tvillingar. Hon måste åka till Iran och söka nytt uppehållstillstånd, trots att hennes make och barn är svenska medborgare.

– Jag lämnar aldrig mina barn, säger Roonak och brister i gråt..

Roonak, som är utbildad barnmorska, har bott i Sverige i fem år. I två av dem har hon jobbat som personlig assistent. Men hon har ett tidigare avvisningsbeslut hängande över sig. För att kunna bli svensk medborgare – som sina barn och sin make – måste hon åka tillbaka till Iran och söka nytt uppehållstillstånd där. Barnen får inte följa med – eftersom de, precis som sin pappa, även har irakiskt medborgarskap. De kan inte ens få ett pass – eftersom deras mamma inte får skriva under. De får heller inget barnbidrag – eftersom deras mamma, som är vårdnadshavare, inte är svensk medborgare. Att lämna barnen här, och ensam åka tillbaka till Iran, är inget alternativ för Roonak, som nybliven mamma. Men Roonak ska utvisas – trots att allt talar för att hon kommer att beviljas uppehållstillstånd, bara hon lämnar in en ny ansökan.

Så är Migrationsverkets lagar och regler.

– Utgångspunkten är att man ska åka till hemlandet och söka, säger Mats Baurmann, expert på förvaltningsprocess hos Migrationsverket. Men till och med Migrationsverket har insett att lagen inte bara är fyrkantig, utan minst sagt hjärtlös. Nu ligger ett lagförslag hos Lagrådet som skulle rädda Roonak och andra i samma situation. Enligt den nya lagen, som om den går igenom ska gälla från 1 juli, ska asylsökande som får barn med en svensk medborgare inte längre behöva ta omvägen via hemlandet för att lämna in en ny ansökan om uppehållstillstånd.

Men dit är det fyra månader. I väntan på det har Roonak bara två val – att överklaga igen och åberopa nya skäl eller gömma sig och barnen.

– Vi kan inte gömma oss. Barnen måste få vård och få komma ut, säger Roonak.  Kerstin Nilsson

jag gör som jag brukar när jag tappar hakan och inte vet vad jag ska svara eller kommentera i en blogg eller artikel. Jag skriver en rad. Övrig kommentar är överflödig!_________________________________________________________________

 

Kurviga kvinnor! http://www.aftonbladet.se/wendela/article6682639.ab

marilyn_monroe.jpgjayne-mansfield_chrystelle-1_20310832.jpg

 

           MARILYN MONROE och JAYNE MANSFIELD

Män går i gasen på fylliga kvinnor. Forskning visar att biologisk betigning gör gällande att kvinnor med former, bär, föder och när bättre eller åtminstone med mera chans till överlevande avkomma. Enligt artikeln drabbas hjärnan av ett rus, lika starkt som alkohol eller droger av att titta på en timglasformad kvinna, oavsett vikt. Min kommentar till artikeln;

”När ska modeindustrin inse att det är ”Riktiga kvinnor” som männen vill ha. Den homosexuella kulturen som färgar modeindustrin utgår ju från egna preferenser inte verkligheten, därav den sjukliga ”smala” idealbilden. Biologiskt sett har kunskapen om vad som driver våra behov och föredragna drag varit kända länge för oss som brytt oss om att sätta oss in i forskningen. Redan Kinsey, på 50-talet kunde dra slutsatser om biologiska och sexuella preferenser…”

SE OVAN Skulle någon av dagens pinnsmala modeller bli sådana ikoner som damerna här? Dessa två har nog suttit på varannan mans väggskåp i amerikanska militären och Gud vet hur många mäns väggar i resten av världen…. Är de inte vackra?

”Gud skapade mannen och sedan sa han: Nej bättre kan jag, och så skapade han kvinnan”

Adela Rogers St. John

God eftermiddag!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s